Pokaż pełną wersje : Paladyn - trudny start .. ?
Witam wszystkich forumowiczów tibia.pl,
niedawno zainteresowałem się grą Tibia, która przyciąga wierną rzeszę fanów...
o grze opowiadało mi wielu kolegów, lecz mam jeszcze wiele pytań...
chciałbym zaczac gre na świecie Azura jako paladyn...
z wielu poradników, ktore miałem okazję przeczytać - wywnioskowałem, że paladyn ma bardzo trudny start...
kolega, który jest paladynem zdecydowanie zaprzeczył... komu wierzyć?
dot. distance fighting - 20 lvl. / 60 dist. - 50 shield. - jest możliwość osiągnięcia tego poprzez exp. ?
pozdrawiam, b.u
Start paladyna jest trudny, bo skillując musisz sie reka namachac i speary podnosic. A jak expisz to wystarczy lag i ded... Start jest najtrudniejszy dla sorca.
Zupełnie się z tym nie moge zgodzić, że ma najtrudniejszy starat.
Jeśli za start przyjmiemy od 8 do 20 lvl to moim zdaniem gra się nim najłatwiej.
Skile lecą szybko, nie ma "upośledzonej magii", nie potrzebuje super stufu.
Cursed Sinner
03-05-2005, 13:05
Nah...Każda postać ma + i - i co do tego trzeba się zgodzić. Każda z profesji ma jakieś mankamenty dzięki którym początek jest trudny np. knight bez 4 mlvlu jest łatwy do zabicia bo bez UH ani rusz, a że nie ma czaru jak np. pal - exura gran, która leczy mocniej niż zwykła exura to może być to utrudnieniem. Co do innych nie będę sie rozpisywał. W palladynie jest jedno pewne - trzeba swoje wysiedzieć przy skillowaniu. Na szczęście do 60 skilla to idzie bardzo szybko. Mlvl idzie szybciej niż u knighta więc UH tuż tuż.
Bulboglowy
03-05-2005, 20:56
Paladyn ma najłatwiejszy start.
Pierwsze 8h na mainie to trolle/roty ze spearów na full def.
Pewnie już masz 15lvl/4mlvl i 50 dist, więc idziesz klepać Cyclopy.
Po tygodniu masz 20-25 level i na tym kończy się start.
Po tygodniu? Może mieć po czterech dniach, a może i szybciej. Jak podajesz czas to może w godzinach ? :]
@topic
Start nie jest trudny. Po prostu sie nie przejmuj za mocno różnymi pierdołami.
PalAnonim
03-05-2005, 22:51
Po tygodniu? Może mieć po czterech dniach, a może i szybciej. Jak podajesz czas to może w godzinach ? :]
@topic
Start nie jest trudny. Po prostu sie nie przejmuj za mocno różnymi pierdołami.
Chyba lubisz siedziec przy tibii 24h/dobe.....
A palem to tren do minimu 60/50 i potem exp bedzie lecial very fast
Bulboglowy
04-05-2005, 01:21
@mejlun
W godzinach ? Jasne, skoro masz tyle ownerów...
Nawet dla newbie 7k/2h nie będzie wielkim kłopotem, więc z 15 na 20 będzie dodatkowo 20h.
Doświadczony gracz spokojnie może liczyć dwa razy więcej, dlatego podałem, że po tygodniu będzie level 20-25.
8h+20h to grając 4h/dzień jest tydzień. Niestety dla ludzi bez życia RL są to 3-4 dni, może troche wyluzować ?
Jak podajesz czas to może w godzinach ?
Jak chcesz się czegoś dowiedzieć to poproś. Jeżeli wiesz już wszystko to albo jesteś n00bem i ci się zdaje, albo brain-eating monster głoduje w twojej głowie.
BTW: Twoja odpowiedź do tematu... SUX. (Yes. I'm evul.)
Heh lepiej na nowym serweze zacznij.
patrikoz
07-05-2005, 19:23
Sorc ma latwiejszy start niz palek, bo palek ma nudne podnoszenie spearow, ale jak dobije 60 dista to do 50 lvla expi najszybciej :)
start jest banalny skile leca szybko napisales ze przez exp chcesz miec 60 na 20 lev raczej nie jezeli bedziesz latal z lukiem radze potrenic na rotach lub dwarfach do 60 dista (jak masz mozliwos na monku do 70) a potem kusza i jazda, a i nie zapomnij tak jak ja o m lev nie uzywaj torchow ;p
prof: paladyn
lev: 39
skills: 78/65
m lev 13
eq: k arm, k legs, crus helmet,x-bow,
Według mnie to palkowi wystarczy że jest na dwarfach i trenuje a przy okazji expi.Skille mu wtedy szybciej idą jakby trenował z gościem, a na dodatek to exp mu rośnie.
palladyn
skills:48/38
lvl:11 ;(
mlvl:6
Sher Khan
09-05-2005, 18:59
Dotren do 55/45 na 9lvlu i luz
Arcymag Kręgu wody
09-05-2005, 19:55
E tam zaraz trudny.
Mi tez lapa by odleciala ale se wziolem hmmm 7 spearow i jedziemy na gobliny.(nie mam z kim trenic:()No bylo skill 25 i bylo coraz mniej spearow teraz mi tylko 3 wystarcza.
Zwlaszcza ze gram na pvp-eneforced heh zadnego gostka, full spawn :P
Jak to mowil moj kumpel(pozdrawiam): "na Dolerze jest o polowe mniej ludzi niz na Pacerze, polowa z tej polowy siedzi na rooku, a polowa z tej polowy co jest na mainie boi sie chodzic na potwory"Łukasz
I jak ja mowie: Nie liczy sie lvl, licza sie skille i umiejetnosci gry"
Ale offtopa wyjechalem :P
Moim zdaniem paladyn ma najłatwiejszy start :) Po prostu jestes na manie zabijesz pare trolli i juz na roty i dwarfy ciekasz :) skille bardzo szybko rosna a po 2 Ktos nabisal ze 1 lag i dead ? Chciał bym powiedziec ze palladyn jest lepszym blokerem od knighta poniewaz posiada mana shield :) a po 3 palladyn najszybciej moze np solowac dragi czy cos lepszego :) pall to szczere złoto
Royal Menda
9lvl - :lucznik:
mlvl : 5
sk : 35/30
CALMERA
hell fire
10-05-2005, 09:50
1.Łatwy start -> Knight :crusader:
2.Średni start -> Palladyn :lucznik:
3.Trudny start -> Druid X(
4.Bardzo trudny start -> sorcer (mag) :mag:
Ja gralem ryckiem, doszedlem do 33lvl, ale zmienilem serv i voc, bo rycek jest dosc nudny w porownaniu do pall'a, a co do startu, to pall ma wg. mnie ma najlatwiejszy start, skile leca szybko, mlvl tez...
CyA
Master Yedi
10-05-2005, 19:13
Start paladyna nie jest łatwy...Ale jak się nim potreni to wymiata ;]
Sam mam paladyna:P
3dsmaxman
10-05-2005, 19:33
ja mam palka na lev 12 z zabojczymi skilami (48/37, a na 12 levie dobije do okolo 60/45) na Infernie (pvp-enf) i powiem, ze start nie jest bardzo trudny; bierzesz eqip dla noobow (taki jak z rooka, lecz scale arm i brass legs) i bijesz trole do skilli 30/25, a potem na roty do skili okolo 55/40; nastepnie mozesz troche poexpic i jeszcze potrenic do 60/45(50) i idziesz na minos-guardy, cyce itp.
denerwowalo mnie podnoszenie spearow, wiec sobie zainstalowalem macro :confused:
palek ma tez dobre to, ze podczas treningu robi strzaly, ktore potem wykorzystuje lub sprzedaje B)
Colier Scoredyne
10-05-2005, 19:42
Moim zdaniem palek ma trudny start, ale tylko na non-pvp, bo ma mało capa na speary i musi łazić na jakies trole ciągle, a na pvp to tylko stworzą nam na początek ghoula, później monka, ciągły train na 8 lvl mamy 50 dista. Ja mam 45 palka na Harmoni i mam skile 75/56 które patrząc na statystyki tibia.com są bardzo dobre.
Nie dasz rady z Cyckami :] na tych skilach bez Uh of course
Sorc ma latwiejszy start niz palek, bo palek ma nudne podnoszenie spearow, ale jak dobije 60 dista to do 50 lvla expi najszybciej :)
Zal mi cie
jak masz lov lvl (-15) to 7 spearow i do 30 dista na trolach a 30+ na bearach a od 40+ na ludziach :/, i jak nie ma kolegow to ciezko
,,na 40+ na jakich potworach skilowac? bo na non pvp nie mozna party..
Bulboglowy
10-05-2005, 20:52
Nie dasz rady z Cyckami
Nie mów czy dam sobie radę czy też nie skoro nie wiesz.
1. Na 50 distem spokojnie można expić na Cyclopach, nawet ze strzał.
2. Z 50 distem expiłem na Guardach z blokerem, a także solo na DS'ach i ty mówisz, że z Cyckami sobie nie poradzę...
Po prostu:Zal mi cie
Deythwen
10-05-2005, 21:01
Ja osobiście uważam że wszystkie profesje są wyważone. Każda w każdym momęcie ma jakies + i -, wystarczy się w tym rozeznać i umiec to wykozystac.
Sorcem nabic szybko 3 mlvl, potem expic "pip" (tajne miejsca :D) palac runy... i masz kase + exp szybko.
Pallym wystarczy szybko nabic skilla expiac przy okazji na trollach i rownież szybko masz skille i exp (pallemu equip jest malo potrzebny :) )
Ryckiem stajesz na pozcatku, nabijasz dobre skille, a potem exp z górki.
KAŻDYM się da jak się umie! 8o
Eh najtrudniejszy start ma sorcerer i taka jest prawda. Palkowi szybko przybedzie skila i moze isc ze sperami na +40 na soldy spokojnie. Z +50 na cyce lajtowo i potem na guardy oczywiscie z arrows. Pojdzie na guardy na 16-17lvl spokojnie ma duzo expa i loota i jest happy a sorc jest zmuszony kupowac zaraz bron i jakies eq bo z jego skilami ciezko nawet na dwarfach bez broni +30 atk. Oczywiscie sorc moze najszybciej kupic eq za sprzedane runki i podbic mlvl ale expienie jest monotonne do kwadratu. Na 20lvl i z 28-29mlvl mozna isc z kumplem (najlepiej palkiem ok 20lvl) na guardy. Oczywiscie walac z hmm. Exp jest sredni to zalezy jak ty walisz i kumpel. Loot wiadomo na polowe ale czas i przez to exp szybciej leci a wrazenia niezapomniane szczegolnie przy lagach :) . Samemu na guardy mozna isc na 25lvl i z +30mlvl i dobrym celowaniem z hmm. Oczywiscie polecam poziomy guardy + soldy bo tam respy guardow sa pojedynczo i jest latwo a exp super. Wiadomo na 27lvl mamy monka i na tym mozna uznac zaczynanie sorcem bo z 2 monkami na guardy to jest lux (oczywiscie jesli wiesz jak z nimi expic). Z monkami w 3h zrobilem 22k expa + 1,6k w samej kasie i 5k oz. lootbag. No i jak dojdziesz sorcem do 27lvl to juz masz fajnie :)
Pall ma najtrudniej ze wszystkich profesji ale to tylko tak do 12lvlu.
Musi meczyc sie na trollach ze spirami, trafia raz na 10, mozna dostac schizy:D. Ale pozniej to jest looz.
*12-16 lvl sieka sie soldki(najlepiej 1sza kopalnia)<niskie skille stykna>
*16-22 lvl soldki z pojedynczymi respemi guardow(najlepiej 4ta lub 5ta kopalnia)<niskie skille stykna>
*22-30 lvl guardy(2ga[podobno 1sza tez jest fajna ale ja tam jeszcze nie bylem])<niskie skille stykna>
*od 30 lvlu mozna isc do bardziej zaawansowanych kopalni na guardy<na jedno pietro niskie skille stykna, ale jak ktos ma wysokie to moze spokonie expic na 2 pietrach>
Noszenie przy sobie uhow na wszelki wypadek jest wielce wskazane.
Jesli ma sie pacca to mozna sobie w tombach polatac.
Bulboglowy
20-05-2005, 21:10
Pall ma najtrudniej ze wszystkich profesji ale to tylko tak do 12lvlu.
OMG ! A może:
- Knight ma najgorzej między 12 a 13 levelem, bo 13 przynosi pecha.
- przyszły Sorcerer na najgorzej na 7 levelu, bo już wie jak trudno będzie na mainie
- Druid ma najgorzej na 6 levelu, bo jak go zabiją wróci na Rookgaard.
- Paladyn ma najlepiej od 20 lvl, bo nie musi spearów podnosić, ale zaraz! jego kolega już na 19 nie podnosił. Oszukaństwo !
*12-16 lvl sieka sie soldki(najlepiej 1sza kopalnia)<niskie skille stykna>
Poradnik na www.soldy.rl.net:
Na nowym serwie jest luz, bo newbie czytające nasz sabotażowany post schodzą do nas "na obiad" z 12-16 levelem i niskimi skillami. Pamiętajcie: jeden blokuje tarcze frajera (hit+bolt), a reszta go wykrwawia na śmierć.
Noszenie przy sobie uhow na wszelki wypadek jest wielce wskazane.
Czytanie bzdur nie jest wskazane.
Człowieku pomyśl co ty wogóle piszesz. Mówisz, że na 12 levelu trafiasz w trolla raz na 10 spearów i doradzasz, żeby iść na Soldy ? Albo Dwarf Guardy: 'niskie skille stykna'.
Wiadomo, że można tak grać, ale doradzać coś takiego 'newbie' ? Przecież to jest posyłanie go na pewną śmierć !
Hmmm no ja jakos tak expilem i nie wymagalo to ode mnie jakis szczegolnych umiejetnosci.
Na soldach bylem ze skillem 40, dawalem spokojnie rade.
Na soldo-guardach bylem ze skillem 50, spokojnie dawalem rade.
Na guardach w 2giej kopalni bylem ze skillem 60, spokojnie dawalem rade.
Na guardach w 4tej kopalni bylem ze skillem 65, no tu juz jak bylo 850+ ludzi byly czasami male problemy, ale tylko male.
Poza tym to byla moja opinia, a nie porada.
Jerkov Thundersword
20-05-2005, 22:14
Najtrudniejszy początek zawsze mają magowie i druidzi. Na pvp zwykle każdy ma trudny początek ;) Wbrew pozorom paladyn to bardzo łatwa w rozwoju postać, przejdź na main, kup kilka podstawowych czarów, zacznij ich użwyać, trenuj do distance 40 i możesz skutecznie zacząć używać łuku, dalszy trening to już twoja sprawa ;)
A co do ostatniego pytania, to nie koniecznie, ale nie jest to wykluczone, zalezy to przede wszystkim od sposobu polowania.
Według mnie paladynem początek jest lepszy od sorca/druta a gorszy od knighta ale to tylko moja opinia :)
Berburio
22-05-2005, 17:23
@up
a według mnie najłatwiejszy Oo na rooku jeździmy tymi swordami itp. i zbieramy speary!! potem na mainie wystarczy 10 spearów...eq z rooka i jedziemy na trolle zbierać kase na coraz lepsze. Według mnie jest najltatwiej!
El'Magnifico
22-05-2005, 17:39
Start paladyna jest trudny, bo skillując musisz sie reka namachac i speary podnosic. A jak expisz to wystarczy lag i ded... Start jest najtrudniejszy dla sorca.
chyba, że jesteś suiterem ;)
@topic:
Paladyn ma trudny start, bo nie zawsze ma z kim trenić skille. Jak dotrenisz skille do 45/20 to już leci z górki ;)
Sir Duet
22-05-2005, 17:48
[QUOTE=VMendaV]Moim zdaniem paladyn ma najłatwiejszy start :) Po prostu jestes na manie zabijesz pare trolli i juz na roty i dwarfy ciekasz :) skille bardzo szybko rosna a po 2 Ktos nabisal ze 1 lag i dead ? Chciał bym powiedziec ze palladyn jest lepszym blokerem od knighta poniewaz posiada mana shield :) a po 3 palladyn najszybciej moze np solowac dragi czy cos lepszego :) pall to szczere złoto
lol no i co ze ma mana shield skonczy mu sie mana i co mfy bedzie pil:> :D a knight zalozy energy ringa tez ma mana shield i jeszcze ma wiecej hp
[QUOTE=VMendaV]Moim zdaniem paladyn ma najłatwiejszy start :) Po prostu jestes na manie zabijesz pare trolli i juz na roty i dwarfy ciekasz :) skille bardzo szybko rosna a po 2 Ktos nabisal ze 1 lag i dead ? Chciał bym powiedziec ze palladyn jest lepszym blokerem od knighta poniewaz posiada mana shield :) a po 3 palladyn najszybciej moze np solowac dragi czy cos lepszego :) pall to szczere złoto
lol no i co ze ma mana shield skonczy mu sie mana i co mfy bedzie pil:> :D a knight zalozy energy ringa tez ma mana shield i jeszcze ma wiecej hp
Nie wiem czy wiesz ale mana palka+hp palka to więcej niż mana knighta + hp knighta.
Część punktów do podziału idzie u knighta na cap, u palka mniej.
Evul Indigo
22-05-2005, 18:04
Chyba warto poskillowac zeby gra sie stala latwa?
ja mam palka na lev 12 z zabojczymi skilami (48/37, a na 12 levie dobije do okolo 60/45) na Infernie (pvp-enf) i powiem, ze start nie jest bardzo trudny; bierzesz eqip dla noobow (taki jak z rooka, lecz scale arm i brass legs) i bijesz trole do skilli 30/25, a potem na roty do skili okolo 55/40; nastepnie mozesz troche poexpic i jeszcze potrenic do 60/45(50) i idziesz na minos-guardy, cyce itp.
denerwowalo mnie podnoszenie spearow, wiec sobie zainstalowalem macro :confused:
palek ma tez dobre to, ze podczas treningu robi strzaly, ktore potem wykorzystuje lub sprzedaje B)
Każesz poczatkującemu iśc na trolle na infernie? Na trolach jest najszybszy "spawn" pk jaki widzialem, trolle na infernie określiłbym jako expowisko,ale dla pk.:kat:
Grałem sorciem i pallem powiem,ze sorc ma o wiele bardziej trudny start (szczególnie na e pvp).
Zaczałem grac pallem i jest spoko, dista mam 30 i zabijam mino guardy z luku, bo włócznie mi sie znudzily (tzn.ich podnoszenie) . B)
Mi sie wydaje ze palek ma bardzo latwy start poniewaz nie musi za duzo trenowac poniewaz skille szybko leca,nie musi miec dobrego eq bo wali z dystansu i w poczatkowej fazie gry palek najszybciej lapie exp.
w cyclo na full spawnach to zrobic 100k expa to jest 3-4 godziny jak sie ma uhy, level i skille... o eq nie wspomne :)
[QUOTE=Sir Duet]
Nie wiem czy wiesz ale mana palka+hp palka to więcej niż mana knighta + hp knighta.
Część punktów do podziału idzie u knighta na cap, u palka mniej.
od momentu, gdy mozesz uzywac uhow leczysz sie nimi ryckiem za ~250. Zeby w takim tempie odnawiac mane musialbys wypijac jakies 3-4 mf na sekunde co 2-3 sekundy.Okolo 70-75 levela rycek leczy sie juz za ~500. Wypijanie mf w takim tempie jest niewykonalne niezaleznie od tego czy many masz wiecej czy mniej niz rycek ( jest to jednym z glownych powodow nie zabierania sorcow/drutow na annihilatora - wejsc na mana shieldzie jest latwo, przezyc troche trudniej ;> ale to juz inna bajka )
Palek od biedy ujdzie do blokowania slabszych stworkow ale na soldnego hunta raczej sie nie nada ..
krzysiu13
28-05-2005, 17:26
palek wcale nie ma trudnego startu. wrecz przeciwnie. gdy skillujesz to sciagnij sobie TBI (tibia black ice) i po problemie. a expienie tez jest latwe bo mozesz sobie isc z lukiem na cyklopy albo inne potwory.
palek wcale nie ma trudnego startu. wrecz przeciwnie. gdy skillujesz to sciagnij sobie TBI (tibia black ice) i po problemie. a expienie tez jest latwe bo mozesz sobie isc z lukiem na cyklopy albo inne potwory.
E nie mowimy tutaj o takich programach chyba :] a wracajac do tematu palem sie latwo expi ale jak masz slabe lacze ze co chwile ci net pada 8o to nie bierz pala bo bedziesz mial same dedy :p
1.Łatwy start -> Knight :crusader:
2.Średni start -> Palladyn :lucznik:
3.Trudny start -> Druid X(
4.Bardzo trudny start -> sorcer (mag) :mag:
LoL czemu sorc ma trudny start??
Jeśli grałeś już, gdzieś to uważam że żadna profesja nie jest trudna...
Ale jeśli już byś chciał tak oceniać to
1.Najt<bardzo łątwy>
2. Sorc, druid, palek<troszke trudniejszy>
i niema o czym gadać...
Sondragon
29-05-2005, 19:36
eee tam gadanie ogolnie pal tak jak kazda inn postac ma sredni start co prawda jest pare minusow np malo broni co chyba kazy palax potwierdzi ale coz trzeba korzystac z trgo co sie ma moze kiedys cosik sie pojawi a tak naprawde dla palla najtrudnij jest pomiedzy 12 a 15 lvl kiedy to sie mysli ze mona jush wiele a sziedzenie i exp na rotach i orcakch
Marcin wymiatacz
02-06-2005, 20:44
Paladyn ma bardzo łatwy start lecz później jest beznadziejny(to tylko moja opinia).
Paladyn ma bardzo łatwy start lecz później jest beznadziejny(to tylko moja opinia).
lol palek pozniej tez jest dobry moze zwalnia przy expieniu ale tak czy inaczej jest przy juntach jest bardzo pomocny:P
...:::Mareczek:::...
03-06-2005, 18:23
Chciał bym powiedziec ze palladyn jest lepszym blokerem od knighta poniewaz posiada mana shield :)
chlopie zes mnie tym dobil buheuheuheuehueheuheuheuheuehuehueheuheuehueheuheu heuehueheuheueh ty wez idz lepiej pobaw sie z knurami. Pall biega bez tarczy to se pzy lagu duzo nie pozyje -.-.
@topic
prawda ze pall ma trudny start (ale knight wg mnie ma trudniejszy bo dluzej skille mu leca i mlvl wwolniej rosnie) bo trza podnisic te speary glupie a pozniej to juz prawda tylko ze lagi to najsilniejszy potwor dla palla ktory biega bez tarczy.
Pall ma najlatwiej....
Robi 15 lvl i 60/50 na rotach.
I siedzi od 15lvl - 35 lvl
Z pacciem na tombach
A bez pacca w hellgate.
W hellgate dostaje wiecej kasy niz wyda na strzaly, robiac przy tym lvl co 1-3godziny.
maciek555
18-06-2005, 08:17
ja sam jestem na rooku bo dopiero gre zaczolem i bede pallkiem ale sie musze duzo namachac reka. :] ;) :) :)
eh palem sie na początku trudno gra (ja miałem fajnie bo miałem dobrych kolegów i kase i eq z mego maga) na 8lvl zrobilem sobie 4mlvl i skile podajrze 40+ i sobie od 8lvl na ghula w carlin expilem potem co lvl trenilem do 20lvl :) na dwrzudziestym mial skile 60+ teraz mam 33lvl 14mlvl 42% do 15mlvl i skile 71/55 bo przyexpilem :) do skilów 60 szybko się treni palowi do 20lvl wystarczy ps-et chyba że masz kase to se kuoisz coś leprzego.
Trzeba tylko skille trenic ja na przykald mam 11 level i mam skille :cup: 39/24
a to poczatek levelu
Kolejny co ma problem z wyborem profesji ?
Pograj każką z nich to sam sie przekonasz co i jak ... :baby:
Według mnie początek jest nie trudny a długi co jest trudnego w waleniu potworka lub kumpla na full def przez 24h na dobe??he??
Ja swoim palem dobilem skile 50/38 i poszedlem na guardy na 14 lvlu. Fajnie bylo dobilem 22 lvl i skile same lecialy do kolo 58 i teraz dopiero trenie. Start nie trudny wystarczy do 50 dobic a to zajmuje okolo 4-6 godzin.
Sozemego
27-06-2005, 16:25
Palem to raczej nudno na poczatku niz trudno...
pOzatym potem sie pada czesto. kick czy cos i lezys. knightem troszke latwiej, na razie tylko padlem na jednym kicku na jakies 10~.. palem bym lezal 9 razy ;]
w kazdym razie podnoszenie spearow na poczatku to katorga
Shardzik
27-06-2005, 17:10
Ja swoim palem dobilem skile 50/38 i poszedlem na guardy na 14 lvlu. Fajnie bylo dobilem 22 lvl i skile same lecialy do kolo 58 i teraz dopiero trenie. Start nie trudny wystarczy do 50 dobic a to zajmuje okolo 4-6 godzin.
Nie przesadzaj, na początku w ogóle nie wchodzą blood hity, przez co przyjemnie się treni dopiero koło 30~ skilla
Nie przesadzaj, na początku w ogóle nie wchodzą blood hity, przez co przyjemnie się treni dopiero koło 30~ skilla
Żeby rósł distance to nie msuzą blood hity wchdozić.. lcizy sie od wyrzucanych spearów...
Dziki Świstak
28-06-2005, 17:26
Wiecie... moja pierwsza postac to BYL paladyn i to na dolerze free pvp , a start nie byl wcale trudny gdy bilem szczury to az mi sie oczy swiecily kiedy po kazdym hicie dostawalem wiecej jak 1 % do dista i tak bylo do skilu 20 pozniej po 1 do 30 chyba a pozniej juz nie mierzylem tylko trenowalem z qmplami.. jak wybierasz paladyna to sie nie martw jest spox :)
Lord Pivvosz
01-10-2005, 13:35
Z jakim distance fighting wyjsc z rooka??? :lucznik:
Palkiem raczej jest łatwiej niż innymi profesjami.Nabijasz sobie skile po 50 i idziesz juz expic na guardy, DS-y i Ghost land! A knight to zeby zabic guarda trzeba miec skile przynajmniej 60 lub Uhy.Więc palkiem szybciej i łatwiej sie nabija lvl.
Z jakim distance fighting wyjsc z rooka??? :lucznik:
Omg.Na rooku sie wogule nie wali z dysta jak chce sie wyjsc na maina.
Zaklad ze szybciej i taniej nabije 60/06 knightem niz ty 50 dista palkiem ?
Paladynem zawsze jest ciezko na poczatku ale pozniej jak sie rozkrecisz to masz expa i kasy full .. Zawsze mozesz kase z deserta wydac na 1000 spearow i potrenic ^^..
no faktycznie nie ma lepszych wydatkow niz 1000 spearow...
Ostra-paladynka
11-11-2005, 14:37
tak teraz cipsoft zcisnal petle na szyje wszystkim pallka ze skillami ponizej 90
przez co stracili cala mase graczy tylko dlaczego akurat pallek a nie knight??
ja przez to jush nie gram w tibie
tak teraz cipsoft zcisnal petle na szyje wszystkim pallka ze skillami ponizej 90
przez co stracili cala mase graczy tylko dlaczego akurat pallek a nie knight??
ja przez to jush nie gram w tibie
Bo to palkowi szybciej ida skile,bo to on robi runy,bo to on moze szybciej solowac potworki,bo to on nie marnuje kasy na dobra bron,bo to on jest wygodny i chodzi z blokerem knightem?
Wiec jak amsz takie komentarze pisac tutaj to idz sobie popisz wpokoju na scanie moze ktos to zauwarzy-.-
witam wszystkich ponownie,
od założenia tematu minęło już kilka ładnych miesięcy...
przez ten okres miałem dużo czasu, aby nauczyć się trochę o tej grze,
oraz zrobić porządną postać. udało się! (36 lvl. 83/69, 15 magic., kupiony PACC oraz promocja).
nigdy nie brakowało mi run, ponieważ gdy nie miałem czasu na exp. lub trenowanie,
dorabiałem je sobie na makerze z promocją. niestety po update zrobiłem tylko dwa skille oraz trzy levele. zmiany, które wprowadził CipSoft są bolesne, ale też da się grać.
chociaż, czekam, że po tym update świątecznym coś się zmieni.
rada dla przyszłych paladynów: [ WŁÓŻCIE TROCHĘ CHĘCI PODCZAS BUDOWY SWOJEJ POSTACI, A NA PEWNO BĘDZIECIE ZADOWOLENI ZE SWOICH WYNIKÓW. ]
pozdrawiam, b.u
Pomocnik
24-12-2005, 21:39
To zalezy jeszcze od warunków czy na exp bedziesz miał wystarczającą ilosc arrowsów czy bedziesz dźwigał speary..Czy będziesz trenował z rotami,monkiem czy tez z czlowiekiem..Tak jak wspomniał Shijnix przy większej ilosci distansa moze juz ręka zabolec.Zalezy takze od tego czy na wejscie będziesz miał speary czy będziesz musiał zbierać etc..Więc.Ja Ci proponuje zrobic skills 50/xx potem isc expic na Folde,Senje..Tam nie ma ludzi a jeżeli są to nic Ci nie przeszkadza ponieważ jest tam wiele respów.Robisz 20 lvl idzesz na desert quest po 10k za 10k kupujesz jakies runki np z 2 bp hmm potem troche na speary wydać kasy (chyba ze chcesz zbierac) i zostawić na tak zwaną "Czarną Chwile" kiedy juz nie będziesz miał arrowsów..Oczywiscie musiz takie pieniądze wydac na czary..Co u palladyna będzie potrzebne i potdczas treningu robic strzały..Wtedy po takim treningu np do skilli 70/xx to nazbiera się duza sumka..Z 20 lvlem mozesz isc na guardy ze strzałami i z skillami minimum 60+ Chociaż jezeli złapie Cie laga to moze byc cienko:/..Potem expisz expisz expisz i wykonujesz "Sprawy Kosmetyczne" np dobicie 10% dysta..Uwazam ze Paladyn nie musi skillowac do 80 styknie do 70 a przy expie dyst tez leci..Wiec np z 50 lvlu na 80 lvl to z 70 dystansa moze nawet 77 dystansa sie zrobić..
Wesołych Świąt :)
Ja niea\dawno zaczelem grac palkiem na kyrze . Start nim jest o wiele trudniejszy niz sorcem czy knightem. Taki sorc lub knight idzie gdzies i moze expic caly czas a palek musi sie meczyc ze spearami ktore szybko sie niszcza a nie ma jeszcze kasy zeby kupic wiecej spear . Dobra wyszlismy ze spearow tu tez problem wszelkiego rodzaju cyclopy i inne expowiska dla low lvl palka sa zajęte przez SORCów z rozdzkami ..... ale naszczesciej juz zblizam sie do wyjscia z poczatku zaczynaja sie guardy etc..
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.