Pokaż pełną wersje : Nowy i niedoświadczony.....
gainwards
03-05-2005, 12:00
Siemka jestem nowy.
Gram w tibie pare dni , za niedlugo bede wybierał prof. chcialbym zeby to byl jakis mag i żeby najlepiej w ataku ,w obronie mało. :baby: ;) ;)
Kolega mi mówi zebym wział Druida ale na tym forum mówia ze druid jest jakis cianki.
Jeszcze jedno co to ma znaczyc przy prof.np Elder Driud ??
(Ps.jak taki temat już byl to nezwracajcie na to uwagi,jestem nowy)
PROSILYM O SZYBKA ODPOWIEDZ.Z GÓRY WIELKE THX
Elder Druid to masz jak wykupisz PACC (Premium Account) i zabulisz 20k krolowi i miedzy innymi masz ten tytul. Jak juz tak koniecznie chcesz jakas postac typu mag druid to radze wybrac maga (sorcerer) oni nie musza miec skilli a sorci robia sd ktore niezle wala ;) napocztku gra pewnie bedzie nudna bo prawdziwa zabawa zaczyna sie sorcem od wiekszczego lvlu. I na poczatek do glepszego zapoznania sie z Tibia i mainlandem polecam knighta :) poszukaj na ten temat poradnikow na tym forum.
@down: hehe :)
Jak jesteś newbie to bierz knighta i nim naucz sie grać. Pograj z tydzień, dwa... Jak już mniejwięcej sie zorientujesz co i jak w grze to wtedy zrób nową postać, lub zostań przy knightcie jeśli ci się spodoba. Jeśli sie jednak upierać będziesz przy tym magu to bierz Sorcerer. Lepiej grać kimś kim się bedzie grało przyjemnie, niż postacią silniejszą, ale nudniejszą. Elder druid to zwykły druid z płatną promocją która daje mu pare ciekawych rzeczy.
Edit:
@Dwarf byłeś pierwszy :P
Knight Simon Dark lord
04-05-2005, 22:47
nie jest powiedziane że newbi to nie mag ja np odrazu wziołem maga bo pisało żen ajtrudniejszy poprostu wyzwanie jeżeli poczyta troche poradników o magach gdzie expić itd to może grać magiema jeżeli jesteś kimś kot nie lubi czytać lub nie chce ci się czytać poradników to bierz knighta tylko knight ma problemy z czarami leczącymi do 4 mlvl ale to już inna bajka
Deythwen
04-05-2005, 23:19
Jeśli tak bardzo zależy ci na max ataku i na niskiej obronie to zdecydowanie Sorcem graj. Jego spontaniczne czary i SD naprawde potrafią zaboleć. Musisz sie tylko uzbrojić w cierpliwość, bo do 20+lvl i 25+mlvl to za dużo nie zdziałasz tym czarodziejem :)
A "Elder Druid" to nazwa promocyjna. W momęcie w którym spełniasz następujące warunki:
-masz pacca
-masz 20 lvl
-masz 20k (20 000gp)
idziesz do króla w Thais lub królowej w Carlin i uzyskujesz promocje:
Knight -> Elite Knight
Sorc -> Master Sorc
Druid -> Elder Druid
Palladyn -> Royal Palladyn
Daje ci to dodatkową regeneracje życia i many, dodatkowe czary i ładniejsze stroje :D
Na początku nic nie musisz zaznaczać... poprostu bierzesz profesje, a o promocje sie po zakupie pacc martw.
więcej na temat pacc masz tutaj:
http://www.tibia.com/home/?subtopic=premium
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.