PDA

Pokaż pełną wersje : expienie przy pomocy summonow

Hunter of the Destiny
03-05-2005, 12:08
Wiem ze byl temat w ktorym ktos napisal z jakimi summonami na co chodzic, ale jak tylko uzyskalem 19lvl moim sorkim poszedlem w kazz na pietro z soldkami, zsummonowalem elfa scouta a on zabieral soldkom po 3-5hlafa:/, a pozatym strzelal tez troche wolno:/. W poradniku na temat expienia z summonami pisal ktos ze z dwoma elfami scoutami mozna pojedynczo lurowac cyklopy czy drwaty guardy, lecz jakos sobie nie wyobrazam aby elfy w miare "szybkim" czasie ubily cyklopa czy guarda, skoro z soldkiem byly problemy:/. Moze na otwartej powierzchni trzebaby bylo isc expic :confused: . Jesli tak to podajcie jakies miejsca blisko kazz, gdzie mozna by ze scoutami chodzic i dorobic sie troche loota/expa. Jesli mozecie to podajcie mniejwiecej czas w jakim te scouty ubija danego potwora:/

Vaxxia
03-05-2005, 12:13
Scout to nie jest za dobry summon. Wali male hity, często schodzą na arma i jak go coś dorwie to bardzo szybko pada :/ Sensowne summony zaczynają się od Mino Archa juz (znacznie leprzy atak niz scout), potem monk, ds, orc leader. Odradzam expienie ze scoutami, już lepiej podbij ten level na rotach...

Hunter of the Destiny
03-05-2005, 12:22
thx, za odpowiedz ;) . Czyli czeka mnei jeszcze 15k expienia na rootach, drwatach i drwatach soldierach i guardach przy pomocy gfb :p . No coz, jakos to przezyjemy :D . A moglbys odrazu polecic gdzie chodzic expic z minoarcherami? Chodziloby mi o okolice kazz :p.
Z gory dzieki za odpowiedz ;)

Devil Sunrice
03-05-2005, 19:57
Lepiej znajdz sobie blokera, summonij 2 mino archery i pozabijaj z nimi .. lub zejdz na bodajze 4 poziom kopalni (soldy +klika guardwo) i tam z nimi pochodz... na wyzym lev nie bedziesz juz potrzebowal summonow. Pamietaj ze summony zabieraja ci POL expa.

ripper
04-05-2005, 15:18
Dobre summony zaczynają się od monka w górę. Mino arch lepszy od Scouta ale i tak słaby. Do 27 lvla ROTY, ROTY i jeszcze raz ROTY. Nie używaj run bo to straszna strata (chyba że 70+ mlv masz na takim lvlu). Od 27 lvla stawiasz dwa monki i tłuczesz guardy. Za loot kupujesz mana fluidy (na mlvl) i runy (Hmm, Gfb i Sd na późniejsze hunty). Z siłą czarów 200%+ (30 lvl 45 mlvl tak mniejwięcej) możesz iść już na Dle i tam porządnie przyexpić.

Cacuss
04-05-2005, 15:32
Najlepiej z mino archerami expic 2 pietra podajrze nad depo w kazzo tam sa guardy zamkniete w pokoju.Trzeba stworzyc 2 archery zablokowac parcelami uwolnic jednego dwarfa guarda i biegac wokolo kolumn tak zeby archery strzelaly...

P.S. Tak slyszalem:P

Bujek
05-05-2005, 19:56
Wierz mi: warto zacisnąć zęby i siedzieć na tych rotach do 27lvlu. Naprawdę dopiero od monka zaczyna się prawdziwe korzystanie z summonów. Też bawiłem się scoutami i archerami ale to strata czasu. Bij roty i biegaj po kryptach dla urozmaicenia. Opłaci się poczekać :)

Tomek Damcirade
10-05-2005, 00:07
nie chce zakladac nowego tematu wiec napisze w tym,gdzie najlepiej expic na dragach z 2 ds miejsce dla facc.Zeby nie bylo ich za duzo naraz :P

Xali Dragna
10-05-2005, 18:27
A ja mam takie pytanie od jakego lv i mlv mozna chodzic sorcem na dle ?
Oczywiscie z blokerem ale zebym nie tracil 20sdkow na 1 Dla :/ (facc)
I czy wogule jest to oplacalne ?

yogos
25-11-2005, 11:12
Witam

Ja mam tez kilka pytan co do summonow.

Mianowicie wiele razy czytalem, ze magowie przyzywaja Mino Archery na GS hunty. No więc wybralem sie na blood GSa. No i ku mojemu zaskoczeniu Archery prawie wogole nie "hitaly" GSa, dostawaly srednio po 10-15expa, w ogole wydawalo mi sie ze strzelaly tylko tak od czasu do czasu. Podobna sytuacja byla z Cycami

Mozliwe, ze zle je ustawilem, albo trafily sie jakies wybrakowane albo po prostu nie nadaja sie na GSy.

Moje pytanko do ludzi ktorzy huntowali GS z archerami na blood herbie (lub gdzie indziej) jak ustawic Archeryzeby cos nie cos robily tym gieesom. Mam stac za rzeczka czy normalnie??

prosze o odpowiedz.

p.s. sorki jezeli temat juz byl walkowany, szukalem, ale nie znalazlem konkretnych odpowiedz.
sorki za odswiezanie starego tematu

Shinjix
25-11-2005, 11:34
Mianowicie wiele razy czytalem, ze magowie przyzywaja Mino Archery na GS hunty. No więc wybralem sie na blood GSa. No i ku mojemu zaskoczeniu Archery prawie wogole nie "hitaly" GSa, dostawaly srednio po 10-15expa, w ogole wydawalo mi sie ze strzelaly tylko tak od czasu do czasu. Podobna sytuacja byla z Cycami
Mino Archery są lepsze od elfów Scoutów. Można by powiedzieć: "Czemu nie FE lub FD?" - ano temu, ze na pvp mozna sie tym sposobem łatwo skulla dorobić :). A tak na serio - przyzywają Archery, bo taki FE, czy FD wali obszarowo (explo, gfb), co moze przy niekorzystnych wiatrach doprowadzić do śmierci blokera :)

Moje pytanko do ludzi ktorzy huntowali GS z archerami na blood herbie (lub gdzie indziej) jak ustawic Archeryzeby cos nie cos robily tym gieesom. Mam stac za rzeczka czy normalnie??

Coś w tym stylu:
http://img206.imageshack.us/img206/3584/gski050804100804187bf.jpg - można tak
http://i4.photobucket.com/albums/y123/Grun-goblin/Advenced/Level/14lvl.jpg
- lub tak (tam gdzie loot ludzie, a tam gdzie ludzie stoją to postaw Archery)

yogos
25-11-2005, 12:32
@ up

dzieki za odp.

Te zdjecia to twoje?? ile ci srednio ten archer expa dostawal??

hmm. naszla mnie nawet taka mysl, ze moze sila summona zalezy od lvl i/lub mlvl??? raczej nie sadze ale moze tak to jest???

aha jeszcze jedno. przyzwany przezemnie mino archer nie mogl nawet raz trafic blokera (najcik 35 lvl 71/71 eq c-arm, crus helm, p-ammy, k-legi, medusa, bs) czemu??? normalny(niezsummonowany) Archer by mu cos tam robil. A ten moj moglby go bic caly dzien i by go nawet nie trafial.

w czym tkwi problem??????

Enol
30-11-2005, 23:21
Mam pytanie do sprawdzonego SORXA/DRUTA czy z 2 mino archerami mozna biegac na cyce pod thais (oczywiscie jak mam 2 bp hmm albo i wiecej ) PROSZE O ODPOWIEDZ PLXPLX....TY Z GORY :evul:

EDIT: kiedy pisalem tego posta zatakowalo mnie 4 dwarfy i 3 roty ledwo uszlem z zyciem XD :]

pawepek
01-12-2005, 06:27
mozna, ale to malo oplacalen, lepszy i szybszy exp wyciągniesz na rotach nawet na fibuli, a jak masz pacc to grzej na roty na pacc area i szybciej ebdziesz expic... chyba ze ci nie chodzi o exp tylko o przyjemnosc, w tym wypadku smialo mozesz isc :)

Enol
01-12-2005, 12:01
Dziekowa ale szybko bede je zabijal czy tak srednio czy wogule ruski miesiac bede nadynial takiego cycka...... < (~)(~) nie mysl ze ja mysle o tym :P > :evul:

TriluX
11-12-2005, 09:29
Sieidziec na rotach to nie jest taka straszna rzecz FAKT troche zajmuje siedzenie na nich do 27lvl ale ja tam expilem do 28lvl a potem na krasnalach tera mam taki lvl jak mam i niebede expic do 45mlvl :]

TreeFriend
11-12-2005, 10:29
Taa weź doexpij troszq i mino archera ;] i mozna isc nawet na guardy

drizztpl
11-12-2005, 15:05
Taa weź doexpij troszq i mino archera ;] i mozna isc nawet na guardy

z Archerem na guardy? :O to chyba jakaś pomyłka?

Sir_
11-12-2005, 16:51
http://photobucket.com/albums/c350/Harrus/Hunts/GS

hunty na gsach z archerami

ustawialiscie na full atk? no wlasnie

mi archery bily po 30-50hp w gsa i dostawaly po 40xp ;d

I JEDNA UWAGA:

http://i30.photobucket.com/albums/c350/Harrus/Hunts/GS/UO0066.jpg

ZLE

Tam gdzie stoi archer z yellow hp non stop dostaje poisona. Tam gdzie u mnie sa archery powinny byc parcele, ja powinienem 2 sqm w prawo stac a archery tam gdzie ja. W ten sposob nie dostaja posiona<GS mysli ze je bedzie bil ;)>