PDA

Pokaż pełną wersje : Nowa grupa użytkowników.

Liado
04-05-2005, 10:13
Chałbym aby powstała nowa grupa interesujących się parapsychologią i zjawiskami paranienormalnymi. Jeżeli Drom spełni moją proźbę dodam posta. I się wymyśli nazwę. Żeby Drom zobaczył jak wielu nas jest (i jak szybko zajęłoby nam ewentualne przejęcie kontroli nad światem), niech zainteresowani postują w tym temacie wyrażając swoje poparcie.

joey
04-05-2005, 10:51
Myślę że to ciekawy pomysł, ci co interesują się ufo (nie chemicznie a paranormalnie) też się nadają?
Jak tak, to jestem na tak

Matek
04-05-2005, 12:00
To nie jest glupi pomysl. Aczkolwiek nie sadze, zeby bylo wystarczajaco duzo chetnych.

Coreone
04-05-2005, 12:19
No, ja bym się zapisał :P.

A nazwa mogłabybyć np :Paranormal Fansaticks.

YAYUUU
04-05-2005, 12:34
Ja może się na tym i nie znam za dobrze, ale co nieco wiem i uważam, że jest to ciekawy temat do rozmów. Jestem na TAK.

Sokochłap
04-05-2005, 13:09
jezeli powstanie taka grupa, z checia dolacze =]

Wayne Rooney
04-05-2005, 13:36
Równiez i ja moge dolaczyc, zawsze bedzie o czym pogadac. !

Baron Kaldrick
04-05-2005, 13:58
<widzę światełko w tunelu>
Sign me in...
<kvrwa, zgasło>

xemmoe
04-05-2005, 14:04
W takim razie popieram.
Już możecie nie zapisywać :)

Shanhaevel
04-05-2005, 14:04
Mogę w to wejść... A grupa może się nazywać "Strangemaniacs". XD (nie mam pomysłu)

Jackiew
04-05-2005, 14:06
Odrazu mnie dodaj ;)

Gunir
04-05-2005, 14:37
Hiehie też mnie interesują takie sprawy ;) UFO, duchy, zjawy itp.

NORMALY OBYWATEL RP
04-05-2005, 14:44
No ja moge dolaczyc jak cos ;P Fajny temat:D

Liado
04-05-2005, 15:18
Myślę że to ciekawy pomysł, ci co interesują się ufo (nie chemicznie a paranormalnie) też się nadają?
Jak tak, to jestem na tak
Że jak?? Jak chemicznie jak praranormalnie o so hoziii?

Teraz już tylko czekać aż Drom przyjmie moją proźbę. A nazwe proponuje Psychiczni, Paranienormalni albo Abnormal.

Brave
04-05-2005, 15:26
Bardzo dobry pomysł. Że też nikt o tym wcześniej nie pomyślał :).
Jestem na tak i rownież proszę o dołączenie mnie, jeśli ta grupa powstanie :).

Gunir
04-05-2005, 15:31
Że jak?? Jak chemicznie jak praranormalnie o so hoziii?

Teraz już tylko czekać aż Drom przyjmie moją proźbę. A nazwe proponuje Psychiczni, Paranienormalni albo Abnormal.

LOL?! Psychiczni? omfg Abnormal lepiej....

spider-bialystok
04-05-2005, 15:50
Świetny pomysł :]. Pewnie, że taka grupa powinna powstać.

Magus
04-05-2005, 15:51
/me dostaje zalamki

Primo:
i zjawiskami paranienormalnymi.Ze jak? Jesli juz to:
Zjawiska paranormalne to termin stosowany w literaturze pseudonaukowej i naukowo kontrowersyjnej, obejmujący zjawiska, których istnienie jest postulowane zwykle na podstawie relacji świadków, ale nie zostało potwierdzone w rzetelny, naukowy sposób.

Mysl co piszesz!

Secundo:

Jesli mozna wiedziec to o czym szanowni trzynastolatkowie chca gadac poza UFO (pewnie nawet nie wiecie co to znaczy) i zjawach potocznie zwanych duchami? Bo jesli tylko o tym to uzyjcie opcji szukaj a znajdziecie rozmowy w OWION. Naogladaliscie sie "nie do wiary" i chcecie grupe zakladac...
Brak mi slow...

Matek
04-05-2005, 16:18
Starozytne cywizlizacje, przepowiednie, demonologia (chociaz to zalicza sie do duchow), magia...

itp.

Naogladaliscie sie "nie do wiary" i chcecie grupe zakladac...
Brak mi slow...

Ludzie przeczytali pare ksiazek fantasy - zakladaja grupe fantasy. Ogladneli pare meczy siatkowki - zakladaja grupe. Czamu tutaj skrytykowales? Bo cie to nie bawi czy co?

Baron Kaldrick
04-05-2005, 16:29
Jesli mozna wiedziec to o czym szanowni trzynastolatkowie chca gadac poza UFO (pewnie nawet nie wiecie co to znaczy) i zjawach potocznie zwanych duchami? Bo jesli tylko o tym to uzyjcie opcji szukaj a znajdziecie rozmowy w OWION. Naogladaliscie sie "nie do wiary" i chcecie grupe zakladac...
Brak mi slow...
O poltergeistach, zjawiskach wywoływanych przez pola elektromagnetyczne, o tablicy ouijo, czy jak ona się tam zwała?O demonologii, magii białej,s zarej czy czarnej, szeroko pojętemu okultyzmowi?

Magus
04-05-2005, 17:43
Ludzie przeczytali pare ksiazek fantasy - zakladaja grupe fantasy. Ogladneli pare meczy siatkowki - zakladaja grupe. Czamu tutaj skrytykowales? Bo cie to nie bawi czy co?Skomentowalem bo nie widze sensu zakladac grupe dla kogos komu sie wydaje ze ma cos w tej kwestii do powiedzenia.

@Baron Kaldrick i Matek Uciekaido
OK, no to z Wami da sie o tym pogadac, a reszta co? Jak juz zakladac grupe to przynajmniej nie przyjmowac byle kogo.
Podam przyklad. W grupie dla fanow gwiezdnych wojen powstal temat "Czemu Vader nosi ten smieszny czarny nocnik na glowie" - no przepraszam bardzo ale to ma byc fan? Fanem to mozna nazwac kogos kto wie jaka zbroje nosil Bobba Fett, albo ile lat ma republika.
Do grupy o ktorej tu dyskutujemy sam chetnie dolacze bo troche do powiedzenia w tej kwesti mam, ale z kims kto myli pojecia zjawisko paranormalne z (nawet nie istniejacym) pojeciem 'paraNIEnormalne' gadac nie zamierzam.

Jak ja mialem 13 lat to mi w kiosku ze wzgledu na wiek nie chcieli sprzedac pism naukowych bo niby za trudne, musialem starych wysylac. A znajac srednie IQ piszacych tu malolatow nie sadze bysmy mieli o czym gadac.

To tyle, na razie tyle.

Matek
04-05-2005, 17:51
Tutaj niestety masz racje...

Wiekszosc osob zapewne sie napali a pojecie bedzie miala male. Ale z obserwacji kilku tematow wiem, ze znajda sie takze osoby z ktorymi da rade rozmawiac.

Matheous
04-05-2005, 17:59
Ja tam nie wiem za duzo o para-wszystkim. Chetnie jednak dolaczylbym do takiej grupy, bo temat wdzieczny do rozmow... Przyznam sie, ze o tej tablicy ouijo wogole nie slyszalem... Heh. Magus, zaliczasz mnie do grupy malolatow co chca dolaczyc dla spamu?;P Jak tak,. no to <zalamka>;)

hoomik
04-05-2005, 18:14
taki maly ot
o tablicy ouijo
co to takiego?

Oxygane
04-05-2005, 18:16
I po co sie staracie? I tak wam drom nie założy.

Liado
04-05-2005, 18:58
/me dostaje zalamki

Primo:
Ze jak? Jesli juz to:
Zjawiska paranormalne to termin stosowany w literaturze pseudonaukowej i naukowo kontrowersyjnej, obejmujący zjawiska, których istnienie jest postulowane zwykle na podstawie relacji świadków, ale nie zostało potwierdzone w rzetelny, naukowy sposób.

Mysl co piszesz!

Secundo:

Brak mi slow...
Primo
Wiem że się piszę paranormalne ale poprostu lubię używać takiego zwrotu tak samo jak "otusz".
Secundo
UFO jest to skrót od Unidentificated Flying Object czyli Niezidentyfikowany Obiekt Latający. Tego terminu używa się jako określenie statków powietrznych o przypuszczalnie nieziemskim pochodzeniu najczęściej wydywane są w kształcie spodka. A poza UFO i duchami jest jeszcze takie coś jak Magya na której się nie znam ale może ktoś z użytkowników tak, istnieją również dziwne potwory takie jak Potwór z Loch Ness, El Chupacabra czy Yeti, jak i dziwne miesca, zjawiska jak na przykład trójkąt bermudzki, dziwne deszcze (np. żab, krokodyli, nasion,), "piłki olbrzymów", samospalenie, wechkuły/podróże w czasie, deja vu, kręgi zbożowe. I parapsychologia czyli OOBE, odmienne stany świadomości, hipnoza, wizualizacja, jasnowidzenie, telepatia, telekineza, afirmacje, LD,czakry. To oczywiście nie wszytkie tematy ale chyba tyle wystarczy żeby cię przekonać??
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek Uciekaido
Tutaj niestety masz racje...

Wiekszosc osob zapewne sie napali a pojecie bedzie miala male. Ale z obserwacji kilku tematow wiem, ze znajda sie takze osoby z ktorymi da rade rozmawiac.

JAk chcesz to mogę ci walnąć kilku stronową rozprawkę na temat technik wchodzenia w stany Alfa i THeta i opisanie ćwiczeń i możliwości jakie te stany dają(oczywiście że nie napiszę bo mi się nie chcę ale jestem do tego zdolny).

Radek 666
04-05-2005, 19:13
Ja jestem za powstaniem takiej grupy, i chętnie bym do niej doszedł.
Tablica ouija to chyba przyrząd to przepowiadania przyszłości, czy tam porozumiewania się z duchami (seansów), ale nie jestem do końca pewien...
BTW. www.google.pl twoim przyjacielem :>

Baron Kaldrick
04-05-2005, 19:34
co to takiego?
Ouija. Tam była literówka. Tablica, używana przez media, do kontaktów z "zaświatami".
http://skepdic.com/ouija.html

Gangrel
04-05-2005, 20:04
Jak przegladam to forum zaczynam wierzyc ze kosmici istnieja, co wiecej porwali niemal wszytkich uzytkownikow, zjedli im mozgi, wykastrowali po czym dali im w lape klawiature i kazali rozne rzeczy pisac.

Radek 666
04-05-2005, 20:21
Ouija. Tam była literówka. Tablica, używana przez media, do kontaktów z "zaświatami".
http://skepdic.com/ouija.html
Wiedziałem, że to coś takiego :>
Ja nadal jestem za powstaniem grupy :)

Czy tylko u mnie nie wyświetla obrazków, czy jest tak u wszystkich? :P

Matheous
04-05-2005, 20:28
gangrel-wiosenna chandra?;) Tez mam takie wrazenie. Ale czesciej mam takie, ze to modki zakladaja sobie konta i robia z siebie debili, zeby sprawdzic jak daleko moze sie posunac zwykl user gdy jakis noob go rozwscieczy... bo debilizm niektorych czasem bije rekordy;D
A grupa? Powinna powstac, owszem owszem;) Co by sie z nia stalo, to inna bajka:P niewazne jak sie skonczy, wazne ze sie zacznie:)

Mar Cin
04-05-2005, 20:58
Ja jestem za. Interesują mnie zjawiska paranormalne, chętnie wstąpię do tej grupy jeśli powstanie.

dap-galothij
05-05-2005, 07:34
uwzględnijcie aspekt filozoficzny!!

podróże w czasie to nie są paranormy, ale też moglibyśmy o nich tam gadać.

@down: zgadzam się Shan:)
@gangrel: mi nie zjedli mózgu. bo nigdy nie miałem( BUEHEHE )

Shanhaevel
05-05-2005, 07:53
Jak przegladam to forum zaczynam wierzyc ze kosmici istnieja, co wiecej porwali niemal wszytkich uzytkownikow, zjedli im mozgi, wykastrowali po czym dali im w lape klawiature i kazali rozne rzeczy pisac.

<Rechot Hutta (thx Drunk) >

Dryb
05-05-2005, 18:25
Jestem za, ale ile w tej grupie może powstać tematów?
OK, o każdym zjawisku w stylu "Kręgi", "Czy widziałeś UFO".
Wydaje mi się to troche na poziomie przedszkola, ale może być.

spider-bialystok
05-05-2005, 18:48
Jestem za, ale ile w tej grupie może powstać tematów?
OK, o każdym zjawisku w stylu "Kręgi", "Czy widziałeś UFO".
Jeśli dla ciebie parapsychologia i zjawiska paranormalne to tylko ufo to no comment.. Ja w takiej grupie najchętniej podyskutowałbym o oobe, ld, hipnozie i medytacji.

Liado
05-05-2005, 19:00
Jeśli dla ciebie parapsychologia i zjawiska paranormalne to tylko ufo to no comment.. Ja w takiej grupie najchętniej podyskutowałbym o oobe, ld, hipnozie i medytacji.
Hipnoza jet wypas. Tylko z doświadczenia wiem że potrzeba dużo ćwiczeń wprowadzających. I dal tych którzy o hipnozie nie wiedzą za dużo. Mówienie takim przyciszonym jakby mrocznym głosem jest NIE wskazane.
A tak on-topic to wysłałem już dwie wiadomości na PW do Droma z prośbą o założenie nowej grupy a on nic.

dap-galothij
05-05-2005, 19:34
@up: z tego co pamiętam, to 2 wiadomości do Droma, to koniec.
jak nie odpowie, to się nie zgadza.
ALE nie wolno tracić nadzieję, bo nie pamiętam kiedy, ani kto to pisał.

@hipnoza: zgadzam, się że hipnoza jest B)

Liado
07-05-2005, 10:05
Dzaid jeden ;) nie odpowiada. Dla protestu możemy założyć temat"dlaczego Drom nie odpowiada na moje widomości na PW" w któym będziemy pisać goopie posty xD. Ale właściwie to ja niewiem dlaczego on się nie zgodził. Jak nie to będziemy zaśmiecać OWiON. TO może założymy tematy o: OOBE, UFO(tylko tu kilka bo można napisać o UFO ogólnie i naprzykład "porwauo mie UFO"), Wchodzeniu w stan Alfa, w stan Theta, ćwiczenia jakie można wykonywać w tych stanach, i jeszce wiele innych. Jak Drom chce żebyśmy zaśmiecali forum to bardzo proszę.

hoomik
07-05-2005, 10:12
tym postem na pewno nie przyspieszysz powstania grupy...

Liado
07-05-2005, 10:18
tym postem na pewno nie przyspieszysz powstania grupy...
A może jednak. Tym postem chciałem przekazać że jeżeli Drom nie zgodzi się na założenie tej grupy to na OWiONie będzie pełno temató w stylu: Jak wejść w stan alfa, albo jag ja prubóje wejźć w zdan Alpha to mi się robi zasypjam.
@down: Nabijaj dalej. Przynajmniej się temat odświeży.

hoomik
07-05-2005, 10:26
predzej zobaczysz "Drom sets mode +b" niz nowa grupe, jezeli bedziesz takie *******y pisac.

Liado
08-05-2005, 09:03
Grupa została założona wszyscy chętni niech piszą w temacie lub na PW tylko macie mnie przekonać że chcecie dołączyć ( np. opiszcie to czym się interesujecie), i złóżcie prośbę o dołączenie do grupy.
@UP
Hy Hy. Noob plz.

Liado
13-05-2005, 17:18
Odświeżam. xD

Gunir
13-05-2005, 17:19
I am chetny, juz zgloszonko poszlo.

Tasior
13-05-2005, 17:53
Trzebabyło nazwać się Psycho :P