Pokaż pełną wersje : RPG czyli to co nas keci .
Lord Sauron
05-05-2005, 16:45
W tym temacie chciałbym poruszyć waszą wyobraźnie . Kto z was nie gra w RPG ?. To poroste pytanie i prosta odpowiedź wszyscy grają w RPG czy to znana gra czy nie . Lecz pomyślmy drody koledzy co nas uczy RPG . Mnie RPG nauczyło logicznego myślenia, zastanawiania się , konbinowania , rozwiązywania łamigłuwek , niektóre gry wersje Ang. poprawiły mi wymowe i pisownie ang. za to RPG serdecze dzięki . Myślę żę wasze sugestje będą może nieco lepsze od moich i znacznie krótsze bądź długie ale warto napisać . Ja np: Gram w Morrowind III. Ta gra jest dla mnie wyśmienita wiele z niej wynoszę uczę się i co najważniejsze ważnejsi są koledzy od gry bo z nimi można pogadać a z grą nie . Czekam na wasze komenty . Dobre i złe . Jeszcze to nie koniec mych sugesti . Jeśli jest ktoś zainteresowany to niech napisze a ja napewno odpowiem na wasze pytania i na wasze wypowiedzi.
Ps: Gram jeszcze w DIABLO II na battle.net- polecam :D
ja tez gram tylko ze jedynie przez neta tak jak tibia :p Mu on-line Knight on-line runescape dark eden i wiele wiele innych
@tak zadowalają i jak wspomniałeś to właśnie dzięki nim mam dzisiaj 5 z angola a nie jak poprzednio 2. Pewnie ze jest satysfakcja zwłaszcza jak zabijesz coś potężnego tak jak w tibi praktycznie na 20 lvl dl to to samo uczucie.można wręcz zwariować szczęścia
Lord Sauron
05-05-2005, 17:20
Heh... Wiesz troche dużo tych gier on-line . Ale czy game on-line zadowalają czy one czegoś uczą . Odp proszę ??
Dr.Unknown
05-05-2005, 17:27
Tobie chodzi o cRPG, coś co może uczy angielskiego, ale jest czasem zmarnowanym przed komputerem, lepiej zebrać się z kolegami i zagrac w porządne RPG(gre fabularną, nie cRPG!).
<edit>
Zalety:
- Mile spędzony czas
- Rozwój wyobraźni
- Czas spędzony zdala od komputera
Lord Sauron
05-05-2005, 18:04
Drogi kolego jeśli ma sie ekipę do gry w pożądne RPG to już inna mowa .Ja np: nie ma takiej ekipy jak ty :(.Mam kolegę ale on ze mnom pyka w karty STAR WARS . A co do cRPG to nie oto mi chodziło . Ale thx za komenta B)
Drogi Lordzie Sauronie nic nie daly tobie rady od innych urzytkownikow tego fora.
Po pierwsze zastanów się o czym ma byc dany temat a nie pisz tego " co ci slina na język przyniesie " . Bylo wiele podobnych tematów.
Czego nas nauczyly gry rpg szczeze to NIC. Oczywiscie jest to mile spedzony czas i nie gramy w byle jaka " szczelanine " tylgo gre przy ktorej trzeba myslec. Co do gier typu Morrowind / Diablo itp one gówno ciebie uczą. Tego ze jak bedziesz duzo bigal i skakal skocza ci atrybuty ? Albo ze jak bedziesz zabijac duzo potworków to bedziesz sie rozwijal. N/c
""""Gram w Morrowind III. Ta gra jest dla mnie wyśmienita wiele z niej wynoszę uczę się i co najważniejsze ważnejsi są koledzy od gry bo z nimi można pogadać a z grą nie .""""" - tu widze maly paradox, uczysz sie od gry ze koledzy sa wazniejsi dlatego ze mozna z nimi pogadac. Naprawde dziwny z ciebie kolo.
Dokładnie tak jak Dr Unknown powiedział. Mówisz o grach cRPG które nic nie dają (co z kolei powiedział Resthin). Prawdziwe gry RPG czyli takie w które się gra z przyjaciółmi dają o wiele wiele więcej. Ponieważ:
- Uczysz się jak postępować z ludźmi
- Nie siedzisz jak głupi w domu przed kompem tylko idziesz spotkać się z kumplami
- Masz nieskończenie wiele możliwości na skończenie questa a nie tyle ile narzucą Ci programiści
A co do Elders Scrolls III: Morrowind ta gra jest trochę nudna. Owszem wspaniała grafika, dźwięki też niczego sobie ale ta nędzna fabuła. Co to za questy żeby coś przynieść, zanieść lub zabić. Nic to niestety nie daje.
Lord Sauron
08-05-2005, 12:51
lol :P masz pecha Resthin ale ja nie przestane pisać opek i tematów daj se spokuj znów mi psujesz temat ale zobaczymy pożyjemy . X(
Gry rpg online to porazka
Jest jedna wielka takich gier - brak mozliwosci zapisu gry. Wiele osob sie az zbytnio stresuje przez te gry. Lepiej zagrac w jakiegos gothica albo cos
Forumowicz
08-05-2005, 14:38
Heh... Wiesz troche dużo tych gier on-line . Ale czy game on-line zadowalają czy one czegoś uczą . Odp proszę ??
Wiesz to zależy no bo na przykład taka tibia możesz z tego wynieść jak jest miecz, ale ta wiedza to raczej taka za przeproszeniem gówniana jest.
No a tibia to taka giera dla podniety a nie patrzysz w niej na efekty raczej.
Natomiast jak tam w tibie nie gram juz, ale zamierzam sobie pograc w Lineage na jakims darmowym polskim servie.
Lord Sauron
08-05-2005, 16:27
Masz racje Punish wiesz jak byś mógł zapisać grę on-linie to by w tedy ta gra się kleiła . Ale to tylko moje zdanie . A Forumowicz z kąd masz avarta Magical Trewora :p :D ?? .
Drogi kolego jeśli ma sie ekipę do gry w pożądne RPG to już inna mowa .Ja np: nie ma takiej ekipy jak ty :(.Mam kolegę ale on ze mnom pyka w karty STAR WARS . A co do cRPG to nie oto mi chodziło . Ale thx za komenta B)
A od czego są fora i chaty(czaty)??
ehhh.
Kolejny temat do nabicia posta
cRPG?
Owszem lubie pograć, ale zazwyczaj żeby polookać na efekty.
RPGowate-online?
Też lubie pograć - pogadać z ludźmi, pośmiać się, pozabijać nawzajem- pójść razem na hunt - rzeczy których nie moge zrobić w realu (taki resp draga przed domem mieć :D )
co do RPG - nie amsz kumpli w poblizu?
Poszukaj szerzej - zawsze znajdziesz coś.
Jak uporczywie twierdzisz że nie masz nikogo?
polecam czaty, IRCa (sam raz prowadziłem sesję na IRCu. Było... śmiesznie ;P ) i inne komunikatory internetowe. Od biedy może być grupowa na gg :]
Ale czy game on-line zadowalają czy one czegoś uczą
Zadowalają?
Zależy.
uczą? co najwyżej angielskiego troche jak gadasz z ludźmi.
Poza tym celem RPGowatych online jest zabawa - zadowalanie to nieadekwatne słowo tutaj. Bardziej bym proponował cieszą lub bawią.
A czy cieszą lub bawią? zależy od tego czy umeisz grać.
Jak nie umiesz to się naucz lub przestań - za dużo nerwów cię to inaczej będzie kosztować ;P
Lord Sauron
08-05-2005, 21:10
Na forach zawsze nie wypalało a na czatach zawsze ktoś z mojego grona zaczą sobie robić jaja i po RPG ;( . Koledzy wiele żeczy próbowałem ale to nie wypalało . Co mogę w takim przypatku zrobić ?? . Zaufać jeszcze raz forum czy bawić się w czaty ??
Idz sie powiesić, przynajmiej nie będą powstawały takie tematy. Jednak jeżeli odrzucasz tą możliwosc proponuje zadzwonic do "Pani Domu" albo "Przyjaciulki" tam ci na 100 % pomogą.
Lord Sauron
09-05-2005, 19:14
Idz sie powiesić, przynajmiej nie będą powstawały takie tematy. Jednak jeżeli odrzucasz tą możliwosc proponuje zadzwonic do "Pani Domu" albo "Przyjaciulki" tam ci na 100 % pomogą.
Uno-Sam się powieś
Dos-Sam zadzwoń do "Pani Domu" albo "Przyjaciulki"
Tres-Idź do lekarza tam cię tylko wyleczą
Quanto-Lepiej zastanów się nad soboą bo nie wiesz co czynisz
Skoro masz takie ponure mysli i takie pomusły typu powieś sie to ja ci powiem nie zamierzam się z tobą kłucić poprostu przestańmy sobie wchodzić w droge a tym sposobem może zmienią się zdani co do naszych osobowości i postaci na forum . Przemuśl to to co w punktach napisałem to tylko rewanż za to co napisałeś poprzednio . Zgoda :) nie chcę się z tobą kłucić ani wyzywać . Poprostu obaj dajmy sobie spokuj ok ??
Quatro nie quanto - nie polpisuj się czymś na czym się nie znasz (literówka - mało prawdopodobne bo między klawiszem n a r jest troche :P)
a IRC? czemu o IRCu nie wspomniałeś?
Jak dla ciebie jest za trudny to twój problem niestety
Blablabla - jak się nie chcesz kłócić to nie zakładaj takich tematów :P
Na forach zawsze nie wypalało a na czatach zawsze ktoś z mojego grona zaczą sobie robić jaja i po RPG
Nigdy nie lciz na śmiertelnie poważną sesję - zawsze z czegoś się pośmieją ludzie :] w końcu tu chodzi o zabawę :D
Koledzy wiele żeczy próbowałem ale to nie wypalało
1. Nie jestem twoim kolegą ;P
2. RZerzy a nie Żeczy
3. nie możesz się za łatwo poddawać.
Co do moejgo zdania- jak na forum nie idzie, na chata nie licze- czat sux hardly - zostaje ci IRC i od biedy GG (grupowa, kto nie bawi się to nowa rozmowa w której tego kolesia nie ma, albo go blokujecie :])
Próbuj, próbuj. Jak się poddasz to wiń siebie
Storm Silverhand
10-05-2005, 21:00
Sauron....
Czy ty kiedyś dasz sobie siana z tymi tematami? -.-
1 - Ty człowieku nie umiesz pisać po polsku, to jak oni mają z tobą te sesje robić?
2 - Polowa postów w tym temacie jest twoja (jak zawsze :P)
3 - Mnie RPG jednak nauczyło wielu rzeczy. Choćby ten głupi angielski :P lub matma (bo ciągne sobie jakieś babolki licze).
4 - Jak jesteś taki stęskniony za fantasy to sobie poczytaj... Wysłałem ci kiedyś linka do książek (w końcu go chciałeś). Moze ortografia ci sie troszku poprawi po kilku książkach.
5 - Powieś sie na kablu od grzałki...
Lord Sauron
11-05-2005, 12:49
Mam to gdzieś co piszecie . Ja pisze swoje a wy swoje . Mam was w D**** .
Lecz pomyślmy drody koledzy co nas uczy RPG . Mnie RPG nauczyło logicznego myślenia, zastanawiania się , konbinowania , rozwiązywania łamigłuwek , niektóre gry wersje Ang. poprawiły mi wymowe i pisownie ang. za to RPG serdecze dzięki
No to ja na twoim miejscu, zaczalbym grac w gry po polsku, zeby poprawic wymowe i pisownie polska.
Co nas uczy RPG? No pomyslmy... Hmm, nic mi nie przychodzi do glowy. Jak machac mieczem zeby zabic potwora? WoW, bardzo mi to potrzebne w rl...
Dla mnie gry cRPG sa tylko przyjemna forma spedzania czasu przed komputerem. Zdecydowanie wole zwyczajne, kartkowe RPG z ktorych rzeczywiscie mozna sie czegos nauczyc.
Lord Sauron
11-05-2005, 14:55
Co do błędów to czasem chyba można się pomylić ile razy wy się mylicie . Tylko znaleźliście sobie Saurona na którym możecie się wyżywać jak na zabawce . Wy jak popełniacie błędy to ja wam nie pisze co do szczegułów waszych błędów . Zastanówcie się bo zachowujecie się jak wyrocznia taka co za mały bład skazuje kogoś na wygnanie .
Drogi Sauronie co mam do jasnej cholery zrobic żebyś przestał zakładac takie durne tematy. Czy to ze wiele uzytkowników zwraca ci uwage na to, nie dociera do ciebie ?? . Czy sadzisz ze to jest spisek, poniewaz inni zazdroszcza ci tego daru zakladania cudownych, debesciarskich tematow. Niestety Sauronku chodzi nam tylko o to azeby w konciku RPG, do ktorego mam szacunek, nie powstawaly tak głupie tematy. Jezeli jestes spragniony rozmow na temat RPG / Fanstasy idz sobie na Chata i mozesz tam siedziec 24 h, napewno znajdziesz tam ludzi podobnych do siebie. OFF top: Mala rada uwazaj kto jest po drogiej stronie slyszalem ze jest popyt na 14 letnich chlopcow.
Lord Sauron
15-05-2005, 08:36
Dzięki wam chłopaki to oznacza że nie mogę pisać w tym działe a myślałem że forum jest dla każdego a tu wy mi nie pozwalacie pisać tematów to już chore . Nie chcecie pisać w tym twmacie to nie piszcie nawet jeśli jest badziewny ale nie będziecie mnie tu ustalać warunków ani to co ja mam robić . To moja sptawa gdziepisze ja się wasztch Topiców nie czepiam . Ale pżyjemy zobaczymy . Widze Resthin że moje słowa mass w d*** to ja też cie mam w D**** .
Storm Silverhand
15-05-2005, 20:37
Ofkorz to twoja spTawa -.-
omagad (".) co za ludzie... czy jest na sali MOD?!(.")... Zamknij temat i tym co zaczeli na siebie wrzucac po ostrzezeniu -.-
no to zaczynamy lustracje :D
Mam to gdzieś co piszecie . Ja pisze swoje a wy swoje . Mam was w D**** .
Sikasz pod wiatr chłopcze. A wiesz że to się nie kończy dobrze.
Co do błędów to czasem chyba można się pomylić ile razy wy się mylicie . Tylko znaleźliście sobie Saurona na którym możecie się wyżywać jak na zabawce . Wy jak popełniacie błędy to ja wam nie pisze co do szczegułów waszych błędów . Zastanówcie się bo zachowujecie się jak wyrocznia taka co za mały bład skazuje kogoś na wygnanie .
Z doświadczenia powiem ci że nikt nie staje się ofiarą bez powodu lub "dla jaj". Jeśli uważasz zę esjteś ofiarą na której się wyżywają to może pójdź do psychologa, albo sam pomyśl czemu tak ci się wydaje /czemu tak się dzieje?
Piszesz tematy które nie zawsze są najgłupsze, ale żaden z nich nie ma większego sensu - owszem rozumiem że chcesz tutaj o czymś pogadać, ale sprawa jest prosta - zakładając temat o takim cyzmś musisz wyrazić swoje zdanie, swoje przekonania, a nie tylko "czy sądzicie że RPG uczą? Piszcie!" (to był przykład,ale jaki podobny co?)
Dzięki wam chłopaki to oznacza że nie mogę pisać w tym działe a myślałem że forum jest dla każdego a tu wy mi nie pozwalacie pisać tematów to już chore . Nie chcecie pisać w tym twmacie to nie piszcie nawet jeśli jest badziewny ale nie będziecie mnie tu ustalać warunków ani to co ja mam robić . To moja sptawa gdziepisze ja się wasztch Topiców nie czepiam . Ale pżyjemy zobaczymy . Widze Resthin że moje słowa mass w d*** to ja też cie mam w D**** .
Forum jest dla każdego, ale nie oznacza że każdy tam będzie. Siedząc na forum musisz przestrzegać jego zasady i zachowywać się adekwatnie do sytuacji. a co do pisania tematów- znowu polecam psychologa/przemyślenia. Nikt ci nie zabrania pisać tematy, ale pisz je z sensem! A nie to co teraz...
<ironia>Achhh. Tak nie można dziecku warunków ustawić <ironia off> na serio - my nie stawiamy warunki. My mówimy co musisz robić, żeby tu przerzyć w miarę wygodnie. Forum bez warunków to zbyt chaotyczne forum.
a to że się nie czepiasz- twoja sprawa. Krytyka musi być, bo gdy nie ma krytyki pochwała traci swój sens. Ale pożyjemy zoabczymy? to mi brzmiało jak groźba n/c -.-'
Tak więc zaraz reportnę swojego posta i powiem żeby zrobili coś z tym tematem co uważają za stosowne ;P
Co do saurona - świata do siebie nie dopasujesz - możesz się dopasować do niego lub nawzajem się zaakceptować.
Lord Sauron
16-05-2005, 07:18
Masz racje errion . iem że zawsze nie dostaje się pochwał ale jakoś trzeba żyć brnąć do przodu . Już napisałem przeprosiny do renshiego ale teraz do wszystkich sry za comenty jest mi teraz głupio . A z tym pożyjemy zobaczymy chciałem dodać do tekstu nutke groźby sory za nią . Sory wszystkim . Thx errion za wytłumaczenie wszystkiego :) . Jeszcze taz przepraszam za wszystko
@errion nie dopasuje świata do siebie w końcu jestem Sauron :) .
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.