Pokaż pełną wersje : >> Playerzy zabijający za nic <<
Od dłuższego czasu można zauważyć, że powiększa się grono ludzi, którzy myślą, że wszystko im wolno (głównie chodzi o ataki podczas skilowania z potworkami). Z reguły jesteśmy w jakimś oddalonym miejscu, ćwiczymy swoje skile .... w między czasie robimy coś (często nie przy komputerze) i jakiś zafajdany kretyn wykorzytsuje moment i nas zabija :kat:. Ciężko zapracowane skile i lvl idą do ........ piachu. Gość siedzi sobie już spokojnie w depo wylogowuje się, zgarniając przy okazji jakiś item. Jeżeli go dorwiemy to twierdzi, że mu konto shackowali ... X( No i potym trochę długim wstępie pisze z prośbą do użytkowników forum, czy nie znają jakiegoś programu lub czegoś takiego, żeby powiadamiało dzwiękiem o ataku ..... W ten sposób była by jakaś szansa na ucieczkę czy obronę. Być może nie jest to w pełni zgone z zasadami tibi, ale to nie to samo co jakieś makro (z masą funkcji).
Z góry dziekuję za pomoc
Nigdy nie slyszalem o takim progranie, a jesli jest to nielegalny bo afk jest nielegalne, nawet gdy trenujesz powinienes byc przy kompie:)
jesli to niebedzie złe to powiem ze tiba gg PLX NOT BAN PLX
cheat to cheat, a ten o którym wspominasz jest jeszcze gorszy niż makro do podnoszenia spearów. Może wogóle zostawiaj trenującą postać podczas szkoły i za pomocą SMS-a będzie sterował? Prawda jest taka, cokolwiek nie robisz, czy to mana-sitting, trening to masz obowiązek (w dosłownym tłumaczeniu) być przy klawiaturze, ja np. nawet jak trenuję to siedzę przy biurku z kompem i robię coś, czy to lekcje czy czytam forum na przeskalowanym oknie przeglądarki, abym widział paski życia i linijkę public channel-u.
Od dłuższego czasu można zauważyć, że powiększa się grono ludzi, którzy myślą, że wszystko im wolno (głównie chodzi o ataki podczas skilowania z potworkami). Z reguły jesteśmy w jakimś oddalonym miejscu, ćwiczymy swoje skile .... w między czasie robimy coś (często nie przy komputerze) i jakiś zafajdany kretyn wykorzytsuje moment i nas zabija :kat:. Ciężko zapracowane skile i lvl idą do ........ piachu. Gość siedzi sobie już spokojnie w depo wylogowuje się, zgarniając przy okazji jakiś item. Jeżeli go dorwiemy to twierdzi, że mu konto shackowali ... X( No i potym trochę długim wstępie pisze z prośbą do użytkowników forum, czy nie znają jakiegoś programu lub czegoś takiego, żeby powiadamiało dzwiękiem o ataku ..... W ten sposób była by jakaś szansa na ucieczkę czy obronę. Być może nie jest to w pełni zgone z zasadami tibi, ale to nie to samo co jakieś makro (z masą funkcji).
Z góry dziekuję za pomoc
Chciałbym ci powiedzieć że mnie to szczerze gówno obchodzi ale AFKerów należy zabijać dlatego że zachowują jak samoluby... sami nie grają a innym też nie dadzą a kiedy niema cię przed kompem to tylko twoja i wyłącznie twoja wina... wpierw myślałem że chodzi ci np. podczas expienia albo cuś ale nie o AFK X(
Ja tak samo, zmiejszam se okno i widze battle itp, zawsze jestem przy kompie:)
Nigdy nie slyszalem o takim progranie, a jesli jest to nielegalny bo afk jest nielegalne, nawet gdy trenujesz powinienes byc przy kompie:)
afk jako afk nie jest nielegalne. nikt nam nie moze zabronic tego ze odchodzimy od komputera ( wylogowujesz sie za kazdym razem jak ktos puka do drzwi, idziesz sie wysikac czy z jakiegos innego powodu musisz wstac od kompa? ). do 15 minut ( dokladniej po 16 ) mozna byc afk. po 16 minucie serwer nas odlacza tzn po 16 minutach idlowania. tibia rules mowi wyraznie:
Using tools to automatically perform or repeat certain actions without any interaction by the player ("macros")
Manipulating the client program or using additional software to play the game.
Comment:
This rule falls basically in the same category as the rule about using a macro. Manipulating the client program to try gaining an advantage compared to other players may cause serious errors in the game.
nie mozna wiec uzywac programow, ktore robia cos za nas, nie mozna uzywac programow, ktore moga dac nam przewage nad innymi graczami, ktorzy graja legalnie. sam program, ktory nic nie robi innego poza powiadamianiem nas o tym, ze ktos/cos nas atakuje wedlug mnie nie jest nielegalny gdyz:
- nie daje nam przewagi nad innymi graczami ( chociaz tutaj mozna by sie bylo klucic )
- nie modyfikuje pakietow przychodzacych czy wychodzacych do nas/od nas
- nie wykonuje zadnej czynnosci za nas
to samo moze sie tyczyc programow, ktore mogly by pokazywac tylko i wylacznie ile xp prakuje nam do lvl
Raistlinek
05-05-2005, 23:25
Jeśli jesteś afk, to to że umarłeś to twoja wina....a eśli Ci to nie pasuje to servery non pvp nie narzekają na przeludnienie...Pacera plx? :P
ja jak skilluje to czytam<np dzisiaj potop dzięki czemu nie ubiło mnie 3 brazoli...przy okazji- br są spoko> albo się ucze, czy czytam forum :)
Wszyscy odrazu Afk ... ja się odjedzie od kompa na 2-3 min to już trzeba zabijać. Może mam grać w kiblu .... B) Jak skiluje też coś często robie (m.in czytam książkę). Niestety nie ma podzielności uwagi że patrze na monitor i na książkę, więc (chyba że książkę przykleicie do monitora) i wtedy mogą cię zabić ... Do samolubności, to co powiesz na takich co pot .... komuś loot. Problem nie jest taki prosty. Po krótce jest cała masa przewrażliwionych ...... gości, którzy każdy moment wykorzystają żeby ci zaszkodzić X(
afk jako afk nie jest nielegalne.
może źle się wyraziłem. Jak najbardziej się zgadzam, iż AFK jest legalne. Tyle, że odchodząc od kompa z własnej woli ryzykujesz, że Cię zabiją. To tak jak jeździsz na rowerze i chcesz wstąpić do sklepu a nie masz łańcucha czy czegoś. Zostawiasz rower przed sklepem na własną odpowiedzialność, może ktoś go ukradnie może nie. Owszem, gdyby ludzie byli uczciwi to by nie kradli, ale to nierealne, szczególnie w wirtualnym świecie.
Wszyscy odrazu Afk ... ja się odjedzie od kompa na 2-3 min to już trzeba zabijać. Może mam grać w kiblu .... B) Jak skiluje też coś często robie (m.in czytam książkę). Niestety nie ma podzielności uwagi że patrze na monitor i na książkę, więc (chyba że książkę przykleicie do monitora) i wtedy mogą cię zabić ... Do samolubności, to co powiesz na takich co pot .... komuś loot. Problem nie jest taki prosty. Po krótce jest cała masa przewrażliwionych ...... gości, którzy każdy moment wykorzystają żeby ci zaszkodzić X(
Heh masz dwie możliwości: jedna to świat NON-PVP a drugi DEPO DEPO i jeszcze raz DEPO no chyba że u ciebie na świecie po depo biegają ludzie i zabijają z UE nawet KNIGHT'ci (jak to powiedział jeden chłopak z mojej szkoły :D)
Mack Abadrak
07-05-2005, 20:24
ja się odjedzie od kompa na 2-3 min to już trzeba zabijać. Może mam grać w kiblu .... B) Jak skiluje też coś często robie (m.in czytam książkę). Niestety nie ma podzielności uwagi że patrze na monitor i na książkę, więc (chyba że książkę przykleicie do monitora) i wtedy mogą cię zabić ... Do samolubności, to co powiesz na takich co pot .... komuś loot. Problem nie jest taki prosty. Po krótce jest cała masa przewrażliwionych ...... gości, którzy każdy moment wykorzystają żeby ci zaszkodzić X(
To się wyloguj? I tak afkujesz... Tibia to gra nie czytelnia, masz wybór, grać lub czytać... Trenowanie afk jest w takim samym stopniu nielegalne co pekowanie...
To się wyloguj? I tak afkujesz... Tibia to gra nie czytelnia, masz wybór, grać lub czytać... Trenowanie afk jest w takim samym stopniu nielegalne co pekowanie...
A Ty akurat zawsze siedzisz przed Tibia. Ani na moment od niej nie odstepujesz. Jezli chce Ci sie isc za potrzeba w godzinach szczytu wychodzisz z Tibii idziesz sie zalatwic a po powrocie czekasz w kolejce bo jestes 254. Nie chce mi sie w to wierzyc. Albo nie wiesz co to znaczy dlugotrwaly i nudny czas skillowania albo masz pacca i logujesz sie kiedy chcesz. Skoro jest ograniczenie czasowe do 15 minut to nie powinno sie zabijac ludzi jesli sobie stoja. Moze to byc wina reseta kompa albo cosik. Jesli "mieczyki" Ci nie znikna badz cos w tym stylu a komp Ci sie zwiesil to co poradzisz ? Maja Cie zabic za zlosliwosc rzeczy martwych? Nie sadze. Czy ktos jest afk czy nie jesli go zabijesz stajesz sie PK. Takie jest moje zdanie.
@up: Zgadzam się w pełni z Radix'em.
(...) sam program, ktory nic nie robi innego poza powiadamianiem nas o tym, ze ktos/cos nas atakuje wedlug mnie nie jest nielegalny gdyz:
- nie daje nam przewagi nad innymi graczami ( chociaz tutaj mozna by sie bylo klucic )
- nie modyfikuje pakietow przychodzacych czy wychodzacych do nas/od nas
- nie wykonuje zadnej czynnosci za nas (...)
Dodałbym tu jeszcze jeden argument za programami przyciągającymi uwagę gracza. W normalnym życiu zawsze wiesz, kiedy ktoś Cię atakuje/narusza Twoją nietykalność osobistą. W grze nie ma możliwości wykorzystania zmysłu czucia, bo przecież nie zaboli nas nasze prawdziwe ciało, kiedy ktoś uderzy nas z miecza czy łuku. Dlatego czemu by nie zrobić czegoś, co by w jakiś sposób zastępowało zmysły, czyli takiego "zwracacza uwagi"?
Jakkolwiek, jestem zwolennikiem tego, żeby w miarę możliwości pozostawać przy kompie podczas grania, bo to rzeczywiście jest uczciwsze.
slimaczek
08-05-2005, 09:50
Cóż, coś słyszałem ze ten tibia.xx.pl stworzył jakiś Bot do tibii, podobno jest lepszy od tibia suite i sa alarmy o przesunieciu oraz atakowaniu.. Ja tam nie uzywam zadnych cheatow bo sie boje hacku
Mack Abadrak
08-05-2005, 11:10
A Ty akurat zawsze siedzisz przed Tibia. Ani na moment od niej nie odstepujesz. Jezli chce Ci sie isc za potrzeba w godzinach szczytu wychodzisz z Tibii idziesz sie zalatwic a po powrocie czekasz w kolejce bo jestes 254. Nie chce mi sie w to wierzyc. Albo nie wiesz co to znaczy dlugotrwaly i nudny czas skillowania albo masz pacca i logujesz sie kiedy chcesz. Skoro jest ograniczenie czasowe do 15 minut to nie powinno sie zabijac ludzi jesli sobie stoja. Moze to byc wina reseta kompa albo cosik. Jesli "mieczyki" Ci nie znikna badz cos w tym stylu a komp Ci sie zwiesil to co poradzisz ? Maja Cie zabic za zlosliwosc rzeczy martwych? Nie sadze. Czy ktos jest afk czy nie jesli go zabijesz stajesz sie PK. Takie jest moje zdanie.
Nie, nie siedzę w kolejce bo mam pacca... Ponadto i tak uważam, że afkowanie powinno być banowane, gdyż jest po prostu chamstwem... Gdyby tacy ludzie jak Ty, nie afkowali, na macro, lub trenowali afk, to nie było by kolejek... Pamiętam jeszcze czasy, kiedy na eterni fire sword kosztował 20k, wtedy na światach siedziało 600 osób maks... A takich ludzi afkujących zabijam bo są po prostu chamami...
Nie, nie siedzę w kolejce bo mam pacca... Ponadto i tak uważam, że afkowanie powinno być banowane, gdyż jest po prostu chamstwem... Gdyby tacy ludzie jak Ty, nie afkowali, na macro, lub trenowali afk, to nie było by kolejek... Pamiętam jeszcze czasy, kiedy na eterni fire sword kosztował 20k, wtedy na światach siedziało 600 osób maks... A takich ludzi afkujących zabijam bo są po prostu chamami...
I wg Ciebie gdyby afk sie wylogowali mogl bys bez kolejek sie dostac na Tibie? Watpie. Zwlaszcza ze gdyby nie wolno bylo afk`owac wszyscy robili by to samo tyle ze na przymus siedzieli przy kompie. Na jedno wychodzi wiec spor bezsensowny.
Od dłuższego czasu można zauważyć, że powiększa się grono ludzi, którzy myślą, że wszystko im wolno (głównie chodzi o ataki podczas skilowania z potworkami). Z reguły jesteśmy w jakimś oddalonym miejscu, ćwiczymy swoje skile .... w między czasie robimy coś (często nie przy komputerze) i jakiś zafajdany kretyn wykorzytsuje moment i nas zabija...
Zabijać można byle nie do bana (na PvP) i jest to legalne, więc to 100% twoja wina, że giniesz. Cuz odchodząc od kompa ryzykujesz, że padniesz i w tym momencie ty jesteś "zafajdanym kretynem", bo sam sobie kopiesz grób...
Radzę Ci się przenieść na non-PvP... albo nie, bo niedługo założysz temat: "Jakiś zafajdany kretyn zabija mi potworki, z ktorymi trenuje, proszę o program, który strzela wokół mnie i potworków magic walle etc. "
(..) takim samym stopniu nielegalne co pekowanie...(..)
Chłopcze !!!! Co ty wygadujesz??? Pekowanie jest LEGALNE, bo niby po co cipy miałyby robić serwery pvp??? Po to żeby dawać innym bany za zabijanie? Pekowanie jest legalne tylko do pewnego stopnia - red skulla, gdy już go masz nie powinieneś pekować, no ale dopuki go nie masz to pekować możesz...
ja się odjedzie od kompa na 2-3 min to już trzeba zabijać. Może mam grać w kiblu ....
kup se laptopa i se w kiblu graj :-) :P:P:P
Deythwen
08-05-2005, 18:07
Prawda jest taka że PKowanie jest legalne do pewnego momętu... I puki jesteś w grze, to TY masz pilnować żeby cie nie zabili. Mówisz o Knigcie? Wiesz co by było, gdyby takie boty dać czarodzieją?! Bp of *** zalały by gre... zastanów się chwile :P Oni nie "zabijają za nic" tylko "nabijają łatwą kase" :P jak trenujesz, broń główną zależną od lvl masz w BP, a pozatym mogą cie zfieldować i nawet nie będziesz wiedział kto cie zabił. Opcja idealna, dlatego knigt zawsze będzie łatwym łupem. Pozatym gdyby dać taki program, to serio... Knight by wymiatał! Wyobrażasz sobie stada knightów trenujących bezpiecznie na afk?! 8o
Mack Abadrak
08-05-2005, 20:02
']Chłopcze !!!! Co ty wygadujesz??? Pekowanie jest LEGALNE, bo niby po co cipy miałyby robić serwery pvp??? Po to żeby dawać innym bany za zabijanie? Pekowanie jest legalne tylko do pewnego stopnia - red skulla, gdy już go masz nie powinieneś pekować, no ale dopuki go nie masz to pekować możesz... Po pierwsze jesteś idiotą.
Po drugie wyciągnęłeś zdanie z kontekstu, pisało, że pekowanie jest w takim samym stopniu nielegalne co afk... Afk jest legalne, więc pk? Tak, dobrze myślisz... Radzę pochodzić na krusy czytania ze zrozumieniem i nie wycinania zdań z kontekstu na siłę...
CentyBoy
08-05-2005, 20:17
wszystko co przed chwila przeczytalem to stek bezsensownego pieprzenia. i to na tyle chyba mojej wypowiedzi.
po co sie w tej kwestii klocic? i tak nie dojdziecie do zadnego porozumienia, co wiecej - jeszcze bardziej sie nawzajem poutwierdzacie z swoich poronionych teoriach.
cheaterzy zawsze byli, sa i beda...
PS. z xx.pl sciagasz TBI i robta co chceta.
Hades Druid
08-05-2005, 23:00
مشخصات سيستم خودتان را
popieram popieram :D
sory ale texty typu ze tych co afkuja banowac to mnie dobijaja po 1 mam siedziec z pampersem przy kompie po 2 limit 15 minut jest wlasnie po to ze czasami moze sie cos wydarzyc co sprawa ze musisz odejsc odkomputera i to jest LEGALNE bo po to ten limit czmeu niby gm (przynajmniej powinien) czekac przy osobie posadzonej o macro stac 15 min??ale jednak napewno zostawiajac postac nawet na sek bez ochrony narazasz ja ale wyobraz sobie sytuacje najlepsyz knight na kolejnego skila czek duuuuuuuuuuuzo wiecej godzin niz nawet umiesz sobie wyobrazic:Di co ma przez kazda sekunde bacznie patrzec w monitor??to ja szczescia rzycze tym co tak sadza
Porzeracz Trawy
09-05-2005, 00:01
Z góry dziekuję za pomoc
Ta szczególnie ty tak myślisz, że jesteś n00bkiem i możesz zaśmiecać forum.
Jak u mnie masz rooka na wszystkich postaciach.
See you in tibia!
sory ale texty typu ze tych co afkuja banowac to mnie dobijaja po 1 mam siedziec z pampersem przy kompie po 2 limit 15 minut jest wlasnie po to ze czasami moze sie cos wydarzyc co sprawa ze musisz odejsc odkomputera i to jest LEGALNE bo po to ten limit czmeu niby gm (przynajmniej powinien) czekac przy osobie posadzonej o macro stac 15 min??ale jednak napewno zostawiajac postac nawet na sek bez ochrony narazasz ja ale wyobraz sobie sytuacje najlepsyz knight na kolejnego skila czek duuuuuuuuuuuzo wiecej godzin niz nawet umiesz sobie wyobrazic:Di co ma przez kazda sekunde bacznie patrzec w monitor??to ja szczescia rzycze tym co tak sadza
Uważam podobnie, a co do GM, to jak widzi, że postaci wyskakują co jakiś czas teksty typu "Adori Gran" i nie daje oznak życia, to nie będzie czekał za długo ;).
sorx zle wyciete to z odpowiedzi poprzednika:D>>>>Uważam podobnie, a co do GM, to jak widzi, że postaci wyskakują co jakiś czas teksty typu "Adori Gran" i nie daje oznak życia, to nie będzie czekał za długo ;).[/QUOTE]
ale to inna sprawa bo wtedy postac daje oznaki zycia i jezeli nie odpowiada gmowi to moze on smialo banowac ale jezeli postac nie beirze czynnego udzialu w grze ma prawo do stania bez ruchu 15 min:)
مشخصات سيستم خودتان را
Masz rację ... stawiasz kolację ... :)))
Jejku poczytałem sobie wasze posty.
Tym co upierają się , że afk jest legalne , szczerzę współczuję ---->
-----> nie możecie narzekać na nadmiar inteligencji ...
Nie dość , że po chamsku oszukujecie , bo co to za gra jak w nią nie gracie,
zostawiacie swoja postać i idziecie w cholerę.
Bardzo dobrze , że was zabijają.
Koleś , który założył ten temat , to już w ogóle bije wszelkie rekordy głupoty.
Jasne program będzie cię alarmował , że cię ktoś atakuje ...
I co jeszcze , może dołożyć parę opcji ...
Będzie za Ciebie expił , robił runki, zbierał kasę ...
Człowieku po cholerę ty grasz w tibię ...
Zagraj se w MU na prywatnym serwerze, zrób w godzinę 1000 leveli i będziesz szpanował.
Ja siedzę przy swoim rycku i go pilnuję ...
Czytam wtedy tibie.pl i jest oko :)))
wiesz sa rózni ludzie, jedni są popieprzeni inni mniej, najgorsze jest to ze jak oni zabijają jest wszystko ok lae zacznij ich ścigać to bedziesz hunted i rok czeka
Jak jesteś afk to ryzyko ataku jest porównywalne z tym jak jesteś przy kompie.Tylko że wtedy nie możesz się obronić.To twój wybór czy będziesz bezbronny czy nie...
Zabijam około 5 takich afkerów na tydzień
2 tygodnie i ban -.-
Pomysl co piszesz
AFK'owanie jest legalne, ale po co zabijac za to ze go np. nie bylo
30sek-2 minuty -.-"
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.