Pokaż pełną wersje : Sugestie na temat forum
Co dodalibyscie/zmienilibyscie/skasowalibyscie na forum tibia.pl? Prosimy o opinie, latwiej budowac forum, kiedy wie sie czego chca jego uzytkownicy :)
Wedlug Mnie nalezalo zmienic ten kalkurator skilow ,poniewaz mam bledy z magia [przeliczania] lub czyms!Dodalbym Taka ,liste ludzie wszytkich na forum byly by ksywy kogos ,swiat w ktorym gra i zdjecie potwora ktorego najlepszego zabil .
Mystic^Bit
05-03-2004, 19:39
Ogólnie to szate graficzną by trzeba zmienić i szybkie kasowanie przygłupawych tematow i postow :) (tyle mi starcza) NARKA:D
Ja chciałbym aby zniesiono zakaz rozmów o questach. Wiem, że ktoś musiał się napracować żeby odkryć quest, ale można by wielu osobom oszczędzić tej żmudnej i często nieefektywnej pracy. Zakaz jedynie niezancznie utrudnia zdobywanie informacji o questach, ponieważ większość użytkowników jest życzliwa i podaje questy na priv. , więc znosząc zakaz można by ułatwić początkującym użytkownikom odkrywanie tej świetnej gry jaką jest Tibia.
A ja proponuje zrobic cos takiego, zeby posty z dzialu O wszystkim i o niczym nie liczyly sie do sumy postow, bo potem sie okazuje, ze ktos ma 200 postow, z czego 150 w tymze dziale, zupelnie nie zwiazanych z Tibia (nie mam tu oczywiscie nikogo konkretnego na mysli)
Oryginalnie dodany przez Starkey
Zakaz jedynie niezancznie utrudnia zdobywanie informacji o questach, ponieważ większość użytkowników jest życzliwa i podaje questy na priv.
1. Zakaz nie ma na celu utrudnianie zdobywania informacji, ale ochrone przyjemnosci tych osob, ktore same chca czerpac radosc z samodzielnego odkrywania i rozwiazywania questow. (np. ja :P)
2. Skoro latwo zdobyc te informacje, a zakaz tylko NIEZNACZNIE je utrudnia to w czym widzisz problem?
@marred:
A co za roznica, ile kto ma postow?
1.Jeżeli chcesz sam okrywać questy, to nie musiałbyś (gdyby zniesiono zakaz)otwierać tematów z nimi związanych. Jakie to proste;)
Zakaz nieznacznie utrudnia zdobywanie informacji o questach, ale to zawsze jakieś utrudnienie.
$corcerer
07-03-2004, 00:19
Co do zniesienia rozmów o questach: mailnij do CIP-ów żeby znieśli zakaz i bedzie po sprawie.
@ Starkey
Zapomnij, quest spoiling będzie zakazany do końca tego forum.
Oryginalnie dodany przez Zaglada
@ Starkey
Zapomnij, quest spoiling będzie zakazany do końca tego forum.
To Ty już o końcu forum myślisz...? - żartuje :)
Topic: Ja bym chchiał zrobić dział FanWorks ... lub pl: Kącik Fana/Prace Fanów ... bo naprawdę zroibłbym wiele tibijskich ejszcze motywów ale nie wiem gdzie to dawać... a ludzie spojrzą i.... oceniają tematy ze zdjeciami itp. byłby taki dział wszytko by było na swoim miejscu... większe pole do popisu... i odkrycie może młodych talentów graficznych etc. :) to moje zdanie - reszta wydaje mi się ok... prócz działu RPG... nie wiem po co on ...
Dział RPG w założeniu miał dotyczyć RPGowej części Tibii, czyli opowiadanka, artworki itp, szczególnie związane z Tibią. Jak widać, nie do końca się to udało, no ale cóż.
Zastanawiam się jednak nad podzieleniem tegoż działu na RPG dotyczące gier wszelakich (tych cRPG jak i prawdziwych RPG) oraz na opowiadania, arty itd.
Zakaz quest spoolingu pozostaje i zapomnijcie o jego zniesieniu conajmniej tak długo, jak ja będę tu adminem
Starkey : Jeżeli chcesz sam okrywać questy, to nie musiałbyś (gdyby zniesiono zakaz)otwierać tematów z nimi związanych. Jakie to proste No, nie jest to takie proste. Wchodzisz sobie na temat powiedzmy o jakimś potworku. Tam ludzie opisują ciekawe taktyki itd, i m.in. ktoś pisze, że z potworka wypada jakiś tam przedmiot, a tu kolejny post gość opisuje, jak z questa ten że przedmiot zdobyć. Zanim skapniesz się, że to questspooling, już przeczytałeś na tyle dużo posta, żeby zepsuć sobie zabawę z samodzielnym rozwiązywaniem questa.
marred : Posty nieliczone w jakimś dziale... ta, jak nazbieramy kase na komercyjną wersję tego, to obiecuję, że tak będzie, puki co, na tym forum nie ma takiej opcji, a przejście na inne forum wiązało by się z utratą wszystkich userów i postów.
...a gdyby zrobic tak ze na forum nie mozna muwic o questach bo wiesz ktos moze powiedziec etam ja ten quest odkrylem nie zgadazam sie na rozpowszechanie go czy cos w tym stylu...wiec jakby jak ktos chcepodac quest to daje adres e-mail i mozna do niego napisac(gg tez moze byc)i on powie Ci o questach ktorych zna...
co to tym sadzicie??
Sa upomnienia. A dlaczego nie ma wyroznien? Moglyby byc dawane, za jakas specjalna prace dla tibia.pl (np. mapka respawnu potworow, jakies taktyki, zeby nie powtarzaly sie milion razy te same tematy, choc i tak sie beda powtarzac, ale rzadziej)
czekam i czekam mozecie mi powiedziec co myslicie o moim pomysle(2posty up)??
Czkowron
07-03-2004, 19:15
Panie i Panowie.............
Chłopcy i dzięwczęta...........
Mody i Adminy ...........
Mendy i zakały...;]
Mały wykład nt. co skasować/zmienić/dodać :
Zmienić ........ :
......mi upomnienie w range ;]
......to ze upomnienia widnieją pod avatarem
......szate graficzną forum.....;]
......moderatorów ;]
Dodać :
....wyróżnienia
Usunąć :
Mi upomnienie ;]
To tyle ;]
Bysiu : Quest spooling jest zakazany, że tak powiem, odgórnie, przez CIPów, więc nic w tej materii nie mamy zamiaru zmieniać. Zresztą, te questy to już i tak ostatnie ziarenka RPG Tibii, w której to już po za tym pozostały tylko PG i PA oraz nooby.
Marred : nie ma sprawy, nagrody mogą być, ale... jakie? Jak chcesz mieć własną rangę pod nickiem za jakieś zasługi, da się załatwic, a jak coś więcej... no cóż, nic chyba nie możeby zaoferować.
Hegemmon
08-03-2004, 01:53
właściwie to czemu dział Handel znajduje się w grupie "Inne"?? ja bym to umieścił w Ogólnym ale jak tam chcecie mi to zbytnio nie zawadza tylko troszke nie pasuje :P
i podczas zakłądania konta powinno być do zazanczenia pole które trzeba zaznaczyć przez co oświarczasz, że zapoznałeś/aś się z regulaminem ( nie wiem czy to jest bo dawno nie zakładałem :P ) żęby nie było potem " nie wiedziałem zdejmijcie mi upomnienie" ^^
Jedno wyróznienie juz jest, dostal je Sulik za niewielki -ale zawsze jakiś wklad w stronke, a konkretnie w dzial download.
Dj Nekro
08-03-2004, 07:56
To forum jest GIT, i niech zostanie jakie jest!!!!
Matkus: No jasne, ze nie spodziewalem sie darmowego pacca, albo 10 k w grze. Chodzi mi o to, co powiedziales, aby bylo np. As forum. Ma jedno wyróżnienie. Bo widac, ze ktos wklada takze swoja prace w Forum.
Wedlug mine jeszcze raz powinno DAC WIECEJ TYCH RYSUNKOW POD KSYWA!!! I jeszcze dodac jednego potwora ,ktorego nie mam na tej stronie a jest na http://cafepiwnica.eu.org/~helbreath/images/potwory/djinn.gif
Wtajemniczony
08-03-2004, 20:16
Oryginalnie dodany przez Rogal
Wedlug mine jeszcze raz powinno DAC WIECEJ TYCH RYSUNKOW POD KSYWA!!! I jeszcze dodac jednego potwora ,ktorego nie mam na tej stronie a jest na http://cafepiwnica.eu.org/~helbreath/images/potwory/djinn.gif
Djinna czy jak mu tam nie ma w grze gdzies czytalem na forum ze bedzie na nastepnym UPDATEza pol roku ale czy to prawdz to nie wiem
@ Rogal:
Te rys. to avatary. Jak chcesz to sobie możesz sam narysować lub z neta ściągnąć.8)
Osobiście uważam, że więcej avatarów nie potrzeba.
Rysunki w podpisie to sygnaruki, nie avarary, avatara masz pod nickiem, pod podpisem "as forum" czy "moderator" itd.
Djinn to taki nietypowy potworek, który na test serwerach od półtora roku się pojawia, a w grze jakoś go nie ma nadal... i mam dziwne przeczucie, że tak już z nim pozostanie :P
Ale za to na stronie są 2 inne potworki opisane : 1 (http://www.tibia.pl/monster.php?potwor=1000&s=4) 2 (http://www.tibia.pl/monster.php?potwor=1001&s=4) :D
Dan the Automator
09-03-2004, 18:01
Oryginalnie dodany przez matkus
Ale za to na stronie są 2 inne potworki opisane : 1 (http://www.tibia.pl/monster.php?potwor=1000&s=4) 2 (http://www.tibia.pl/monster.php?potwor=1001&s=4) :D
MEGAROTFL'N'LOL!!!!!!!!!! U n00ba mozesz dać kiczowate kolorki, bo zazwyczaj w takich chodza ;)
A co do forum to mozna by zrobic inny system quotowania (tzn w takich ramkach, a po 2 wystarczy zaznaczyc tekst i nie trzeba klikac ok przy wyborze "tekstu")
Oryginalnie dodany przez Rogal
Wedlug mine jeszcze raz powinno DAC WIECEJ TYCH RYSUNKOW POD KSYWA!!!
Pozwolę sobie skontrować ten pomysł, jak i od razu wszystkie o podobnym charakterze.
Uważam, że zbędnych elementów powinno być jak najmniej. Za zbędne uważam każdą grafikę nie będącą awatarem, o gadżetach jakimi obdarza nas np.: scorcerer nawet nie będę wspominał.
O jakości Forum świadczą informacje tam zgromadzone. To czym Inni chcą się z nami podzielić . A to jakiej używam przeglądarki i systemu sam dobrze wiem. (podobnie, jak mam nadzieję wszyscy Inni użytkownicy)
Będę mówił aż do znudzenia!!!
Drogi Admi już pewien czas temu prosiłem Ciebie o specjalny dział "Tematy Zamknięte", i tak czekałem aż do teraz dlatego ponawiam swoją propozycję. Gdy wysłałem pw do jednego Admiego(już nie pamiętam którego) on odpisał, ze forum będzie czyszczone z zamkniętych tematów, no ale już mija chyba 2 miesiąc i nic, a zresztą skasowanie zamkniętych tematów nic nieda bo ludzie stracą 50<postów i znowu zaczną nowe nabijać, więc jedynym sęsownym rozwiązaniem jest założenie działu "Tematy zamknięte", bo praktycznie w każdym dziale jest minimum 50 zamkniętych tematów.
Następna propozycja:
Niedawno nowa użytkowniczka, (niepamiętam jej nicku ale jak powiem Demon killer to chyba się skapniecie) wprowadziła spore zamieszanie wlepiając jedno zdjęcie na post(tu ją popieram bo strona się żeczywiście szybciej ładuje), no ale już drugi użytkownik Mon...(nie chcę popełnić błędu) zaczoł się wzorować na tym i wklejać po 1, 2 zdjęcia w post(niepamiętam w jakim temacie ale modkom powiedziałem co o tym sądze), moim zdanie to mu chodziło tylko o nabijanie postów, bo Demon killer-ce nie zależy na liczbie postów, a on skożystał z tej możliwości i wbił sobie na kąto kilka postów. Ja też będę wklejał 1 zdjęcie w jeden post ale do tego zrobie specjalnego użytkownika. Moim zdanie w regulaminie powinien znaleść się punkt który by zabraniał wklejania jednego zdjęcia w post, ale ni dotyczyło by to użytkowników o nickach np. , XXXXXXX_FOTY.
Jeszcze jest sprawa z pisaniem głupich komentaży w odpowiedzi na post typu "LoL", "GRATZ", "GIT", "Extra fotki"* a już najbardziej "Tibi GG się używa??" taki komentarz to już szczyt wszystkiego, a co to cie obchodzi, jak ktoś chce używać TibiGG, TibiMC to już jego sprawa, a zresztą skąd wiesz, że swojej wyprawy nie nagrał pierw na Tibi Cam i dopiero potem zrobił zdjęcia z walki i włączył Tibie GG poto by na fotkach wszystko było widoczne.
*Moim zdaniem takie odpowiedzi to można na pw przesłać a nie napisać jako odpowiedź. Przecież do zdjęć można napisać ciekawy komentaż, jeżeli zauważysz, że ktoś stosuje złą taktyke na jakiegoś potwora to mu to napisz w odpowiedzi. Założyciele tematu powinni odrazu powiedzieć jakie mają skile, albo powiedzieć, że niechcą żeby inni wiedzieli. Pod zdjęciami możesz zawsze się spytać gdzie był zrobiony hunt, ile było potworków, czy były sytuacje w których mało nie zginołeś(takie informacje odrazu pomagają mniej doświadczonym graczą w przygotowani się do huntu).
I ostatnio coś się psuje z opcją szukaj, jak każę jej znaleść coś o elfach a ona mi daje pare tematów o elfach a resztę o różnych bzdetach, szukałem czegoś o Bh a tu mi wywaliło 50 tematów wczym z 10 było związanych z Bh.
1. Wyjebac upomnienia ( nie mam pojecia czemu one mają złużyć)
2. Wyjebac 90% moderatorów, liczy się jakość a nie ilość
3. Wprowadzić mały test inteligencji przed rejestrowaniem sie na forum
4. Kasować bezsensowne posty, kasować konta idiotów ktorzy zaśmiecają tematy
5. Skasować forum ? :p
Dan the Automator
14-03-2004, 11:49
Oryginalnie dodany przez Zigi
1. Wyjebac upomnienia ( nie mam pojecia czemu one mają złużyć)
2. Wyjebac 90% moderatorów, liczy się jakość a nie ilość
3. Wprowadzić mały test inteligencji przed rejestrowaniem sie na forum
5. Skasować forum ? :p
1) Pracujemy nad tym, ale narazie ciężko dojść do porozumienia :p Ale niedługo powinna być z tym zmiana
2) Eeeeeeeee....
3) Raczej się nie da :) Tak to już jest z tym forum....
4) Staramy się~
5) OK :D
2. Wy(cenzura)ac 90% moderatorów, liczy się jakość a nie ilość
4. Kasować bezsensowne posty, kasować konta idiotów ktorzy zaśmiecają tematy skoro teraz sobie z tym nie zawsze radzimy, to przy 2 modach bedzie nieco trudniej ;p
1. Wy(cenzura)ac upomnienia ( nie mam pojecia czemu one mają złużyć) kiedy bedziemy mieli nowe licencjowane forum, upomnien nie bedzie ( bedzie sytem banow i pkt, skomplikowany ;) )
Doczepie sie jeszcze do modów, wydaje mi sie że powinni nimi byc gracze o jak najwiekszym stażu w grze, a nie jacys przypadkowi ludzie. Juz pare razy widziałem błedy merytoryczne w wypowiedziach modów, im wiecej modów macie tym bardziej spada ich wartośc ...
Najlepiej się przyczepić do modów... no tak.
Ci, co mają największe doświadczenie w grze nie zawsze muszą umieć się poprawnie wypowiadać i prezentować, i często gęsto pomimo wysokich leveli mogą okazać się zupełnie nieporadni w kwestii modowania forum. Spodziewasz się, że na forum modami będą Polacy grający w Tibię z każdego serwera po paru z najwyższymi levelami??
Ja również mam nadzieję, że już wkrótce coś ruszy z tymi upomnieniami, bo nadal jest troszkę zamieszania :/
No ale skoro zostaną sami gracze, którzy mają wysokolevelowe postaci, to o czym będzie to forum?? Dla kogo ono będzie?
I takie inne filozoficzne pytanka... ;)
Spodziewasz się, że na forum modami będą Polacy grający w Tibię z każdego serwera po paru z najwyższymi levelami??
Przeczytaj prosze jeszcze raz moj post i zacytuj fragment w którym napisałem ze ludzie z najwyższymi lvlami powinni byc modami, doświadczony nie znaczy wysoki lvl ..
"Największy staż w grze", czyli wg mnie:
1. Wysoki lev lub
2. Mnóstwo postaci na różnych serwerach, przy czym żadna nie wyszła poza 20-30 lev lub
3. Bardzo dobre skile, lev średni
wybrałem opcję, po której można się spodziewać gracza najbardziej doświadczonego; chociaż wiem, że nie jest to to samo.
Poza tym samo forum nie jest grą, więc doświadczenie na forum (netykieta, opanowanie, cierpliwość, w miarę na poziomie "sprawiedliwość" osądów, kultura wypowiedzi, itp) nie jest równoznaczne z doświadczeniem w grze. Na forum wypowiadają się przecież wszyscy, prawda? I ludzie, którzy mają wysokie lev udzielają wskazówek itd, chociaż nie są moderatorami. Dla mnie to nie jest dziwne. A błędy merytoryczne popełniają czasem no i trudno.
PS. Nie czepiej się słówek
Weźcie każcie zmienić Eustachowi avek, bo są jakieś granice. Jest obrzydliwy i niemiło mi się patrzy... 8)
Największy staż w grze", czyli wg mnie:
czyli ludzie którzy najdłużej w to grają ...
Tak, co praktycznie rozkłada się na trzy opcje, które napisałem. Chyba, że widzisz jeszcze inne możliwości. Samo to, że najdłużej grają nie implikuje największego doświadczenia i sam się wplątałeś w zawiłości swojej idei. I myślę, że nie ma sensu tutaj prowadzić dyskusji na ten temat. Jeśli chcesz podyskutować o wymaganiach ludzi na moderatorów, porozmawiaj z Administratorem.
@Jedi: zasugerowałem mu na pw, żeby zmienił. Jeśli przy najbliższej okazji zobaczę go online bez zmienionego awartu, myślę, że inni moderatorzy zgodzą się, by na siłę mu to zmienić :)
Co do tych upomnień to według mnie powinny zostać. Tzn. wiadomo zawsze znajdzie się koleś, którego celem w życiu będzie posiadanie 2 upomnień, ale jest to bardzo szybka droga do nauczenia normalnych userów czego nie powinni robić. Bo wysyłanie PW do n-tej osoby że ograniczenie swej wypowiedzi do powtórzenia "nie widać zdjęć" albo do "gratz" może wkurzyć.
Oryginalnie dodany przez Zigi
Największy staż w grze", czyli wg mnie:
czyli ludzie którzy najdłużej w to grają ...
tak, zglosil sie tu taki jeden ktory gral ponad rok a najwyzszy lvl jaki osiagnal to 13 . czy o to chodzi? nie wydaje mi sie...
tak, zglosil sie tu taki jeden ktory gral ponad rok a najwyzszy lvl jaki osiagnal to 13 . czy o to chodzi? nie wydaje mi sie...
o pierwsze rok to nie jest duzo, a po drugie to lvl naprawde nic nie znaczy ...
Jak lv nie znaczy? To Chcesz aby graczom pomagał ktoś kto nie osiągnął 15lv? Są takie ofermy co np zakładają temat typu "ojej jakiś marcin mnie shakował plz dajcie mi jakiegoś chara". I co uważasz, że jak grać nie potrafią to będą potrafić dobrze moderować forum?
@Jedi a co ma piernik do wiatraka???? Czy to że ktoś ma 100 lvl czyni go od razu wspaniałym moderatorem???
Jak lv nie znaczy? To Chcesz aby graczom pomagał ktoś kto nie osiągnął 15lv? Są takie ofermy co np zakładają temat typu "ojej jakiś marcin mnie shakował plz dajcie mi jakiegoś chara". I co uważasz, że jak grać nie potrafią to będą potrafić dobrze moderować forum?
Przeczytaj kurwa jeszcze raz moje posty zanim cokolwiek napiszesz...
Dark_shadow_dog
18-03-2004, 19:59
Moglibyscie dodac filmiki z gry... a moze ktos z was we jakie sa linki do Filmikow?
Tutaj jest cały zestaw filmów:
http://www.lo2.opole.pl/~zeus/Tibia/Tibiacam*****
Oczywiście nie moich. Linka pożyczyłem z innego forum :P
A tak propos przydał by się osobny dział o filmach
W sumie, to to nie jest temat o tym, kto ma być modkiem, a o propozycjach co do zmian na forum ,ale jako, że offtopicowo wywiązała się tu dyskusja na temat moderatorów, to jako administrator może się wypowiem, bo w sumie, to akurat do mnie należy ostateczne zdanie :D
Otóz moderatorem może zostać ktoś, kto potrafi się zachowywać dobrze, czyli jest kulturalny, nie wyzywa nikogo, ogólnie nie jest lamerem (czyli w kręgach tibijskich noobem).
Teoretycznie moderatorem może zostać ktoś, kto ani pięć minut nie grał w tibię, i może spełniać swoje zadanie doskonale. Bo moderatorzy na forum nie są po to, żeby odpowiadać na wszystkie pytania i wszystkim pomagać. Od tego są inni użytkownicy. Moderator ma za zadanie pilnować porządku, i teoretycznie wogole nie musi odpowiadać na żadne pytanie związane z grą. Owczywiście ktoś, kto nigdy nie grał w Tibię zapewne nie zostanie modem na tibia.pl, ale to raczej dla tego, że go zupełnie nie interesuje to forum, a nie dla tego, że nie był by w stanie dobrze wykonywać swoich funkcji.
Oryginalnie dodany przez Dark_shadow_dog
Moglibyscie dodac filmiki z gry... a moze ktos z was we jakie sa linki do Filmikow?
Szukajcie a znajdziecie: Dzial zdjecia, przyklejony temat "TibiCam". Ogladania na kilka godzin.
Właściwie to nie sugestja, ale czy w team nie ma jakiegoś błędu? Bo moderatorzy się powtarzają. I przydała by się jakaś ranga z bełtem i power bełtem. Co o tym myślicie?
Hegemmon
21-03-2004, 18:46
Hmm..
Proponuje, aby stworzyć dział w stylu "Serwery" lub coś podobnego. dlaczego?
otoż niektózi mają najwyraźniej jakieś uchybienia umysłowe bo topice odnoszące się do np problemów z logowaniem, pytaniami o serwery itp zakładają we wszystkic hdziałach a w szzególności OTServer. Lord Optyk stwierdził w swoim topicu że nie mam racji zwracając mu na to uwagę poniewarz dział OTServer jest na tematy związane z serwerami ?( może mi się coś źle wydaje że to tylko do programiku OT?? co prawda dział jest praktycznie martwy ale myślę, że ma szansę się jeszcze niejednokrotnie obudzić...
dlateg otwierdzę, że dział przeznaczony dla tematów bezpośrednio związanych z serwerami lub problemami co do serwerów powinien zaistnieć.
Ponadto dostrzegam inny plus takiego działu. Zamiast zakładanie nowego tematu gdyż większość użytkowników nie zdaje sobie sprawy z istnienia opcji szukaj bedą mogli wejść w ten dział i posprawdzać tematy w nadzieji uzyskania odpowiedzi na własne pytania/problemy.
Co wy o tym sądzicie?
PS. trochę chaotycznie ale chyba wystarczająco czytelnie :(
Tutaj jest cały zestaw filmów:
http://www.lo2.opole.pl/~zeus/Tibia/Tibiacam*****
Oczywiście nie moich. Linka pożyczyłem z innego forum
A tak propos przydał by się osobny dział o filmach
a może by tak zmienić nazwę działu tak aby pasowała do zdjęć i filmów?.. choć właściwie jeden topic na filmiki chyba wystaczy ^^
Kubakapica
25-03-2004, 00:00
Forum obserwuje od jakiś 3 miesięcy ale zarejestrowałem się niedawno. Zauważyłem, że ludzie ciągle mają pretensie o nabijanie postów. Rozwiązniem tego problemu jest po prostu usunięcie informacji z ilością postów i rankingu. Po prostu przy osobie z prawami moderatora byłby awartar, nazwa użytkownika, i napis "moderator. Przy zwykłym użytkowniku to co wyżej ale zamiast "moderator" byłby napis "użytkownik". Wiem, że czasmi patrząc ile ktoś ma postów można zobaczyć jak ktoś jest zaawansowany ale problem spamu jest dość duży... Druga sprawa. Wprowadzenie tagu " ". Tym tagiem dysponowaliby tylko moderatorzy i wiadomo zaznaczali nim wyrazy napisanie niepoprawnie ortograficznie. (tag dawałby np powiększenie wyrazu i zmiana koloru na czerwony do czasu poprawy wyrazu). Czasami szukająć postów widzę wyrazy typu "żeczy" albo "muwie wam" lub "obuz"... Płakać się chce... Tak poza tym to bardzo fajne forum i dużo rzeczy się dowiedziałem :)
O tej ortografii to było już wiele; edycja każdego postu, który napisany jest niepoprawnie zajęłaby zbyt wiele czasu. Bez przesady, zajechalibyśmy się na śmierć z taką robotą. Jedyne, co można zrobić to ciągle prosić użytkowników o to, żeby np. napisali posta w wordzie a potem skopiowali i umieścili na forum. Nas irytuje to w nie mniejszym stopniu. Jeśi post jest napisany z góry na dół całkowicie nie po polsku i nie da się go czytać, można zrobić wyjątek, ale tak jak powiedziałem: edycja każdego postu to byłaby przesada, nie sądzisz? :)
Kubakapica
25-03-2004, 20:18
Masz racje. W takim razie może warto byłoby pomyśleć o przyklejeniu tematu z proźbą o sprawdzanie pisowni lub jak Ty powiedziałeś wklejeniu posta do Worda przed wysłaniem. A co z nabijaniem postów i rankingiem??
Nie tyle sugestia co blad (i nie wiem, czy ten blad nie jest z serii takich tylko u mnie :P)
Gdy glosuje w jakiejs sondzie, to zamiast mnie przekierowywac do tego samego tematu, to mnie przekierowywuje do innego (ale w tym samym dziale)
Monoskar
13-04-2004, 00:59
Cze.
Forum jest przyjemne dla oka, wiele informacji, wiele tematów, wielu użytkowników, ciekawe nazwnictwo awansów.....ale:
1. Ciekawe co oznaczają te upomnienia, np: ma jedno upmnienie (Q)
2. Po co doliczacie do sumy postów te o treści: "ja też" albo "gdzie?" - zachęca do spamu.
3. Kwestia odpowiedzi na pytania (to mnie drażni najbardziej): po napisaniu posta, powiedzmy z pytaniem o coś, gdy nie pamiętam gdzie go umieściłem muszę kopać i kopać żeby znaleźć to, czego szukam (może podpatrzycie rozwiązanie z cdprojekt.info?, wręcz idealne).
4. Wywalcie wszystkie tematy zdublowane - każdy ciapong może założyć temat "gdzie najlepiej expić" ale nie każdy wie co to jest wyszukiwarka...
5. A jak zamkniecie temat to może notka za co (gdzieś mi tego zabrakło).
Chyba tyle, jak coś to się zgłoszę.
Monoskar
19-04-2004, 13:53
Nie lubię pisać 2 swoich postów jeden pod drugim (jakoś tak dziwnie to wygląda), ale chodzi mi po głowie od pewnego czasu jedna rzecz (nie wsza ani pchła ;) ), poza tym temat jakoś usycha.
Czemu po otwarciu tematu, z powiedzmy "x" postami, otwiera się pierwsza strona z odpowiedziami, a nie ostatnia ? Dzięki temu ktoś kto zna temat nie musiałby jeszcze raz klikać na ostatnią stronę, zaś nieznający wątku zawsze mogą się cofnąć ;) Proste i ułatwiłoby przeglądanie forum...
Wielu osobom myla sie przyciski "nowy temat" i "odpowiedz". Byly pomysly przesuniecia przyciskow? Ale zastanowmy sie, po co przycisk "nowy temat", gdy czytam jakis temat? Nie lepiej go po prostu usunac, bo "nowy temat" jest i tak przy spisie tematow w dziale.
kotomaniak
05-05-2004, 20:55
@Monoskar
Można przecierz kliknąć na cyferkę obok tematu i przenieść się na odpowiadnią jego stronę (jeśli o to ci chodzi).
@Jedi A po co ejszcze jakieś rangi? Tylko po to żeby się bełty nie marnowały? :))
Mathayus
12-05-2004, 20:08
Podoba mi sie forum chociaz chetniej widzialbym na nim wiecej grup tematycznych nie datyczacych tibii i w ogole gier komputerowych . Jest wprawdzie o wszystkim i o niczym ale to jakos nie wyraza sie tak dobrze . Wiem ze pewnie mozecie powiedziec to wejdz sobie na jakies inne forum ale ja wam odpowiem ze to forum mi najlepiej odpowiada a jak by bylo wiecej grup tematycznych byloby po porstu ciekawiej
To moja sugestia:
http://forum.neostrada.info/profile.php?mode=viewprofile&u=1236
Jak można zauważyć znajdują się na tamtym forum takie bajery jak pasen many, hp i doświadczenia oraz poziom. Wydaje mi się, że pasowało by to na forum tibii.
Jak sądzicie? Da sie takie coś zrobić?
Edit:
Taki pasek upomniej też by się nadawał:
http://forum.neostrada.info/viewtopic.php?t=1531
Gniew Mroku
19-07-2004, 11:03
Może dołożyć słowa kluczowe(np."Blind orc"), których nie może być w zakładanym temacie. Ułatwiłoby to trochę prace modków.
Baron Kaldrick
19-07-2004, 12:32
Oryginalnie dodany przez Jedi
To moja sugestia:
http://forum.neostrada.info/profile.php?mode=viewprofile&u=1236
Jak można zauważyć znajdują się na tamtym forum takie bajery jak pasen many, hp i doświadczenia oraz poziom. Wydaje mi się, że pasowało by to na forum tibii.
Jak sądzicie? Da sie takie coś zrobić?
Te bajery sa modem to phpBB2, to tego forum i vbulletina chyba jeszcze takie cudo nie wyszlo...Moze dlatego ze malo komu chce sie bawic z tymi forami, a phpBB2 jest najczesciej uzywanym? Poza tym, imho, te paski sa beznadziejne... Cholernie zagmatwane jest ich powiekszanie, nic ciekawego nie swiadcza, i znowu znajdzie sie masa ludzi ktora bedzie nabijac post...oo, sorry, nabijac "doswiadczenie"...
MayGyver
20-07-2004, 16:00
do Modkow
gdyby wam sie chcialo (moze wam sie nie chciec bo to duzo zachodu), ale gdyby jednak moznaby utworzyc rangi, rangi bylyby przydzielane przez modkow
powiedzmy raz na 2 tygodnie modkowie robili by ankiete i uzyszkodnicy glosowaliby na swojego kandydata do rangi, rangi oczywiscie bylyby nagroda za pisanie postow wnoszacych wiele do dyskusji
ale jak mowie, to jest masa zachodu z czyms takim bo trzeba by przegladac wszystkie posty danego uzyszkodnika
P.S. nigdy nie moge zapamietac czy moznaby oraz byloby piszemy razem czy osobno (a mature zdalem ;) )
Oryginalnie dodany przez MayGyver
do Modkow
gdyby wam sie chcialo (moze wam sie nie chciec bo to duzo zachodu), ale gdyby jednak moznaby utworzyc rangi, rangi bylyby przydzielane przez modkow
powiedzmy raz na 2 tygodnie modkowie robili by ankiete i uzyszkodnicy glosowaliby na swojego kandydata do rangi, rangi oczywiscie bylyby nagroda za pisanie postow wnoszacych wiele do dyskusji
Jak dlamnie:
1) Rzeczywiście przydałyby się jakieś rangi czy coś, troche nieswojo sie teraz czuje na forum ;)
2) Ale głosowania i ankieta według mnie to kiepski pomysł, jeżeli użytkownicy mieliby głosować to jest wiele powodów przemawiającychj przeciw temu (nieuczciwość itp.)
Oryginalnie dodany przez MayGyver
do Modkow
ale jak mowie, to jest masa zachodu z czyms takim bo trzeba by przegladac wszystkie posty danego uzyszkodnika
P.S. nigdy nie moge zapamietac czy moznaby oraz byloby piszemy razem czy osobno (a mature zdalem ;) )
Mysle ze to niezly pomysl. Zobaczymy co na to reszta modow ;)
PS: gratulacje zdania matury, chodz wiem ze ona nie jest trudna w porownaniu do egzaminow na studia, które oblalem :D
kotomaniak
21-07-2004, 09:12
Rangi przyznawane przez modów to naprawde niezły pomysł. Byłoby to o wiele bardziej uczciwe niż ocenianie ludzi po ilości postów. Ankieta to jednak pomysł nienajlepszy, zrobiłby sobie user X 100 użytkowników aby w ankiecie głosować właśnie na siebie.
Podsumowując:
Rangi "moderowane" TAK
Ankiety NIE
NIechce mi sie szukac Gdzie to napisać wiec pisze tu PrZyDaŁ bY sIe PoRaDnIk DlA dRuIdA!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.