Pokaż pełną wersje : PACC-Dlaczego taki drogi?
Tak jak w temacie :]
Dlaczego PACC jest taki drogi??
Koronowany rycek II
07-05-2005, 23:01
Zależy od punktu widzenia.
W krajach tak gdzie panuje waluta Euro to jest tanio.Nie nasza wina ze płacimy złotówkami :]
Ale ciekawe pytanie...
A czemu tak jest?
Każdy chce zarobić, ja bym jeszcze ceny podwyższył :D
Ale z tym do MatKusa bo on jest CipSoftem!!!!111
Down:
To pytanie to prawie każdy Polak mówi ;)
Pytanie powinno brzmiec inaczej: DLACZEGO SPOŁECZEŃSTWO POLSKIE JEST TAKIE BIEDNE?
A pacc wcale nie jest taki drogi
Tia. Ostatnio podobny temat był na tibia.com, jeden z użyszkodników odpisał "25$ is shit. most european can earn it in 1h". No cóż - na pewno przesadzone, ale przynajmniej troche prawdy w tym jest :P
Ja tez bym se PACCa kupił ale cena wszystko blokuje. Polacy to rzeczywiście biedny kraj 80 złotych to kupa forsy.. za to można se kupic oryginalną grę ze sklepu i w nią grać przez cały czas bez żadnych obaw a w tibi... mogą cię hacknąć ablo huntować cię. CipSoft powinien pomyśleć coś o Polakach. My i Brazylijczycy to chyba 3/4 całej ludności w tibi a jak wiadomo i w Brazyli nie ma tak wesoło z kasą. Ktoś powinien zagadać z Cipami aby zrobili jakieś zniżki to więcej ludzi zacznie go kupować. Choć naprzykład ja boje się o pieniądze które sie tak wysyła. Jak kasa by nie doszła to bym sie załamał. Może by tak jakaś filia CipSoftu w Polsce ? Przecież z Niemiec do Polski to kawałek drogi .. (ale sie rozmarzyłem :P )
Clikslither
08-05-2005, 00:27
Drogi Ale Srogi Muwi Wam naprawde Warto a 100 to nie jest asz tak duzo bez przesady
Według mnie gdyby cipsoft wprowadził możliwość kupienia pacca na 1 miech to dużo więcej ludzi by go kupiło :p . W konću wyszłoby by to tylko jakieś 30 zł a to nie jest nie wiadomo jaka kwota :P. A pacca na 1 miech masz :D .
"Drogi".
Kwestia wzgledna - dla mnie to nie sa jakies wielkie pieniadze, a dla kogos to moze byc pol roku oszczedzania.
Zreszta - w porownaniu do wielu innych gier online-owych to jest dosc tanio.
PalAnonim
08-05-2005, 09:45
Na europejskie standardy zycia, to jest malo kasy... Tam stawka za godzine wynosi nieraz ponad 20euro, wiec na zachodzie to jest kilka godzin roboty i ma sie pacc na caly rok, za to w polsce.....to juz inna historia, chyba kazdy wie jak w PL jest z kasa
Drogi Ale Srogi Muwi Wam naprawde Warto a 100 to nie jest asz tak duzo bez przesady
Ja bym Ci pierw dal slownik do reki a nastepnie Tibie. Dla Ciebie to moze nie byc duzo a dla innych to moze byc w cholere kasy na ktora nigdy sobie nie moga pozwolic aby wydac od tak. Jesli ktos mieszka w bogatym domu badz ma kasy na takie wydatki i dla niego to jak splunac powinien wczesniej pomyslec o ludziach ktorzy takich liksusow nie maja. Moim zdaniem mogliby zrobic cos w stylu "20(waluta) dla wszystkich)" czyli kazdy placi na swoj nominal krajowy po 20 pieniazkow (u nas byly by to zlote). Kazdy by byl zadowolony i nikt by nie plakal :) a Cipy od tego nie zbiednieja ;).
Ja bym Ci pierw dal slownik do reki a nastepnie Tibie. Dla Ciebie to moze nie byc duzo a dla innych to moze byc w cholere kasy na ktora nigdy sobie nie moga pozwolic aby wydac od tak. Jesli ktos mieszka w bogatym domu badz ma kasy na takie wydatki i dla niego to jak splunac powinien wczesniej pomyslec o ludziach ktorzy takich liksusow nie maja. Moim zdaniem mogliby zrobic cos w stylu "20(waluta) dla wszystkich)" czyli kazdy placi na swoj nominal krajowy po 20 pieniazkow (u nas byly by to zlote). Kazdy by byl zadowolony i nikt by nie plakal :) a Cipy od tego nie zbiednieja ;).
Ja ci powiem tylko jedno : szmieszny pomysł. Gdyby tak bylo wszyscy ludzie z tibi prosili by zeby im na www.tibiashoping.com japonczycy albo hinczycy pacca kupowali. Przeciez 20 jenów to są grosze. Tak samo z innymi walutami. A jakby taki system wszedł to cipsoft by zbankrutował
Mack Abadrak
08-05-2005, 11:14
Drogi, kwestia spojrzenia...
A pacc ma taką cenę i i tak balansuje na granicy opłacalności. Jeśli jest dla Ciebie drogi, to nie kupuj, ja bym na miejscu Cipów chciał coś zarobić.
Knight Simon Dark lord
08-05-2005, 12:38
pacc może dla nas polaków jest drogi ale np babcia mojego kolegi pojechała do hiszpanii pracować i zarabia tam ( przynajmniej tak jak mówi mój kolega) 3000 euro na miech z czego wynika że u nich 20 euro to nie taka straszna kwota a u nas to my zarabiamy w najlepszym wypadku 1000+ złotych
pozatym CIPsoft też musi z czegoś żyć i utrzymywać serwery.
ragafewee
08-05-2005, 12:51
jest jak jest a jak by wyglądała tibia gdyby byla na servie interia -.- muszą coś zarobic by miec na server na ludzi co chca wypłate. To cza miec troszke kasy na to wszystko.
boberman
08-05-2005, 13:07
jak twoji starzy zarabiaja 1000+ złotych to ty w baraku mieszkasz? Polska to biedny kraj i nawet z dobrym wykształceniem mało się zarabia :p . A jak ci pacc za drogi to pujdz za mojim przykładem i ciocie wyslij do ameryki:P :D kupuje mi co 3 miechy pacca:D
Hallabard
08-05-2005, 13:24
Jak ktoś powiedział za 90zl mozna kupić bardzo fajne gierki które nie są do grania na 3 miesiące tylko na cały czas. No rzeczywiście jest to sporo kasy dla połowy polskich rodzin. Najlepiej by było gdyby ceny PACC'a zostały jakie są, a CipSoft zalegalizował kupno PACCa za tibijskie pieniądze. CipSoft nic na tym nie traci a uszczęśliwia ponad połowę graczy dla których dotąd Premium Account to było marzenie. Jak powiedziałem rodzicą że chce kupić "coś do gry na 3 miechy za 90zł" to jak to usłyszeli prawie padli ze śmiechu. Za 90zł można bardzo dużo przydatniejszych rzeczy kupić np. 128 DDR RAM, nowe słuchawki, zapłacić za wycieczkę itp.
No według mnie to jest duzo. Ja na pacca na trzy miesciące muszę zbierać aż 2 miesiące (dostale 10zł na tydzień) Więc to jest dużo. No i dolicz inne wydatki jeszcze (szlugi plx :p ). No a jeżeli ktoś jest bogaty to niech kupuje paccka biedniejszym :D
Najlepiej by było gdyby ceny PACC'a zostały jakie są, a CipSoft zalegalizował kupno PACCa za tibijskie pieniądze.
No nie wiem ja bym powiedział ze jednak traci. Bo ile by ten pacc musiał kosztować?! ze 1000000000gp? moze wiencjej.
Heh fajnie by było jakby wprowadzili euro do polski...
Hallabard
08-05-2005, 14:32
@Up
Ktoś Tobie kupuje PACCa które wpłaca na konto Cipsoftu a Ty danej osobie płacisz ale w Tibii. To się nieopłaca dla CipSoftu ? Oni dostają kasę za PACCa a osoba która Tobie kupuje dostaje kase w Tibii. Wszyscy są happy. A cena w Tibii to około 80+/90+k za 3 miechy. Czasem sprzedają na Allegro np. 10k za 8zł wiec cena w Tibii byłaby porównywalna do ceny w rl. Co im szkodzi coś takiego wprowadzić ?
@Hallabard
Pomysl to nie boli. Kupowanie pacca za Gp podchodzi pod kupowanie itemow za rl cash. Ktos ma duzo kasy w rl - bedzie mial duzo w tibii (bo posprzedaje pacce), a przeciez nie o to chodzi.
Druid'ek Miyakishi
08-05-2005, 14:47
Ja tez bym se PACCa kupił ale cena wszystko blokuje. Polacy to rzeczywiście biedny kraj 80 złotych to kupa forsy.. CipSoft powinien pomyśleć coś o Polakach. My i Brazylijczycy to chyba 3/4 całej ludności w tibi a jak wiadomo i w Brazyli nie ma tak wesoło z kasą. Ktoś powinien zagadać z Cipami aby zrobili jakieś zniżki to więcej ludzi zacznie go kupować
Może powinniśmy w jakiś sposób " Błagać " CipSoft na tibia.com to moze cos zmienia :)
Może powinniśmy w jakiś sposób " Błagać " CipSoft na tibia.com to moze cos zmienia :)
Taa... najlepiej umówić się o jakiejś porze, i wysłać tyle wiadomości, żeby im serwery wszystkie padły
$corcerer
08-05-2005, 15:51
@up
Co zaowocuje blokadą wszystkich kont, które logowały się z waszych IP, bądź po prostu banem na *.pl
Macie naprawdę świetne pomysły - jak sześciolatek, który myśli, że im głośniej wrzeszczy komuś nad uchem, tym wieksze prawdopodobieństwo spełnienia jego żądań.
Wiekszosc z was ma zapewne po 15, 16, 17 lat. Ida wakacje. Wiec ruszcie tylko i nazbierajcie troszeczke kasy. Wtedy cena pacca nie bedzie taka steraszna:)
Podziel sobie kwote jaka placisz w PLN przez dni posiadania pacca. A teraz zastanow sie czy to tak drogo na kazdy dzien grania, biorac pod uwage wszystkie przywileje gracza z Premium Accountem? A jesli dla Ciebie to wogole cos glupiego zeby placic za pacca, to znaczy ze gra nie wciaga Cie do tego stopnia aby pacca posiadac. Ot cala logika ;)
@up : wlicz w to dni podczas ktorych nie bedziesz miec czasu na gre ( sprawdzian, wyjazd, egzamin, brak netu, zepsuty komp)oraz ciagle wahania cen ( moze byc sporo drozej niz teraz - zalezy to od kursu walut)
@ w kwestii tego ze brazylijczycy sa tak biedni jak polacy - codziennie widze setki tepych brazoli lazacych nie zajmujacych sie niczym innym niz "br?" , wszyscy w pacc outfit, praktycznie nie graja, nie expia, nie robia _nic_ a stac ich na pacca .. Sytuacja graczy z Ameryki Poludniowej jest bardzo nierowna - czesc nie ma mozliwosci normalnej gry ( graja z caffe itp - stad czeste hacki wysokich levelow ), ci ktorzy moga grac z domu w przewazajacej wiekszosci sa lepiej sytuowani od Polakow, maja znacznie lepsze lacza i znacznie wiekszy komfort gry. Moj znajomy placi za net polowe tego co ja za moje Neo+ a ma 3 x taki transfer. Nie oszukujmy sie, jesli chodzi o rozwoj ekonomiczny w wielu przypadkach nie tylko nie mozemy sie porownywac do zachodniej Europy a nawet do poludniowej Ameryki ..
Smutne ale prawdziwe..
90 pare złotych to dla jedych dużo dla innych nie, a 20 euro w niemczech to naprawde zadna kasa, tam zasiłek dla bezrobotnych jest wyższy niż nasza średnia krajowa wiec 20euro to w sumie mało
I tak najlepiej byłoby, jakby zamienili złotówki na euro. Wtedy by średnie zarobki byly 500 euro czyli okolo 1800 zł czyli duzo. Marzenia... ;(
No wiec ja mam taki MALY problem:Mam 13 lat, bardzo lubie grac w tibie no i chcialbym wykupic sobie pacc'a. No ale z kad wziac kase?? Kosic trawnkiki u sasiadow?? :(
Hallabard
08-05-2005, 17:47
@up
Roznosić ulotki, kupować "hurtowo" kwiaty następnie sprzedawać je pod restauracją za podwyższoną cene :P, zbierać butelki i sprzedawać (ja w jeden dzień zarobiłem ok 10zł :D), "zatrudnić się gdzieś" jako doręczyciel (jakieś kwiaty, liściki i inne bzdety), jak mieszkasz blisko wsi oferuj pomoc przy żniwach (raptem 2/3 dni roboty a kasy full, sam jakieś 2/3 lata temu tak pracowałem i w tydzień nawet 100/150zł szło do kieszeni), jak jesteś dość wyrośnięty to stań na parkingu i pytaj się czy popilnować autko za kilka złotych, proponuj że umyjesz szyby/ cały samochód za kilka groszy itp itd. Widzisz ile jest sposobów zarobku w wakacje ? Tylko trzeba mieć chęć
Także zbierać puszki. Ja mam dwa duże worki juz rośnie trzeci i za stówe pójdzie. a poza tym trawnik skosić sąsiadowi, zgrabić liście, umyj samochód, zrób zakupy. Pomóż w zbieraniu owoców/warzyw. Ja w tym roku będę sprzedawał wiśnie co zostaną. Wystarczy chcieć.
Hmm, macie rację! Teraz moze nie bede zbieral na PACC, bo chce kupic komórkę ale na wakacje...kto wie ?
Druid'ek Miyakishi
08-05-2005, 19:35
A jak mieszkam w mieście mam 13 lat to jak mam zarobić ?? W miescie to troche wstyd łazić i zbierać puszki itp. ;(
A jak mieszkam w mieście mam 13 lat to jak mam zarobić ?? W miescie to troche wstyd łazić i zbierać puszki itp. ;(
W tym wieku, niektore wyzej wymienione czynnosci nie przejda, ze wzgledu na: " 13-latek popilnuje mi samochodu, super. Na pewno bedzie bezpieczny" :p
Ale np. praca u znajomego, sasiada, pomoc w tym i innym.... to ma sens.
Nie zalamuj sie, jak ja raz zaczalem zbierac puszki to codziennie kilku kumpli cos mi przynosilo. A to starzy pija, a to [starsze] :) rodzenstwo itd. Uzbierala sie kupa. Spruboj wszystkiego naraz. Tutaj kilka groszy za trawnik, tutaj za puszki, tutaj za zakupy i za meisiac 90 zl to raczej nie bedzie problem.
Oj..maly of topic sie tworzy ;)
@ offtopic: :P
jak ktoś ma te 16+ lat i jest dość postawny to moze choćby na budowie gdzieś porobić. Można nawet ~70 PLN na dzień zarobić....
zanieś to przynieś tamto to nie jest trudne, a troche ruchu przy łopacie poprawi kondycje :P
PalAnonim
09-05-2005, 14:11
Zawsze mozesz zaproponowac komus z rodziny, ze mu umyjesz samochod, odkurzysz ladnie i wypolerujesz (15zl od wozu), mozesz isc do Pizzeri i poroznosic troche ulotek (do tego zatrudniaja prawie kazdego), albo wez gazete i jak dobry bezrobotny poszukaj jakiegos ogloszenia, "Zatrdudnie Doreczyciela" i biezesz rower i smigasz po miescie w wolnym czasie....
W wiekszych miastach mozna sprzaedwac gazet: wiem, ze Fakt korzysta z takich uslug.
boberman
09-05-2005, 14:44
dobijacie mnie:/ wy myślicie ze komuś chce się zbierać puszki z trawników lub myć samochody???? nie dość że cała buda was wyśmieje jak się o tym dowie to jeszcze ile ludzi patrzy na ulicy:/ jeśli się nie bojicie opciachu na całe miasto to prosze :/ a potem podejdzie jakis bogacz i 1 złoty żuci pod nogi z pogardą :P jak nie macie kasy na pacca to powiem jedno : to czy macie kase czy nie , to zalezy od waszych rodzicow i ich wykształcenia , jedni bardziej zdolni ale leniwi nie ucza sie a potem do niczego nie dochodza a inni przykladaja sie do nauki i wlasne domy buduja :/ jesli was nie stac na pacca to dziekujcie swojim rodzicom:/
zaproponuj rodzicą np: że bedziesz sie lepiej uczył zrezygnuj z kieszonkowegopopytaj o wiecej obowiązków domowych o prezent na urodziny (pacc) na samych rodzicach jest sporo możliwości!
jesli was nie stac na pacca to dziekujcie swojim rodzicom:/ Na Pacca mnie stać (mnie a nie moich rodzicow ale ich na pewno tez) tylko ze jak mamie powiedzialem ze chce kupic premium accounta do Tibii to powiedziala "nigdy..." pytam sie "czemu? Kupie za swoje" "do tibii nigdy" -.-. OMG wkurza mnie takie podejscie... swojej kasy mam jakies 2000 zł (to nie pomylka)....uzbieralo sie z komunii i z innych duperelow (urodziny, gwiazdka etc.).....i leza tak od wielu lat nieruszone (nawet nie wiem gdzie sa)....dla mnie 71 zł (w dolarach) to nie tak duzo biorac pod uwage moje "roczne" zyski ;)...wlasnie sie zastanawiam jak lepiej..czy uzbierac 120 k czy moze lepiej gdzies kiedys je schowac i np. dac kumplowi zeby przelewem na moja postac przy okazji jak bedzie kupowal dla swojej.....zreszta ludzie..po co pracowac? wam babcia albo jakas ciocia nie przysyla kasy na urodziny, dzien dziecka (lol) albo inne gwiazdki czy cos?
boberman
09-05-2005, 15:17
hehe ja za kaske z komuni kupilem wiele zeczy b odostawalem tylko kase:/ miedzy innymi komputer ale to kiedys wtedy jescze drogie jak hu.............. kompy byly za 6 tysow taki szajs ze sie mozna bylo serwac czekajac az ci sie gra wczyta:D
nie mozna spokojnie? ;)
ale nie zgodze sie z tym ze to czy mamy na pacca zalezy od wyksztalcenia rodzicow.
np. moi sa w separacji, mama ciezko pracuje, znajduje na wszystko czas, nie brakuje nam nic ale wiesz, 3 rodzenstwa to tez a to brat chce na kino a to siostra na plyte...
uwazam ze sprawa pacca nie zostanie rozwiazana znizka cen...
ale jak juz wspomnial ktos mozna zarobic powolo
boberman
09-05-2005, 15:21
moji rodzice sa wyksztalceni na tyle ze moge miec co chce , ale tez nie zawsze:D siostra :/ pol kieszonkowego mi zabiera:(
Hallabard
09-05-2005, 15:24
dobijacie mnie:/ wy myślicie ze komuś chce się zbierać puszki z trawników lub myć samochody???? nie dość że cała buda was wyśmieje jak się o tym dowie to jeszcze ile ludzi patrzy na ulicy:/ jeśli się nie bojicie opciachu na całe miasto to prosze :/ a potem podejdzie jakis bogacz i 1 złoty żuci pod nogi z pogardą jak nie macie kasy na pacca to powiem jedno : to czy macie kase czy nie , to zalezy od waszych rodzicow i ich wykształcenia , jedni bardziej zdolni ale leniwi nie ucza sie a potem do niczego nie dochodza a inni przykladaja sie do nauki i wlasne domy buduja :/ jesli was nie stac na pacca to dziekujcie swojim rodzicom:/
To gratuluje ludzią którzy wyśmieją Cię za to że zarabiasz i masz pieniądze. Śmieją się z czego ? Z własnej głupoty ? Z tego że oni mają gładziutkie łapki i jak poproszą o co chcą tatusia i mamusie to dostaną to ? Z tego że są dziećmi które nie potrafią sobie poradzić w życiu ? No to gratuluję. I jaki "opciach" na całe miasto ? Jeżeli sam zarabiasz (częściowo) na swoje potrzeby czyli można powiedzieć że jesteś odpowiedzialny i wkraczasz powoli w dorosłe życie, to tutaj nie ma się z czego śmiać. Tylko inni mogą zazdrościć Tobie że masz pieniądze i nie musisz każdego grosza żebrać od rodziców.
moji rodzice sa wyksztalceni na tyle ze moge miec co chce , ale tez nie zawsze:D siostra :/ pol kieszonkowego mi zabiera:(
Nie zabardzo rozumiem. Co ma wyksztalcenie do zdobywania rzeczy, ktore sie chce?
Ja jak narazie mam wysztalcenie srednie a na kase nie narzekam?
boberman
09-05-2005, 15:29
widzisz mieszkales kiedys w Warszawie? lub w miastach bliskich od warszawy? naprzuklad Mińsk mazowiecki? tam jest inaczej niz w np Sokółce , tam nikogo nic nei obchodzi nie ma plotek itp a w warszawie to jak ktos z twojej kalsy zobaczy cie na ulicy zbierajacego puszki to rozpowie calej budzie jescze dolozy co nieco dla lepszych efektow :evul: i juz masz przekichane zycie w szkole X(
Hallabard
09-05-2005, 15:33
Wiem coś o tym. No ale co się poradzi jak osoby w wieku 14 < lat zachowują się jak dzieci śmiejąc się ze wszystkiego albo jak stare bapcie (specjalnie) plotkując co krok że ten robił to ten tamto. Poprostu nie zwracać na to uwagi. Ten kto mądry będzie wiedział że rozpowiadający takie głupoty to debil.
PS: proponuję zrobić oddzielny temat/przeniesć te posty do OWION pod nazwą "Praca dla młodzieży i co się z tym wiąże"
widzisz mieszkales kiedys w Warszawie? lub w miastach bliskich od warszawy? naprzuklad Mińsk mazowiecki? tam jest inaczej niz w np Sokółce , tam nikogo nic nei obchodzi nie ma plotek itp a w warszawie to jak ktos z twojej kalsy zobaczy cie na ulicy zbierajacego puszki to rozpowie calej budzie jescze dolozy co nieco dla lepszych efektow :evul: i juz masz przekichane zycie w szkole X(
Jestem innego zdania. Wlasnie w mniejszych miastach latwiej o takie 'przekichanie' bo tam cie prawei wszyscy znaja.
Ale dalej nie odpowiedzials mi na pytanie. i gdzie ja wspomnialem, ze zbieram puszki? Juz jestem na tyle stary, ze moge zalozyc wlasny biznes.
boberman
09-05-2005, 15:41
bez wyksztalcenia nie masz dobrej pracy a sa takie prace ze nawet nie musisz sie podniesc z krzesla a zarabiasz forutne:P wszystko zalezy od tego z jaka ocena zdales studia
(..) Żadna praca nie chańbi... (..)
@boberman: NIe... wszystko zalezy od tego jak sie zaangazujesz we wlasna dzialalnosc. To, ze magisterke zdales na 5 nie oznacza, ze bedziesz zarabial niewiadomo ile.
Trzeba pracowac, miec pomysly, poparcie, dzialac aktywnie... przynajmniej na poczatku. Bez tego nic ci nie wyjdzie. myslisz, ze Bill Gates od razu dorobil sie fortuny?
Moj sasiad po zawodowie zalozyl firme i kasy ma wkrocie. Moj znajomy po studiach pracuje ze mna w UP i zarabia mniej niz ja. Kasa nie jest pochodna wyksztalcenia ale TWORCZEGO MYSLENIA.
PalAnonim
09-05-2005, 16:35
To sie ciesz...bez rodzicow bys to takiego stanu nie doszedl i nie ma co na nich zwalac wine za to, ze nie moga ci kupic pacc, za to na pewno wydadza lepiej te pieniadze na jakies ubranie czy cos innego. Trzeba im dziekowac, za to ze zyjemy, a nie j***** im do glowy o jakims paccu.
Jedni moga miec co chca i inni zyja od 1 do 1, ja gdybym chcial to mysle pacc bylby w zasiegu reki, ale nie odczuwam na razie potrzeby kupna pacc-a moze kiedys sie to zmieni.
Ok. jak skoncze zbierac na komorke to zaczne zbierac na PACC (lato idzie :P) no wiec zalozmy ze mam juz na PACC no i co? Prosze mame: Mamo przelejesz pieniadze na konto takiej firmy, bo chce wykupic platne konto? A mama mi na to: Ze nie bede wywalal kasy na glupoty jakies :(
Druid'ek Miyakishi
10-05-2005, 14:42
Ok. jak skoncze zbierac na komorke to zaczne zbierac na PACC (lato idzie :P) no wiec zalozmy ze mam juz na PACC no i co? Prosze mame: Mamo przelejesz pieniadze na konto takiej firmy, bo chce wykupic platne konto? A mama mi na to: Ze nie bede wywalal kasy na glupoty jakies :(
Dokładnie i mówi żebym uzbierał sobie na coś innego. ;( ;(
CipSpft nie jest instytucją charytatywną. Przecież tam też pracują zastępy ludzi, którym trzeba zapłacić za ich pracę. Utrzymanie serwerów, tworzenie nowych ... to wszystko kosztuje.
Mylicie się, że Cipsoft nie idzie na rękę graczom, których nie stać na płacenie. Tibia jest jedną z nielicznych gier online, w które można grać za darmo. Na co wy liczycie, że zaczną pracować za darmo lub dopłacać do interesu ?
Stefan12532
10-05-2005, 17:40
tak dla jaj -.-
Topic:
po co takie pytania przeciez wiadomo ze cipsoft musi na czyms zarabiac nie?
Evul Indigo
10-05-2005, 18:19
A zalezy Ci na PACC? To calkiem inna sprawa. Jezeli chcesz miec PACC dla szpanu, to kasa odgrywa wieksza role. Jezeli jednak do ciekawszych celow - od razu cena wydaje sie inna
Artix pall
10-05-2005, 18:51
Pacc nie jest drogi oplaca sie go kpic z kilku powodow:
mozesz isc na dodatkowe wyspy
na niekturych mozesz nabic 24 lvl w dzien
masz nowe wyglady
noby sie ciebie boja ze skoro masz pacc musisz miec lepszego chara
nowe czary
szybciej idzie mana i zycie !
sam bgym se kupil jak bym mial kase
pacc drogi, aby każdy pracownik cipsoftu miał na chleb. Oni tesh ludzie zrozum... skąd mają czerpać kasę na nowy sprzęt, rodzinę łącze itp. itd. powiedz mi?
Jak coś nie pasuje to nie kupuj a nie będziesz narzekał
Master Yedi
11-05-2005, 14:06
Poprostu Dla nas wyjdaje się to nam drogie,bo wymieniamy złotówki na euro...
Ale przecież Cip Soft musi z czegoś utrzymywać tibie itp.:P:P
Piotrek10
16-05-2005, 20:18
Ja zrobiłem tak: Kiedyś kupowałem masowo orginalne gry i to dosyć dorogie ( 60-80zł ) głupi byłem jak but z lewej nogi :P Teraz nie chce już ty gier, chce PACC do tibi :P. Zapytałem się mamy czy pozwoli mi sprzedać gry, odpowiedziała że mogę. Kiedy tylko sprzedam te gówna, od razu poprzez Allegro kupuje se PACC na 3 miechy. Zapraszam do licytacji moich wspaniałych gierek http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51660513 !!!
A dla tych co nie mają takich możliwości jak ja, i nie mają też tak liberalnych rodziców jak ja. Zbierajcie kase do puszki, chowajcie do skarpety, w majtki, pracujcie coś, na bocznice można iśc węgiel z wagonów wyrzucać ( chodzi o to że PKP zatrudnia młodych ludzi do pracy, ale to dal tych starszych 15-17 lat ), zawsze się przez wakacje coś uzbiera. Kiedy już macie kaske to prosicie jakiegoś kumpla, który regularnie płaci sobie PACC żeby wam przy okazji zapłacił. Jeżeli nie macie takiego kumpla to sprawa się komplikuje. Wtedy radzę uprosić rodziców, pokazać im że naprawde wam na tym zależy, poprawcie oceny w szkole, itp. Mam nadzieję że za niedługo wszyscy będą mieć PACC !!!
ZAPRASZAM NA AUKCJĘ http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51660513
nie chce mi sie czytac calego tematu ale wracajac do topicu
to wychodzi za 3 miesieczny pacc jakies 1,20-~~ dziennie co nie jest duzym wydatkiem nie kupisz sobie dziennie loda i juz masz pacc. ajezeli masz krucho w domu z kasa to nie łas sie na pacca... moze to brutalne "ale nie dla psa kielbasa" trzeba mierzyc w miare mozliwosci :) a zreszta nawet jakmasz malo kasy to odkladaj po 30-50gr i uzbierasz wkoncu ale to juz wychodzi nalog u takich ludzi:P
Shardzik
16-05-2005, 20:55
dobijacie mnie:/ wy myślicie ze komuś chce się zbierać puszki z trawników lub myć samochody???? nie dość że cała buda was wyśmieje jak się o tym dowie to jeszcze ile ludzi patrzy na ulicy:/ jeśli się nie bojicie opciachu na całe miasto to prosze :/ a potem podejdzie jakis bogacz i 1 złoty żuci pod nogi z pogardą :P jak nie macie kasy na pacca to powiem jedno : to czy macie kase czy nie , to zalezy od waszych rodzicow i ich wykształcenia , jedni bardziej zdolni ale leniwi nie ucza sie a potem do niczego nie dochodza a inni przykladaja sie do nauki i wlasne domy buduja :/ jesli was nie stac na pacca to dziekujcie swojim rodzicom:/
Ja bym się martwił na twoim miejscu, że mnei wyśmieją za moją 'wspaniałą' ortografie... zamiast miszkać w kafejce, i/lub grać po nocach, lepiej coś się pouczyc...
@Topic jak już mówili, w krajach euro 20 e. to nie jest żaden wydatek...
A dla CIPsoftu to też te pare E.Centow na głowe nie zbawi... cukierka sobie kupią ^^
Piotrek10
16-05-2005, 20:55
U mnie w domu rodzice na zmianę jeżdżą do USA, więc u mnie nie ma problemów z kasą. Choć teraz ja mam, bo się słabo uczę przez tibie ( zagrywam 12h/doba ) i mam obcięte kieszonkowe o 70% :P
uwierz piotrek ze nie kazdy ma taka sytuacje jak ty. ja tez nie ma ciezko ale uwierz ze nie ktorzy za takie 20 euro moga zabic.
@post wyzej.
czy myslisz ze jezeli ktos musi sie uciekac do takich rzeczy jak zbieranie puszek to gwarantuje ci ze nie przeznaczy ich na Pacca tylko na madrzejsze wydatki.
ludzie bardzo biedni szanuja duzo bardziej pieniadze niz my.
i tak wiekszosc z was nie zrozumie o co mi chodzi
(btw. u mnie z kasa nie jest zle, to pisze po to zebynie pisali ze jakis biedak sie odezwal)
Tak jak ktos napisal kilka postow wyzej - za 1 dzien pacca wychodzi cos kolo 1zl. Zamiast kupowac sobie lody, cole, czipsy - zostawcie kase, a po okolo 2 miechach macie na 90 dni pacca (cola ~2.5zl, czipsy ~1zl, lod ~2zl = 5.5zl, czyli 5 dni pacca). Ludzie w wiekszych miastach maja jeszcze latwiej (jesli posiadaja dosc duzo czasu) : we Wrocku mozna znalezc oferty roznoszenia ulotek : 20zl za jakies 5h roboty. 5 dni po 5h pracy i masz juz swojego "wymarzonego" pacca...Praca, co prawda, lekko niebezpieczna (ahhh...te dresy z "CHCESZ W RYJ?!" zamiast renesansowego "an garde!" ;)), ale mozna zarobic...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.