zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Co grozi za cheaty ?

Mimo-vader
08-05-2005, 18:17
Mam pytanie: Co grozi za używanie nielegalnych programów (Mc, Macro, Tibia Black Ice) oprócz tego że można mieć chacka ? Wielu ludzi bezkarnie używa takich programów, żeby zyskać przewagę nad graczami grającymi uczciwie X( X( X(
- Wysokie lv używają minimalnych lv do wypalania run - Knighci druidów, Palladyni,Sorcowie oraz druidzi sorców do Hmmów&Sdków na expo.
-Palladyni używają programów, które podnoszą za nich speary, przez co trening palkiem staje się i krótki i przyjemny :p
-Sorcowie&druidzi, którzy cierpią na brak nośności, a zamiast torchów wolą nosić blanki, a manę którą by zużyli przekazują na runki: wystarczy odpalić Tibie GG i "Boże oświeć" ;(

Przykładów jest wiele, nie będe się rozpisywał bo musze podnosić speary (bez macro :D )

Proszę o odpowiedź na zadane w temacie pytanie

Wipigi
08-05-2005, 18:23
Jeśli GM odkryje że używasz cheatów mozesz dostac bana.

$corcerer
08-05-2005, 18:31
Ban na dzionek na IP
Ban na tydzień, dwa, miech
Ban wieczysty na postać
Natychmiastowa kasacja postaci
Wyczyszczenie domku (pamietacie jak Guido sie wyżywał ? :D)
Ban na całe konto (dzień, tydzień, dwa, miech)

Walrock
08-05-2005, 18:34
Mam pytanie: Co grozi za używanie nielegalnych programów (Mc, Macro, Tibia Black Ice) oprócz tego że można mieć chacka ? Wielu ludzi bezkarnie używa takich programów, żeby zyskać przewagę nad graczami grającymi uczciwie X( X( X(
- Wysokie lv używają minimalnych lv do wypalania run - Knighci druidów, Palladyni,Sorcowie oraz druidzi sorców do Hmmów&Sdków na expo.
-Palladyni używają programów, które podnoszą za nich speary, przez co trening palkiem staje się i krótki i przyjemny :p
-Sorcowie&druidzi, którzy cierpią na brak nośności, a zamiast torchów wolą nosić blanki, a manę którą by zużyli przekazują na runki: wystarczy odpalić Tibie GG i "Boże oświeć" ;(

Przykładów jest wiele, nie będe się rozpisywał bo musze podnosić speary (bez macro :D )

Proszę o odpowiedź na zadane w temacie pytanie

To jest twoim zdaniem cheatowanie ??

Mimo-vader
08-05-2005, 18:38
To jest twoim zdaniem cheatowanie ??

A może nie?
Jak sobie stoi przypuszczalnie 100lv knight na 2-3 druidach na Mc, to to wcale nie jest cheatowanie ...

Deythwen
08-05-2005, 18:41
Prawda jest taka, że jedyną karą dla takich ludzi jest utrata postaci poprzes haka :( GMów jest za mało żeby pilnować takich ludzi, a pozatym wiele rzeczy jest poprostu niewykrywalne:
-jedyny znany mi wypadek nakrycia używania light hacka to pewien typ który robił screeny (zamieszczone na tym forum) przy pełnym światełku :D Geee... Intelygent 8o
-dobrze rozstawione (nie koło siebie) postacie na MC są praktycznie nie do złapania :(
-programy podnoszace speary, łowiące ryby, wypalające runy kiedy będzie mana, albo wylogowujące jak ktoś wejdzie w zasięg ekranu są poprostu NIEMOŻLIWE DO WYKRYCIA!! nie udowodni ci nikt że to nie ty robisz... ;(
Dlatego bez większej liczby GMów i poprawienia kilku rzeczy w kliencie tibia nie ma szans na karanie - smutna rzeczywistość Tibijska... cheaterzy biją kase :(

Mimo-vader
08-05-2005, 18:52
Kto wogóle wpadl na pomysł robienie takich programów ?! Wtf ? X( Większość cheatów pochodzi ze strony Http://www.tibia.xx.pl . Tam jest napisane, że mają dość dobre stosunki z Tibia.pl , a Tibia.pl chyba nie udostępnia użytkownikom cheatów. Więc ? ...

Zgadzam się z Deythwenem: Gmów jest za mało, a chociaż jest wielu wysokich leveli, którzy tępią Mc, większość cheaterów jest na tyle sprytna, że nie dadzą się wykryć :( Proponuje Cipom konkursu na Gm'ów. CipSoft chyba nie rozumie, że jeśli tworzą nowe światy co 3-4 tygodnie, a liczba Gm'ów nie rośnie, istniejący Game Masterzy nie są maszynami, i się nie wyrabiają. Ich jest 35 (częśc to już Gm senior ), a światów obecnie 52, a ich liczba stale rośnie.

Plastex
08-05-2005, 19:07
częśc to już Gm senior
Dlatego, że senior to niby mniej wydajny jest?

Vaxxia
08-05-2005, 19:23
Ja ci moge powiedziec co grozi czlowiekowi ktory NIE uzywa cheatow.
-satysfakcja z uczciwej gry
-satysfakcja z dobrego lvlu, skilli bez cheatow
-mozliwosc wysmiania goscia ktory sie chwali swiezymi 10 bpkami uh, ktore zrobil w nocy na mc+macro
-mozliwosc rozmawiania z gmami bez strachu, ze nagle cos im sie przywidzi, sprawdza cie i zbanuja (:P)
-mozliwosc ogladania (miejscami naprawde fajnych) widoczkow w tibii bez light-cheatow

Archarius
18-06-2005, 14:20
...Większość cheatów pochodzi ze strony Http://www.tibia.xx.pl...

Hm... nie przeceniaj nas - my tylko 2 sztuki mamy :)

A o co chodzi z dobrymi stosunkami z tibia.pl? po prostu nie podgryzamy sie nawzajem jakby tego chcieli niektorzy uzytkownicy...

I jeszcze sprostowanie: nie tibia.xx.pl tylko tibia.org.pl (juz od prawie roku).

Lord_Nerevar
18-06-2005, 14:25
Grozi warn(nie mogłem sie powstrzymać :P ) za głupie tematy...

Gdybyś ŁASKAWIE przeczytał zasady to byś wiedział... a jeżeli nie znasz angielskiego to też źle bo jest wymagany :P

Aha i bój się też zawieszenia kompa jak za dużo MC włączysz.

Writher
18-06-2005, 15:39
-mozliwosc wysmiania goscia ktory sie chwali swiezymi 10 bpkami uh, ktore zrobil w nocy na mc+macro
-mozliwosc rozmawiania z gmami bez strachu, ze nagle cos im sie przywidzi, sprawdza cie i zbanuja (:P)
-mozliwosc ogladania (miejscami naprawde fajnych) widoczkow w tibii bez light-cheatow
Ja osobiscie nigdy w grach nie uzywam zadnych kodow ani niczego, bo wtedy nie mam satysfakcji, ale niestety jest wiele ludzi ktorzy potrafia kupic postac i miec z niej sayysfakcje. A juz totalnie nie kapuje dzielenia kont! Ja wole miec panowanie nad postacia, bo to jest moja postac, a nie ze raz gram nia ja a raz ktos inny! Cipy, cipy kochane! Ja zamiast zwyklego kolejnego update'u wolal bym usuniecie oszustow. ;(

P KNIGHT
18-06-2005, 15:51
Jak w temacie. Dawaja bana? Moge do GM ow pisac cale listy z teleport plx. Codziennie kilka. I dawac screny na dowod.

yombi
18-06-2005, 18:15
Jak w temacie. Dawaja bana? Moge do GM ow pisac cale listy z teleport plx. Codziennie kilka. I dawac screny na dowod.
Screeny nie przejdą bo można sfejkować:P

Teraram
18-06-2005, 18:50
<banished>

Freaqs
18-06-2005, 18:51
A pomyślcie co by było bez Mc/macro....

-SELL BP UH 8K-!!!

-SELL BP HMM 4K-MSG ME !-KAZURDOM-!

Reszty nie analizuje ... cziterzy zawsze byli i będą bo życie ma być jak najprostsze nie najtrudniejsze ;D

Psycho Mantis
18-06-2005, 23:57
Jeżeli boli Cię to że ktoś używa cheatow to też sobie ich używaj...-.-

Bobi
19-06-2005, 00:53

Wiesz co? Patrząc czasami na tibie i to co się w niej dzieje mam gdzieś satysfakcje z uczciwej gry. Wiesz dlaczego? Masa ludzi używa cheaterskich programów! Fajnych itemów itp. można się niestety dorobić tylko w taki sposób. Grając uczciwie dorobiłem się eq na poziomie 20 lv~ mając 40+ (robiąc lotbagi itp.). Wole mieć zrobione na czarno bpki uh czy skille niż pieprzoną satysfakcje, a GMa to przez ponad rok grania widziałem tylko raz... RAZ.
@topic:
Grozi ban, chociaż mojej znajomej zdeleteowali chara za używanie mcka (5 druidów/sorców przed chatą). Można zamknąć temat....chyba. :P

Maix
19-06-2005, 02:19
Teoretycznie ban(noob z mojej sieci dostał bana ip za MC i przez to zablokowała się cała sieć), ale praktycznie bardzo mało osób dostaje kary. Moim zdaniem powinien być non-stop jakiś GM online na każdym świecie, wiele osób zgodziłoby się być GMami nawet za darmo i nie chodzi o jakiś cwaniaków co by tylko banowali, ale o poważnych ludzi mających na celu walkę z cheaterami i oszustami.