zaloguj się

Pokaż pełn± wersje : Kompleksy

Matek
10-05-2005, 10:52
Kompleksy - powod do strachu u niejednego czlowieka:) Kazdy ma jakies - normalne, ze nie ma ludzi idealnych. jedni maja kopleksy na punkcie swojej fizycznosci a inni na punkcie swojej psychiki.

Uwazacie, ze zamartwianie sie nad swoimi kompleksami jest w jakis sposob sensowne? Jakie macie kompleksy? A moze to co dla was jest kompleksem dla innych jest zaleta:D

A moje kompleksu? Krotko: lenistwo i to, ze od roku zrzucam bruch a skutek jakby odwrotny:)

$corcerer
10-05-2005, 12:10
To bardzo szerokie zagadnienie. Imo kompleksy zależ± od naszej psychiki i nastawienia do życia. Kompleksy mog± być czym¶ naturalnym, mog± być motorem napędzaj±cym nasze życie, ale mog± również prowadzić do prób samobójczych.

A, i s±dzę, że lenistwo to nie kompleks, tylko cecha nabyta - po prostu jeste¶ leniwy lub nie.

A moje kompleksy... no, mam ich troche, ale po co sie nimi chwalić? Już wystarczaj±co wkurzaj± mnie w moim życiu prywatnym, nie potrzebuję roztrz±sać tego na jakim¶ publicznym forum.

]v[ichal
10-05-2005, 14:15
cóż , jestes taki jaki jeste¶ , i juz nie zmienisz tego w sposób naturalny więc po co się tym przejmować? Dla mnie to bzdety przejmowanie się swoimi wadami.Nikt nie jest doskonały.I leje na to jak mnie inni postrzegaj±.

Senon
10-05-2005, 14:58
nie potrzebuję roztrz±sać tego na JAKIM¦
publicznym forum.

Szkoda że to jest jakie¶ tam forum fajnie jak by było nasze i jak bysmy sie dobrze tu czuli ,nie jeste¶(my) tu z przymusu naprawde ten kto nie chce tu być i siedzi tu bo może tylko taki ma ¶wiat w innym nie umie żyć

@ontopic:Kompleksy s± różne ja mam na przykład kompleks mniejszo¶ci wydaje mi sie że nikt mnie nie słucha ; / (nie muwie o forum) ale tak naprawde mnie słuchaja bo kiedy¶ zaczełem do nich krzyczeć ; ]

szoopa
10-05-2005, 15:23
A ja miałem kompleks na punkcie swoich krzywych nóg :D Ale wyrosłem z tego. Pogodziłem sie z tym i jest mi dobrze. Chociaż przyznaje że niektóre poważniejsze kompleksy mog± człowiekowi zrujnować psychike... ;/

dap-galothij
10-05-2005, 16:24
i juz nie zmienisz tego w sposób naturalny

Nie da się?? wg. mnie dzięki długiemu wmawianiu wszystko da się osi±gn±ć:)

@topic: Czy paranoję można nazwać kompleksem?

@Matek: Co¶ dużo ostatnio tych tematów psychologicznych:)

Kajulec
10-05-2005, 18:51
Kompleksy s± różne ja mam na przykład kompleks mniejszo¶ci wydaje mi sie że nikt mnie nie słucha ; / (nie muwie o forum) ale tak naprawde mnie słuchaja bo kiedy¶ zaczełem do nich krzyczeć

Cos mowiles? Bo cos mi to skacze kolo ucha..

@Topic

Ja tam kompleksow nie mam, jestem piekny, powabny i wogole.. nie no, smieje.. Kazdy ma jakies kompleksy i kazdy kompleksy miec bedzie.. wiec.. ;]

Jackiew
10-05-2005, 19:38
ja jedyne co odczowam to to że wlasnie "nikt mnie nie slucha"- dlatego rzadko sie udzielam. A co do topa to uwazam ze da sie to przezwyciezyc, mi raczej te rzeczy przestaja przeszkadzac

Matek
11-05-2005, 14:15
Nie da się?? wg. mnie dzięki długiemu wmawianiu wszystko da się osi±gn±ć:)

Tak? A jak bedziesz mial krzywy nos i z tego powodu kompleksy? Jakim cudem samym wmawianiem to zmienisz??

Same wmawianie nic nie daje. Akceptacja tak - wmawianie nie.

Czy paranoję można nazwać kompleksem?

To raczej choroba. Nie kompleks

Co¶ dużo ostatnio tych tematów psychologicznych:)

Tak mnie jakos wzielo na przemyslenia:)