Pokaż pełną wersje : Questy na tibia.pl
Na stronie pojawił się nowy dział - Questy.
Znajdziecie go w menu po lewej stronie, w dziale "Inne".
Zawiera on spis wszystkich questów, o jakich wiemy, wraz z podstawowymi informacjami o nich.
Lista wstępnie została zweryfikowana przez CipSoft, jednak w najbliższym czasie zostanie ona dogłębniej zweryfikowana. Ogólnie jednak rzecz ujmując, mamy pozwolenie na takie informacje :D
Jednocześnie przypominamy, że na Tibia.pl obowiązuje zakaz spoilowania questów, czyli psucia innym zabawy. Nie wolno więc podawać szczegółów o questach. Jeśli nie wiecie, co wolno mówić, szczegóły są podane w regulaminie forum i objaśnieniach do niego.
Jeśli znaleźliście jakieś braki bądź błędy w tej liście, napiszcie to w tym (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=35021) temacie na forum.
Dzieki temu bardzo zwiekszycie popularnosc strony.
Hegemmon
12-05-2005, 17:59
O.o Quest Spolling!
<wlepia MetKusowi upomnienie +9pkt z dopiskiem "Questowiczom dziekujemy!">
baj de łej
myślałem, że bramki lvl-owe są uzupełnione :P
Pomysł fajny, tylko i tak pewnie będzie masa tematów typu "BS quest, prosze dokładny opis przejścia z mapa itd."
Aval'yah
12-05-2005, 18:03
A tego to się nie spodziewałem O.O.
QS na Tibia.pl ;)
Ale w gruncie rzeczy to nie są jakieś bardziej szczegółowe opisy, Cip-soft chyba nie przerwie z wami współpracy. A ta tabelka jakoś taka podobna do tej z Tibian Library. :P
Turanatan Samaredo
12-05-2005, 18:10
Faine morze byc ale myslalem ze bedzie przynajmniej jak przejsc ale i tak grantz;p;p
Thimburd
12-05-2005, 18:13
Ładnie, ładnie...
Bardzo podoba mi się to, a te informacje... takie zagadkowe ;p
Dr. Omader
12-05-2005, 18:27
Cip-soft chyba nie przerwie z wami współpracy.
A myslisz ze kto sprawdzil czy info o questach sie zgadza? :p
CipSoft wyrazil zgode na taka liste, bo w sumie nie podane zostaly zadne konkretne informacje.
<edit>
@down:
o czym ty do mnie synku rozmawiasz?
@up
co to ma do tematu ?? btw ja na 11 lvl ma lepsze skille :P
@topic
hmm... "Jeśli znaleźliście jakieś braki bądź błędy w tej liście, napiszcie to w tym temacie na forum." braków widze dużo ^^ szczególnie braki opisów, ale to do innego tematu.
zachowałeś/zachowaliście (?) się jak zwykli polacy. wykorzystujesz/cie przepisy jak tylko mozna, wszystko w granicach legalności.
Xzonixek
12-05-2005, 18:33
EXtra, przydadzą sie takie ogólnikowe opisy questów. Popularność tej strony powinna wzrosnąćB):]
Mistrz Harnas
12-05-2005, 18:58
No nareszcie się doczekaliśmy informacji o questach :) chociaż nie są dokładne ale to i lepiej bo robiąc quest i wiedząc co na Ciebie czeka to nudnooooo :p Już niedługo Tibia.pl przebije popularność Tibia.br ;) Oby tak dalej
NAjlepsze jest quest ze SWEATY CYCLOPS. Fajna jest podpowiedź. Powiem tylko, że wiem jak go wykonać (nie mogę wam powiedzieć jak) i wiem jaka jest nagroda, ale jest to bardzo trudno zrobić. To jush chyba wszystko.
NIE PISZCIE DO MNIE NA GG Z PYTANIEM JAK SIE WYKONUJE QUEST ZE SWEATY CYCLOPEM BO WAM I TAK NIE POWIEM!!!
Jakoś mi się to niepodoba. Napewno tym samym katastrofalnie zwiększycie popularność strony, aczkolwiek taka lista potrafi popsuć zabawę. Co z tego że taki quest istnieje? Wolę nie wiedzieć i go potem samemu znaleźć. Wtedy jest jeszcze większa frajda, niż gdybym wiedział i go szukał (nawet z takimi małymi podpowiedziami). Cóż, ja w każdym razie nie będe zaglądać do tego działu. :confused:
@ 3x Down: Ja nie idę na zakład bo przegram. :p Owszem kiedyś będzie potrzebny, jednak nie mam zamiaru "prowokować" tego "potrzebowania". :)
Alucard pan ciemnosci
12-05-2005, 19:40
fajnie dzial sie przyda początkującym tibiańczykom i podniesie reputacje strony ;)
Moim zdaniem powinno być odrobineczke więcej informacji albo wskazówek o miejscu questa. Było by to szczególnie pomocne dla nowych graczy.
Alucard pan ciemnosci
12-05-2005, 19:42
Oj quodion ide o zakład ze ten dział cie sie kiedyś przyda :)
Alucard pan ciemnosci
12-05-2005, 19:43
Powinny byś też obrazki dla tych co wolniej kapują
..::QRAS::..
12-05-2005, 19:51
huuuraaaa !!! :D questy narescie
slimaczek
12-05-2005, 19:51
No cóż, moze i jest sprawdzona przez Cipsoft ta lista, ale na 100% skopiowaliście ją z tibia library :P Ale przyda sięt akie coś i to bardzo, a informacje sa akurat nie za duzo nie zamało. Teraz przynajmniej wiem jakie sa questy i gdzie ich szukac, tzn nie ze odrazu znajde droge ale mam frajde ze zrobie quest i ze musze szukać odpowiedniej drogi (heh ale żem to napisał ^^)
Cacuss czy ty debila grasz czy tylko niedorozwiniętego??
Przecie od zglaszania błedów jest inny temat w innym dziale. !! I było to wyraźnie napisane. !!
Chyba bez powodu by ci nie usuneli tego posta...
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=348641
luknij tutaj :/ ale n00b no omg wtf lol rotfl
Pancerniak
12-05-2005, 20:10
to jest tylko spis a nie jak wykonać. Takie coś odzawsze można bylo robic na tibia.com.
@UP
wkalkulowane ryzyko... nie wnikajmy w szczegóły... pozatym jak dasz rade z Elementalerem XD to dasz rade Devilowi
Great job... troche bledow jest ale to sie da naprawic ;] Ogolnie to spx jest all, podniesie prestiz stronki.
Dr. Omader
12-05-2005, 20:32
No cóż, moze i jest sprawdzona przez Cipsoft ta lista, ale na 100% skopiowaliście ją z tibia library :P
Nie. Nic nie kopiowalismy, lista zostala zrobiona glownie przez MatKusa, oraz modkowie sprawdzili czy wszystko w porzadku. Wiec prosze nie mowic ze skads kopiowalismy.
Moim zdaniem powinno być odrobineczke więcej informacji albo wskazówek o miejscu questa. Było by to szczególnie pomocne dla nowych graczy.
Nie bedzie dokladniejszych informacji niz te ktore zostaly podane, to nie ma byc informacja gdzie mozna zrobic questa dokladnie, ani jak tylko ma byc ogolny zarys jakie questy sa dostepne.
Napewno tym samym katastrofalnie zwiększycie popularność strony
Nie sadze. Nie podalismy zadnego info na tyle dokladnego zeby wielkie tlumy ludzi sciagac, aczkolwiek napewno jest to kolejny plusik strony :)
Cóż, ja w każdym razie nie będe zaglądać do tego działu.
Hmmz... a widziales wogole ten dzial? Bo watpie. Nie ma prawie zadnego info o questach. Jest tylko lista jakie sa i czy sa na mainie czy na rooku. Ciekawe jak to ma ci zamiar zepsuc zabawe? Questy w tibii i tak sa zalosne, wiec nie wiem jak mozna komus taka lista zabawe zepsuc. ;)
Moglibyscie dodac chociarz na tej liscie jaki Quest przy jakim miescie jest.
Mati z Ohio..
12-05-2005, 21:17
No nareście moge sie dowiedzieć coś o Questach :cup: :cup: ZŁoty medal dla www.tibia.pl :cup: :cup:
MaciekWRO
12-05-2005, 21:19
pzrydały by sie jakies opisy drogi do tych qestów mam knighta na 19 lvl ktos moze mi pomóc na jakie moge isca moze ktos gra na hibernie tez prosze o wiadomosci
Dr. Omader
12-05-2005, 21:31
pzrydały by sie jakies opisy drogi do tych qestów mam knighta na 19 lvl ktos moze mi pomóc na jakie moge isca moze ktos gra na hibernie tez prosze o wiadomosci
NIE BEDZIE OPISOW DROGI ANI ZADNEGO DOKLADNIEJSZEGO INFO FFS!!!!
no to wreszcie dowiemy się troche więcej chociaż mogły by być dokładniejsze informacje miejsc w których są quest bo że jets na mainland albo na wyspie edron nic mi to nei mówi...
Te opisy były na tibia.pl od dawna ale linku na str. głownej nie było ;p
Dan the Automator
12-05-2005, 21:58
Hehe patrząc na te posty mam wrażenie, że więcej z tego bedzie użerania się, niż pożytku ;)
DZiwne że cipsoft wydał zgode na podanie niektórych NPC, którzy gadają o queście. Czasami krótka gadka to klucz do questu, więc ja bym nie podawał imion npc związanych z misjami.
a ja dostałem 9 punktów za żekomy QS chociaż powiedziałem jeszcze mniej niż jest tu napisane (katana quest) i czy to jest uczciwe :D, bardzo fajne jesli to jest całkowity spis questów, przynajmniej orientacyjnie można wiedzieć czego szukać i jakie są nagrody, bardzo dobry pomysl jednak myśle że i tak bedą sie mnożyć tematy "plx jak zrobić crus helma, gdzie to jest"
Ludzie ja naprawde niemoge tego znaleźć ;( dajcie mi linka plz
Ludzie ja naprawde niemoge tego znaleźć ;( dajcie mi linka plz
http://tibia.pl/quests.php
To co teraz powiem nie bedzie pewnie nowoscia.
Co zrobi z tym dzialem noob/newbie ?
Najpierw go otworzy, podjarany ze bedzie wiedzial na czym polega katana quest, zobaczy co tam pisze, wyśmieje autorow tego dzialu, i wejdzie na inna stronke na ktorej znajdzie satysfakcjonujaca go tresc.
Co zrobi z tym dzialem ktos bardziej doswiadzczony ? (oldbie :D)
Albo wejdzie zeby zobaczyc co ciekawego tam jest, albo nie wejdzie, bo zna wszystkie questy na pamiec :)
Reasumujac, po co to komu ? :), jak ja przeczytalem np. opis questa Dead Dragon w postaci "Szukaj ciała smoka" to niedowierzalem ze ktos to zamiescil :D, takie same informacje dalby wyraz "smok" :)
Pozdr
W ten sposób tibia.pl strzeliła sobie samobója. Jestem pewny, że po krótkim czasie pojawią się pytania z proźbą dokładniejszego opisania odpowiednich miejsc tibi co za tym idzie spam forum i bany za punkty...
W ten sposób tibia.pl strzeliła sobie samobója. Jestem pewny, że po krótkim czasie pojawią się pytania z proźbą dokładniejszego opisania odpowiednich miejsc tibi co za tym idzie spam forum i bany za punkty...
Czemu mają się pojawiać dokladniejsze 'opisy'? Jak narazie nie ma zadnych opisów, jest tylko spis questów.
Ale zamiast mainland mogloby pisac np Carlin zeby bylo prosciej a zabawy nie spsuje
Czemu mają się pojawiać dokladniejsze 'opisy'? Jak narazie nie ma zadnych opisów, jest tylko spis questów.
Miałem na myśli opisy w postach na forum. Jednym słowem modkowie będą mieć pełne ręce roboty.
Ale tak bylo by prosciej bo szukam carlin i wiem ze sa tu jakies questy, i szukam ich
Fajny pomysl, dobra robota, duzo questow macie:)
Dwimenor
13-05-2005, 17:49
Tak sobie czytam i czytam ten temat, przeglądam skasowane posty i myślę, że większość ludzi nie zrozumiała przesłania naszego spisu questów.
Nie istnieje on po to, żeby ułatwić ludziom grę ale po to, żeby zestawić je w jednym miejscu. Dla ludzi, którzy już wiele z nich wykonali i chcą zobaczyć co przeoczyli. Albo dla tych, co chcą szybko sprawdzić, czy maja wystarczający lv aby wykonać dany quest, i czy mu się to opłaca(nagroda). Zamiast przeszukiwać forum/zakładać nowy temat spojrzy sobie w nowy dział i już wszystko wie.
A my mamy wymówkę, żeby ostrzej karać tych co zakładają tematy z serii ”Od jakiego lv desert quest/jaka jest nagroda w desert Quescie”
;) :evul: ;)
Ludziom z IQ doniczki dziekujemy.
Eleander
13-05-2005, 18:39
Wykaz questów to dobry pomysł choć jest tam quest z rudą żelaza , myslałem że to juz nie aktualny quest?
Ale ciesze się bo moge uzupełnić kolekcję.Pozdro dla zespołu Tibia.pl
CAłkiem fajne ale PO CO?Są tam tylko jakięś wskazówki.Wedł€g mnie lepiej to zamieścić jakoś inaczej, nie w tabeli :o
up:To jest spis questów z małymi wskazówkami gdzie one sie znajdują. -.-
Fryteczka
14-05-2005, 11:56
Dwimenor juz to tam wrzucilem :) a pomysl nawet spox, bo jakbyscie omó/uwili wrzystkie questy tak dokladnie to by to nie byly questy >.>
betrezen1
14-05-2005, 12:33
Pomysl dobry ale dzial beznadziejny. Ale czego tu sie czepiac wkoncu quest na dark armora jest latwizna mainland szukac po poprzednim wlascicielu , wkoncu tibia taka mala ze spoko sie znajdzie. Jedyny pozytek to taki ze teraz ludzie beda wiedziec jakie wogole sa zadania
Dwimenor
14-05-2005, 13:10
Ludzie czy do was dociera, że dział questy nie powstał jako rozwiązanie questów ale jaki ich spis?
Cytując co bardziej ..hmm...żeby nikogo nie obrazić opuszczę epitety
Cłkiem fajne ale PO CO?Są tam tylko jakięś wskazówki.Wedł€g mnie lepiej to zamieścić jakoś inaczej, nie w tabeli
Po co-po to żebyś się pytał. Czytaj cały temat.
Tylko wskazówki? A czego się spodziewałeś. Spis questów jest spisem, z wyszczególnieniem bramki, miejsca i nagrody.
@Zegenis
Licząc od mojego poprzedniego posta, jedyny inteligentny.
Moim zdaniem tibia,pl spier... sprawe. Takie informacje jak np. banany rosną na palmach są idiotyczne. Pod tym wzglendem tibia.org wypiera tibie.pl. Popracujcie nad tym. wincej informacji !!!
Tibia.org nas nie przewyższa. My i oni to dwie różne ligi, których nie można porównywać.
(Dlaczego mam wrażenie, że zaraz będzie wysyp tematów "Dlaczego Tibia.org jest lepsza od Tibia.pl" -proszę tego nie robić. Skoro ci się tu nie podoba-fora ze dwora, nikt nie będzie płakał)
Więcej informacji-To jest tylko spis questów, a nie opis jak je przejść.
@Fryteczka
Zastrzeżenie zgłaszaj w odpowiednim temacie.
@szczurek tikitaka
Ludzią z IQ doniczki dziękujemy(® Dwom)
@betrezen1
Sam sobie przeczysz. Skoro pomysł jest dobry(spis questów) to dział jest pod tym względem doskonały.
Gdyby pomysłem była solucja wszystkich questów-to w takiej formie byłaby kiepska. Ale, że to nie było naszym zamierzeniem-to sam sobie dopowiedz...zobaczymy czy jesteś inteligentnym człowiekiem
*Nitro* PL
14-05-2005, 17:01
No nareście można sprawdzić jakie są questy.FAJNIE!
Tylko jak zwykle niektórzy z nas nie łapią o co chodzi, smutno że są w sród nas inteligentnii inaczej :cup:
Imie:****
Świat;Pythera
Lvl:28
Prof;Palladyn
Skille:62/43( :( )
Best solo: Ds
Czy ja sie myle, czy quest z sweety cyclopem jest juz nieaktywny? Jesli jest to czy warto o nim wspominac? Jesli sie myle to sorki ;)
Co złego jest w spoilowaniu questów? Jak ktoś nie chce to tego nie czyta i koniec. Podawanie na tibi.pl solucji questów to zbrodnia, w zasadzi to czemu, nikomu to nie szkodzi, a tylko może ułatwic życie. Popieram zakaz czitowania, ale QS powinien zostać zniesiony bo jest bez sensu, jak ktos czegos nie wie to wchodzi na tibie.org, i po problemie, a tu za probe dowiedzenia sie czegoś bardziej szcegółowego o queście jest upomnienie, i za co? za to, ze ktos chce sobie ułatwić gre i nie męczyc sie godzinami nad jakąś pirdołą.
@down: Jak napisałem, jak ktos nie chce to tego nie czyta, przeciez nikt nie zmusz uzytkowników tibi.org do spoilowania i czytania solucji, kazdy może wybrac czy rozwiaże quest z pomocą, czy bez.
Dwimenor
14-05-2005, 19:34
Co złego jest w spoilowaniu questów? Jak ktoś nie chce to tego nie czyta i koniec. Podawanie na tibi.pl solucji questów to zbrodnia, w zasadzi to czemu, nikomu to nie szkodzi, a tylko może ułatwic życie. Popieram zakaz czitowania, ale QS powinien zostać zniesiony bo jest bez sensu, jak ktos czegos nie wie to wchodzi na tibie.org, i po problemie, a tu za probe dowiedzenia sie czegoś bardziej szcegółowego o queście jest upomnienie, i za co? za to, ze ktos chce sobie ułatwić gre i nie męczyc sie godzinami nad jakąś pirdołą.
Ech, do niektórych zwyczajnie nie dociera. Quest spoiling jest ZŁY(Dobo;)).
Questy są po to, aby ludzie mieli przyjemność z nagrody. Co to za frajda, że idziesz na questa, dokładnie wiesz co cię czeka i co zabrać. A tak-"O niespodzianka, znalazłem griffen shield. Zajefajne" "O.o bramka lv ciekawe co tam może być. Wrócę później, jak nabije XX lv." I ma się jakiś cel w grze. Taki jest podstawowy argument. Idąc dalej-gdybyśmy ułatwiali sobie grę, szybciej by się znudziła. Celem każdego RPGega(tym z założenia jest Tibia) jest wykonywanie jakiś konkretnych zadań(questów). I właśnie męczenie się nad jakimiś pierdołami jest sensem RPG.
Dj Fara0n
15-05-2005, 07:42
Powinniscie napisac duuuzymi czerwonymi literami "NIE ZADAWAC PYTAN O DROGE DO QUESTÓW NA FORMUM" albo cos w tym sylu.Jeszcze tylko tibie.pl po angielsku opublikowac i tibiabr.com wysiądzie.
milan233
15-05-2005, 11:39
mozecie chociasz pomudz i troszke podpowiedziec dzie co jest nie koniecznie jak na tibia.org z obrazkami itp... tylko np. ten quest znajduje sie koło carlin b to ze quest itnieje to nie koniecznie kazdy wie gddzie chociasz mala podpowiedz gfdzie szukac questa bo wontpie z w DTD ktos wie gdzie jestes quest :///
No niby tak :) B) Ale ja ciagle tych questow nie widze
To ślepy jesteś w takim razie. (".)
Zgadzam się z panem Raulem. Ślepy jak wiele osób w tym temacie-.-'
filcio50
15-05-2005, 16:43
Powinny byc jeszcze zdjecia questow
Po co zdjęcia wystarczą nazwy miast w ktorych sie zaczynaja te questy
Tak to ladnie bo objasniliscie chociaz szczegulowo co trzeba zrobic albo czego sie spodziewac. Tylko jedno mnie razi, a mianowicie estetyka ramki. Popracujcie nad tym bo jak przegladam ja to nie wiem czy ten opis do tego qesta czy do tego.
Kiedy ta lista zostanie dogłębnie sprawdzona ?
diabolo pomidoro
31-05-2005, 19:55
Myśle, że qesty powinny być wogule nieopisywanie X(
Po przeczytaniu listy wkurzyło mnie że większość dobrych questów jest tylko dla premium acount X( Ale ogulnie to stronka mi się podoba B)
Elrendell
11-06-2005, 22:31
a ja sadze ze questy powinny byc szczegolowiej opisane :p :p
dla pacc? o to fajnie B)
po co mają być opisy szczeegółowe żeby niszczyc zabawe poszukiwacząm questow jesli chcesz jakis quest wykonac a niewiesz gdzie jak to popytaj sie kolegow to ci pomoga
Elrendell
11-06-2005, 22:45
Hem Hem....fakt, ale mało spośród nas zna te mniej typowe i powszechne questy..wtedy przydalaby się jakaś "pomoc" B) a jeśli chcesz mieć zabawę to po prostu nie wchodź i nie czytaj :p
Moim zdaniem nawet ta lista to za duzo-mozna w nich znalezc jakies wskazowki w niektorych wypadkach wystarczajace do wykonania questu(to chyba nie spoiling? :evul:).Ale jesli juz ta lista jest to wedlug mnie moglibyscie cos do niej dorzucic-spike sword quest na Rookagard-oczywiscie ze znakami zapytania,tak jak "sweaty cyklop".Wydaje sie mi prawdopodobne,ze ten quest istnieje-widzialem 2 razy jak tego miecza nie bylo na swoim miejscu,kiedy indziej widzial to tez kolega.Chyba ze to jest majaca pobudzic wyobraznie graczy "prowokacja" CipSoftu.
P.S.
Przepraszam,ze umiescilem ten post w nie do konca odpowiednim dziale-nadaje sie racezj do "bledy i braki...",ale zauwazylem za pozno,a nie chce pisac tego samego jeszcze raz.
Moim zdaniem brakuje opisów questów. Nie wiadomo koło jakiego miasta itp.
Dark Sznaucer
14-07-2005, 01:26
:) Świetnie w koncu zrozumielsisice ze nie wszystko co wiaze sie z questem jest zaraz spolingiem... Gratz dla tibia.pl
w jakim miejscu jest na rooku ten spike sword bo każdy o nim gada a ja nie wikem gdzie on jest :( :baby: :( :( :( :( :( :( :(
Świetny pomysł z tymi questami :D, szkoda tylko ze tak ubogo są opisane, przynało by się troche więcej informaci :(
Rajdowiec
18-07-2005, 18:12
Super! Fajnie że pojawiło sie coś o questach! Nie wiem jak niektóży mogą mówić, że to za mało!X( Przecież na tyle pozwolił CipSoft!!X( Uważajcie na to co mówicie!!X(X(X(X(
Elan Zezel
24-07-2005, 23:29
No wedlug mnie jest to bardzo przydatny dzial dla niedokonca zaawansowanych tibijczykow :P
OjoJoj... Questy... Fajnie że takie coś zrobiliscie ale tyle tego tam jest ze ja dupe moge podetrzec najwyżej :/ :confused: moglibyscie opisać cosik bardziej i dokladniej
Przydaly by se jakies mapki jak tam dojsci :/ . Bo naprzyklad ''niedaleko Thais'' to mało pomaga :/
Przydaly by se jakies mapki jak tam dojsci :/ . Bo naprzyklad ''niedaleko Thais'' to mało pomaga :/
:evul:
To bylby quest spoiling,mimo coraz czestszych interpretacji tego okreslenia tu chyba nie moze byc watpliwosci.
A tak wogole to uwazam ze te questy na tibii sa juz kompletnie skopane.Zeby ich rozwiazywanie dawalo przyjemnosc,nie powinno byc zadnych wskazowek,a juz napewno nie lista tego jakie questy istnieja.Jednak na wielu stronach istnieja ich opisy.Co z tego ze ja nie bede ich czytal,kiedy 9 osob na 10 zrobi to i bedzie latwo(a przynajmniej o wiele latwiej niz ja)zdobywalo nagrody.Rezultat taki ze te osoby beda mialy nagrody a ja nie.dlatego lepiej juz ze taka lista jest-troche pomaga,a nie ma spoilingu.Jednak wedlug mnie questy powinny byc o wiele trudniejsze i nagrody o wiele lepsze.Wtedy przed quest spoilingiem ludzi powstrzyma ZAZDROSC.Maza mi sie naprawde trudne zagadki,nad ktorymi trzebaby lamac glowe co najmniej tygodniami.Zalozmy na chwile ze quest z bazyliszkiem istnieje(osobiscie w to nie wierze).Takie wlasnie questy powinny byc-nad ktorymi trzebaby myslec i sprawdzac swiat tibii az do bolu.
A tak wogole to uwazam ze te questy na tibii sa juz kompletnie skopane.Zeby ich rozwiazywanie dawalo przyjemnosc,nie powinno byc zadnych wskazowek,a juz napewno nie lista tego jakie questy istnieja.Jednak na wielu stronach istnieja ich opisy.Co z tego ze ja nie bede ich czytal,kiedy 9 osob na 10 zrobi to i bedzie latwo(a przynajmniej o wiele latwiej niz ja)zdobywalo nagrody.Rezultat taki ze te osoby beda mialy nagrody a ja nie.dlatego lepiej juz ze taka lista jest-troche pomaga,a nie ma spoilingu.Jednak wedlug mnie questy powinny byc o wiele trudniejsze i nagrody o wiele lepsze.Wtedy przed quest spoilingiem ludzi powstrzyma ZAZDROSC.Maza mi sie naprawde trudne zagadki,nad ktorymi trzebaby lamac glowe co najmniej tygodniami.Zalozmy na chwile ze quest z bazyliszkiem istnieje(osobiscie w to nie wierze).Takie wlasnie questy powinny byc-nad ktorymi trzebaby myslec i sprawdzac swiat tibii az do bolu.
Sama lista nie jest quest spoilingiem i zmniejszyla na samym forum pytania "hej, a jak wykonać ten i ten quest, mapke plx". Co do truuudnych questow - jak myslisz, ile musieli myslec gracze zanim wymyslili jak sie przechodzi taki banshee quest?? Ile ludzie juz mysla nad dark catedra quest? Sa łamigłówki w tibii. Nawet wiele. Niektore questy bylyby trudne, gdyby nie to, ze 90% graczy wie jak je zrobic jeszcze na rooku :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.