PDA

Pokaż pełną wersje : Lurowanie zmorą serverów nonPvp

Tibiz
06-03-2004, 18:45
Na game czacie tylko trąbią o lurowaniu potworków.Dzisiaj postanowiłem przejść się do Venore. I oczywiście jak już bylem prawie na miejscu patrze a tam gs sobie biega z kolesiami poisonami. Byłem bardzo wkurzony ale mi już przeszło. Szkoda że takim cwaniakom którzy się w to bawią nic nie da się zrobić :(
Powiedzcie co o tym myślicie

Dark-Xaero
06-03-2004, 18:49
hehe dlamnie wogole wszystkie te syfy jak : pk , thief i lurowanie to najwieksze nooby i debile w tibii niepopieram takiego zachowania... Pk thiefof itd..... trzeba tepic a najwiecej to takich noobow z 10 lvl z red skullem

Oxygane
06-03-2004, 18:54
Jak widzisz jak ktos luruje jakiegos potworka to screen i mailem do gm'a i po sprawie. Koleś dostanie bana na 100%

Bofedojo
06-03-2004, 19:02
Tylko jak sie nie widzi kto go lurowal to kicha... Jeden taki tu sie wozil ze lurowal dragonki i GS (n00b). Luruja tylko debile (tacy sami jak PK i thiefy), nie cenia czyjejs pracy, ktora musi wlozyc w lvl i itemy. Najlepiej takiego zabanowac, zrookowac i na rlu napasc.

PS: Jaki jest mail do GM'a ?

Pan Samochodzik
06-03-2004, 20:18
na securze nie ma dnia zeby gs nie latal przed venore, niestety tak jest i bedzie, chyba ze cipy zrobia cos takiego jak w ghostlandzie ze zebdzie sobie murek w zlurz pohu, ale i tak nooby beda loorwaly pod sciane. Na to nei ma wyjscia, ja tam wole nadlorzyc dorgi i isz na oklo, ale wiem ze przezyje:)

Ps. Do gma tylko w grze ctr + r i piszesz ktorka wypowiedz naciskas zenter i czekasz na odpowiedz

down.

Co ci z moltsa wyciagna???? Trola, o Jezu 10 troli mnei zatakowalo pomocy bo mnie rozwala, najwieksze co mzona zloorwac do carlin/ab to arkanista

marred
06-03-2004, 20:24
Najgorsze jest wedlug mnie juz lurowanie z uhaniem potwora, to niekonczaca sie meka, dzis na Calmerze ponoc byl DL na w Venore zachodniej bramie, wolalem nie sprawdzac.

W Venore jest jeszcze spoko, bo cale miasto jest na pietrze, do Thais GSa nie ma skad zlurowac, najgorzej jest w Carlin, luruja z Moltsa...

Lewus
06-03-2004, 21:00
Dzisiaj to ludzie mieli chore jazdy.....
Najpierw ide z qmplami na BH (z Venore) wychodze z miasta a tam trzy ubite gsy (jeden świeży). Udało się dotrzeć do groty ale spowrotem to już biegliśmy przez amazon camp :) . Później chciałem iść wybić troche cyklopów a tam dragon Lord.... poczekałem na schodkach i sszachowałem 4gp. Zgineło .... DUŻO ..... ludzi a cały gościniec był w ogniu i trupach :D . A gsy w Venore to normalka (na calmerze to można się przyzwyczaić) .

Cerverius
07-03-2004, 21:11
Ja też sie nadziaęłm na GS i PS pod samą bramą Venore :(
Ktoś to robi notorycznie i zawsze rano około godziny 6-7
Jeśli jest ktoś kto gra w Venore o tych godzinach i ma duży lewel niech casem luknie czy jakiśfrajer nie luruje GS'ów :(

Postacie na słabym poziomie nie mają szans uciec :(

Wiewiur
07-03-2004, 21:18
popieram jest to hamskie i wogule ale widać tych co to robią bawi trzeba kiedys na takiego sie zmówić :D

Cerverius
07-03-2004, 21:44
Jak osiągne satysfakcjonujący lvl (coś około 40 -50)
to de polował na takich cfffffffaniaków :)

Aversin
07-03-2004, 22:47
Dzisiaj rano postanowiłem iść do kopalni w Kaz (do tej w mieście) troszke expa zrobić. Dziwnie się czaiło 2 kolesi jak wchodziłem na poziom z soldierami, no ale ja polazłem w swoją strone a oni w swoją ... ubiłem swoje sole i wracam ... patrze a ci dwaj kolesie lecą z dwoma dwarf guardami pod samą dziure (wejście na ten poziom) a jak się już wskoczy i coś zaczyna nas na dole bić to ciężko uciekać .. tym bardziej jak są to dwa gu zlurowane + sole + dwarfy, które się tam normalnie resują. Jest to kopalnia w której dużo niskolvlowych postaci sprawdza swoje umiejętności w walce z soldierami .. więc dość dobre miejsce aby w świecie non-pvp pobawić się w pk. Ja mam knighta lvl 43 więc ubiłem im te gu i użyłem tego wielce pomocnego skrótu ctrl + r ... ale po 20 minutach czekania zamknąłem tą rozmowe. Co niby daje takie zgłaszanie jak przeważnie nie odnosi to skutku a nawet nie ma najmniejszego znaku, że ktoś to wogóle przeczytał. Może i GM są zajęci i nie mają czasu się tym zajmować .. to kolejne pytanie: czemu ich tak mało ?? ?(
Potem polazłem na poziom z guardami .. spotkałem tam tych samych kolesi .. lurowali dalej .. nikogo to nie interesowało więc czemu ja mam się przejmować .. ?? Polazłem w swoją strone ..

Mistrz Czarnego Miecza
07-03-2004, 22:48
Oryginalnie dodany przez Oxygane
Jak widzisz jak ktos luruje jakiegos potworka to screen i mailem do gm'a i po sprawie. Koleś dostanie bana na 100%

LOOOOOOOOOL

Ale bym sie uśmiał jak by gostek który zrobił ss i przesłał gm-owi a ma pasek zadań itp. i tam koło godziny wszystkie programy do macro, tibia gg itp. :D :) ALE JAJA BY BYŁY HAHAHAHAHAH LOOOOOOOOOOOOOOOOL

ok wracając do tematów to ja nawet lubie sie pobawić z gs-em pod Venore :) zawsze jak wracam z hunta to jakiś gs sobie biega pod schodami i pełno ciał jest :) . No to ja kilka strzałów z sd i hmm (około 2 sd i z 3 runki hmm max) no i 3 razy pod rząd trafiły mi sie p-legsy i 10 p-armów :D a w ciałąch d-shield , 2h sword , czyli z wyprawy 7 k + 15k z ciał :D opyla sie co nie... dzięki tym lurowcą dorabiam na życie :P .

marred
08-03-2004, 17:49
A mieliscie kiedys cos takiego, ze ktos wam uhal potwora gdy expiliscie?

Ja bylem na bh'ach, a Mashe (z Calmery) 50 lvl (ja na jego miejscu juz dawno bym siedzial na DLach) go away or die. Ja do niego: lol. No i jest bh, fajnie, bije go, juz prawie padl, a ten n00b uhnal go, no to spoko bije dalej, exura vita poszla, juz bh mial malo zycia, to ten znow go uhnal, no to ja zaczynam zwiewac, jednak szkielety blokuja droge, znow exura vita, ale nastawilem hmma na bha, jak bedzie mial malo zycia i zdazylem go zabic. Jedyna radosc, to ze ten n00b stracil 2 uhy :D

Bobercjusz
08-03-2004, 20:08
OPS. Zlitowali się widze nademną. Zlurowałem dzisiaj do Ab Buga. Zabił go sam Cyc :D

Raczeq
08-03-2004, 20:09
Dzisiaj 1 lurer guardow sie przejechal jak mu zablokowalem rope place i wyciagnelem p-legi :D

Starkey
08-03-2004, 20:31
Oryginalnie dodany przez Wiewiur
popieram jest to hamskie i wogule ale widać tych co to robią bawi trzeba kiedys na takiego sie zmówić :D

Raczej ciężko będzie Ci się zmówić na lure'ra na serwerze non-pvp:D. Co najwyżej można spróbować zrobić ss i wysłać do CIP'ów. A co do lure'ra to można jedynie go blokować przy potworkach itp.:(

Co do tematu, to nie popieram lurowania potworków silniejszych niż bug. Newbiee mogą sobie nie poradzić.

Merral
08-03-2004, 21:03
Heh teraz maja nowa mode lurowanie DL'a mprzed Venore z POH'u.Byłem i widzialem,nic ciekawego =].

Letaba
08-03-2004, 21:47
Co ci z moltsa wyciagna???? Trola, o Jezu 10 troli mnei zatakowalo pomocy bo mnie rozwala, najwieksze co mzona zloorwac do carlin/ab to arkanista Może się myle ale w ab mnie raz gs zabil(zjechalem mu do red :) moje najwiekrze tibiowe osiagniecie pallem na 17 lvlu:) ) ale mysle ze z mols tez sie gsa da wyciagnac jak sie ktos uprze.

Mathayus
13-03-2004, 15:10
tacy co luruja dostaj zaraz bana od gm jak ich tylko przylapia a do venore rzeczywiscie luruja najczesiej ostatnio na securze jeszcze w kopalniach na1 poziom luruja guardy'hehe

WizzArD
13-03-2004, 19:15
ja tam lurowania nie popieram b ginom niepotrzebni ludzie, a i tak pamietam jak po update dalo sie pod samo dp do venore gsa zlurowac :/ dobrze ze juz to zmienili

Okrągły Kwadrat
03-08-2007, 21:28
Na wstepie.. Zwyczaj kto inny pisl z tego konta(kuzyn xD)neichcialo mi sie robic konta,ale musialem cos napisac.

Gralem dlugi czas na refugi(no-pvp)spotykalem sie z takimi rzeczami. Reportowalem cochwile,niestety.. Gram na uniterze.. Ten sam problem, ale gm odpowiedzial. Chodzilo mniej wiecej o to ze nie moze zbanowac osob lurujacych.. Jezeli padasz na jakims huncie to znaczy ze nie mozesz tam siedziec bo potwory sa zbyt silne dla Ciebie..(tak bylo w przypadku dsow,beho na fibuli).Ale co zrobic jak sie spotyka gsa pod veno? Idk..jeszcze sie z tym nie spotkalem :p

pzdr
Kurt

Vyohman
03-08-2007, 21:49
@okrągły kwadrat:

PO CHOLERE ODSWIEZYLES TEMAT SPRZED PONAD TRECH LAT?!

pup
03-08-2007, 22:17
Bo jest debilem...

kondom69
04-08-2007, 00:09
hehe dlamnie wogole wszystkie te syfy jak : pk , thief i lurowanie to najwieksze nooby i debile w tibii niepopieram takiego zachowania... Pk thiefof itd..... trzeba tepic a najwiecej to takich noobow z 10 lvl z red skullem
Buhahahahaha, jesteś lekko jebnię*&*$*
Pk to noobstwo..??? Człowieku w każdej grze mmorpg, rpg itp. Player killing lub inaczej pvp jest najwiękrzą zabawą. Dobrze "thiefowanie" i lurowanie może być oznaką noobstwa, ale nie pk!!
@
Przypominam noby, ze nie da się rulowac potworów. Po chwili znikają :)

Rater
04-08-2007, 00:12
@
Przypominam noby, ze nie da się rulowac potworów. Po chwili znikają :)

Ale 3 lata temu się dało... noby >.< Temat odświeżony przez kochanego archeologa ;<