Pokaż pełną wersje : "Fist Fighting" Trenować czy nie ?
Mam pytanie o skilu tzn. "Fist Figting"-u. Jeżeli jest do czegoś potrzebna walka pięściom bądź nie, to piszcie (swoje spostrzeżenia). Czekam na wszystkie komentarze, jeżeli według kogoś tak, to prosiłbym o uzasadnienie oraz o podanie, w jaki sposób trenuje ten skil! Zapraszam! :]
Fist fighting przydaje sie palladynom jak zabraknie bolt albo strzal i nie masz spirów, trenuj jak chcesz % awansu tego skilla to dla palka chyba 110, jak nie ejstes palkiem nie potrzebny ci ten skill, nie wiem jak sie ciula z fista jak masz 60 :), moze calkiem niźle
możan tylko po co?? no chyba że cip soft wprowadzi jakis nowy rodzaj broni, nie wiem kastety, rekawice i inne cuda ktore by dodawaly cos do fista, a tak to chyba tylko dla wlasnej przyjemności albo jak wyzej
Nie wiem, zawsze się zastanawiałem nad tym skilem. W sumie można powiedzieć, że najmniej o nim wiadomo. Zastanawia mnie to czy „Fist figting” nie podwyższa bezpośredni umiejętności knighta czy palka. A co do treningu wydaje mi się, że wystarczy zdjąć całkowicie broń i naparzać w potworka. I wtedy będzie nam rósł (to tylko przypuszczenia)
Jak ktoś wie coś jeszcze niech pisze. Serdecznie zapraszam!
Jest bardzo możliwe, że CipSoft w następnym up-date przygotuje coś fajnego na temat fista...Więc zawsze można go trenić...Jak chcesz...
Myslalem o stworzeniu chara ktory by walczyl fistem. Ale na Securze czy czyms takim bo pk by byli nie do pokonania. Taka ciekawostka. Oczywiscie najpierw duuuzo treningu ale potem, kto wie co to daje. Moze rzeczywiscie bonus do walki inna bronia... ktos to blizej sprawdzal?
Heh , pozwólcie , że na poczatku się nieco pochwalę :)))
Walczę knigtem , mam 52 level i gram na Isarze ...
Jednym z moich tibijskich zamiłowań jest doskonalenie sztuki walki na pięści.
Mój skill w fiście wynosi 68 i od pięciu dni jestem liderem rankingu.
Zacząłem trenować , aby dorównać mojemu koledze.
Mój znajomy był palkiem i trenował czasami nawalanie z ręki.
Jemu zawdzięczam zresztą nie tylko zamiłowanie do ćwiczenia fista,
ale w ogóle zainteresowanie tibią.
Tak to się zaczęło, póżniej chciałem być coraz lepszy.
A jak zobaczyłem ,że jestem w czołówce rankingowej Isary,
wziołem się na serio za trening.
Z ciekawostek mogę dodać , że po każdym dedzie kiedy nie mialem ochoty
ani expić ani ćwiczyć normalnych, że tak powiem skilli,
chowałem się w zaciszny kącik i trenowałem fista. :)))
Do pewnego momentu dobrze się ćwiczy z rotwormami ...
Póżniej dwarfy i willd warriory , które mają lepszy defens i dłużej się je bije.
Teraz przerzuciłem się na slimy :)))
A jeszcze jedna ciekawostka przyrodnicza ...
Mam takie małe tibijskie marzenie .
Pójść na smoka i zabić go gołymi rękoma :)))
Nie wiem ile pójdzie bp uhów , ale może kiedyś uda mi się ta sztuczka.
Hegemmon
14-05-2005, 07:37
Narazie fist jest tak niepraktycznym skillem, że nawet wielcy i szanowani uczeni Microsorfu ( 8o ) nie mogą odkryć, dlaczego CipSoft dał cośtakiego jak Fist Fighting.
Sam skill nie wystarczy, trzeba jeszcze mieć coś w łapie aby móc zadać jakiś hit lepszemu przeciwnikowi. Ile trwa zabicie Black Knighta przy pomocy daggera? NIE KRÓTKO... to gróbe niedopowiedzenie. Dlaczego? Nie tylko dlatego, że hity są bardzo małe. Głównie chodzi o to, że przy pomocy daggera nie przebijesz się przez jego def. Mając gołe łapy prawdopodobnie ten def jest przebić jeszcze trudniej (tylko prawdopodobnie bo wzorów nie znam, może cośtam jest).
Ogólnie teraz, ten skill jest tylko dla szpanu.
Fist fighting przydaje sie palladynom jak zabraknie bolt albo strzal i nie masz spirów
Wymiękam... po prostu wymiękam. Czy wiesz, że jak ci się skończą bolce/strzały to NIE atakujesz wogóle? Jak ci speary podczas treningu wszystkie wypadną, to tak, dostajesz troche fista z tym, że to jest wynik niedopatrzenia. Chciałbym zobaczyć palka, któremu na gs-ie kończą siębolce i postanawia dobic go z łapy. Prędzej albo zwieje, albo padnie, albo będzę próbował dobić go z jakiejś broni.
Jest w tym wszystkim jednak światełko w tunelu. Gdzie? Tam po lewej, trochęponad poziomem oczu. Widzisz? Nie? To ci pokażę:
tibia.pl: Czy są planowane jakieś nowe profesje? Na przykład mamy fist fighting, który obecnie służy wyłącznie do zabawy, więc może mnich? I czy są planowane jakieś nowe umiejętności?
CipSoft: Ani nowe profesje, ani nowe umiejętności prawdopodobnie nie pojawią się. Obie te zmiany znacznie zmieniły by obecną koncepcję gry i mogły by wyjść na niekorzyść obecnie grających postaci. Jednakże sam fist fighting może zostać nieco ulepszony w przyszłych updateach.
Panimajesz?
Poszukiwacz Prawdy
14-05-2005, 07:47
Wątpie żeby fist przydał ci się do czegoś oprócz nawalania trolli i miecia z nich beki B) Ja tam tego nietrenuje chociaz może... :D
Hegemmon
14-05-2005, 07:50
Chciałem tylko przeczytać nowy post ale kiedy zobaczyłem
oprócz nawalania trolli i miecia z nich beki
to postanowiłem zadać pytanie autorowi.
Naumiałeś się już odmian i końcówków? z tego jest piątków jak mrówków.
miecia.... ooo kutFa.... 8o
Wątpie żeby fist przydał ci się do czegoś oprócz nawalania trolli i miecia z nich beki B) Ja tam tego nietrenuje chociaz może... :D
moze mi ktos wytlumaczyc co znaczy?
miecia z nich beki B)
A tak poza tym to nie ma sensu trenować fista ale ludzie trenuja zeby miec sie czym pochwalic :)
wiec moje zdanie jest takie ze trenic fista mozna i trein sie tylko po to zeby byc w czyms na bardzo wysokim miejscu ja trenilem fista 2 dni i mialem 49 fista na isarce i bylem 24 na liscie wiec to byl prestige:P
ja treniłem fista jak robiłem runki (nudziło mi sie) i w ten sposób miałem 22fista sorcem :D
czasem wieksze damge robiłem niż macem wiec przeżuciłem sie na fista w czasie robienia runków
Ja go też tryniłem jak mi się cholernie nudziło. A tak pozatym to chyba do niczego nie służy.
Chyba, że CipSoft, jak to było napisane do góry przygotuje jakieś up-date, które z „Fis Fighting” zrobi coś użytecznego. Pozdrawiam i jakoś by ktoś coś jeszcze wiedział niech pisze! :]
hehe no wiecie, moj kolega z gildii (uzytkownik tego forum o ksywie Kajzer) jest pierwszy albo drugi w fiscie na servie (na titanii). robi to dla zabawy ale teraz to jeszcze jest prestiz jak ktos wyzej pisal :) Parsirfal (bo o nim mowa, pozdrawiam :P) ma chyba 60+ fist fightingu i gdzies niedlugo planuje zfistowac dragon lorda :evul: jak narazie to fist sluzy tylko do zabawy....
marcinwin
14-05-2005, 21:10
Warto jest z fista dobijać na samym koncu - dlaczego ? Zabicie potwora z Fista zwieszka prawdopodobienstwo, ze wypadnie z niego cos cenniejszego - ktrotko mowiac - walka fiste = lepszy loot. Nie wiezycie ? Sami sie przekonajcie - zabijcie 20 troli normalnie i 20 troli z fista - ile razy wypadl wam silver amulet ile meatow i gp w 1 grupie, a ile za drugim razem ... ?? - No Wlasnie.
PS
Tego nigdzie nie przeczytalem/uslyszalem, sam do tego doszeddlem ^^
PS2
Na lepszych potworach tego nie testowalem - boje sie isc ,a draga z golymi rekami, ale sadze ze jest podobnie. (jednak radze nie probowac ;])
Hegemmon
14-05-2005, 21:45
UP:
powiem tylko tyle -> :baby: <-
P.S. chciałbym zobaczyć, jak ktośdraga/dl-a zabija z fista. Narazie jest to 1000000% niemożliwe. Dlaczego? Bo niektóre potworki (w tym dragi) potrafiasię leczyć, co wychodzi im na tyle sprawnie, że kilku kolesi z fista może w nie walić a i tak smoczek będzie czół się jak nowo narodzony.
Mack Abadrak
14-05-2005, 22:39
UP:
powiem tylko tyle -> :baby: <-
P.S. chciałbym zobaczyć, jak ktośdraga/dl-a zabija z fista. Narazie jest to 1000000% niemożliwe. Dlaczego? Bo niektóre potworki (w tym dragi) potrafiasię leczyć, co wychodzi im na tyle sprawnie, że kilku kolesi z fista może w nie walić a i tak smoczek będzie czół się jak nowo narodzony.
Hege: Nie twierdź, że się nie da... Bo niekoniecznie musi się leczyć... Zresztą ja "prawie" zabiłem z fista, pomogłem dragowi zdychać SDkami, ale ogólnie był fist:P
Glorfindel
15-05-2005, 18:25
Uważam,że trenowanie fista nie ma najmniejszego sensu...No może palkowi podczas trenowania podskoczy jeżeli bedzie zapominał podnosic spearów :P
Ale tak czy owak myślę,że to sie nie opłaca..No ale cóż,każdy ma swoje zdanie na ten temat..
Według mnie dobrze jest miec wytrenowanego FISTA bo:
a) kipniesz to masz jak walczyc
b) mozesz zdjac bron i przylutowac kolesiowi az zginie i smiac mu sie w twarz
Dla sorca jest dobry
Jak widać po tych 22 odpowiedziach każdy ma inne zdanie na temat „Fist Figtingu” Dla jednych jest to strata czasu a dla innych nie. Ja osobiście jestem za treningiem fista, bo podejrzewam, że CipSoft przygotuje niebawem coś specjalnego. Jak by ktoś coś jeszcze wiedział na temat jak trenować fista to niech pisze!
mam 61 fista;p i moge powiedziec ze nic on nie daje chyba ze ten e plate ktory mi wypadl za 3 demonem sie liczy;p
ale to raczej dziwny zbieg okolicznosci bo przeciez demca nie bilem;]
a co do solowania to cyca trafiam z ringiem co jakies 30 hitow:P czyli nigdy nie mow nigdy moze za kilka lat znajdzie sie jakis czlek co zrobi 100 fista i zsoluje draga, z draga wypadna wtedy dsle bo przeciez osiagniecie to bedzie wybitne :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.