zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Niesprawiedliwa Tibia

NCrash
13-05-2005, 22:50
Witajcie. Chcialbym porozmawiac na temat Tibii o sprawiedliwosci. Nie myslicie czy by nie wstawic Guardow? Ze jak przychodzi PK do miasta ktory zabil kogos to zostaje zabity przez Guarda a itemy czlowieka ktory zostal zabity dostaje w depo? Chodzi o to ze jak ktos na party zginie to nie PK nie ginie. Co wy o tym myslicie? Albo jak ktos zginie przez czyjes ogniste kule? Pomyslcie o tym. Czy nie bylo by sprawiedliwosci...

Raul
13-05-2005, 22:58
Jak Ci coś nie pasuje to idź na Non-PvP.

S.P.M
13-05-2005, 22:58
Zły pomysł...
Nie dałoby się zemścić na kimś kto naprzykład zabił mnie w przeszłości albo okradł...
Bardzo kiepskie.

kaczi
13-05-2005, 22:59
Koleś, a może wogóle powinni zabronić zabijania innych playerów na wszystkich światach?

Zastanów się co ty piszesz...

ale co to bylaby za tibia gdybysmy nie czuli dreszczu emocji gdy pk nas zaatakuje, no i jak duma by nas rozpierala kiedy odeprzemy atak :)
a jak nie chcesz czuc czegos takiego to do non-pvp marsz!

NCrash
13-05-2005, 23:22
Jak widze co piszecie to az mi sie serce kraje. Podchodzi do chlopka na 10 gosc na 30 i:

Gosc1 - HI
Gosc2 -hiho
Gosc1 - are u new?
Gosc2 - yea i finished rook 3 days ago :D
Gosc1 - gratzzz!
Gosc2 - ty
Gosc1 - have u got friends on high lvl?
Gosc2 - yea i have one friend on 15 level
Gosc2 - wtf?!

You are dead. You are downranged from Level 10 to Level 9.

Maly =]
13-05-2005, 23:25
Cip-Soft specjalnie stworzył światy non-pvp aby na nich grać, jak Ci się nie podobają pk to daj se spokój z pvp.

Vaxxia
14-05-2005, 08:07
Jak widze co piszecie to az mi sie serce kraje. Podchodzi do chlopka na 10 gosc na 30 i:

Gosc1 - HI
Gosc2 -hiho
Gosc1 - are u new?
Gosc2 - yea i finished rook 3 days ago :D
Gosc1 - gratzzz!
Gosc2 - ty
Gosc1 - have u got friends on high lvl?
Gosc2 - yea i have one friend on 15 level
Gosc2 - wtf?!

You are dead. You are downranged from Level 10 to Level 9.

TA... Podaj mi 1 (jeden) powod, dla ktorego mialby cie zabic gosc na 30 lvlu, wiedzac ze:
a) dopiero wyszedles z rooka
b) nie masz kolegow na duzym lvlu
c) jestes newbie
Jeden powod czekam.

Pacek
14-05-2005, 08:17
kolejny zrospaczony swym losem gracz, widze dla ciebie 3 możliwości abyś przestał płakać
1 przestań grać w tibie, bo i po co jeśli masz płakać po dedzie
2 przenieś sie na non pvp
3 przyzwyczaj sie

Buba
14-05-2005, 11:05
Masz duży wybur światów wybież sie na non-pvp idz tam i niemarudź :p :p

gorgi
14-05-2005, 11:51
Witajcie. Chcialbym porozmawiac na temat Tibii o sprawiedliwosci. Nie myslicie czy by nie wstawic Guardow? Ze jak przychodzi PK do miasta ktory zabil kogos to zostaje zabity przez Guarda a itemy czlowieka ktory zostal zabity dostaje w depo? Chodzi o to ze jak ktos na party zginie to nie PK nie ginie. Co wy o tym myslicie? Albo jak ktos zginie przez czyjes ogniste kule? Pomyslcie o tym. Czy nie bylo by sprawiedliwosci...

Widać że grasz w mu
a tak wogle to ja sądze że giniesz przez własną glupotę łaź tam gdzie nie ma pk np. kopalnie dwarf nabij 20lvl i juz -.-, temat z denika bez sensu...

Yuki Nuki
14-05-2005, 12:07
Tibia to tylko zabawa:) Jak Ci się coś nie podobra droga wolna non-pvp i po sprawie:P Albo nie daj sie :] Trzeba być sprytnym 8o

Maix
14-05-2005, 12:24
Twój temat to chyba odreagowanie na jakiś dead przez pkera. Zawsze po śmierci zamulasz się i wkurzasz ale pomyśl sobie że zginiesz jeszzce nie raz i stracisz itemy kilkadziesiąt razy droższe niż te które wypadły ci teraz... gorzej przeboleć skille.. ale żeby nie można było zabijac nie było by jak się zemścić.

Plastex
14-05-2005, 12:41
Na czerwono dałem powody
TA... Podaj mi 1 (jeden) powod, dla ktorego mialby cie zabic gosc na 30 lvlu, wiedzac ze:
a) dopiero wyszedles z rookaPewnie nie ma run i skili, żeby się obronić

b) nie masz kolegow na duzym lvluWięc nikt się nie zemści
c) jestes newbieNie wie co ma zrobić po dedzie i dlatego przyjdzie na to forum :P
Jeden powod czekam.

Progmast
14-05-2005, 12:51
Wlasnie jezeli nie podoba ci sie PK to przenies sie na swiat non-pvp.Ja jakis tydzien,poltora tygodnia temu zostalem zabity na dragu przez jakiegos 50 elder druida,40mlvl spadl mi do 39 i 20% ale nie wyskakuje przez to na forum z jakimis dziwnymi pomyslami.

$corcerer
14-05-2005, 13:52
a) dopiero wyszedles z rooka
b) nie masz kolegow na duzym lvlu
c) jestes newbie
Jeden powod czekam.

Facet jest głupi, żeby tracić killa na takiego nupka
Miał zły dzień
Chciał się wyżyć
Jest idiotą
Jego konto zostało skradzione.
Chyba wystarczy :)

NCrash
21-05-2005, 22:31
Facet jest głupi, żeby tracić killa na takiego nupka
Miał zły dzień
Chciał się wyżyć
Jest idiotą
Jego konto zostało skradzione.
Chyba wystarczy :)
A ja myslalem ze moderatorzy to poczciwi ludzie. Jednak sorc sie wyglupil. Nie musisz mnei odrazu idiota nazywac. Opanuj sie troche!

Raul
22-05-2005, 09:35
A ja myslalem ze moderatorzy to poczciwi ludzie. Jednak sorc sie wyglupil. Nie musisz mnei odrazu idiota nazywac. Opanuj sie troche!

Pokaż nam teraz gdzie Scor nazwał Cię idiotą?
(Proponuję nauczyć się czytać ze zrozumieniem, bo naprawdę ktoś Cię kiedyś tak nazwie.)

janek@
22-05-2005, 16:02
[QUOTE=kaczi]Koleś, a może wogóle powinni zabronić zabijania innych playerów na wszystkich światach?

juz takie cos istnieje non-pvp :P

o sorc nie jestes modkiem czy mi sie tylko tak wydaje???

a ten co zalorzyl ten temacik powinien sie wstydzic ze sam nie umiee grac po co zakladac takie tematy ?? i dajac pomysly zeby inni je zobaczyli jak ci sie nie podoba to ic na siwiat non-pvp i tam bedziesz grasz no i po drugie
uwielbiam normalnie siwiaty

Vilej
22-05-2005, 18:29
Dla mnie Tibia jest troszke nieuczciwa ale to nie pk ta nieuczciwosc tworza w tej grze. Naprzyklad 2 tyg. temu zabilem 10 pallka ktory palil ludzi. Of course mialem skulla. Za pare sec przybiegl 98 master i mnie zabil. Za co? Jeszcze glupio sie tlumaczyl ze tak nie bylo itp. (Stracilem BoHy itp. ale to nie do tematu troszke xDDD) Jezeli bil lub zabil mnie pk i potrafi sie przyznac do tego ze jest pk to nic do takich ludzi nie mam, ale jak zabil mnie ktos tylko dlatego ze zabilem jakiegos noobka co palil ludzi i za skulla to takich ludzi nie rozumiem. Wiem ze to troszke skomplikowane :>>>>>>>

Kin
23-05-2005, 11:05
Bad idea ;). Tibia jest odwzorowaniem Średniowiecza, czyli czasów, kiedy były kradzieże ludzie się mordowali a władze działały tylko wtedy, kiedy ktoś im posmarował.

Rybzor
23-05-2005, 13:55
W MU jest tak, ze jak jakis pk zabija to przy bramie do miasta stoi npc i leje PK zawsze, dobry pomysl :]

Stefan12532
23-05-2005, 16:33
1) od tego sa swiaty non pvp
2) zalozmy gostek cie okradl stracielm 20k... jak sie zemscisz?

Lanatan
23-05-2005, 21:00
Ja nic niezrozumialem :D
NCrash
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 03 2005
Lokacja: Szpital dla Chorych Psychicznie

^^ czy to wszystkiego niewyjasnia :D

janek@
24-05-2005, 08:08
Ja nic niezrozumialem :D
NCrash
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 03 2005
Lokacja: Szpital dla Chorych Psychicznie

^^ czy to wszystkiego niewyjasnia :D

byc moze XDD a npc na bramach to beznadziejny pomysl np gonisz kolesia(jak jestes pk) ktory ci ukradl powiedzy demon set XD wchodzi do bramy i npc cie zabija glupie nie??:P

PetreX
25-05-2005, 13:08
Wg mnie powinny byc takie opcje ze ktos proponuje kolesiowi solo a ten moze sie nie zgodzic...

A nie tak ze moze mnie lac kazdy :(

knight of Nova
25-05-2005, 13:21
NCrash.. po*******ony dzieciaku zmien sobie ten podpis.

Adolphus Elbragol
25-05-2005, 13:22
Petrex, to bylo juz powiedziane przez Raula. System pvp ma swoje wady (skulle, no i fakt, ze mozna trafic na lepszego), ale jest czascia gry. Jesli Ci cos nie pasuje, to wypad na non-pvp. Tam nikt Cie nie ruszy.

Level
25-05-2005, 13:51
Bad idea ;). Tibia jest odwzorowaniem Średniowiecza, czyli czasów, kiedy były kradzieże ludzie się mordowali a władze działały tylko wtedy, kiedy ktoś im posmarował.

Oj średniowiecze było o wiele bardziej skomplikowane niż sie tobie wydaje. Tibia nie jest odzwzorowaniem średniowiecznych zasad tylko pewnych zasad rpg,a rpg jest skonstuowane na podstawie kilku nagiętych do potrzeb gry zasad średniowiecznych czasów. Wbrew pozorom w średniowieczu zabijanie nie było takie proste jak w Tibii.

Jeżeli chodzi o dyskusje to moim zdaniem dobrym sposobem byłoby zwiekszenie ilości protect zone w róznych częściach mapy. Np. podobne do tego na południu Thais.

W światach pvp mozna wprowadzić utrudnienia(oprócz straty całego eq) dla graczy z czerwonymi czaszkami np. zakaz wejścia do miasta lub otrzymywania wiecej obrażeń o np.20% albo przy np.2 czerwonej czaszce całkowity zakaz wysyłania parceli(domyslacie się dlaczego;)) lub zdobywanie wolniej o 50% doświadczenia i sklili przez 1 miesiąc...pomysłów wiele.
Mozna byłoby na stronie tibia.com wprowadzić statystyke kto ilu graczy zabił.

Chodzi mi o utrudnienie gry dla mass pkrów. Dla mass pkrów pozostały by światy e pvp.

Postawienie guardów w miastach, którzy by zabijali pk byłoby tylko komplikowaniem gry. Własnie cała zabawa w Tibia polega na tym, że mozesz zabić innego gracza ale inny gracz może też ciebie zabić.

O ile pk jest częścią gry to mass pk traktuje jako chęć psucia gry innym graczom i takich mass pk powinno się eliminować,albo baaardzo utrudniać im gre(oczywiście nie na e pvp).

Vilej
25-05-2005, 16:41
W światach pvp mozna wprowadzić utrudnienia(oprócz straty całego eq) dla graczy z czerwonymi czaszkami np. zakaz wejścia do miasta lub otrzymywania wiecej obrażeń o np.20% albo przy np.2 czerwonej czaszce całkowity zakaz wysyłania parceli(domyslacie się dlaczego;)) lub zdobywanie wolniej o 50% doświadczenia i sklili przez 1 miesiąc...pomysłów wiele.

Ta? Wyobraz sobie taka sytuacje:
Grasz w Tibie okolo 3 lata. Po 3 latach masz bardzo dobrego chara np. 80 elite. Of course masz eq za ~300k i 1000k w depo + jakis stuff (np. 50 Bp Uh) Pewnego razu przychodzisz ze szkoly, wpisujesz passy i nie dzialaja. Odzyskujesz acc, logujesz sie i patrzysz: w depo nie ma nic, straciles all stuffa, obrabili ci domek i masz red skulla. I co teraz? Jak chcesz odrabiac deada? Kupujesz jakies mizerne eq i zalozmy idziesz na expa i zaczyna cie bic jakis h- vl za reda, a ty nawet nie mozesz wchodzic (czyt. uciec) do miasta, a tymbardziej zadaje 20% wiecej obrazen, ale zalozmy ze udalo ci sie uciec. Idziesz expic - Nie dosc ze miales hacka to lvl odrabiasz 2x wolniej. Jestes zniechecony wiec po tych przezyciach chcesz sobie potrenowac. Ale oczywiscie CIPy wprowadzily wolniejsze rosniecie skilli przez co albo przestajesz grac w Tibie albo czekasz miesiac i grasz dalej.
Sam widzisz, ze to niema sensu.

Adolphus Elbragol
25-05-2005, 16:54

Chodzi mi o utrudnienie gry dla mass pkrów. Dla mass pkrów pozostały by światy e pvp.
(...)
O ile pk jest częścią gry to mass pk traktuje jako chęć psucia gry innym graczom i takich mass pk powinno się eliminować,albo baaardzo utrudniać im gre(oczywiście nie na e pvp).
Do tego, co powiedziaj juz Vilej, dodam, ze rs bardzo latwo zdobyc na wojnie (tu uklon w strone Gimlego, tak, udalo mi sie na nia trafic, nawet jako uczestnik!), zabijajac jakis low lvl charow, blokujacych droge ucieczki i fragujac na stronie przeciwnej.

Ktos, kto walczy za gildie tez zasluguje na utrudnienia?

Btw. odnosnie swiatow e pvp, one juz istnieja, wiec to 'by' nie ma racji bytu.

p.l
25-05-2005, 17:24
moim zdaniem powinni wrócić do starego systemu questów, wtedy byłoby sprawiedliwie, nie że kupuję bohy za 100 k a za miesiąc sprzedaję za 60 -.- :p

// czytaj: bezsensowna propozycja

ro0t
25-05-2005, 17:28
@up

A na czym polegał "stary system questów" ?

yoman
25-05-2005, 17:44
System pvp istniejący w tibii jest dla mnie najlepszy ze wszystkich systemów stosowanych w innych mmorpg'ach.A wogule lepiej by było gdyby system czaszek przestał istnieć, jak przed zeszłorocznym update'em(czy przedzeszłorocznym?nie pamiętam kiedy on dokładnie był).Tibia stała by się o wiele ciekawsza...

Level
25-05-2005, 23:30
.A wogule lepiej by było gdyby system czaszek przestał istnieć

Idź na swiat e pvp

Ktos, kto walczy za gildie tez zasluguje na utrudnienia?

a co mnie obchodzi czy kilka razy zabije mnie pk za gildie czy za fooda?Czy gildia jest jakąs świetością,ze kto zabija za gildie ma być bezkarny? Mass pk to mass pk...jeżeli interesują was wojny i mass pk to macie e pvp. Wojny na pvp musiałyby byc tak prowadzone,ze np część gildi idzie i ryzykuje rs i wszystkie utrudnienia z niego wyinikające,a część gildii zostałaby w odwodach by potem bronic tych z gildii co mają rs. Taktyka, a nie zwykła nawalanka. To byłaby prawdziwa wojna a nie przypadkowe nawalanki. Wtedy gildie zastanowiłyby sie 2 razy zanim by rozpetali wojne.

Pewnego razu przychodzisz ze szkoly, wpisujesz passy i nie dzialaja. Odzyskujesz acc, logujesz sie i patrzysz: w depo nie ma nic, straciles all stuffa, obrabili ci domek i masz red skulla. I co teraz?

No to możemy sobie gdybać, możemy wymyslec jeszcze 100 innych łzawych historyjek...poczytaj na forum i dowiesz się jak zminimalizowac haka. Pozatym jeżeli już zaistniałaby taka sytuacja to wystarczyłoby poczekać, aż rs zniknie(miesiąc gry inym charem lub miesiąc bez tibi przezyłbyś..co?)...proste...co nie?

Podkreślam...severy e pvp wymyslono dla własnie takich graczy i gildi lubiących bezmyslną nawalanke.

Pozatym wiekszośc narzekający na system czaszek to gracze mający hlvl bezpiecznie wytrenowanych własnie dzieki systemowi czaszek bo na e pvp kilka razy trudniej byłoby im osiągnąć taki lvl no i teraz mając takiego hlvl chciałoby sie troche popekować.

Bucik
25-05-2005, 23:34
osobiście popierwam Pekerów dlatego, że tacy PK czasami nam urozmaicają gre, zabijają noobów no i w tym cały urok... a poza tym to lepiej idź na non-pvp (choć będziesz płakał że ciebie rat zabił i guard nic nie zrobił)

Level
25-05-2005, 23:41
osobiście popierwam Pekerów dlatego, że tacy PK czasami nam urozmaicają gre, zabijają noobów no i w tym cały urok... a poza tym to lepiej idź na non-pvp (choć będziesz płakał że ciebie rat zabił i guard nic nie zrobił)

Popierasz pk to idź na e pvp, a wtedy ty bedziesz ;( ;( ;( i pisał łzawe tematy na forum typu "plizzz pk mnie zabił i nie ma rs...co jest?"
z tym ratem to chyba sam do końca nie wiedziałeś jak ująć ;) hehe

Grasz na Arcani...to chyba pvp,a nie e pvp...pograj troche na e pvp to pogadamy...zapraszam na Inferne :kat: yam zabijają i nie "czasem" i nie zawsze noobów. Z taką miłością do pkrów napewno zbyt długo byś tam nie ugrał ;) :D