PDA

Pokaż pełną wersje : Jak blokowac palladynem ???

Vixiwew
06-03-2004, 19:56
Zakladam ten temat poniewaz nie znalazlem niczego ciekawego o blokowaniu palladynem nastepujacych potforkuw: Dragon,Dl,Behemot,WL,Hero,BK,Demon.
Chodi mi o to z jakim shieldingiem na jakim lvlu i z iloma uhami na jednego?? Mozecie tez podac taktyki jak zablokwoac :P Szczegulnie pytam sie do wysokich lvli palladynuw.

Ashlon
06-03-2004, 20:20
Ja nie jestem pallkiem, ale wypowiedziec sie moge ;).
No wiec : bierzesz tarcze w lapke i jakas bron, jesli tylko chcesz blokowac - najlepiej bright sword - 36/30.Jesli masz zamiar atakowac - tarcza + speary / throwing stars / throwing knifes.Jesli masz malo hp (tzn do 600) zapuszczasz mana shielda i po klopocie ;).Na wyzszych levelach pallek uha sie po 500+ wiec problemu byc nie powinno :).

Ozzie
06-03-2004, 21:10
wypowiem sie tak:
mialem palladyna na 50 lvlu, do blokowania lepszych potworkow nigdy nie uzywalem uhow, moze na poczatkq. Pozniej uzywalem tylko mana fluidow, po czym exura vita. Leczy to tyle samo co uh, oplaca sie mniej wiecej tak samo i wielkim plusem tego jest to, ze dzieki temu rosnie ci m lvl. Polecam ta taktyke. (Max blokowalem dl'a)

Vixiwew
07-03-2004, 08:45
Ale mozecie tez cos powiedziec o tych stforkach kture wymienilem?? z jakim shieldingiem na niego? jakie taktyki?? ?(

Matheous
07-03-2004, 09:55
Nawet nie probuj-pallek w porownaniu z knightem ma duzo gorszy shielding(chyba okolo 50 max ma nie?Nie mam pallka ale mowie moje zdanie:P) i te wszystkie behemoty i inne takie beda ci nawalaly po 300(albo i wiecej-nie mam pacca ale chyba cos kolo tego) wiec nie bedziesz nadazal z UHaniem sie i DED...
Najlepiej blokuje...Nie knight nie palek ale PARCELA:)
Zartuje:P

marred
07-03-2004, 10:37
No to zes sie pan odezwal... Nie masz palka, ale ci sie wydaje...

Sa dwie tezy wzrostu shieldinga u palka, jedan mowi, ze rosnie identycznie jak u ryca, druga, ze minimalnie wolniej, ja sie przychylam do tej pierwszej, jak dla jaj trenowalem fista, to shielding z 40 do 43 calkiem szybko skoczyl.

Czym atakowac? Sword palkom rosnie srednio, troche ich to obroni przed strzalami, ale chyba lepsze spiry, bo ma wyzszy distance, wiec bedzie wiecej hital i szybciej potworek padnie.

Alchemiko
07-03-2004, 10:45
Co do uzywania Manna Shield'u zamiast UH'ow, to nie jestem do konca przekonany, bo:

- mana fluid, kosztuje 100gp, a regeneruje tylko 30 - 100 many
- UH kosztuje ~100gp, a regeneruje 250 < HP

wiec koszta te same, a leczyc sie bedziesz lepiej, a poza tym, mozesz jeszcze ExureVite zarzucic, zeby UH'ow nie tracic.

inaczej jest magiem/druidem, ktory ma zdecydowanie wiecej manny, niz HP, wiec moglby sie zdazyc sie UH'nac, nie biorac pod uwage tego, ze on runki rzuca.

a to ze na manna shieldzie sie mlvl nabija (?), to na jedno wychodzi, jak Czarujesz.

Vixiwew
07-03-2004, 10:57
Matheous chyba na pewno slyszales o Cycobujcy ( chyba ajlepszy polak w Tibi) on blokuje Demony i zamiast uhuw uzywa exura vita. Czasami tylko jakis druid kolo niego go uhnie jak ma reda.

Raczeq
08-03-2004, 21:55
Ja na moim shieldiing 50 blokuje dragi spokojnie,pozyczam tylko tarcze od kumpla knighta.

Palek ma jeden powazny + w stosunku do knighta jest tym + EXURA VITA

Knight za to ma lepszy shield i zycie wieksze ale gdy ma sie juz te ponad 350hp to spokojnie bez lagow mozna blokowac dragi

Bigvirus
09-03-2004, 12:19
Jak hcecie cos wiedziec to zagadajcie z "Paladinka"
MA 100 lvl Palla na Danubi jest to polak wiec moze wam cos powie:)

Kaczor
09-03-2004, 12:31
Oryginalnie dodany przez Alchemiko
Co do uzywania Manna Shield'u zamiast UH'ow, to nie jestem do konca przekonany, bo:

- mana fluid, kosztuje 100gp, a regeneruje tylko 30 - 100 many
- UH kosztuje ~100gp, a regeneruje 250 < HP

wiec koszta te same, a leczyc sie bedziesz lepiej, a poza tym, mozesz jeszcze ExureVite zarzucic, zeby UH'ow nie tracic.

inaczej jest magiem/druidem, ktory ma zdecydowanie wiecej manny, niz HP, wiec moglby sie zdazyc sie UH'nac, nie biorac pod uwage tego, ze on runki rzuca.

a to ze na manna shieldzie sie mlvl nabija (?), to na jedno wychodzi, jak Czarujesz.

Chyba cos zle zrozumiales, jemu chodzi o to, ze zazywa mana fluid i pozniej uzywa exura vita.W sumie calkeim fajny pomysl, bede musial to kiedys wyprobowac, choc na razie tak huntuje ze zuzywam malo uhow , a na vity mam ze zwyklej regeneracji many.

Alchemiko
09-03-2004, 20:50
by Nekromanta
- tarcza + speary / throwing stars / throwing knifes.Jesli masz malo hp (tzn do 600) zapuszczasz mana shielda i po klopocie

Chyba jednak nie zrozumialem zle.

Owszem, mana shield jest dobry dla maga i druida, ale pallowi jest to raczej nieoplacalne.

Kaczor
10-03-2004, 11:13
Oryginalnie dodany przez Alchemiko
by Nekromanta
- tarcza + speary / throwing stars / throwing knifes.Jesli masz malo hp (tzn do 600) zapuszczasz mana shielda i po klopocie

Chyba jednak nie zrozumialem zle.

Owszem, mana shield jest dobry dla maga i druida, ale pallowi jest to raczej nieoplacalne.

LOL , ale to nei on pisal o uzywaniu mana fluidow.Tak ciezko przeczytac dwa posty?Czlowieku nie rob zenady;p

Xander
10-03-2004, 14:15
@Matheous Lol , w tibi nie ma czegos takiego jak max , na moim serwie najwyzszy shield ma wlasnie palek chyba 85+ a moze 90 cos ,
@Alchemiko , mana stracona podczas mana shield jest STRACONA nie wlicza sie w mlv
@ topic , palek jest dobrym blokerem , wymagania shielda takie same jak w wypadku knighta
czyli drag 50-60 shielda
dl 70 mile widziane
hero 45 styka <hero to ciota :P>
Bk 60+ ten leje mocno
Co do Wrl i Beho , tego sie nie blokuje , do wrl nie znam jeszcze takkty< po upie praktynczie nikt ich nie bije> do behe , bloker BIEGA a reszta strzela do Behemota .
Co do demonów , najwazniejszy jest lv blockera < hpki>
Wymagania lv sa mniej wiecej takie same jak u knighta , po prostu musisz miec wiecej hp niz wynosi kombo danego stworka , palek fajnie sie z vitki uhuje , mfy i jazda , dotatkowo wtedy se mlv nabija tym , mana shield u palka sie przydaje na wysokim lv , np podczas 4 behe quest :P Iwan II wtedy behemoty blokowal a za nim Mystic walil Ue .Palek jest bardzo dobrym blokerem ale wazne sa skile i lv .

Gremlin
10-03-2004, 18:11
re: Xander
Z tego co slyszalem o Warlocku to podobno tera urzywaja 2 blokerow (1 z przodu, durgi z tylu) czy innych kombinacji - a skull staff coraz trodniej dostac.

Pozatym bardzo dobra odpowiedz podal Xander wiec zamkne temat.