Pokaż pełną wersje : Propozycja założenia nowej grupy.
Radek 666
14-05-2005, 11:45
Chciałbym aby na tym forum powstała nowa grupa. Należaly by do niej osoby robiące przyzwoite fake'i. Mogło by to także zapobiec wielu niezbyt ładnym fake'om. Zanim osoba wystawiła by je na forum Fake'i wstawiała by na forum prywatne, i inni udzielali by jej rad, co ma poprawić itp. Wiem, powiecie, że jest już MTA, to po co inna podobna grupa. Otóż, MTA nie zawsze przyjmuje osoby robiące fake. Przyjmują za fake niemal doskonałe :) . Gdyby pomysł wypalił, na forum prywatnym można by było zamieszczać "kursy" robienia fake'ów, pokazywać swoje dzieła przed premierą na forum Fake'i i wiele innych. Jeśli takowa grupa zostanie założona chciałbym zostać jej "Leaderem", ponieważ w moim fake jest bardzo mało błędów i mogę oceniać czy jakaś osoba nadaje się na wejście do grupy czy nie. Proponowana nazwa grupy to Fake Masters. W zgłoszeniu trzeba by było podać link do swojego fake, i powiedzieć czemu chciałbyś należeć do tej grupy. Wszelkie sugestje proszę zgłaszać w tym temacie. Proszę aby w poście znalazło się czy chciałbyś aby taka grupa powstała a także proponowana nazwa grupy (to drugie niekoniecznie). Wyśle PW do Dr. Omadera z linkiem do tematu. Zobaczymy, czy on się na to zgodzi.
Jeśli taki temat już był to przepraszam, ale nie mogłem nigdzie znaleść. Jeszcze raz mówie aby nie było postów w stylu "Już jest MTA, więc takiej grupy nie będzie", bo wyjaśniłem czemu chciałbym aby ta grupa istniała.
no wiesz, ja jestem za :P
tyle, że jest problem.
Przecierz mamy podforum o fekach tam nie można?
Każdy chce dostać opinie tam, poniewiaż gdybyśmy wrzucali pierw na "prywatne"
forum, to byście nas zjechali bo, i wtedy my zrobilibyśmy lepsze tyle, że jaki jest z tego morał?
My będziemy korzystać z was, a gdy waszego talentu zabraknie my znów będziemy robić ***owe fake'i
+ Chodzi mi o to, że będziemy pomagać gorszym, oni sie od nas uzależnia (kocham to słowo) i koniec ich może good talent pójdzie sie...
Dj Nekro
14-05-2005, 12:00
Całkiem dobry pomysł, jestem ZA;)
Radek 666
14-05-2005, 12:06
Wysłałem PW do Droma, zobaczymy jaka będzie jego reakcja :>. Ciesze się że jesteście za.
@Gorgi
Chodzi mi o to, żeby najpierw wrzucił na forum prywatne, byśmy mu powiedzieli co ma poprawić, a w wersjii "Finalnej" dopiero wrzucić na forum Fake'i. Ja sam założył bym kilka tematów z poradnikami, np. "Od screena do Fake" albo "Efekty specjalne - co i jak?". To były tylko przykłady, ale sądze, że inni członkowie także by pisali takie poradniki :) .
Co do MTA, sam tam jestem za fake, ale z tego co widze jest tam bardzo (bardzo, bardzo :P) mało osób przyjętych za fake.
PS. Może by ktoś złożył propozycje nazwy, albo powiedział czy zaproponowana przeze mnie jest dobra?
Osoby robiące fake'i można podpiąć pod grupe Most Talented Artist, więc po co wam osobne forum?
Radek 666
14-05-2005, 12:20
Osoby robiące fake'i można podpiąć pod grupe Most Talented Artist, więc po co wam osobne forum?
O boshe, przeczytałeś całego pierwszego posta? Tam masz wszystko wyjaśnione, i pisałem też, żeby się o to nie pytać. Proszę czytać ze zrozumieniem!
TheNatoorat
14-05-2005, 12:33
Buech... powiedzcie mi, kto lepiej wytknie błędy i powie co poprawić - skromny zespół w grupie czy cała społeczność forum?
Człowiek uczy się na błędach - jego pierwsza publikacja będzie słaba - dowie się, jak zrobić lepszą.
Nic nie uczy bardziej niż niszczący grom krytyki całego forum.
(czyt. Jestem przeciw)
Uncle Warrior
14-05-2005, 12:49
Nienajgorszy pomysł. Tak jak zobaczyłem ten temat to odrazu mi namyśl przyszło, że grupa mogła by się nazywac f**koffcy xD(nie należy brać tego poważnie taki mały dżołk jakby ktoś nie zrozumiał :P)
Radek 666
14-05-2005, 13:04
Buech... powiedzcie mi, kto lepiej wytknie błędy i powie co poprawić - skromny zespół w grupie czy cała społeczność forum?
Człowiek uczy się na błędach - jego pierwsza publikacja będzie słaba - dowie się, jak zrobić lepszą.
Nic nie uczy bardziej niż niszczący grom krytyki całego forum.
(czyt. Jestem przeciw)
Skromny zespół w grupie, bo społecznośc zacznie się z niego nabijać i go wyzywać.
Jeśli jego pierwsza publikacja będzie słaba, to zaczną go wyzywać od kretynów, bo zamieszcza takie beznadziejne fake'i na forum, więc tamten się dowie, że jego fake'i są za przeproszeniem do dupy i przestanie je robić.
Bardziej uczą dobre porady, co ma poprawić, ewentualnie jakieś podpowiedzi co do fabuły. Od tego "niszczącego gromu krytyki" człowiekowi jeszcze bardziej się odechciewa robienia fake'ów, i może forum straci kolejnego artyste, który w przyszłości robiłby dobre fake'i, ale komenty mu na to nie pozwoliły. Tak więc nie zgodze się z tobą.
Shanhaevel
14-05-2005, 13:08
Przeciw... W czym problem podpiąć się pod forum MTA? Wg mnie, jak chcecie mieć taką grupę to forum tibia-art w sumie byłoby lepsze (tylko niech ktoś najpierw zrobi system grup użyszkodników ).
Radek 666
14-05-2005, 13:12
Przeciw... W czym problem podpiąć się pod forum MTA? Wg mnie, jak chcecie mieć taką grupę to forum tibia-art w sumie byłoby lepsze (tylko niech ktoś najpierw zrobi system grup użyszkodników ).
Eee, na forum tibia-art jest system grup. Ja np. Jestem w grupie. Narazie jest chyba tylko 1. Ile osób na forum MTA robi fake'i i czy przyjmują takich co robią przeciętne fake'i. Dlaczego akurat forum tibia-art a nie tutaj? Zgodze się jeśli MTA będzie przyjmowało osoby robiące nawet przeciętne fake'i, ale i tak chodzi mi o grupe w której dyskutuje się tylko o fake. Nie wiem zobaczymy czy się Dr. Omader zgodzi.
Wysłałem PW do Droma, zobaczymy jaka będzie jego reakcja :>. Ciesze się że jesteście za.
@Gorgi
Chodzi mi o to, żeby najpierw wrzucił na forum prywatne, byśmy mu powiedzieli co ma poprawić, a w wersjii "Finalnej" dopiero wrzucić na forum Fake'i. Ja sam założył bym kilka tematów z poradnikami, np. "Od screena do Fake" albo "Efekty specjalne - co i jak?". To były tylko przykłady, ale sądze, że inni członkowie także by pisali takie poradniki :) .
Co do MTA, sam tam jestem za fake, ale z tego co widze jest tam bardzo (bardzo, bardzo :P) mało osób przyjętych za fake.
PS. Może by ktoś złożył propozycje nazwy, albo powiedział czy zaproponowana przeze mnie jest dobra?
A więc...
Jestem za
Radek 666
18-05-2005, 10:26
Może ktoś jeszcze by powiedział czy jest za czy przeciw?
ja jestem za moze wreszcie dokoncz emoje fake story
Pamiętam jak około pół roku temu, sam chciałem założyć grupę użytkowników zajmujących się tworzeniem fake'ów. Odpowiedz Dr. Omadera brzmiała mniej więcej tak:
Już jest grupa użytkowników zajmująca się tworzeniem fake'ów (MTA). Jeżeli chcesz być w takiej grupie to zapytaj Linka.
Ja jestem za tym co powiedział Shan. Najlepiej poproście mnie o założenie grupy na Tibia Art (serwis sie rozrasta :>).
Skorzystam chętnie z okazjii zapraszając was na stronę grupy MTA tworzącą grafiki! (http://www.tibiart.boo.pl)
Radek 666
20-05-2005, 10:29
Pamiętam jak około pół roku temu, sam chciałem założyć grupę użytkowników zajmujących się tworzeniem fake'ów. Odpowiedz Dr. Omadera brzmiała mniej więcej tak:
Ja jestem za tym co powiedział Shan. Najlepiej poproście mnie o założenie grupy na Tibia Art (serwis sie rozrasta :>).
Skorzystam chętnie z okazjii zapraszając was na stronę grupy MTA tworzącą grafiki! (http://www.tibiart.boo.pl)
Na www.tibiart.boo.pl to nie to samo co na www.tibia.pl . W tym drugim serwisie
są dziesiątki razy więcej osób tworzących fake'i. Jak chcesz możesz założyć taką grupę, ale pewnie i tak będzie się tam ukzywał 1 temat na miesiąc a 1 post na tydzień, albo i wolniej.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.