Pokaż pełną wersje : Co wybrac?
Zdziabek
14-05-2005, 21:39
Mam mały problem :( . Otóż jestem sorcem na 13 lvl i zarobilem ze srzedazy run na c arma lub blue robe. Problem w tym, ze zupelnie nie wiem co wybrac. Wiekszosc ludu mowi, ze blue robe to najlepsza zbroja dla postaci magicznych bo malo capa zajmuje, z drugiej jednak strony c arm ma wiekszy def. Na moim levelu nie expi sie runkami, wiec chyba c arm bylby lepszy zeby mi potworki nie bily zbyt mocno, lecz ta wage blue robe da sie odczuc. Gram na non-pvp wiec nie musze sie obawiac pk. Moje dotychczasowe eq to :skull staff, c helm, p set, d shield.
Nie mam pojecia co wybrac bo boje sie, ze poplnie jakis banalny blad.
P.s. Wiem, ze pol roku temu byl podobny temat. Przeczytalem go i nie pomogl mi, bo koles ktory prosil o pomoc mial lvl jakies 2 razy wiekszy (nie pamietam).
Prosze o pomoc :confused:
Level nie ma tu większego znaczenia.
Blue robe dla sorca jest znacznie lepsza niż c arm.
Koniec tematu.
Dragonius
14-05-2005, 21:58
Odpowiedz jest prosta... c armor nie popełnisz błedu :P i taniej stoji i (crown shielda se kup) B)
Według mnie lepiej jest wziąść blue robe. Na c-arma to bym sie przerzucił koło 30lvl (niektórzy wogóle sie nie przerzucają bo biją z runów na dystans i im sie nie opłaca zwiekszać swojej obrony kosztem capa). To jest tylko moje zdanie i moge się mylić...
Nowohucianin
14-05-2005, 22:00
wybierz b robe bedziesz mógł wiecej jedzenia uniesc jak pójdziesz expic i wiecej run zrobisz bez wracania do miasta
edit :
ehh te literówki :D
Zdziabek
14-05-2005, 22:03
wybierz b robe bedziesz mojl wiecej jedzenia uniesc jak pojdziesz expic i wiecej run zrobisz bez wracania do miasta
To jest myśl. Do tej pory myslalem tylko, ze bede dostawal mniejsze obrazenia, a runek nawet jesli nie bede uzywal bede mogl wiecej nosic ;)
Dzieki za pomoc :cup:
wooboodoo
14-05-2005, 22:34
Zdecydowanie Blue Robe
[przecież mag potrzebuje Capa...]
Wedlug mnie lepiej c-arma bo i tak runami niewalczysz wiec tak bardzo cap ci neipotrzebny. ;)
Znam 40druta z g-legsami i blue robe a znam 60 druta ktory z g-armem biega!
Niema znaczenia co kupisz !! sam zdecyduj! :)
Kupuj blue robe ,sorc i tak wali z dystansu a jakies kilka pnkt defensa mu duzej roznicy nie zrobia lepiej ten cap przeznaczyc na dodatkowe blanki/uhy
Hmm... Też niedawno miałem taki problem, wybralem blue robe<mam wiecej capa a pozatym to tylko ~2pkt orony mniej> Co do c shield o którym ktos powiedzial uważam że tez się nie opłaca lepiej uzbieraz 20k wiecej i kupic sobie vampirke albo 10k i meduse
ok CU
Nowohucianin
15-05-2005, 07:58
Hmm... Też niedawno miałem taki problem, wybralem blue robe<mam wiecej capa a pozatym to tylko ~2pkt orony mniej> Co do c shield o którym ktos powiedzial uważam że tez się nie opłaca lepiej uzbieraz 20k wiecej i kupic sobie vampirke albo 10k i meduse
ok CU
Gdzie chcesz kupić vamp shield i meduse za 20/10k ? na najstarszych światach ceny są wyższe
vamp shield ~25k
medusa ~13k widziałem gości co za 16k sprzedawali :p
Wedlug mnie lepiej c-arma bo i tak runami niewalczysz wiec tak bardzo cap ci neipotrzebny. ;)
Znam 40druta z g-legsami i blue robe a znam 60 druta ktory z g-armem biega!
Niema znaczenia co kupisz !! sam zdecyduj! :)
Właśnie cap mu potrzebny jak z runami biega.
A g-armor to całkiem inna sprawa niż c-armor. Golden jest lepsza i lżejsza.
@parę postów down:
Fakt, nie zauważyłem... sry :). W takim razie lepiej blue robe, chociaż od biedy można się uczepić, że można zlurowanego gsa spotkać... nvm -.-
Wojownik Calmery
15-05-2005, 19:23
Kupuj blue robe !!!!!!!
Metal Master
15-05-2005, 19:29
Nie ma co porównywać kupuj blue robe masz wiecej capa a te 2 punkty defense i tak by ci dużo nie dały :] a pozatym mag nie jest postacia do walki w zwarciu :) Blue Robe rządzi
Najlepiej nie kupuj ani tego, ani tego. :)
Czemu? Na tym lvlu zabije cię jeden sd... a stracić blue robe, c arma itp. przez jakiegoś napaleńca to niezbyt przyjemne doświadczenie, no nie? Ja wogóle nic lepszego poza skullym, c shieldem i c helmem nie kupowałem do około 30 lvla - zbyt łatwo to stracić... może mam jakiś uraz albo coś, bo zawsze jak kupowałem coś fajnego (poprzednim charem) to godzine/dzień/2 dni później to traciłem... ale nvm :)
Jak nie umiesz czytać to wyjdź, on napisał że gra na świecie non-pvp, ciekawe gdzie sie jakis zabłąkny sd znajdzie -.-
Mam taki sam problem... Na ruberze b robe stoi po 28/30 k, a c arm po 20. NIe wiem co wybrac, jestem palkiem lvl 18
Tyrius del Tylmarande
16-05-2005, 23:10
@Tasiu
II tam przemeczysz sie pare lv z tym smieciem co masz na sobie a potem b robka. Tak samo jak u maga wiecej ammu wezmiesz. U palka wezmiesz 110 arrow (77oz / 0.7oz)
@Topic
To samo co u gory tylko ammu inne ( {77oz. - [2*18(backpacki]} / 1.2 = 41 / 1,2 = 34.1(6) ) czyli 34 runki wiecej :)
@For all
BLUE ROBE RULEZZZZZZZZZZZ
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.