Pokaż pełną wersje : Co zrobić, jak jestem huntowany?
Marek Tibioman
15-05-2005, 21:34
Piszcie tutaj swoje przypadki dlaczego jesteście huntowani i piszcie jak temu zaradzić. Oto mój przypadek: Idę se na trolle w carlin zobaczyć czy nie ma jakiegos pk. No i patrze jest dwoch, wiec wbijam drugim charem i razem z grupa innych ludzi idzemy w tamto miejsce. Jednemu juz znikla czacha a drugi jeszcze mial, no więc druidzi walili z hmmow a ja pojechalem kolesia z gsa :] . Wlasciwie to najwiecej hp z wszystkich mu odebralem i jak juz kolesia ubilismy to wracamy z trolli (szedlem se do depo) a tu wyskakuje 115lvl royal i zaczyna mnie bic za to ze zabilem jego qmpla ktory byl pk! Zwialem naszczescie do swiatynii, ale teraz oni groza mi ze jak tylko wyjde z domku (bo pozniej szybko przebieglem ze swiatyni do domku) to mnie zabija.... ;( ;( ;( tak wiec jestem huntowany za to, że zabilem pk!!! Powiedzcie mi co mam zrobic plz ;(
Co masz robic? Nie bic skulli. Jesli ktos bije twojego kolege/znajomego to jak najbardziej mozesz pomoc, ale zabijanie kazdego napotkanego skulla najczesciej sie konczy tak jak to sie skonczylo w twoim wypadku.
Zapłacić albo zmienić serwer. Najtrudniejszy sposób to znaleźć "kolegę" z BARDZO wysokim lvl'em.
Lol, jak jesteś taki "yntelygentny" że bijesz skulli nie wiedząc czy ma protectora to sie nie dziwie. Co zrobić? Zapłacić/zrobić nowego chara/spróbowac sie dogadać/zmienic server...
spróbować przeprosić, jak nie podziała to zadość uczynić np. jakaś kasa, a jak nie podziala znaleść jeszcze silniejszych kumpli niz ci co cie huntują, a jak nie to zmień serwer
ja mam inne zdanie na ten temat :P
to tak przeprosic zapomiec o tym przejsc na innne miasto (jak kolo bedzie patrzal na twoim charu ze mieszkasz w carlin a naprawde mieszkasz w thais nie ma problemu nie znajdzie cie chyba ze cie znajdzie gdzies :P np w thais nie wchodzi do teleportu i bedziesz mial na charu napisane carlin to sie nie skapnie XD) chyba ze dedniesz to do carlin cie przenosi zapomiec o tym jak muwilem nie miec z nimi kontaktu kup se nowy domek np w innym miescie zyj nie umieraj XD
ja mam hunty ?? nie mam bo umne grac :P
hmm nie wiem zabij tego goscia jeszcze raz hehe a tak na serio to zapłać mu przepros i postanów poprawe no nie wiem :) próbuj wszystkiego hmm a ja jestem huntowany za zabicie goscia ktory urabal mi druta za nic hehe (zemsta jest słodka), a jeden gosciu mnie hunci za to ze niby ukradlem bp hmmow jego koledze co of coz jest nie prawda ja nie thiefuje a ten debil co niby mu ukradlem to jeszcze przytakuje i jak tu zyc hehe ja sie tam nie martwie olewam to bo tibia teraz to dla mnie wieksza zabawa niz powazna gra nabijanie lvleli i takie tam :P
ja mam inne zdanie na ten temat :P
to tak przeprosic zapomiec o tym przejsc na innne miasto (jak kolo bedzie patrzal na twoim charu ze mieszkasz w carlin a naprawde mieszkasz w thais nie ma problemu nie znajdzie cie chyba ze cie znajdzie gdzies :P np w thais nie wchodzi do teleportu i bedziesz mial na charu napisane carlin to sie nie skapnie XD) chyba ze dedniesz to do carlin cie przenosi zapomiec o tym jak muwilem nie miec z nimi kontaktu kup se nowy domek np w innym miescie zyj nie umieraj XD
ja mam hunty ?? nie mam bo umne grac :P
Istnieje cos takiego jak exiva -.-
~~Topic~~
Mnie (44ek) huntowal 104rp i 68rp przez ponad miesiac upieralem sie, upieralem walczylem ale wreszcie zaplacilem i mialem normalna gre.
Kiedyś chciałem stuknąć Gwardzistę redskulla, który rzucił się na moich 12 lvli idiot friendly, to był mój pierwszy "hunt" od lvli... hmm... wysokich, drugi, "hunt" załatwiłem sobie jak spotkałem kumpla z rl Darkbravera. Czemu "hunt", a nie hunt? Bo ma się dar przekonywania albo fuksa. Zagadaj do niego, że już nie będziesz, mówisz "sorry" i chcesz mu oddać troszkę więcej niż stracił ten jego kumpel, może to pomoże, jak nie to pisz dalej, coś w stylu po co będziesz tracił bolty, i tak eq dobrego nie zgarnie, a tak to może skorzystać i on i ty, itd.; itp.
[QUOTE=Logo]Istnieje cos takiego jak exiva -.-
nie pomyslalem nad tym dobra uwaga XD no ale mozna jeszcze przeprosic i zapomiec o tym nie ? :p
Fre Ithil
16-05-2005, 08:59
Co masz robic? Nie bic skulli. Jesli ktos bije twojego kolege/znajomego to jak najbardziej mozesz pomoc, ale zabijanie kazdego napotkanego skulla najczesciej sie konczy tak jak to sie skonczylo w twoim wypadku.
Ja bije wszystkie napotkane skulle (oprocz kumpli) jakim dam rade czyli jakies - 20 lvl :D
kszychu13
16-05-2005, 09:03
najlepiej poczekaj z 2 tygodnie moze zapomna ja mialem kilka takich przypadkow rownierz moi koledzy mieli hunta poczkekali tydzien, dwa i po wszystkim
chyba ze naprawde zle trafiles dedniesz raz moze 2 i ci dadza spokuj
bedzie dobrze;)
Znajdz ekipe i skop im dupy. A jak niemasz to zaplac ^.-
Na lunarze bylem huntowany co przyplacilem utrata ok. 10 lev sorcem to zalezy na kogo trafisz (ja musialem zmienic serwer bo jak powszechnie wiadomo ze szwedami sie nie dogadac :) )
Ps. wrzuc na luz moze dasz rade przeczekac (albo sie wykupic)
Krol Lew
16-05-2005, 14:18
A ja podam przypadek mojego brata. Kupił od kolesia k armor za 10k. Po trade jak koleś miał juz kase powiedział do mojego brata ze oddawaj spowrotem zbroje albo ded mój brat sie niezgodziłno i ded no i ma hunta jeszcze od tego typa buhuhehehehe
Za co mialem hunty?
- Za to ze nie chcialem dac za darmo uh'a jakiemus kolesiowi (powiedzialem mu ze nie jestem caritas)
- Rozmawialem po polsku z kumplem i babka stwierdzila ze ją obrażamy
- Stałem obok jak babka lała kolesia, koleś twierdził że podrzucałem babce runki
- Inny koleś chciał mi wkręcić że obraziłem jego dziewczyne
W większośći przypadków musiałem płacić i tak żeby zapomnieli przeprowadzałem sie do innego miasta... tylko że te hunty były bez sensu... no bo za co?
Marek Tibioman
16-05-2005, 21:06
Koles mowil ze mam im zaplacic 100k (lol) tylko ze ja mam 26lvl i z d**y mu wytrzasne 100k :( Miasta tez nie zmienie bo ja bym wogole do innego miasta nie doszedl... Odechciewa mi sie grac jak mam zmienic serwer to jest moj najlepszy char jakiego mialem i jak pomysle ze mam teraz bic raty na rooku to juz wogole k****icy dostaje ;( A pozatym zostalo mi jeszcze 70dni pacca. Musialem placic 2 razy bo za pierwszym razem kasa nie doszla =/ wiec zaplacilem jak za 6miechow a wykorzystalem niecaly 1 :( Ludzie powiedcie jak moge zaplacic tym h**om plzzz
P.S. Tylko nie piszcie np. "To nie graj juz w tibie" itp. itd......
a ja jestem huntowany bo gosciu tak sobie wymyslil i zaczol mnie bic zawsze kiedy wychodzilem z dp (n 40 royal ja 23 knight) wiec wkurzylem sie mialem 5 bp uh (malo ale co zrobic) i poszedlem sie z nim lac potem polacy !! jeszcze na mnie sie rzucili tylko moich kumpli mi pomagalo i tamten gostek i ja uznalismy ze to niema sensu .... ion zarzadal 3 bp uh dlatego ze go BILEM !! (ja sie tylko bronilem) i jeszcze powiedzial ze jego kumpla bilem -.- i ze go przezywalem (beszczelnosc ludzka niezna granic) musialem mu dac 3 bp u bo inaczej hunt, a polak 60 royall trzymal jego strone. dalem mu ale i tak skonczylem z tym servem po dluzszym namysle.Bylo to na nowym servie i ten 60 royal byl 5 w expie wiec raczej nikt niemoglby mi pomoc. mialem tam duzo kumpli ale na tym servie bylo tez za duzo noobow (Selena)
Pokaż że masz jaja. Mnie 43 lvl RP huntowalo 4 wyzszych odemnie leveli 46 ed 57 ek 46 ms 49 ms wypadłem uzbrojony po zeby we wszystko co sie dało i walczyłem . Zapłacisz raz beda chcieli jeszcze. Ja ubiłem druta i sorka potem padłem ale wiem ze dzieki temu zachowałem twarz a oni wiecej sie do mnei nie odezwali to było 4 miechy temu.
@Gratul
Mogę Ci mówić "mistrzu"??
Ja jeszcze nidy nie bylem huntowany
Ale jak jusz jestes to najlepiej wejdz na inna postac albo server i nie graj Huntowana postacia az zapomna 2-3 tygodnie ;) Mój qmpel tak zrobił i mu Xanters odpuścił taki sobie 125 lvl :P (ja to mu wmawialem ze Xantersowi sie znudzilo ale warto sprobowac ;) )
jak mie kiedys huntowali na xanterze to mi sie odechcialo -.-
takie Yetza , najsilniejszy lev na xanterze i cala banda turiely cosi takiego
a wiecie za co za to ze kolesiowka mie zabila (nie wiem za co -.-ale beka) :( :( glupota ludzi z xantery nie ma granic -.- pare dni puziniej zaczol sie do mie ten najwyzszy level
i muwi tak ze obrazilem jego kolezanke potem yetza mie zabila kilka razy muwili ze juz nie mam co grac :( :( a mialem tam najlepszego chara (kiedys 20 sorc) ;( ;( koledzy mie zawiedli i naprawde mi sie odechcialo gralem pare miesiecy w innom gre i muj kolega muwi z klasy ze gra na jamerze noi do tej pory gram tam B) odrobilem lev (palkiem ) i zyje..
A co zrobic jak wyszlem z roka a jakis ''Lord Daniel Cwiertniak "z bialym s zaczyna wojne o characz . Chce ze by mu placic i straszy kumplami na 60 lvl
sam am 8 . Mysle ze szkoda ze nie wiem gdzie mieszka real bo dalbym w morde ale naprawde . I co robic w takiej sytuacji . W tibie gram naprawde dla przyjemnosci . Pierwsza gra w ktora sie bawie . Normalnie nie nawidze gier na kompie .
Kumagoro
19-05-2005, 14:50
A co zrobic jak wyszlem z roka a jakis ''Lord Daniel Cwiertniak "z bialym s zaczyna wojne o characz . Chce ze by mu placic i straszy kumplami na 60 lvl
sam am 8 . Mysle ze szkoda ze nie wiem gdzie mieszka real bo dalbym w morde ale naprawde . I co robic w takiej sytuacji . W tibie gram naprawde dla przyjemnosci . Pierwsza gra w ktora sie bawie . Normalnie nie nawidze gier na kompie .
Możesz go reportować do GMa za newbie killing i/lub PA
Nie bic skulli.
Nie zgadzam się, po to powstał system czaszek by PK (tacy co mordują bez powodu) nie mieli łatwego życia, sam miałem taką sytuację, jakiś kolo na 12 lvl z truskawką lał wszystkich dookoła (i zabił mojego brata który trenił i nie miał na sobie eq) a gdy go w końcu zabił (wrócił z UHami) odzywa się miły głos 46 palla (pay or die!), brt nie zapłacił, i na gołych słowach się skończyło...
Moge zdanie: ZABIJĆ SKULLE
>> Proud member of "Alliance of Justice"
Marek Tibioman
19-05-2005, 19:38
Odklasz wszystko do depo (ew bierzesz jakies kijowy eq zeby cie 8 lvl nie zabil)
Podchodzisz i mowisz "OK kill".
Jak cie zabije podchodzisz znowu
"OK kill"
I tak 3-4 razy, koles w najgorszym przypadku ma ladna truskawke przy imieniu a w najlepszym delete postaci za wielokrotne przekraczanie limitu unjastified, a ty odrobisz skille/exp w 3 dni max.
Nie sadze zeby level 115 bawil sie w zabijanie low lvl jak ty tylko dlatego ze mu PK chara zabiles (no chyba ze ty tez masz ladna truskawke kolo imienia - ale w takim razie zadales glupie pytanie z tym dlaczego jestes hunted).
Po 1. Ja mu nie zabilem pk chara tylko chara jego najlepszego kolegi. Pozatym oni maja jeszcze innych kumpli (takie 50-100lvl) . I moze ci inni by zapomnieli po 3 tygach, ale ten, ktorego ubilemi ten 115lvl RP napewno nie zapomna tak szybko bo oni tak mi chca wpi*****olic ze to szok (ja tylko zabilem pk ;( )
Po 2. Nie mam "czerwonej truskawki" ( :) )
Ja jestem za biciem skulli moim 24 lvlowym sorcem pojechalem 36 palka :D
jechal mmnie niemilosiernie ale nie mial UHow (jakis baran albo BR ;]) No i m,u pojechalem z SDkow :] a spadla kusza i pare beltow X( ale ile expa stracil :evul:
Janek tak woogóle to na Xanterze mafia turielow cie jusz nie pojedzie chyba ze cos Buwemowi nie przypasuje ;/
zwiastun ciemnosci
21-05-2005, 12:09
mnie kiedys wkurzał koles 12lvl knight bylem wtedy 21lvl druid
powiedzialem zeby polazl sobie bo sie normalnie balem :P
bylo to na Zerkach kolo thais koles sie wkurzyl wkoncu moim "truciem" i zawolal qumpla
51lvl xD niestety jego hunt nie trwal zbyt dlugo poniewaz przechodzil obok wlasnie przypadkowo moj qumpel 79lvl elite :P
oba kolesie poszli do grobu z tego 51lvl wypadl crown armor :) ktorym cieszyłem sie przez ladnych 5 miechow (potem sprzedalem go i kupilem b robe :P )
Po prostu idziesz na hunta i zbierasz kase. Pozniej wracasz i wchodzisz na PM i dogadujesz sie i przepraszasz. Wysylasz jego loot i mala zaliczke w postaci 20 k. Na przyszlosc nie bij skulli. tak zwykle sie konczy ze ci co maja skulla red albo sa na wysokich lvl to maja tez kumpli na wysokim lvl.
Marek Tibioman
21-05-2005, 13:39
Ja nie pojde na hunta bo tylko wyjde z PZa to juz mnie jada. jak chcialem kolesia przeprosic to do niego nie dociera on i tak mowi ze "masz pecha juz se nie pograsz na tym swiecie albo dawaj 100k". Lol ja nigdy 100k nie zrobie :( Chcialem mu dac 30k ale mu nie wystarcza! koles jest taki glupi, że woli zebym nie gral na tym serwie niz dostac kase!
patrikoz
21-05-2005, 16:38
Ja nie pojde na hunta bo tylko wyjde z PZa to juz mnie jada. jak chcialem kolesia przeprosic to do niego nie dociera on i tak mowi ze "masz pecha juz se nie pograsz na tym swiecie albo dawaj 100k". Lol ja nigdy 100k nie zrobie :( Chcialem mu dac 30k ale mu nie wystarcza! koles jest taki glupi, że woli zebym nie gral na tym serwie niz dostac kase!
Teraz sie nie logne 3 tygi i bede robil drutem runy i mu zaplace okolo 50k i jak sie ode mnie nie odczepia to nie wiem co zrobie ;( ;( ;(
Nie loguj sie przez miesiac i rob druidem runki, w ten sposob zarabiajac, a on zapomni :)
Alan Zych
21-05-2005, 17:00
No, zapomni... Ale się wkurzy :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.