zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pomocy , czyli komp mi sie wali :/

PharadoX
18-05-2005, 10:03
no to tak: mój problem z komputerem jest nawet cieżki poniewarz przez takie coś można łatwo skończyć grać w tibie , moze lepiej to opisze :
No to właczam se komputer , właczam tibie , muze i nagle <sru> i jest reset kompa a w tibi mi sie postac niewylogowuje nawet jak niemam walki. Czasami po resecie komp mi tak pyka takie dlugo <piiiii> z przerwami , to robie reseta , po tym znowu może się to zdarzyć i zazwyczaj sie zdarza na poczatku , raz nawet wyskoczył komunikat na caly ekran o niebieskim tle że coś moze być ze sprzętem lub oprogramowaniem , ale ja tylko zainstalowałem windowsa XP ,antywira , firewalla i wszystko . Czy czegoś mi brak? niewiem bo się nieznam.
Może wy wiecie co to te pykanie po samodzielnym resecie? może wiecie czego mi brak? Jak wiecie czego , napiszcie co jest potrzebne , co to robi i gdzie moge to dostac ( byle nie w sklepie )

Fast odpowiedz i pozdro ;)

z tym pykaniem to moze byc wiatrak, moze trzeba wyczyscic i dokrecic?

Naprawde, jak jestes zielony w tych sprawach to przypadkiem nie powienienes smignac do serwisu i oddac w ich rece swego pca?
Ciezko tak okreslic po twoim chaotycznym poscie o co chodzi dokladnie. Prawde mowiac niewiele zrozumialem. Tylko to ze ci pyka po resecie i miales blad windowsa. Jeszcze cos?

Tasior
18-05-2005, 14:19
Najprawdopodobniej to jest masa problemów. Kiedyś (na starym kompie) też mi pikał komp są dwa wyjścia
-sprawdzić wiatraczki(ew. wymienić) itp. jak ja przeczyściłem wiatraczek to było dobrze(to pika dlatego że jest za wyskoka temperatura). Była to lepsza metoda
-odłączyć głośniczek :P (gorsza :D)

El'Magnifico
18-05-2005, 14:21
hmnnn... mi tak się działo... okazało się, że akumulator zaczął się palić... spalił się, kupiłem nowy za 110 zł i wszystko działało :p

janek@
19-05-2005, 01:32
hmmmmmm czy ja wiem za gorocy komp moze sie spalic :P
kiedys mi tak pykalo ale nie pamietam kiedy ale pamietam przez co to bylo
1.opciozona pamiec
2.pamiec ram zepsuta(restuje mi sie samy komp czasami jak wlaczam go laduje sie i reset moze od tej pamieci ??)
3.wiatrak mi sie spalil XD

TiTuS
19-05-2005, 08:14
no to tak: mój problem z komputerem jest nawet cieżki poniewarz przez takie coś można łatwo skończyć grać w tibie

Jak skończysz grac w tibie to to akurat wyjdzie Ci na zdrowie :) A co do pipania to kiedyś w starym kompie tez tak mialem i niechcial mi sie wlaczyc...okazalo sie ze ksiazka lezala na spacjii i tak dziwnie pipalo ;)

Snicckers
19-05-2005, 10:04
Mi też kiedyś pykało (miałem wtedy 128 ramu ) w końcu padło zupełnie ... kupiłem 512 i takich histori nie mam ... a z tego co piszesz właczasz pare programów co obciąża pamięć a niesprawna może paść ... taka jest moja teoria :P

Maniack
19-05-2005, 10:34
a ja polecam skontaktowanie się z jakimś servisem.
nie obraźcie się ale korzystając z niekótych rad mógł by popostu kompa doprawić do końca, a może masz jeszcze gwarancje?

Kopi Rothar
19-05-2005, 10:39
Heh sa 2 mozliwosci zadne wiatraczki ani nic otoz:

Docisnij kabel glowny -> czarny ktorym podlaczasz kompa do pradu.
Wyjmij karte graficzna przeczysc slot i wloz z powrotem.
Sprawdz ramy czy sa dobrze zalozone gdyz mozliwe ze sie przegrzewaja.

Aha zainstaluj "motherboard monitor" do sprawdzenia czy all dziala ok.

PharadoX
21-05-2005, 09:37
Wyczyścić wiatraczek? czyli go odkręcić od kompa i wyczyscic recznie?
Odziwo wystarczyło że podmuchałem do środka (po otwariu kompa)
i wyleciało mass kurzu :D Thx za pomoc ale czy wystarzcyło podmuchać?

Tasior
21-05-2005, 10:00
@up
Jak juz nie piszczy to znaczy że wystarczyło przedmuchać, ale bądź gotówna powtórke za kilka miesięcy.

Hubu
22-05-2005, 12:02
no to tak: mój problem z komputerem jest nawet cieżki poniewarz przez takie coś można łatwo skończyć grać w tibie , moze lepiej to opisze :
No to właczam se komputer , właczam tibie , muze i nagle <sru> i jest reset kompa a w tibi mi sie postac niewylogowuje nawet jak niemam walki. Czasami po resecie komp mi tak pyka takie dlugo <piiiii> z przerwami , to robie reseta , po tym znowu może się to zdarzyć i zazwyczaj sie zdarza na poczatku , raz nawet wyskoczył komunikat na caly ekran o niebieskim tle że coś moze być ze sprzętem lub oprogramowaniem , ale ja tylko zainstalowałem windowsa XP ,antywira , firewalla i wszystko . Czy czegoś mi brak? niewiem bo się nieznam.
Może wy wiecie co to te pykanie po samodzielnym resecie? może wiecie czego mi brak? Jak wiecie czego , napiszcie co jest potrzebne , co to robi i gdzie moge to dostac ( byle nie w sklepie )

Fast odpowiedz i pozdro ;)

jesli cos pyka to znaczy ze masz cos skopane ze sprzetem. szybkie i krotkie pykanie to blad karty graficznej, dlugie przerywane sygnaly to problem z RAMem a ciagly sygnal (tu nie jestem pewien) to procesor.
radze kupic sprezone powietrze, wyjac to co sprawia problemy i przedmuchac. NIE dmuchaj ustami bo powietrze z pluc jest wilgotne to tylko pogarsza sprawe bo brud sie lepiej klei ;) jak nie chcesz wydawac na powietrze w puszce to mozesz sprobowac suszarki do wlosow z wylaczona grzalka ale to moze byc za slabe.
sprawdz tez ile masz kosci RAMu, problemy moga byc jezeli masz zainstalowane kilka kosci o roznych pojemnosciach lub predkosciach sproboj wtedy wyjac jakas.
jesli dalej nic nie pomaga to moze oznaczac ze cos jest uszkodzone...

pozdro