zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Dobrodziejstwa i Przekleństwa XX wieku...

Dentdu Wymyslony
18-05-2005, 11:19
Otóż zafascynowany dzisiejszym tematem na historii chciałbym wam tu dać takie moje zdanie (i wasze;)) o dobrodziejstwach dobrodziejstwa przekleństwach. Nie wydaje wam się ze te komputery pralki nowoczesne wpłynęły na naszą ludzkość?. Ja uważam, że to dobrze, że człowiek rozwija swój umysł robiąc komórki telefoniczne itp. Itd. Pralki, ale pomyślcie Internet zagłada 0_o czytałem w Fantastyce, że ktoś z hakerów może się wkradnąć do systemu obronnego (np. kosmici itp.) i może zniszczyć świat. Nie chodzi mi o suszarki, itp. Ale o komputery żebyście się wypowiadali na własny los.

Repos
18-05-2005, 11:24
Racja nie uzywajmy komputera, to narzędzie szatana!!!

Weźmy słowo „komputer”. Wszystkie litery w tym słowie przyporządkujmy kolejnym liczbom w alfabecie, potem dodajmy je do siebie i pomnóżmy przez 6. Co otrzymamy? Otrzymamy 666. A więc i komputer i Internet to narzędzia diabła.

@Edit

Jeśli dodać wszystkie liczby z ruletki, suma daje trzy szóstki, czy jest to sprawa Szatana czy tylko przypadek prosze pana

Widziałem!!! Szatan jest wszędzie!! aaaaaaaaaaaaa!!

Tasior
18-05-2005, 14:13
Jeśli dodać wszystkie liczby z ruletki, suma daje trzy szóstki, czy jest to sprawa Szatana czy tylko przypadek prosze pana
Kto poda tytuł i autora piosenki?
czytałem w Fantastyce, że ktoś z hakerów może się wkradnąć do systemu obronnego (np. kosmici itp.) i może zniszczyć świat.
A ja czytałem w Fantastyce o elfach i smokach i magii i wogóle o róznych dziwnych sprawach :P
Nie chodzi mi o suszarki, itp. Ale o komputery żebyście się wypowiadali na własny los.
Wypowiadać się na własny los? Wytłumacz thanks from mountain.
The best:
Medycyna
The worst:
Wojny

Dwarf
18-05-2005, 14:37
Gdy by nie bylo kompow nie gadalibysmy teraz tu o tym i o innych sprawach :P Nie gralibysmy tak nalogowo jak niektorzy ;) Oszczedzilo by to nam wiele stresu zaklopotania i mielbysmy wiecej czasu :P ALe to przeciez dobrze ze czlowiek sie rozwija tylko ze niedlugo ludzie moga sami zniszczyc rase ludzka, bo Ci politycy i inni wplyowi ludzie mysla tylko kasie i wlasnej dupie ^^ ;) Gdyby nie wynalazki np. bomba atomowa lub inne zle rzeczy xD nie bylo by tyle przykrosci ale sa tez dobre rzeczy ktore dla niektorych zdaja sie byc niezbende w codziennym zyciu ;) Ostatnio przeciez gdyby nie te "kompjutery" nie poznalibysmy rzekomo prawdziwej twarzy faraona xD (art. w Fakcie ;) ) Mozna by tak wymieniac w nieskonczonosc. :D

Shanhaevel
18-05-2005, 15:15
Otóż zafascynowany dzisiejszym tematem na historii chciałbym wam tu dać takie moje zdanie (i wasze;)) o dobrodziejstwach dobrodziejstwa przekleństwach. Nie wydaje wam się ze te komputery pralki nowoczesne wpłynęły na naszą ludzkość?. Ja uważam, że to dobrze, że człowiek rozwija swój umysł robiąc komórki telefoniczne itp. Itd. Pralki, ale pomyślcie Internet zagłada 0_o czytałem w Fantastyce, że ktoś z hakerów może się wkradnąć do systemu obronnego (np. kosmici itp.) i może zniszczyć świat. Nie chodzi mi o suszarki, itp. Ale o komputery żebyście się wypowiadali na własny los.

Tja... Widzę: rok 2007, agent Trzeciego Eszelonu Sam Fisher musi powstrzymać trzecią wojnę światową, rozpętaną przez infomację... :P

gorgi
18-05-2005, 19:04

Wiesz, jakby co żyjemy w XXI wieku -.-
a wiesz, że ostatnio zostałem hakerem?
I hacknełem se strone kubusia puchatka teraz poprzestawialem tam imiona i zbuntowani fani zniszczą wszystkie wytwórnie miodu!!

Tasior
18-05-2005, 19:53
@up
To ty? Oż ty nupie!! To ja teraz za kare hackne strone pysia :evul:
@down
ahhhhh, przecież wiadomo że komp to narzędie Satana, ty tu herezji nie szeż(cholera jak to się pisze?? ;/)bo cię ukrzyżujemy (głową w dół) albo spalimy :D

Ashlon
18-05-2005, 19:56
Wiesz, jakby co żyjemy w XXI wieku -.-
a wiesz, że ostatnio zostałem hakerem?
I hacknełem se strone kubusia puchatka teraz poprzestawialem tam imiona i zbuntowani fani zniszczą wszystkie wytwórnie miodu!!

A wiesz, ze wiek temu byl wiek z numerkiem XX??!?!?!?!?!?!?!?!?!!!!!!!!!111oneone Moze chodzilo mu wlasnie o XX wiek, bo ten XXI trwa jakies...4 lata? ;)

@Topic : Przeklenstwo : bomba atomowa, sukces : medycyna, komputery.

S.P.M
18-05-2005, 21:52
Przekleństwo? Rozpowszechnienie się cholernego systemu "rządów" (na chvj komuś rządy qrva?!), wyzysk człowieka przez człowieka, brak równych szans na starcie, nacjonalizm (po chvj komuś podział na narody?!), nazizm, wojny, muzyka techno, hiphop, chore podejście do psychologów i do leczenia psychologicznego, pozerstwo i dewotyzm.
Plusy? Rozwój medycyny, nauk ścisłych, zrozumienie człowieka, powstanie środków szybkiego przekazywania informacji, wykorzystanmie maszyn do pracy, odkrycie odnawialnych źródeł energii.

Ing
31-05-2005, 19:02
"Wierzę w wielkie odkrycie.
Wierzę w człowieka, który dokona odkrycia
Wierzę w przestrach człowieka, który dokona odkrycia.

Wierzę wbladość jego twarzy,
w mdłości, w zimny pot na wardze.

Wierzę w spalene notatek,
w spalenie ich na popiół,
w spalenie co do jednej.

Wierzę w rozsypanie liczb,
w rozsypanie ich bez żalu.

Wierzę w pośpiech człowieka,
w dokładność jego ruchów,
w nieprzymuszoną wolę.

Wierzę w utłuczenie tablic,
w wylanie płynów,
w zgaszenie promienia.

Twierdzę, że to się uda
i że nie będzie za późno,
i rzecz rozegra się w nieobecności świadków.

Nikt się nie dowie, jestem tego pewna,
ani żona, ani ściana,
nawet ptak, bo nuż wyśpiewa.

Wierzę w nieprzyłożoną rękę,
wierzę w złamaną karierę,
wierzę w zaprzepaszczoną pracę wielu lat.
Wierzę w sekret zabrany do grobu.

szybują mi te słowa ponad regułami.
Nie szukają oparcia w jakichkolwiek przykąadach.
Moja wiara jest ślepa i bez podstaw."

Szymborska Wisława - Odkrycie

To chyba mówi samo za siebie...

Hano Apokalipsa
31-05-2005, 19:29
Tak a jak dodamy do siebie wszystkie druciki w samochodzie pomonozymy przez 6 potem podzielimy przez 4 i doamy 7 i odejmiemy 5 to tesh wyjdzie 666....ludzie zastanowcie sie zanim napiszecie takie bzdury...szatan...to fikcja, jak wasze umsyly skoro w to wierzycie....

Dan the Automator
31-05-2005, 20:12

Kto poda tytuł i autora piosenki?
Kazik - O, kuchwa; album "12 groszy" ;)

@Dobo
Czy jest zespol na tym "szatanskim" swiecie ktorego ty jeszcze nie sluchales?

@topic
Nie wiem czy wiecie ale w fakcie pisali ze liczba 666 nie jest liczba szatana. Liczba szatana jest 616 :]
Tak we wszystko wierzycie to moze idzcie i policzcie szkla w piramidzie Luwru? Ma wyjsc 666 - Dan Brown "Kod Leonarda Da Vinci"

Tasior
31-05-2005, 20:23
Dobo wygrales naleśniki wlesnej(mojej) roboty. Podaj mi swój adres.

she_devil
31-05-2005, 21:32
@Dobo

Dam sobie paznokcie poobcinać, że nie słyszłał mięsozęrnych kuropatw

S.P.M
31-05-2005, 22:03
Cieniasy... Ja wiem czego Dobo nie słuchał. Dowiedziałem się na IRCu.
Dobo nie słuchał jeszce Ustęp Babciu Miejsca.
Dobo nie jest wcale taki obeznany, trzeba być zawsze o krok do przodu i słuchać zespołów o których nie słyszeli nawet ich założyciele. Tyle ;)

Berials
31-05-2005, 23:43
Re : Wszyscy piszący nt. 666

Odczepcie się od Satanizmu, Szatana i liczby 666 bo użyje paru klątw...

Re : Topic

Dobrodziejstwa:
Medycyna, Humanitaryzm, Ja !, Kościół Szatana, Biblia Szatana autorstwa Antona Szandora LaVeya, Orange Revolution ! :D:D

Pomiędzy:
Nauka, MassMedia, USA.

Przekleństwa:
Bomba Atomowa, I i II Wojna Światowa, Osama Bin Laden & Saddam Husajn & Fidel Castro & Lukaszenko & Hitler i Stalin <<-- czyli Fanatycy i dyktatorzy.

Matek
01-06-2005, 07:25
Z jednej strony chwalisz biblie sztana i ich wyznawcow

A z drugiej tepisz jegos slugi:)

Tasior
01-06-2005, 08:00
Re : Wszyscy piszący nt. 666

Odczepcie się od Satanizmu, Szatana i liczby 666 bo użyje paru klątw...

Re : Topic

Dobrodziejstwa:
Medycyna, Humanitaryzm, Ja !, Kościół Szatana, Biblia Szatana autorstwa Antona Szandora LaVeya, Orange Revolution ! :D:D

Pomiędzy:
Nauka, MassMedia, USA.
Przekleństwa:
Bomba Atomowa, I i II Wojna Światowa, Osama Bin Laden & Saddam Husajn & Fidel Castro & Lukaszenko & Hitler i Stalin <<-- czyli Fanatycy i dyktatorzy.
1. A prosze badzo Mr. Satan-lover.
2. Prze pana ale to bylo w XXI wieku, no chyba że Szatan wymyślil inny kalendarz
3. A Stany Zjednoczone Ameryki byly sobie przed XXwiekiem, i wogole nie wiem po co to tu umieszczać.
Kolejne punkty odnoszą się do podkreślonych cześci wypowiedzi przedmówcy. Żeby bylo jasno :P

Dryb
01-06-2005, 09:00
@Dobo

@topic
Nie wiem czy wiecie ale w fakcie pisali ze liczba 666 nie jest liczba szatana. Liczba szatana jest 616 :]
Tak we wszystko wierzycie to moze idzcie i policzcie szkla w piramidzie Luwru? Ma wyjsc 666 - Dan Brown "Kod Leonarda Da Vinci"
Omg. Fakt to gówniany chłam. Powinien się nazywać 'Plota'.
A o XX wieku powiem tyle, że był obsrany, bo zasrana ameryka opanowała świat. A! I komuna była.

Berials
02-06-2005, 22:06
re: Matek Uciekaido

Tepię jego sługi ? Nie rozumiem... Dla Twojej wiadomości dla mnie Szatan czy jego sługi nie istnieją, a po prostu nie lubie jeśli się o nim mówi w taki sposób jak postujący powyżej osobnicy.

re:Taśkwa

Z tą pomarańczową rewolucją to był żart, panie God-Lover, a co do USA, poprostu niektórych denerwują ich posunięcia polityczne, które miały miejsce m.in w XX wieku. (Kuwejt, Wietnam czy stosunek do emigrantów).

re: Down
Jasne

Ashlon
02-06-2005, 22:15
re:Taśkwa
Z tą pomarańczową rewolucją to był żart, panie God-Lover, a co do USA, poprostu niektórych denerwują ich posunięcia polityczne, które miały miejsce m.in w XX wieku. (Kuwejt, Wietnam czy stosunek do emigrantów)

Po prostu dbaja o siebie. A nastepnym razem sprecyzuj bardziej, o co ci chodzi ;)

PiXik
04-06-2005, 08:40
Tepię jego sługi ? Nie rozumiem... Dla Twojej wiadomości dla mnie Szatan czy jego sługi nie istnieją, a po prostu nie lubie jeśli się o nim mówi w taki sposób jak postujący powyżej osobnicy.
jak możesz tego nie rozumieć?może dla Ciebie sługą szatana nie jest hitler ani stalin;|
@topic:przekleństwa??politycy ;p bomba atomowa,dyktatorzy.
@"muzyka techno, hiphop, "taa i jeszcze co.totalne dno.

Trialowiec
04-06-2005, 10:04
WTF? Co to jest "komórki telefoniczne"? :D
Nic nie rozumiem z tego. Może mi ktos powiedziec o co on sie pyta?

Szpicel
04-06-2005, 10:37
Przekleństwem jestesmy MY, LUDZIE. Wiem, ze dla jednych bedzie to dziwne i oburzajace, ale zastanowcie sie nad tym i spojzcie na to co napisalem wlasnie pod tym katem. Uwazam, ze czlowiek powinien zyc w zgodzie z natura i niepowinien jej ksztaltowac (wiekszość pomyśli, że znalazł sie kolejny z partii zielonych). Wydaje mi sie ze ludzie to pasozyty zerujacy na tej planecie (i doskonale zdaje sobie sprawe z tego ze ja tez jestem takim pasozytem) Nad tym tez sie zastanowcie. Człowiek wiecej uczynil zlego niz dobrego. A jezeli odniesie sukces to rzadko kiedy dotyczy to calej planety. Ludzie martwia sie tylko o siebie i swoj gatunek (w znacznej wiekszosci, chodz sa i wyjatki). Przepraszam bardzo jezeli kogos urazilem swoja wypowiedzia

Tasior
04-06-2005, 11:06
jak możesz tego nie rozumieć?może dla Ciebie sługą szatana nie jest hitler ani stalin;|
@topic:przekleństwa??politycy ;p bomba atomowa,dyktatorzy.
@"muzyka techno, hiphop, "taa i jeszcze co.totalne dno.
No dla mnie nie ;/
@up
Gdyby nie my to robiłby to inny gatunek...

Berials
04-06-2005, 12:34
re: pawelekthedruid

Skoro napisałem, że nie wierze w Szatana, to chyba logiczne, że dla mnie on nie ma sług w żadnej postaci.

Hitler czy Stalin byli ludźmi, a nie sługami Szatana. Przynajmniej ja tak to interpretuje.

Szpicel
04-06-2005, 13:08
@re up: Ja rowniez w niego niewierze (w tym sensie ze nie oddaje mu czci) ale wieze w to ze istnieje. Ale przeczytajcie sobie "Dżume" A. Camus'a i dowiecie sie ze bakcyl dzumy (czyt. zla) tkwi w kazdym z nas.

@re up up: Jezeli mialby to robic inny gatunek to szczerze mowiac wole byc ofiara niz oprawca, ale dalej jestem zdania ze to ludzie sa najwiekszym zagrozeniem Ziemi. Prowadzimy zbyt konsumpcyjny tryb zycia i w wiekszosci jestesmy egoistami, gdyby czlowiek nieprowadzil tak ekspansywnego trybu zycia swiat bylby lepszy.

Tasior
04-06-2005, 14:42
@up
Jak wolisz być ofiarą to twoja sprawa. Ja wole żyć tak jak teraz niż być teroryzowanym przez jakieś zwierzęta

Baron Kaldrick
04-06-2005, 15:12
@up
Jak wolisz być ofiarą to twoja sprawa. Ja wole żyć tak jak teraz niż być teroryzowanym przez jakieś zwierzęta
A ja bym wolał żyć w kooperacji. Ale za dużo jest ofiar i oprawców... Pff.

Matek
04-06-2005, 15:24
gdyby czlowiek nieprowadzil tak ekspansywnego trybu zycia swiat bylby lepszy.

Ekspansywnego czyli jakiego??

Moze powybijajmy glodujacych?? Wtedy populacja sie zmiejszy.

Powibijajmy tez takze nieco USA, Korei, Brazylii i Chin - wtedy zmiejszymy produkcje zywnosci.

Czy to bedzie mniej ekspansywne??

Przeznaczeniem kazdego gatunku jest wyginac- niewazne jak jest inteligetny. A jak to zrobimy... who cares?

Liado
04-06-2005, 15:41
MAm nadzieje że nie dojdzie do zagłady ludzkości o ile ludzie nauczą się w pełni korzystać z mózgu. I wcale nie chodzi mi oto żeby zmądrzeli bo są głupi.

Thero
04-06-2005, 16:19
Jak wy to biedaki przeżyjecie. Ludzie zabijają się na wojnach, codzienny terrozryzm, umieranie z głodu, zamaraznie w zimie, ale wy tu musicie cierpieć na temat "co to będzie". Weście przestańcie coniektórzy takie głupoty pie*dolić, wywody niewarte uwagi, to mi zaczyna powolutku przypominać bloga co drugiego ql ziomala 12 letniego z kompleksem małego kolberka w zamałych gaciach... ale co tam, też troszkę głupot popieprze: "Ludzie powinni się opamiętać". Ludzie! Argh, o jest jak polskie hip-hopolo. Wszyscy to wiedzą, ale i tak prawie każdy to powie i będzie mówić jak nam źle w POlskich obrzyganych blokowiskach. Argh.. Ja rozumiem, że ktoś to jeszcze uargumentuje, powie coś od siebie, a nie to co prawie wszyscy w kółko powtarzają.. Ludzie się nie opamiętają, ktoś mógłby nazwać nasze czasy czasem globalnej komercjalizacji, chyba miałby rację, nie ma co dlaej pisać, all wiemy, że każdy chce tylko kasy, a na pewno ogromna większość. Tego się nie zmieni. Świat zmierza ku końcowi i jak powiedział Enstein: "3 wojna świaatowoa odbędzie sie przy użyciu potężnych broni, ale 4 odbędzie się przy pomocy kijów i kamieni.".

Van Gul'dan Moose
11-06-2005, 21:45
Ty chyba na saksy do Polski przyjechałeś z Niemiec.Tam myślą(???)że Polska ma 15 lat... :baby:

xemmoe
11-06-2005, 21:50
Ty chyba na saksy do Polski przyjechałeś z Niemiec.Tam myślą(???)że Polska ma 15 lat... :baby:

Na pewno tak nie myślą bo są lepszymi historykami od nas...

Liado
16-06-2005, 07:43
@UP
A skąd wiesz że niemieccy historycy są lepsi od polskich? O historii polski napewno więcej wiedzą polscy historycy.

Pogromca pk
16-06-2005, 16:38
@UP
A skąd wiesz że niemieccy historycy są lepsi od polskich? O historii polski napewno więcej wiedzą polscy historycy.

Moze jemu chodzi o ogol spolecznstwa? Tak czy inaczej proponuje ci zrobic maly test: zaloguj sie w tibii, poszukaj goscia z bialo czerwonym outfitem, i zapytaj kiedy zaczela sie druga wojna swiatowa. Zapewniam cie ze z trudnoscia (jesli w ogole) znajdziesz kogos kto zna rok, a co dopiero dokladna date. O to samo zapytaj szweda (bo niemca trudniej znalezc) i zobaczymy czy dobrze odpowie.
A to chyba normalne, ze historyk polski zna historie polski lepiej niz historyk niemiecki (i na odwrot).

Przekleństwo? Rozpowszechnienie się cholernego systemu "rządów" (na chvj komuś rządy qrva?!), nacjonalizm (po chvj komuś podział na narody?!)

Gdyby nie bylo rzadow to co wtedy? Anarchia? Przed rzadami byli np. królowie, z ta roznica ze rzad wybiera sobie narod, a z krolem to juz troche inna sprawa (a to ze w rzadach sa idioci to co ja na to poradze?).
Poza tym nie wszedzie ludzie sa niezadowoleni z rzadow (ot chocby irlandia albo anglia). Trzeba sobie wybierac odpowiednich ludzi do wladzy, a nie np. takiego posla florka z big brothera albo wariatow z LPR.
Nacjonalizm - nie, podzial na narody - tak.
Skoro istnieja rozne narody, to naturalny jest podzial na nie. A nacjonalizm jest oczywiscie zbedny.