Pokaż pełną wersje : Muza w Tibii...?
Siemka... Jak myślicie... Było by możliwe aby Tibia miała odgłosy? Albo jakąś stylową muzykę? Bo tak szczerze to Tibia była by ciekawsza gdyby można było jeszcze słuchać jęki zabijanych potworów :P a w tle muzyczka :) marzy mi sie takie coś... Ciekawe czy dałoby sie takie coś zrobić...
Piszcie czy było by to możliwe i jak sobie to wyobrażacie... :D
Raczej nie bo zwiekszyły by sie laggi a i tak sa juz spore.
Zawsze mozna zarzucić Winampa :P
Dj Nekro
07-03-2004, 19:53
Chyba cie poje**ło !! X(
Wtedy byłyby lagi jak Pałac Kultury!!
A poza tym można wtedy słuchać swoje mp3 :D
Jeżeli przy winampie ci nie laguje to w tibii odgłosy też by nie przeszkadzały... Więc nie mówcie że były by lagi... X(
Jeżeli Ci się Tibia laguje przy winampie, to zawsze pozostaje wieża.
Ja lubie zapuścić podczas gry Rammsteina==> album ,,Mutter" 8)
Pani Czarodziejka
07-03-2004, 20:02
pomysl sobie. zaluzmy idziesz na rotwormy i po jakichs 2 h slyszales setki tych samych dzwiekow. moge sie zalozyc ze wylaczylbys glosniki. a co do lagow... nie wiem co to zmienia? wyslalnie informacji o odegraniu jakiegos tam dzwieku nie jest wcale wieksze jak wyslanie tektu ( odglosu potwora )
ludzie ja was nie rozumiem !!! Odgłosy w tego typu grach to podstawa... a wy myślicie tylko o lagach... napiszcie jak sobie to wyobrażacie a nie ze od razu lagi... :]
Ja uważam że by się nutki szybkooo znudziły.
Dj Nekro
07-03-2004, 20:09
:D Tibia niech zostanie jaka jest tylko z tymi lagami coś by CIPowie zrobili bo to przez ich są lagi :D
Palisanderos
07-03-2004, 20:09
Ta wez sluchaj trola ktory ucieka i krzyczy "Tylko nie po twarzy" albo "Bede już grzeczny"=)
lagów to by raczej nie byyło tylko klijent tibi do zasania byłby większym, bo muzyka z klijentem by była. Ogolnie zwięk mógłby być..ale w tle musiała by być jakaś klimatyczna mózyczka.. (jak ktoś grał w heros and might and magick 3 to wie oczym mówie) niby muzyczka monotonna a nie do znudzenia. oczywiście w czasie wallki muzyka ostrzejsza..a gdy atak potworkow to różne jęki ... ps roty, dwarfy (czyli najczęściej zabijane i monotonne miałyby najcichszy odgłos ;)
Alchemiko
07-03-2004, 20:29
No jest tak jak z grafika w tibii, nie jest ona przesylana przez serv, tylko sa na klijecie.
Gdyby byla muza, odglosy, to klijent tibii wzroslby o kilkanascie/kilkaset MB (wiadomo, musi byc kilka muzyczek i dzwiekow)
Pozatym muza i dzwieki raczej by nie pasowaly do "kwadratowego swiata tibii"
Jak ktos chce muze, to winamp, lista na ~4h i heja :-)
według mnie nie ma co ...
muza by cie po jakims czasie doprowadzała do obłedu i stanu sprzyjającemu rozwalaniu mebli głową :P
a pozatym byłyby lagi cholerne
a jak ktos chce miec muze to włącza winampa wieże lub telewizor a nie zmusza wszystkich do zrobienie tego co oni chcą :D 8)
Muzyka i odglosy w Tibii były by cool... Nie rozumiem jak możecie tak mówić że to by było nudne... musielibyście przetestować to byście uwierzyli... :( według mnie było by to możliwe... piszcie nadal co myślicie...
Reformator
08-03-2004, 17:41
Moim zdaniem muza w tibii jest zbędna :D
1. Popsułoby to klimat gry (komuś może się wydać dziwne :P )
2. Zwiększyly by się laaaaagi które i tak male nie są
3. Wymagania minimalne kompa by się zwiększyły
3. We wszystkich RPG w które grałem po 2 tyg wyłączałem dżwięk i odpalałem winaamp. Więc po co za 2 tyg przyjemności płacić tak wysoką cenę?
P.S. Jak ten temat jest powiązany z tematem działu bronie i przedmioty ?(
Przyznam szczerze, że wolę słuchać swoich mp3... to bardziej cieszy niż jaka kolwiek DURNA muzyka z każdej gry ;]
-misiek-
08-03-2004, 19:31
Jak chcesz mieć w tibi muze to włącz se winapa i puść jaką tam słuchasz h-h czy techno czy co tam innego wolisz, ja tak robie i jest spoko. 8)
Mathayus
08-03-2004, 19:42
no najlepije bybloby jakby sie po muzyce rozpoznawalo potwory
np. demona spiewa shazze
a dwarf guardy wali male pieski dwa
Według mnie odgłosy w tibii były by świetne... słychać uciekającego trola... ziejącego smoka :P muzyka dla uszu... dziwie sie wam 8o przecież to by było super...
przeciez ludzie to by bylo genialne! i tu nie pier***cie ze by byly lagi wieksze, muza odgrywana na kliencie a nie z serwera jedynie lekko by wzrosly wymagania
tak NUZEN to jest to... widze że ty sie znasz na rzeczy... tamci nie uwierzą póki nie zobaczą lub usłyszą... nie moge sie doczekać jak beed zabijał WOLFA on WUUF ! haha SUPER... ludzie piszcie nadal co o tym myślicie... a jak bedzie duże grono to może dałoby sie to jakos załatwić... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Externus
29-04-2004, 18:03
nie sadze zeby byly przez to wieksze lagi ale i tak jestem przeciwny muzie w tibii !! zepsula by ona klimat ktory czyni ja lepsza od gry takich jak "mu" czy inne onlinowe erpegi (z muzyka) !!
Artuditu
29-04-2004, 19:54
To by bylo fajne ale polecam tez zeby chary i potwory wykonywaly jakies ruch w ataku np. ruch reka bo jakby tak bylo to bym widzial ze np. kto mnie nawala i wiedzial bym kto to a nie pozniej ze zwala na 2 osobe :D
Ale muza by byla spox. :P
muza... mozna wlaczyc winampa
ale odglosy czemu nie
i nie musialy by byc lagi... mozna by bylo wprowadzic pakiet dwiekow do sciagniecia i klient tibi odgrywal by wszystko z twardziela
Taki sobie Sebek
29-04-2004, 20:13
Przede wszystkim zgadzam sie z przedmowcami , ze po chwili gry odgłosy jęczącej amazonki albo pierdzącego smoka :D mogły by doprowadzic do szału aczkolwiek trochę odgłosów by sie przydało ale musiało by byc ich duzo bo znam nalogowców którzy w Tibie pykają 6-7 h dziennie ... samemu znudziło by mi sie co chwila słuchać piszczenia martwego rata itp ...
A POZATYM JA ZAWSZE W TIBI GRAM Z WINAMPEM NA PASKU ...
GDY ZBUDZI NAS DZWIĘK POTLUCZONEGO SZKLA
GDY PRZEJDA FOSĘ I DORWA SIE DO BRAM ...
MAMY COŚ CZEGO NIE ZABIORA NAM ...!!! :( 8) :)) :P
nie
powiem tak: tibia gdyby miała odglosy straciła by swój cały urok, ak samo gdyby miała lepszą grafe... :/
btw. fajnie jest rozwalać potworki przy "No Leaf Clover" albo "-Human" lub też jakimś innym shitku moich kochanych downów :P
pozdrawiam
Fallorian Thennars
29-04-2004, 21:28
Muzyka zepsułaby klimat Tibii :) . Brak muzyki, badziewna grafika, szczątkowe animacje - to główne zalety Tibii ;) . A jeśli nie lubicie ciszy włączcie Winampa.
I macie racje, większość dźwięków by sie znudziła baaardzo szybko. Zwłaszcza Trolli i Ratów. Aczkolwiek CIPsoft mógłby zastanowić sie nad dodaniem dźwięków do Tibii (to powinna być opcja, nie konieczność).
Pcmichuneus
30-04-2004, 09:54
1) Lagów by na pewno nie było, przecie to client odgrywa a nie prosto z serva.(Oczywiscie jezeli sluchasz muzy i masz lagi to znak ,że masz psedwojenny spset :rolleyes: )
2) Muza w tle mogla by sie zmieniac. Np. w miescie jakas inna, w poddziemiach itd. podczas walki inna i wogóle. Ale mogłaby być taka mroczna aby dodala jeszcze trochę do klimy.
3) Dźwięki...ktoś wczesniej napisał,że jakby ktoś szedł na ropty to po chwili by miał foooooooollll nachodzących na siebie dźwięków....EEEEE zonk!!!!...wcale tak być nie musi, a jak jest to w innych grach rozwiązane??? Jest ograniczenie odgrywanych dzwiękó jednocześnie aby nie bylo takiej wlasnie sytuacji nachodzących na siebie dźwięków ,że aż nic nie słyszysz :)
4) A jak komuś muza czy dźwięki przeszkadzają to co za problem dodać opcję wyłączenia dźwięków???
5) Uwazam ,że dźwięki i muza to extra pomysł 8o
Ja zawsze przed wejściem do Tibii włączam winampa 20 piosenek z h-h i.... jest extra:)
powiem jedno... jestem przeciwny muzyce w Tibii... nigdy tego nie poprę... wolę tak jak jest... można bezproblemowo włączyć swoją muzykę... i jest tak jakby bardziej klimatycznie... taka fajna prostota... ale i zarazem hehe walory tej gry :D poza tym ja nie słucham takiej muzyki którą mozna byłoby tutaj bez uszczerbku na klimacie zarzucić... wolę swoja muzyczkę tak jak teraz... Magiera & LA - Kodex 2 'Proces' i kawałeczek WWO 'Każdy Ponad Każdym' i to są powody mojego protestu ;) - każdy ma winampa i ulubione kawałki... i właśnie to powinien być OST do Tibii... żeby nie było ograniczania i żeby muzyka nikogo nie odrzucała od Tibii... 8)
idZi Master Of Dizaster
30-04-2004, 17:06
uu po co .. bez muzy tibia jest fajna :P zawsze mozna zalączyć mpTrójki
Nie wydaje mi się żeby to był najlepszy pomysł. X( Niektózy mają take lagi że nawet kroku zrobić nie mogą, a co dopiero by mieli jak by była muza. Chyba włączyć Tibi by nie mogli. X(
PS: Zawsze morzna włączyć sobie Mp3 na kompie
Sorcerer Maciek
30-04-2004, 21:38
:miecz: Mówie co myślę (że tak zażartuje): Zepsułoby klimat; zwiększyłoby lagi (argh); i w ogóle coś mi muza do tibii nie pasuje. :sword:
Aha - czy muzyka w tibii to nowy rodzaj broni? Jeśli nie to co ten temat tu robi? ;)
Eh... po co komu dzwięk w tibi ... moim zdaniem włączenie jakiegoś metalu itp bardzo dobrze podkreśla klimacik gierki ( :) ). A jeśli cipsoft nie ma co robić to mogą poprawić grafe bo ta ... wychodzi z mody (żeby nie powiedzieć brzydko). A wogule to... temat troche nie w tym dziale i fajna nabijaczka postów bo w sumie posty się nie różnią za bardzo :)) .
hmm odnośnie dźwięków to nie wiem czy by to podniosło tak bardzo lagi, powiedzmy że dźwięki rozdzielilibyśmy na dwa rodzaje a - bliskie, b - dalekie. teraz pozostaje kwestia przypisania im jakiś ID, powiedzmy że dźwięk wyglądałby tak: XXX i dalej jak w kodzie szesnastkowym, jeśli komuś chce się liczyć to 16*16*16 no i załóżmy że dwie pierwsze kodują dźwięk, a ostatnia to głośnośc, ale 16 poziomów raczej rozważać nie będziemy, wystarczą dwa, przy nas, na ekranie i około półtora ekranu od nas. myślę że nawet około 40 takich sykgnałów to będzie 120 znaków na sekundę więcej do przesłania, lagi niewiele się zwięszką, oczywiście mogliby wprowadzić brak pobierania informacji o dźwiękach z serwera dla tych co sobie tego nie życzą, do jest chyba do zrobienia, prawda?
pozdrawiam
edit: odnośnie muzy, aby muzyczka o długości nastu minut (sądzę że krótsza po dwóch godzinach by do szału doprowadziła) była w miarę mała musi to być mid i tutaj problem, starsze karty dźwiękowe mają dość ubogą baze dźwięków dla midów, nowsze, o wiele lepszą, także na każdym kompie brzmiałą by inaczej, a wav zajmowałbym kilkaset MB, mp3 - obciążenie proca, chociaż i tak pewnie 3/4 ludzi gra z odpalonym winampem (((-; uważam nie że ma lepszej mieszanki do tibii jak enya, era, rammstein, toy dolls i mocne techno podczas ostrego hunta ((((-; a jeszcze era fajnie jest jak leci kiedy się po podziemiach śmiga (((-;
Wydaj mi się że saxiu ma racje. Zgadzam się z nim magli by zrobić tak że kto nie chce muzy to nie musi sciągać updeta. :))
git
ale ale
moznaby regulowac nasilenie muzy/dzwiekow, moznaby ja wylaczyc, moznaby jej nie sciagac (np. jak komus sie nie chce zasysac 200mb pierdzenia smokow :])
tak to by moglo byc
X( lagi lagi lagi lagi x100 puść sobie vinampa.i graj mi się podoba gra przy vinampiea jak coś to przeżuć się na HB taka sXerowana tibia w gorszym wydaniu :]
Fallorian Thennars
01-05-2004, 19:48
Oryginalnie dodany przez pawelekthedruid
X( lagi lagi lagi lagi x100 puść sobie vinampa.i graj mi się podoba gra przy vinampiea jak coś to przeżuć się na HB taka sXerowana tibia w gorszym wydaniu :]
Jeśli nie wiesz o co chodzi nie odzywaj sie X( muzyka byłaby odtwarzana z klienta, nie z serwera, co powoduje lagi takie same jak Winamp, czyli ŻADNYCH LAGÓW NIE BEDZIE!!! .
Ja myśle że gdy niektorzy graja od rana do wieczora ...i expia naprzyklad na rotach :] to by cała noc nie mogli spać ,, by cały czas slyszeli te odglosy..... podoba mi sie nawet cichy klimat tej gry ...... niech zostanie tak jak jest ;)
Konstantynopol
02-05-2004, 09:14
Ja uwazam ze nie bylo by lagow bo jak sie zciagnie odglosy na kompa w formie mp3 to by nie bylo zadnych problemow. A co do lagow to ja mam dobre szrokopasmowe lacze i wcale nie nazekam na neta a lagi mam. Lagi to jest wina CIPów a nie naszych kompow.
Main Vegeta
02-05-2004, 09:15
Ludzie... jak by były odgłosy to by była też kakofonia. Pomyślcie, chodzicie sobie po kopalni i bijecie nie wiem... soldy. Obok was ida jeszcze kilka ludzi i tez bija, przecierz Wy byscie slyszeli odglos jak oni bija tak samo jak oni jak wy bijecie!Ja po 30 minutach bym podziekowal jak bym chodzi po kopalniach i bym ciogle slyszal jakies: Uuu!! Achh!! Aua!! A masz wstretny krasnalu!!
dobra, za to mnie znienawidza, ale nie ta główna przyprawa to mnie roz....waliła... kakofnia, no koleś ma nieprzeciętny dar gadania idiotyzmów... grałes może knight-online? albo w counter strike? albo w unreala? albo w inną gręonline z dźwiękami? lećmy po koleo
ko - expowiska są takie że dosłownie co dwa metry potworek, ludzie co 4 metry, nie słyszałem rzeźni, a nawet jest !muzyka! jak ktoś lubi
cs - dany team startuje w swoim bezpośrednim otoczeniu, każdy kupuje na początku broń, magazynki, granaty, equip i inny śmieć, później jak jest rush na to lecą i nawalają z prędkością ckm z tych karabinków, na dodatek czasami się odzywa czyjśc głos przesyłany w trakcie gry
unreal - kto grał nie musze wyjaśniać, strzela się w wielu przypadkach na chybił trafił i nieważne czy to rakiety, czy laser, czy inne badziwie...
pozdrawiam
Co wy gadacie, zeby muzyke dac do tibi??? Jak pasuje muzyka do plastelinowych ludkow? Pograjcie sobie w Hellbreath, tam muza pasuje bo slychac odglosy miecza, a tu?? chmurki slychac bedzie??? Gdyby muzza byla potrezbna to Cipsoft by ja dal ale nie zrobili bo to zawracanie odbytu :P.
kubusiek
08-05-2004, 09:39
na muze nie ma co liczyc. 8) jak chcesz se czegos posluchac to wloncz se radio. :))
Wielkich lagów to by to nie zrobiło to tak jakby meic gg wlaczone albo winampa sluchac jeen grzyb tylko ze najpierw kazdy dzwiek moim zdaniem by musial meic 5-10 minut zeby sie tak sztbko nei znudzil ;-/ ale to by było boskei w meiscie slychac szum i gwar na ghostlandzie jak jecza ghule (bez skojarzen prosze ;) )
moim zdaniem spoko
Ogolnie zwięk mógłby być..ale w tle musiała by być jakaś klimatyczna mózyczka.. (jak ktoś grał w heros and might and magick 3 to wie oczym mówie)
ekhem...ja tam bym neichcial nikogo obrazac h m&m fajna giera ale muza jest ochydna
tam gra jakis pijany skrzypek albo inny badziew muzyka jest okropna czlowiek gra 1 h mzoe wiecej i wylacza glosnik bleee (BEZ URAZY ;) )
ŚWIEBODZIN ROX
:]
Avanti Sorcerrer
10-05-2004, 07:46
Popieram Panią czarodziejke .... gdy bedziesz grac 12 H na dzien to zapefne ci sie znudzi a mp3 mozesz wlaczyc albo nie ....
Tibia ma swoj klimat i niezmieniajmy tego .... ja np. nie kce zmiany grafiki ewentualnie poprawienie obecnej na dokladnijesza ale bron boze jakiegos 3d czy cos ....
Tak samo z muzyka zupelni by to zmienilo Tibie ( tak mysle )....
redfaction
10-05-2004, 18:28
muza w tibi to by było coś a nie takie nieme ludziki biegające po świecie :P Podoba mi się twój pomysł ale zawsze można zarzucić winampa. Co do dźwięków potwrów to nie jestem zbytni przekonany pomyślmy 10 osób bije rotwormy i po kolei roty padają dzwięk ginących rotów byłby co najmniej denerwujący :D
Mathayus
12-05-2004, 08:27
zawsze mozan sobie MP 3 puscic i ja to wole od jakies kitowej muzyki ktora zregoly w Rpg leci a pozatym jakie bylybylagggi
The_FaLLen
12-05-2004, 09:00
:D
Jestem za . ale tylko wtedy jakby tą muze dało się jakoś
wyłączyć po czasie jak by zaczeła mnie denerwować. X(
Z tego co widze to większości tibijczyków pasuje brak odgłosów i mi także :D Ja przez te 10 miesięcy (bo tyle gram w tibie) zdążyłem się przezwyczaić do braku muzy. Na początku sądziłem, że to minus, ale to jest plus :D Bo jak czsem garm pare godzin, to te dzwięki by mi się znudziły (bo amm maga i potrefie np siedzieć 4-5h na rotach :P), a tak telewizor stoi obok kompa i zawsze VIVA lub MTV włączone i tak mi pasuje :D
pusc sobie ironow albo Linkinow to bendzies zmial jeki:D:D MeTTalice tez polEcam:D
Rozrewolwerowany Rewolwer
15-05-2004, 10:39
Oryginalnie dodany przez Nuzen
przeciez ludzie to by bylo genialne! i tu nie pier***cie ze by byly lagi wieksze, muza odgrywana na kliencie a nie z serwera jedynie lekko by wzrosly wymagania
POWALIŁO CIE!! X(
wyobraż sobie jak rolujesz tak z pięć cyców i te się ciągle drą!
Wyobraż sobie wtedy ten "genialny;( " pomysł 8)
Jak widac Tibia nie potrzebuje wogule muzyki bo gdyby potzrebowala nie gralo by w nia tyle lodni a tu cochwile jakies nowe serwery powstaja co swiadczy o tym ze tibia przyciaga do siebie grono graczy taka jaka jest teraz. A gdyby zrobili tibie3d to ja bym raczej podziekowal (puk puk, odpukac zeby jej nie zrobili :D)
No co ty ja naprzyklad tak sie przezwyczailem do tej ciszy ze bym nie wytzrymal przy dziwiekach non stop brak ork zerk sierk itp.
Najlepiej jak gram sobie wieczorkiem rodzicow nie ma na chacie i grm sobie w tibie zamkniety w pokoju!! 8)
---
Rizufina< lvl26(rosnie)> mlvl 4<Julera<Thais
18:39 You advanced from Level 25 to Level 26.-yupi
Blad - Antica
15-05-2004, 19:20
To już (niby) kiedyś miało być, ale facet, wyobraż sobie muzyczke z POKEMONÓW w tle tibi albo zabijaja potworka on krzyczy "ugpf" albo tak siedzisz se na dwarfach i co chwile "ugpf" "ugpf" "ugpf"...
temat ten chyba powinien byc w "inne"
w podobnym temacie sie juz wypowiedzailem. jestem za odglosami walki!
jak ktos jest przeciw niech zagra w knight online i zobaczy jak moze byc fajnie.
Kpt. Meszkoni
15-05-2004, 20:42
Myślę, że muzyka lub odgłosy w Tibi są nie potrzebne. Zgadzam się z niektórymi wypowiedżiami. Wyobraźcie sobie powtarzającą się sekwencje w formacie MIDI, która miała by udawać podkład muzyczny. Taka sama sytuacja jest z odgłosami walki - za każdym razem gdy udeżysz potworka lub on ciebie będzie słyszalny jakiś trzask w głośnikach. Po kilku minutach gry będzie można oszaleć! Pomysł z muzyką i odgłosami w Tibi - "ODPADA"!
Pozdrawiam.
V.E.N.O.M
20-05-2004, 15:19
najlepiej jakby muza zmieniala sie w zaleznosci od tego co sie dzieje na mapie w czasie walki dynamicznie jakis hardcore a potem bethoven:D::D:D
No way....tibia ma swuj niemy urok.Jak hcesz to zapodaj sobie winamp'a :D
Externus
24-05-2004, 18:55
łeee!! wykasujcie ten temat bo jeszcze jakis CIP zobaczy i se przetlumaczy i zastosuje (armageddon)
WielkiBojoguhi
24-05-2004, 22:42
Czy by były lagi czy nei nie ważne wole odważać swoją muze dlatego niechce rzeby była muza w tibi!!!
A ja bym chciał zeby w depo byli Dj,NPC i puszczał co mu powiesz: :)) Browar za darmo, Piękne panie, I muza.
A ja bym chciał zeby w depo byli Dj,NPC i puszczał co mu powiesz: :)) Browar za darmo, Piękne panie, I muza.
To jest nie mozliwe niedosc ze mam lagi to jeszcze jak by byla muzyka to jest nie do pomyslenia.....to nie jest zadobry pomysl.... :( :(
Ludność:
"Gdyby eternit był szybki(10gb/sek. transferu),
ale nie jest ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( "
To bym chciał żeby były odgłosy, ale bez muzy(wolę swoją metaliczkę lub rammsteinika)...
Co do grafy to mam podobne zdanie(mogła by być lepsza)
spider-bialystok
02-06-2004, 19:06
Fajnie gdyby były odgłosy, ale muzyczka wg mnie jest niepotrzebna.
ps.Co wy macie do grafy, dla mnie jest ok i nie chciałbym żeby było jakieś 3D bo to by porażka była.
Artur-Knight
02-06-2004, 20:28
Według mnie muzyka jest mozliwa ale z wlasnego kompa :P
pixar-druid
02-06-2004, 20:39
moze i muza by byla fajna ale monotonna i byly by lagi.. :(
zawsze mnie to smieszy kiedy ktos mowi ze prosta grafika zerowa animacja i brak sounda to najwieksze zalety tibii a jeszcze bardziej chce mi sie smiec kiedy sam przyznaje temu racje 8o
Muza w tibii była by zejeyyyy fajna :)
ale spowoniło by to gre ;(
mogadige
02-06-2004, 23:08
Muza w tibi to chyba zly pomysl ?( .Lagi by byly okrobpe(pomimo ze juz so :D ) a muze mozna z wierzy czy winampa puscic :))
Muzyka i tak bylaby po stronie kliienta, wiec nie mialoby to wplywu na lagi.Tylko te kilkugodzinne hunty przy tej samej muzie...Chyba bym zwariowal
Moim zdaniem muzyka Tibii to genialny pomysł 8)
Nie było by takiej martwej ciszy ;(
LAGI i tylko lagi , jeśli macie lagi i tak na nie się skarżycie to nie grajcie w Tibie. Wtedy już nie będzie lagów X(
Nahh the Evill
03-06-2004, 10:40
Muza ... nieeee
Muza sie nie nadaje, nie wiem jak wy ale ja duzo grywam w tibie i musialo by byc tej muzy naprawde sporo zeby sie nie powtarzala (sporo muzy = wiecej sciagania)
Wolał bym juz jakies dzwieki, ale nioe takie ktore drecza ucho przy 10 godzinie grania. Cos takiego co nie bedzie pomagac ale tez i nie bedzie przeszkadzac.
Muza = nieeeee :(
Dzwieki = taaaakk :)
Pzdr
hehe...fajny pomysł ...fajnie było by pozłuchaćwarczązego zerka...:)
Rikimaru
05-06-2004, 18:16
Chlopaki dzwieki czy muzyka wcale by nie powodowaly lagow bo wszystko by bylo na waszym kompie. Wbrew pozorom tibia by wcale nieduzo wiecej zajmowala moze 2-3mb, to jest 15 minut jednorazowego czekania na slabym laczu. W dodatku oczywiscie muzyke by mozna bylo wylaczyc z poziomu gry-menu-options-sound wiec nei widze problemu, komus by goerzej chodzilo albo by mu nie pasilo to by mogl wylaczyc. Ja bym chcial uslyszec jak dragon zieje ogniem lub idac przez las sluchac spiew ptakow czy cus:). Warto by bylo uslyszec to FCHHHHHHH a nie tylko czytac odglosy ;). Fajny by byl demoniczny glos samego demona, od razu w gaciach by si emokro robilo co poniektorym hehehe. No i gra by nabrala wiecej klimatu, a co za tym idzie wiecej pozytywnych emocji:)
Oryginalnie dodany przez Cyzio
[...] Tibia miała odgłosy? Albo jakąś stylową muzykę? [...]
Jak dla mnie to nie, lepiej niech zostanie jak jest, ponieważ gdyby były odgłosy pewno by się znudziły ( w diablo po pewnym czasie też już mi się nudziło, słyszeć w kółko to samo)
/Lepiej tak jak już ktoś napisał - zarzucić do winampa jakąś muzę.
Zawsze mozna pojsc na kompromis np zalozyc server z dzwiekami i muza jednym zdaniem dla kazdeko cos milego 8)
Elendart
09-06-2004, 23:01
jesli jakas bylaby muzyczka to fajnie by bylo gdyby byla np elficka:):P
ludzie przezciez odglosy bylyby realizowane po stronie klienta. nic bys z sieci nie pobieral.jedynie przy updacie pobralbys wszystkie dzwieki i juz.
ja jestem za odglosami waliki.
Elendart
10-06-2004, 07:52
rzeczywiscie odglosy walki by urzeczywistnily tibie
ale muza tez byla by na miejscu
chcesz muzyki w tibii ??? to wez wloncz jakis tam program jaki masz do odtwarzania muzyki i sie ciesz :D ale jak chcesz odglosy to jak wczesniej Pani czarodziej muwila to bys zwariowal od duzej ilosci dzwiekow ginacych stworow:P
ja sie zgadzam z muzyką :D bede :king: i bede miał :sword:
Klusek07
10-06-2004, 23:27
wystarczy popatrzec na takie giry jak MU Online, odglosy sa pierwsza klasa a lagow nie mam prawie wogole,MUZA MUSI BYC
Koli-Maestro
13-06-2004, 14:30
W sumie fajnie by bylo jak by byla muza Tibianska ale............. no waslnie ja wole posluchac swojej z WINMPA a nie jakies jeki !!!! Chcial bym zeby w TIBI byl tak jak w DIABLO II pasek który pokazuje ile brakuje do lvl takie cos by sie przydalo !!!! :D:D:D
>>...........PoZdRaWiAm..........<< !!!
skrzypek
15-06-2004, 13:51
mysle z emuzyka byla by bardzo meczaca i szybko by sie nudzila
A ja uważam, że fajnie by było gdyby była lekka muzyczka, np. taka średniowieczna - oczywiście z możliwością jej wyłaczenia :]
A jeżeli nie, to chociaż jakieś odgłosy, np. z walki - fajnie by było gdybyś słyszał brzdęk cięciwy jak strzela do ciebie Hunter, albo brzdęk miecza o zbroje, albo słyszysz jak skwierczysz gdy się palisz :))
Fajnie by było....
No ale każdy woli to co lubi
Invader from Hell
18-06-2004, 22:04
Ja uwazam tak:
1.Niech na test servie zrobia takie cos i sie sprawdzi
2.ja bym tylko chcial zeby potwory mówily fajne byly by takie teksty typy "You will buuuuurn!!!" wyobrazcie to sobie.
3jaki grzyb mówi ze bede lagii pzeciez to absurt
4.Ja itak slucham swojej muzy
5.Byla by opcja wloczania i wyloczania muny i dzwieków
6.Graliscie w diablo? w II jeszcze jako tako byly dzwieki spox ale itam wolalem se sluchac swojej muzy
ale w diablo I byla tragedia (myslicie ze w Tibii moze byc lepiej?)
7Moje zdanie:
tylko teksty potworów powinny byc
W sumie chciałabym dźwięków troche. Bo taka cisza jest nudząca, można włączyć mp3 albo wieżę albo TV yhh ale to nie pasuje jak bijesz np. Draga... W sumie to by się przydało. Tibia nabrałaby innego klimatu... lepszego. Może kiedyś to będzie możliwe :))
Marchewka
18-06-2004, 22:46
W Mu online sie gra wrecz cudownie , Muza , Zero Lagow. Ale Tibia to co innego :P poza tym ze spoko ziomki graja to nic ciekawego nie ma ;)
no ale jak by sie tak siedziało 7-8 godz np na dwarfach to dziękuje ale chyba bym sie zesrał jak bym miał słuchać cały czas tych samych odgłosów jeszcze w tle jakaś muzyczka :D fajne przez 2godz ale później może sie znudzić :) chociaż faktycznie uatrakcyjniłoby to bardzo gre. Ide sobie drogą słysze jakiś ryk a tam cyklop - bajer ;)
Dobre by bylo to bo np. zostawiasz na chwile kompa i slyszysz wlasne jak cie bija rooty albo cos.
<<<X(>>>
Tibia stracila by swoj urok a pozatym czy widzicie cos takiego naprzyklad demon krzyczacy:"Ala nie bij bo cie spale" :P
No nie ale bylo by smiesznie gdyby DEMON cos takieggo mowil lub krzyczal (zalezalo by to od jego nastroju) :):):):P:P:P
Myśle że twórcy musieliby włorzyć ogrom pracy a i tak teksty wołane przez potwory powtarzały by sie co po niedługim czasie stało by się irytujące.
@Adamik
wcale nie bylo by irytujace. po dzwieku w glosnikach poznawal bys czajacego sie za plansza potwora (np.huntera). Moim zdaniem wypas
@Prus
a czy teraz demon cos takiego krzyczy ? LOL
:) ja tam bym chcial zeby potworki które rozpier***am wydawaly z siebie jęki moze w niedalekiej przyszlosci bedo dzwieki w tb :)) pozdro ps. narazie zadowalajmy sie winampem ;)
Fortus Palladyn
27-06-2004, 10:53
jak tam słucham Winampa jak gram w Tibie i nie mam lagów 8) ,ale jakby były dźwięki i jakaś muza w Tibii to napewno by sie mi znudziła , bo muzy by w grali z jakies 2 piosenki, a odglosy od potowrkow by tez sie znudzily, np. trenujesz ze szczurami i one cie bija i ciagle jakis odgłos bum bum bum nużył by , ja bym odrauz wylaczyl glosniki ?( a tibia teraz jest zajebista i niech taka zostanie :))
Ja słucham soundtracka z Final Fantasy 7 podczas gry w tibie. Polecam wszystkim ktorzy nie maja czego słuchac podczas grania.
A pomysł by na stałe dodac muze do tibi jest zły
nie ten wiek nie ta era moze za 50 lat ;D
Tibijczycy:D
Muza bylaby na kompie, a wyslanie przez serverek wiadomosci, kiedy odtworzyc nie spowolnily by gry;)
===
Ja tam nie mam lagów (no troszke;) ):king:
Jedni chcą drudzy nie..Ale mam bardzo dobre rozwiązanie. Do głosu w tibii powinna być osobna instalka. Kto sie boji o spowolnienie gry niech jej nieinstaluje :]
Jak na mnie to powinny być głosy tylko np. lasów, w mieście inne, no i powinien być dźwięk jak ktoś pisze do Nas prywatną Wiadomość (coś jak w Gadu-Gadu)
W zupełności by wystarczyło :) Ja bym sobie specjalnei choidł do lasu, lub nad wode żeby posłuchać takich dźwięów
(dzięcioł, mewy itp.) A w nocy np. wycie wilków itp. , no a w jaskiniach jakieś coś , jak by woda kapała, jakieś kamysczki się przesówały itp.
Co o tym myślicie?!
NO WAY!!!!!!!W tym urok ze brak muzy i kanciasta grafa!Ja zawsze sobie puszczam winampa i jesli ci brak muzy to tesz tak zrób.
Froggerr
02-07-2004, 19:36
Weźcie sie od*******cie dzięk w tibi to byłby wypas.
Weźćie sobie pomyście idziecie sobie i nagle wyskakuje wam battle i słyszycie głos potwora np:smoka a macie 8lvl i macie możliwość dania długiej dzidy aby ratować skure :))
Froggerr
02-07-2004, 19:38
Ja tam kurde chce mieć dziwęk w Tibi bo już mi sie nudzą moje mp3 z Winampa.I niechrańćie że by sie wam znudziły dzwięki w tibi bo w takim razie jesteśćie nooby
Almexian
06-07-2004, 22:36
Ja tam wlasnie za to lubie Tibie. Gralem w pare mmorpg gdzie byl dzwiek i jakos tego dzwieku byla naprawde nie przyjemna, a nawet nedzna. A tak sobie odpalam Pezeta i spokojnie slucham:) Ale zawsze mozna sprobowac
Wielki Pawsiuk
15-07-2004, 09:24
Hehe....to by było mogło być dobre...a jak sie znudzi to wyłączyc i oczywiscie jak by lagow od tego nie bylo...no to ja bym byl za...
w gruncie rzeczy wolalbym sluchac swojej muzyki, ktora ja osobiscie preferuje...a nie ciagle, monotonnie powtarzajacej sie muzyki az do znienawidzenia. takie jest zdanie kazdego..:D
Adwokat bazantow
19-07-2004, 11:50
Ludzie jakie lagi??
Przeciez muza nie lecialaby z neta a z kompa.
A w kazdej grze gdzie sa dzwieki przeciez jest mozliwosc ich wylaczenia.
A tak to kto zna gry w ktorych nie ma dzwiekow?
Nawet pegasus mial jakas (kiepska ale zawsze) muzę.
Ja jestem stanowczo na tak.
Czy nie bylo by fajnie uslyszec majestatyczne Krakkkk Orccccc???
A jakby komuś muza przeszkadzala to mozna zawsze ją wyłaczyć, no nie?
Ludzie , niewiecie co muwicie . dzwięk w tibi był by zjeb*** , ja obecnie jak ide na hunta to wlonczam winnampa i jakos muzyke , to wtedy mi się lepiej gra =]
Oryginalnie dodany przez Adwokat bazantow
Ludzie jakie lagi??
Przeciez muza nie lecialaby z neta a z kompa.
A w kazdej grze gdzie sa dzwieki przeciez jest mozliwosc ich wylaczenia.
A tak to kto zna gry w ktorych nie ma dzwiekow?
Nawet pegasus mial jakas (kiepska ale zawsze) muzę.
Ja jestem stanowczo na tak.
Czy nie bylo by fajnie uslyszec majestatyczne Krakkkk Orccccc???
A jakby komuś muza przeszkadzala to mozna zawsze ją wyłaczyć, no nie?
Przeciesz jak masz slabego kompa itp .. malo ram'u to ci sie komp scina i się robia tz Lagi ....
ja po prostu puszczam produkt winampopodobny który dostałem z kartą dżw.
ale raz dla zabawy wlazłem w Carlin z trąbką na wieżę i odegrałem hejnał... http://img22.exs.cx/img22/1330/hejnalzwiezymariackiejcarlin.jpg
xasistis
05-08-2004, 21:57
Wszystkich postów nie czytałem bo mi się nie chciało, ale:
1. Wymagania wzrosna minimalnie (o kilkanascie mHz procesora i moze z 1-2MB RAM-u), ale w zasadzie 99,999% użytkowników tego nawet nie odczuje bo komputery o wymaganiach tibii są juz od dawna NIEPRODUKOWANE (!) . Praktycznie wspomniany procent userów ma komputery znacznie przewyższające wymagania klienta więc z muzyką nie będzie najmniejszego problemu.
2. Objętość klienta wcale nie musi tak drastycznie wzrosnąć. Słyszałem juz nawet opinie (poza forum), że podobno będzie to zajmowało 100MB, a nawet calą płytkę. LUDZIE !!! Co to za pierdoły ??? Przeciez nikt nie będzie dawał Hi-End-owych dźwięków do gry, której klimat tworzy sama rozgrywka (bo grafika jest słaba ale w tym właśnie tkwi potęga. W wyobraźni!). Można przecież stworzyć dobre dźwięki i je przerobić na 8-bitówki (albo 16). Ważne żeby były ciekawe i urozmaicone a nie super krystaliczne Dolby Digital i EAX.
ile razy spotyka się, że jednemu zdarzeniu przyporządkowanych jest 5 i więcej dzwięków, więc nie bójcie się, że expienie na dwarfach się wam znudzi.
3. Co do muzyki - to gorsza sprawa. O ile "odgłosy" monsterków słyszymy prz bliższych spotkaniach, o tyle muzyka leci cały czas. Ale jaki problem wmontować mp3player (kilkadziesiąt kb). Jakby się Cip-soft postarał to mogliby uwzględnić takie fanaberie jak odgrywanie różnych zestawów plików w różnym krajobrazie. Np: Folda - śnieg, to ktoś sobie zażyczy dajmy na to Ere, Jak wejdzie do lasu (czy ogólnie biorąc Mainland poziom zerowy) to leci sountrack z LotR-a, a jakidziemy na dwarfy to player przełącza na Ramstein czy Prodigy. W ten sposób każdy będzie miał taką muzyke jaką będzie chciał. Wymagania tez nadmiernie nie wzrosną a za to ile radochy będzie...
4. Lagów ABSOLUTNIE nie będzie więcej. Do kompa przekazywane są informacje z widzianego przez gracza ekranu jak i z bliższej lub dalszej okolicy. Jak inaczej wiedzielibyśmy co krzyczy ktos przy depo samemu będąc jeszcze tuż za bramą miasta? A np. na informację, że np: wolf-dead przesłaną do naszego kompa puki co klient reaguje wyswietleniem ilosci zadanych ostatnio ran, dodaniem expa do naszej puli i zmianą grafiki wilka. Przy dzwiekach doszloby do tego polecenie odegrania pliku dzwiekowego smierci wilka (albo losowego dzwieku z ilustam zarezerwowanych dla smierci wilka). to obciąży jedynie nasz komputer(bardzo nieznacznie) a nie łącza!!!
Pozdrawiam.
Ja tam mam zawsze włączonego winampa... Ale pomyślcie jakie by to było udogodnienie!! Ja mam UH-makera i często jest tak że przeglądam jakieś stronki i nie widze co jest na tibi... Patrze a tu ded... A jakby były odgłosy to tylko słysze "brzdęk" i natychmiast do PZ zone... Wg mnie pomysł dobry ale Cipy raczej go nie zrealizują...
Master Kejzi
24-08-2004, 19:39
Moim zdanie mogły być dwa klijenty co można uzywać z muzom i odgłosami i bez odglosów i muzy czyli tibia clasic
Moja armia: :miecz: :berserk: :miecz: :berserk: :miecz: :berserk: :miecz: :2handed: :lucznik: :axeman: :topornik2 :sword:
Dla mnie nie lagi by przeszkadzaly ale to by zniszczylo klimat tibi :(