Pokaż pełną wersje : Cheaty...
bajerfull
19-05-2005, 16:09
Czy używanie cheatów jest opłacalne mając na względzie możliwość dostania bana. W tym temacie nie piszcie czy ich używaciem, a jedynie prosze was o opinię.
[(Nie kasujcie teamtu, gdyż nie reklamuje, ani nie rozprzestrzeniam cheatów, a jedynie o nich pisze)]
PS : Ankieta jest anonimowa
Wypowiadajcie się co sądzicie o cheatach
Arelt Koristo
19-05-2005, 16:12
Ja kiedyś używałem i bana nie dostałem. Postać na noc zostawiałęm i miałem bp sd ale ryzyko jest duże osobiście nie polecam cheatów bo prędzej czy puźniej zostanie sie złapanym dlatego jush ich nie używam.
bajerfull
19-05-2005, 16:19
Z sondy wynika, że zdecydowana większość używa chetów. Sądze, że większość używa ich po to by mieć pełne światło, dlatego uważam, że CipSoft powinien się zastanowić nad wprowadzeniem pełnego światła do gry.
Arelt Koristo
19-05-2005, 16:22
Raczej nie bo jak bedzie pełne światło to podziemia stracą swój urok i nie bedzie można zauważyć kiedy jest dzień a kiedy noc :D
bajerfull
19-05-2005, 16:24
No w sumie racja, ale przynajmniej mogłoby być stałe, mniejsze światło, np na 3-5 kratek od postaci.
Ja nie używam cheatów bo teraz bardzo łatwo bana dostać. A poza tym z nimi gra jest dużo bardziej nudna. WIEC JAK JUŻ KTOS Z WAS ICH UŻYWA TO RADZĘ SIĘ ZASTANOWIĆ CZY WARTO!
Ja cheaty używam, używałem i będę używał. W moim podpisie pisze, ze nie gram już w tibie, ale nie chodzi o to że nie gram, tylko o to, że nie mam swojej postaci i gram postaciami brata, kuzyna itp. Miałem juz 3 razy hacka, ale "Mówi się trudno i idzie się dalej".
bajerfull
19-05-2005, 16:28
Hmmm... Czy ja wiem czy tak łatwo?? Bardzo mało osób używających cheaty dostaje bany. Ale z tym, że gra jest nudniejsza, gdy używamy cheatów w pełni się zgadzam
Ja urzywam i zostałem zbanowany i co nie opłacało sie?
Z marnego 11 lv. i 11 m.lv. zrobiłem 18 lv. 38 m.lv.
Eq.
Crusader Helmet, Crown Armor, Bright Sword, Aol i kase na C-armor, C-legi
I do tego na dośc nowym świecie non pvp
Gdzie ceny wygladają tak.
C-Armor ~30k
C-Legs ~40k
Crusader Helmet ~8k
Bright Sword ~35k
AoL to każdy wie ;s
Ps. C-set miałem zamiar kupić po nocnym afk ale coś nie wyszło. :-(
Wiec co zrobie po banie?
Nadal bede chetował :P
A tak wogule to miesiąc bez tibi dobrze mi zrobi xD
Czasem MC podczas treningu, nic pozatym. (Nie działa mi większosc cheatow) :P
Gromnjir
19-05-2005, 16:54
TYLKO na światło... ale rzadko :p
Lol! 16glosow na tak 6 na nie :P Ja nie uzywam "czitow" :P i nie bede uzywal... to poprostu gra nie fair i wtedy nie wsyscy maja rowne szanse ...
Dentdu Wymyslony
19-05-2005, 16:55
Ja od 2 lat nie używam cheatów record plx >.<?
Edit:
Stupid Word >.<".
Ze względu na fakt, że ryzyko dostania bana jest minimalne dużo osób ich używa... Od używania cheatów ostrasza jedynie możliwość hacka, ale to ryzyko jest nieduże jeśli wie się skąd ściagać :P Dopuki Cipsoft nie zatrudni większej ilości GMów (tak żeby codziennie był ktoś na każdym serverze i czytał raporty) cheaty będą używane :/
Xzonixek
19-05-2005, 17:10
Czasami TibiaSuite, aby mieć światło...
Sozemego
19-05-2005, 17:23
Nie uzywam....Tzn mam tibie MC zeby ogladac filmiki jak trenie :P
Ja od czasu do czasu światełko używam (jak potrzebuje many, bo jak nie to utevo lux), ale nic po za tym :]
bajerfull
19-05-2005, 17:34
Ja kiedyś często używałem, ale teraz już z tego wyrosłem. Jedynie od czasu do czasu na światło, gdy nie mam dostępu do torchów
A jednak sonda pokazuje dość bolesną prawde ...
... dla CipSoftu :p
Jeszcze się nie wypowiedziałeś?? To na co czekasz??!!
Widzę że tu zdecydowana większość ludzi cheatów używa, ale zaskoczony to tym nie jestem ;)
bajerfull
19-05-2005, 18:05
fajne:) nawet moze byc
Co fajne?? Nie rozumiem co fajne?? Cheaty??? A może ten temat??
Jak już ktoś chce używać tych cheatów to musi wiedzieć skąd je ściągnąć. Ja znam takie stronki ale oczywiście nie bede ich tu podawał z oczywistych względów...
Ja mam MC ale używam go tylko do ogladania filmów gdy regeneruję mane...
bajerfull
19-05-2005, 18:09
No nareszcie jakieś sensowne wypowiedzi. A sonda nie kłamie...
Sonda mnie delikanie... tzn "brutalnie" zażenowała. Mimo że anonimowa to spodziewałem się że większość będzie głosowało że nie używa kodów... Jeżeli ktoś w ogóle zagłosuje. To mnie przeraziło, że ludzie potrafią się przyznać że używają kodów, programów itp. :o
Co do siebie samego. Ech... nie lubię rozdrapywać starych ran gdy byłem młodym newbie i używałem programów hackerskich. Na szczęście zchakowanie przez sciągnięcie tego mnie skutecznie ustudziło i nie używam już kodów/programów.
@Retired: Używaj opcji edytowania posta, zamiast bezsensowanie nabijać posty paroma literami.
Pyre_Ashmaker
19-05-2005, 18:49
Nie, nie używam, bo i po co? Komputera na noc zostawić nie mogę (TibiaSuite ze swoimi spellami, łowieniem i zabijaniem odpada), a na światło mi nie trza, bo mam pochodnie i utevo lux! I łatwo zostać zbanowanym. Wolałbym założyć bana kilku osobom z mojej klasy (Tibia N-GaGe na okrągło...)...
a ja uzywam światła i speed fishing i przyznaje sie bez bicia ^^ hmm no bo wkoncu trudno palkowi miec swiatlo (utevo lux odpada za krotkie dzialanie)
Gniew Mroku
19-05-2005, 19:03
Niby mieliśmy się nie chwalić kto używa, a kto nie ale co tam. Używam światełka mojej produkcji, ale zwykle dość słabe ustawiam(czasami gdy jest jakieś miejsce obok krawędzi ekranu to przestawie na full by zobaczyć). Ponadto fajnie światełko czerwone lub niebieskie wygląda(szkoda że przy niebieskim p-fieldów nie widać -.-).
@topic: Gdybym mógł jakoś pomóc CIPSOFTowi w zmianie tibii tak by nie dało by się używać czitów, zrobiłbym to chętnie. Ale skoro duża liczba graczy używa takowych, to trudno samemu nie przejść na ciemną stronę. ;]
Czy używałem cheatów?Tak.(Używałem, gdyż teraz mnie z tibią łączy jedynie te forum)
Jakie jest ryzyko, że zostaniemy shakowani?Jeżeli wiemy skąd ściągać, to zerowe.
Jakie jest ryzyko dostania bana?Znikome, naprawde znikome, jak się umie "cheatować".
Kilka dobrze ustawionych druidów z dużym zapasem jedzenia i mamy do 6-7bp UHów dziennie.Pare dni i już mamy ich spory zapas.Sprzedajemy to wszystko na allegro i mamy nasze kochane PLNy.Można się na tym nieźle obłowić.A to wszystko dzięki temu, że są tacy pogięci ludziska, co to kupują.
Używać cheatów czy też nie?Wybór należy do Ciebie.
bajerfull
19-05-2005, 19:15
A ja przed chwilą to zobaczyłem : 19:04 GM Tyrell Secura: Take the chat to game chat, not trade channel. LAST WARNING
0,o - pomyślałem sobie. GM online!! Czy dziś jest jakieś święto?? A ja już chciałem zostawic na makro na rybkach bo musze odejść od kompa.
xD To się nazywa fuks.
Omg po prostu nic tylko się załamać :/ Takie jednostki właśnie psują opinię Polaków [nie chodzi mi o MC by filmiki oglądać :P], żeby nie mieć tych 20 MP na utevo lux .... bo przecież głównie o to chodzi. Głosowałem na nie, bo nie używałem, nie używam, i chyba nie będe używał :P
MC latwo wyeliminowac poprzez proste sprawdzanie, GM wchodzi na dany server i widzi ze z ip xxx.xxx.xxx.xxx jest zalogowany knight Ziutek na 70 lvl i 5 druidow na 11 lvl ktozy nie expia tylko laduja ciagle mane, teleportuje wszystkich do pokoju przesluchan i mowi "dance" - nie zaczna sie krecic albo log out rycek dostaje 30 dni bana i znika mu wszystko z domku/depo a low lvl delete. System bierze pod uwage graczy z jednego IP wlasnie poprzez element GMa gdzie aktualnie sprawdza graczy.
Bardzo fajnie, tylko ciekawe gdzie to stosują?
W tibi jakoś nie zauważyłem.
Pełno takich "Ziutków" mających kilku uhmakerów, którzy nigdy nie dostali bana...
Pyre_Ashmaker
20-05-2005, 06:52
Moi kumple robią tak SD... Wierzyć mi się nie chce.
Co do free światła: Może ktoś z mlvl na 5 zaczyna promieniować jakąś poświatą?
Sorry, że tak krótko...
kani_mani
20-05-2005, 06:56
Ja tam wolę grę bez cheatów... Po co mi światło z jakiegoś programu, skoro w grze są pochodnie itp, gra jest wtedy bardziej klimatyczna i każdy ma równe szanse. Cheaty potrafią popsuć każdą grę, dlatego nie należy ich używać...
Ja bym spojrzał z innej strony na to zagadnienie.
Różnego programy ułatwiające gre sa poprostu wynikiem zapotrzebowania na nie. Nie bede mówił czy ich uzywanie jest złe czy nie. Do CipSoftu nalezy tak skonstuować gre żeby eliminować takie programy lub nie...no,ale jeżeli na serv. GM pojawia się raz na miesiąc to niech nikt nie ma preensji,ze takie programy są uzywane. Na tym forum padło kilka dobrych propozycji jak ograniczyc tego rodzaju programy,ale widocznie GM się nie chce.
Do uzywania takich programów może zachęcić niejako samowola na serv. bo gdy bezkarnie pekuje się 8lvl przez temple , którzy ledwo wyszli z rooka to cos tutaj nie gra. GMa gówno obchodzi,ze mase low lvl jest pekowanych bez powodu. Pozatym nie kazdego stac na pacca, nie każdy ma hlvl kumpli...więc korzysta z takich programów, które dają choć troche przewagi.
Ja aktualnie używam MU, przważnie mam jedną postac do walki fizycznej,a druga magiczna. Ktoś powie,ze to nie fair itp. nie wiem, może..., ale grając MU musze zwracac uwage na dwie postacie, żeby mi np. sorca nie zabili i musze swoim np. knightem expić,a ustawic okienka tak,zebym widział 2 postacie jest trudne (to jest pierwsze utrudnienie), pozatym wtedy tibia mi wolniej chodzi i mam duże lagi, więc oprócz bana sa tez minusy MU. Jeżeli miałbym 3 postacie to wogle miałbym lagi na maxa i musiałbym ryzykować swoje postacie i mieć nadzieje,ze nikt ich nie ruszy.
Wielu mówi, że uzywanie takich programów psuje gre...a czy zastanawiałeś się ile run, które kupujesz powstały dzieki takim programom? Przeciez grac druidem lub sorciem i robic tylko runy na sprzedaz to istny masochizm. Gdyby nie było takich automatycznych runemakeów to ceny run poszybowały by w góre o kilkaset procent, dla mających bogatych hlvl pewnie urozmaiciło by to gre...ale nie jesteście sami, są też low lvl, których nie stać byłoby na kupno np.bp UH za 5-6k. Działa tutaj prawo popytu i podaży. Wiekszość graczy któzry wytrenowało sobie postacie na hlvl bedzie sądziła,ze to nie uczciwe. Ha ha...a uczciwe to,że mojego 8lvl pal goni 30 lvl sorc?
Tworzac Tibiem CipSoft ustanowił pewne reguły i prawa...ale przecież społeczność Tibi to realni gracze i oczywistym jest,ze pewne postrzeganie prawa i reguł bedzie się ewoluowało.
aha jeżeli ściagacie takie programy nawet z jakiejkolwiek strony to przeskanujcie to dobrym antyvirem. Ja ściągnałem z forum gdzie powszechna jest opinia,że w ich download nie ma keyloggerów itp. były
Jestem 100% przeciwna cheatom, ale w 100% zdaje sobie sprawe, ze jesli mc zostanie wyeliminowany tibia upadnie.
Dlaczego?
Na arcani bp uh kosztuje w danej chwili 3.5k. Jesli nie bedzie mozna robic uh na mc to o ile wzrosnie cena uhow? 5k? 8k?!
Sama nie uzywam bo nie potrzebuje, niech inni robia uhy za mnie :P
Pyre_Ashmaker
20-05-2005, 17:04
Ja tam wolę sam sobie runy załatwiać. Nie obchodzi mnie, czy jak kupię od kumpla, to są wyprodukowane "legalnie" - są i tyle. Zresztą najwyżej to se będę kupował GFB i SD...
Jestem 100% przeciwna cheatom, ale w 100% zdaje sobie sprawe, ze jesli mc zostanie wyeliminowany tibia upadnie.
Dlaczego?
Na arcani bp uh kosztuje w danej chwili 3.5k. Jesli nie bedzie mozna robic uh na mc to o ile wzrosnie cena uhow? 5k? 8k?!
Sama nie uzywam bo nie potrzebuje, niech inni robia uhy za mnie :P
przynajmniej wzrośnie naturalna ilość druidów .... nie będzie 50 uhmakerów jednego właściciela online = brak zatłoczonych serwerów..... i wtedy se CIP'y zobaczą ile mają graczy -.- ....
MC MA UPAŚĆ!!!!!! !!!!!! !!!!!!
przydało by się coś takiego że wykrywa ilość jednakowych adresów IP, i jeśli liczba ta przekracza 1, ip dostaje bana na 1 godzinę .
przynajmniej wzrośnie naturalna ilość druidów .... .
albo wzmożone bedzie polowanie na druidów ze względu na wysoka cene UH.Ludzie zaczną porzucac swoje chary bedace druidami i ilość druidów się zmniejszy,a cena UH podkoczy jeeszcze bardziej.
Pozatym uważasz,ze ktoś bedzie robił chara specjalnie po to,zeby stac i robic runy? Na poczatku tak..ale ile mozna...grałem sorc. robiłem runy i stwierdziłem,ze trzeba miec duzo samozaparcia, albo trzeba byc uzaleznionym zeby właczac kompa na kilka godz i gapic się w ekran i co 10 min walic hotkeya np.utevo mas hur...paranoja.
Hlvl mają kase beda mieli UHy,ale inni co? Przepaść pomiedzy low lvl i hlvl bedzie nie do przekroczenia.
Można by było wprowadzić sprzedaż run w sklepie to z pewnością lepiej wyeliminowało by uzywanie MU,wielu graczy zrezygnowałoby z meczeniem się drugim charem jeżeli mieli by pewnośc,ze np.UH zawsze moga kupic po tej samej cenie.
Jest to prostszy sposób niż jakies restrykcje.
bajerfull
20-05-2005, 18:00
Ekhm. Wydaje mi się, że ta słodka rzomowa jednak troche zbacza od tematu...
A tak po za tym MC mówimy nie!!
Gdyby CipSoft chciał to by na pewno wprowadził jakąś blokade, która by uniemożliwiła działanie MC - wniosek : CipSoft jest zbyt leniwy lub boi się, że straci większość graczy.
A co wy o tym sądzicie??
slimaczek
20-05-2005, 19:01
Ja sam uzywam Bota, cos jak tibia suite ze robi runki lowi ryby ale nie to. Co do cheatow, no coz, ja sie zgadzam full z postami Level'a. Najlepiej by bylo gdyby porobiono sklepy gdzie mozna wszystko sprzedawac i kupowac op jakiejs tam cenie, przez to ceny przedmiotow napewno nie beda rozne. Np. giant sword bedzie mozna sprzedawac po 50k a kupowac po 70k. Wtedy ceny nie zejda. Tak samo powinny byc bp uhow, bp sd np. bp uhow po 3k, bp sd po 5k (tak zeby druidzi i sorcowie mogli sprzedawac np. bp uhow za 2,5k)
bajerfull
20-05-2005, 19:51
Giant sword sprzedawac za 50k?? Oj chyba troszku przesadziłeś. A ja uważam, że sklepy z runkami bylyby złym pomysłem
Dużo ludzi na światach non pvp używa mc i macro. A różne boty są wszędzie używane. Nie przez wszytkich na szczęście.
Giant sword sprzedawac za 50k?? Oj chyba troszku przesadziłeś. A ja uważam, że sklepy z runkami bylyby złym pomysłem
uzasadnij dlaczego złym.
Runki uzywane sa w duzych ilościach...bez sklepu lub bez MC runemakerów bedzie ciągły niedobór run.
Pozatym Slimaczek napisał "np"=na przykład
W tej całej dyskusji chodzi o to,zeby pokazać, że niektóre wg. mnie programy uzupełniają Tibie lub wyrównują szanse dla nowych(i nie tylko nowych bo hlvl lepiej sie gra majac do dyspozycji pelne bp run)
Jakub Biały Mag
20-05-2005, 21:27
tylko używam mc żebym nie musiał parcelką rzeczy wysyłać
polecam utevo gran lux - ale kazda wymowka dobra
moze masz racje mozna sprobowac bo jak chodzilem na soldki i nie uzywalem ngg to nie mialem swiatla i expic nie moglem
No ja gram w sumie krótko w Tibię, ale nie używam cheatów i nie będę ich używał. Myślę, że to jest trochę nie fair do innych graczy :P no ale każdy ma swoje zdanie ;);)
Shein Silvershadow
20-05-2005, 21:55
A ja nie używam - bo nie mam jak, nie gram w Tibię... Dzięki Bogu!, to jest chyba najlepsza rzecz, jaką w życiu zrobiłem:]
Poszukiwacz Prawdy
21-05-2005, 08:31
@Offtipic
Denerwoja mnie ludzie ktorzy niegraja w tibie i wypowiadaja sie niemajac pojecia o tym o czym gadaja X(
@topic
Cheaty byly, sa, i beda uzywane... Ja uzywam jedynie czasami ice x zeby miec swiatlo i zobaczyc ile exp brakuje do next lvl... no i macro do traina bo niemam z kim trenic ;( po za tym tibia suite like auto logout jest bezczelnym cheatowaniem i jak ktos bedzie chcial was zabic auto log niepomoze (gfb przed ekranem) sam kiedys uzywalem suite i przez to padlem :baby: Co do mc... pomyslcie o kafejkach lub o sieciach lan.. ci ludzie maja takie same IP wiec niemozna odroznic czy mc czy nie najwyzej ze dance... ale gm zadko raczej looka na serv (przynajmniej moj elysia) wiec jak widze bardzo duzo osob uzywa cheatow
Wkurzony
21-05-2005, 08:38
ja uzywam czitow i bede uzywal, przeciez czity sa dla ludzi :D
p.s jak sie nazywa programik ktory sam robi runy?
Radek 666
21-05-2005, 09:52
Cheaty? Nie używałem, nie używam, i nie mam zamiaru używać, w rzadnej grze RRG Online!
Wg. mnie cheat-y są przekleństwem tibii. Niestety używa ich coraz więcej osób... Zaczyna się od cheatów poprawiających robienie czynności monotonnych, tak jak np. łowienie ryb, zbieranie spear-ów, czy używanie światła. To może są drobnostki, ale najgorzej jest kiedy ktoś zaczyna dochodzić do wniosku, że skoro może już odpocząć od zbierania spear-ów, więc po co ma się nadal męczyć z robieniem loot-ów, aby zarobić na UH-y, skoro może korzystać z tibi MC i sam sobie je robić. To już zaczyna denerwować uczciwych graczy. Są tacy, którzy dochodzą do wniosku, iż: "skoro inni oszukują, to dlaczego ja miałbym tego nie robić?!"... liczba cheat-erów zaczyna się zwiększać. Później do urzytku dochodzą inne cheat-y, jak np. cheat pomagający w używaniu run UH-a w odpowiednim momencie, czy strzelający runami ofensywnymi, bo po co się męczyć, skoro można cheat-ów używać. Tak więc uczciwy gracz ma nikłe szanse w wyścigu z cheat-erem o lepszą postać. I w tym momencie, uczciwi gracze (których został już niewielu) grają już nie przeciwko ludziom, (podczas walki PvP) tylko przeciwko botom... I tutaj gra online traci swój urok...
Osobiście nie używam cheat-ów, bo zabijają tą fantastyczną grę. Już nawet osoba, która pokazała mi ją, pisze mi na gadu-gadu, że ma włączonych 5 MC... Na cheat-ach się wogóle nie znam, ale wiem, że głównym serwerem rozprowadzającym to g**** jest tibia.org.pl, która uważa to za powód do dumy... żałosne.
Co do mojej gry w tibię, to powoli zaczynam kończyć, bo taka gra traci sens...
Zachęcam do wzięcia udziału w krótkiej ankiecie i wypowiedzeniu się na temat cheat-ów, którą sam przygotowałem, a znajduje się ona na stronie mojego kolegi:
http://www.karolkaforum.fora.pl/viewtopic.php?t=64
Z góry dziękuję...
Hory portier
23-07-2005, 14:04
kiedys jak moi qmple chwalili sie ile maja kasy tylko dla tego ze na noc zostawiaja po 3-4 uh-makerow to przez chwile sie zastanawialem, ale w pewnej chwili stwierdzilem ze te kilkanascie k nie mialoby dla mnie zadnego znaczenia gdybym zdobyl je oszustwem i stwierdzilem ze lepiej samemu zapracowac.
jak jeszcze gralem palkiem uzywalem "sztucznego swiatla" X(
ale teraz juz nie uzywam i trocze sie wstydze ze kiedys uzywalem :)
Jasne że nie , mój kuzyn zanim przeszedł na Mu używał.
I nawet mnie namawiał ;/
Cheaty to nielegalny śmieć który uzwya każdy który nie umie dobrze grać w tibię.
Zreszta bez graczy z chetem nie mogłabym lurowac na nich potworków i zabierać loocik (tylko osoby używające maro do robienia runek.)
aionie la'Muerte
23-07-2005, 14:26
Ja cheatów nie używałam i niebede używać bo to tak jakby sie w innych grach wpisywało kody na kase, lób coś takiego. Nie polecam takiego rozwiązania nikomu przeciez torchy nie kosztują dużo, a gdy nagle jakiś potwór wyłania sie z ciemności zawsze jest to lepsze wrażenie.
Cheaty precz!!!!
B)
Szkoda że nie ma tej blokady.
Ale lurowanie jakiś potworków jest niezłe.
Ale luruje najwyzej minotaura , rota moge czasami .
ZNISZCZYĆ CHEATY I BOTY.
tibia mc żeby postawić sobie druida/sorca który robi runki bo nooby nie kupują eq czekają aż stanieje(co się nie stanie pricelist:) )ogólnie nie wyobrażam sobie wyżycia z itemów bo ekonomia się sypie przez cipteam,botów nie używam wole sam celować(w sumie mogliby zrobić celowanie przez battle do ludzi,każdy by miał równe szanse)ale im się nie chce mają gdzieś że 90%graczy cheatuje tylko dlatego że są nie udolni a kara spotyka ich żadko(chyba że wymierzona przez graczy)kiedy dostarczysz dowodód że ktoś cheatuje np tibicam to piowiedzą że to może być fake.póki oni nie zmienią nastawienia ccheaterzy górą
MC MA UPAŚĆ!!!!!! !!!!!! !!!!!!
przydało by się coś takiego że wykrywa ilość jednakowych adresów IP, i jeśli liczba ta przekracza 1, ip dostaje bana na 1 godzinę .
I ludzie, ktorzy maja osiedlówke nie beda mogli grac...
Sam nie uzywam zadnych cheatow - uzywalem 2.5 roku temu kiedyzaczynalem grac w tibie i wszyscy kumple uzywali. Bylem wtedy malym nuupkiem i newbie. Od 2 lat nie uzywam cheatow, bo uwazam, ze ludzie uzywajacy cheaty sa... Slabi. Nie potrafia poradzic sobie z gra to niech nie graja - przez to psuja zabawe innym. Kłótnia kumpli: jeden sork 83 level, 65 magic, a kolo niego sork 87 level i 69 magic. Ten "lepszy" jedzie gorszego, ze on robil swoja postac w 1 rok przy czym ten gorszy przez ok. 2 lata... I co z tego? Ten gorszy uzywal mc, uhmakerow, botów i innych, a ten gorszy grał bez "pomocy" i czuł przyjemnosc z rozgrywki.
Gra za trudna?
Nie graj, przez uzywanie cheatow psujesz zabawe innym...
I have nothing else to say...
a ja uzywam Tibia Black ice czyli TBI ale tylko do robienia run a nie wiem jak inni ale u mnie na chimerze to uh chodzol czasami do 3.5 ale najczensciej do 3 k a to i tak tragicnie i co ma zrobic biedny low lvl a tak pozatym to jest sposób na kase i to kase dla was przeciesz jak ktos zostawia na noc to spi wienc jak cos zlurujesz to przez te 3/4 godz on na bank dednie wienc to jest sposób na kase zarówno dla heaterów jak i dla graczy ich zwalczających
2wniosek ogólny z heatami zle ale bez nich jeszcz gozej
Ja nie używam cheatów bo nie chce być z hackowany :D
Ja używam tylko:
MC (jak robie runy to z nudów filmiki zapuszczam :p)
Światło (wiadomo - cap, mana itp.)
A takie coś jak aimbot to już przegięcie. Jak wtedy grać jeśli ktoś zawsze trafia X( Wtedy wszystko traci sens. Albo jeśli przez całą noc bot expi za niego np. na rotach. I jak ma się wybić uczciwy gracz ? Nie możliwe.... ;(
rafalec95
03-03-2008, 17:12
Ja używalem cheatow na wakacjach.Potem mialem przerwe no i nie uzywam.
Dla tych co chcą wiejcej światla
1.Opcje
2Graphics
3 advanced
4 Set ambient ligt i 100 %
mrufka91
03-03-2008, 17:33
@up. archeolog plx?
Nie zauważyłeś że to temat z 2005 roku?
Większość ludzi którzy tu pisali już nie zagląda na to forum...
rafalec95
03-03-2008, 19:26
sorki ;D daty nie zauwazylem xD naprawde przepraszam:o
Cheat typu afk na noc boty itd urzywaja gracze ktorzy graja bo chca sie pochwalic ze zrobi 100 k w jedna noc, ja mowie a CH*** mnie to, ty czitujesz a ja gram uczciwie! ci ludzie graja zeby miec kase zeby pokazac ze potrafia grac, a naprawde DUPA nic nie umieja wszystko co potrafia to kliknac na bocie przycisk [START]
P.S ci ktorzy urzywaja czita na swiatlo to nic strasznego xD
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.