PDA

Pokaż pełną wersje : Dlaczego Szwedzi wygrywają każdą wojnę?

Mimo-vader
19-05-2005, 19:43
Dlaczego dzieje się tak, że Szwedzi panują na każdym serverze ? Jest wiele światów, na których Polacy postawili się Szwedom. Była wojna, Polaków było więcej, Szwedzi wygrali, Polacy płacili lub opuszczali server. Taki scenariusz wynika z każdej wojny na nowym świecie. Czasami tylko zawarty jest pokój. Czy musi się tak dziać, że Szwedzi będą rządzić ? Jednym z przykładów jest Isara. Panująca tam rodzina Del'toro, siała niegdyś postrach na całym serverze. Kto się postawił, odrazu był hantowany. Del'toro przenieśli się na Irdie, stworzyli gildię Triads. Chcieli tak samo panowaćna Irdi. Polacy (i niektórzy Szwedzi) postawili się. Powstała gildia silniejsza od Triads. Wojna została jednak przegrana. Członkowie pokonanej gildi albo przystali do Triads, albo opuścili server. Tak się dzieje na prawie każdym serverze. Czy Szwedzi używają jakiś specjalnych aimbotów? Czy może grają w Kafejce i mają takie zgranie? Proszę, niech mi wytłumaczy to jakiś doświadczony gracz, który brał udział w takiej wojnie.

Avager
19-05-2005, 19:47
Hantowany

A może haftowany jeszcze -.- ?

Topic:

Poprostu oni się umieją zgrać... a nie to co my (wyrzynka swoich na równo... polaczek ma większy lvl i czuje się silny , w domu go biją, ma kompleksy to się wyrzywa na polakach i innych w tibii) .

Proste ?

Inaczej

Szwedzi są jedną wielką rodziną
Polacy to są 2 wielkie rodziny: Polacy i Polaczki (nawzajem się tępią).

Nowohucianin
19-05-2005, 20:01
Szwedzi umieją się zgrać a polak myśli tylko o sobie

Gum3z
19-05-2005, 20:07
Nie dość ze Polak Polaka zabija to jeszcze masa p00laków ustawionych w kole o średnicy 5 kratek czeka aby go zl00tować...NC

KaGe
19-05-2005, 20:13
A może haftowany jeszcze -.- ?
Szwedzi są jedną wielką rodziną
Polacy to są 2 wielkie rodziny: Polacy i Polaczki (nawzajem się tępią).
Swięta prawda...

Hmm. Nie można jednoznacznie odpowiedzieć na twoje pytanie ponieważ różnie to bywa. Wydaje mi się że są lepiej zorganizowani i mają większe doświadczenie. Z tego co wiem to coraz więcej gildi biorących udział w wojnach porozumiewają się przez TeamSpeak'a co podwaja ich szanse (kontaktuja sie głosowo), a może po prostu lepiej grają od nas? Albo mają farta :P. Na ten temat możnaby napisać książkę.

Stefan12532
19-05-2005, 20:14
Jak to sie dzieje? pomiedzy szwedami nie ma klotni ... szwed nawet szweda nie dotknie, a polak to odwrotnosc szweda :}

Aadrian
19-05-2005, 20:15
taa szwedzi sąlepiej zgrani i niewybijają sięnawzajem tak jak większość polaków,hm...a co do iridi to narazie jest spokooj, ciekawe czy długo -.-

Cacuss
19-05-2005, 20:17
Tak to prawda ze Polacy niedosc ze nie umieja sie zgrac to jescze sami siebie zabijaja...
Slyszalem raz o wojnie Polsko-Szwedzkiej, Polska gildia dzien przed "decydujacym starciem" zalozyla liste kto przyjdzie na wojne.
Chyba wzsyscy sie zapisali, niestety w nastepny dzien przyszlo tylko okolo 3 ludzi(dosc duze poziomy) ale co zdzialaja we trzech przeciwko 20 Szwedow??

Jak by ktos nie wiedzial to reszta Polakow bala sie i dlatego nie przyszla, dlatego tez na niektorych servach zadza Szwedzi, bo Polacy boja sie walczyc, boja sie zginac (moze pare razy::P )

P.S. Smutna ta rzeczywistosc...

elite
19-05-2005, 20:21
Homo homoni Lupus- czlowiek czlowiekowi wilkiem- powinno byc polak polakowi wilkiem- Polacy sa samolubni, msciwi, niezgrani, egoistyczni etc...

Kredi
19-05-2005, 20:27
Omagad temat był wałkowany tysiace razy :|
Dlaczego Szwedzi wygrywaja każde wojny?
Bo zupa jest za słona -.-

1. Polak polaka zabije...
2. Polacy są chetni do bitki < z niskolewelową postacia...> a jak dojdzie co do czego to rezygnują...
3.Polacy to n00by jakich mało...
plx nie bijta ale taka jest prawda (".)

Adaras
19-05-2005, 21:21
Bajdełej: Tia, że niby NIGDY polacy wojny nie wygrali? 0_o Wręcz przeciwnie. Prawda, większość z tych gildii to gildie mieszane narodowo, ale poważnych TYLKO szwedzkich gildii jest też mało...

Maly =]
19-05-2005, 21:38
Bo polacy to nooby, którzy nie umieją się zorganizować ? Zobaczcie na szwedów... Umieją robić pożądne trapy, podczas wojen się nawzajem uhają i pomagają a polacy? Każdy dba tylko o SIEBIE !!! Jak widzą, że zaraz któryś zdechnie, to tylko go obtaczają i czekają na loot...
n/c

Cors Ent
19-05-2005, 21:57
Ale banialuki tu czytam....

Polacy nigdy zadnej wojny nie wygrali? patrz Azura --> Hail Silent Force - gildia złorzona w 90% z polaków majacych zaledwie 80lvle pokonała glidie złorzona z szwedów i anglików ktorzy mieli z 4-5 gosci 100lvl+

4 meisiace czajenia sie i partyzantki i meczenia przeciwnika az goscie zmeczeni zaczeli odpadac od wojny. Potem "polaczki z sf" przyexpiły i obecnie panowie ze szwecji i angli nie maja wiele do powiedzenia...

wojna trwa juz z 8 miesiecy. ostatnio do "szwedów" doszli nowi gracze i z nowa siła wyszli walczyc

stoczylismy 2 duze otwarte bitwy, obie wygrane - trwajace ponad pół godziny - w jednej zabilismy tylko 1 osobe - ale za to 120lvl paladyna a w drugiej liczba fragów wynosiła 11 do 1 dla nas.

w dziale z filmami topic Drazharma - bitwa Silent Force vs Lego~ mozna sciagnac film z tej drugiej bitwy.

liczba walczacych jak i lvle były wyrównane - a jednak bilans fragów wskakzuje na nasze niepodwazalne zwyciestwo - to my wiecej zabilismy - i to my zostalismy na polu walki a oni ucielki.

Polak potrafi... Wystarczy chciec.. i wiedziec jak sie do tego zabrac...

Lucifer
19-05-2005, 22:09
Ciekawy uklad sil jest teraz na Danubii. Kiedys byla wojenka przegrana prez polska ekipe, potem sie odwdzieczyli pieknym za nadobme i teraz Pala z ekipa rulez serwem.
Co pprawda wrocily Mythos ale przy obecnych lvl ekipy z Bad Boyss i zgraniu nie wim czy beda wogole probowali cos zdzialac.

Shinjix
19-05-2005, 23:22
3. Nie probojcie byc honorowi, martwy przeciwnik to martwy przeciwnik nie wazne czy padl w uczciwej walce czy w trapie/na expowisku.

Taaaaak, woja to wojna, a nie honorowy, rycerski pojedynek ;)

Polacy przegrywają, bo na kazdej wojnie są debile, którzy chodzą i biją np. kazdego szweda (bo wojna jest z gildią, w której dominują trójkolorowi; przeważnie, 95% to są levele 10-20), przez co zrażają do siebie cały serwer.

Polacy na (prawie) każdej wojnie nie są wogóle zorganizowani - przez co wrogowie wybijają nas "po kolei".

I polacy baaaaardo często okupują depo (ci low levelowi) czekając na loota, przez co odcinają innym drogę ewentualnej ucieczki.

Zapomniałem dodać: Brałem udział w kilku wojnach polskiej gildii ze szwedzką i w momencie kiedy szwedzi strzelali po kolei (zaczynając od magów i palków) i wybijali nas po kolei to Polacy strzelali "każdy na własną reke w kogo mu sie chce"

Morał: Polacy przegrywają najczęściej przez deorganizacje. Szwedzi wygrywaja, bo mają mase power gamerów i są dobrze zorganizowani...
:P

misio15
20-05-2005, 00:04
Polacy nie umieja sie zorganizowac jak mozna zauwazyc na chocby filmikach z wojen avis vs impression gdzie avis bieze na cel 1 chara i bije w niego po 6sd przez co ziom nie ma szans a impression bija kogo sie da ;/

Kin
20-05-2005, 00:53
Byłem w szwedzkiej gildii. Co powiedzieć? No tak… RYGOR i POSZŁUSZŃSTWO nie ma to jak jakiś Polaczek pójdzie (i nie posłucha leadera) gdzieś każdy słucha leadera a nasi -.-„ OMAGAD tamten pójdzie w lewą tamten zginie a jeszcze inny ucieknie -.-. Jakiś 12 lvl mnie kiedyś ubił na AFK zapytałem na Guild Chatcie żeby mi ktoś pomógł (ja miałem, 20 ale laaagi miałem duuże, pozatym gostek miał dużo kumpli [z 3 z lvl 20-30 a moja gildia rekrutujemy min lvl 50+;/). I nikt nie poszedł. A teraz jestem w szwedzkiej gildii jak jest wojna jest robiona taktyka gdzie brokerzy i palladyni itp. I każdy sobie pomaga:D.

$corcerer
20-05-2005, 00:54
Bo Szwedzi wiedza co oznacza Multiplayer w skrócie MMORCPG i nie sa idiotami.

Kajzer
20-05-2005, 10:14
Bo Szwedzi wiedza co oznacza Multiplayer w skrócie MMORCPG i nie sa idiotami.
niech rozwine twoja mysl
nie boja sie pasc oni sa na to przygotowani np na pandorii byla wojna przeciw gildi swe "basic" pierwsze kilka bitew wygralismy a pozniej? swe zabili 2 sorckow i goscie dali sobie spokoj O_o po 1 dedzie a swe padli 5 razy ale walczyli dalej

Maniack
20-05-2005, 10:35
popatrz też że na nowych światach coraz mniej władzy szwedów, polacy się wybijają, a są też takie swiaty jak arcania gdzie guildia polsko-szwedzka walczy z guildią polsk-szwedzką

Repos
20-05-2005, 10:38
Polacy zachowuja się jak murzyni w afryce podczas kolonizacji; zamiast sie zjednoczyc i ubić najezców ci se wojny plemienne robili, a to, że biały człowiek wycinac ich brat to mieli w dupie bo ważniejsz były spory plemienne, o których przyczynie nikt nie pamietał od setek lat.

rabuke
20-05-2005, 11:00
Polacy nie umieja sie zorganizowac jak mozna zauwazyc na chocby filmikach z wojen avis vs impression gdzie avis bieze na cel 1 chara i bije w niego po 6sd przez co ziom nie ma szans a impression bija kogo sie da ;/Przecież w obu guldiach som polacy...

ADIX.
20-05-2005, 11:05
Szwedzi nie wygrywaja kazdej wojny .....
Przykladem moze byc np Aldora Solera i pare innych serverow gdzie panauja tylko Polacy.
Wiec nie pisz ze wszystko przegrywamy...

LOL_13
20-05-2005, 11:16
Ostatnio gadalem ze szwedem o wojnach polsko-szwedzkich...dowiedzialem sie paru ciekawych rzeczy...w jego miescie gra okolo 250 osob w tibie jest kilka kafejek w ktorym gra po 20 osob na 1 servie i jak jest wojna to kompy daja za free i ci ktorzy nie uczestnicza w wojnie to oddaja kase i spuszczaja kompa dla kolesia ktory ma postac na danym swiecie...Kiedy jest wojna zaczynaja ustawiac pewne taktyki walki itp nie wiem jak oni to robia ale moze cos czuja do tej gry...

Sergaros_Rubera
20-05-2005, 11:49
Arcania jest światem gdzie Szwedzi nie mogą zapamnować nad światem, Panuje tam gildia polsko - hiszpańska. Więc nie gadajcie że szwedzi wygrywają każdą wojne :)

PalAnonim
20-05-2005, 13:15
Szwedzi wygrywaja, bo walcza z taktyka, sluchaja sie nawzajem, a Polacy jak to Polacy kazdy ma swoje zdanie i nawet jakbys mu tlumaczyl przez polgodziny zrobi po swojemu.

Level
20-05-2005, 14:24
Na Inferna Polacy sie wooogóle nie liczą...jest aktualnie wojna pomiedzy szwedami LS ( Fligty Ragon) i ID(Sergiej Stroganof). Wygrywa LS jakieś 11 do 1.
Dlaczego? Bo walczą w grupach. Jest wojna i widzisz chara z LS to możesz być pewien, że zaraz ujrzysz przynajmniej jeszcze dwóch, a kolesie z ID chodzą sami.
Ot cały sekret. Nie trzeba być szwedem, żeby znac powiedzenie, "kiedy ludzi kupa to herkules dupa ;)"
Polacy boją sie wojny ze wzgledu na strate lvl.
Na infernie widze Polaków lvl 50+ siedzących jak mysz pod miotłą bojacych się straty kilku lvl,a jak juz zostaną zabici to użalają sie nad sobą,że aż smiech ogarnia :). Miałem protectora 60+ polaka, jak go zabili to żalił się jakby go conamniej zrokowali...to było żałosne.

Pozatym panowie z ID odchodza na inny server,zeby go podbić ;)...na kogo wypadnie na tego bęc!:berserk:
...ja tez odchodze na inny serv, żeby go podbić :kon:

Kiedyś pisałem na forum...to TYLKO GRA!

Lanatan
20-05-2005, 14:39
Bo polacy sami siebie zabijaja to po 1 po 2 nieumia walczyc o swoje po 3 boja sie walczyc po 4 nieposwiecaja sie w wojnie po 5 zbyt wilu polakow to nooby (a wy sie zbrazoli smiejeci bo widzieliscie nektorych newbich na swiatach niemieckich gralem na jamerze i trimerze tam praktycznie niema br noobow a wlasnie polacy ktorzy tam graja uznawani sa za noobow)

Shinjix
20-05-2005, 14:59
Bo polacy sami siebie zabijaja to po 1 po 2 nieumia walczyc o swoje po 3 boja sie walczyc po 4 nieposwiecaja sie w wojnie po 5 zbyt wilu polakow to nooby (a wy sie zbrazoli smiejeci bo widzieliscie nektorych newbich na swiatach niemieckich gralem na jamerze i trimerze tam praktycznie niema br noobow a wlasnie polacy ktorzy tam graja uznawani sa za noobow)
My rozumieć polska jenzyka bardzo dobrze. Przecinki ROXOR.....
Coś czuje, że to będzie kolejny temat, gdzie będzie masa spamu i powtarzania sie argumentów....

Master_Gepoxo
20-05-2005, 15:12
Szwedzi są jedną wielką rodzina. A wygrywaja wojny bo umieja grac poprostu.
Cya

ADIX.
20-05-2005, 15:21

****a mac mam dosyc czytania jak takie nooby jak Lanatan i podobne *******a ze Polacy nie umium walczyc....wedlug mnie ty nie byles nigdy na wojnie i nie wiesz jak to jest.Wymyslasz sobie jakies bzdury i piszesz je.Polacy tesh sa zgrani i maja takie pvp jak szwedzi tylko nie kazda wojne sie wygrywa.Faktem jest za zawsze sie znajdzie jakis kozak ktory chce sie popisac ale przewaznie ginie.Z wlasnego doswiadczenia wiem ze jak wojny nie ma to nie jestesmy mili dla siebie ale jezeli wojna sie zaczyna to wiekszosc h-lv Polakow idzie walczyc.(Mam na mysli server Aldora)

Level
20-05-2005, 15:53
Oprócz tych powodów które podałem o wiele ważniejszymi i mysle, że baardzo istotnymi powodami są powody społeczno-ekonomiczne ;)

Ilu z was zastanawiało się, dlaczego akurat szwedzi dominują w Tibia,a nie np, Niemcy (tam gdzie są serwery.)

Jak ktoś był w szwecji to wie jak wygląda tam stosunek rodziców do dzieci...jednym słowem wszystko wolno. I jak siedzi taki nastoletni szwed 12 godz (lub dłużej)przed kompem, matka nic jemu nie powie...a w Polsce? Sami wiecie najlepiej ;)
Po drugie, wiekszość Szwedów ma pacc,a że pacc znacznie ułatwia gre wiedzą wszyscy. CipSoft postarał się żeby ułatwiał bo na tym zarabia. Facc są "miesem armatnim" dla pacc..na wyższych lvl widać.

I stąd wynika to,że np. Polak, kupił wkońcu pacc i siedział kilka dni po np. 4 godz żeby dojśc do jakiegoś lvl nie chce ryzykować straty tego lvl. Szwed w ciągu jednego posiedzenia (12 godz) odrobi straty. Strata kilku lvl dla Polaka jest o wiele bardziej dotkliwa niż dla Szweda...dlatego mogą oni pozwolic na ryzykowanie i np.5 razy dead.

Tak na marginesie... jeżeli spytacie się szweda z której części szwecji pochodzi i odpowie,że z północy to możecie być pewni,ze sesje 12 godz sa dla niego normalką...bo na północy w małych miasteczkach poprostu nie ma innych rozrywek innych niż komp,albo renifer ;)

Level
20-05-2005, 17:44
Wszedzie na swiecie sa dzieci ktorym rodzice pozwalaja na wszystko..

No ale jakoś w Szwecji z wolności dla dzieci i małoletnich zrobiono niemalże doktryne narodową Szwecji i nie porównuj swobody jaką mają młodzi Szwedzi ze swoboda Polaków. Powiedz ilu znasz np.14 latków którym rodzice pozwoliliby grac po 12 godz przez np tydzień. Ja nie znam. W Szwecji mogą wszystkie 14 latki grac dopóki im oczy nie wysiądą. Podczas gry czesto widze "Musze kończyć...mama". To jest róznica kulturowa będąca faktem. Tylko nie mów,ze czas poświęcony na gre nie ma wpływu na wyniki B)

Wyobraz sobie ze wiekszosc polakow w tej chwili tez ma PACC - mowimy o stale grajacych a nie o tych co czasem sie logna .
Tylko, że jakoś odsetek Polaków mających pacca jest zdecydowanie mniejszy od odsetka szwedów mających pacca, w Szwecji jest to standartem dla kazdego kto chce dłużej grac, w Polsce jest to luxus.

Tomek on Aldora
20-05-2005, 22:04
Szwedzi nie boją się umrzeć w walce. Polacy to jak zobaczą jakiegoś PK na wyższym lvl już uciekają, bo się o własną skórę boją. Szwedzi też swoich rodaków nie tępią tak jak Polacy. Ale mam nadzieje, że to się zmieni i Polacy będą THE BEST :cup:

Vekegi
21-05-2005, 01:30
na hibernie polacy rządza ;] a co do tematu to jest dlatego bo polacy grac nie umieja i nie maja zgrania itp

Cors Ent
21-05-2005, 09:28
ten topic chyba lekko sensu nie ma.

wszystko zalerzy JACY to sa Polacy i JACY to sa szwedzi...

Silent Force wygrało na Azurze wojne która była niemozliwa do wygrania...
NIEMOZLIWA. Siedminu 80lvli pokonało gildie ktora miała 30gosci 70-110lvle.
wszystko to dzieki uporowi i nie ugieciu.

Skłoniło mnie do refleksji gdzie tkwi ułomnosc innych polskich graczy

Dramat Polaczkow polega ze to sa 15-17 latkowie. zrobia oni duzy lvl, zaczyna sie wojna, zgina raz, zgina dwa, posiedzia 2 tyg w depo i zaczyna sie płacenie. Bo porzychodzi taki kolo ze szkoły i nagle z jego ulubionej gry której poswiecił tyle czasu nie zostało mu nic... stanie w depo i pisanie na pm.
raz na tydzien moze jakas cicha akcja bedzie planowana - ale to juz nie ta sama tibia co wczesniej. i tacy goscie odpadaja. Zaczyna sie sprzedawanie charów- bo sadza ze juz nie maja szans grac na tym serwerze, albo płacenie po 200k+ po 300k+ za swoja wolnosc szwedom.

Z Silent Force było inaczej - wiekszosc gildi to jednak faceci 20+ 30+ lat.
załorzenie było takie ze nigdy nie zapłacimy, nie odejdziemy z gildi, najwyzej wszyscy na nowy serwer pójdziemy.

ale cisnelismy mass loginy, zabijalismy ich na expie i potem szybka ucieczka zanim sie reszta zbierze. I jakos tak po 4 miesiacach wojny to ci SILNIEJSI szwedzi zaczeli stwierdzac za maja dosc takiej gry. Co z tego ze ich gildia była duzo silniejsza jak expił taki pojedynczy łepek w kopalni- nagle z podziemy pojawiało mu sie 8 gosci z Silent Force, zabijało go, ustawiali sie ładnie przy dzurze zeby nikt nie przyszedł do nich, i po 15 min logout.
Chłopcy po prostu mieli dosc takiej gry i zaczeli odpadac, stopniowo szala sie zaczeła przechylac na nasza korzysc i obecnie moge stwierdzic ze na Azurze rzadza Polacy... [i 2 Austryjaków ;) ]

zeby wygrac wojne trzeba sie nameczyc - było pare nieprzespanych nocy i odrabiania strat po zgonach [ a tych na wojnie ja miałem 6 ]
NIestety wiekszosc takich 15-17 latkow z Polski sie szybko zniecheca.
My mielismy to podjescie ze z poł roku bedziemy ich gnębic a potem zmiana serwera. A Ci młodzi Polacy jednak wola grac - expic, huntowac potworki itp a nie sie czac tygodniami w PZ.

to jest problem moim zdaniem...
i nie dam sobie powiedziec ze to ze polacy na wiekszosci serwerów przegrywaja wynika to z tego ze sa słabsi w PvP...

Arathorn
21-05-2005, 10:59
moim zdaniem szwedzi wygrywają bo po prostu umieją grać. Sporo polaków to natomiast takie n00by, że ąż piszczy
-.-
temat do zamknięcia, nic ciekawego już tu nie będzie

Cors Ent
21-05-2005, 12:34
moim zdaniem szwedzi wygrywają bo po prostu umieją grać. Sporo polaków to natomiast takie n00by, że ąż piszczy
-.-
temat do zamknięcia, nic ciekawego już tu nie będzie

Ta... to jest takie uwarunkowanie genetyczne
SZWED ma skill do tibia.
POLAK nie ma skilla do tiba.

tak po prostu jest zapisane w genach - tego sie nie da zmienic !!
...

jak tacy goscie jak ty beda takie wydumane teorie dawac to naprawde mozna zamknac bo nic nie wniesie topic

Vekegi
21-05-2005, 20:05
Ta... to jest takie uwarunkowanie genetyczne
SZWED ma skill do tibia.
POLAK nie ma skilla do tiba.

tak po prostu jest zapisane w genach - tego sie nie da zmienic !!
...

jak tacy goscie jak ty beda takie wydumane teorie dawac to naprawde mozna zamknac bo nic nie wniesie topic

nie sadze poprostu polacy za bardzo staraja sie byc Cfaniakami i to dlatego

Evul Indigo
21-05-2005, 21:19
Bo Polacy wieksze n00by niz br i swe razem wzieci -.-

Polak podczas wojny z Swe lub Br z checia ubije innego Polaka... wiec w koncu z kim sie tocza te wojny? Z Polakami czy z Swe lub Br 8o

Level
22-05-2005, 15:47
NIestety wiekszosc takich 15-17 latkow z Polski sie szybko zniecheca.
My mielismy to podjescie ze z poł roku bedziemy ich gnębic a potem zmiana serwera. A Ci młodzi Polacy jednak wola grac - expic, huntowac potworki itp a nie sie czac tygodniami w PZ.

bingo :cup: ...do tego dodałbym powody, które napisalem i mamy odpowiedź.

Fakt...zauważyłem,ze większośc Polaków w Tibi to 12-17 lat,a wiadomo,ze niewiele trzeba,żeby na starcie tacy gracze juz przegrali psychicznie. Po 2 deadach sie zalamuja.

Elysian Warior
03-06-2005, 17:02
Polecam
Słuchajcie sie mondrzejszych

Elysian Warior
03-06-2005, 17:03
Zrozumieliście? :P:P:P:P:P:P:P
Tak więc nie bać sie swe i br tylko chu*e do góry i idziemy .......

PalAnonim
03-06-2005, 17:12
Polecam
Słuchajcie sie mondrzejszych

Polecam- kup sobie słownik, naucz sie edytowac posty.

Top. Szwedzi sa zgrani i tyle. Nie ma tam zadnych cfaniaków, ktorzy by brali cala armie na klate

Grah Amek
03-06-2005, 17:38
Ale jak sie Polacy wqrwia to potrafia zdzialac cuda !! czemu nie jestesmy pod zaborami ?? bo sie zjednoczylismy , czemu nie ma u nas komuny ???czemu pozbylismy sie swe z naszego kraju podczas potopu ?? BO SIE QRWA ZJEDNOCZYLISMY !!!!! I tak powinnismy sie zjednoczyc zeby wszystkie servy byly nasze a wiec DO ROBOTY I SIE ZJEDNOCZYC I ZGNIESC SWE AND BR ;]

Jacko
03-06-2005, 17:50
Powód edycji:

Royal Drizt
03-06-2005, 17:58
Bo:
1. Szwedzi zwykle mają lidera którego się słuchaja.
2. U polaków każdy chce być liderem.
3. Polacy biją się gorszymi postaciami niż tymi którymi grają ciągle.
4. Polacy są pazerni i kiedy masz reda to cie rodak dobije.
5. Jak przegrywamy wojne polacy zaczynają ubierać Szwedzkie stroje zamiast dalej walczyć.
6. Wogóle niemamy organizacji...

Adolphus Elbragol
03-06-2005, 18:04
Dramat Polaczkow polega ze to sa 15-17 latkowie. zrobia oni duzy lvl, zaczyna sie wojna, zgina raz, zgina dwa, posiedzia 2 tyg w depo i zaczyna sie płacenie. Bo porzychodzi taki kolo ze szkoły i nagle z jego ulubionej gry której poswiecił tyle czasu nie zostało mu nic... stanie w depo i pisanie na pm.
raz na tydzien moze jakas cicha akcja bedzie planowana - ale to juz nie ta sama tibia co wczesniej. i tacy goscie odpadaja. Zaczyna sie sprzedawanie charów- bo sadza ze juz nie maja szans grac na tym serwerze, albo płacenie po 200k+ po 300k+ za swoja wolnosc szwedom.
Zgadzam sie z jedynym sensownym i nie spamowanym argumentem tutaj. Tak, mosci 16-17 latki, trzeba spojrzec prawdzie w oczy i wziasc sie za siebie.
Przegrane wojny mozna podpiac tez pod odwieczny, polski mesjanizm - pokladanie nadzei w Bozej pomocy. Usmiechacie sie ironicznie? A jak skwitowal Wiktorie Wiedenska Jan III Sobieski? Veni, vidi, deus vincit. Jak nazywa sie wspala karta w historii nowozytnej wojskowosci? Czy nie aby Cud nad Wisla? A obrona Czestochowy?

Coz.. jak widac, Boza pomoc nie obejmuje Tibii ( tu pomaga tylko upur i ciezka praca).

Dodatkowo, poniewarz ten temat na samym poczatku dotyczyl Irydii, osmiele sie zauwazyc, ze w Triad pozostal tylko jeden Del'Toro. I ze w czolowce poziomow tej gildii (jak i calego serwera) ciagle siedza polacy, wiec to zwyciestwo nie bylo absolutnie szwedzkie.

matrach
03-06-2005, 18:19
ja widzialem na filmiku jak szwedy nawet +25lev nawalają polaka 120 lev ktory chodzi sam.

Rabanbar
03-06-2005, 21:54
A ja to powiem tak. Wszystko zalezy moim zdaniem od jednostki. I problem w tym ze polacy to male gildie przyjmujące byle kogo. A najlepsze i najbardziej zgrane są gildzie ludzi którzy się znają i lubią. Przykladowo: Triad w ogóle nie prowadzie rekrutacji z zewnątrz i dlatego jest niepokonana.

Vermyn
04-06-2005, 11:28
Wiekszosc polakow to nooby... no oprocz aldory i sa sa wyjatki.. jak nie ma organizacji to nie ma szans na wygraja wojne, easy?

Tychanowicz
04-06-2005, 11:41
Na Berylii tworzy się gildia Del'Toro.Były bitwy, przegrane i wygrane.Zobaczcie sobie na ich lvl-e
http://www.tibia.com/community/?subtopic=guilds&page=view&GuildName=Del%27Toro

Malenstfo
19-06-2005, 23:44
Troche po czasie , ale ja mam jedno wytlumaczenie . A tak wogole nie WSZYSTKIE serwy sa opanowane przez swe ....

Polacy , a przynajmniej "cudowna" elita podziemii , czyli nooby ktore najwiecej pyskuja a nic o grze nie wiedza , sadza ze jesli sa polakami to za wszystkie skarby swiata beda bronic swojego patriotyzmu pffffff sorry ale do mnie to nie przemawia , dla mnie gra to gra a ludzie w niej to tibijczycy a nie polacy , swe , br czy inni . Pozatym polacy sa uwazani przez wiekszosc < rowniez przeze mnie > za jednych z najwiekszych noob w tibii . Nie umieja rozmawiac , kradna jak nikt inny , umieja wyzywac innych tylko i wylacznie w polskich jezyku stojac w depo lub swiatyni ... ludzie obudzcie sie . Walczylam na Isarze przeciwko DT , z paroma mam dobry kontakt do tej pory . Szwedzi maja napewno 1 wielki + , swietny internet , pozatym czesto robia cos na pozor lanow w domu , pvp mmm nie jest takie cudowne , moglabym powiedziec ze dosyc przecietne . Poprostu umieja myslec o tym co robia :) Wezcie kilku calkiem niezle myslacych polakow a zobaczycie roznice < popatrzcie na Solere , nie chcac sie chwalic , powinniscie zrozumiec >

Grimp
20-06-2005, 00:20
Wg mnie to nie jest sprawa narodu.

Prawda jest taka, że w Tibi największą częśc graczy stanowią Polacy. I wcale nie jest więcej noobów, niż w innych narodowościach. Poprostu jest ich najwiecej ilościowo.

I teraz moja ulubiona część... W sumie nazwałbym to rasizmem, mnie nie obchodzi czy Pl, czy Swe. Dla mnie to człowiek i powiem, że na Nebuli walczyłem z nowo poznanymi przyjaciółmi z wielu krajów (Hiszpania, Brazylia, Szwecja, Niemcy, Polska...) przeciwko Polakom wspierającym Phyro~ (3 wojna), którzy wcześniej jak tylko expiłem byli moimi przyjaciółmi. A Pandoria? Dlaczgo była przegrana? Bo liderzy "Polaków" zapraszali all, a wiadomo co się dalej stało... (zabijanie każdego "Swe")

Na Nebuli w guildi wielo narodowościowej wielu nie słuchało lidera, "noobili" i to cecha charakterystyczna dla każdego narodu.

A co do Swe to mają lepszy sprzet, tanie łącza, i zazwyczaj znają się bo grają na jednym LAN.

Ale nie poddawajcie się, popatrzcie na historie Fenzy i Crutha z Pandori (walka o 100 lev), nie tylko low levelowi Polacy "noobią".

Ur Aquo :D

P.S. Na new serwer idzie także moja ekipa, ale nie jesteśmy agresywni :D

PiXik
20-06-2005, 09:48
jak ktoś myśli że szwedzi wygrywają każdą wojnę to jest po*******ony
głębsze przemyślenie?wy nawet czytać nie umiecie ktoś wam podaje gdzie polacy wygrali a wy dalej swoje!zmieńcie sobie płyte bo wam się zacieła

Don Corleone
20-06-2005, 10:15
Przykładem serva gdzie szwedzi wygrali jest Nebula. Co z tego że w ekipie mieliśmy polaków z 50lvl+, np. Fajny Ludek ( mój sąsiad :p ), Knaak Skywalker, itp. Wojna jeszcze nadal trawa ( mała partyzantka ). W tej chwili na servie stanowczo dominują szwedzi ( Ferry, Sqeensy ). Uważam że szwedzi dlatego wygrywają ponieważ są zgrani ( przykładem Del'Toro ). Polacy mieli 50% większe siły niż szwedzi, ale szwedki i tak wygrywają :(
Pokaże kilka ss'ków z tej wojny:
http://i10.photobucket.com/albums/a146/doscreenow/wojna.jpg
http://i10.photobucket.com/albums/a146/doscreenow/wojna1.jpg

PiXik
20-06-2005, 10:28
@up:tibia suite wo0w.??poszłeś ja wojnę ze spirami niezły hardcore-.-to nie wojna pl vs swe w phyrexian znajduje się paru pls.szkoda że pa wygrało;/

Pacek
20-06-2005, 11:41
czy wy ludize innych problemów już nie macie, jak płaczecie o to że szwedzi zwycięzają w każdej wojnie to jest jeden prosty sposób żeby to zmienić, przestać robić wojny i tyle. Wojna to debilstwo a szczegulnie jak wojne robi polska gildja 15lvl graczy, żałosne
ps. no moze nie przez 15lvl ale tzreba umiec grac i sie złączyć w jednośc czego polacy nie potrafią

gorgi
20-06-2005, 13:38
Troche po czasie , ale ja mam jedno wytlumaczenie . A tak wogole nie WSZYSTKIE serwy sa opanowane przez swe ....

Polacy , a przynajmniej "cudowna" elita podziemii , czyli nooby ktore najwiecej pyskuja a nic o grze nie wiedza , sadza ze jesli sa polakami to za wszystkie skarby swiata beda bronic swojego patriotyzmu pffffff sorry ale do mnie to nie przemawia , dla mnie gra to gra a ludzie w niej to tibijczycy a nie polacy , swe , br czy inni . Pozatym polacy sa uwazani przez wiekszosc < rowniez przeze mnie > za jednych z najwiekszych noob w tibii . Nie umieja rozmawiac , kradna jak nikt inny , umieja wyzywac innych tylko i wylacznie w polskich jezyku stojac w depo lub swiatyni ... ludzie obudzcie sie . Walczylam na Isarze przeciwko DT , z paroma mam dobry kontakt do tej pory . Szwedzi maja napewno 1 wielki + , swietny internet , pozatym czesto robia cos na pozor lanow w domu , pvp mmm nie jest takie cudowne , moglabym powiedziec ze dosyc przecietne . Poprostu umieja myslec o tym co robia :) Wezcie kilku calkiem niezle myslacych polakow a zobaczycie roznice < popatrzcie na Solere , nie chcac sie chwalic , powinniscie zrozumiec >

Ja i malnestfo gramy na solerze, i mozna powiedzieć, że w ab od 8 rano ąz do 20 chyba nikt nie powie ci po portugalsku itp. gdyz wiadomo, że polacy tam rządzą, wiec nasz naród nie jest taki zły...Wygrywamy każdą wojne...Nawet jesli przegramy cieszymu sie a udział :P

Ojczul1
20-06-2005, 14:04
ja najberdziej nie lubie blokownia depo na xanterze jest to tak czeste ze jak ktos mnie bije wole biec dalej do swiatyni lub domku bo do depo nie d asie wejsc....
a czy te ss sa z filmu ktury ty robiles czy podczas wojny kreciles flm i ss robiles czy moze z filmu sciagnietego z jakiejs strony?
ps ty walczyles czy przygladales sie mysle ze to 2

Koma$
25-06-2005, 18:57
@Temat

Wynika to wszystko z mentalności obu narodów. Polak zawsze ma duzo do powiedzenia a gdy dochodzi co do czego to pierwszy daje loga, badz ucieka.

Ja jako gracz nigdy nie wstapie do polskiej gildii. 100x bardziej wole gildie miedzynarodowe czy tez zlozone tylko ze sprawdzonych, lojalnych przyjaciol. Gram w tibie juz 3 lata i w kazdej polskiej gildii powtarzal sie taki scenariusz, ze np ktoś proszący o pomoc na guild-chacie zostaje lekcewazony, inni tlumacza sie zawsze lagami, treningiem czy tez wolnym expowiskiem ktorego nie chca stracic. Odwrotnie jest za to w szwedzkich gildiach, gdy ktoś zostaje zaatakowany to reszta gildii leci na leb na szyje z odsieczą. Byłem swiadkiem takiej sytuacji na Berylii gdy w raz z przyjaciółmi poszliśmy ubić jednego Del Toro. Zaatakowaliśmy go w tombach w Ankrahmun, odsiecz przyszla po mniej więcej 2 minutach, i to nie 1 czy 2 osoby tylko z 5 czy wiecej. To wlasnie jest cos czego bardzo brakuje polakom.

Od takiej lojalności trzeba zacząć, zeby w ogóle myśleć o wygrywaniu chociazby poszczególnych bitew, nie mówiąc o wojnach.

raziel1992
25-06-2005, 20:31
taa masz racje tym razem del'toro rządzi na beryli :confused:

Major Bandyta
26-06-2005, 00:54
Mi się wydaje, że po pierwsze Polak, który osiągnie jakiś wyższy lv (np.30+)chce wszystkim udowodnic jaki jest niesamowity, dobry, kreatywny, itp... I przez to zaczyna podchodzi do siebie kompleksowo (np."czy wydaje się straszny, czy sie mnie boją?; Co o mnie powiedzą?') Tak...rodzi się ta słynna za granicami polska duma. Szwedzi są bardziej zrównoważeni. Może to też wynika z ich pozycji finansowej, itp....... :flaga_pl: Maże o servie gdzie będe mugł zaufać nie znajomemu Polakowi.

Kajzer
26-06-2005, 03:12
Ta sama sytuacja z ok polaka "ktory juz cos osignal"

Podchodzi do ciebie koles z nikiem typowo polskim... i to nie ladnym polskim ale cos w stylu Sos do schabowych kotletow czy CH** ci w d***.

Oczywiscie na dzien dobry standartowe pytanie: "Poland?"
Oczywiscie na to pytanie jest jedna odpowiedz... nie - jak cos to jestem Polakiem a nie Polska.

Brak odpowiedzi powoduje spamowanie tego pytania az do skodku.

Nastepnie przechodzimy do czesci drugiej skladajacej sie z 3 zasadnyczych pytani w dowolnej kolejnosci (wszystkie 3 pytania obowiazkowe):
Pomozesz mi?
Dasz mi cos?
Jaki masz lvl?

Po tych 3 pytaniach obowiazkowych przechodzimy do pytan dowolnych:
Jak sie nazywasz, gdzie mieszkasz, jaki masz eq/skille/mlvl, bedziemy kolegami itp.

Jesli jest sie zajetym nasz low lvl Polak bedzie powtarzal swoje pytania gdy tylko nie dostanie odpowiedzi w akceptowalnym czasie (~3 sekund)... by sie rozlaczyc zaraz po tym jak powiem "OK teraz mam chwile zeby porozmawiac"

Warianty rozmowu dalszej przyjazni:
1. Jedna ze stron daje ignora drugiej.
2. Dajemy low lvl co chce, w odpowiedzi slyszymy typowe polskie podziekowanie ("Spi******* Ch**"/dzi***)
3. Smiejemy sie z innymi wklejajac co smieszniejsze kawalki wypowiedzi naszego bohaterskiego Polaka na guild/game chat

PS.
pomietaicia parvtsivy polak nigyd nei pizse wiedzej jka 2 slofa po koleju bze blentuf :)

co do wariantow dalszej rozmowy
po 2 punkcie nigdy sie nie konczy bo dajac np dark helma koles wezmie i poprosi d hammera albo b robe, juz tak mialem ze 3 razy -.-

roberto
26-06-2005, 11:01
Dlaczego dzieje się tak, że Szwedzi panują na każdym serverze ? Jest wiele światów, na których Polacy postawili się Szwedom. Była wojna, Polaków było więcej, Szwedzi wygrali, Polacy płacili lub opuszczali server. Taki scenariusz wynika z każdej wojny na nowym świecie. Czasami tylko zawarty jest pokój. Czy musi się tak dziać, że Szwedzi będą rządzić ? Jednym z przykładów jest Isara. Panująca tam rodzina Del'toro, siała niegdyś postrach na całym serverze. Kto się postawił, odrazu był hantowany. Del'toro przenieśli się na Irdie, stworzyli gildię Triads. Chcieli tak samo panowaćna Irdi. Polacy (i niektórzy Szwedzi) postawili się. Powstała gildia silniejsza od Triads. Wojna została jednak przegrana. Członkowie pokonanej gildi albo przystali do Triads, albo opuścili server. Tak się dzieje na prawie każdym serverze. Czy Szwedzi używają jakiś specjalnych aimbotów? Czy może grają w Kafejce i mają takie zgranie? Proszę, niech mi wytłumaczy to jakiś doświadczony gracz, który brał udział w takiej wojnie.
Wiesz dlaczego tak sie dziej... moge Ci to powiedziec...to jest strasznie proste...Polacy boja sie walczyc....jak sie mówi, ze idziemy na wojne...polowa ma jakies głupie wymowki"nie moge ide gdzies tam nie bedzie mnie" a powodem jest ze boja pasc...karzdy z nich broni sie aby nie isc na pierwsza linie...potem siedza w PZ-tach i staja sie guardami PZ-tu...a szwedzi nie pierdziela sie...zboeraja akipe i ida zabijac jak bedzie mial bana albo padnie to odrobi a niekrorzy polacy to tylko potrafia byc twradzi w gadce...

Mahau
26-06-2005, 19:54
1. Brak organizacji
2. Boja sie bić
3. "Wpie***limy im, wygramy, nie maja szans" <= na tym sie konczy
4. Taki Szwed bije sie, padnie i na nastepny dzien to odrobi a taki Polak jak juz padnie to wyrzuca monitor za okno, wali głowa w ściane a nastepnego dnia jego comment na tibia.com wygląda tak:
Hi !

Retried... :'(

bye !

Oto cała teoria...

Rybs
30-01-2006, 16:32
heuheuh
Szwedzi na lucerze nie maja nawet wstepu tam panuje jedno wielkie Br! sux
:P:P:D

Lord von Shadow
30-01-2006, 17:08

ekhm wypowiem sie co do isary... wiesz są wśród polaków ludzie i asslickerzy jedni są wporzo ale niestety wiekszość nie :/ a najfajniejsza sprawa to zamiast zgrać sie stworzyć jedną gildie to polscy h lvlki siedza część w light a część w romano i sie eliminują wzajemnie wiesz dlaczego? bo polak z ruskim sie do gada albo z niemcem ale z drugim polakiem nie (tak wlasnie jest najczęściej co jest piętą achillesowa naszego narodu -.- moze jak zaczeli by szwedzi i br z isary tępić polaków to by sie zjednoczyli) ale sie nie zapowiada na to :/... najbardziej dobijało mnie kiedy bylo jeszcze PG i było tak logowali sie mieli sie bic i zaraz ja nie moge ja tez nie itd -.-' tak jest najczęściej uciekaja z podwiniętym ogonem naszczęście nie all... sądze że na isarze można dużo zmienić gdyby nie kilku fajfusów (bapupa, swift...) powinniśmy wźąść przykład z szwedów jak sie powinno grac... niestety większość naszych "super lvli" to są dzieci w wieku od 12-15 lat więc co one mogo wiedzieć o dyplomacji zachowują sie jak 5-latki w piaskownicy "mamo on mi zabrał zabawke..." z taka ekipa to można co najwyżej pogadać o pokemonach :D (oczywiście nie mowie ze all bo sa ludzie starsi którzy nadają sie do tej gry i w dodatku nie myślą tylko o sobie ale pomagaja innym WIĘCEJ TAKICH LUDZI!! a reszta to niech lepeij selnie chary jakims doroslym ownerom ktorzy zrobia z nimi użytek bo jak patrze na wasza gre to chetnie bym podcioł żyły sobie albo dorosnijcie do tej gry i nauczcie sie żyć w społeczeństwie)

Mathius
30-01-2006, 17:34
A u mnie na danubii BYLA taka super gildia i jak mialem klopoty siedze w domku jakas typa 60+ lev bura sie do mnie ze ukradlem loota jakiegos (nieukradłem!) i na guild chat pisze pomozcie mi plx w carlin jestem przed moim domkiem itp. za 20 sec przychodzi 70+ lev i 65 lev kumple z gildii i mowili ze jak cos invite do hatki i po sprawie
druga sytuacja kolesie pk mnie trap a ja patrze 119 lev i 129 lev i mowią do tych co mnie bili zeby mnie nie ruszali ja mam red hp te h levele moi kumple 3 hity po typkach :] wiec na DANUBII sa lojalni jeden pomaga jednemu drugi drugiemu thX.

PozdRO

Kaax
30-01-2006, 17:58
To tak nie zawsze jest jak jeden pomaga drugiemu. Bywa tak że ten jeden pomaga temu drugiemu co cie huntuje. Grałem na kilku serwerach i już nie wież że ktoś pomoże.Chcą kasy i dopiero wtedy pomagają.

Lord von Shadow
30-01-2006, 18:19
To tak nie zawsze jest jak jeden pomaga drugiemu. Bywa tak że ten jeden pomaga temu drugiemu co cie huntuje. Grałem na kilku serwerach i już nie wież że ktoś pomoże.Chcą kasy i dopiero wtedy pomagają.

wiesz prawdziwych przyjaciół poznaje sie w biedzie i uwież że są ludzie przynajmniej na isarze którzy pomogli choćby mi bezinteresownie;) wiem to rzadkość ale tacy ludzie sie zdażaja

Kaax
30-01-2006, 18:43
Mi na Lunarze też pomagali koledzy z klasy. Dlatego pomagali że z klasy,ale i tak jak większy lvl niż 20 mie bił uciekali i sam zostawałem;(. Ale ty też masz racje że sie i zdażają tacy ludzie co pomagają.

Kaax
30-01-2006, 18:53
A co do wojen między Polakami a Szwedami, szczeże muwiąc Szwedzi myślą i mają jakąś tam taktyke a Polacy co w czasie wojny jeszcze sami sie wybijają bo loot jest dla nich ważiejszy.

Avager
30-01-2006, 19:10
Do Widzenia, Kup se Słownik do Myślenia.

Stożek
30-01-2006, 19:48
Lepiej looknijcie na sytuacje na Novej, Tam guildia White Eagles walczy (z przerwami :P) ze szwedzką guildią ( North Star) Co prawda wynik nie jest jakiś super. Ale o nie zgraniu sie raczej trudno tam mówić. Najlepsi polacy ( ale równiesz kilku obcokrajowców) gada na programach typu teamspeak, a wielu h-lvli siedzi w cafejce :P ( byłem-widziałem ) niestety nie powiem gdzie :P

Boryna
31-01-2006, 08:33
na Aldorze siedzą cicho... kidyś dostali ostro wpier**l od Polaków :)

sir Tifejo
31-01-2006, 10:55
niestety większość naszych "super lvli" to są dzieci w wieku od 12-15 lat więc co one mogo wiedzieć o dyplomacji zachowują sie jak 5-latki w piaskownicy "mamo on mi zabrał zabawke..." z taka ekipa to można co najwyżej pogadać o pokemonach

Nie moge sie z Toba zgodzic, nie wierze w to, ze 100lv+, ktory gra samemu to 12-15 latki. Nie sa w stanie wbic tyle expa, ludzie w tym wieku maja zazwyczaj ~50lvl max. Oczywiscie zdarzaja sie wyjatki ;).
Co innego jesli, np taki 12 latek gra z bratem ktory ma ~20 lat i mu mowi co i jak. Wtedy moga cos osiagnac

Lord von Shadow
31-01-2006, 14:47
Nie moge sie z Toba zgodzic, nie wierze w to, ze 100lv+, ktory gra samemu to 12-15 latki. Nie sa w stanie wbic tyle expa, ludzie w tym wieku maja zazwyczaj ~50lvl max. Oczywiscie zdarzaja sie wyjatki ;).
Co innego jesli, np taki 12 latek gra z bratem ktory ma ~20 lat i mu mowi co i jak. Wtedy moga cos osiagnac

no widzisz a u nas więkoszość "dobrej" kadry to własnie dzieci :/ czy im pomaga babcia mama czy brat (a może kupili chara) to nie ważne... bo ich nikt nie uczy szacunku ani "dobrej gry"... poczytaj sobie na temacie "tylko isara" tam zobaczysz część... niestety nie wszystkich :/ gdybys gral na isarce to bys zauwazyl ;) pozdro :]

Phoelerius
31-01-2006, 22:58
A co w tej grze jest takiego skomplikowanego, ze trzeba miec 20 lat zeby w nia grac?
Chyba kazdy potrafi napisac:
Hi > sell mace > yes > bye
a potem:
Hi > buy BP of uhs> yes > bye

Najlepsze jest jak gra jedna postacia Matka z synem, to juz calkiem rox jest.:D
A wierzcie mi sa takie przypadki, haha. xDDD

Mag-Iron
31-01-2006, 23:11
Ale jak sie Polacy wqrwia to potrafia zdzialac cuda !! czemu nie jestesmy pod zaborami ?? bo sie zjednoczylismy , czemu nie ma u nas komuny ???czemu pozbylismy sie swe z naszego kraju podczas potopu ?? BO SIE QRWA ZJEDNOCZYLISMY !!!!! I tak powinnismy sie zjednoczyc zeby wszystkie servy byly nasze a wiec DO ROBOTY I SIE ZJEDNOCZYC I ZGNIESC SWE AND BR ;]
To racja...:miecz: :topornik2 :mag: :wiking: trzeba się POLACY brać do roboty!!!

Lord von Shadow
31-01-2006, 23:28
A co w tej grze jest takiego skomplikowanego, ze trzeba miec 20 lat zeby w nia grac?
Chyba kazdy potrafi napisac:
Hi > sell mace > yes > bye
a potem:
Hi > buy BP of uhs> yes > bye

Najlepsze jest jak gra jedna postacia Matka z synem, to juz calkiem rox jest.:D
A wierzcie mi sa takie przypadki, haha. xDDD

powiedz mi czy w wieku 12 lat umiałeś być dyplomatą czy raczej martwiłeś sie o swoje zabawki... -.- tak każdy umie napisać hi>sell mace>yes>bye
chodzi o to że takie dziecko nie wie co to polityka itp. B)

Shinjix
31-01-2006, 23:52
powiedz mi czy w wieku 12 lat umiałeś być dyplomatą czy raczej martwiłeś sie o swoje zabawki... -.- tak każdy umie napisać hi>sell mace>yes>bye
chodzi o to że takie dziecko nie wie co to polityka itp. B)
off top
A pamietasz czasy Sauruna, Rycerza Apokalibsy, lelaba, itd.?? xD
"Wow, on ma Dragon Hammera, ja cie, a ja nie mam..." :D

Ale jak sie Polacy wqrwia to potrafia zdzialac cuda !!
Taaaaaak, skądś to znam. Takie ich cuda, ze ani nie są zorganizowani, ani konsekwentni. Jakims cudem w wojnie wygraja jedna bitwe lub zaczna górować, to po ok. tygodniu polowa odchodzi, 1/4 sie wykupuje, a reszta sama sobie nie poradzi. Wyjątkiem [mi znanym] jest Azura.
Polacy mogliby byc dobrzy, ale tego nie potrafią.

Prawda jest taka, ze wiekszosc graczy w tibie to dzieci (ewentualnie młodzież), bo dorośli (przeważnie) nie mają wystarczającej ilości czasu, żeby dojść do high levela.

Lord von Shadow
01-02-2006, 07:29
ojjjj pamiętam :D jak sie z sanem pokłucilem o dwarven shielda 8o taa śmiesznie co? ale wtedy (tzn jakieś 2 i pół roku temu) zaczynaliśmy "poważną" gre w Tibie on miał wtedy chyba 14 ja 10 lvl po zmianie chara :P a Shinjix pamiętasz wyprawę na questa na fe pod folda <lol> :D to były piękne czasy :evul:

Kaax
01-02-2006, 11:07
Wy chociaż chodziliście na Questy a ja, ja nie siedziałem i skilowałem ile sie dało na rotach,minotaurach,frost trolach i bearach polar:) i nadal to robie;)

Krizz
02-02-2006, 20:19
Chodzi o to że szwedzi potrafią obrać taktyke i mają w tym jakiś cel...
A polacy walą prosto na wojne oby tylko się lać, często bez celu dla zabawy (np. w gildiach) a potem płacą przez pół roku i żałują że chcieli się lać, jak mówie w tibii szwedów nielubie ale jedno mówie oni mają cel...

PiXik
02-02-2006, 20:34
tylko ktoś głupi i zaślepiony może napisać taki temat szwedzi nie wygrywają każdej wojny i nie rządzą wszędzie

Wielki Mancyz
03-02-2006, 07:36
Szwedzi zawsze wygrywają bo szwed myśli tak :
- Ok ich jest więcej ale jak sie zgramy i ich rozproszymy to wygramy.

A polacy ciągle przegrywają bo każdy polak myśli tak :
- Wale innych z teamu to ja mam być herosem a nie jakiś noob ubije każdego kto mi podlezie :p

Dalej chyba wiadomo co sie dzieje polacy ubijają polaków i wtedy zmniejsza sie liczba naszych rodaków a potem zroganizowani szwedzi stawiają kropkę nad i :D

Kaax
03-02-2006, 12:16
Szwedzi wygrywają bitwy ,ale trzeba sie zebrać na jakimś serweże i ich rozwalić ,ale do tego są potrzebni ludzie myślący i nie nooby żeby w czasie bitwy nie zabijali swojich. Bo jak sie sami tłuczemy to Szwedzi już nie muszą sie bić z nami tylko czekać jak zostanie 1 i wtedy kilku szwedów idzie na 1 polaka i praktycznie nie ma szans.:wiking: :wiking:

Radosny~
03-02-2006, 22:45
-Dzieci(czyt. 11-14latkowie) w Szewcji nie mają prawa dotykać komputera. Widzieliscie kiedys szweda co ma 11lat i gra w tibie?;]
-Szwecki system edukacji jest oparty na NAUCE a nie na kuciu jak w Polsce. W szwecji tydzien lekcyjny 16 latka to 19godzin,w polsce 32godziny
Szwedzi mają WIECEJ czasu, mają lepszy internet-.- nie to co w Polsce
-radiowka-rozlączenia
-sieciowka-gdzie jest 100 osob i LAg LAg LAg
-NEOSTRADA-N/C
-Chello-za***isty net(nie ma w bialymstoku(300tys. miasto))
-ogolnie ograniczenia techniczne;]

Ezop
02-07-2006, 02:39
Temat stary ale wciaz aktualny...
W zamierzchlych czasach gralem na Iridii...13 drut wowczas. Slyszalem od kolegii o wojnach w ktorej Polacy zabijali Szwedow [zabijali ? ;) ]. Niedlugo potem ktos rzucil haslo ze "pl" na zielono i jest wojna...slysalem o takich wypadach i jako patriota postanowilem sie tam udac. Znacie dlasze losy ? :D
Po paru minutach kazalo sie ze bylem najwyzszym levelem posrod "polskiej armii" :] :( jednak wybralismy lidera (nie bylismy gildia) ktorym zostal 11 drut z PACC. Po fragach na 10 najtach udalismy sie do AB gdzie mielismy stoczyc bitwe z BR. Idziemy a tu jakis 31 sorcer [polak of course]bije nam lidera, czesc osob bije "pekera" ktory po jakims czasie przestal sie zabawiac z "armia" 5 sorcow. Pytam lidera czy zostaly mu uhy...a on mnie zaczyna bic podobnie jak polowa "patriotow" :p Ta krotka historyjka po czesci przedstawia ze jestesmy zgrani ale przeciw sobie :baby:
PS przezylem

Ezop
02-07-2006, 02:39
@edit
sorry za powtorzenie...jestem uzytkownikiem neostrady

Mutares
02-07-2006, 09:34
Raz na Nebuli podczas wojny ustawilismy sie ze szwedami na open battle m oni czekaja na nas my ruszamy z dp venore okolo 30 osob , idziemy dalej przy wyjsciu z venore juz tylko 20 chwile pozniej zostalo 15 i szwedzi nas rozbili , Polacy boja sie stracic swoje poziomy jakby nie wiedzieli ze jak przegraja to i tak je straca.
PS: Wojne i tak wygralismy i jako jedni z niewielu polaków wykopllismy ich z serva.

Matekneo
03-07-2006, 16:02
Tak gadacie tylko... Oni sa zgrani, nikt u nas nie moze sie zgrac itd. ze inni to nooby a wy super... a to wiekszosc wlasnie was niepotrafi sie zgrac i tylko sie kluci.
@Radosny~
Sam masz tylko 16 lat... Nie uwazaj sie za tak wielkiego. Z kad mozesz to wiedziec? Byles w Szwecji? Nie? Zmyslasz?...
@Topic:
Szwedzi maja dobrego neta, umieja sie zgrac, w przeciwienstwie do nas... Czasami zdaza sie, ze polska gildia wygrywa, ale tylko wtedy, gdy sa to dobrzy przyjaciele i znaja sie na grze oraz maja ustalona taktyke a nie "Idziemy prosto na nich i nawalamy w pierwszego lepszego"...

Asero Efus
03-07-2006, 16:30
Wygrwyaja szwedzi poniewaz 88% polakow to nooby.
12% polakow to gracze ktorzy maja juz doswiadczenie.
i potrafa sie jakos zgrac.A reszta to .... co nie powiesz to spie...

Pozdro:*

ripper
03-07-2006, 16:43
88% to nooby, a 16% doświadczeni gracze? Sorry, ale coś mi się tu nie zgadza - wyższa logika, ot co.

Elder Nagan
03-07-2006, 16:57
sa wyjatki tyle wam powiem np dancing shadows niejestesmy typowa polska gildia...nie boimy sie swe itp ale co ja wam tu bede pie.rdol.ic dobrze wiecie oco mi chodzi

swe wygrywa bo sa bardziej zgrani lojalni i nie boja sie o chary i maja jakis wiek i rozum nie to co polacy...

dziecko 8 - 15 lat i sie kozaczy a jak dochodzi co to czego to leje tylko kilka lvli mniejszego i w grupie -.-

Asero Efus
03-07-2006, 16:59
88% plakow to gracze ktorzy dopiero zaczynaja posiadac coraz wieszka wiedze o tibi oraz jej skryte tejemnice.Sa parapety co nie wiedza co to rat!
Jak bedziesz w depo przyjrzy sie levela. I zrozumiesz to.:)

12% to gracze ktorzy garaja juz w hu.. czasu i maja dosc duze level oraz wiedze o tibi i jej zakatkach.

ripper
03-07-2006, 17:03
Rotfl, chodziło mi o 88% + 16% = (?) 100% ... n/c (wiem, zedytowałeś posta).

Elder Nagan
03-07-2006, 17:03
88% plakow to gracze ktorzy dopiero zaczynaja posiadac coraz wieszka wiedze o tibi oraz jej skryte tejemnice.Sa parapety co nie wiedza co to rat!
Jak bedziesz w depo przyjrzy sie levela. I zrozumiesz to.:)

12% to gracze ktorzy garaja juz w hu.. czasu i maja dosc duze level oraz wiedze o tibi i jej zakatkach.

w tibie zaczelem grac zanim wszedl skillbar, ale lvlu duzego nie nabilem z powodu niecheci do expienia co nie zmienia faktu ze jestem doswiadczonym graczem (wiesz niska samoocena itp:P)

Asero Efus
03-07-2006, 17:14
Ripper kazdy moze sie pomylic:)

Hedgehog
03-10-2006, 21:06
Ja chce wam przypomniec ze Wy tez jestescie polakami.Piszecie ze polacy to nooby ze kradna blokuja pz itd. itp. Ale moge sie zalozyc ze ok 70% forumowiczow wlasnie tak robi. Wiem wiem zaraz zaczniecie pisac ze sam jestem noob ze nikt z was tak nierobi. Ale powiem (napisze?) ze niepatrzcie na innych niemowcie "on blokuje dp to ja tez moze cos uda mi sie skubnac z ciala". Kazdy z was wystawi sobie i reszcie polakow opinie.Jesli okarzecie ludzia troche zaufania pomozecie im to w tedy oni odwdziecza sie wam tym samym.

Sorry za ortografie itp.;p

Calen Futh
03-10-2006, 21:22
No i po co żeś to odświerzył ?

@down: Taaa....To ja zaraz lece ogladać tematy sprzed 2 lat i sie też poudzielam. A co mi tam.
Archeologom mówimy NIE !

Hedgehog
03-10-2006, 21:36
Urazilem cie tym ?? Obrazilem twoja wiare ??
Zobaczylem ten temat i postanowilem sie udzielic.

Elizium
04-10-2006, 23:38
Moim zdaniem temat jest cały czas aktualny...
I powinien zawsze być na topie... może dzięki temu banda n00bów będzie się systematycznie zmniejszać z dnia na dzień. Na szczęście nie ma tu taboretów którym nie podoba się ciągnięcie starego tematu (może poza jednym). A Szwedzi zawsze byli lepsi, są lepsi i jeśli nasi się nie zmienią to zawsze będą lepsi.
Szwedzi są inni. Mają honor. I dlatego własnie są zgrani a nie przez to że mają lepszy sprzęt albo komunikator głosowy. Każdy chyba wie co to del'Toro albo Apocaliptica. Wymiatali wszędzie gdzie się pojawili i wymiatają do dzisiaj. A polskie n00by zawsze umiały tylko zabijać się nawzajem. Polacy nie mają godności. CO jest powodem do dumy u przeciętnego_polskiego_nooba? To że komuś pomógł i udało się coś razem zrobić czy to kogo mu się udało ostatnio wyje... bać? Dopóki to się nie zmieni zawsze Szwedzi będą wygrywać wojny. Znam kilku fajnych Polaków i takich jest coraz więcej. Ale żeby wygrywać wojny to ciągle za mało.

zoliax
11-10-2006, 19:37
[...]Z wlasnego doswiadczenia wiem ze jak wojny nie ma to nie jestesmy mili dla siebie ale jezeli wojna sie zaczyna to wiekszosc h-lv Polakow idzie walczyc.(Mam na mysli server Aldora)

Tak, dokładnie, potrzebujemy dyktatora jakiegoś, który będzie nas terroryzował. Wtedy się zjednoczymy i wprowadzimy własne rządy. Gorzej z tym co bedzie potem... Jak widać historia lubi się powtarzać, nie tylko w prawdziwym świecie. :] (hmmm... może nie tyle co powtarzać, ale jak widać polska mentaloność praktycznie nie uległa zmianie: ta nasza solidarność w czasie, gdy mamy kłopoty i "solidarność", gdy niby jest okej płynie gdzieś w żyłach... :roll: )

Rozqu
11-10-2006, 21:37
A ja wiem dlaczego :D Polacy nie maja pvp? Szwedzi maja lepsze aim boty? np party bot bardzo dobry bot albo sie porozumiewaja spoejalnym prorogramem 1 mowi reszta go slyszy i juz:] pozatym polacy boja sie stracic lv itd.. nawet jak gram na otsach widze jak nooby sie boja p.s na otsach ludzie maja lepsze pvp i w ogole ale to juz niewazne bo teraz taka kupe zrobili kazdy wie jaka anty boter czy cos no na tym to polega to moje zdanie ;]

st1L
11-10-2006, 23:00
Przecież w obu guldiach som polacy...

nie w tych gildiach nie SOM Polacy.. co nawyzej są

alkoOholik
11-10-2006, 23:43
Ja chce wam przypomniec ze Wy tez jestescie polakami.Piszecie ze polacy to nooby ze kradna blokuja pz itd. itp. Ale moge sie zalozyc ze ok 70% forumowiczow wlasnie tak robi. Wiem wiem zaraz zaczniecie pisac ze sam jestem noob ze nikt z was tak nierobi. Ale powiem (napisze?) ze niepatrzcie na innych niemowcie "on blokuje dp to ja tez moze cos uda mi sie skubnac z ciala". Kazdy z was wystawi sobie i reszcie polakow opinie.Jesli okarzecie ludzia troche zaufania pomozecie im to w tedy oni odwdziecza sie wam tym samym.

Sorry za ortografie itp.;p

Święta Prawda. Byście się przyznali, że też kradniecie jak jest okazja i blokujecie pz. Bo każdy tak kiedyś robił.
I nie wszędzie wojne wygrywają Szwedzi. Na początku powstania Kyry była Wojna Swe vs. Polacy i Polacy wygrali. Po wygranej już były tylko wojny Polacy vs. Polacy =).
Pozdro

ircomerdio88
11-10-2006, 23:57
chyba zapominacie o wojnie na nebuli gdzie rzeczywiscie dlugo rzadzili swe ale w koncu "stupid Polacks" pokazali gdzie ich miejsce ;] ----> http://www.youtube.com/watch?v=dt7ULzlpbzo

Kuan Ti
12-10-2006, 14:07
Główne powody dlaczego Szwedzi wygrywaja to tez ze oni traktuja to jak gre a nie jak wlasne zycie i maja lepsze zgranie;]

ripper
12-10-2006, 20:43
Bo GM to ich kumpel :< ja wam mówię.

Nieugiety
12-10-2006, 20:57
Tak jak ktos na samym początku powiedzial:
Szwedzi nawzajem sie wspierają.
A polak bedzie kradł loota, uhal tylko siebie i jeszcze sd w qmpla rzuci aby posiadać większego loota.....

Tacy są polacy, of course nie wszyscy ale znaaaczna część.

Cristiano Lisek
12-10-2006, 21:59
jakbym mial dobrych kumpli i sam mial dobrego chara (pracuje nad tym) to bym wypowiedzial wojne brazylijczykom na chimerze... niestety oni tam rzadza i malo jest dobrych polakow. jak polacy juz panuja to tylko na rooku. smutna rzeczywistosc.brazylijczycy strasznie mnie wkurzaja jeszcze bardziej niz niektorzy polacy bo ciagle kradna loota i przezywaja a raz mnie ubili bo po polsku mowilem!!!

Gothfryd
12-10-2006, 23:22
A ja uważam, że Szwedzi po prostu nie dbają o kase w czasie wojny...

Maxioris
14-10-2006, 08:35
Ponieważ większość polaków, to nooby...
A szwedzi, są jakby to powiedzieć?
Inteligentniejsi :p

Keel
14-10-2006, 22:23
Szwed odda zycie za szweda, polak za polaka - nie.

Alcor Sake
15-10-2006, 13:17
Bo polacy to buracy ;)
Oto prosty przykład polskiej głupoty ;
Wybierają kaczke na prezydenta a miesiąc pózniej nie wiadomo co na niego mówią ;> Polak nie kaczka i mózgu nie ma

Fantomas
15-10-2006, 13:40
To bardzo prosta odpowiedz:
1. Jesli wiedza ze cos sie szykuje przygotowywuja runki ktorymi dziela sie po rowno.
2. W czasie potyczki kazdy kazdemu pomaga. ( uh'a w razie potrzeby swojego kolege ).
3. Dopiero po bitwie zbieraja loot.
4. Sa zgrani jak cholera.

Polacy za to sa za bardzo pewni siebie nie dziela sie runami kazdy ma swoje, Nie ma najmniejszego zamiaru komus pomoc bo taki uh jest duzo warty....
Loot zbieraja jak padnie szwed wiec w tym czasie nie interesuje sie walka.
A ze zgraniem polakow- nie mam nic do powiedzenia jednym slowem ,,Smiech na sali "

Wiem co mowie bo na expowisku mialem taka przygode:

-------:Pl??
-----: yes
-------: Exevo gran mas vis
-------: Exevo gran mas vis
You Are Dead.

Super -.-

Seroes
15-10-2006, 23:35
Jednej Wojny Polacy nie przegrali ^^
Na aldorze była wojna polacy vs szwedzi czyli eternal march vs black windows
I Polacy tam tak skopali 4 litery ze jak teraz spotkasz szweda jakiegos na aldorze to bedzie swieto lasu itp.

Mevar bardzo tepil szwedow ( teraz to jest Nemtor)