Pokaż pełną wersje : FAQ: Klient Tibii
robiłam już tak wcześniej z 5 razy a teraz 2 :confused:
Nie wiem co się dzieje ;/
Pokazuje się cały czas to samo:
http://img516.imageshack.us/my.php?image=dssddyr1.jpg
robiłam już tak wcześniej z 5 razy a teraz 2 :confused:
Nie wiem co się dzieje ;/
Wystarczyło chwilę poszukać.
Aby rozwiązać problem musisz zainstalować najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej (pewnie ma nVidie)
NVidia OpenGL Driver Driver components mis-match. Exit is the only option
From Unofficial BOINC Wiki
Jump to: navigation, search
[edit] General
Message Type: Error Message
This message from the BOINC Client Software tells the Participant that there is a problem with the graphics driver. You will have to update the video card's drivers to be able to use the "Show Graphics" option for the BOINC Daemon's display of the graphical information of the Science Application's Work Unit processing.
Pomóc może również zmienienie silnika graficznego z OPENGL na Directx9.
Jak to zrobić? Jest napisane w FAQ
Dzięki, już wszystko w porządku :)
A ja mam błąd:
Cannot connect to the game server.
Error:Server is unreachable(10065)
Oznacza to, że server jest nieosiągalny.
Mam w domu 2 komputery i na jednym Tibia mi działa a na 2 wyskakuje mi ten błąd w tym samym czasie kiedy mój brat może grać. Dlaczego ja nie mogę grać na moim komputerze? Jeżeli ktoś z Was tak miał to proszę powiedzieć jak się z tym uporaliście.
No odpowie ktos wreszcie?! Czekam i czekam a wy tu nic nie robicie...
P: Podczas próby zalogowania się do Tibii otrzymuję następujący komunikat:
Error:Server is unreachable.
O: Serwer jest nieosiągalny - spróbuj później.
Wydaje mi się że gracie na jednym ip i to jest problem.Spróbuj zagrać gdy na 2 kompie nikt w tibie nie będzie grać.
Befsztyk
04-07-2008, 12:22
http://img68.imageshack.us/img68/7659/beztytuuxu3.png
Czy ktos z mas ma tak samo gdy chce sie loigowac na unitere?
W Antywirusie udostępnij port 7171
Cannot connect to a login server.
Error: Could not resolve server name. (11004)
For more information take a look at the FAQs in the
Support section at www.tibia.com
O co chodzi ?! Za każdym razem kiedy chcę się zalogować pojawia się ten błąd, Dopiero gdy ściągnę klienta ten błąd już się nie pojawia, ale gdy się wyloguję i wyłączę tibie a po jakimś czasie chcę się znów zalogować błąd nadal jest :(
O co chodzi ? co mam zrobić ? Proszę o pomoc .
Może być to tak mi się wydaje:P
P: Podczas próby logowania otrzymuję następujący błąd:
Cannot connect to a login server: Error while resolving the server name. For more information take a look at the FAQs in the guide section at www.tibia.com (http://www.tibia.com/) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://www.tibia.com)
O: Upewnij się że Twoje połączenie internetowe jest sprawne. Jeżeli tak, to spróbuj później, bądź skontaktuj się z administratorem swojej sieci i zapytaj się czy nie grzebał przy DNSach :>
Marianekkk
08-07-2008, 22:39
Error: Connection Timed out. (10060)
.................................................
...........................................
..............................................
mam to pół roku stało się to nagle po krótkiej przerwie grania w Tibie.
Czy mógł by ktoś pomóc ? był bym bardzo wdzięczny . Jak coś mam neta radiowego , i słyszałem że możliwe to jest wina neta że admin sieci może blokować jakieś porty ... POMÓŻCIE ;(
Siema mam taki problem
Fotka
http://images31.fotosik.pl/319/ae1f34ec40c0132bm.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ae1f34ec40c0132b)
i nie mogę tego naciśnięć co mam zrobić proszę o pomoc
;(;(;(
Witam. Gra która wygląda gorzej niż 8 bitowe gry na Atari z lat 80tych, zawiesza mi cały system.
Jestem na urlopie i gram na następującym komputerze(właściwie laptopie):
Compaq Armada
Intel Pentium III 995MHZ
320MB Ram, Karta graficzna Ati Rage .
Na tym laptopie chodzą mi ,na słabych detalach, takie gry jak Call of Duty, Medal of Honor, Enemy Territory-właściwie bez żadnych problemów.
Natomiast po kilku minutach grania w Tibie wiesza mi się cały system.
Nie pomoga żadna zmiana ustawień w kliencie Tibii, zmniejszanie oświetlenia, zmniejszanie ilości Fps, zmiana w ustawieniach z directx 5 na direct 9x, czy open gl , cały czas mi się wiesza.
Czy ktoś może mi coś poradzić, jak zagrać w Tibię na takim laptopie, nie mieszajać nic w ustawieniach laptopa?
Czy to nie jest jakaś paranoja, że coś takiego jak TIBIA stwarza takie problemy w systemie?
Witam. Gra która wygląda gorzej niż 8 bitowe gry na Atari z lat 80tych, zawiesza mi cały system.
Jestem na urlopie i gram na następującym komputerze(właściwie laptopie):
Compaq Armada
Intel Pentium III 995MHZ
320MB Ram, Karta graficzna Ati Rage .
Czy ktoś może mi coś poradzić, jak zagrać w Tibię na takim laptopie, nie mieszajać nic w ustawieniach laptopa?
Czy to nie jest jakaś paranoja, że coś takiego jak TIBIA stwarza takie problemy w systemie?
Jeśli chodzi o Tibie to zawsze były z nią problemy jeśli chodzi o grę na laptopach. Nawet dobre laptopy miały z nią problemy, a Twój jak na dzisiejsze realia jest dość slaby niestety (głównie procesor). Tibia podczas pracy wykorzystuje bardzo dużo zasobów procesora, czasami ~100%, i myślę, że właśnie to może być przyczyną zawieszania się notbuka.
Rada? Nie wiem, instalowanie sterowników czy jakaś drobna zmiana chyba nie pomoże, po prostu Tibia nie jest grą na taką maszynę.
Siema mam taki problem
Fotka
[/URL]
i nie mogę tego naciśnięć co mam zrobić proszę o pomoc
;(;(;(
Otworzyć Tibię z odpowiednim parametrem (opisane w FAQ) lub zainstalować directx 9.0c
ja mam podobny problem jak kasjank poniewaz uzywam visty i mam duze lagi na tym directx 5 i mam pytanie czy da rade zainstalowac albo ustawic cos w kliencie aby mi tibia nie lagowala
Gdy sie chce zalogowac to wyskakuje mi po pewnym czasie takie cos
"CANNOT CONNECT TO A LOGIN SERVER
ERROR:CONNECTION TIMED OUT. (10060)" POMOŻCIE!!!!!
O co chodzi ?
Gdy chcę sie zalogować do gry wyskakuje mi błąd...
"Cannot connect to the game server.
Error: Disconnected from server. (200002)"
Nie wiem co robić. Proszę o pomoc.
danielwolski95
07-10-2008, 14:41
Mam pewien problem, wczoraj jeszcze umiałem włączyć tibię i grałam,
a dzisiaj za każdym razem jak chcę włączyć tibię pisze:
Driver components mis-match. Exit is the only option.
Wie ktoś może co się stało? JUZ KIEDYS MI SIE TAK DZIALO ALE ZAPOMNIALEM CO MAM ROBIC PROSZE O SZYBKIE PORADY BARDZO PROSZE :(
Mam pewien problem, wczoraj jeszcze umiałem włączyć tibię i grałam,
a dzisiaj za każdym razem jak chcę włączyć tibię pisze:
Driver components mis-match. Exit is the only option.
Wie ktoś może co się stało? JUZ KIEDYS MI SIE TAK DZIALO ALE ZAPOMNIALEM CO MAM ROBIC PROSZE O SZYBKIE PORADY BARDZO PROSZE :(
Spróbuj zmienić silnik graficzny.
P: Jak zmienić silnik graficzny (opcja engine)?
Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót do pliku Tibia. exe na twoim pulpicie.
Wybierz właściwości.
W polu docelowym masz coś takiego:
"E:\Tibia\Tibia. exe" (bez spacji)
Dopisz na jej końcu spację, słowo engine, kolejną spację i 0 dla DirectX 5.0, 1 dla DirectX 9.0 lub 2 dla OpenGl (np: "E:\Tibia\Tibia. exe" engine 1).(bez spacji)
Engine 0-uruchamia silnik pod DirectX 5.
Engine 1-pod DirectX9
Engine 2-pod OpenGl
Zapisz te ustawania i spróbuj włączyć klienta.
Jeżeli to nie pomoże, zalecam instalacje innych sterowników do karty graficznej.
Mi od dwóch godzin wyskakuje takie coś:
Cannot connect to a login serwer.
Error:Network Error.(-1)
I nie mam pojecia co zrobic..
Nawet nie wchodzi mi do wybory hara z listy ;/
PS: Problem ten występuje na linuxie.
Mam ten sam problem na linux Ubuntu :(
Prosze o pomoc
Yhasit92
02-12-2008, 21:04
nic już nic już
Xsarfaks
29-12-2008, 14:30
Mam problem odnośnie Tibii pod Viste... Kiedy wlaczam to wszystko jest ok, ale jak sie zaloguje itd. to wtedy wszystko sie psuje ;//... Nawet jak dam inny engine to nic PLX HELP Z gory thx
Slepczyksnk
06-01-2009, 16:23
Mam Taki problem;(
Na nowej tibii (8.40)
Wchodzi normalnie..
Lecz na starej i na wodbo wyskakuje mi error 13
wpisuje engine 0
engine 1
engine 2
I nic...
dalej to samo oco chodzi?
Duch Niespokojny
06-01-2009, 20:39
To działa od wersji 7.7
nie moge znalezc sterownikow to tibii 8.40 .7.6 dziala bez problemow a 8.40 sie tnie
prosze o szybka odpowiedz:)
Po wylogowaniu sie z jednej postaci i próbie zalogowania sie na inną na tym samym acc, wyskakuje mi nastepujący komunikat:
you may only login with one character of your account at the same time
Kiedyś już mi sie coś takiego przytrafiłem, wtedy zalogowalem sie ponownie na tę samą postać na której grałem wczesniej, jeszcze raz sie wylogowałem i wszystko wróciło do normy, lecz nie tym razem. Próbowałem już chyba wszystkiego. Resetowałem kompa, sprawdzałem czy postać figuruje w ,,Who is online?,,(nie figuruje, jedynie jak zaloguje sie na swoje acc na tibia.com pokazuje sie przy nicku mojej postaci online), odczekiwałem kilkakrotnie po parenascie minut, próbowałem nawet zalogować i wylogować sie ponownie po ponownym dłuższym okresie grania na tej postaci, nic nie pomaga.
Czy ktoś spotkał sie z takowym problemem, jeśli tak to prosze o pomoc w jego rozwiązaniu. Może on zniknie wraz z restartem servera? Prosze o pomoc.
Duch Niespokojny
20-03-2009, 22:49
Tak, musisz poczekać do save'u serwera.
Hej
Mam taki problem. Wróciłem do tibii po 2 latach przerwy, zainstalowałem clienta na nowym komputerze i wrzuciłem stary folder z mapami.
Problem w tym, że w grze nie czyta mi tych map i cały świat musze odkrywać na nowo a wolałbym tego uniknąć. Czy może któryś patch zmienił coś w systemie mapowania, że zapisuje mapy do innego katalogu, albo z innym rozszerzeniem?
Ktoś wie jak zrobić aby czytało mi stare mapy?
Jeśli ma to jakieś znaczenie to zmieniłem system z 98 na xp.
Duch Niespokojny
23-03-2009, 11:01
Skopiuj je do katalogu C:\Documents and Settings\<nazwa użyszkodnika>\Dane aplikacji\Tibia\Automap (w Windows XP) albo C:\Users\<nazwa użyszkodnika>\AppData\Roaming\Tibia\Automap (Vista).
Możesz też ustawić katalog jaki chcesz, aby w nim Tibia zapisywała mapki, wpisując we właściwościach skrótu do Tibii, w polu "element docelowy": path <ścieżka do katalogu>. Na przykład, żeby Tibia zapisywała mapki i ustawienia w folderze D:\Tibia\Mapki, musisz wpisać "D:\Tibia\Tibia 8.41\Tibia*****" path D:\Tibia\Mapki (gdzie "D:\Tibia\Tibia 8.41\Tibia*****" to oczywiście ścieżka do pliku Tibia. exe)
Dzięki bardzo, teraz wszystko działa :)
Nie pomyślałem, że katalog "dane aplikacji" może być katalogiem ukrytym.
Dzięki bardzo, teraz wszystko działa :)
Nie pomyślałem, że katalog "dane aplikacji" może być katalogiem ukrytym.
On musi być ukryty, aby go przez przypadek nie usunąć czy przenieść
btw. co do pytania up, da się przenieść mapy i config z wina na linuxa? :P
Duch Niespokojny
25-03-2009, 19:59
Pewnie się da. Tutaj masz opisane, gdzie Tibia to trzyma pod różnymi systemami: http://www.tibia.com/support/?subtopic=faq&question=wherefilessaved
@up
tyy właśnie o to mi chodziło ;)
Gold Raven
06-04-2009, 11:46
Witam
Czy jest możliwość by pliki map i ustawień znajdowały się w katalogu gry?
Często grywam z pendrive'a i za każdym razem jak jestem na nowym kompie to muszę wszystko ustawiać na nowo :/
Pozdro
Gold Raven
Duch Niespokojny
06-04-2009, 13:43
We właściwościach skrótu do Tibii, w polu "Element docelowy" dopisujesz na końcu: path <ścieżka do folderu, w którym chcesz mieć zapisane mapki>
Na przykład u mnie wygląda to tak:
"D:\Tibia\Tibia 8.41\Tibia*****" path D:\Tibia\Mapy
Wówczas mapki zapisują się w katalogu D:\Tibia\Mapy\Automap, a plik Tibia.cfg w D:\Tibia\Mapy
Oczywiście musisz odpalać Tibię przez ten skrót, w przeciwnym wypadku mapy będą się zapisywać w domyślnym katalogu.
http://www.tibia.com/support/?subtopic=faq&question=specificdirectory
Gold Raven
07-04-2009, 09:16
Wielkie Dzięki :)
Pozdro
Gold Raven
Witam!
Jak zrobić aby pojawiał się "zielony napis" (taki jak po naciśnięciu shift+ppm) nad postacią jeśli ustawiłem sobie gp na hotkeye. Chodzi mi oto jak zrobić aby po naciśnięciu np. F1 pojawiała się "zielony napis" z informacją ile posiadam kasy, bo teraz pojawia się tylko na kanale default, i aby zobaczyć ile mam kasy to muszę looknąć tam. Wiecie o co mi chodzi? ;>
Witam!
Jak zrobić aby pojawiał się "zielony napis" (taki jak po naciśnięciu shift+ppm) nad postacią jeśli ustawiłem sobie gp na hotkeye. Chodzi mi oto jak zrobić aby po naciśnięciu np. F1 pojawiała się "zielony napis" z informacją ile posiadam kasy, bo teraz pojawia się tylko na kanale default, i aby zobaczyć ile mam kasy to muszę looknąć tam. Wiecie o co mi chodzi? ;>
options ->hotkeys-> zaznaczas hotkeya->select object->wybierasz kase->With crosshairs
http://images46.fotosik.pl/106/0f097bc5a026f49f.jpg (http://www.fotosik.pl)
mam nadzieję ze w miare zrozumiale to wyjaśniłem ;]
i ustaw sobie w opcjach Tibia Classic Control, pomoże ;d
neopostman
20-04-2009, 16:53
@up
Nie trzeba zaznaczać "With cross~"
czesc, nie wiem czy to tutaj ale niech starce;p
mam nastepujacy problem, po 2 latach przerwy zainstalowalem nowego klienta tibii i niestety moja gra przerywana jest po kilku minutach, bo ekran zaczyna mi wariowac - migac/flashowac, co prowadzi do stanu gdzie nic juz nie widac, instalowalem nowe sterowniki do karty, zmienialem ustawienia w Graphics w tibii, jednak nic nie pomaga. Nie wiem co to moze byc, ale na starszych klientach wszystko bylo ok na directcie i opengl, mam geforce'a fx5600. z gory dzieki za pomoc :)
internet mnei kickuje jak gram w tibie mam routera i neo 1mb czemu tak sie robi? kickuje mnei tylko jak gram w tibie
Witam! Ostatnio podczas logowania wyskakuja mi male okienka z komunikatem error 103,tibia dziala,postac chodzi,ale w ciagu 2-3 min,mam pulpit zapelniony komunikatami ktore wyskakuja w nieskonczonosc.Dzieje sie tak tylko podczas uruchamiania tibii.Dlaczego?Co jest nie tak?
neopostman
10-05-2009, 11:33
Witam! Ostatnio podczas logowania wyskakuja mi male okienka z komunikatem error 103,tibia dziala,postac chodzi,ale w ciagu 2-3 min,mam pulpit zapelniony komunikatami ktore wyskakuja w nieskonczonosc.Dzieje sie tak tylko podczas uruchamiania tibii.Dlaczego?Co jest nie tak?
Pewnie chodzi o ustawienia graficzne. Popróbuj pozmieniać w trakcie gry na Dx.9, OpenGl i Dx5 i napisz czy są jakieś zmiany.
Domyślny
internet mnei kickuje jak gram w tibie mam routera i neo 1mb czemu tak sie robi? kickuje mnei tylko jak gram w tibie
Zadzwoń najlepiej do biura obsługi klienta.
Witam, mam problem z tibią ściągnąłem najnowszego kilienta i po 2minutach wywala mnie z gry i pisze że jakiś Bug...
Mam windows vista
2gb ram
gf 9600gt
intel core quad
ile musze czekać aż to naprawią>
neopostman
13-05-2009, 16:53
Witam, mam problem z tibią ściągnąłem najnowszego kilienta i po 2minutach wywala mnie z gry i pisze że jakiś Bug...
Mam windows vista
2gb ram
gf 9600gt
intel core quad
ile musze czekać aż to naprawią>
Jedyną osobą, która może cokolwiek naprawić jesteś Ty : d. Póki co spróbuj w podstawowych opcjach graficznych pogrzebać- przełączaj pomiędzy dx.9, dx. 5 lub OpenGl i napisz czy są jakieś zmiany.
Jedyną osobą, która może cokolwiek naprawić jesteś Ty : d. Póki co spróbuj w podstawowych opcjach graficznych pogrzebać- przełączaj pomiędzy dx.9, dx. 5 lub OpenGl i napisz czy są jakieś zmiany.
A ja bym proponował mu uruchomić grę jako administrator.
;-)
Mam pewien problem wyskakuje mi cos takiego.
Error: Permission denied.(10013)
Moze ktos wie o co chodzi?
neopostman
14-05-2009, 16:28
Mam pewien problem wyskakuje mi cos takiego.
Error: Permission denied.(10013)
Moze ktos wie o co chodzi?
Pewno masz zablokowany port 7171. Odblokuj go.
@ down
nie wymądrzaj sie bo głupich zabraknie : p!
Pewno masz zablokowany port 7171. Odblokuj go.
Chciałeś powiedzieć "zadzwoń do admina aby ci odblokował"
piternet
14-05-2009, 17:27
Chciałeś powiedzieć "zadzwoń do admina aby ci odblokował"
Przecież jeżeli ma własny router to nie ma problemu żeby go odblokował. Chyba, że mu rodzicie zablokowali. Wątpię, aby admin zawracał sobie głowę blokowaniem tego akurat portu.
Przecież jeżeli ma własny router to nie ma problemu żeby go odblokował. Chyba, że mu rodzicie zablokowali. Wątpię, aby admin zawracał sobie głowę blokowaniem tego akurat portu.
Wątpie aby ktoś blokował sam sobie port do Tibii nie mając tego świadomości.
A moze ktos napisac jak odblokowac port?
Pan i Wladca
15-05-2009, 15:49
Najpierw nam napisz czy masz w domu router?
Pan i Wladca
15-05-2009, 17:33
Musisz wejść na router i odblokować ten port.
Sprawdź to:
http://tibia.net.pl/pozostale/27154-odblokowanie-portow-na-kazdym-routerze.html
Musisz się zarejestrować żeby zobaczyć ukryte wiadomości.
Jeżeli nie dasz sobie rady z tym, napisz mi na GG, spróbuje cie pokierować.
Wszedlem na ta strone ale tam nie ma mojego modelu. Moj modem Motorola SB5100E
Tibijczyk112
16-05-2009, 18:07
Nie rozumiem ...Sciągnełam Tibie 8.4 i wyskakuje mi błąd Video surface allocation failed.(Error Code 13) Please choose another graphic mode.
Co mam zrobić? Sciągałam również inną wersję Tibi i dalej to samo... Pomocy
A gdy nacisne OK wyskakuje mi
Runtime Error !
Program: C:\Program Files\Tibia\Tibia*****
This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.
Please contact the application's support team for more information
@ UP
P: Jak zmienić silnik graficzny (opcja engine)?
Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót do pliku Tibia. exe na twoim pulpicie.
Wybierz właściwości.
Dopisz na jej końcu spację, słowo engine, kolejną spację i 0 dla DirectX 5.0, 1 dla DirectX 9.0 lub 2 dla OpenGl (np: "E:\Tibia\Tibia. exe" engine 1).(bez spacji)
Engine 1-pod DirectX9
Engine 2-pod OpenGl
Duch Niespokojny
16-05-2009, 18:17
Może... przeczytać FAQ ;)
P: Po wprowadzeniu klienta tibii 7.7(letni update 2006 16 Maja) mam problem z uruchomieniem gry/płynnością działania.Wyskakuje mi na przykład "Video surface allocation failed. Please choose another graphic mode. (Error code 13)
O: Wybież inny silnik graficzny, poprzez parametr engine.
Czyli klikasz prawym przyciskiem na skrócie do Tibii, wybierasz właściwości i w zakładce "skrót" w polu "element docelowy" dopisujesz na końcu engine 0, engine 1 lub engine 2 - sprawdź wszystkie i zobacz który będzie działać.
Tibijczyk112
16-05-2009, 18:45
http://img191.imageshack.us/my.php?image=beztytuujxa.png
Jak mam to zrobic? xD
http://img191.imageshack.us/my.php?image=beztytuujxa.png
Jak mam to zrobic? xD
Tak o "xD" (?)
Engine 1-pod DirectX9
Engine 2-pod OpenGl
@down
Nie ma za co =*
Tibijczyk112
16-05-2009, 18:54
Działa ;d Dzieki
mam inny problem z klientem tibii klikam 2x na ikone tibii i nic mi nie wyskakuje tylko pisze ze jest w procesy tibia ale nie wchodzi
flejtuszq
13-06-2009, 15:10
Elo. Mam pytanie :D czy jak mam uruchomiona zwykla tibie i mc to moga mi to wykryć i zbanować chara na rl? :D
flejtuszq - tak GM moze sprawdzic cie i zbanowac - moze sprawdzic IP i jesli jestes dwoma charami obok siebie moze kazac np tanczyc
loWq - sprobuj zainstalowac jeszcze raz tibie/sciagnac jeszcze raz
Mam duzy problem. Mam juz konto w tibi , postac zalozona , no i problem polega na tym , ze sciagnalem Tibie z glownej strony www.tibia.com , chcac wlaczyc tibie , zawiesza mi sie caly komputer , nie ma nawet mozliwosc wykorzystania kombinacji klawiszy Alt + Ctrl + Dlt , jedyny sposob to reset kompa. Kiedy juz gralem , nie bylo takich problemow. Proosze o pomoc!!! Nie wyskakuje zaden blad poprostu komp sie zawiesza. :/
Mam duzy problem. Mam juz konto w tibi , postac zalozona , no i problem polega na tym , ze sciagnalem Tibie z glownej strony www.tibia.com , chcac wlaczyc tibie , zawiesza mi sie caly komputer , nie ma nawet mozliwosc wykorzystania kombinacji klawiszy Alt + Ctrl + Dlt , jedyny sposob to reset kompa. Kiedy juz gralem , nie bylo takich problemow. Proosze o pomoc!!! Nie wyskakuje zaden blad poprostu komp sie zawiesza. :/
Może uruchom z innym silnikiem graficznym? : p
Od wczoraj (bez przerwy) mam błąd 20002. Odnistalowalam Tibie, zainstalowalam nową, nadal nic... Jak długo to jeszcze potrwa...? 8o 8o 8o 8o
Niestety , po zmianie silnika graficznego gra dalej nie dziala , co robiC!?!?!? X( ;( :angry:
I co , już wszyscy wielcy znawcy nie wiedza o co chodzi?!
Duch Niespokojny
11-07-2009, 11:02
Trudno powiedzieć, może masz komputer zawirusowany, co go spowalnia, a Tibia w końcu też sporo zasobów zżera. Wykrzacza ci się zaraz po włączeniu, czy po zalogowaniu do gry?
Po 2-krotnym kliknieciu na ikonke , czyli zaraz po wlaczeniu , okno sie nawet nie wlącza , natomiast odrazu caly komp sie zawiesza , pozostaje pulpit i kursor no i tylko reset dziala.
zrobiłem skana , zrobiłem wszystko usunąłem wirusy i mi dalej nie działa. co robić?
Mam mały problem. Po dwóch latach gry zainstalowałem najnowszego klienta 8.50 i po około 3-4 minutach gry nie mogę się dalej ruszyć ani nic innego zrobić tylko nacisnąć exit i zalogowac sie od nowa. Da sie coś na to poradzic bo to niezwykle wkurza?
Mam problem, mianowicie: Kiedy włączam klienta tibi i nacisnę którąś z strzałek wyskakuje mi że klient nie odpowiada, i zawiesza się :((mam viste [problem nie tkwi w ściągniętym kliencie, bo próbowałem już kilka razy i za każdym razem to samo])X(
Morganin
02-10-2009, 11:25
zamień viste na xp B)
necer1992
05-10-2009, 23:56
Witam. Mam pytanie. Jakiego linuxa najlepiej użyć do gry w Tibię?? Czy klient linuxowski dobrze się sprawdza, i czy często pada się ofiarą hacków?
Duch Niespokojny
06-10-2009, 19:56
To nie klient pada ofiarą hacków, tylko użytkownik ;) Chociaż podejrzewam, że większość (jeśli nie wszystkie) tibijskich keyloggerów jest pisana pod Windowsa, więc klient linuksowy może się okazać bezpieczniejszy.
Witam. Mam pytanie. Jakiego linuxa najlepiej użyć do gry w Tibię?? Czy klient linuxowski dobrze się sprawdza, i czy często pada się ofiarą hacków?
Jeżeli to ma być linuks do Tibii, to takiego, pod którym są najwydajniejsze i najlepiej funkcjonujące sterowniki do twojego modelu karty sieciowej.
Agnitium
10-10-2009, 14:01
Elo,
Otuż Zostałem dzisiaj shakowany, przeskanowałem system , usunąłem wszystkie podejrzane Pliki , usunąłem Tibie (wszystkie) i Gdy zainstalowałem ponownie , nie moge wejść, nawet na OTS, wszystkie clienty mi nie działają, antywirusa wyłączyłem i firewalle , pomoże ktoś?
BŁĄD:
http://img14.imageshack.us/img14/7586/43270291.jpg
TrunksSSJ2
12-10-2009, 10:38
Mam tak od 2-ch dni. Nagle mnie zlagowało, relog nie pomógł bo już było ylko \/
http://img198.imageshack.us/img198/3250/uo0002wh.jpg (http://img198.imageshack.us/i/uo0002wh.jpg/)
Neta mam dobrego..ale to chyba jednak net ^^
Witam.. Mam pewien problem nie moge wejsc na tibie 8.54 pozniewaz jak wpisuje pasy to wyskakuje mi caly czas blad (10061) i nie moge sie zalogowac jezeli ktos by mogl pomoc z gory bardzo dziekuje^^.
Witam.. Mam pewien problem nie moge wejsc na tibie 8.54 pozniewaz jak wpisuje pasy to wyskakuje mi caly czas blad (10061) i nie moge sie zalogowac jezeli ktos by mogl pomoc z gory bardzo dziekuje^^.
Mi też...
Ale rano tak, od 9:00 do 12:00 jest dobrze
Potem laaaaaagi...
kozotara
16-02-2010, 00:43
Witam
Mam dość typowy problem, tzn. OpenGL i DirectX5. Nietypowość polega na tym, że dla mnie rozwiązanie ze skrótem i "engine 0" nie starczy, ponieważ chciałbym, aby włączające się filmiki przez Tibia CAM także zaczynały z DirectX5 (albo DX9, ale tego nie da się zaznaczyć).
Oczekuję pomocy w jednym z dwóch kierunków:
1) Zmuszenie programu, by ruszał w DX5 włączając dwuklikiem plik .cam
2) "Zaczarowanie", co by DX9 dało się włączyć.
Męczę się z tym od 2 dni, próbowałem zabawy z plikiem exe (tryby zgodności, itp.), od drugiej strony - aktualizowałem stery do karty graficznej, naczytałem się różnych for, ale nigdzie nie znalazłem pomocy na mój problem.
Karta graficzna - zintegrowana Intel(R) 82852/82855 GM/GME Graphics Controller.
DirectX - 9.0c (odczytane z dxdiag).
Ja już nie mam pomysłów, a jedyne z czym mam problem, to fakt, że gdy domyślnie otwiera się na OpenGL, to program włącza się po około minucie (a tyle, to ja na "oglądanie" jednego filmiku spędzam), a nie mam aż takiej nadwyżki czasu, żeby się po 20-30 minut dziennie na ekran bez żadnego celu patrzeć.
Komp jest w pewnym sensie nowy (po formacie), no ale zarówno stery, jak i DX9 jest zainstalowany.
Byłby w stanie mi ktoś pomóc?
Może powinieneś ustawić tak, aby podczas odpalania filma Tibia CAM otwierało skrót z parametrem, a nie ikonę tibia. exe z głównego katalogu gry? (to się chyba wybiera przy pierwszym odpaleniu programu)
kozotara
16-02-2010, 23:48
Może powinieneś ustawić tak, aby podczas odpalania filma Tibia CAM otwierało skrót z parametrem, a nie ikonę tibia. exe z głównego katalogu gry? (to się chyba wybiera przy pierwszym odpaleniu programu)
Wcześniej już też próbowałem ustawić otwieranie na link (tzn. żeby Tibia CAM korzystała ze skrótu) - nie udało się, ponieważ szło wybrać tylko pliki wykonywalne.
Odmiany powyższego sposobu typu zrobienie rozszerzenia skrótu na "exe" i umieszczenie w katalogu tibii pod nazwą Tibia,exe i wskazywanie na plik o trochę zmienionej nazwie też już mam za sobą - nie idzie.
Duch Niespokojny
17-02-2010, 08:00
Wcześniej już też próbowałem ustawić otwieranie na link (tzn. żeby Tibia CAM korzystała ze skrótu) - nie udało się, ponieważ szło wybrać tylko pliki wykonywalne.
Czyli exe, czy wszystkie wykonywalne, a więc bat też? Bo jeśli bat by akceptowało, to możesz spróbować stworzyć sobie plik tekstowy, wpisać w nim coś takiego:
C:
cd "Tibia\Tibia 8.54"
"C:\Tibia\Tibia 8.54\Tibia. exe" engine 0
(oczywiście wstaw tutaj odpowiednio ścieżkę do Tibii na Twoim komputerze, no i bez spacji między kropką a "exe")
Zmień rozszerzenie pliku na bat i spróbuj czy tak zadziała.
kozotara
17-02-2010, 11:55
Nie bawiłem się wcześniej plikami bat - to co zaproponowałeś powyżej "z ręki" mi działa (mam wrażenie, że nawet lepiej niż używając skrótu z szybkiego uruchamiania ;) ), jednak Tibia CAM przyjmuje tylko rozszerzenie exe...
No i teraz zaczynam się zastanawiać, czy nie napisać sobie programu (czyli exe), który uruchamiałby ten plik bat, który uruchamiałby program Tibię... :P Z drugiej strony nie wiem, czy Tibia CAM pozwoli na takie rzeczy. (no i taki mały problem - moja obsługa innych plików kończy się na "fopen" i "fclose" + odczyt i zapis :> )
kozotara
20-02-2010, 16:56
W końcu znalazłem chwilę czasu, żeby się dokształcić i... Znów bez sukcesów :/
Napisałem program, który po uruchomieniu uruchamiał plik bat, plik bat uruchamiał Tibię na engine 0. Po dwukliku na pliku exe wszystko działało tak, jak powinno, jednak kiedy przez Tibia CAM chcialem wybrać ten plik, to pisało, że "Zła wersja Tibii", czyli jedynym plikiem, na który "godzi się" TibiaCAM jest prawdziwy plik Tibia,exe.
Tym samym znów ponawiam prośbę o pomoc - co mam zrobić? Jak już wcześniej pisałem są dwie drogi:
1) Zmusić TibiaCAM, aby Tibia uruchamiała się pod DirectX5
2) "Wyczarować" na kompie DirectX9
Pozdrawiam
calineczka_92
08-05-2010, 21:48
Mam bardzo dużą prośbę, do osób które znają się w miarę na problemach związanych z "tibią". Mianowicie:
Mam wiele kont i pierwszy raz zdarzyło mi się, że na JEDNYM koncie mam problem z logowaniem do gry. Na stronie www.tibia.com nie mam problemów z logowaniem, natomiast do gry nie mogę się zalogować, pisze mi że hasło jest niepoprawne albo account name, przy czym na stronie nie mam z tym problemu. Z innymi kontami również nie mam problemu tylko z tym jednym characterem.
Napisałam do tibi support ale otrzymałam bardzo bezczelną odpowiedź. Napisali mi jakieś beznadziejne rozwiązanie a na końcu dodali, abym więcej nie fatygowała się pisać jeśli to nie zadziała.
Bardzo Was proszę o pomoc. Mam sentyment do postaci :) z resztą niektórzy gracze coś o tym wiedzą.
Proszę pisać na meila :
[email protected]
Z góry dziękuję za pomoc.
Magda
Tak na prawdę nie mam pojęcia czy moge tu pisać, ale spróbuje. Widze, że ostatni post był dość dawno, ale mam nadzieje, że na mój problem ktoś odpowie. Otóż problem jest prosty - laguje mi tibia, ale nie z powodu internetu, mam 1mb/s na tibie wystarczający, zresztą grałem na o wiele gorszych bez żadnych problemów. Uprzedzam śmieszków, którzy wywalą z tekstem "Haha, masz zasłabego kompa na tibie" - ja im odpowiadam, że mam procek IntelCore Inside i7, 8gb ram i to wam powinno wystarczyć. Mam też windows 7. Nie wiem co robić próbowałem już wielu rzeczy, ale nic nie pomaga. Może ktoś zna odpowiedź na to pytanie?
hahah masz za słabego kompa na tibie
Perfect*Doll
23-08-2013, 16:10
mam problem po dzisiejszej aktualizacji, a mianowicie loguje sie na tibie, wpisuje haslo i numer konta i za moment znika wszystko, nie ma zadnych okienek, tylko glowna strona tibii jak sie odpala gre
flexible
23-08-2013, 17:59
Ja rowniez mam taki problem po dzisiejszej aktualizacji , prosze o jakies wskazowki w celu rozwiazania problemu
srubson22
17-02-2015, 17:28
Witam! Ponieważ nie znalazłem niczego takiego dotyczącego mojego problemu pisze tutaj. Mam problem. Gram w Real Tibie od jakiegoś tygodnia, i ostatnio coś mi klient szwankuje. Otóż problem polega na tym, że odkąd zmieniłem miejsce zamieszkania to nie mogę połączyć się z grą. Wcześniej miałem internet UPC a teraz od prywatnej firmy. Po tym jak wpisze login i hasło wybieram postać na obojętnie jakim serwerze i cały czas wywala mi komunikat "You are not logged into your account anymore. Please log in again. " Powie mi ktoś w czym problem i jak ustawić żeby działało ? Oczywiście napisałem meila do Cip'u ale jak zwykle napisali tylko, że przyjęli zgłoszenie i od trzech dni cisza.. Liczę na pomoc. Pozdrawiam!
Skoro na innym internecie i na tym samym sprzecie Ci działa to pisz do dostawcy obecnego internetu.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.