zaloguj się

Pokaż pełną wersje : FAQ: Inne

Stron : 1 [2] 3

Valas
01-09-2006, 09:40
Fist Fighting- Jest to walka wręcz, bez używania broni i tarczy.
Według mnie ma jakąś tam obronę, ale to zależy chyba od skilla Fist Fightingu.

Luty
02-09-2006, 13:09
Mam pytanie dlaczego tibia mi nie chce wejsc?Wpisuje wszystko poprawnie numer i haslo a nie idzie wyskakuje taki błond:

Cannot connect to a login.
Error: Connection refused.
All login server are ofline. Check www.tibia.com
for more informtion.
For more informtion take a look at the FAQs in the
quide section at www.tibia.com

To taki błond. Ale jak wpisze ble co to tosmo mi wyskakuje:

Cannot connect to a login.
Error: Connection refused.
All login server are ofline. Check www.tibia.com
for more informtion.
For more informtion take a look at the FAQs in the
quide section at www.tibia.com

A jak u bracika na systemie wejde to normalnie wszystko idzie.
Pomuzcie mi prosze.

Mikro Andrzej

Celoz
02-09-2006, 15:38
wrzuć na translator i przeczytaj -.-'
wkurzają mnie takie <za przeproszeniem> głąby.
piszą że mają problem a nawet nie czytają co im wyskakuje...
ja chce do domuuu ;(
dobra, odwale robote za ciebie..
Nie można się połączyć do serweru logowania.
Błąd: połączenie zostało zresetowane.
Wszystkie serwery logowania są wyłączone. Cprawdź www.tibia.com
po więcej informacjii.
więcej informacjii uzyskasz czytając FAQ w
całkowitej stronie www.tibie.com
kapiszon!?
down: %&^$%&$%% ZACZNIJ MYSLEC!!! PRZECZYTAJ 20 RAZY I BEDZIESZ WIEDZIAL JAKI PROBLEM!!!!

Luty
02-09-2006, 17:11
psieciez wiem ale jak to naprawic?:fool:

Dwimenor
02-09-2006, 21:39
Czytając wszystkie FAQ, które dla takich jak ty napisano. W którymś jest dokładnie opisane jak pozbyć się problemu.

michek1
10-09-2006, 16:46
Niemoge włączyć gry! a jak juz sie uda to wyskakuje error :

"Video surface allocation failed. (Error Code 13)
Pleas choose another video graphics mode."

CO ROBIĆ?
:(

Celoz
10-09-2006, 16:49
powiem tyle: szukaj..
jak nie potrafisz to zainstaluj directX 9.0 i przeinstaluj tibie.

Dark_Lord_Nerin
12-09-2006, 16:25
Ja mam ten sam blad...:(...I szukam juz od kilku dni jak to zrobic...i nie daje rady:( Ciagle pisze : "Video surface allocation failed. (Error Code 13)
Pleas choose another video graphics mode."...Juz nie mam do tego sily.!Instalowalem tibie chyba juz z 5 razy DirectX90b i nic....:(
Prosze pomocy!

RaHak
22-09-2006, 20:26
Ja mam ten sam blad...:(...I szukam juz od kilku dni jak to zrobic...i nie daje rady:( Ciagle pisze : "Video surface allocation failed. (Error Code 13)
Pleas choose another video graphics mode."...Juz nie mam do tego sily.!Instalowalem tibie chyba juz z 5 razy DirectX90b i nic....:(
Prosze pomocy!

Twój problem nie leży w tym, że masz nie aktualną wersję DX czy kartę graficzną . Jak sama nazwa wskazuje !!Pleas choose another video graphics mode!! musisz zmienić rozdzielczość prawdopodobnie twoja jest albo za mała, albo zaduża. Zalecam spróbować kilku wielkości.

Pozdrawiam.

Druid X
23-09-2006, 12:49
Ja w trakcie gry zrobilem cos takiego:
1. Dałem options
2. Potem Graphics
3. Advanced
4. I pasek Set ambient light na maxa (100 %)

I teraz jest w grze o wiele jasniej. I mam pytanie:

Czy to jest legalne ???????
:ban: :ban: :ban:

Wald_Kerius
23-09-2006, 13:05
Tak, jest to w 100% legalne :D

paffelek
05-10-2006, 16:50
mam pytanie..zmieniłem adres e-mail na swoim koncie. Po 30 dniach potwierdziłem zmiane adresu e-mail, następnie musiałem sie ponownie zalogować ale nie mogłem... hasło które używałem wcześniej było nieprawdłowe :/ chyba powinienem dostać na nowego maila nowe hasło ale takowego nie otrzymałem ... co mam robić?

szmycik
15-10-2006, 22:18
Ej pomożcie mi gdy dziś wlączyłem sobie tibie... to za 1 razem pisalo ze halo jest nie prawidlowe a pozniej ze... cos tam za five minut... co trwalo okolo 2 godz a teaz laskawie mi pisze ze ip adres bloking for 30 min.. czy dostalem bana?? czy moze mnie zhakowali pomozcie prosze b tak sie nameczylem zeby wbic ten 40 lvl

Uther92
16-10-2006, 14:25
Podawałeś złe hasło...może cie ktoś zhakował.Ale najlepiej sprawdz czy napewno wpisujesz dobrze hasło i povzekaj troche i dopiero wpisz.

szmycik
16-10-2006, 16:29
Ej podlem dobre haslo wpisywalem je juz ze 40 razy....pisze mi ze account disabled for five minutes...please wait.. i tak od wczoraj... ale jak pisze 1 raz to pisze ze zle haslo a za 2 i nastepnym totak..

Celoz
16-10-2006, 16:50
Nie zaczynaj zdania od "ej", bardzo tego nie lubię. wyłącz caps locka, i zastanów sięnad każdą literą przy wpisywaniu.

szmycik
16-10-2006, 17:29
Zrobile to i dalej tak jest pisze to co napisalem wczesniej... ze cos za five minut... i zemy czekac... mi tylko chodzi o to czy moze dostalem bana czy mnie zhakowali...bo tibia mi sie chyba nie zepsula...

Celoz
16-10-2006, 17:42
Jak 5 razy pod rząd wpiszesz złe hasło, masz zablokowane konto na 5 minut. potem jak zrobisz to jeszcze raz, to masz zablokowany adres IP na pół godziny..
to nie jest hack, ani ban. i radzę kupić słownik j. Angielskiego.

szmycik
16-10-2006, 17:54
wiem co to znaczy mniej wiecej...ale dlaczego to trwa od wczoraj... przeciez za kazdym razem dobrze wpisywalem... wiec niby mam czekac ile i znowu wpisac... bo naprawde jakos nigdy sie nie pomylilem przy wpisywaniu hasla... a wczoraj niby tak.. ja nie wiem..

rufinek1995
16-10-2006, 19:10
Gdy loguje sie to wyskakuje okno z napisem "Your IP address is banished" o co chodzi??X(

Celoz
16-10-2006, 19:12
przeczytaj mój wcześniejszy post. konkretnie od "i radzę kupić..."

rufinek1995
16-10-2006, 19:34
tylko ze wyskakuje mi ze banished a nie blocked 5 min albo 30 min:( :(

Benio73
31-10-2006, 18:18
Dawno, dawno temu w odległej młodości , grałem nałogowo w Tibię ;) . Lecz bawiąc się opcjami , zmieniłem ustawienia graficzne, pograłem, wyłączyłem, a następnego dnia nie dało się włączyć bo pisało :
" Tibia Error
Video surface allocation failed (Error Code 13)
Please choose anthoner video graphics mode " - Co mam zrobic , pomóżcie abym znów stał się nałogowym, graczem Tibii, który i w dzień i w noc będzie grać w Tibie!:cup:

PS: Pomóżci, please:(

Paul_liszka
14-11-2006, 23:19
Czy tibia.pl nie szuka pomocnika??

slawekmag
15-11-2006, 14:50
Szuka w przyklejonym temacie, w dziale "tibia.pl opinie sugestie". Ale wątpie, żebyś miał jakieś szanse wstąpić do supportu, szczególnie, że na forum jesteś krótko, a do tego masz niski lvl. Ale warto spróbować, zawsze jest szansa.

Sławek

Hominis nocturna
10-12-2006, 18:46
Czy questy mozna wykonywać w ciągu kilku logowań czy muszę je skończyć za jednym zalogowaniem??

Parys
10-12-2006, 19:01
Możesz w ciągu kilku logowań.

Hominis nocturna
13-12-2006, 22:18
Mam następujący problem:
-Stoję sobie w depo
-chcę się przelogować
-Crt+g
-wybieram drugą postać - enter
-komunikat o logowaniu a za chwile o tym że nie mogę mieć dwóch graczy z jednego konta online w tym samym czasie
-pisze do kumpla, żeby sprawdził czy faktycznie jestem online pierwszą postacią ale twierdzi że nie.
-Wyłączyłem całkiem tibię i włączyłem po 15 minutach i dalej nie mogę się zalogować na inną postać niż ta pierwszą z depo
Dlaczego nie mogę się przelogować?

tibianek
17-12-2006, 10:06
Mam pytanie w sprawie nicku w jaki sposób mogę go zmienić lub co zrobić i gdzie się zgłosić o zmianę nicku??

Zillek Edonek
17-12-2006, 10:42
Nie da się go zmienić , chyba że dostaniesz NameLocka ale dostaje się go tylko wtedy , gdy nick łamie zasady gry.

Mortai
17-12-2006, 19:16
Witam, mam pytanie.

Po jakim czasie znika widniejący w statystykach na tibia.com wpis 'Killed at Level X by X' ? Byłbym wdzięczny za szybką odpowiedź.

uurt
20-12-2006, 18:21
mam problem... chodziłem sobie koło Thais i wszedłem do dziury przy tym Grenshore... zszedłem nizej i potem mnie wywaliło i pisze ze critckal error... i teraz nie da sie zalogowac, tylko wysyła sie jakis raport do CIpsoftu, ale potem poszedłem tam drugą postacią i stało się to samo co to może być ?? pomóżcie pleas...

Archer_of_Keltera
02-01-2007, 17:15
ja mam pytanie, z jakich powodow moze nie dzialac mi www.tibia.com ?

sir'zizu
10-01-2007, 12:33
Mam taki o to problem:
Przed 15 minutami zmieniłem sobie pocztę maila poprzez rkey'a. A teraz nie mogę wejsc na tibia.com na "My Account" - a co za tym idzie.. na grę też ;p. Dlaczego tak się dzieje, co zrobic zebym mogl wejsc? Czy na nowa poczte przyjda passy czy co?
------------

Problem już mam rozwiązany, ale proszę modków by usunęli to, bo jakoś nie daje rady :p

tale_miran
20-01-2007, 09:06
Mam taki o to problem:
Przed 15 minutami zmieniłem sobie pocztę maila poprzez rkey'a. A teraz nie mogę wejsc na tibia.com na "My Account" - a co za tym idzie.. na grę też ;p. Dlaczego tak się dzieje, co zrobic zebym mogl wejsc? Czy na nowa poczte przyjda passy czy co?

Dlatego, że CipSoft czasami wyłancza servery aby je zrestartować ( co dobe)
a wczoraj miałem też ten sam problem. Jezeli ciebie niemoże zalogować ani niemożesz wejsć na tibia.com to sprawdz czy masz modem podłączone a jeżeli możesz na inne strony to poczekaj ( poprawiają bo np. znaleźli jakiś bug)

NoooBeeeK
26-01-2007, 20:24
ok prosze sie nie smiac na poczatek ;] ale gram na harmoni mimo ze jestem graczem malo doswiadczonym.... zaczolem grac na servie PVP.... i uwaga...
nie wiem jak zaatakowac ludzi !!!X( :baby: ....czyz to nie jest przykre...
jak klikam robi sie czerwony kwadracik poczym znika i wyskakuje komunikat ;(
co mam zrobic by zaatakowac ?

Celoz
27-01-2007, 14:27
po prawej stronie masz ikonki typu dwa miecze, miecz z tarczą, tarcza, ludziki, itp. kliknij na ikonkę pięści.
@mortai: po miesiącu.

NoooBeeeK
10-02-2007, 15:26
jaki masz internet ? sproboj na poczatek przeinstalowac tibie i przetestowac siec...

Yugigorre
15-02-2007, 18:01
Dzisiaj mi sie cos zepsulo i na amerykanskich serwerach mam wielkie lagi a na niemieckich nie ma w ogole.
Wie kots moze dlaczego i czy to ja mam z czyms porblem czy cipsoft?
i czy ktos tak mial?

Shinjix
17-02-2007, 16:03
Dzisiaj mi sie cos zepsulo i na amerykanskich serwerach mam wielkie lagi a na niemieckich nie ma w ogole.
Wie kots moze dlaczego i czy to ja mam z czyms porblem czy cipsoft?
i czy ktos tak mial?
Jako, ze Ameryka lezy na innym kontynencie niz Polska, to naturalne, ze na tych serwerach bedziesz mial lagi. Gdy probujesz laczyc sie z amerykanskim swiatem, pakiety przechodza przez pol swiata, co wydluza czas kontaktu z serwerem - to powoduje lagi. Jedyny sposob, to (niestety) gra na niemieckich serwerach.

Pozdrawiam,
Shinjix.

Artoniq997
23-02-2007, 23:57
Witam wszystkich mam pytanie co do questa anni, sam do konca nie wiem wiec sie chcialem zapytac :) jesli pierwsza ekipa zrobi juz questa to czy druga moze wejsc odrazu po niej i bez przeszkod wykonac go? Czy moze jest tak ze dziennie mozna sprobowac wykonac tylko jedna ekipa?

Dwimenor
24-02-2007, 10:54
Tak-dziennie może wykonać go tylko jedna ekipa.

Artoniq997
25-02-2007, 23:56
Mam jeszcze drugie pytanie. Jak to jest z tymi banami bo sam nie wiem czy one staja sie nie aktywne po jakims czy tez nie, kiedys podobno ban po 1/2 roku ban nieobowiazywal. Ktos rozumie o co mi chodzi ? xD

RaHak
26-02-2007, 00:25
A jak myślisz? Ban jest wliczany do criminal records, a one są czyszczone co pół roku. Problem chyba rozwiązany.

cieju04
20-03-2007, 11:10
Mam problem na który nie znalazłem odpowiedzi. Otóż grając w Tibie zobaczyłem kilka skrzynek, na które można było wejść. Więc wszedłem na nie i dostałem sie na jakąś górkę, niewielką. Gdy chciałem zejść jakiś gościu wziął te skrzynki w inne miejsce i teraz nie mogę zejść a niema innego wyjścia oprócz skrzynek.;( Czy jest jakaś komenda na samozabicie sie lub przedostanie sie do miasta? Prosze o szybką odp. bo moja postać ma 4 lvl i nie chce mi sie zaczynać gry od nowa. Z góry:) dziekuje

Astral55
24-04-2007, 21:29
bo moja postać ma 4 lvl i nie chce mi sie zaczynać gry od nowa

omg 4 lvl robi sie pol godziny

a co do problemu, musisz znalesc kogos zeby podstawil skrzynki i wtedy tylko zejdziesz

sticitra
24-04-2007, 21:52
Hej! Gram w tibie od niedawna. Zauważyłem, że niektórzy na Rooku zmieniają swoją postać(np. w ducha), a wiem, że to idzie tylko zrobić przy 24 lvl magiem lub druidem przez czar Creature Illusion (Utevo Res Ina "potwór"). Z tego wychodzi mi pytanie: Jak zrobić na Rooku, żeby zmienić postać w potwora?
PS. (gram na serwerze Emepra).;(

Rybzor
26-04-2007, 17:01
Hej! Gram w tibie od niedawna. Zauważyłem, że niektórzy na Rooku zmieniają swoją postać(np. w ducha), a wiem, że to idzie tylko zrobić przy 24 lvl magiem lub druidem przez czar Creature Illusion (Utevo Res Ina "potwór"). Z tego wychodzi mi pytanie: Jak zrobić na Rooku, żeby zmienić postać w potwora?
PS. (gram na serwerze Emepra).;(
Raz na rook (na wielkanoc tylko chyba? nie jestem pewny ;p) pojawia się króliczek na rooku i na mainie, który zamienia ludzi (kiedy sie do niego podejdzie) w ducha, wampira czy tam innego umarlaka na dość długi okres czasu.

Bravemind
28-04-2007, 13:55
witam tak jak w temacie mam problem z ruchomieniem tibii mianowicie wyskakuje mi blad "Video surface allocation failed. (Error Code 13) Please choose another video graphic mode." Co powinienem zrobic aby Tibia dzialala poprawnie?:o

RaHak
28-04-2007, 16:04
witam tak jak w temacie mam problem z ruchomieniem tibii mianowicie wyskakuje mi blad "Video surface allocation failed. (Error Code 13) Please choose another video graphic mode." Co powinienem zrobic aby Tibia dzialala poprawnie?:o

Są dwa wyjścia:
-Użyj guziczka szukaj.
-Przejrzyj dział o FAQ bo było to już kilkaset razy (dosłownie).

Bravemind
30-04-2007, 08:44
przykro mi ale nie znalazlem nic na ten temat tak wiec prosze o msg jak ktos wie cos na ten temat :(

Grak
13-05-2007, 00:48
Kolega namowil mnie na OTSa. Wszytsko OK az OTS sie zacial i wylogowalo mnie. Po tym zdarzeniu nie moglem juz normalnie grac w tibie. Mam wylaczony IP changer i po wlogowaniu sie w tibie to chodze sobie normalnie 2 minuty po miescie i nagle lag i kick. Probowalm restart kompa, reinstall tibii i nic. Nie wiem co zrobic bo tak sie nie da grac...

JoeCole
18-05-2007, 15:16
co moge zgłosic GM-owi oprocz tego ze ktos ma bota czy mc??

Ribery
18-05-2007, 17:56
Kolega namowil mnie na OTSa. Wszytsko OK az OTS sie zacial i wylogowalo mnie. Po tym zdarzeniu nie moglem juz normalnie grac w tibie. Mam wylaczony IP changer i po wlogowaniu sie w tibie to chodze sobie normalnie 2 minuty po miescie i nagle lag i kick. Probowalm restart kompa, reinstall tibii i nic. Nie wiem co zrobic bo tak sie nie da grac...

1. Uninstall tibii. Wszelkich programów z nią związanych.
2. Czyścisz rejestr
3. Instalka tibii w innym katalogu
4. Nowe konto i jedziesz :p

Dwimenor
18-05-2007, 19:59
co moge zgłosic GM-owi oprocz tego ze ktos ma bota czy mc??

Wypowiedzi z trade, game chata, rl chata łamiące tibia rules oraz każde inne złamanie obowiązujących zasad.

OwNeDByGo
24-05-2007, 18:37
mam problem
sciagnolem i zainstalowalem tibie i wyskakuje error 13 wiem ze gdzies juest taki temat ruszony ale nigdzie nie moge go znalesc
prosze o pomoc
z gory thx

Pro Mateusz
28-05-2007, 22:58
Nie gram w Tibię, ale mam postać na 87 lvlu. W związku z tym moje pytanie brzmi: Po jak długim czasie nieużywania konta postać zostanie usunięta?
Drugie pytanie: Czy konto też może zostać usunięte?
EDIT: Jeżeli jest gdzieś o tym artykuł to przepraszam i proszę o link. Ja nie znalazłem.

Celoz
29-05-2007, 18:58
Nie gram w Tibię, ale mam postać na 87 lvlu.
www.allegro.pl?
Nie, nie usuną jej. Wszystkie postacie o poziomie mniejszym niż 20 są kasowane po okresie jej poziomu w miesiącach (np. 4 lvl - po 4 miesiącach, 17 lvl po 17, itd.)

Felixian
29-05-2007, 22:39
JAK moge wziasc slub ? od poczatku do konca... co potrzebuje... pierscionki itp. Dzieki z gory

Slythia
30-05-2007, 02:44
JAK moge wziasc slub ? od poczatku do konca... co potrzebuje... pierscionki itp. Dzieki z gory

Nie ma czegos takiego, ze musisz cos zorganizowac... Wszystko zalezy od Ciebie. Wiec jesli interesuje Cie skromny slub to polecam zalatwic dwie obraczki (quest), kogos kto udzieli slubu... Czyli po prostu osoba, ktora sie przebierze i bedzie wypowiadac formulki slubne. I moze pare gosci. Lecz jesli wiekszy to wszystko zalezy od samych zainteresowanych. Mozna poszukac interesujacej sali (najlepiej w gh), zalatwic jeszcze jedzenie... Mozna tez oczekiwac od gosci prezentow ;). Wiec wszystko zalezy od twej inwencji.

kokosik89
01-06-2007, 19:42
Mam problem!! zainstalowałem tibie i mam na ekranie czarne kropki jak jestem zalogowany. opcja show light effects nie chce sie zaznaczyc prosze o odp (szybko);(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(

Valisha
01-06-2007, 20:30
@up
Miałam to samo po formacie kompa. U mnie pomogło ponowne zainstalowanie karty graficznej, może u Ciebie też pomoże. Jeśli nie, tam gdzie się włącza to show light effects na dole masz help, kliknij i jak dobrze znasz angielski to tam jest wszystko napisane :p

goraczek
10-06-2007, 23:41
mam pytanie bo nie moge znalezc odp.... jak sie pisz eprywatne wiadomosci w tibi? :)

Rybzor
12-06-2007, 00:44
mam pytanie bo nie moge znalezc odp.... jak sie pisz eprywatne wiadomosci w tibi? :)

Otwierasz okno prywatne i piszesz. Najłatwiejszy sposób na otworzenie takiego okna do kliknięcie ikony "folderu" w prawym górnym rogu dolnego panelu z czatami, po czym wpisanie nicku i kliknięcie enterka : p

Liquenne
26-06-2007, 21:56
Mam problem... Otóż za jakiś czas mogę pojechać gdzieś na wakacje i jeśli przez pewien określony czas mnie nie będzie tzn. np. 1 miesiąc, to czy moje konto zostanie usunięte czy też nie? :)

Wg mnie jest to ważne zauważenie sprawy, gdyż są wakacje i takich przykładów może się pojawić kilkaset wprawdzie! Każdy z nas może gdzieś pojechać.

Prośbę swą motywuję skromnym doświadczeniem w Tibii, gdyż dopiero zacząłem w nią grać! ;)

Z góry dzięki za pomoc...

szczuri3
03-07-2007, 11:31
Mam maly problem z tibia.Mialem neta 128 i wczoraj zmienilem na inny ktory jest o wiele szybszy. Na tym starym necie niemialem zadnych lagow, a teraz na tym szybszym lagi sa straszne. Jakby mogl ktos mi powiedziec co jest tego przyczyna bede wdzieczny (te lagi sa caly czas ). :(
PZDR

hehe terz mialem taki problem ale usunolem pliki cookies dalem start-panel sterowania-opcje internetowe-usun pliki cookies

Iron
03-07-2007, 14:02
Mam problem... Otóż za jakiś czas mogę pojechać gdzieś na wakacje i jeśli przez pewien określony czas mnie nie będzie tzn. np. 1 miesiąc, to czy moje konto zostanie usunięte czy też nie? :)

Wg mnie jest to ważne zauważenie sprawy, gdyż są wakacje i takich przykładów może się pojawić kilkaset wprawdzie! Każdy z nas może gdzieś pojechać.

Prośbę swą motywuję skromnym doświadczeniem w Tibii, gdyż dopiero zacząłem w nią grać! ;)
Z góry dzięki za pomoc...
Nie zostanie usunięte, możesz spokojnie jechać i wypoczywać:)

Martka
10-07-2007, 20:29
A ja mam pytanie dotyczące outfitów: czy są one dostępne tylko dla osób z pacciem? Czu facc-owcy też mogą mieć outfit?

Slythia
10-07-2007, 20:33
A ja mam pytanie dotyczące outfitów: czy są one dostępne tylko dla osób z pacciem? Czu facc-owcy też mogą mieć outfit?
Kazdy ma jakis outfit, czyli stroj. Podstawowe sa 4, osoby z paccem maja pare innych do wyboru. I tylko osoby z paccem moga miec jakies addony.

Martka
10-07-2007, 20:40
No tak, ale czy facc-owcy mogą mieć addon? Bo jakiś koleś chciał mi wcisnąć addon i mówił, że facc-owcy też mogą mieć addony (jakiś bukiet, suknia ślubna..)

Slythia
10-07-2007, 20:50
No tak, ale czy facc-owcy mogą mieć addon? Bo jakiś koleś chciał mi wcisnąć addon i mówił, że facc-owcy też mogą mieć addony (jakiś bukiet, suknia ślubna..)
Facc nie moze miec addonu.. Bukiet, suknia slubna? Nie ma takich addonow wogole...

Guli92
11-07-2007, 09:10
Ja mam naprawde duzy problem!!!!1 nie moge lognac na swiaqt astera calmera a gra tylko 600 osob wyskakuje

Cannot connect to the game server
rror: Conecction timed ouy. (10060)

PLACX HELP!!!

Rybzor
12-07-2007, 04:18
Ja mam naprawde duzy problem!!!!1 nie moge lognac na swiaqt astera calmera a gra tylko 600 osob wyskakuje

Cannot connect to the game server
rror: Conecction timed ouy. (10060)

PLACX HELP!!!
Widocznie nie może Cie połączyć, nie spamuj odrazy w dwóch tematach, to minie po czasie i znowu zalogujesz się do gry.

Viltharis
16-07-2007, 18:45
Mam problem z ekranem gry w tibi, a mianowicie po ponownym zainstalowniu systemu gdy włączam grę ekran gry znajduję sie u góry ekranu i zajmuje tylko 1/6 ekranu to gdzie pisze się widaomości jest na prawie cały ekran

Slythia
16-07-2007, 18:53
Mam problem z ekranem gry w tibi, a mianowicie po ponownym zainstalowniu systemu gdy włączam grę ekran gry znajduję sie u góry ekranu i zajmuje tylko 1/6 ekranu to gdzie pisze się widaomości jest na prawie cały ekran
Jak najedziesz na granice tych "dwoch ekranow" to zauwazysz, ze sam decydujesz o ich szerokosci :P.

Viltharis
16-07-2007, 19:10
Wiem co masz na myśli i próbowałem tak zrobić ale się nie dało. Powiększyło mi się okienko tylko na parenaście pikseli.

Kon Warrior
19-07-2007, 03:25
Wejdz w Options -> Graphics -> Advanced -> Don't Strech/Shrink Game Window
jesli ta opcja bedzie odznaczona to wtedy bedziesz mogl do woli kontrolowac wielkosc okna gry w stosunku do reszty ;]

Shadi
07-08-2007, 23:56
Witam mam pytanie czemu nie moge zalogowac sie na ots pod tibie 8.0 ?? wszystko ok po zarejestrowaniu sie tylko jak juz sie loguje pisze mi ze takich passow niema :(( pla mozozcie z góry dzieki klikajcie tez na gg 9084397:)

Shadi
07-08-2007, 23:57
Witam mam pytanie czemu nie moge zalogowac sie na ots pod tibie 8.0 ?? wszystko ok po zarejestrowaniu sie tylko jak juz sie loguje pisze mi ze takich passow niema :(( pla mozozcie z góry dzieki klikajcie tez na gg 9084397

Slythia
08-08-2007, 01:40
Witam mam pytanie czemu nie moge zalogowac sie na ots pod tibie 8.0 ?? wszystko ok po zarejestrowaniu sie tylko jak juz sie loguje pisze mi ze takich passow niema :(( pla mozozcie z góry dzieki klikajcie tez na gg 9084397
2. Tematy, jakie nigdy nie powinny się pojawić:
(...)
Open Tibia Server (OTS) - żadnych informacji na ten temat, żadnych adresów serwerów, nic. Więcej informacji poniżej.
Cytat z regulaminu.

piotrek26111
26-08-2007, 13:42
Nie ma czegos takiego, ze musisz cos zorganizowac... Wszystko zalezy od Ciebie. Wiec jesli interesuje Cie skromny slub to polecam zalatwic dwie obraczki (quest), kogos kto udzieli slubu... Czyli po prostu osoba, ktora sie przebierze i bedzie wypowiadac formulki slubne. I moze pare gosci. Lecz jesli wiekszy to wszystko zalezy od samych zainteresowanych. Mozna poszukac interesujacej sali (najlepiej w gh), zalatwic jeszcze jedzenie... Mozna tez oczekiwac od gosci prezentow ;). Wiec wszystko zalezy od twej inwencji.
Sluby to tylko w pz sie oplaca robic bo tak normalnie to przewazie konczy sie na tym ze wszyscy padaja. :D Na moim serwerze tez ostatnio niezla rzeź byla bo paru ludzi uslyszalo kiedy sie odbedzie i mieli noob chary zalogowane w srodku sali :D I wtedy nawet wysokie lvle wam nie pomoga bo jak sie loguje naraz 20 chłopa to sobie oceńcie wasze szanse na przezycie :P

Rybzor
26-08-2007, 20:53
Sluby to tylko w pz sie oplaca robic bo tak normalnie to przewazie konczy sie na tym ze wszyscy padaja. :D Na moim serwerze tez ostatnio niezla rzeź byla bo paru ludzi uslyszalo kiedy sie odbedzie i mieli noob chary zalogowane w srodku sali :D I wtedy nawet wysokie lvle wam nie pomoga bo jak sie loguje naraz 20 chłopa to sobie oceńcie wasze szanse na przezycie :P

Ale można robić w GH, albo w sali w Thais gdzie jest pz i zablokować wejscie nupkom, wtedy nie ma problemu z nieproszonymi goścmi : P

Slythia
26-08-2007, 22:22
Albo po prostu grac na non-pvp lub miec szczescie ;P. Poza tym sala w miescie dla pacc, rano, to nawet u mnie (pvp-enf) moze byc w miare bezpiecznym miejscem.

pawel3105
27-08-2007, 23:45
mam pytanie
klikam to test server loguje sie i wyskakuje:
Cannot connet to test server
Error Connection refused

o co hodzi???

Rybzor
28-08-2007, 00:53
mam pytanie
klikam to test server loguje sie i wyskakuje:
Cannot connet to test server
Error Connection refused

o co hodzi???

O ten tramwaj co nie "hodzi", test serwer jest nie dostepny ;;.

pawel3105
28-08-2007, 12:55
to jak mam sie logowac?? jak mam wejsc??

Rybzor
28-08-2007, 14:58
to jak mam sie logowac?? jak mam wejsc??

Ściągnąc Tibię w wersji 8.0, dać start game i wpisać swoje pasy ; p

@down
Ju działają, dzięki za info.

13-09-2007, 17:19
P: Ukradli mi konto, mogę je odzyskać?
O: Wejdź w Lost Account Interface (http://www.tibia.com/service/?subtopic=lostaccount) I postępuj zgodnie z wskazówkami. Jeżeli kiepsko znasz angielski, skorzystaj z tłumaczenia (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=4068)

Te linki nie działają

Zubheisten
15-09-2007, 19:38
Witam wszystkich !!! Ostatnio strasznie mi sie tnie Tibia !!!! Zauważyłem, że jak włączę sobie Menager Zadań ( Alt+Ctrl+Delte ) i popatrze sobie na zużycie procka ( przy wylaczanej Tibi i innych programow ) jest oczywiście 0% a gdy włączę Tibie mam 100% i nie chce spaśc... czy to wina procka ze Tibia sie tnie ?? czy raczej ramu ?? Lub z przegrzania procka ?? jesli wiecie jak temu zapobiedz to piszcie XD

Slythia
15-09-2007, 21:50
Kazdy na poczatku ma uzycie procasora 100%.. Mozna to zmienic w ustawieniach, a dokladniej grafika, adv.. i adjust ferumate limit (przestawic na 20?). Czy jakos tak...

Kelhas
23-09-2007, 00:00
Po co piszesz to 3 trzech postach? Wystarczyło to wszystko napisać w jednym, istnieje jeszcze taka opcja "edytuj" :)

Z jakiego źródła ściągasz klienta tibii? I czym przypadkiem nie masz zawirusowanego systemu?

LukOloWRCe
03-10-2007, 20:18
potrzebuje pomocy! Jestem z Candii wybrałem się na wycieczkę na bagna i przez przypadek zostałem uwięziony (użyłem liny na dziurze, wyszedłem na małą przestrzeń, z każdej strony oblaną bagnami, dziura została zasypana).
Nie posiadam łopaty.Co robić?

Rybzor
03-10-2007, 21:01
potrzebuje pomocy! Jestem z Candii wybrałem się na wycieczkę na bagna i przez przypadek zostałem uwięziony (użyłem liny na dziurze, wyszedłem na małą przestrzeń, z każdej strony oblaną bagnami, dziura została zasypana).
Nie posiadam łopaty.Co robić?

Napisać na game-chacie o pomoc, bądź "krzyczeć" w tibii, może ktoś będzie w pobliżu.

Zubheisten
06-10-2007, 16:57
Mam Keyloggera Lub Jakiegos Innego Wirusa Ktory Sie Czepia Do Tibi ! ;( Prosze O Pomoc Najlepiej Na Gg : 8700447 Lub Na Tym Forum Proszee !

Pepczi
09-10-2007, 21:16
Sluchajcie moge wbic na furore tylko nie mam obrazu:/

Ufoludex
14-10-2007, 11:58
Mam małe pytanko. Wyszedłem z Rooka, a potem weszłem w podziemie i zaatakowało mnie kilka bugów, z całego zamieszania nie zauważyłem dziury która była w ziemi i do niej wpadłem, w dziurce załatwiłem rotworma i teraz nie mogę wyjść bo nie mam liny. Jak sie stamtąd wydostać? Pliss ;(

Emcess
14-10-2007, 13:39
Napisz na game-chacie gdzie jesteś, ewentualnie krzycz, może ktoś Cię akurat usłyszy.

Sorc-from-hell
26-10-2007, 13:25
Witajcie

mam problem wbilem dzis lvl poszedlem do dp i odszedlem na 3 min od komputera po czym wrucilem patrze postac wylogowana próbuje wejsc i pisze ze mam debuga co mam zrobic ?? prosze o pomoc niewiem gdzie to powinnienm zamiescic to zamieszczam tu;(;(

Mam to gdzies zaraportowac ?? ale jak??

MasterDraghotan
28-10-2007, 19:22
Witam wszystkich, boje sie czy to nie zostało już poruszone, ale nie będę gberał w ponad trzydziestu stronach ;)

Oto moje pytanie:
Jestem gorącym projektantem mapek do Tibii i badaczem tajemnicy Spike Sword'a. Chciałbym zatem pobrać pełna mapę Tibii normalnym sposobem, a nie lewym jakby co :), będę wdzięczny jeśli mi odpowiecie:cup::cup: Pozdrowienia :]

@up
Nie znam powodu, może ktoś Cię sprzątnął i nic po prostu "Alas! A great adventurer coś tam coś tam" samoczynnie zniknął, co spowodowało Log/out

selindragon
28-10-2007, 20:38
Mam problem kiedy wlanczam tibie ciongle wyskakuje ten blond:

Wiem wiem napewno powiecie ze jestem kolejnym noobem ktory nie wie jak to zalatwic ale przeinstalowywalem tibie 5 razy sciongalem directx 9.0 i 5.0 wlanczalem tibie na wszystkich rozdzielczosciach ekranu i nic dalej to samo
Pomuzcie mam 67 royal palladyna i nie moge grac w tibie pacc mi leci a ja trace kase;(
Napiszcie na gg 5239171 prosze:(

Slythia
29-10-2007, 14:18
Mam problem kiedy wlanczam tibie ciongle wyskakuje ten blond:

Wiem wiem napewno powiecie ze jestem kolejnym noobem ktory nie wie jak to zalatwic ale przeinstalowywalem tibie 5 razy sciongalem directx 9.0 i 5.0 wlanczalem tibie na wszystkich rozdzielczosciach ekranu i nic dalej to samo
Pomuzcie mam 67 royal palladyna i nie moge grac w tibie pacc mi leci a ja trace kase;(
Napiszcie na gg 5239171 prosze:(

Wlacz tibie i zrob options =>graphic => adwanced i u gory masz przyciski z napisami directx5 i directx9. Jedna masz wlaczona. Wybierz drugie i ok...

<.<
29-10-2007, 15:26
@2up: Przeinstaluj dziesięć razy, to może za pięćdziesiątym razem zadziała. Szukaj!
@Up: Ten błąd wyskakuje mu tuż po tym, jak uruchamia Tibię.

selindragon
29-10-2007, 17:29
:(Nie moge zmienic na innego directx bo nie moge tibi wlonczyc bo mi ten blond i sie tibia nie wlancza;(

Mora
04-11-2007, 11:04
mam pytanie po ilu banch jest kasowane konto i czy to zalezy od jakis banów (np za nick lub bota)

i jeszcze jedno skonczylem z tibia na rok a tera wrucilem i patrze na tibia.com na moim koncie nie mam juz tera paska z banami czy one mi sie anulowaly??

Slythia
04-11-2007, 11:33
mam pytanie po ilu banch jest kasowane konto i czy to zalezy od jakis banów (np za nick lub bota)

i jeszcze jedno skonczylem z tibia na rok a tera wrucilem i patrze na tibia.com na moim koncie nie mam juz tera paska z banami czy one mi sie anulowaly??

Po 6 miesiacach (na poczatku miesiaca) kasuje ci sie cryminal record.

A deleta dostaje sie albo po dwoch, albo po trzech bannach (zalezy od tego za co). Za nick trudno dostac banna, jeszcze sie z tym nie spotkalam. A za bota po dwoch masz deleta.

Alienatorre
13-11-2007, 15:35
Witam. Gram w Tibię ale czeka mnie wyjazd za granicę (na długi okres), gdzie nie wiem czy będę miał możliwość grania. Czy mój char po jakimś czasie (np. pół roku) straci swoją "aktywność", zostanie skasowany lub coś w tym stylu, jeżeli nie zaloguję się na niego przez długi okres czasu ? Kiedyś podobno tak było, że po 6 miesiącach "bezczynności" postać zostawała kasowana, czy to prawda i czy nadal tak jest ? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. :)

Sizz
20-11-2007, 10:38
Witam.

Dostałem namelocka za to, że mój nick zaczynał się na literę "Q".
W miedzy czasie zakupiłem PACC, i troszkę się "uczyłem" do testu na tutora. =) Jednakże wyskakuje mi coś takiego.
You have an entry in your criminal record. Therefore you do not qualify to become a tutor.

Po jakim czasie zniknie mi ten "criminal record"? I kiedy znów będę mógł przystąpić do testu na tutora?

Slythia
20-11-2007, 11:10
Witam.

Dostałem namelocka za to, że mój nick zaczynał się na literę "Q".
W miedzy czasie zakupiłem PACC, i troszkę się "uczyłem" do testu na tutora. =) Jednakże wyskakuje mi coś takiego.

Po jakim czasie zniknie mi ten "criminal record"? I kiedy znów będę mógł przystąpić do testu na tutora?

Za sama literke "Q" na poczatku nicka raczej nie dostaje sie namelocka ;).

Crymilan record znika po szesciu miesiacach, usuwane sa na poczatku kazdego miesiaca. Czyli troche sobie poczekasz...

Saviolinho
06-12-2007, 09:57
Co to jest dokładnie loot ? I na 14 lvl skille 40/38 sa najlepsze ?

Rybzor
06-12-2007, 10:48
Co to jest dokładnie loot ? I na 14 lvl skille 40/38 sa najlepsze ?
Loot to to co wypada z potworków. Skille idealne.

Saviolinho
06-12-2007, 14:52
Ale na te skille i ten lvl gdzie najlepszy loot jest blisko Thais ?

mgika
18-12-2007, 18:51
pomóżcie! jak sie robi zdjątka? bo ja bylam na wyspie(rooku) przenioslam sie na prawdziwy świat i znowu na rook, ale nikt mi nie uwiezy POMÓŻCIE!!!!!!!!!;(

Vryysas
01-01-2008, 17:26
Witam.
Mam pytanie, czy jest ograniczona ilość namelocków i naprzykład po 3 dostaję bana, czy też nie ma takiej zaporowej liczby i nie muszę się obawiać zbanowania tudzież usunięcia postaci?

Rybzor
01-01-2008, 17:42
Witam.
Mam pytanie, czy jest ograniczona ilość namelocków i naprzykład po 3 dostaję bana, czy też nie ma takiej zaporowej liczby i nie muszę się obawiać zbanowania tudzież usunięcia postaci?
Wydaje mi się, że nie ma. Swego czasu po dostaniu namelocka specjalnie dawałem w nast name takie które też się nadawało na namelocka i znowu mnie lockowali : P.

kamil6_91
04-01-2008, 20:25
Witam mam pytanie czy moge grac na tym samym IP w tibie w jednym czasie np. dwie osoby ale na roznych kontach. Czy grozi to czyms jak tak to czym? prosze o odpowiedz.
Z gory dzieki.

Rybzor
04-01-2008, 21:11
Witam mam pytanie czy moge grac na tym samym IP w tibie w jednym czasie np. dwie osoby ale na roznych kontach. Czy grozi to czyms jak tak to czym? prosze o odpowiedz.
Z gory dzieki.
Ten sam IP tzn? Nie możesz grać na różnych kontach z jednego kompa. Z jednego IP, a różnych kompów, możesz, tylko jak udowodnisz, że to różne kompy, kiedy dostaniesz bana : P.

kamil6_91
04-01-2008, 21:35
Ten sam IP tzn? Nie możesz grać na różnych kontach z jednego kompa. Z jednego IP, a różnych kompów, możesz, tylko jak udowodnisz, że to różne kompy, kiedy dostaniesz bana : P.

Mam neta i mam podlaczone dwa kompy i czy moge grac na roznych kontach? a jak to udowodnic?

<.<
04-01-2008, 21:44
Z jednego IP, a różnych kompów, możesz, tylko jak udowodnisz, że to różne kompy, kiedy dostaniesz bana : P.
W szkole nie masz cichego czytania ze zrozumieniem?

kamil6_91
05-01-2008, 00:47
Witam ponownie za każdym razem gdy wchodze na tibie to po paru sekundach mi sie samo wylogowywuje a niekiedy ale to zadko normalnie gram.Wiecie moze z czego jest to wina??

Expecto_Patronum
05-01-2008, 19:37
Mam pytanie: jakiego programu potrzebuje do nagrywania filmików z tibii?

Rybzor
05-01-2008, 20:55
Mam pytanie: jakiego programu potrzebuje do nagrywania filmików z tibii?
Programu o nazwie Tibicam
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=79330

RaHak
06-01-2008, 22:57
Witam ponownie za każdym razem gdy wchodze na tibie to po paru sekundach mi sie samo wylogowywuje a niekiedy ale to zadko normalnie gram.Wiecie moze z czego jest to wina??

Wg. mnie masz problemy z połączeniem.

kamil6_91
08-01-2008, 20:35
Wg. mnie masz problemy z połączeniem.

Połaczenie mam dobre 2mb/s z UPC dzisiaj przykladowo brat gral normalnie a jak ja chcialem wejsc to juz mnie wylogowywalo i scinało

<.<
08-01-2008, 20:38
Może to wina serwera? Popytaj graczy na game-chacie, czy też mają problemy.

kamil6_91
09-01-2008, 08:26
Może to wina serwera? Popytaj graczy na game-chacie, czy też mają problemy.

Chyba to nie jest wina serwera poniewaz mialem wczesniej kabel sieciowy podpiety do modemu a jest tez mozliwosc podpiecia USB wiec podpiolem i wszystko dziala.Czy to moze byc wina karty sieciowej czy kabla?

<.<
09-01-2008, 15:26
O serwer świata na którym grasz mi chodzi...

kamil6_91
09-01-2008, 17:44
O serwer świata na którym grasz mi chodzi...

Świata tez nie poniewaz gram na ty samym co brat i kumple a im wszystko działa

Janki'Knight
13-01-2008, 12:37
Pisałem o moim problemie ale został usuniety.
Bardzo prosze o pomoc.
Problem jest nastepujacy:
kiedy chcem sie zalogowac do tibi (8.1) Global
Lista postaci mi wyskakuje lecz jak wybiore postac (mam tylko jedna)
I postac sie laduje to moze ladowac sie bezustannie.
sprawdzalem podczas logowania moja postac jest onlinena stronie tibia.com
Moja postacia gram na kafeice internetowej bo w domu mi niedziala.
Przeinstalowywalem tibie windowsa i nic niepomoglo prosze o pomoc;(

<.<
13-01-2008, 14:47
Global? WTF?!

ShicuDelete
04-02-2008, 03:00
witam

mam pytanie dostałem 3 bany...

i z tego co udało mi sie ustalić moje konto nie zostaje obrazu skasowane w celu sprawdzeniu o słuszności kasacji.Jeżeli nie skasują mi konta będę mógł dalej grac??
http://foteka.pl/full/fd31db57eccefa22766b24c71b322452.jpg (http://foteka.pl/fd31db57eccefa22766b24c71b322452)

Kasacja konta
Kasacja konta jest najpoważniejszą formą kary w Tibii. Z tego powodu, konta nie są kasowane natychmiast. Zamiast tego, konto najpierw zostaje zbanowane na nieskończoną ilość czasu, w celu dokładnego zweryfikowania słuszności kasacji. Kiedy jednak zostanie ona potwierdzona, konto nie będzie mogło być już wcale użyte. Tak samo jak w przypadku innych kar, w ciągu 7 dni gracz może złożyć skargę na kasację swojego konta. Kasacja nie nastąpi, dopóki taka skarga nie zostanie rozpatrzona. Gdy jednak zostanie ona odrzucona, konto zostanie usunięte na zawsze.

Piszcie proszę.
P.S.Najgorsze jest to ze nie mogę złożyć skargi i mam pacc'a na którym grałem ledwie 8 dni..

Rybzor
04-02-2008, 07:28
witam

mam pytanie dostałem 3 bany...

i z tego co udało mi sie ustalić moje konto nie zostaje obrazu skasowane w celu sprawdzeniu o słuszności kasacji.Jeżeli nie skasują mi konta będę mógł dalej grac??

Kasacja konta
Kasacja konta jest najpoważniejszą formą kary w Tibii. Z tego powodu, konta nie są kasowane natychmiast. Zamiast tego, konto najpierw zostaje zbanowane na nieskończoną ilość czasu, w celu dokładnego zweryfikowania słuszności kasacji. Kiedy jednak zostanie ona potwierdzona, konto nie będzie mogło być już wcale użyte. Tak samo jak w przypadku innych kar, w ciągu 7 dni gracz może złożyć skargę na kasację swojego konta. Kasacja nie nastąpi, dopóki taka skarga nie zostanie rozpatrzona. Gdy jednak zostanie ona odrzucona, konto zostanie usunięte na zawsze.

Piszcie proszę.
P.S.Najgorsze jest to ze nie mogę złożyć skargi i mam pacc'a na którym grałem ledwie 8 dni..
W takim wypadku musisz chyba napisać maila do cipsoftu (nie pamiętam adresu, ale chyba [email protected]? nie jestem pewien). Zaznacz, że ledwo co wykupiłeś pacc i takie tam pierdoły, oczywiście po angielsku, a może zamienią ostatniego bana na adnotacje i dadzą Ci jeszcze jedną szansę.

A na przyszłość nie kupuj pacc na konto, które miało już 2 bany :P

ShicuDelete
04-02-2008, 23:55
@up
dzięki koleś jesteś zajebisty bardzo mi pomogłeś tylko chciałbym ten e mail dokładny..

Pozdrawiam

btw. gdzie mogę tego emalia dostać ??
piszcie na priv

ShicuDelete
05-02-2008, 14:22
Thank you for your email.

I am sorry but you have violated the Tibia Rules too often. For this
reason your account will be deleted and cannot be returned to you.

If you want to continue playing, you will have to create a new account.
To avoid further punishments, please read and follow the Tibia Rules at
http://www.tibia.com/support/?subtopic=tibiarules

If you have any further questions and would like to write to us again,
please attach or quote your previous email and our reply to ensure that
our help will be efficient.

Kind regards,
Manja
Tibia Customer Support

Slythia
05-02-2008, 18:47
Aktualnie nie mam swojego komputera, dlatego tez tibia zainstalowana jest na pen-drive'u... Tylko niestety, mapy i ustawienia zawsze sa na dysku..

I tu jest moje pytanie. Da sie jakos to przestawic, bym miala wszystko razem? Nie chce komus dysku zasmiecac...

Rybzor
05-02-2008, 18:54
Aktualnie nie mam swojego komputera, dlatego tez tibia zainstalowana jest na pen-drive'u... Tylko niestety, mapy i ustawienia zawsze sa na dysku..

I tu jest moje pytanie. Da sie jakos to przestawic, bym miala wszystko razem? Nie chce komus dysku zasmiecac...
Nie da się ;<, mapki muszą być w odpowiednim folderze.

Swoją drogą, ciekawa odmiana, pen-drive'u : PPP

Appo
17-02-2008, 12:08
Mam takie pytanie. Jaki jest optymalny mlvl dla sorca 17 lvl? I czy mlvl ma związek z siłą ataku z różdżki?

Slythia
17-02-2008, 14:29
Mam takie pytanie. Jaki jest optymalny mlvl dla sorca 17 lvl? I czy mlvl ma związek z siłą ataku z różdżki?
Mlvl nie ma zwiazku z sila ataku rozdzki. A optymalny... W sumie zalezy to tylko od ciebie. Dla mnie jest to mlvl wyzszy o 10 od lvl, a ogolnie uwazane jest, iz na niskich lvl mlvl powinien byc po prostu wyzszy od lvl.

Lesleyq
17-02-2008, 20:07
Nie wiem gdzie to zamieścić, ale myślę że tu...

Więc, jak mogę wyłączyć jakiś Security Mode? Jak chce kogoś z miasta atakować, to mi się to pokazuje i nie mogę :/ Jak to wyłączyć?

Slythia
17-02-2008, 21:00
Pod balance jest taka lapka... Kliknij, a bedziesz mogl atakowac ludzi :)

Lesleyq
17-02-2008, 22:35
Mam jeszcze 1 pytankp... Mianowicie:
1. Gdzie w Carlin można zmielić pszenicę?

Slythia
17-02-2008, 22:41
Mam jeszcze 1 pytankp... Mianowicie:
1. Gdzie w Carlin można zmielić pszenicę?
Tutaj:
http://tibia.pl/earth.php?x=32296&y=31805&z=7&q=169.04

Lesleyq
18-02-2008, 00:19
Hm, a jak to się robi? Wkłada do młyna? Czy tak? :confused:

I jeszcze kolejne pytanie... .. Jak wysłać paczkę do kogoś? No, bo kupiłam na poczcie, wypełniłam miejsce gdzie wysłać, ale jak próbowałam włożyć do skrzynki, to ona tam nie wchodziła, i kładziona była na skrzynce.. Jak ją wysłać??

<.<
18-02-2008, 00:28
Poradniki masz przecież...

Slythia
18-02-2008, 00:33
Hm, a jak to się robi? Wkłada do młyna? Czy tak? :confused:

I jeszcze kolejne pytanie... .. Jak wysłać paczkę do kogoś? No, bo kupiłam na poczcie, wypełniłam miejsce gdzie wysłać, ale jak próbowałam włożyć do skrzynki, to ona tam nie wchodziła, i kładziona była na skrzynce.. Jak ją wysłać??

Chleb:

http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=105939&
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=42752&

Paczka:
Sprawdz, czy dobrze wypelnilas i czy label znajduje sie w parcelu. Powinno byc: u gory imie gracza, na dole miasto. Bezblednie :).

Notabene sa poradniki do tego...

Lesleyq
18-02-2008, 01:05
Dzieki :D Cytat: "Notabene" - więc, patrzyłam na tibia.pl ale nie mogłam znaleźć... Co do paczki, to wszystko wypełniłam, ale po prostu nie mogę jej włożyć do skrzynki jak list, bo kładzie się na skrzynce.. I za kolejnym podejściem też tak :(

Slythia
18-02-2008, 01:07
Dzieki :D Cytat: "Notabene" - więc, patrzyłam na tibia.pl ale nie mogłam znaleźć... Co do paczki, to wszystko wypełniłam, ale po prostu nie mogę jej włożyć do skrzynki jak list, bo kładzie się na skrzynce.. I za kolejnym podejściem też tak :(
A parcel jest nowy czy uzywany? Nowy ma jedna pieczatke, uzywany dwie.. Jesli jest nowy to najwyrazniej jest cos nie tak z labelem. Albo miasto zle, albo nick...

Lesleyq
18-02-2008, 01:26
Teraz już wszystko jasne :D W nagrodę otrzymujesz moje świeżo wypieczone ciasto z jabłkiem :cup: Dzięki much :*

Kamilemil
19-02-2008, 21:36
Witajcie chodzi o to iz mam acc na Neranie mam numer lecz nie pamietam maila ani password .. chce sie dowiedziec czy mozliwe jest by "ktos z gory" tzn z Cipfsoftu ( czy jakos tak ) mogl mi poslac sam email adres a haslo do maila bym sobie przypomnial prosze :D mam nick/numer/ Prosze o pomoc Thx // aa i pytalem sie na help jednak dowiedzialem sie tylko ze moge kupic nowy rec key ale konto nie jest sprealizowane i tak chce tylko email adrees to nic wielkiego ... / tam jest 12 lvl na neranie nie chce nikogo hakowac ani nic tylko email adres sam email haslo do niego sobie przypomne prosze ! szkoda mi tylko tam skili ... plx !

Slythia
19-02-2008, 23:39
Witajcie chodzi o to iz mam acc na Neranie mam numer lecz nie pamietam maila ani password .. chce sie dowiedziec czy mozliwe jest by "ktos z gory" tzn z Cipfsoftu ( czy jakos tak ) mogl mi poslac sam email adres a haslo do maila bym sobie przypomnial prosze :D mam nick/numer/ Prosze o pomoc Thx // aa i pytalem sie na help jednak dowiedzialem sie tylko ze moge kupic nowy rec key ale konto nie jest sprealizowane i tak chce tylko email adrees to nic wielkiego ... / tam jest 12 lvl na neranie nie chce nikogo hakowac ani nic tylko email adres sam email haslo do niego sobie przypomne prosze ! szkoda mi tylko tam skili ... plx !
Cip nic ci nie pomoze. Jedyne co mozesz zrobic to pobawic sie z lost account interface (https://secure.tibia.com/account/?subtopic=lostaccount).

Lesleyq
15-03-2008, 20:18
Hm więc mam problem ze spellem przywoływania postaci. Oczywiście, wiem że jest utevo res, że pisze się np. utevo res cyclop. Tak robiłam, ale nie wiem jak przywołać 2 wyrazową postać, np. utevo res orc berseker - daje, a nic sie nie dzieje... Nawet żadnego napisu! :( O co chodzi? I jak to przywolac? Widzialam faceta który szedł z tym.. Więc musi być sposób! :/

Rybzor
15-03-2008, 21:39
Hm więc mam problem ze spellem przywoływania postaci. Oczywiście, wiem że jest utevo res, że pisze się np. utevo res cyclop. Tak robiłam, ale nie wiem jak przywołać 2 wyrazową postać, np. utevo res orc berseker - daje, a nic sie nie dzieje... Nawet żadnego napisu! :( O co chodzi? I jak to przywolac? Widzialam faceta który szedł z tym.. Więc musi być sposób! :/
Aby przywołać potwora, który ma więcej niż 2 wyrazy w nazwie, musisz użyć ", np

Utevo res "Orc Berserker
Utevo res "Orc Warrior

druidek123
24-03-2008, 11:55
nie otrzymałem od www.tibia.com maila z hasłem. co mam zrobić? :(

na plemionach też tak jest nie docierają na wp onet itd załóż gmaila
edit: tylko że na plemionach my wybieramy hasło a mail z linkiem do aktywacji przychodzi ;)
PS: a jak się robi na FORUM "ukryty tekst"??

Rybzor
24-03-2008, 12:27
na plemionach też tak jest nie docierają na wp onet itd załóż gmaila
edit: tylko że na plemionach my wybieramy hasło a mail z linkiem do aktywacji przychodzi ;)
PS: a jak się robi na FORUM "ukryty tekst"??
[hide.]tekst[./hide] (bez kropek)

Lesleyq
18-04-2008, 22:29
Witam :)

Nie widziałam niczego takiego na forum, więc tutaj piszę: mianowicie, spotkałam takiego kolesia "Uncle Olaf" - powyżej 200 lvl na serverze Silvera. I potrafił się zmienić w.. mały ametyst. Widziałam też osobę na Rooku wyglądająca jak dynia... yy, pumpkin czyli.. no, taka dynia na halloween. Próbowałam dać utevo res ina "small amethyst ale nie działa. Czy ktoś wie o co tu biega?

Rybzor
19-04-2008, 11:03
Witam :)

Nie widziałam niczego takiego na forum, więc tutaj piszę: mianowicie, spotkałam takiego kolesia "Uncle Olaf" - powyżej 200 lvl na serverze Silvera. I potrafił się zmienić w.. mały ametyst. Widziałam też osobę na Rooku wyglądająca jak dynia... yy, pumpkin czyli.. no, taka dynia na halloween. Próbowałam dać utevo res ina "small amethyst ale nie działa. Czy ktoś wie o co tu biega?
Aby zamienić się w jakiś przedmiot używa się runy chamaleon
http://tibia.pl/spell/chameleon

Jak wiadomo na rooku nie można używac run tego typu, więc koleś zamieniony w dynie przeobraził się poprzez króliczka który przychodzi na haloween i jak do niego podejdziesz to Cie zamienia : p.

Lesleyq
22-04-2008, 16:07
Hm... A jak zrobić vial of Blood? Jak wzięłam vial i dałam z Use With na świeżej plamie krwi, to nic się nie stało.. Jak to zrobić?

Rybzor
22-04-2008, 16:11
Hm... A jak zrobić vial of Blood? Jak wzięłam vial i dałam z Use With na świeżej plamie krwi, to nic się nie stało.. Jak to zrobić?
Musisz dać use na ciało potworka który ma czerwoną krew, a nie na plame.

Mattheweczek
22-04-2008, 17:54
Mam taki problem - sciagnalem mapy, wrzucilem do folderu z tibia, ale nie dzialaja.Co zrobic, aby dzialaly?

Rybzor
22-04-2008, 18:46
Mam taki problem - sciagnalem mapy, wrzucilem do folderu z tibia, ale nie dzialaja.Co zrobic, aby dzialaly?
Wrzucić do odpowiedniego folderu. Jaki to folder? Poszukaj na forum, było setki razy.

Mattheweczek
22-04-2008, 19:26
Hmmm, znalazlem, ale nie mam folderu Dane aplikacji. Co robic?

mikolajq
22-04-2008, 20:02
Dzisiaj grając właśnie w tibię przypadkowo wszedłem do jakiegoś dołu, i aby się z niego wydostać potrzebuje liny lecz jej nie;( mam przy sobie.
Co robić?

P.S Proszę o pomoc

Rybzor
22-04-2008, 20:05
Hmmm, znalazlem, ale nie mam folderu Dane aplikacji. Co robic?
Włączyć pokazywanie ukrytych folderów, lub po prostu dopisać w pasku adresu na górze /dane aplikacji

Valisha
23-04-2008, 18:06
Dzisiaj grając właśnie w tibię przypadkowo wszedłem do jakiegoś dołu, i aby się z niego wydostać potrzebuje liny lecz jej nie;( mam przy sobie.
Co robić?

P.S Proszę o pomoc

napisz na game-chacie.
z tego forum nikt Ci nie pomoże, ponieważ nie podałeś nawet świata.

Lesleyq
27-04-2008, 15:35
Jak w temacie -- czy w Kazzo są może czary dla paladynów? Bo na mapie na tibia.pl go nie widzę.. Może mi ktoś pokazać to miejsce na mapie? Albo czy w Kazo są w ogóle czary dla palli?

Lesleyq
06-05-2008, 13:00
Już się dowiedziałam że w Kazo nie ma czarów. Inne pytanko: Gdzie znajdę klucz 3610? Potrzebny mi jest do wykonania questu Devil Helmet, ale w opisie questu pisze: "Idziemy do punktu K, który oznaczyłem w 4 części poprzedniej solucji". Nie wiem gdzie jest ta "poprzednia" solucja, i nie mogę znaleźć tego klucza! :( Może mi ktoś pomóc?

EDIT:
Już zrozumiałam, nie trzeba odpowiedzi.

majeros
17-05-2008, 23:01
po formacie kompa gdy chce sie połączyc do tibii pisze mi tak :cannot connect to a login server error while resolving the server name pomocy...

Mam ten sam problem. Plis pomóżcie!;(
EDIT:
To błąd 11004

Kabaczek
31-05-2008, 20:28
Mam parę pytań co do bana (w tibii, nie na forum ;)
Kiedyś, jak byłem na soldkach w dwarf mines, to takich dwóch gostków zlurowało guarda i go mną poszczuli. Chciałem uciec i jeden wyczarował takie pnącza (krzaki, liany, nie da się przejsc) i nie dało się uciec, więc ten zasrany guard mnie zabił i gnojki mi plecak przeszukali X(

1. Czy można kogoś zgłosić za to do GMa?
2. Jak?
3. Czy mógłby mi ktoś napisać tekst, który mam do tego GMa wysłać, bo z anglika 6 nie mam i jakiegoś gramatycznego byka bym szczelił ;)

Slythia
31-05-2008, 20:37
Mam parę pytań co do bana (w tibii, nie na forum ;)
Kiedyś, jak byłem na soldkach w dwarf mines, to takich dwóch gostków zlurowało guarda i go mną poszczuli. Chciałem uciec i jeden wyczarował takie pnącza (krzaki, liany, nie da się przejsc) i nie dało się uciec, więc ten zasrany guard mnie zabił i gnojki mi plecak przeszukali X(

1. Czy można kogoś zgłosić za to do GMa?
2. Jak?
3. Czy mógłby mi ktoś napisać tekst, który mam do tego GMa wysłać, bo z anglika 6 nie mam i jakiegoś gramatycznego byka bym szczelił ;)

Nie mozesz tego zglosic, gdyz jest to w 100% legalne.

Kabaczek
31-05-2008, 20:52
Strach expić :confused:

Kabaczek
31-05-2008, 20:54
Zapomniałem dodać, że to na non pvp i jeden gostek zrobił mi tak już drugi raz (za pierwszym razem ućkłem)

Slythia
31-05-2008, 20:55
Strach expić :confused:
Uroki pvp ; ). Nie przejmuj sie, jeszcze wiele razy zostaniesz zabity...

Moment moment... Czy jest to swiat non-pvp? Jesli tak, to trapowanie jest nielegalne. Musialbys w odpowiedniej chwili zglosic to gm-owi... To znaczy w trakcie trwania calego wydarzenia...

Kabaczek
31-05-2008, 20:55
Zapomniałem dodać, że to na non pvp i jeden z nich zrobił mi tak już drugi raz (za pierwszym razem ućkłem)

Musialbys w odpowiedniej chwili zglosic to gm-owi... To znaczy w trakcie trwania calego wydarzenia...
Czyli, że już po ptakach?

Slythia
31-05-2008, 21:07
Zapomniałem dodać, że to na non pvp i jeden z nich zrobił mi tak już drugi raz (za pierwszym razem ućkłem)

Czyli, że już po ptakach?
Niestety, tak... Nie udowodnisz gmowi, ze akurat ci gracze strapowali cie.

Kabaczek
08-06-2008, 12:40
Mam jeszcze 2 pytania:
A właściwie jedno pytanie i jedną prośbę:

1. GM napisał do mnie:
Keep in mind that racism will not be tolerated in Tibia. Those who continue posting racist statements in any of the channels risk a banishment!
(Zapamiętaj, że rasizm nie będzie tolerowany w tibii. Jeśli to się powtórzy w jakimkolwiek kanale narazisz się na zbanowanie)

Ale ja nikogo nie obrażałem od murzynów! Napisałem do jednego gostka spadaj, a za chwile GM do mnie to napisał! Napisałem do niego, że nikogo nie obrażałem, że to był kłamca i nie odpowiada. Co jeśli znowu ktoś okłamie GMa i będę zbanowany?

2. Teraz prośba:

Niedawno napisałem, że tacy dwaj gostkowie mnie trapowali. To jeśli to się jeszcze raz powtórzy, to mam napisać do GMa. Jak? I co mam napisać?
Player x and x are trapping me in this moment?

Slythia
08-06-2008, 12:53
Mam jeszcze 2 pytania:
A właściwie jedno pytanie i jedną prośbę:

1. GM napisał do mnie:
Keep in mind that racism will not be tolerated in Tibia. Those who continue posting racist statements in any of the channels risk a banishment!
(Zapamiętaj, że rasizm nie będzie tolerowany w tibii. Jeśli to się powtórzy w jakimkolwiek kanale narazisz się na zbanowanie)

Ale ja nikogo nie obrażałem od murzynów! Napisałem do jednego gostka spadaj, a za chwile GM do mnie to napisał! Napisałem do niego, że nikogo nie obrażałem, że to był kłamca i nie odpowiada. Co jeśli znowu ktoś okłamie GMa i będę zbanowany?
GM, podobnie jak wszyscy, jest tylko czlowiekiem. I ma prawo popelniac bledy. Jesli zostaniesz nieslusznie zbanowany to mozesz sie odwolac.

Nie ma jednak mozliwosci, ze GM komus uwiezy. Dlaczego? Musi on widziec twa wypowiedz... On, albo senior tutor. Nie ma mozliwosci zmodyfikowania jej.

2. Teraz prośba:
Niedawno napisałem, że tacy dwaj gostkowie mnie trapowali. To jeśli to się jeszcze raz powtórzy, to mam napisać do GMa. Jak? I co mam napisać?
Player x and x are trapping me in this moment?
Mozesz cos takiego napisac ; ).

Speedrun
21-06-2008, 13:19
dlaczego nie moge sie zalogowac na testserver 8.00?? ;( mam clineta 8.11 i nie wiem czy potrzebny bendzie 8.00 prosze o dokldane dane ale na pw

Slythia
21-06-2008, 13:30
dlaczego nie moge sie zalogowac na testserver 8.00?? ;( mam clineta 8.11 i nie wiem czy potrzebny bendzie 8.00 prosze o dokldane dane ale na pw
By zalogować się na test serwer potrzebny jest klient z zamkniętego forum dla tutorów...

Speedrun
21-06-2008, 13:41
a czy ktos mogl by mi go przeslac mailem? jesli tak to prosze o odpowiedz dam maila jak ktos napisze ze: albo przesle link do pobrania clienta albo link do forum tutorow jak by ktos mogl ten kto napisze dam mu maila

Slythia
21-06-2008, 13:49
a czy ktos mogl by mi go przeslac mailem? jesli tak to prosze o odpowiedz dam maila jak ktos napisze ze: albo przesle link do pobrania clienta albo link do forum tutorow jak by ktos mogl ten kto napisze dam mu maila
Jeśli jesteś tutorem to wejdź na tibia.com, następnie na forum, tutor board... I już powinieneś sobie poradzić. Nikt Ci linka nie wyśle.

Nikast Shynix
21-06-2008, 13:58

Nawet jak zdobędziesz klienta to i tak się nie zalogujesz jeżeli nie jesteś tutorem. I nie mów, że nim jesteś, bo raczej nikt Ci nie uwierzy - gdybyś nim był, to wiedziałbyś gdzie jest tutor board i najprawdopodobniej dostałbyś na maila informację o TS.

Speedrun
22-06-2008, 16:37
mam jeszcze 1 ptane nacisnolem ctrl+jakas litera i znikly mi all nicki tylko pasek zycia jest co mam zorbic pomozcie mi i nie chce reinstalowac tibia

Nikast Shynix
22-06-2008, 16:45
Options -> General -> Show Names of Creatures
Zaznacz to i wszystko wróci do normy.

Emcess
22-06-2008, 22:36
ctrl+n, chyba jak dwa razy po `zdarzeniu` nacisniesz to powinno dzialac.

artur14
23-06-2008, 11:30
Zgubiłem stary r-key oraz zapomniałem password i e-mail. czy odzyskam moje konto kupując nowy r-key i znając numer? :(

Ashua123
23-06-2008, 17:25
Zgubiłem stary r-key oraz zapomniałem password i e-mail. czy odzyskam moje konto kupując nowy r-key i znając numer? :(

chyba tak

-------------

mam 2 pytanka:

- taka sytuacja: dostałem bana. Jeśli dostane go drugi raz (za to samo) skasują mi konto. Ale czy jeśli wpis w criminal record zniknie (po 6 miesiącach chyba) po 1. banie i dostane go drugi raz, ale nie będzie już wpisu po 1. to też mi skasują konto?

- czy można wykupić PACC przez abonament używając innego środka płatniczego niż karta kredytowa? chciałbym kupić PACC na miesiąc ale nie mam karty kredytowej (zły temat ale postów nie chce nabijać bezsensownie)

Slythia
23-06-2008, 17:33
- taka sytuacja: dostałem bana. Jeśli dostane go drugi raz (za to samo) skasują mi konto. Ale czy jeśli wpis w criminal record zniknie (po 6 miesiącach chyba) po 1. banie i dostane go drugi raz, ale nie będzie już wpisu po 1. to też mi skasują konto?

Jeśli znikną Ci wszelkie wpisy w cryminal record to masz czyste konto, nie skasują Ci konta za następnego bana.

- czy można wykupić PACC przez abonament używając innego środka płatniczego niż karta kredytowa? chciałbym kupić PACC na miesiąc ale nie mam karty kredytowej (zły temat ale postów nie chce nabijać bezsensownie)
Nie można.

K4R0L
24-06-2008, 12:10
Jak zostać GameMasterem ?

Slythia
24-06-2008, 12:13
Jak zostać GameMasterem ?
Musiałbyś ciężko pracować jako tutor, następnie jako senior tutor oraz zostać zauważonym przez jakiegoś gma. Być może zaproponuje Ci tą funkcję, lecz najpierw musiałbyś zdać specjalny test...

Krótko mówiąc jest to prawie niemożliwe.

K4R0L
24-06-2008, 16:33
Dziękuję. A i co do twojej odpowiedzi...PRAWIE ROBI WIELKĄ RÓŻNICĘ!!! :P

Ashua123
26-06-2008, 14:49
Koleś mi napisał "reported" za to, że zabilem mu potworka na którym skilował. Czy za zabijanie cudzych potworów mogę dostać bana? Świat non-pvp.

edit@

jeszcze jedno: na jakiej stronie można sprawdzić swoją listę dedów (na tibia.com wszystkie zgony znikają po miesiącu)

dybos
26-06-2008, 14:54
Koleś mi napisał "reported" za to, że zabilem mu potworka na którym skilował. Czy za zabijanie cudzych potworów mogę dostać bana? Świat non-pvp.
Powinieneś dostać!!!!!
Nie rób tak więcej jest to przejaw chamstwa i bycia nOObem X(X(

Rybzor
26-06-2008, 15:22
Za zabicie potworka na którym ktoś skilluje nie możesz dostać bana. Ale po kiego mu zabijasz? Bo grasz na non-pvp i myślisz że jesteś niepokonany? Mam nadzieje, że w przyszłości i Tobie będą zabijać potworki podczas skillowania - zobaczysz jak to fajnie.

Ashua123
27-06-2008, 08:22
nie zabiłem mu specjalnie bo czyściłem z exevo frigo hur i nie widziałem że ktoś tam stoi. ale koleś od razu zaczął burać :(

Wiecie może na jakiej stronie można sprawdzić swoje zgony? poza tibia.com bo tam lista znika po miesiącu (chyba).

Zero-max
21-07-2008, 16:19
Czy w commentcie na tibia.com moge mieć cos napisane po polsku? i czy moge za to dostać bana :P

Fureyka
21-07-2008, 16:39
Czy w commentcie na tibia.com moge mieć cos napisane po polsku? i czy moge za to dostać bana :P

Moze byc po polsku.

Scopp
23-07-2008, 09:57
Chce wejść na moją postać w Tibi, loguje się i pojawia się okienko z postaciami no to wybieram moją i daje ENTER. Wszystko powinno być OK ale kiedy się loguje pojawia mi się komunikat że serwer jest OFF ( zawszę, o 15, 12, 9 i 23 )

Proszę o pomoc, jak mam zrobić żeby wejść na Tibie ?

Canastaz
26-07-2008, 12:19
:P Łażąc sobie po Kaz wpadłam do pewnej dziury. Spoko. Tam same spidery.
Przeszłam się kawałek a tam drabina w górę i tabliczka że tam jest dragon. Nie zwróciłam na to uwagi. Weszłam na górę. Nic. Ale tam dalej są trupki to dalej nie idę. Chce wrócić i patrze. O. Nie ma żadnej dziurki ani nic.
Jak mam się stąd wydostać?

zapzapzap
27-07-2008, 13:33
witam
mam problem z wykupieniem promocji - spełniam wszystkie warunki- idę do empereora Kruzaka i nie mogę go nawet zmusić do odpowiedzi - mówię -hi - hail i nic - POMÓŻCIE;(;(;(

Payacito
28-07-2008, 17:58
A to przypadkiem pani królowa z Carlin nie sprzedaje promocji? :P

CoD
09-08-2008, 22:21
Witam
Mam takie małe pytanko... na stronie tibia.pl wyczytałem, że outfit citizen jest dla FACC. Poszedłem do Normy na Rookgaardzie (jestem Rookstayerem) i jakoś dziewczyna nie ma dla mnie czasu :)

CoD: Hi
Norma: Welcome, welcome! Have a seat! If you like a drink or something to eat, just ask me for a trade!
CoD: addon
Norma: Sorry, but I don't have time for that right now. There's some serious partying to do!

Proszę o pomoc :)

robek
09-08-2008, 22:23
Witam
Mam takie małe pytanko... na stronie tibia.pl wyczytałem, że outfit citizen jest dla FACC. Poszedłem do Normy na Rookgaardzie (jestem Rookstayerem) i jakoś dziewczyna nie ma dla mnie czasu :)

CoD: Hi
Norma: Welcome, welcome! Have a seat! If you like a drink or something to eat, just ask me for a trade!
CoD: addon
Norma: Sorry, but I don't have time for that right now. There's some serious partying to do!

Proszę o pomoc :)

citizen outfit oczywiscie, ale addony nie

CoD
09-08-2008, 22:27
To troszkę zmienia postać rzeczy :]
Dzięki :)

florex
24-08-2008, 11:09
gość mnie okradł czy da się go zbanowac?? nazwa to Valdez Lorenzo okradł mnie proszę o zbanowanie goX(

Slythia
24-08-2008, 11:13
gość mnie okradł czy da się go zbanowac?? nazwa to Valdez Lorenzo okradł mnie proszę o zbanowanie goX(
Nie można. Okradanie graczy nie jest rzeczą zabronioną w Tibii. Jedyne, co możesz zrobić, to nie popełnić ponownie tego samego błędu.

Nunek92
29-08-2008, 20:32
Mam pytanie jak dostałem bana na 30 dni to da sie go skrócić albo coś takiego czy trzeba czekać ??

Rybzor
29-08-2008, 20:45
Mam pytanie jak dostałem bana na 30 dni to da sie go skrócić albo coś takiego czy trzeba czekać ??
Bana nie da się skrócić. Czasami można się od niego odwołać jeśli był niesłuszny.

Nunek92
29-08-2008, 23:20
Aha dziękuje za szybką odpowiedz :):)

Revenant
04-10-2008, 11:48
W tym Faq jest napisane ze ni mozna przenosic postaci z servera na server a w odpowiedziach na tutor exam jest ze mozna bo nie ma odpowiedzi "Its imposible" wrzuce pytanie i odpowiedzi w jezyku angielskim jesli ktos bedzie mogl mi pomoc to prosze o pomoc

What are the requirements to transfer a character to another game world?

You must have a character of level 15 or higher.

You must have at least 10 premium days left on your account to cover the fee for the transfer.

You must have activated premium time on your account.

Slythia
04-10-2008, 11:53
Robiąc tutor test powinieneś wiedzieć, że liczba poprawnych odpowiedzi może wahać się pomiędzy 0 a wszystkie...

Myrande
31-10-2008, 10:35
Siemka wszystkim, mam problem i to wielki tzn. jak zobaczycie bronie dystansowe na tibia.pl to kurde pisza tam o jakis punktach ataku i zwiekszaniu dista itp. ale moj problem polega jak obliczac dmg jaki bede zadawal np takim palem lvl45 skile70/50 z Silkweaver Bow z zwylkymi arrows w slima( nie ma defa)

Ten pal to przyklad nie moja postac:]
PLX piszcie szybko jesli ktoś zna tom CZARNA MAGIE xd

Myrande
31-10-2008, 15:32
Siemka wszystkim, mam problem i to wielki tzn. jak zobaczycie bronie dystansowe na tibia.pl to kurde pisza tam o jakis punktach ataku i zwiekszaniu dista itp. ale moj problem polega jak obliczac dmg jaki bede zadawal np takim palem lvl45 skile70/50 z Silkweaver Bow z zwylkymi arrows w slima( nie ma defa)

Ten pal to przyklad nie moja postac
PLX piszcie szybko jesli ktoś zna tom CZARNA MAGIE xd

Sienx
10-11-2008, 12:25
Chciał bym sie dowiedzieć jak można kupic recovery-key przez firme Drom

Z góry dziekuje :)

Rybzor
11-11-2008, 11:55
Chciał bym sie dowiedzieć jak można kupic recovery-key przez firme Drom

Z góry dziekuje :)
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=126467

Tu masz wszystko napisane.

Sienx
11-11-2008, 12:34
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=126467

Tu masz wszystko napisane.

Dzieki wielkie

Sienx
15-12-2008, 17:24
Jak kupic Bless?

Slythia
15-12-2008, 17:31
Jak kupic Bless?

http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1338856

Proszę.

HardyGracz
02-01-2009, 14:08
CZESC!Mam problem bo chciałem zmienic moj account name, czy taka opcja jest mozliwa ?? prosze o szybką odpowiedz! dziekuje z góry

korniszon721
25-01-2009, 12:00
mam pytanie czy moge odzyskac konto jak nie znam e-maila i nie mam recover key, ale znam account number i imie postaci

Slythia
26-01-2009, 13:54
mam pytanie czy moge odzyskac konto jak nie znam e-maila i nie mam recover key, ale znam account number i imie postaci
Nie wydaje mi się. Musisz mieć albo maila, albo recovery.

Kriss_Aldora
08-02-2009, 13:46
Ja mam taką sprawę. Mam na ekranie czarne kropki gdy jest noc w Tibii. Wiem, że trzeba wejść w Options>>Graphics>>Advanced i zaznaczyć Show Light Effects. Tylko że u mnie nie można w ogóle tego zaznaczyć. A tam co u góry jest Select graphics engine jest zaznaczone Directx5 i nie da się zaznaczyć Directx9 nawet gdy na kompie mam zainstalowego Directa 9.0. Nie wiem czego u mnie nie można tego zaznaczyć ani Directx9 ani to OpenGL ani na dole Show Light Effects. Niewie ktoś czemu?

Berials
08-02-2009, 22:55
Zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej.

ocenzurowano
09-02-2009, 21:02
jak otworzyc party chanel

Martinuss12
09-02-2009, 21:29
Znalzlem Buga w tibi polega on na tym ze mam pk w temple lub w depo ;)
i pisalem chyba z 1000 raportow do gm i nic moze m ktos pomuc !!
Bo licze na nagrode XD

Emilek112
01-03-2009, 02:01
Mam Mały Problem Niewiem Ile Razy w dniu moge zabic zeby niemiec REd skula :):) Pzdr Dla tibi ObSdia Rulez

Rybzor
01-03-2009, 13:24
Mam Mały Problem Niewiem Ile Razy w dniu moge zabic zeby niemiec REd skula :):) Pzdr Dla tibi ObSdia Rulez
Jest napisane w Manualu na głównej stronie, oraz na Tibia.com.

Demon787
09-03-2009, 18:08
Ja mam takie pytanie widziałem że jeden z kolesi też miał taki problem ale nikt nie odpowidział. A mianowicie gram w tibie i logam sie i chce zagrac na innej postaci na tych samych passach, klikam enter i pisze że nie moge grać na 2 postaciach na jednym accouncie. No to se myśle że po 1 min bendzie wszystko ok. Wchodze znowu dalej ten problem i jak patrzyłem na tibie.com to byłem online od 12 do 15 i teraz nie moge grać na innych postaciach na których mi zależy. Acha wcześniej ktos prówał wejśc na konto ale zmieniłem hasło. I potem jeszcze raz zmieniłem. Sory za wyczerpującom wypowiedz. Mam nadzieje na szybką odpowiedz :)

Rybzor
09-03-2009, 20:01
Ja mam takie pytanie widziałem że jeden z kolesi też miał taki problem ale nikt nie odpowidział. A mianowicie gram w tibie i logam sie i chce zagrac na innej postaci na tych samych passach, klikam enter i pisze że nie moge grać na 2 postaciach na jednym accouncie. No to se myśle że po 1 min bendzie wszystko ok. Wchodze znowu dalej ten problem i jak patrzyłem na tibie.com to byłem online od 12 do 15 i teraz nie moge grać na innych postaciach na których mi zależy. Acha wcześniej ktos prówał wejśc na konto ale zmieniłem hasło. I potem jeszcze raz zmieniłem. Sory za wyczerpującom wypowiedz. Mam nadzieje na szybką odpowiedz :)
To taki błąd serwerów Tibii. Nic na to nie poradzisz, wiele osób tak ma. Trzeba po prostu poczekać, czasami dość długo.

chozen
26-04-2009, 11:25
czesc, nie wiem czy to tutaj ale niech starce;p
mam nastepujacy problem, po 2 latach przerwy zainstalowalem nowego klienta tibii i niestety moja gra przerywana jest po kilku minutach, bo ekran zaczyna mi wariowac - migac/flashowac, co prowadzi do stanu gdzie nic juz nie widac, instalowalem nowe sterowniki do karty, zmienialem ustawienia w Graphics w tibii, jednak nic nie pomaga. Nie wiem co to moze byc, ale na starszych klientach wszystko bylo ok na directcie i opengl, mam geforce'a fx5600. z gory dzieki za pomoc :)

Veriuzen
30-04-2009, 23:42
Siema. Dostałem takiego tableta compaq i chciałbym wiedzieć czy na tabletach,laptopach działa tibia. Po grafice widać że niepotrzebuje jakiś kosmicznych kart graficznych ale może się myle potrzeba jakies duzego ramu czy taki tablet bedzie dzialal?

Rybzor
01-05-2009, 14:40
Program klient, którego potrzebujesz, aby łączyć się z serwerami gry działa pod wszystkim systemami Windows 95/98/ME/XP/2000 z zainstalowanym DirectX'em 5.0 lub nowszym. Wymagane miejsce na dysku także jest niewielkie - wystarczy zaledwie 18MB. Zalecany jest jednak procesor taktowany co najmniej 500 MHz lub lepszy, oraz karta graficzna z akceleratorem 3D (np. karty z chipsetem ATI Radeon lub NVIDIA GeForce) aby zapewnić optymalne działanie. Minimalna prędkość połączenia to 28.8k.
Znakiiiiiiiii

Veriuzen
01-05-2009, 18:09
Thanks. Tnie się jak ch0l3ra ale grać się da...

DrDree
13-07-2009, 16:14
P: Jak chce stworzyć nową postać ciągle prosi mnie o podanie Acc number i Hasła.
O: Włącz obsługę cookies w swojej przeglądarce.

tylko jak to zrobić?? mam mozille

Slythia
13-07-2009, 16:25
tylko jak to zrobić?? mam mozille
Narzędzia => opcje => prywatność => akceptuj ciasteczka

DrDree
13-07-2009, 17:15
Ku*** już nie mogę... chcę zrobić nową postać i nie mogę wpisuje te passy i pisze że ip blocked czekam 30 minut i dalej to samo X( jeśli teraz poczekam 40 minut i mi się ud wbić na konto to postaram sie zrobić już tą postać bo teraz coś z tymi ciasteczkami zrobiłem... może za 40 minut opowiem jaka jest sytuacja

DK-LOG.911
14-07-2009, 10:34
@up

Ogarnij posta, a Ci pomogę.

SoulOfPhoenix
27-07-2009, 15:20
simka mam problem komp mi "poszed" i musze uzywac starego laptopa -_- gdy sciagnelem klienta 8.50 i chce go wlaczyc pise "Error code 13 - Video surface allocation failed, please chose another graphics mode" co mam robic pomocy! :(

Rybzor
28-07-2009, 00:08
simka mam problem komp mi "poszed" i musze uzywac starego laptopa -_- gdy sciagnelem klienta 8.50 i chce go wlaczyc pise "Error code 13 - Video surface allocation failed, please chose another graphics mode" co mam robic pomocy! :(

Zmienić silnik graficzny.

P: Jak zmienić silnik graficzny (opcja engine)?
Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót do pliku Tibia. exe na twoim pulpicie.
Wybierz właściwości.
W polu docelowym masz coś takiego:
"E:\Tibia\Tibia. exe" (bez spacji)
Dopisz na jej końcu spację, słowo engine, kolejną spację i 0 dla DirectX 5.0, 1 dla DirectX 9.0 lub 2 dla OpenGl (np: "E:\Tibia\Tibia. exe" engine 1).(bez spacji)
Engine 0-uruchamia silnik pod DirectX 5.
Engine 1-pod DirectX9
Engine 2-pod OpenGl
Zapisz te ustawania i spróbuj włączyć klienta.

gapa53
30-07-2009, 01:44
...Zalogowalem sie w Tibii ale po wyjsciu i wejsciu znikł mi BAG i nie mam wyposazenia... ): X( X( X( Czemu ?

KrEmAs KAc
31-07-2009, 15:30
...Zalogowalem sie w Tibii ale po wyjsciu i wejsciu znikł mi BAG i nie mam wyposazenia... ): X( X( X( Czemu ?
możę hack??

gapa53
16-08-2009, 23:24
Wątpie bo nie odbierałem niczego X(

Pan_Apetyczny
12-10-2009, 15:17
Ile postci można miec maksymalnie na jednym acc?

Jezus'mistrz
15-10-2009, 16:02
Ile postci można miec maksymalnie na jednym acc?

Dwadzieścia.

Kakuro
27-10-2009, 22:14
MAm takie pytanko :) Poniewaz wczoraj kupiłem router i podzielilem lacze na dwa komputery :) I chodzi mi o to czy moge grac w tibie na jednym komputerze, a na drugim brat :) czy nie bedzie za to bana przez to samo ip :(

Fureyka
28-10-2009, 16:34
MAm takie pytanko :) Poniewaz wczoraj kupiłem router i podzielilem lacze na dwa komputery :) I chodzi mi o to czy moge grac w tibie na jednym komputerze, a na drugim brat :) czy nie bedzie za to bana przez to samo ip :(

Możesz grać. CipSoft nie banuje za to samo IP ;)

Tarkovsky
13-11-2009, 18:34
Dwadzieścia.

Ja myślałem, że 25, ale pewnie się mylę, znając życie :s

marianek1500
30-11-2009, 21:14
Przepraszam, że pisze na kontakt prasowy pomimo tego że jestem graczem. Lecz zostałem oszukany w konkursie SMS. Wysłałem sms o tresci TIBIA na 7355, z konta zostało pobrane 3.66 gr. a pomimo tego nawet nie dostałem kodu który należy wpisac.. Jestem tym bardzo rozczarowany ponieważ myślałem ze tibia.pl do godna zaufania strona i niemaam zamiaru tak tego zostawić, pomimo tego że to tylko 3 zł.

kamciooo
06-12-2009, 20:59
Wybaczcie, że się oto pytam tutaj, ale nie pamiętam jednej rzeczy ;) Czy jeśli mam postać na rooku i wyśle do tej osoby paczkę postacią, którą mam na mainie to czy ta paczka będzie u mnie jak wyjdę z rooka czy jednak może nie?

Tarkovsky
14-12-2009, 20:17
@up
tak. [100% pewności ; D]

sky999
14-01-2010, 12:29
jako iż korzystam zawsze z opcji szukaj a nie mam teraz zbytnio czasu prosze o link do posta lub o odpowiedź pytanie brzmi wydajność dragon hammów
na ile czau starcza zjedzenie jednego ?
Dzieki z góry pozdrawiam
szukalem pod hasłami dragon ham i food nic nie znalalzem ;/

Rybzor
14-01-2010, 12:30
http://tibia.wikia.com/wiki/Dragon_Ham