zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Reklamy w TV...

Kin
23-05-2005, 16:28
No właśnie, co sądzicie o Reklamach w telewizji?. Ja uważam, wielokrotnie że jest och za dużo. Nie na widzę jak są intymne reklamy wiecie tampony itp. <Urghhh>. Albo jak pani pokazuje pośladki i mówi „Vella-Bella” -.-. Wolę żeby było tak jak w innych krajach: Zaczyna się reklama.. Kończy się po 30 sekundach. A u nas zanim obejrzę film to zaparzę sobie herbatkę -.-. Raz na Polsacie naliczyłem 23 reklam -.-. Czekam na wasze zdania o REKLAMACH w Polsce jak i w innych krajach.

Majines
23-05-2005, 16:42
Wsumie popieram.
jak widzie fajny film leci, który trwa półtora godziny, a leci 2 gdodz. to wiadomo, że jesy jakieś 30 min. straconych na reklame w ciągu filmu :o To jest strszne. Wiadomo telewizja dostaje kase, jakbyś dostawał kase też być puszczał reklamy. Szczeże co z tego, że będziemy się tu sprzeciwiać jak i tak nic nie zdziałamy...

Samek
23-05-2005, 16:43
Nienawidze reklam ale najbardziej wkurzają mnie reklamy proszków do prania :D albo z gromadą wrzeszczących dzieciaków np. reklama danonków. Brrrrrrrr btw: co masz do reklam tamponów?:P reklama jak reklama
A jeszcze gdy przerywa jakiś fajny film! Mam ochote wyrzucić telewizor przez okno ;)

Ashlon
23-05-2005, 16:46
Ja uważam, wielokrotnie że jest och za dużo. Nie na widzę jak są intymne reklamy wiecie tampony itp. <Urghhh>.

EVUL! Nie pokazujcie tamponow bo one sa ZLE! Lepiej pokazac wodke, browary, szlugi, narkotyki lub inne swinstwa, ale NIE TAMPONY I PODPASKI! BO JE NOSZA DZIEWCZYNY!!!!111oneone

Albo jak pani pokazuje pośladki i mówi „Vella-Bella” -.-.

A jak uprawiaja sex w filmie to reka zaslaniasz oczy? No sory, ale czepianie sie tego, ze pokazuja tylek (w cieniu!) to juz przesada

Wolę żeby było tak jak w innych krajach: Zaczyna się reklama.. Kończy się po 30 sekundach.

Tylko tam abonament za TV jest drozszy.

A u nas zanim obejrzę film to zaparzę sobie herbatkę -.-. Raz na Polsacie naliczyłem 23 reklam -.-. Czekam na wasze zdania o REKLAMACH w Polsce jak i w innych krajach.

A tu, chyba pierwszy raz, masz racje. W polsacie to juz seryjnie, przesadzaja. Rozumiem, ze to komercyjna (mocno) stacja, ale 15 minut reklam to rzez. Patrzac z innej strony : gdyby np na tvn'ie reklam bylo mniej, nie byloby takich filmow jak np szeregowiec ryan, pearl harbor, wladca i wiele innych. Dzieki reklamom taka stacja zarabia i stac ja na wykupienie lepszych filmow, puszczenie w przerwach miedzy innymi drozszych reklam, zeby kupic jeszcze lepsze filmy (paradoks ;) ). Niektore reklamy sa tez naprawde fajne (szczegolnie te plusa - "co pan tu napisal? koopyytkoo")

Stefan12532
23-05-2005, 16:47
nie maruzdcie trzeba sie cieszyc z tego co sie ma? wiecie ile reklamy trwaja w niemczech? od 15-30 min :\

Brave
23-05-2005, 16:49
Reklamy były, są i będą i nic tego nie zmieni, a co to tego jakie są to inna bajka.
Osobiście dostaje pitolca z powikłaniami jak po raz nie wiadomo który widzę reklamę proszku do prania, fistaszków, poradników domowych i innych szitów typu podpaski. Jedyne reklamy, które LUBIĘ oglądać to najnowsze reklamy Plusa ;).

exodus style
23-05-2005, 16:52
ogladales kiedys VIVA+ ?? tam jest dopiero reklam...
ale czasem fajnie popatrzyc na reklamy typu: Fanta Bamboocha albo plus gsm
:P

Bucik
23-05-2005, 16:55
Nienawidze reklam ale najbardziej wkurzają mnie reklamy proszków do prania :D albo z gromadą wrzeszczących dzieciaków np. reklama danonków. Brrrrrrrr btw: co masz do reklam tamponów?:P reklama jak reklama
A jeszcze gdy przerywa jakiś fajny film! Mam ochote wyrzucić telewizor przez okno ;)

także nie lubie takich reklam a szczególnie VIZIERu jak zygmunt podchodzi i pyta:
-Co pani ma najbrudniejszego ?
a baba na to:
- Synku...

Wpierw myślałem że jej synek jest najbrudniejszy ale dopiero po jakiś 5 razach wciągu filmu jak były te reklamy to dopiero się skapnąłem że ona miała na myśli skarpetki... na polsacie ostatnio oglądałem FOREST GAMP film fajny ale cóż 20 min filmu a 15 min reklamy (żeby nie było że tak nie jest to brat świadkiem jak liczyłem ze stoperem w ręku czas trwania tych reklam)

@down: BAMBOOCHA JEST WSZĘDZIE...!!

Samek
23-05-2005, 16:59
@Bucik
Też oglądałem ten film. Gdyby nie reklamy czas trwania filmu byłby o połowe krótszy :)
Jedyne fajne reklamy na tą chwile to jest reklama fanty i plus gsm. Moim zdaniem reklama dobra to reklama śmieszna. Wtedy każdy zwraca na nią uwagę.

Dabek
23-05-2005, 17:00
Polecam reklamy na niemieckiej VIVIE. 15 minut pieprzonych dzwonków na komórkę, sende ajne esemes, fur dich, i Sweety das Kuken kilkanaście razy pod rząd. Mogli by to puszczać więźniom w Guantanamo, po dniu czegoś takiego wszyscy by zmiękli...

By$iu
23-05-2005, 17:03
Gdyby nie reklamy to bym wogle tv nie wlaczał tfu, znaczy sie nie nawidze ich.
Co jest Kowalski, co za spoznienie?! 3,11,18, 21,24,28,34 Co?! To, ze teraz to mi to lotto < chodzi jak wozek, w koszuli "Jamaica"> <gulp>

No nauczylem się na pamieć, gdy leciala co 2-3 :)

Kin
23-05-2005, 17:06
Ja lubię reklamy samochodów na to to można popatrzyć ;).

Offtopic: Robię kolejny szkic ^^

Mentos
23-05-2005, 17:23
Ja w sumie rzeczy jak nie mam co robić... to mogę pooglądać nawet (w skrajnie nudnych przypadkach) TeleMango itp.
Ale... niecierpię reklam chamikaliów (proszki do prania, płyny itp.) chyba że HerbalEssences :D (czy jakoś tak) :P
A jak przerwą na TVN (sorki za reklamę) fajny film (ostatnio Szeregowiec Ryan i Forest Gump) to nerwicy dostaję... :evul:

Tasior
23-05-2005, 17:25
EVUL! Nie pokazujcie tamponow bo one sa ZLE! Lepiej pokazac wodke, browary, szlugi, narkotyki lub inne swinstwa, ale NIE TAMPONY I PODPASKI! BO JE NOSZA DZIEWCZYNY!!!!111oneone
Widziałes reklame tamponów belli? Jakaś baba tańczyła w jakiś kolorkach (jak widziałeś to wiesz o co chodzi). Od tej baby wole pooglądać reklamy "pifka" które też mogą być fajne (Prawie robi różnice). Tak samo jest z kosmetykami, pokażą półnagą facetkę i się cieszą ;/(Reklama podpasek która mi się podobała to ta o nie wstawaniu z krzesła :P).
PS. Oglądanie pakiera w samych gaciach też mnie nie pasjonuje :P
@up
Taaaa najgorsze są reklamy firmy Henkel :P (aktorzy jak od madam Tisot [ni cholery nie wiem jak napisać :P])

Gunir
23-05-2005, 17:28
Te pozornie niewinne reklamy mogą nieźle człowieka w****iać, ehhh... no comment. No, ale czasami reklamy typu: Nike, Plus GSM, Adidas, mogę obejrzeć ;)

Kin
23-05-2005, 17:30
Najlepsze reklamy były w Dzień Świra, czyli podsumowanie reklam "Wyciąg z fiuta" "Anti Spar Robal" itp. :D.

Glamri
23-05-2005, 17:40
Taaaa... Reklamy z VIVy nieźle człowieka mogą wkurzyć... VIBRA 2, SWEETY, Teddy Bear! Sende! Sende! Ja! A reklamy PLUSA ROX ;D Oglądałem kiedyś Robin Hooda na POLSACIE... Żenada... 45 min. filmu to reklamy (policzyłem). Polsat to conajmiej przegina z tymi reklamami... Puszczają w cholere tych reklam a i tak cały "szit" na polsacie właśnie leci... Same stare filmy itd... Nie to co TVN ;D

Najlepsza reklama to colgate i plus gsm :] - kopytko :D:D:D To rzadzi

A tak powaznie to te reklamy to juz przesada, juz nawet w fox kids (teraz jakas inna nazwa) puszczaja reklamy tampo belli o.O
Nie zmienimy tego, bo z tego zarabiaja stacje TV - nie chcecie reklam , idzcie ogladac sobie przedwojenne filmy w TVP

@offtopic
The simpsons - come back to us :(

Tasior
23-05-2005, 17:46
@up
to jest Jetix (albo jakoś tak) i tam znalzłem coś gorszego od reklam! Teledysk zespołu Top Kids. Grupa ~12 latków robiących Hip-Hop!! Wole tampobelle

Aval'yah
23-05-2005, 18:37
Polecam reklamy na niemieckiej VIVIE. 15 minut pieprzonych dzwonków na komórkę, sende ajne esemes, fur dich, i Sweety das Kuken kilkanaście razy pod rząd. Mogli by to puszczać więźniom w Guantanamo, po dniu czegoś takiego wszyscy by zmiękli...

Weź mi o tym nie przypominaj. Na tym kanale jest chyba więcej tych cholernych gówieniek niż muzyki. Dwa klipy, 20 minut kurczaczków, logosów, dzwonków, zmutowanych żab i zielonych krokodylków,dwa klipy, i znowu te szajzy. Ostatnio nawet na Viva Polska zaczęli to emitować. Szału mozna dostać.

Co do innych reklam to w większości nie da sie tego oglądać. Najgorsze są dubingowane reklamy proszków do prania i innych środków czystości. Ach, te pełne ekspresji aktorstwo, te emocje!

A tak na marginesie: co to za reklama Fanty, z tą BAMBOOCHĄ, bo jakoś tego nigdy nie widziałem. :P

Samek
23-05-2005, 18:43
A widzieliście reklame jak taka babcia miesza coś w garnku czymś co przypomina wibrator albo nim jest zamiast mikserem, nie jestem do końca pewien bo tylko raz widziałem tą reklame:P to jest reklama jakiegos tam kredytu.

@up
Metafora taka:P

spider-bialystok
23-05-2005, 19:13
Jedyna fajna reklama to reklama ery-freestyler. Kolo fajnie fikał po budynkach. Parkour Powah!

Pramus
23-05-2005, 19:14
Podam moje komentarze do poszczególnych typów Reklam :p :
- Dzwonki itd. na Vivie: Sweety pożal się boże zaraz się pożygam. Żabę można przeboleć, bo Kiedyś w pewnym dennym czaspoismie komputerowym na plycie byl dzwiek z tego 1 filmiku. To bylo tak, ze animacja byla dorobiona do dzwieku, bo ja to slyszalem chyba juz w 2000 roku. NAjgorsza tragedia to Teddy Bear - DNO totalne!!!
- Proszki itd.
W tej reklamie z Panem Zymgutem H. ;) widac dyskryminacje Dzieci przez rodzicow,a mianowicie jakim prawem matka na sluch o hasle "Co jest najbardziej brudne u pani w domu" zawolala syna.....A ten Dubbingowane to jest dopiero SHIT. reklama Calgonu........ baba mówi, "nie zdąże zaprowadzić Maćka do szkoły'" tak, tak, tyle, że w Niemczech jest Steffana, w Rosji Vladimira, a w Japoni Yayami Omaty.

Dobra musze spadac od kompa :p jak sobie cos przypomne to dopisze :D

Descartes
23-05-2005, 19:15
@Up: A najdziwniejsi są ludzie, którzy w to wierzą (znam takich): Że skarpetki po wypraniu w 30 stopniach są śnieżno białe i uwaga, suche!
Albo w pewnym piśmie w kategorii z humorem było o pani, która myła szamponem tylko pół głowy, bo tak było w reklamie.

Ja na VIVE mam (miałem) sposób - jak na VIVA leciały kurczaczki i te sprawy to słuchałem VIVA+, a jak tam też leciało to ścierwo (zwykle o tej samej porze są reklamy) to włączałem sobie VIVA PL i sobie słuchałem. Ale odkąd na VIVA PL ten szajs zaczęli puszczać to słucham .mp3 z kompa. >_<

PS A kto to jest Zbyszek? xD

Radek 666
23-05-2005, 19:31
Co do długości reklam, to przyznam przesada. Kiedyś(Jakiś rok-2 lata temu) reklamy trwały góra po 5 minut, ale w sumie telewizja zarabia, a filmy, seriale, bajki itp. lecą jedynie po to by oglądalność nie była prawie równa zeru, bo kto by chciał godzinami siedzieć przed TV i oglądać w kółko te same reklamy.

Shanhaevel
23-05-2005, 20:17
Albo Chupa Chups... Jak słyszałem dubbing to na myśl przywiodło mi rok 1992... Żałosne...

ciemne dropsy
23-05-2005, 20:22
Reklamy jeszcze moge przebolec, ale sposob w jaki moj ojciec je komentuje to juz ciezko

joey
23-05-2005, 20:38
@up
to jest Jetix (albo jakoś tak) i tam znalzłem coś gorszego od reklam! Teledysk zespołu Top Kids. Grupa ~12 latków robiących Hip-Hop!! Wole tampobelle

o masakra... jak ja nienawidzę tego klipu! to jest takie puste...
normalnie ataku (c?)histerii dostaje jak to widze. z 2 strony miło pojechać na imperzę do fox kids żeby obrzucać mięsem tych frajerów
"tandeta płynie wieszchem, a sztuka na dnie"

@topic
najgorsze reklamy to są proszków, leków (takie tandetne...)

Thimburd
23-05-2005, 20:50
Polskie reklamy to ogólnie zmora każdego widza. Badziewne, długie i głupie... argh! Jedyne fajne reklamy ma Plus GSM (Mazy rox!)!!!

she_devil
23-05-2005, 20:56
Ja tam lubię niektóre reklamy [Szkolni Przyjaciele. plus gsm, BAMBOOCHA!] i ogólnie to dla mnie reklamy są czasem wazniejsze od filmu ;]

Edit: ale z xalych sil nie nawidze reklamy Cilitu BANG.

Gunir
23-05-2005, 21:00
Jedyna fajna reklama to reklama ery-freestyler. Kolo fajnie fikał po budynkach. Parkour Powah!

Ekhm, przecież to reklama Blueconnect.

Raul
23-05-2005, 21:07
Przecież najlepsze są reklamy Plus GSM z kabaretem MuMio w roli głównej. :D Do niedawna uważałem Ani Mru-Mru za najlepszy kabaret, lecz MuMio są narazie jak dla mnie nie do przebicia. ;) Ale to przecież temat o reklamach, nie o kabaretach. Najgorsze reklamy to te z tym cienkim dubbing'iem, Perwole, Calgony i inne.

Jak widać uda się nam czasem stworzyć fajną reklamę, ale niestety większość to takie komercyjne gnioty...

spider-bialystok
23-05-2005, 21:19
Jak widać uda się nam czasem stworzyć fajną reklamę, ale niestety większość to takie komercyjne gnioty...
A widziałeś kiedyś reklamę niekomercyjną? ;P

@Kamos
Blueconnect to jedna z usług ery, a nie oddzielna firma ;P.

kaczi
23-05-2005, 21:22
Fajna reklama była ery bodajże ( Siema Jaro, jak jest? ) I to było spox. A teraz to plusa.

A tak to reklamy sux!

Tasior
23-05-2005, 21:22
@Spider-bialystok
ja widziałem!! zrobiona dla jaj reklama JM! którą tylko ci którzy juz zapłacili moga obejrzeć :P

p.l
23-05-2005, 21:35
Jeden z powodów dlaczego od bardzo dawna nie oglądam telewizji (tylko czasami). Choć pamiętam, ostatnio oglądałem film na TV u koleżanki, to w przerwie na reklamy poszedłem się odlać, po następnych 5 minuach stwierdziłem że wrócę do domu, no i wróciłem do domu a reklamy właśnie się skończyły -.-

Slagolash
23-05-2005, 22:58
Reklamy jak reklamy, muszą istnieć, by koncerny które je wydają mogły zarabiać...niestety, denerwują one sporą część telewidzów. Najciekawsze filmy przerywane są co ~20 minut na dokładnie drugie tyle...a najgorsze jest to że poziom reklam znacznie spada-niektóre są tak denne, że oglądanie i słuchanie po raz dwusetny textów typu : "czystość bez cienia wątpliwości" czy "aplikacja rewelacja" moze naprawdę zdołować :P
Czasami nie wiem co myslec o reklamach ;p

Tasior
24-05-2005, 07:06
A teraz z innej beczki:
Piątek wieczór, oglądasz Canal +, leci jakiś zaje.bisty film, zero reklam, a tobie po tej trzeciej puszce Małpy Dju czy innej Koli chce się siusiu, wtedy to poprostu błagasz o reklame (choćby amplikacji-rewelacji :P)

A w Gazecie Telewizyjnej co tydzień jest Fabryka Opakowań Szklanych która bez reklam by nie wychodziła

Liado
24-05-2005, 08:47
Kiedyś najepsze było audio-tele. Te ich trudne pytania.
Pan Juzek który od 14 lat naprawia pralki to:
a) Pan Juzek który od 14 lat naprawia pralki
b) Archwimilimiłopotopoczerpaczkiwiczanin
c) wielki-stwonóg-potwór-z-Loch-Ness
Dzwoń pod numer 0700700700 (20zł-min.) przez 20min. i podaj poprawną odpowiedź a otrzymasz super, hiper, mega multimedialny mikser do robienia kaloryferów z melodyjką!!

Shanhaevel
24-05-2005, 09:08
Mi się chce żygać jak widzę reklamę Hops i Chupa-Chups (jakość dubbingu gdzieś z lat 90). -.-

Uncle Warrior
24-05-2005, 13:43
Lubie tylko te smieszne i te z ładnymi paniami ;P

Jak dorosne zostane psycholożką - Please God help us.... ta seria mnie zabija.... Albo jak dziecko idzie usmiechniete od ucha do ucha po papierze toaletowym i baranek podbiega -.-

Ostatnio wkurzaja mnie reklamy pumy i nike'a (dla tych co nie widzieli albo ich nie wkurza ^.-)
Power to your feet - muzyczka - take off your shoes, and stand to the feet lalalalala
I z pumy to np. jak mycha pcha buta :D to mnie dobija

No i nie zapominajmy o reklamach slynnych juz:
Przyjedzie pan a my z kolega zrobimy wam mycie - takie z dywanikiem ^.^ - ziomki wymiataja :D
Co pan tu napisal? K-O-P-Y-T-K-O

@Taskwa (2x down)
Yeah, to jest to :D:D:D :rolling on the flour laughing: fajny tekst :D po schabowym GZ, mi tez rozwalilo jak jem sobie kanapke i czytam fakt - a tam raport z polskich kielbas (oczywiscie zdjecia jak sie robi lewe kielbaski -.-), a ja w na kanapce kielbasa z keczupem - oddalem psu :]

Galarion
25-05-2005, 12:38
Mnie najbardziej dobija jak chce sobie spokojnie zjesc kolacje przy filmie, a tu w reklamie wyskakuje niedomyty bachor co sie podnieca ze umie zrobic kupe do kibla lub jakis obrzydliwy robal z domestosa. A jeszcze bardziej mnie wkrwaja polskie radia gdzie fakt puszczaja niby przeboje, ale caly czas te same odgrzewane sprzed 30 lat, 0 ambitniejszej muzyki, tylko zeby reklamom nie przeszkadzac.

A najlepsze rekalmy to plusa i stare hejah(dawaj bogdan dawaj).

Tasior
25-05-2005, 12:42
@up
Ale reklama domestosa jest zajefajna, gorsza była reklama(:p) grzybicy. A teraz wyobraź sobie że siadasz z obiadkiem przed TV i uprawiasz zapping i trafiasz na Fear Factory.... i po schabowych ;/

Shanhaevel
25-05-2005, 13:54
@up
To ta, że włazi robal pod paznokieć i go niszczy? Żygać mi się chciało.

Nienawidzę też reklamy... Mmm... Cilit Bang był głupi. "Czy męczy was ciągłe, mocne szorowanie?"- Powiedział gość delikatnie i ledwo dociskając gąbkę do kamienia. Jeszcze by sobie piwko dostawił i byłoby looz. Albo dawna reklama jakiegoś proszku "Od niedawna mieszka z nami mój tata"- Rok nadawania reklamy to chyba nie jest "niedługo"?

Najlepsze reklamy to of kors Fanta Bamboocha, Plus GSM (Brawa dla tego duetu) i niezła była reklama Sprite (Buuuźka...! He-he! Miiisiek...)

Avager
25-05-2005, 13:59
Mnie wkurza ta reklama.... em.... nie pamiętam jakiego produktu, ale łazi tam takaa gruba baba... i gada "Na mnie sie opiera cały dom" albo "Moje ruchy są swobodne" (tłusz jej lata na maxa... i ruchy swobodne)... i na końcu ten dzieciak, taką morde ma że ... -.- .

No ale ulubiona reklama to... hmmm..... (up: ta z Miiśkiem była dobra ^^) JAk taka baba włazi po schodach w tej spudnicy z żarciem i zara gostek się na jej tłusty zad rzuca ^^ (gryzie) i ona tak fajnie krzyczy :D :D (Snickers ? MArs ?).

Kin
25-05-2005, 14:03
Ja widziałem wczoraj reklamę snickersa jak 3 panie w podeszłym wieku tańczyły breakdance :D.

Avager
25-05-2005, 14:08
Ja widziałem wczoraj reklamę snickersa jak 3 panie w podeszłym wieku tańczyły breakdance :D.

Stare jak świat -.- ... na www.alejaja.pl jest to nawet -.- (rosyjska reklama snickers'a/mars'a).

Gunir
25-05-2005, 14:40
Plus GSM:

- Co mi tu pan napisał?
- K...k...kopytko?

Zagan
25-05-2005, 14:47
@up
Te reklamy wymiatają :D
@topic
Ostatnio najbardziej wkurzył mnie TVN, który w pierwszysch scenach Szeregowca Ryana (desant na plaży) puścił reklamy -_-. No ludzie, najbardziej emocjonujące momenty, a oni nagle przerywają :/.

Avager
25-05-2005, 15:48
up:

Nie tylko jest to głupie że przerywają desant na "Omaha Beach" to i jeszcze w innych filmach dają reklamy co trwają po 10 minut.... czyli wychodzi na to że film trwa 1h a reklamy z 40 minut :D .....

(nie chodziło mi tu konkretnie o Rayana, ale ogólnie ^^ ).

Michaleq
25-05-2005, 17:58
Mnie wq..denerwuje reklama
Papier do dupy Lambi...
Wygraj oweiczki lambi ...
Dziecko to sumo..idzie..płytka jest miękka,
Kamiń się zgina pod jej ciężarem a owce chyba prali i wizirze -.- X(

Shanhaevel
25-05-2005, 18:07
Albo reklama, że idzie babka po papierze toaletowym, atam bunny :3 itd. To ja podcieram tyłek królikami?!

@up
Ta baba to cziterka. :3

Avager
25-05-2005, 18:16
up:

tu chyba chodzi o to że czuje się łąkę w odbycie .....

Topic:

Co do srajtaśmy, to mnie wkurza też ta ....ta nowa jak ten kurdupel sie bawi rolką papieru (czego ci rodzice nie zrobią by oszczędzić na zabawkach ....), no i potem matka każe mu zwijać ją -.- ... ja pindole jakie to głupie jest... .

Albo ta Goździkowa od anemi czy czegoś tam, że jakiś okularnik się jej pod drzwiami pluł że jemu łeb bolał wczoraj a dziś nie -.- bo zarzył Etopirinę z goździków... .

Kolejna reklama, gościówka wyprowadza dzieciaka do szkoły, a tu patrzy....automat wylał (co za szmelc) "Nie zdąże ciula do szkoły zaprowadzić...", potem "fachowiec" gada że to przez kamień (Bullshit ! To kurde mysz wąż przegryzła) a ta sie pluje że "Ale ja mam pranie", to ja bym powiedział "TO SE JE WSADŹ DO DU*** " .

Kolejne, Ten Hubert (Ten co prowadził Życiową Szansę itp.), chyba wizir reklamuje... i skarpety dzieciaka co gra w noge... pod koniec gada że miska już nie będzie potrzebna ..niech se weźmie ją na mecz... Niech se sam qwa weźmie ją, a już nie wróci do domu (zabiją go za taką zniewagę ^^ ... z miską na mecz -.- ).

Następne, gościówa z ... taka w różowym oblewa gostka olejem, to ten gostek nie mógł jej przywalić ? Co ona se myśli, ta jego żona też super broni mężulka / kochanka... Pozatym ta blondyna ma brzydką mordę :/ ...

Ahhh...sry za słownictwo ale zawsze daje takie docinki reklamom :D .

Shanhaevel
25-05-2005, 19:04
Reklama z papierem toaletowym... Dziecko śpi na papierze do tyłka (ma gust), a rodzinka banany na mordach i wyjmują następne rolki... Skąd oni do cholery mają ten papier i po co zabrali go na piknik? O_o Cała rodzina ma sraczkę? Żeby rozdawać go biednym?

Drackmir
25-05-2005, 19:06
@Avager Tymczasowy

Ten twój Hubert to w rzeczywistości Zygmunt i nie ,,Życiowa Szansa'' tylko ,,Idz na całość'' ;)

,,A teraz poleje pana olejem.....'' - dziwne że po praniu w Wizir Oxy Action czy jakos tak ta koszula tak szybko schnie.......no ale mamy przecież 21 wiek......

@Topic

Dlatego TVP 1,2 są najlepsze ;) 0 przerywania filmów ^^

Kin
25-05-2005, 19:19
Nie no rozwaliliście mnie tymi komentami :D. Me FUN!:D.

@Drackmir:

TVP1 i 2 sąnajgorsze bo nie mają reklam, przez co mają filmy raczej złe..

Drackmir
25-05-2005, 19:39
@Kin

Nie zawsze takie złe ;) no ale z tymi ,,reklamowymi'' stacjami typu TVN to nie ma porównania :)

Avager
25-05-2005, 20:03
no to zygmunt..... nie mma pamięci do nazwisk super hyper gwiazd z programów takich ja te .... -.- i reklam oraz seriali (chyba że na serrio sławne)

ale na TVN to wygląda jak by ....em.... reklamy dłuzej trwały niż te wszystkie filmy :D .

Gtyk
25-05-2005, 20:22
Ja nie zapomne jak w 2002 roku polsat wyemitowal Star Wars... leci Imperium Kontratakuje... film oczywiscie opozniony przez reklamy o jakies 10 min.... no ok zaczyna sie... koncza sie napisy poczatkowe... 3 minuty filmu... luke'a atakuje wampa... ciach, 20 minut reklam.... Od tego czasu przestalem ogladac tv -_-

Drackmir
25-05-2005, 20:38
Reklamy zajmują od 30 do 50% rzeczywistego czasu trwania filmu -.- no ale co poradzisz ;/

Wayne Rooney
25-05-2005, 21:12
Mnie najbardziej wkurza ze gdy jest sex w lozku to nagle reklama. :((( I nic nie po reklamie.

Colier Scoredyne
26-05-2005, 10:28
Jedyne reklamy jakie mnie poprostu doprowadzają do szału to są te "QrCzaCzek Sweety -.-" i ta rąbnięta żaba(brambrambribababa -.-''), a ja naprawdę lubię MTV :/

Tasior
26-05-2005, 10:53
@up
Ale żaba jest cool, ale kurczaczek to taki no teges eeee.... no wiecie

Blind Guardian
26-05-2005, 18:22
a widzial juz ktos reklame Plusa z Adamem Kubelkiem?!?!?!?!
zawsze po 2 wypuszczaja i ta wypuscili z tymi dywanikami :D:D:D

PLUS GSM!!! ONLY U!!!

Kubelek...heheh....smieszne nazwisko

Racon
26-05-2005, 18:24
a widzial juz ktos reklame Plusa z Adamem Kubelkiem?!?!?!?!
zawsze po 2 wypuszczaja i ta wypuscili z tymi dywanikami :D:D:D

PLUS GSM!!! ONLY U!!!

Kubelek...heheh....smieszne nazwisko
Widziałem wypaaass :)

Kajulec
26-05-2005, 18:48
Nie no, komenty Avagera i Shanhaevel'a wymiataja.. tak sie smialem, ze zlapalem czkawke :P ".. banany na mordach..".. ahahaha..

@Topic:
Reklamy sux, ale przynajmniej jest kiedy pojsc do klopa/zrobic sobie herbate/skoczyc na fajke.. ;)

Kin
26-05-2005, 20:45
Dzisiaj jadłem sobie kanapki wszystko ok. Włanczam TV patrze na May Gayvera. Reklamy ok. pomyślałem sobie, że będą krótkie. Jem dalej patrzę: „Bris esencja żywiołu” wchodzi taki Koreańczyk lat 7 siada na sedes i robi kupe -.-‘’. „off jak brzydko pachnie włączę BRIS” omg…

TheNatoorat
26-05-2005, 22:15
Reklamy... brrr... włazi jakaś 14-latka i reklamuje środek przeciwzmarszczkowy... omg...
Albo jakieś tam żyletki: "Przejdą każdą próbę" i dokoła jakieś niebieskie laski... O.O

BTW: Dog in the Fog. ;)

khazad
26-05-2005, 22:23
reklama juicy fruit jest fajna :)

Hallabard
26-05-2005, 22:31
Te proszków do prania są wyrąbiste...
Gościówka gada gada gada gada gada gada gada gada tekst jej się skończył a ona dalej rusza gębą. Debilna jest też reklama tych serków Hohland "psycholożka" wymiata. Albo reklamy pampersów -.- Chłoną do 50% więcej wylanej wódki na tyłek dziecka, więc można zaoszczędzić wylaną wódkę.

Chociaż na TVP1 czasem też jakiś fajny film leci np. Pearl Harbor. Ale jak Lisu przeszedł do Polsatu to reklam na cholere tam jest, i same powtórki. Tak jak na TVN. Nic nowego do obejrzenia

Wiet
27-05-2005, 01:56
Reklamy ok musza byc wiadomo. Ale nie az tyle powinna byc jedna przerwa na reklamy podczas filmu ktore trwaja tam z 3minuty max zeby do klopka skoczyc :D A jak widze tak jak dabek mowil jakies ajne esemes to mnie sciska czy jamba szpabo. No ale wiecie najlepsze jest MANGO! kup sobie odkurzacz ktory wyczysci miszkanie sasiada lub maszyne do cwiczenia ktora oczywiscie schowasz do torby, pod lozkiem a i nawet w szafie! xD

Moje ulubione reklamy:
Poleje pana olejem! Co pani robi xD? juz po koszuli!
Nie zdaze odprowadzic macka do szkoly X(
Tele tydzien... hrhr
no i moje ulubione : Akcja animacja ! xD i Hot Wheels xD

Sokochłap
27-05-2005, 10:17
Ja mam ochote rozstrzelać TV jak widze reklamy w stylu "Basia Basia- Nie Basia Tylko ketopron" xD , facetki sobie gadają a koleś stęka z bólu nad tym stołem......

Ja rozumiem że muszą być w TV no ale lepiej żeby były one w stylu " 7 up i pragnienia" a nie "poleje pana olejem "

joey
27-05-2005, 11:19
właśnie jadłem śniadanie i oglądałem tv... już nie jestem głodny -.-
ps.
teraz fajna reklama jest piwa Dog...
"o powinno się ocieplić, wiatr zmienia kierunek"

Silvianas
02-06-2005, 12:36
Jak leci Ciao Darwin to zaspiewaja piosenke pokaza fortune i sa reklamy :[
trwaja jakies 5 minut a pozniej 10 minut programu i tak dalej..... osobiscie nienawidze reklam budyniow bo jest ich w****u w reklamach ktore roznosi llistonoszka albo studenci -.-' NIe lubie tez debilnych reklam typu tej co jest sprite i pragnienie i kolesia ciezarowka rozjezdza a on dopiero pozniej to zajarzyl. Jedna z bardziej p..... jest tez "Sadło" Solution. Kolesiowa sepleni ze starym dziadkiem o pocacym sie brzuchu....

METALLICA RULEZ!!!!!

Shanhaevel
02-06-2005, 12:53
Przypomina mi się doskonały odcinek "Daleko od Noszy" jak dr Kidlera (respect) polała babka olejem i chciała wyprać. To on jej PIZG w ryj, a później jak widział, że go kamerują, to myślał że ukryta kamera i postawił na niej nogę. XD Później stracił okulary i pobił staruszkę miast babki. :D

I tak się powinno robić...

Wymiata reklama Sharp Cordless Sweeper- gość powtarza 50000000000 razy "Sharp Cordless Sweeper" i 500000 razy przedstawia jego możliwości. -.-

Albo Polly- ta piosenka "Fik-mik" mi się pałęta w głowie. Jak usłyszę jeszcze raz tę chorą, tandetną rymowankę to ozdobię dywan treścią żołądka. -.=

Hegemmon
13-06-2005, 22:02
Co myślę o reklamach?
Cóż, gdybym napisał co naprawdę myślę, to byście nic nie zrozumieli bo by była ta opinia zagwiazdkowana i to solidnie.
Ogólnie rzecz ujmując wiekszość reklam po prostu obraża przeciętnego człowieka. Aż niedobrze mi się robi jak widzę gospodynię domową, która kupuje wizir,bonus reksio azor czy tam jakiśinny proszek, pierze skarpetki, które stają się bielsze niż przedtem (nawet jak były nowe) dzięki czemu każdy członek rodziny ma michę od ucha do ucha.
Dziwi mnie też czemu w reklamach wstawiają takie oczywiste bajeczki. Wiekszość tych tekstów w reklamach powinna być cenzurowana przez jakiś przepis prawny. Czasami takie ściemy walą, że nawet w wybujałym fantasy albo futurystycznym s-f fałsz jest bliższy prawdzie niż te reklamy.
Są oczywiście i dobre reklamy, które bawią i przyciagają potencialnego kupca tak, jak gówno muchę (metafora taka). Widać, że ktoś tam jednak od czasu do czasu ma pomysł. Ogólnie jednak przeważają reklamy, które osobiście obrażają widza (większość reklam jest chyba adresowana do ludzi z ujemnym IQ).

Patimrok
14-06-2005, 20:15
Niektóre reklamy mają śmieszyć np: Plus GSM, Fanta, Sprite. Zawsze staram się zobaczyć jaki sens w tych reklamach (no chyba, że są te rozśmieszające, tam nie musi być sensu ;)), ale w tych RMF FM to w ogóle sensu nie widać. Np siedzi sobie jakiś facet na molo w Sopocie, nie było by w tym nic dziwnego gdyby koleś nie był wysoki na kilkadziesiąt metrów i złowił łódź podwodną -.- i jeszcze ten durny tekst na koniec "Jak zawsze, RMF FM" -.-

Oerta
14-06-2005, 20:43
Yo,nie nawidze reklam!pamiętam jeszcze:Są reklamy na polsacie,ide zobaczyć co na forum nowego,sprawdziłem,kilka postów dopisałem wracam i...są jeszcze!Help my!

Knight Simon Dark lord
15-06-2005, 15:38
reklamy gdyby były smieszne jak np mix plusa:
-co pan tu napisal??
-kopytko

te reklamy mi pasują ale jak widzę babke piorąca swoje rzeczy i mówiącą"o bielsze niż przedtem" to można rzygać nie dawno przegieli pałe że tak się wyraże oglądałem już nie pamiętam co oczywiście pojawiły sie reklamy i dokładnie z zegarkiem na ścianie trwały one 11 minut X( rozumiem 5 minut reklam by zdobyć kase na lepsze programy ale 11minut??

@down
sorry rzeczywiście pomyłka :P ps dzięki za linka

Wiślaczek
15-06-2005, 15:52
reklamy gdyby były smieszne jak np idei:
-co pan tu napisal??
-kopytko
Ale teraz mowisz o reklamach plus mix.
A tutaj sa wszystkie reklamy plusa
http://reklamy.plusgsm.pl/reklamatv9.html

Bondyr
20-06-2005, 17:44
Rotfl :D To mnie dobiło - ale wiem, że na ViVIE niemieckiej jest reklam w .... khm.
Te wszystkie tańczące mutanty ns komórkę mnie dobijają.
Najgorzej w TV4 - tam jest 20 minut filmu i 25 minut reklam. Rok temu oglądałem jakiś film, no i w końcu wyłączyłem te pieprzone reklamy :P. Najlepiej jest na CANAL+ albo HBO. Tam najmniej, albo wogóle. Ale mi się podoba TVP. Tam jest tesh mało.

Argen
16-10-2009, 17:00
Chwila, czemu nikt nie wspomniał o TYCH reklamach:

http://www.youtube.com/watch?v=MZ-Vw6hv1jw

Castorama owni.

#edit

No żesz... Wypierdziele się ze śmiechu:

http://www.youtube.com/watch?v=jVAn81zk_nU&feature=related

Syfol
16-10-2009, 18:39
Myślałem, że era archeologów na tym forum się zakończyła. Jak widać, myliłem się.

Albertus
16-10-2009, 18:56
pamiętam fajna reklamę która mi utkwiła z czasów podstawówki , jak owieczki jeździli po polu na kosiarkach ;D i to była reklama mentosów , i leciała taka muzyczka "cziga go czika go... coś tam ;D" ale to była świetna reklama.

Maxi king tez była fajna nawet.

a no i ta ostatnio co leciała ze angielskiego uczyli się i zwierzam mówił SRU

Beh0lder
16-10-2009, 18:58
"give me some fish" rzadzi

Juzefek
16-10-2009, 20:20
Nieeee, ta reklama z Heinekana w której baby dostały pomieszczenie z ciuchami a faceci z piwem :P

Miszczu
17-10-2009, 18:26
http://www.youtube.com/watch?v=pcm9oGBrNKA
Odpowiedź firmy Bavaria na reklamę heinekena. Tak w takich wypadkach zachowuje się inteligentny mężczyzna.

domin3x
17-10-2009, 18:55
e tam, biedronkowe reklamy rlz;d

Stiesse
15-11-2009, 19:10
Reklamy na TVP 1 oraz TVP 2 nie są takie drażniące w trakcie filmu jak na Polsacie bądź TVN. Przynajmniej na Polsacie jak jakiś meczyk leci to reklam nie ma i całe szczęście. Ale wkurza mnie najbardziej to, że jak oglądam Prison Breaka to 20:15 - reklama 20:30 - reklama 20:45 - reklama i tak co tydzień.

Co do reklam to TurboDynoMen!@481

Ametystowec
15-11-2009, 19:28
Chcialem napisac o tej kretynskiej reklamie sagi i dac linka, ale natrafilem na to:D :
http://www.youtube.com/watch?v=j-uyhlgGdJw

Billy_Mays
15-11-2009, 19:49
Nic i nikt, nawet TURBODYMOMEN, nie przebije epickich reklam Billy'ego Mays'a!
http://www.youtube.com/watch?v=-dvzgLXa-dI&feature=related

+ coś ode mnie
http://www.youtube.com/watch?v=LHgEnN2PFzo : D

KolorowyPastel
15-11-2009, 20:30
Nieeee, ta reklama z Heinekana w której baby dostały pomieszczenie z ciuchami a faceci z piwem :P

Taa ,ta była całkiem śmieszna ale uważam ze rekalmy typu , "plus" są żałosne - wg, mnie żadna nie była śmieszna .

Ghernie
15-11-2009, 20:48
A "Just like Daddy" na MTW ktoś oglądał? Roxor.
Reklamy sprite itp. są przeze mnie tolerowane.
Ale i tak nic nie przebije reklam w programie "reklamujemy reklamy".

Proszek! - WRYYYY!! :FFF GRRR! *atak padaczki*

Zauważyliście, że w TV zaczeli odkopywać stare reklamy?

iShine
16-11-2009, 16:30
Giw mi som fisz, mentosy, heineken to wdg. mnie najlepsze reklamy, a na polsacie więcej jest reklam niż filmu ;/

Luka$ek
22-11-2009, 21:53
Albo reklama Bris Mini spray czy jakoś tak woła matkę jakiś gnój z Korei "Mamo mamo ja chcę kupę "To idź synku do łazienki" "Mamo ale ja nie chce u nas ja chce u Adama kupe bo on ma Bris mini spray i nie śmierdzi"!

VibulZiom
23-11-2009, 07:12
@Billy_Mays

http://www.youtube.com/watch?v=gG2ELpz-9t0

Torrento
09-05-2010, 17:24
Co do reklam z dzieciakami to jeszcze sobie to obejrzyjcie http://www.youtube.com/watch?v=CMKMwng5LRE nowa od BPH TFI, chyba postawili wyłącznie na internet, bo nie ma jej w tv, albo mi gdzieś umkneła :)

Rybzor
09-05-2010, 17:42
Jak ktoś wykopał temat to wklejam linka do najbardziej epickiej reklamy ever made (może ktoś nie widział jeszcze :P). Niedawno wypuścili, reklama Heinekena, jak się można domyślić:

http://www.youtube.com/watch?v=58-9Ae9cvDI

Ocieka zajebistością : D

Argen
09-05-2010, 20:54
Zupełnie mi się nie podoba : D W przeciwieństwie do innych reklam Henka.

Zamor1
10-05-2010, 16:28
Reklama faktycznie zajebista :D
Ogolnie Heineken ma reklamy wyczesane w kosmos, chociazby ta z pokojem pelnym browara :D
http://www.youtube.com/watch?v=yIutgtzwhAc&feature=related