Pokaż pełną wersje : Blokowanie Draga i GS'a
Alchemiko
09-03-2004, 21:16
Czy ktos blokowal Dragona i/lub GiantSpider'a Knight'em ?
(chodzi mi po updacie, a nie przed updatem. Bo np. Dragon strasznie teraz ogniem bije, a GS po uderzeniu juz sie nie zatrzymuje, jak kiedys, wiec moze byc maly problem z ew. ucieczka przy wolniejszych postaciach)
jesli tak, to:
na jakim lvl'u
z jakimi skillami, oraz
z jakim sprzetem i
z jaka strata HP.
Znalazlem pare opisow o tym,
ale wszystkie mowia inaczej,
wiec wole sie dopytac "weteranow" :]
Ja po updacie wybrałem się na dragona knightem, level: 27, skills: 57/51+axe ring, eq: warrior helmet, crown armor, dragon lance, knight legs. Straciłem 5 UHów. Jakbym szedł z osobą atakującą to z pewnością poszło by mniej UHów.
Na 34 lvlu shieldem ok 70 blokujesz na lajcie 2 GSki na raz
eq jakis c secik i c shield styka
no i of koz kilka UHow zejdzie :| (2-4) :D
Dragi - taki sam lajcior plx :)
Knight lvl 48 skille ~75 + sword ring
Smok z GS 0-4 UH (niezalerznie czy sam czy z paladynem/czarodziejem na podobnym lvl).
Giant Spider z GS solo 8 UH
Z Bright Sword i Demon Shield poszedl BP UH zanim stwierdzilem ze to nie ma sensu.
Giant Spider jako bloker z 1 osoba dodatkowa 1-4 UH
Lepiej wyslac niech sobie paladyn/sorcerer pobiega sam.
Ale jak probowalem na 33 lvl ze skillami 65 tarczy to poszlo 12 UH zanim zaczelem uciekac razem z paladynem.
Co do blokera na smoka to:
1. Urzywaj 2 recznej broni - smok nie powinien sie przerzucac na kolege (zdarza sie, ale duzo zadziej)
2. 30 lvl minimum zeby bylo bez zbednego ryzyka
3. 35-40 lvl minimum zeby bylo ekonomicznie (nie musisz sie po kazdym ataku UHowac).
4. Skille im wieksze tym lepsze, ale tak ok. 55 ataku i 50 shielding to minimum.
Master magi
10-03-2004, 16:39
ja bylem 2 dni temu na dragu z kumplem knightem skille mial okolo 54/50.Nawet Ladnie blokowal 1 draga.Razem starcilismy 2 uhy i 1 iha.Lecz z 2 lub wiecej dragow nie dla by sobie rady.A z tego co wiem to blokowanie GSow jest bez sensu
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.