Pokaż pełną wersje : Club czy sword dla rycerza???
nie wiem ktora bron wybrac dla mojego knighta . Mowia ze swordy to najlepsze bronie w grze ale jak spojrzalem na posty to te najlepsze sa prawie nie do dostania . a club mozna szybko kupic dobry morning star albo clerical mace . poradzcie co wybrac???
Mi się wydaje, że o wiele lepiej jest używać broni typu Club, sam używam morning star. Ale to tylko mój punkt widzenia.
Według mnie lepsze swordy, bo zauważcie dh ma podobne statystyki jak fs nawet troche słabsze, o ile sie nie myle, a jest chyba najlepszą bronią z typu club jednoręczną. A ze swordów jest jescze dużo lepszych broni np. Giant Sword.
Ja uwazam ze club jest lepszy ale zdania sa podzielone kazdy uwaza inaczej ale ja sam wiem z doswiadczenia ze szybciej kupie Dragon Hamera niz Giant Sword.
Moze ktos sie zemna nie zgadza ale to normalne.
Oryginalnie dodany przez Szumek
Ja uwazam ze club jest lepszy ale zdania sa podzielone kazdy uwaza inaczej ale ja sam wiem z doswiadczenia ze szybciej kupie Dragon Hamera niz Giant Sword.
Tylko, że giant sword jest o wiele lepszy od dh
Po pierwsze, DH nei jest najlepszym jednoręcznym clubem, bo jest jeszcze Scull Staff (atk : 33 def : 12) (na danubi chodzi po ok. 20-25k, FS po 11-15k).
Po drugie do Giant Sworda to co najwyżej można WarHammera porównywać, a ten już nie jest aż tak dużo gorszy od GS.
Ogólnie cluby są o wiele tańszymi broniami i łatwiej dostępnymi, jednak jeśli ktoś ma zamiar grać bardzo dużo, i mieć kiedyś powiedzmy ten lvl 70+ knighta ze skillami rzedu 80/80, to jednak swordy są lepsze, bo istnieją (choć trudnodostępne) o wiele lepsze swordy od clubów.
Podsumowując : jeśli masz małe doświadczenie i/lub będziesz grał mało, zdecydowanie cluby, jeśli będziesz grał (bardzo)dużo - swordy.
Bombelius
19-09-2003, 12:35
Ja stawiam na sworda bo maja najlepszy parametr defnce a ja stawiam na obrone.Zamierzam miec kiedys duzy level a jednoreczne bronie sa najlepsze w swordach...
Dla rycerz najlepsze jest axe.
Oryginalnie dodany przez Pacuch
Dla rycerz najlepsze jest axe.
Czy to wszystko co masz do powiedzenia przedstaw jakies za i przeciw dlacego tak a nie inaczej czekamy na sprostowanie.
Veritas de.Vrie
19-09-2003, 17:50
Witam...
Sword - dobra bron lecz ciezka i droga w zdobyciu szczegolnie na poczatku. Puzniej juz jest z gorki. Jest to najpopularniejsza bron dla knighta i sadze, ze jedna z lepszych, bo Magic Long sword jest thebest i jest na danubi ? :>
Axe - najtrudniejsza i najdrozsza w zdobyciu bron na poczatku. Puzniej Fire axy spadaja na cenach na lep na szyje, ale Dragon lance dalej rzadzi i pokazjuje, ze jest lepsza niz clab i sword z rownymi skilami, a dlaczego ?
To juz mozecie doczytac w opisie broni ...
Clab - bron latwo dostepna przysztepne ceny proponowana dla knightow, ktorzy pierwszy raz mierza sie z profesji. War hammer robi niezle spustoszenie wsrod potforkow :>
p.s. Uzywalem Clab ( 75 skila ) i uzywam Axe ( 75 skila ) i z doswiadczenia wiem, ze:
Clab w pvp spisuje sie najslabiej :<
A Gs przegrywa w walce z DL :)
a jest jakikolwiek magic long sword na trimerze:(? a jesli tak co w jaki sposob moge go dostac?po tych wypowiedziach zaczynam sie sklaniac do club,ale prosze o kolejne porady bo jestem pocztakujacym, na razie najlepsza bron jaka walczylem to long sword:D.
Ja tam uwazam ze dla najta tylko swordy powinny byc, ja mam fsa, i to nie jest nie wiem co ale narazie moze byc, czekam na gs- giant sworda :D
Pozdrowionka / See you in Tibia !!!
Moim zdaniem SWORDY z pewnoscia 8)
Diamentowe Ostrze
20-09-2003, 10:25
No wiadomo ze nie kupisz gs, bo nie nazbieraszlol
najleprze jest axe, najmocniejsza dragon lanca, najmocniejsza 1 reczna bron fire axe,
i nie pierdolcie ze sa mls, czy walrord swordy bo nigdy ich nie dostaniecie!
Lucznik Swiatla
20-09-2003, 10:37
knight awansuje najszybciej w swordach axeach i shieldach a nie w clubach powaga nigdy knight i cub!
Wiedzmin
20-09-2003, 11:19
Nic nie mam do axuw sa dobre tylko ze maja malo obrony ale to da sie zalatwic shieldingiem i dobra tarcza cos sie da zrobic dalej wole swordy ponieważ ja bardzo czesto widze w grach rycerz sword i w iwększosci przypadkuw to w tibi axe jest dobry ale mi pasi bardziej sword a zreszta axe sa lepsze bo 1 osoba pewnie ma tylko magic sowrda dlatego fire axe ma duzy atak i jest jedno reczny do tego wiec polecam axe ale wole swordy :D
benno the brave
20-09-2003, 12:11
ja mysle ,ze zdecydowanie sword :)
Main Vegeta
21-09-2003, 10:51
Sword i axe to bronie dla rycerza i w nich skille najszybciej rosnom. To nie jest udowodnione ale cluby i distance som dla pallow i rycerzom zle idzie clubami , a przynajmniej gorzej niz swordami czy axami :)) . Sam osobiscie jestm knightem i walcze scimitarem i zbieram na spike sworda. Niestety swordy nie som za bardzo deosępne :( . To jest spory problem ale polecam swordy. SWORD IS THE BEST !!!! :)
To oczywiste że sword - one są o wiele lebsze , ale niech każdy walczy czym chce , ja nikomu nic nie wmawiam. ;)
axe to chyba dobry wybor jesli nie wiesz czy cluby czy swordy
axe sa niejwiecej po srodku
Dla rycerza duzo lepsy sword. Kasy na niego ci starczy a w nim skille szybciej lecom!
nie zgdales benek skille w axe i sword leca tak samo szybko a wiekszosc axe sa o wiele tansze niz ich odpowiedniki w sword ( wyjatek : fire axe :D )
Widze kazdy wykrzykuje swoje za, a ja zbiore "+" i "-" a pozniej podam opinie.
Club:
+ Najtansze
+ Atak calkiem ladny
+ jest plotka ze po nastepnym update dojda nowe typy club
+ ...czy juz wspominalem ze najtansze?
- slabsze od pozostalych typow broni
- Dragon Hammer jest niesamowicie ciezki
Sword:
+ Jest duzo rodzajow swordow
+ Sa lepsze od club
+ Jest ich ogolnie duzo co oznacza ze latwo jakis kupic
+ fire sword (najlepszy 1 reczny realnie do zdobycia) jest w podobnej cenie jak club, axe w jego klasie
- sa zdecydowanie najdrozsze (zarowno giant sword jak i spike sword przebijaja znacznie cena axe/club o podobnej klasie)
- wcale nie sa duzo(wcale) lepsze od axe
Axe:
+ sa stosunkowo tanie
+ niema wielu rodzajow, ale sa we wszystkich potrzebnych klasach
+ malo ludzi urzywa axe wiec stosunkowo latwo je kupic (tak samo axe ring)
+ dragon lance ma wiekszy demage niz GS (+ plotka ze niby ignoruje pancerz)
+ fire axe ma najwiekszy demage w klasie 1 recznej broni, a knight axe ma najwiekszy demage (k axe 21, f sword 20)
- sa drozsze od club
- fire/knight axe sa ciezsze niz fire sword, skull staff (przedewszystkim wada dla magow/druidow)
- fire axe i dragon lance ciezko kupic (szczegolnie na nowych swiatach)
- na wyzszych poziomach trzeba miec i k axe i fire axe, jak blokujemy to k axe, jak walczymy to fire axe.
Podsowojac:
Rycerzem jesli mamy jakies doswiadczenie (i plecy finansowe) to polecam axe lub sword (bardziej w kierunku axe). Jesli jest to nasza pierwsza postac to polecam club.
Druidem/Czarodziejem polecam club albo sword, ale bardziej club bo jesli pojdziemy z blokerem to mozemy sobie pomachac czasem warhammerem (GS raczej nie kupimy zeby sobie go urzywac raz w miesiacu bo jest za drogi i za ciezki).
Dark-Xaero
26-10-2003, 14:22
SIemka ja uzywam m-star ale juz jutro moze bed emial c-mace :D. Wedlug mnie lepiej cwiczyc CLUB knightem
człowieku lepiej bierz sworda(jeśli masz trochę kasy). A jeśli jesteś trochę uboszszy to axe.Cluba nie polecam,gdyż na rookguardzie nim nie walczyłem no bo był za słaby, naprzyklad widzę gościa co chce wilka za bić i pytam się czym walczy (bo to Polak był) i mi mówi że clubem walczy, przyklądam się i przyklądam i go nie może zabić tylko jego wolf naparza. Kurna nie mogę się patrzeć i wkraczam do akcji a wtedy miałem sworda i za pierwszym razem dupka pyknołem.Więc bierz lepiej sworda albo axe
Ja pierw cwiczylem swordami ale sie wkurzlem bo sa malo dostepne a od qmpla kupilem m-s za 100 gd i teraz jestem z niego bardzo zadowolony.
Sword jest lepszy od club 55% tibiańczyków używa sword :rolleyes:
Oryginalnie dodany przez Mowubi
naprzyklad widzę gościa co chce wilka za bić i pytam się czym walczy (bo to Polak był) i mi mówi że clubem walczy, przyklądam się i przyklądam i go nie może zabić tylko jego wolf naparza. Kurna nie mogę się patrzeć i wkraczam do akcji a wtedy miałem sworda i za pierwszym razem dupka pyknołem.
1. Co ty porownujesz sword z club (doslownie a nie tyby broni), jak juz cos to porownanie bylo by mace vs. sword albo knife vs club.
2. Jestes pewny ze koles nie trenowal, a ty w swojej nieskonczonej krodkowzrocznosci zabiles mu potwora treningowego, wez zrob taki sam popis przy lvl 40+ ktory nie moze zabic dwarfa/cyklopa, ciekawe czy bedzie mial takie same problemy z trefieniem ciebie jak cyklopa :)
re: Karat
Skad masz takie statystyki?
No coz stworzylem sobie teraz knighta na danubii i tym razem waham sie juz tylko miedzy axe a swordem ( stworzylem nawet taki temat co wybrac ale modercy go chyba skasowali , bo go znalezc nie moge) wiec sie pytam tu . Co wybrac uwzgledniajac ceny tamtego serwka:
Axe:
+ Barb Axe - duzo tanszy i duzo lepszy od spike sworda
+ Knight Axe - tanszy i niewiele gorszy od FS
+ Dragon Lance - znakomita bron ,tansza i niewiele gorsza ( wcale? ) od GS
- Knight Axe - z tego co widzialem na Trimerze o wiele mniej dostepny ( mimo ze tanszy ) od FS
- Fire Axe - baardzooo trudno go kupic a jesli uda ci sie znalezc sprzedawce to zazada calkiem wysokiej ceny:D
Sword :
+Wydaje mi sie ze mimo ze drozsze od analogicznych broni w Axe sa tez latwiej dostepne
+ Fire Sword - znakomita dosyc latwo dostepna jednoreczna bron ( nie liczac Fire Axe najlepsza - mowie o tych dostepnych dla zwyklych smiertelnikow )
- Spike Sword - Drozszy i gorszy od Barb Axe
- kase za ktora moge kupic Spike Sword musze nabijac slabymi Scimitar lub Long Sword
Prosze o zweryfikowanie moich pogladow i pomoc w wyborze broni dla tego rycerza:)
Schmitar i long wcale nie są takie słabe! Schmitar ma 19/13 a long 17/14, czyli różnica między nimi a spike (24/21) nie jest miażdżąca :D, a poza tym są łatwo dostępne i tanie (zwłaszcza long), zwykle masz je zaraz po wejściu na main. W przypadku axe to nie ma żadnego "pośrednika" między rookiem (hatchet) a lepszymi broniami dostepnymi na mainie
Ja bym ci bardziej radził swordy Cluby nie sa az tak dobre albo maja malo def albo malo ataku jesli chesz zagadaj do mnie gram na tym samym swiecie sprzedam ci two handed sworda . Mam nick Sunspot
Oryginalnie dodany przez Sunspot
jesli chesz zagadaj do mnie gram na tym samym swiecie sprzedam ci two handed sworda . Mam nick Sunspot
Panie Sunspot zeby nie bylo skarg jak to zwykle gdy wysle pisemne ostrzezenie.
Z tego co kojaze to Gimli ma w tej chwili cos kolo 30 lvl i na pewno twoja oferta z 2 handed sword jest "niesamowicie" zainteresowany.
Matheous
24-01-2004, 21:25
Ja widze to neico inaczej.Wg mnie wszystko zalezy od tego, czy masz pacc czy facc(o facc:).Jak pacc to chyba lepiej swordy bo demony rozdaja bardzo fajne:) A jak facc to of kors cluby bo skull staff calkiem szybko i masz baaaardzo dobra bron...A co do axe-wydaje mi sie ze szkoda na nie czasu bo wiekszosc jest dwureczna.Moj kolega je wybral(jest jeszcze w rooku ale zamierza byc knightem z axe)i nieco zaluje jak zobaczyl ilu 'reczne' sa.A ja mam sorca poczatkowo mial byc knightem ale zmienilem zdanie jak sobie zdalem sprawie ze knight bedzie feeeest nudny i mam skill w swordach...i odrobine zaluje bo pewnie bede uzywal max Firesworda a Skull Staff mial chyba nieco lepsze staty.Poza tym wiele osob mowi ze w clubach szybciej leci skill.Tak?Czy tylko plotka?help me:)
Jesteś KINGHT`em.
Rycerze zawsze mają full kasy.
I lepiej od razu się szkol na sword fighting bo spokojnie uzbierasz na dobry miecz.
Możesz już z fire swordem zawojować świat.
A potem coraz więcej kasy ------->coraz lepsza broń.
Porponuje ci isc w axe na poczatku moze byc ciezko ale na jakims 15 lvlu (chyab ze na wyzszym a na tym moze b axe ) masz jusz k axe i to jest dobra bron potem wszystko kupisz lepsze fire axe itp wiec proponuje axe sam w nie ide i sie nie zawiodlem niestety nie gram na trimerze ale wiem ze k axe chodzi po 3 - 6 k max a fs 10 - 13 k (oprucz nowych serwuw) a k axe jest porywnuwalny do Fsa i Dl jest lepszy od gsa ostatni spotkalem duzo knightuw (30 - 45lvle) któzy zmienili sie z sworduw na axe bo mieli dostep do broni takich jak DL i fire axe
najgorszy jest poczatek a potem idzie dobze
Oryginalnie dodany przez Matheous
Ja widze to neico inaczej.Wg mnie wszystko zalezy od tego, czy masz pacc czy facc(o facc:).Jak pacc to chyba lepiej swordy bo demony rozdaja bardzo fajne:)
Niewiem co masz na mysli, ale z demona wypadaja z tego co wiem Fire sword i Fire Axe... co tutaj az takiego fajnego ze mam czekac do takiego lvl zeby isc na demona zeby zdobyc ten super sword?
Axe ktore warto urzywac (i nie sa 2 reczne):
Orkish Axe (odpowiednik morning star)
Barbarian Axe (odpowiednij clerical mace)
Knight Axe (odpowiednik Dragon Hammer/Spiked Sword)
Fire Axe (Odpowiednik Skull Staff, Fire Sword)
Chodz po ostatnim update gdy bright sword stal sie dosyc latwo dostepny wiec miecze teraz gora, ale wciaz sa high lvl rycerze co urzywaja axe lub club.
re: Monoron
1. Fire sword, Skull staff i fire axe sa praktycznie takie same (jedno ma wiecej obrony drugie dense i troche waga sie rozni).
2. Po fire sword za bardzo nie ma lepszych dostepnych mieczy (tzn wspomniany wczesniej Bright Sword) + jest jeszcze dostepny dla smiertelnikow 2 reczny Giant Sword, ale to tylko na zmiane z fire sword nie jako jedyna bron.
chrzanu5
25-01-2004, 10:22
ja wybralem club bo mam skull staffa kupilem za 11k chyba mi sie oplacalo co nie??? przed tem mialem c-mace ale bylo dosyc cienkie jak na moje wymagania teraz na demonki chodze z kolega znam goscia co ma 100 ktorysa tam level i lata z ice rapierem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! n NIE WIEM SKAD ON GO MA|)
Ja Ci proponuje ze swordem latac.
Sam mam knighta i tesh se swordem biegam :D
Gościu a kto ci zabrania trenowania swordem potem clubem potem axe, w taki sposób sam sie przekonasz co powinienłeś wybrać.
Gościu a kto ci zabrania trenowania swordem potem clubem potem axe, w taki sposób sam sie przekonasz co powinienłeś wybrać.
To jest nieopłacalne. To tak jakbyś knightem trenował tylko dist lub palkiem walczył non stop wręcz.... Bez sensu wszystko
Waglikus
28-01-2004, 15:04
Wedlug mnie kazdy gustuje w innych broniach.Powinienes wybrac to co Ci pasuje najbardziej ja dla mojego knighta wybralem sword'a poniewaz jest duzy wybor tej broni lecz jest ona droga kazda bron ma inne stat'sy
miedzy clubami a swordami jest prawie równo ponieważ co bendziesz miec pierwsze warhammera czy giantsworda? oczywiscie ze warhammera jak idziesz w cluby to szybko masz dobre bronie a jak w swordy to troszke kaski bendziesz musial miec np. miedzy fire swordem a d hammerem jest mala róznica d hammer kosztuje o 5 k mniej okolo i ma tylko o 3 atk mniej a defa nie pamietam :P niestety potem cluby sie robia troche gorsze bo jusz ma sie fire sworda lub bright sword i gsa wybór nalezy do ciebie
Waglikus
28-01-2004, 18:01
D hammer ma tyle samo obrony co FS lecz wedlug mnie dla knight'a lepszy jest sword a dla sorc'a lepszy Club poniewaz niektore club'y maja duzo def'a i bardzo sie przydaje SS dla sorca ktory wzmacnia czary
Oryginalnie dodany przez Waglikus
D hammer ma tyle samo obrony co FS lecz wedlug mnie dla knight'a lepszy jest sword a dla sorc'a lepszy Club poniewaz niektore club'y maja duzo def'a i bardzo sie przydaje SS dla sorca ktory wzmacnia czary
Skull staff nie wzmacnia czarow...
Waglikus kto ci takie bajki opowiada ?? no wiec gimli czy zdecydowales sie jusz??
--------------
prosze o namelocka na mojego chara :rolleyes: nick eomer syn eomunda
Sir_alex
30-01-2004, 22:08
J walcze swordem i nazekam i nie nazekam. Swordy sa bardzo drogie ale spoko mi sie podobaja i sa naprawde najk naj naj najlepsze (przynajmiej dla mnie)
pozdrawiam
większośc używa sword ale na mainie najtansze sa cluby ! mozesz miec c-mace za okolo 600 gp a lepszego sworda od scimitara za 2-4k
wiec trzeba miec kasy a na poczatku knight ma ciezko ......
Oryginalnie dodany przez Kael
Waglikus kto ci takie bajki opowiada ?? no wiec gimli czy zdecydowales sie jusz??
--------------
prosze o namelocka na mojego chara :rolleyes: nick eomer syn eomunda
lol, zdecydowalem sie kilka miechow temu... na 1 chara w pazdierniku, na drugiego 12 listopada 2003 :D ( oba ten sam wybor - axe ) . i jestem zadowolony .
Szkoda ze wybrales axe bo wedlug mnie najlepsze sa swordy. Mam fs i giant sworda i one spisuja sie calkiem niezle. Bilem tez kiedys z clubow ale pozniej niema juz lepszej broni niz war hammer.
Oryginalnie dodany przez Kali :D
Szkoda ze wybrales axe bo wedlug mnie najlepsze sa swordy. Mam fs i giant sworda i one spisuja sie calkiem niezle. Bilem tez kiedys z clubow ale pozniej niema juz lepszej broni niz war hammer.
bardzo duzo wniosles do tematu... k-axe i dlanca tez spisuja sie swietnie, ale za nstepnym razem argumentuj jakos swoja wypowiedz plx, albo bedzie upomnienie za nabijanie postow
chaos of the temple
22-02-2004, 21:11
JA uzywam bronie typu club sa tanie i solidne proponuje ci kupic na poczatku mace pozniej moring stara za 90gp a na wyszym levelku dragon hammera za 2k (cena zalezy od swiatow cena z secury) a nastepnie skull staffa 36ataku ale wybor nalezy do ciebie
:D
chaos of the temple secura :D
Cluby są niezłe(sam nimi walcze) ale swordy są lżejsze, gdy zmoim kumplem chodziłem na polowania, on zawsze brał to co cenniejsze bo ja cap. nie miałem.
Eustachy
23-02-2004, 07:39
Oryginalnie dodany przez Majen
Cluby są niezłe(sam nimi walcze) ale swordy są lżejsze, gdy zmoim kumplem chodziłem na polowania, on zawsze brał to co cenniejsze bo ja cap. nie miałem.
a skull staff ? przeciez on wazny mniej niz szynka !
07:36 You see a skull staff (Atk:36 Def:12).It weighs 17.0 oz.
Ja walcze clubami i są spoko (dokładniej Dragon Hammerem). Nie są drogie, a są nawet silne. A z Capem problemu raczej niemam, bo jestem knightem i Capa mam sporo
Adrianadrian
23-02-2004, 13:24
Ja tam walcze clubem i mam DH i narazie nie narzekam... a Thunder Hammer to dwureczne? Bo ja zamierzam grac dlugo bardzo i jezeli thunder jest dwureczny to co mam zrobic bo mam juz 40 club a tylko 12 sword skille... czy mam trenowac od poczatku swordem? :( mam 17 lvl... doradźcie mi plz!!
pozdro
Hmm........ szczerze mówiąc to Sword jest najlepszy, ma najwiekszy wybór, no i jest oczywiscie Ice Rapier :D Sword is The Best For Knight !!!!
re: Adrianadrian
Thunderhammer podobno jest od ostatniego update 2 reczny, ale nawiasem mowiac to podobno wystepuje w 3 egzemplazach w skali calej Tibi (2 na Premi 1 chyba na Antica).
re: Viper
Jak bys nie wiedzial to Ice Rapier znika po pierwszym ciosie.
Sytuacja z bronia wyglada tak:
Club tani, latwodostepny, slaby defense, poza skull staff sa raczej ciezkie.
Sword roznie to bywa z cena, GS na nowszych swiatach kosztuje majatek, duzy defense.
Axe tak samo jak sword roznie to bywa z cena, zwykle Fire Axe kosztuje majatek, Dragon Lance to chyba najlepsza bron dostepna dla zwyklych smiertelnikow - fire axe w sumie jest podobny do bright sword.
Niesamowicie latwo o axe ringi w porownaniu do club/sword ring.
stary nie bierz axow są cienkie najlepszy zestaw dla knighta to miecze. a potem najlepiej miec giantsworda i bright sworda i tarcze.
--------------------------
Słowo.
Jedno dla publiki a drugie dla prasu, przyjechałem tu na pans nie na wczasy. Tak dokładnie kłade rap ponad dnie, zrób joł jak znasz mnie, joł cie dopadnie.
Oryginalnie dodany przez Crofax
stary nie bierz axow są cienkie najlepszy zestaw dla knighta to miecze. a potem najlepiej miec giantsworda i bright sworda i tarcze.
moze jakos sensownie to uargumentujesz?
Ja osobiscie wole cluby poniewaz:
- sa tanie, dzieki czemu latwo jest je odzyskac po smierci
- Statsami nie roznia sie zabardzo z swordami i axami
- Jezeli jestes knightem to nie zwracasz uwagi na wage poniewaz knight ma duzo cap
Btw. Moim zdaniem to nie prawda ze knight wolniej awansuje w clubach niz w swordach i axach.
Dla mie tam lepsze są cluby poniewaz są lekkie , dorównują mieczą w ataku i obronie i są dosyć tanie :P
ehh
co wy tam wiecie o zabijaniu
Dla knighta najlepszy jest SWORD :D no chyba ze zamiezasz zagrac raz na dlugi czas to juz lepiej wybierz sobie club fighting. Są o wiele łatwiejsze do zdobycia :/
Najpierw popytaj sie o ceny swordow bo jezeli tak ja na Securze Giant Sworda kupisza za 18k to bierz swordy ale gdy ceny sa duzo wieksze to cluby lepiej.
Mister Knight
10-03-2004, 13:17
Ja mam z moją siostrą niestety postać knighta... i ja chyba tam daje najewiekszy nadzór :] no nie ale do tematu... i zawsze wszedzie w kazdej bajce, filmie, książce jest rycerz z mieczem...zadko spotyka sie rycerza z maczugą :D no i mysle ze jak ktos ceni so rycki to lepiej sword`y. Tylko zostaje kwestia ceny gdzie miecze drożyzną śmierdzą ale fajnie wyglądają :P
a> w kazdej broni mele < recznej> rycerzom skile rosna TAK SAMO SZYBKO
b>trza zrobic rodzial do broni od blokowania < 1 handed duzy def i tarcza> i broni do bicia < 2handeh>
I w tym wypadku swordy sa najbardziej zbalansowane , majaa fs i bs które posiadaja DUZY def co czyni je bardzo dobrymi bronmi do blokowania , gs też ma porzadne statystyki
Co do Axe , jako bronie do blokowania sa dosyc cienkie , maly def , ale jako 2 hadned do dmg Dragon Lance jest wspaniala.
Cluby , heh 2 hadned w hamer calkiem dobry att ale cienki def , a d hammer jako bron do bloku ujdzie
C> dostepnosc ringów
Sword ciezko bo rzadko wypadaja z OL i dużo kupców na nie
Club nawet nawet , czesto z cycos wypadaja wiec mozna je dostac
Axe , tego jest pod dostatkiem , i tu jest duzy plus axe wh w lape axe ring i naprawde mozna wymiatac .
Tu masz plusy i minusy kazdej klasy broni , sam zadecyduj co ci najlepiej pasuje.
Co do Axe , jako bronie do blokowania sa dosyc cienkie , maly def , ale jako 2 hadned do dmg Dragon Lance jest wspaniala a slyszales o czyms takim jak "Knight axe" ? Atk 33 Def 21 .
OMG, jezeli masz zapewnonego Thunder hammera to IDZ SMIALO W CLUBY! Buhehehee :D
Sadze ze napewno masz zapewnionego thunder hammera poniewaz ak wszydstkie cluby jest b latwo dostepny, a teraz na serio. Jezeli chcesz dobrze wymiatac, zalezy ci bardzo na duuzym DMG a nie bardzo przewjmujesz sie defem to bierz AXE! Dragon lance jest lzejsza od giant sworda a ma wiecej atk ale mniej def, Swordy maja i dobry def i dobry atk lecz jest on mniejszy niz w swordach, a cluby to wogule beznadziejne, nie ma sensu w nie isc malo def i malo atk, jedyna dobra bron i w miare dostepna z clubuw to SS, ale i tak nie dorownuje dla b sworda :) SWORD RULLEZZZ
lord_yankess
21-03-2004, 19:41
moim zdaniem dla knighta zdecywowanie lepszy poniewaz masz dosc szeroka game wyboru broni typu sword ( jest tez roznia w ataku i defesywie):P
Triciol Pogromca
22-03-2004, 18:39
Ja wole club. Przeciez prawie na poczotku mozesz se kupic c-mace. ma on 28 atk. i zaoszczedzasz. Z czego wiem Axe to najzadsa bron. Swordy powinny byc dla rycezow bo kazd ywie ze rycerze zawsze walczyli mieczami:/. Ja ze slabszymi skilami i c-mace zabijam slima szybciej niz kolega ze skilami o 6 wyzszymi i spike swordem. Ale wybór należy do was.
Offtopic:
Gimli jestes modem a mowisz ze jestes poczatkujacy?(?(?(
re: Viper Jak bys nie wiedzial to Ice Rapier znika po pierwszym ciosie.
Bardzo dobrze wiem ze znika po 1 ciosie, ale powiedz czy masz taką broń w axe albo club ?? bo ja sie jeszcze nie spotkalem.........
....to sobie axem walcze. Narazie dokładnioe to knight axem. Polecam axy każdemu ponieważ później do zdobycia to Stoneccuter jest :))
Mam 21 Knighta na Eternii
skille 47/44
sir Tifejo
09-08-2004, 20:21
Jak dla mnie najlepsze sa Swordy, ale mimo to wale Clubami, z powodu ze swordy sa zbyt drogie i ciezkie do zdobycia na poczatku...
Jak weszlem na maina walczylem morning starem i tak zostalo[tzn. zostalem przy Clubach]...
Obecnie mam Dragon Hammera i sie chwali walka nim :miecz:
Arrasekt
10-08-2004, 01:27
Swordy najopłacalniej wychodzą dla knighta, którym bedzie sie grało DŁUGO, a cluby dla knighta to słaba broń na dłuższą mete (np - nie ma lepszego clubu niz d hammer atk:32 def:20, ktory dorownuje fire swordowi (atk: 35 def: 20 ALE swordy sa jeszcze lepsze-- np bright sword) tez giant sword jest lepszy od najlepszego 2 recznego cluba (war hammera) czyli :
Swordy: LEPSZE
Cluby : gorsze
nie ma lepszego clubu niz d hammer atk:32 def:20
Jest jeszcze SkullStaff (atk: 36 def: 12), jest on lepszy od dragon hammera :).
Co prawda jest także Thunder Hammer oraz Silver Mace ale nie wiadomo gdzie są oraz czy wogóle są "jeszcze" dostępne :).
Arrasekt
10-08-2004, 17:22
Jest jeszcze SkullStaff (atk: 36 def: 12), jest on lepszy od dragon hammera :).
No racja, zapomniałem o nim :o , ale (porównaj bright sword z skullStaffem. Def bright sworda {30 def} wygrywa).
Jak zapewne wiecie główną rolą knighta na huntach jest blokowanie. Więc najważniejszy w broni jest def. Tak więc najlepszą bronią dla blokera jest sword. Chyba, że ktoś nie ma kolegów i wszędzie sam chodzi to wtedy lepsze są axy z większym wskaźnikiek atk.
Sir Simak
11-08-2004, 20:24
Witam...
Sword - dobra bron lecz ciezka i droga w zdobyciu szczegolnie na poczatku. Puzniej juz jest z gorki. Jest to najpopularniejsza bron dla knighta i sadze, ze jedna z lepszych, bo Magic Long sword jest thebest i jest na danubi ? :>
Axe - najtrudniejsza i najdrozsza w zdobyciu bron na poczatku. Puzniej Fire axy spadaja na cenach na lep na szyje, ale Dragon lance dalej rzadzi i pokazjuje, ze jest lepsza niz clab i sword z rownymi skilami, a dlaczego ?
To juz mozecie doczytac w opisie broni ...
Clab - bron latwo dostepna przysztepne ceny proponowana dla knightow, ktorzy pierwszy raz mierza sie z profesji. War hammer robi niezle spustoszenie wsrod potforkow :>
p.s. Uzywalem Clab ( 75 skila ) i uzywam Axe ( 75 skila ) i z doswiadczenia wiem, ze:
Clab w pvp spisuje sie najslabiej :<
A Gs przegrywa w walce z DL :)
Zgadzam sie nim w 100 % Dragon Lance bron na wypasie :P
Cluby to mozna se w dupe wsadzic.....
iva-knight
13-08-2004, 18:26
Ja sama używam broni typu Club i nie narzekam. Cluby sa tansze i gorsze ale za to latwiejsze do zdobycia. Natomiast Swordy sa dobre ale bardzo drogie i nie o wiele lepsze od Clubow to sa naprawde male roznice:):):):P
Elite Pietras
14-08-2004, 21:59
Spójżmy an to z innej strony. Skull staff ma tyle samo atk co bright sword i wy mówicie ze wygrywa. Alke popatrzcie na ceny. Na Valori skull staff 12k a bright sword 50k. Za zaoszczędzone 38k można z powodzeniem kupic o wiele lepszą tarcze, ktora uzupełni braki po defensie skull staffa. A na początku clubami mozna miec duzo lepsze uzbrojenie a potem to sie wyrównuje w sposob jaki opisałem powyżej, a więc najlepiej grać clubem. B)
Swordy sa o wiele wiele lepsze ale Cluby latwo dostac. Wybierz swordy chociaz ciezko dostac ale kupic sobie serpenta lub Spika i wyskilluj sie to bedzie dobrze z pozniej fsa lub brighta ;]
Malutki :)
15-08-2004, 19:22
Zdecydowanie radze Ci zebys wybral....Axe:p.
Club:
Szybko dostaniesz dobra bron, typu War Hammer, jest ona jednak gorsza od Dragon Lancy, Guardian Halabardy i Giant Sworda. Dobra, jednoreczna na Cluba jest Skull Staff, jest on jednak drogi wiec...jesli mowimy o tanich broniach to Morning Star, C-Mace, Dragon Hammer. Zdecydowanie odradzam Ci skillowania na Cluby:)
Sword:
Drogi jest GS, jednak ma o 1 atk. wiecej od War Hammera, a na wiekszych Skillach duzo to daje. Dobra, jednoreczna jest Bright Sword, kosztuje mniejwiecej tyle co skull staff a ma lepsze statsy. Tanszy jest FS, jednak lepiej juz zbierac na BSa. Jesli myslisz o broniach gorszych to pozostaje ci Serpent Sword, Spike Sword. Wsumie niepogardzam swordem:p.
Axe:
Na Axe Dragon Lance, droga ale bardzo dobra, duzo ataku, i na duzych skillach duzo daje te 2/1 ataku wiecej. Guardian Halabarda, tania, lepsza od War Hammera, jak niemasz kasy na DLa, kup to, jest bardzo dobre. Jednoreczne: Knight Axe, bardzo tanie, ma dobry statsy jak na taka cene, spokojnie mozesz z nia expic. Fire Axe, droga, ale juz ma te swoja 38 ataku:). Na Twoim miejscu ZDECYDOWANIE wybralbym Axe. :]
Pozdrofka
Zbyniek22
20-08-2004, 23:33
Swordy są leprze ale na początku łatwiej zdobyć cluba, to zależy od Ciebie :P
Master woxari
22-08-2004, 18:43
Mi sie wydaje ze dla knighta chyba sa najlepsze axy nie sa najdroższe i sa calkiem dobre dla druida czy maga to tylko cluby chociaz jak ma sie duzo kasy to mozna i walczyc swordami
Mortis Virtus
24-08-2004, 11:33
Nie słuchaj nikogo nie bierz ani cluba ani sworda Tylko bierz AXE!!!
najlepsze ataki w tibii- na DEF nawet nie patrz i tak on ci w niczym nie pomaga :D:D:D
Stary Nabijaj tylko ze swordow jak jestes knightem !! Swordy sa najlepsze dla knightow !! Chociaz czasem drogie i ciezko dostempne !! Mialem knighta na 15 lvl skile 54/46 na lunara bylem z kumplem PK i tylko do Pekowania swordy uzywalem bo sa najlepsze !! Shakowali mi postac i wszystko zabrali !! A mialem Bright Sworda !! Szkoda postac dalej istnieje ale nie gram !!! Moge sie za nia zamienic jak ktos chce !! Bo odzyskalem haslo !! :) :miecz:
Nie słuchaj nikogo nie bierz ani cluba ani sworda Tylko bierz AXE!!!
najlepsze ataki w tibii- na DEF nawet nie patrz i tak on ci w niczym nie pomaga :D:D:D
Jezu ale ty lol jestes !! Niewarzny Defens w broni !!! Jak mozna byc takim noobem jak ty ?? Im wiekszy def w broni tym wieksze szanse nawed jak nie masz tarczy ze zablokujesz atak !! Ale koles ty lol jestes ! Malo wiesz o swiecie !!! :miecz:
Cluby są tansze i latwiej je dostac ale w śrud sworduw są egzemplarze prawie niedozdobycia po kosmicnych cenach ale za to z jakimi atakami. niebende sie klucił ale jak niemasz hajsu to kup sobie cluba a jak cie stac na luksusowy towar to niezly mieczyk u pasa to jest cos!!!!
treniłem clubami i przekonałem sie ze są słabe :( Teraz trenuje swordami (mają wiekszy atk, chociaz są o wiele droższe) :confused: najlepszy dostępny club - skull staf , a najlepszy sword - magic sword (jakby ktos nie wiedzial to z questa) B)
Lord Of Knight's
14-08-2005, 10:55
A ja bym wybrał Axe :p .. Axe jest tańsze od sworda.. (przynajmniej na moim servie) .. A club to się nie liczy w rachube i co będziesz walil ze skull staffa co ma 33 ataku ... Z w hammera..... Najlepiej D lance ma najwiecej ataku ale mniej obrony niz swordy a więcej niż cluby... Pozatym na Annihalatorze co weźmiesz albo SCA,SOV,Prezent do domku do ozdoby albo do sell (chociaz sellnięcie go to katusza) .. To musiż wziąśc demon arm.. Takie moje zdanie
Przem Pascal Pall
16-08-2005, 13:05
club jest tanszy.mój brat ma druida m sword
sword jest drogi
porównaj gragon hammera i fire sworda
są tak samo dobre ale g hammer kosztuje 2-4 k a fire 10-16 k
:) B) :] :cup:
dominik16
16-08-2005, 18:18
Według mnie lepsze swordy, bo zauważcie dh ma podobne statystyki jak fs nawet troche słabsze, o ile sie nie myle, a jest chyba najlepszą bronią z typu club jednoręczną. A ze swordów jest jescze dużo lepszych broni np. Giant Sword.
Tyle ze gs jest dwureczny :P
atrureks
17-08-2005, 00:58
ja wybralem club bo mam skull staffa kupilem za 11k chyba mi sie oplacalo co nie??? przed tem mialem c-mace ale bylo dosyc cienkie jak na moje wymagania teraz na demonki chodze z kolega znam goscia co ma 100 ktorysa tam level i lata z ice rapierem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! n NIE WIEM SKAD ON GO MA|)
urzekła mnie twoja opowiesc :o
ice rapier jest dostepny z raczej prostego questa drakonia :p
Elite Mati
17-08-2005, 01:13
lol to jemu sie nie oplaca latac z ice rapierem bo po uderzniu mu znika a tak pozatym ice rapier wypada dosuc czesto z vampiruw
@up : daj sie dziecku podniecic ze zaistnial na forum
eot plz
porównaj gragon hammera i fire sworda
Ale porównaj sobie jaka ma wage dh a fire sword
mastercomputer
18-08-2005, 14:37
Jak masz pacca to lepiej używać swordów, bo można pójść na questa z magic swordem i masz wypas.
Ellenhorin
18-08-2005, 14:42
Jak masz pacca to lepiej używać swordów, bo można pójść na questa z magic swordem i masz wypas.
Glupszej argumentacji jeszcze nie slyszalem , myslisz ze on zdobedzie magic sworda ? , nie sadze ze jest noobem ale watpie zeby udalo sie to chocby 2% ludzi z tego forum
@Topic
Wybierz swordy bs = dobry atak i def i cluby to wogole kicha aktualnie
Hmm z knightem to jest inaczej powinienes wybrac swordy bo do bloczenia sa idealne ale jezeli nie wyrobisz na eq to polecam axe maja najwiecej ataku.
Na knightcie gralem axami i naprawde nie nazekalem. A cluby dla knight sa najgorsze maja tylko jeden plus a mianowicie war hammer jest tani i latwy w zdobyciu tak w sumie to ci nieiwle pomoglem ale rob co chcesz :D:D:D.
Taaak...
Dalej mówcie Gimliemu co ma wybrać... Bo przeciez się nie dowiedział przez te dwa lata...
Ja bym wybrał sworda.
Spojrz na to z tej strony
Kupisz d hammera bo tani itd... A co dalej?? bedziesz chodzil ze skull staffem co ma 16 defa?? czy w hammerem co ma 10.
Cluby to bronie dla sorcow,radzilbym wybrac swordy ;)
Sir Dabel
20-08-2005, 00:49
SWORDY!!!!
fs , a jak skille 65/65 to kupujesz bs i gs i wymiatasz !
Car Spider
20-08-2005, 13:29
Ja tam wole cluby :baby: dragon hammer jest tani a prawie taki jak fire sword w a fire jest kilka razy dorszy zalerzy od serweru też a idzmy dalej gigant sword w *** drogi kupisz se war hammer i jakies lepsze itemy niz drogiego GS.
Pomysl jak ci GS wypadnie jaka strata.... ;( ale W-Hammer :( i zaraz se nowy kupisz 8o
Cluby The best :cup:
Pomysl jak ci GS wypadnie jaka strata.... ;(
2-3 dni i mam nowego
SWORDY!!!!
fs , a jak skille 65/65 to kupujesz bs i gs i wymiatasz !
AXE!!!111oneone
k-axe, 60/60 f-axe i wymiatasz d-lance
cluby analogicznie
Rycka w grze nie ogranicza bron tylko ilosc dostepnej kasy na uhy
powinienes wybrac swordy bo do bloczenia sa idealne
jak wszystko inne - te 10-15 defa nie da ci wiecej niz kilka % mniejsze obrazenia przy blokowaniu slabszych potworow ( jesli cos wogole da - sila trafienia jest losowa ) a na silniejszych ( dl, wrl ,demon ) nie da nic
Taaak...
Dalej mówcie Gimliemu co ma wybrać... Bo przeciez się nie dowiedział przez te dwa lata...
srednia osob myslacych = 0.25 na topic
gratuluje trafienia w te 0.25
Sir Dabel
22-08-2005, 01:46
Jeszcze raz powiem : swordy . Na moim świecie fs kupisz za 4k a skull stafa za 7k . potem kupujesz bs za 20 k i gs za 16 k . dobre są też axe ale mój faworyt to sword . B)
Jesli decydujesz sie na knighta to powinienes wybrac swordy.
Cluby sa tansze od swordow ale sa gorsze zarowno w ataku jak i w defie.
Na swordy bedziesz musial zbierac dluzej niz na cluby ale oplaci ci sie to, uwierz mi.
Ehh... A ja powiem:
AXE !!
Axe...axe...axe... i jeszcze raz axe
Poeniewaz: tani, dobry (np. na poczatek barbarian axe pozniej knight lub dwarven zalezy od kaski). Knight axe ma az o 10 (okolo) ataku wiecej od spike sworda a nie jest o wiele drozszy (w granicach :D)
Wiec polecam AXY!
@up: zle porownanie..
k-axe wchodzi do gry rowno z fs, wypada z tego samego questa, osiaga na poczatku dosc wysoka cene a jest od fs znacznie slabszy. W tym czasie clubfighter ma dragonhammera i wh ( i jeszcze zaoszczedzi troche drobniakow )
to ze k-axe osiaga takie niskie ceny na starszych swiatach wynika raczej z faktu, ze sprzetu ktorego nikt nie chce kupowac kazdy probuje pozbyc sie po jakiejkolwiek cenie, do tego raczej omijaja ta bron magowie ( inaczej niz np fsa ), wiec rynek zbytu jest znacznie mniejszy a do tego ulega nasyceniu ( przez zalew f-axe )
co do tego ze oplaci sie zbierac dluzej na bronn xx:
mi osobiscie na 20 lev 20 k roznicy w cenie nie robilo roznicy, kwestia 5-6 godzin na mino. Natomiast jesli ktos zarabia powoli, to roznica 6-8 k jest znaczaca ( wystarczy powiedziec ze za bs+gs nawet przy bardzo niskich cenach na aurei spokojnie kupie kompletnego k-seta, c-shielda, plat ammy i ss+wh - chyba lepiej jest kupic caly eq niz 2 bronie hm ? )
fs za 4k? gs 16 k ? Antica plx ? u mnie bs 20k, gs 30k, ss 7-9 k
Van Deer Zudrak
26-08-2005, 13:50
Sword jest beskonkurencyjny (nielicząc axe) mimo , że swordy są drorzsze ale w póżniejszej grze niebędziesz miał morzliwości rozwoju a w swordach masz np Giant sworda,,Warlod sworda itd.
Mace polecam tylko Runmakerom.
marcinpl3
26-08-2005, 16:28
postaraj sie o to(sword) i o to(club)
Kamlot De'Kapy
27-08-2005, 10:21
Tylko sword, cluby są do dupy, tanie, słabe, głupi wygląd ;P. Lepiej Sword, ponieważ mają dużą obronę. ;)
Mazi Pallek
27-08-2005, 16:37
Swordy sa lepsze w obronie jak i w ataku bo np war hammer 45/15(chyba) a giant sword 46\22 z giant swordem mozesz blokowac i odrazu walic ostro
a z war hammera byc dostawal wieksze hity i mniej atakowal i bright sword 36\30 a skull staff 36\12 i czy wolisz bloczyc?? :) :)
kwadro90
27-08-2005, 19:26
Moim zdaniem knightem gra się najlepiej używając axe ponieważ:
1. naja najwieksze statystyki [porównanie fsa i f axe i gs'a i d lance]
2. Wcale nie są tak trudno dostępne
3. na dość wysokich skilach zadaję sie mocne obrażenia [ odniesienie do statystyk]
Ceny to już zależą od serwa :)
_________
Profesja: Knight
Skile: 50/50 i wciąż rosną :D
Serwer: Isara B)
Cesarz Paladyn
27-08-2005, 19:47
Niewiem jak inni ale ja powiem ci ze club jest lepszy.Duzo mieczy jest 2 recznych!!! np Magic sword, 2 hand -sword i.t.d.
nienapisze nic więcej Club i tyle!!!!!!! X(
master-pacuch
01-09-2005, 00:35
Ja osobiścię wale z club ale żałuje żę nie wziołem sword :baby: \ ale club nie jest taki zły (w club mniej broni ;( )
AncienciQ
01-09-2005, 02:14
Club-bardzo niedoceniany tyb broni, jest praktycznie indetyczną bronia co sword czy axe. Wiec nie ma lepszych czy gorszych broni.
-bloczy sie tak samo z ss jak i z knifem i bs ( chyba ze chcesz bloczyc na 10 elv guardy ze slabymi skillami, wtedy moze poczujesz roznice )
-roznice 1 ataku broni ( gs-wh albo lanca - gs ) widac dopiero na wysokich skillach ( mysle ze 75+ ), tak wiec wieksza czesc domoroslych ekspertow z forum nawet nie odczuje roznicy w walce warhammerem/ inna bronia dwureczna
-przy malych skillach gsem i tak nie zablokuje sie wiele ciosow, wtedy przewaga kilku pkt defa nad wh/lanca nie da nic
-kazda bronia gra sie tak samo, korzystajac z kazdej da sie uzyskac rownie wysoki level
jak dla mnie nie oplaca sie dalej ciagnac tego tematu
każda jest dobra zależy od ciebie na serverach pvp to chodzą low lvl knight z war hammerem i pkują ludzi :D widzialem jak jakiś knight 8 lvl rozwali 15 lvl knight 8 lvl byl wlasnie z WH
Wyczesany
01-09-2005, 12:07
Dobrze byłoby zamknąć ten temat, bo "gdybanie" jaka broń jest lepsza to powinna byc sprawa indywidualna - dla jednego lepszy będzie war hamer a dla drugiego dragon lance...
Cytuje :
27-08-2005 19:47
Cesarz Paladyn Niewiem jak inni ale ja powiem ci ze club jest lepszy.Duzo mieczy jest 2 recznych!!! np Magic sword , 2 hand -sword i.t.d.
nienapisze nic więcej Club i tyle!!!!!!!
Jeżeli SoV jest 2 ręczny to dlaczego można nosić jeszcze tarcze?
._.
@up : chodzilo o MLSa, tyle ze z tego co mi wiadomo nikt go nie ma, wiec zaliczanie go do broni nie ma sensu
Belvedor
01-09-2005, 13:14
Moje zdanie...
Jesli grasz na nowym swiecie wybierz cluby bo sa najtansze na poczatku(wh 5-6k, sql staff w granicach 20k)
Jesli grasz na rozwinietym juz swiecie a nie masz pieniedzy na bron to axe(chociaz ich nie lubie, to fire axe szybko osiaga cene 30-40k a ma niezly atak + slabego defa ( k-axe kolo 7-8k dobry def, roxny do blokowania np gs'ow)
Jesli jednak zalezy Ci na prestizu oraz dobrej obronie + niezlym ataku i masz dosc kasy to wybierz swordy ( moim zdaniem jedyna, sluszna alternatywa dla hlvl najta )
Większość osób która powiedziała aby wybrać club to ludzie którzy napewno nie mają nawet 30 lvla knightem i nic o nim nie wiedzą....
A jaką broń w clubie weźniesz na anhilatorze??Widziałem knighta co miał 80+cluba i 90+ sworda i miał ponad 100lvl. Nie pomyślał na początku i zrobił knighta w clubie a potem musiał skillować w swordzie.
Ja proponuje wziąśc axe, nie są bardzo drogie, są LEPSZE od sworda bo bs ma chyba 37 atk a fa 38, gs 46 a dl 47, magic sword 48? a stonecutter axe 50.
Xan Arcanist
01-09-2005, 14:30
Ja jestem za swordem. Swordy mają najwięcej obrony i są LEKKIE (poza GSem)
np. BS- 29 oz. FAxe -40 oz.
FS- 23 oz. Knight Axe -59 oz.
Magic Sword- 42 oz. Stonecutter Axe- 99 oz.
Zawsze to tylko kilka capa więcej ale sie przydaje np. na kolejny bp UH lub HMM ;)
A jaką broń w clubie weźniesz na anhilatorze??
ktory masz level ze juz sie martwisz co wezmiesz na annihilatorze ?
Większość osób która powiedziała aby wybrać club to ludzie którzy napewno nie mają nawet 30 lvla knightem i nic o nim nie wiedzą....
mialem 2x po 60+, nie uwazam zebym wiedzial za duzo o grze ryckiem, ale wiem z doswiadczenia ze walka clubem wyglada _tak_ samo i te +-1 ataku czy +-5 obrony nie robia roznicy...
swoja droga, powiedz mi dlaczego tacy ludzie jak Despen, Pskonejott, czy paru innych na 100+ nagle nie przestali walczyc clubami i nie wbili wysokiego skilla sword/axe ? Bo moga spokojnie expic tym co maja ?
Dla mnie swordy sa lebsze bo niby sa drozsze a zawsze maja o jeden ataku i defa wiecej :P
juz wybralem axe:)
Wiesz jeśli chodzi o temat to jednak swordy, ale jeśli o tą wypowiedz to się z tobą zgadzam :), zrobiłem knighta i walczy sword ale teraz żałuje że nie wybrałem axe :(
Sath Dragonslayer
04-09-2005, 17:00
Dla mnie axe jest najlepsza bronią na całej tibi.
Axe SCA ma 50 ataku i jest do zdobycia ;)
Sword SoV 48 ataku i też do zdobycia ;)
Club- BADZIEWIE !!
Jezeli wybierasz knighta to najlepiej zebys atakowal swordami badz axami .. Cluby zazwyczaj wybieraja Magowie i Druidzi.. Są dosyc lekkie .. tanie ... ale slabe (porownaj statystyki tych prawie najlepszych)Ja wybralbym swordy albo axy...Do axe mozesz sobie dosyc duzo i tanio kupic ringow..
Pozdro ;p
Szymonorius
10-09-2005, 10:10
Ja ci axy radze
Vikons-Powrot
24-09-2005, 13:11
nie wiem ktora bron wybrac dla mojego knighta . Mowia ze swordy to najlepsze bronie w grze ale jak spojrzalem na posty to te najlepsze sa prawie nie do dostania . a club mozna szybko kupic dobry morning star albo clerical mace . poradzcie co wybrac???
Wiesz, ja tez gram knightem ale wale z axe. Chociarz jak bym mial walic z cluba albo ze sworda to raczej bym walil ze sworda. Ale decydój sam rób ja chcesz. :) B) ;) :] :D :o 8o :cup: :cup: :cup: :cup:
Axe jest moim skromnym zdaniem najlepsze, cluby to guwna i tyle a swordy drogie i trudno dostepne:/ :evul:
Ja bym Ci radził walczyć axe jest to najlepsza broń dla knighta w miare niskiej cenie pozdro.
<<<Kiemi>>>
15-10-2005, 18:45
Ja bym Ci radził walczyć axe jest to najlepsza broń dla knighta w miare niskiej cenie pozdro.
Zgadzam sie z kolegą :] na nowym serverze latwo na 8 lvlu zdobyc dobrego axe..Barabanian axe na najnowszych serverach kosztuje max. 1k! :) ;) :)
Ja radze palem byc zadnych poblemóW:P
a tak serIo wole sworda ale znam kumpla który po anihilatorze zmienil na axe bo wybral stocroter axe czy jakos tam
TIBIA GUARD
15-10-2005, 20:06
Najlepsza Bronia jest axe...Porownajcie Fire axa do fire sworda axe jest lepszy od fs i sa na tej samej cenie polecam wrzystkim knightom. B)
Krwawy Koteczek
15-10-2005, 20:14
No dobra,więc:
Skupię się na 3 broniach: skull staff, Fire axe oraz Bright sword
-Club... Fajna broń dla magów ora druidów. Łatwo dostępna i nie droga ( no moze na nowych światach ale tam wszystko jest drogie :p ). Nie potrzeba wiele sily by ją unieść (skull staff 17 oz.) dlatego jet to najlepszy wybór dla maga/druida, bo mogą zawsze zmiescić jakiś bp wyładowany runkami co może uratować nam dupsko.
-Sword...O tak mój faworyt. Przy blokowaniu np. dragów lub potworów udezających z magi (np. mino mag) def sie nie przyda, wtedy liczy się atak jednak kiedy bijemy sie z np. dwarfami guardami ( <-----love you baby :baby: ) defensywa jest potrzebna. B sword jest lekki i ma dobre statsy.
-Axe... f axe można przedstawić na podstawie opisu walki... więc:
Ziomal który używa axe'a- AUA to boli :baby:
Dwarf Guard - you are dead.
Rafal Macgyver
15-10-2005, 21:20
cześć
według mnie dla knight jest lepszy sword bo one mniej zajmujom
Ja mam fire sword i skile po 70/70
jednak kiedy bijemy sie z np. dwarfami guardami ( <-----love you baby :baby: ) defensywa jest potrzebna.
Wpadlem sobie testowo na guardy moim nowym ryckiem ( club usr ), specjalnie dla porownania jakie hity bede dostawal ( w stosunku do tego co obrywalem poprzednim charem na swordach przy praktycznie takich samysch skillach i lepszym eq ) srednio, w przeliczeniu na guarda. Po zabiciu ~100 guardow ( proba statystyczna ) wyszlo mi, ze mniej obrywam z ss niz obrywalem z bs. Co z tego wynika ?
Lord of dragon
16-10-2005, 21:22
Wydlug mnie napewno CLUB.Wszedłem na Mejna i odrazu kupiłem sobie Morning Stara. Może club jest gorszy od sworda ale jest o wiele tańszy!! :) Dla poczatkujacych gracz kturz wlasnie weszli na mejna to jest bardziej oplasalny :D
--------------------------------------------------------------------------
Nik::flaga_pl:Rzon:flaga_pl:
Level::]8:]
Magic level::mag:2:mag:
Skile:;)45/44;)
Świat::flaga_pl:Galana:flaga_pl:
Profesja::crusader:Knight:crusader:
Typ broni::Dclub:D
Według mnie są lepsze cluby bo raczej szybciej zdobedziesz Dh niż GS.A jak już ktoś porywa się na Magic Longsword to równie dobrze mugłby mieć Thunder Hammer.
Ja walcze od samego początku mojej kariery swordami i jestem zadowolony :] może dlatego że firesword sie rusza i mi sie podoba xD BTW : mój 1 post na tym forum :cup:
Demon_2210
17-10-2005, 08:38
Ja bym ci radził walić swordem :2handed: :cup: bo weśmy sobie naprzykład skull staff i fire sword Fire Sword ma więcej ataku i obrony i na Libernie jest tańszy o 3k i tak jest w przypadku większości swordów ;)
Ziom Patryk
17-10-2005, 23:22
Zalezy:
-Wolisz blokowac to bierz sworda, maja duzo defa
-Wolisz walczyc sam to wez cluby, tani War Hammeri juz :)
A ja ci powiem żebyś wybrał sobie axe.
:cup: :cup: :cup: AXE :cup: :cup: :cup:
Osobiście preferuje axy, ponieważ majo duzo ataku i so w miare tanie np. za fire sworda który jest lekko lepszy na aldorce zaplacimy 7,2k a za k axa ktory jest z deczka slabszy 2k może w potworkach zadko sie trafia ale to nie ważne
a cluby dobre so dla druidków i sorców ale nie wiem czemu. gdyby wymyslili tako profesje jak barbarzynca albo cos takiego żeby mógł dwie bronie nosic to najlepsze byly by swordy np dwa bright swordy dadzo wiecej ataku niz jeden sword np gs i obrony bedzie wiecej niz przy uzyciu tarczy.
AXE THE BEST FOR KNIGHT i to tyle
dixi wojownik
20-10-2005, 18:16
Wogule nie bierz pod uwage tego szmelcu czyli clubuw wybieraj pomiędzy axe lub sword na twoim miejscu wybrał bym axe to są best bronie człowieku axami najlepie siekasz buraków
A w butach Nike wyzej skaczesz...
[..]
-Axe... f axe można przedstawić na podstawie opisu walki... więc:
Ziomal który używa axe'a- AUA to boli :baby:
Dwarf Guard - you are dead.
Jeśli założysz tarczę z wyższą obroną od twojej broni to liczy się tylko tarcza. W rzeczywistości walcząc z dragon lancy expi się szybciej, ale schodzi więcej uhów, z których kasa i tak się zwraca. Z GS expi się wolniej, ale schodzi mniej uhów. Dla mnie bardziej liczy się siła ataku, ponieważ silniejsze potwory biją z regóły z magii i należy je pokonać jak najszybciej a nie bawić się z runkami. Ważniejszy jest też exp niż kasa. Wolałbyś mieć 50lvl i 50k czy 40lvl i 80k? (oczywiście to tylko zakładam). Dlatego też uważam, że toporki rocks :)
Tibianus III
20-10-2005, 20:30
Moim zdaniem broń dla Knighta to Sword sam mam gaint sworda mimo ze to 2 ręczna bron ale wyniki uderzeń sa rewelacyjne rasze lepiej bic z sworda jak jestes oczywiście Knightem ;)
Jeśli założysz tarczę z wyższą obroną od twojej broni to liczy się tylko tarcza.
Na ten temat wypowiadal sie EO ( forum.tibia.com ), z tego co napisal obrona jednak sie liczy, tylko trudno okreslic jak bardzo.
W rzeczywistości walcząc z dragon lancy expi się szybciej, ale schodzi więcej uhów, z których kasa i tak się zwraca. Z GS expi się wolniej, ale schodzi mniej uhów.
bullshit.
expienie o ulamki procentow szybciej bo akurat miales farta i wchodzily wieksze hity nie daja podstaw do upraszczania tematu.
Dla mnie bardziej liczy się siła ataku, ponieważ silniejsze potwory biją z regóły z magii i należy je pokonać jak najszybciej a nie bawić się z runkami.
Za mala roznica. Porownywac to mozna FA i SCA, tutaj roznica jest taka jak miedzy fs a bs czyli dla przecietnego uzytkownika zadna.
Ważniejszy jest też exp niż kasa. Wolałbyś mieć 50lvl i 50k czy 40lvl i 80k? (oczywiście to tylko zakładam). Dlatego też uważam, że toporki rocks :)
A ja mam sentyment do zawodu kowala i dlatego uwazam ze cluby roxx. Kazdy ma prawo do wlasnej opinii. Nijak sie to jednak ma do posiadanej kasy.
Stawiam na swordy!!! SAM mam fire sworda i jest zarmobisty!! juz powalam cyce prawie bez straty hp! (oczywiscie na balance).
Walczylem clubami ale to gowno!! Lepszej broni od skull staffa nie ma. :D :baby:
poisoner
24-10-2005, 20:26
Nie swordy i nie cluby, tylko axe. :p
1. Zdecydowana wiekszosc mocnych potworow wali z magii i rzecz polega na tym zeby zabic potwora jak najszybciej a nie sie dobrze bronic, no chyba ze ktos chodzi tylko na fizyczne potwory takie jak cyce, co jest strasznie nudne. :p
2. Expienie axami jest najszybsze i najbardziej ekonomiczne (jesli potwor wali z magii to przy szybkim zabijaniu traci sie mniej uhow)
3. Fire axe jest tanszy i lepszy od bright sworda (jak juz mowilem wiekszosc potworow wali z magii)
4. Dragon lance jest lepszy od gsa.
5. Stonecutter jest lepszy od magic sworda.
Generalnie moim zdaniem dla knighta liczy sie tylko atak broni, jak chcesz sie dobrze bronic to lepiej wydac kase na dobrego shielda.
Shad Xalan
26-10-2005, 11:12
Święta racja, ja też mam knighta na axe i jestem zadowolony,
PS. barzo dobre porównanie, jeszcze można axe z clubem porównać ale to jest zbędne. :)
moin zdaniem cluby lepsze bo jak zdobedziesz studded cluba to juz nikt ci niepodskoczy
Knightowi w skillach rosnie tak samo club ,axe oraz sword . Jak masz stale lacze internetu w domu to wybierz axe lub sword , a jak grasz w kafejkach internetowych to wybierz club-najtansze bronie i najlatwiej dostepne !!!
A jak ktos sie nie zna to niech nie mowi ze club jest dla paladynow bo palek wali z dustansu X(
osobiscie uwazam ze cluba so super tanie np. kupujemy war hammera i strczy nam do konca gry . a z swordami tak jak z lvl i eq ciogle trzba kupowac nowy ( w przypadlku lvl zdobywac :P)
moin zdaniem cluby lepsze bo jak zdobedziesz studded cluba to juz nikt ci niepodskoczy
Omg....Studded Club jest gorszy np. od Katany....Chyba o Rooku mówisz(piszesz), a po za tym na rooku i tak Studded Club jest słaby więc nie wiem o co ci chodziło.
osobiscie uwazam ze cluba so super tanie np. kupujemy war hammera i strczy nam do konca gry . a z swordami tak jak z lvl i eq ciogle trzba kupowac nowy ( w przypadlku lvl zdobywac :P)
Hmm...może i racja że są tanie i wogóle kupimy knightem (czy pójdziemy na Wild Warriory) war hammera i mamy do końca gry z głowy.Ale nie do końca bo club jest za słaby nie starczy nam na silniejsze potworki.Po za tym mamy mało broni do wyboru praktycznie te dobre (lepsze) w clubach zaczynają się od Clerical Mace kończąc na Skull Staffie,a jak chcemy coś 2 ręcznego to War Hammer;/ to troche słaby wybór.Jak dla mnie to cluby są dla sorców lub druidów ponieważ rzeczywiście są tanie i sorcerer i druid nie potrzebują dobrych broni.
Ja osobiście wybrałbym nie Swordy ani tymbardziej cluby tylko Axe które mają dużo ataku i woguje są fajne:):):):p Dragon Lance(DL) bardzo się przydają bo mają sporo ataku i są tańsze od Giant Sworda (GS) (zależy od śwata).;) ;)
na jakie potworki nie starczy ci warhammer + ss ?
Arcydemon
31-10-2005, 20:02
Mi się wydaje, że o wiele lepiej jest używać broni typu Club, sam używam morning star. Ale to tylko mój punkt widzenia.
I tutaj sie z toba zgadzam :D. Osobiescie tez mam cluba Dragon Hammera i jestem zadowolony poniewaz:
1) Od razu gdy wyszedlem na maina mialem jakies 1k wiec nie bylo zle :D i po kupieniu czaru zostalo mi jakies 800gp :/ i dlugo nie trwalo mialem 2k z czego bylem szczesliwy i trzeba bylo pomyslec o kupieniu lepszej broni i napisalem "Buy Dragon Hammer <<<offer>>>" i po jeszcze krotszej chwili bylo pare chetnych by go sprzedac i cena ladnie malala jak mi go sprzedawali wiec o to by go zdobyc to nie bylo problemu nie dosc ze tanio to sporo chetnych by sellnac :D.
2) Miecze mi sie nie podobaja z wygladu :P chociarz nie powinno sie na to patrzec ale i tak mi sie nie podobaja :P:P:P
3) Latwo mozna kupic no i latwo mozna sprzedac co mi sie podoba a miecze sa drogie by je kupic i gdy jak dedniemy to kupa kasy w bloto :(
Napisalbym wiecej powodow by miec cluby ale pisze teraz w poznych godzinach wiec wybaczcie a jesli chcecie pogadac jeszcze o tibi to GG czynne cala dobe :D 4752487 :D
Bloody Timon
17-11-2005, 13:28
cluby i distance som dla pallow
CO? Cluby dla pallqw? Zacznij uzywac mózgu w całości a nie w 1/3.
Jeśli chodzi o broń dla knighta, uważam że axe są najlepsze. Mają mniej obrony niz sword a o 1-2 wiecej ataku. Poza tym od defa jest tarcza. I jeszcze jedno; DL jest o 113 oz. lżejsza od GSa
Lama-man
17-11-2005, 13:33
Najlepsza dla knajta(knight) jest axe dalatego że są tanie i jest ich całkiem sporo :p
Maciosek
17-11-2005, 13:44
@UP
Buahahahaha, lol rotfl !!! Axe'y tanie i jest ich dużo, rotfl, lol !
@TOPIC
Axe'y może i dobre, ale wydatek nie taki mały. Osobiście polecam sword, chociaż ostatnio wale axe. ;)
Thornhill
17-11-2005, 13:45
Axe i nie ma bata... Kocham widok D lance .... :]
Chemik50
17-11-2005, 16:45
Axe i nie ma bata... Kocham widok D lance .... :]
Napisany przezemnie teskst zostal skasowany wiec teraz krotko do Thornhill czy mozesz dac mi swoj numer gg lub ja dam ci swoj 5454695 i zagadaj do mnie to ci powiem o co chodzi!! MSG ME FAST :D
Dla rycerza najlepsze sa axe :P ;) .
Czarna_Mamba
23-11-2005, 15:32
Ja sama polecam sword, cluby maja słabą obronę, mozesz walic np BS, atak niezly i obrona dla blokera stworzona.Swordy maja jednak jedna wade. Po BS i innych tam prawie nie dostepnych,GS jest 2 reczny ;( Ale i tak swordy przewyzszaja cluby. Ale wybor nalezy do ciebie.
5k na Aurei dla tego, kto przedstawi 1 sensowny argument po co blokerowi obrona.
Glacial Hero
23-11-2005, 19:32
cluby są lepsze..., bo są tańsze hehe, ale ambicje x)
A nie zauwarzyliście, że wszystko co droższe jest lepsze? np. oryginalne ubrania jak choćby adidasy czy najkęsy, drogie food typu kawior, czy homary x)
ja wole swordy. Dlaczego ?
Bardzo ważna jest dla mnie obrona. Troche to głupio brzmi, bo w końcu tarcza jest od defa. Ale dla mnie sama tarcza to nic, musze mieć jak najwięcej ;p
5k na Aurei dla tego, kto przedstawi 1 sensowny argument po co blokerowi obrona.
zeby mó demon nie zropil 350 punktow zycai mnjei tylko 340!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wiesz do kogo słać kasę, nie?
@topic: Kończ waść...
np. oryginalne ubrania jak choćby adidasy czy najkęsy
bo na Tajwanie czy gdzies tam u Zoltych Braci ze Wschodu sa 2 fabryki, robia to samo, w jednej przylepiaja znaczki Adidasa a w drugiej nie.
Dla rycka najlepsze jest AXE -.- :evul:
najlepsze dla knighta są axe z dwóch powodów . Szybciej sie nimi expi wiekszy dmg od sword\club , tanie axe ringi od palkow mozna szybko kupic bp's axe ringow
expi sie nimi o tyle szybciej o ile brightswordem od fs.
Paciorek_Paladyn
24-11-2005, 08:55
Ja osobiscie polecam Cluba wydaje mi sie to najlepsza opcja!
Ludzie zastanuwcie sie co wy piszecie !!
Radze przeczytac jeszcze raz nazwe tematu "Club czy sword...".
A wy piszecie tu o axach.
Ja osobiście wole swordy (uwielbiam FSy)
Moim zdaniem tu nie ma co gadac cluby sa zdecydowanie tansze lecz i slabsze a w tibi sila jest wazniejsza :cup: pozatym nie wzpomnielismy tu tesz ze jest jeszcze 3 rodzaj broni-axe które sa moim zdaniem najlepsze wiec u mnie jest to tak : axe>sword>club:).
mastercomputer
28-11-2005, 16:15
Dla knighta sword. Bright sword ma 36 ataku i 30 defa i waży 29.00 oz.
Silver Drag
28-11-2005, 16:28
Radze ci wybrac sworda bo jak wbijesz 100 lvl knightem (za pare lat kto wie)
a nie ma dobrej broni jednorecznej cluba (skull staff jest slaby ;p)
SworD RoX
Xavisious
28-11-2005, 17:06
Zamierzam kiedyś mieć duży lvl mam 13 lvl
jak dobrze expić i szybko zarabiać kase?? :(
The Unbreak4ble One
28-11-2005, 20:30
Ja gracz co prawda zaawansowany nie jestem, zawsze grałem Sorcem (moi koledzy i brat grali innymi :)). Dla mnie najlepszą bronią są swordy. Fakt, są drogie, ale ja wole walić droższym ale lepszym. Swordy maja tez duzy def co Knightowi przydaje sie chocby przy blokowaniu.
Descartes
28-11-2005, 20:33
Z tego co w topicu OBOWIĄZKOWO Sword. Cluby są głównie dla postaci magicznych, mają mało ATK i DEF, a najsilniejszy jednoręczny club dostępny dla normalnego Tibiaka (Skull Staff) nie może się równać z takim Bright Swordem, lub chociaż Fire Swordem.
A ze wszystkich trzech polecam Axe, bo:
- szybciej się nim expi (minimalnie, ale jednak)
- Axe ringi są dużo tańsze niż sword ringi (na Trimerze 2k za backpack)
- Fire Axe jest tańszy od Bright Sworda
Jedyną wadą jest to, że większość silniejszych broni jest dwuręczna i mają mało DEF, ale atakiem spokojnie nadrabiają.
I znowu sie zaczyna....
Kuraj, The Unbreak4ble One, powiedzcie, ile da komukolwiek tez kilka pkt defa ? Wogole cos zmieni ?
-szybciej sie nimi expi ? ostatnio przesiadajac sie z axow na cluby wcale nie zauwazylem roznicy... Moze to i prawda, ale dla przecietnego zjdacza chleba, ponizej 60 lev i 80/80 nie bedzie widocznej roznicy.
-co do ringow zgadzam sie w 100%
-FA jest tansze od brighta dopiero na swiatach, gdzie masowo urzadza sie demon hunty, ceny spadaja wtedy bardzo szybko, bo axy zalegaja setkami.. Na mlodszych swiatach relacja wyglada tak, ze kosztem slabej broni na poczatku ( spike/serpent vs barb axe ), kolo 40-45 lev sword user przesiada sie juz na bsa, a axe user musi poczekac z k-axe przynajmniej do czasu questa 60+. Ceny FA osiagaja wtedy astronomiczne poziomy, bs utrzymuje sie zawsze w granicach 20-40k.
nadal nikt nie podal sensownego argumentu po co blokerowi def broni...
Fire Dragon
02-12-2005, 22:08
Następny bezsensowny temat X(
Sword czy club?? Wez axe B)
A zresztą co ja ci bede mowil biez co chcesz B) B) B)
Moim zdaniem wez cluba jak masz malo kasy war hammera mozna latwiej zdobyc
@UP: Tutaj sie wypowiadamy o clubach i swordach.. cluby nas tutaj nie interesują:]
Sword czy club ? To niema różnicy te kilka pkt. def i atk. Chyba że masz skille 80/80, masz ponad 200lvl, twój nick to Eternal Oblivion i codziennie ubijasz min. 2 demony - wtedy poczujesz różnice.
Polecam cluby na nowych światach. Taniocha i łatwodostępne... własnie sam sie przerzucam na cluby na Luminerze, dosyć nowy świat gdzie GS kosztuje 120k. A porównywalny warhammer 2.1k.... A miałem 60/60 skille z czego te 60 w swordzie:P
Ale jak patrze na te ceny.. te 25k za fs'a i 40-50k za bs'a to mi sie nie dobrze robi... więc - nabyłem warhammera, dragon hammera i już jest 20/60:P
Cluby na nowych światach/dla graczy którzy nie grają dużo.
Swordy na starych lub średnio starych światach/dla PG.
@down: fajnie tylko że 20k to mało.. i jeszcze za GS'a 0o
Zala Milis
03-12-2005, 08:53
najlepsze sa PONOĆ swordy a cluby to dla sorkow i drutow sa dobre ze wzgledu na to ze sa lekkie i on 8lv mozna biegac z c-macem. ale ja na swoim nowym knighcie uzywam macy ze wzgledu na cene(jak dedniesz z np. GS to sie mozna zesrac bo 20k(aurea) kosztowal a jak np z warhammerem to 2k i nic sie nie stalo. Polecam CULBY :berserk:
Knight Patryk
03-12-2005, 08:55
Nie sword Nie club.Tylko AXE!!!!!!!!!!!! xD
Tomaszos
03-12-2005, 22:33
Moim zdaniem swordy sa najlepsze.Maja dobry def np bs 36atk i 30 def
Sądze ze dobrze wiesz ponieważ masz 81 lvl;p <jak coś to chyba był już kiedys taki temat(nie jeden)>
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Silent Force
Świat: Azura
Poziom: 81
Moim zdaniem swordy sa najlepsze.Maja dobry def np bs 36atk i 30 def
Fajnie ze jak masz np. dragon shielda to def broni już się nie liczy... bo dragon shield ma 32 defa- czyli więcej od defa bs'a....
@down:
No i własnie sie wczoraj na cluby przerzuciłem.. nowy server, clubów juz mam komplet (skull staff, dragon hammer i warhammer) i jakos nie narzekam. Zanim bym miał gs'a, bs'a i powiedzmy fs'a na tym servie to by jeszcze z miesiąc minął
Taka patologia
04-12-2005, 09:07
Axe najlepsze :P
Skull Staff 36atk 12def 17 oz. 1 ręczna
War Hammer 45atk 10def 85 oz. 2 ręczna
Czy to twoim zdaniem są dobre bronie?? Jeżeli tak to walcz clubami <lol>
Ja jakiś miesiąc temu zrobiłem sobie knighta i ten mój char walczy axe i wszystko jest fajnie
Topory :
Fire Axe 38atk 16def 40 oz. 1 ręczna
Dragon Lance 47atk 16def 67 oz. 2 ręczna
Swordy :
Bright Sword 36atk 30def 29 oz. 1 ręczna
Giant Sword 46atk 22def 180 oz. 2 ręczna
Te wszystkie bronie są łatwo dostępne a jak widac cluby niedają rady reszcie ale z 2 strony po update pewnie dojdą nowe bronie...
Ja tam stoje za clubami... latwo dostepne a szybciej zdobedziesz War Hammera niz takiego Giant Sworda (WH - 1-2k, GS - 12 - 80k) Poza tym... szybciej bedziesz mial Skull Staffa w rece niz takiego Bright Sworda... Wiec jednoslownie - CLUB :]
thewojtek
04-12-2005, 12:24
Axe ofc, a jesli club a sword to sword dla bardziej ambitnych
1 osoba pewnie ma tylko magic sowrda dlatego fire axe ma duzy atak i jest jedno reczny
Tego to ja nie rozumiem. Pewnie chciales powiedziec cos innego, ale dobra.
Ja wybieram swordy, bo w sredniowieczu byla to najpopularniejsza bron. Widzial ktos kiedys rycerza w lsniacej zbroi, uzbrojonego w patyk z zatknieta na koncu czaszka? No i niezle statsy :D
Snake -.-
12-12-2005, 08:06
Dla mnie wszystko dla knighta jest dobre ale cluby są stosunkowo tanie i mocne :) :berserk:
Nowohucianin
14-12-2005, 09:44
Sądze ze dobrze wiesz ponieważ masz 81 lvl;p <jak coś to chyba był już kiedys taki temat(nie jeden)>
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Silent Force
Świat: Azura
Poziom: 81
sądze ze przyda ci sie wizyta u okulisty zobacz kiedy on napisal ten post :D
wszystko żależne jest kim masz zamiar zostać wysokim lvl czy średnim ( może niskim ;p )
Jeśli mało grasz w tibie to cluby są dobre bo tanie a jeśli i tak mało grasz to pieniądze się liczą.
Jeśli na odwrót to swordy.
Jeszcze można podzielić
Na e-pvp - cluby ( bo tanie i dobre )
Rajczumen
18-12-2005, 08:59
Ja od początku używałem na knighcie (Haradrimie) Cluba
potem Warhammera(moze mam cienkie skille, ale jakos bersia skopie 33 cluba :cup:
EE! Jesli nie wiez co masz wybrac to tibia nie jest grą dla ciebie. Skoro nie umiesz wybrac tak prostej decyzji :baby:
Ale jesli tak bardzo chcesz grac w tibie to nie biez knighta tylko sorca
Problemu nie ma! Chwytasz różdżke i jedziesz :p
a jak tak bardzo chcesz grać knightem to wez cluba
tani i łatwo zdobywalny
Arek-Knajt of Pacera
22-12-2005, 11:00
Stary dla Knighta najlepsze są SWORDY!!!!
@up: Stfu!
A może jakies dowody podasz?
nie ma najlepszego typu broni, wszystko zalezy od swiata
na starych swordy sa najlepsze bo nawet te z "gornej polki" sa tanie
na srednich tu rzecz gustu, swordy jest latwiej zdobyc z questow (np bs) bo ale axe maja f-axe i d-lance
na nowcyh cluby wydaja sie najlepsze, ale biegamy z tym wh wbijamy lev no i wlasnie na wyzszych lev dalej musimy biegac z wh i ss
ja obecnie robie 3 knighta i robie go na swordy bo : 1 byl na swordy 2 byl na axe czyli teraz kolej na swordy :D
demonizator
04-01-2006, 00:28
Wpadlem sobie testowo na guardy moim nowym ryckiem ( club usr ), specjalnie dla porownania jakie hity bede dostawal ( w stosunku do tego co obrywalem poprzednim charem na swordach przy praktycznie takich samysch skillach i lepszym eq ) srednio, w przeliczeniu na guarda. Po zabiciu ~100 guardow ( proba statystyczna ) wyszlo mi, ze mniej obrywam z ss niz obrywalem z bs. Co z tego wynika ?
ci dam bardzo dobry przyklady na orcach
to
orc berseker :
Jest szybki i potrafi jednym
uderzeniem zadac cios do 190HP
ten uzywa axe
Orc Leader
Silny i zarazem wytrzymały ork. Bije słabiej od zerka, ale ma dużo mocniejszy def.
A ten sword
orc berseker szybciej padnie niz orc leader to jest najlepszy przyklady
Lord Mati
04-01-2006, 05:02
ale wy jestesce nooby paczcie kiedy on zalozyl temat i jaki ma teraz lvl temat powinien byc zamkniety
ci dam bardzo dobry przyklady na orcach
to
orc berseker :
Jest szybki i potrafi jednym
uderzeniem zadac cios do 190HP
ten uzywa axe
Orc Leader
Silny i zarazem wytrzymały ork. Bije słabiej od zerka, ale ma dużo mocniejszy def.
A ten sword
orc berseker szybciej padnie niz orc leader to jest najlepszy przyklady
Skad mozesz wiedziec jakiej broni uzywa ..
demonizator
04-01-2006, 12:23
Skad mozesz wiedziec jakiej broni uzywa ..
newbie .....
skod wiem to idzi zabij orc zerk i dowierz jaki mam loot
W takim razie czemu z beholdera leci longsword, ze scouta lognsword a ze scaraba jakistam club ? Czemu z goblinow leca toporki jak gobosy rzucaja kamieniami ? Co ma loot do sposobu ataku ?
Danek_91
06-01-2006, 11:33
Moim zdaniem dla knighta najlepsze sa Topopry(axe), sam ich używam, może na początku jest trudno zdobyć dobrego axe, ale i tak mi to nieprzeszkadza bo na początku zawsze skilluje. Ja bym polecał Axe , Po desercie praktycznie nie musisz nic dokladac do zakupu Fire Axe(Atk:38 Def:16), w zaleznosci od servera...
name: Jacho'Soul
profesja: Knight :crusader:
level:9+ :baby:
skille:51/52++(ciągle rosną)
m level: 3+ :cup:
Lord von Shadow
06-01-2006, 16:18
nie chciało mi sie czytać reszty postów :p więc powiem tylko tyle:
AXE ROXXX!!!
i ani club i ani sword mu nie dorównaja ;) był nawet temat poswiecony porównaniu all broni ale nie pamiętam linku ;(
To zależy od servera na jakim grasz na nowych servach walczy się Axem (ja tam zawsze walczyłem axem) a na starych swordami :) według mnie :]
nie chciało mi sie czytać reszty postów :p więc powiem tylko tyle:
AXE ROXXX!!!
i ani club i ani sword mu nie dorównaja ;) był nawet temat poswiecony porównaniu all broni ale nie pamiętam linku ;(
Też sie ciesze, ale tutaj o axe'ach nie rozmawiamy -.-
I nie mów ze nie dorównują... to zalezy jak kto woli. Potęzna siła ataku i kupa wydanej kasy na bron, troszke gorsza ale nadal olbrzymia siła ataku i duzo kasy wydanej na broń a moze srednia broń za niską cene ?.
TECHNICZNY PUNKT WIDZENIA: Temat moze stary ale na topie wiec moze napisze cos od siebie.. jezeli chodzi o knajta oczywiscie cluby odpadaja poniewaz w dalszej perspektywnie nie ma rownowagi dla SOV i SCA. A co do tego czy miecze czy topory... co za roznica lol? to zasadniczo tylko kwestia indywidualnych upodoban (czytaj. co mi sie bardziej podoba z wygladu) jako ze axe troszke lepsze w ataku a swordy troszke lepsze w defie. I nie uwazam zeby 2 punkty ataku (mowie o sca-sov) czy 5 punktow defa sprawialo wybitna roznice.. obiema broniami wyskillowany knajt bedzie wymiatal.. ja osobiscie wybralem miecze z powodu ice rapiera, ktorego odpowiednika wsrod toporow nie znajdziesz.. ale przeciez ice rapier to nie bron powszednia.. zrobcie sobie wyliczanke, losowanie, cokolwiek.. naprawde nie ma zasadniczej roznicy miedzy axe a swordem.. inaczej.. nie ma wielkich roznic.. moze jedynie w wagach warto sie przyczepic.. ale dla knajta? ktory i tak ma mase capa? nie warto sie klocic.
INNY PUNKT WIDZENIA: Jezeli swerwer jest nowy.. warto wybrac latwiej dostepne rzeczy.. pomyslmy.. BS... 45 lvl.. nic wielkiego do pokonania.. GS.. loot z behemota/demona lub banshee quest 60 lvl. Faxe.. 60 lvl quest lub loot z demona, drag lance quest na 70 lvl lub loot z BK.. wydaje mi sie ze nie ma wielkich roznic takze.. wiec werdykt ponownie.. ze slabszych.. serpernt sword jako loot z draga badz Draconia quest od 25 lvlka. Spike sword z questa bez bramki.. wymagana niewidka. Dwarven axe.. dwarf quest od 32 lvlka, MOTLS 30 lvlek. Knight axe z deep fibula badz loot z BK. Tak wiec na poczatku minimalnie latwiejszy do zdobycia sword jest. ale jako o technike.. nie ma roznicy specjalnej miedzy bronmi.
Na starych, polotrarocznych serwerach srednia ilosc graczy 100+ wynosi okolo 60-70. Mniej niz polowa z nich to rycki, dzielac to jeszcze przez 2 uzyskujemy nieco zawyzona ilosc ludzi walczacych SCA/ SoV. Wystarczy porownac z iloscia ryckow wogole, wyjdzie jak na dloni ze zdecydowana wiekszosc nigdy nie zdobedzie tego typu broni innym sposobem jak kradzieza. A clubami mozna wysoki level wbijac rownie dobrze jak sword/axe, statystyka ataku jest prownywalna ( jesli wg ciebie 1-2 pkty ataku nierobia roznicy ), roznice w defie latwo zrownowazyc skillami, ew nieco wiekszymi wydatkami na uhy.
Za to przewaga clubow jest niesamowita na nowych swiatach,gdzie za 350 gp w sklepie dostajemy bron porownywalna ze spikeswordem, za 540 gp bron silniejsza ( i to wyraznie przy niskich skillach ) niz serpent, od 32 lev dwureczna na poziomie gsa, a jednoczesnie za psie pieniadze DH na poziomie K-axa, ktorego pierwszy raz mozna zdobyc z OF, do ktorego aktualnie potrzeba sorca 60+ ( chyba ze jakis knight odwazy sie to zrobic z exori ). To jest znacznie wyrazniejszy imbalans niz na normalnym swiecie ponizej 90+ levela.
Ale to wiesz.. albo rozwazamy bronie w kategori OGÓLNE albo w kategori DLA LUDZI KTORZY W ZYCIU NIE ZROBIA ANNI/nie kupia sca/sov. Ale przyznaje ze na nowych swiatach cluby w zdobywaniu rox.. jednak ja zwrocilem uwage na dostepne typy na typowym swiecie dla ludzi ktorzy mysla o przyszlosci :P :).
Jeden z moich pierwszych tematów na tym forum... Zamykam, bo wiekszosc postow stracila swoja waznosc przez kolejne update a podobnych tematow powstalo juz mnostwo, traktujacych do tego o wszystkich rodzajach broni, a nie tylko o dwoch.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.