zaloguj się

Pokaż pełną wersje : ghostland

Skalam of Secura
26-05-2005, 21:12
Witam , mam takie pytanie czy przy skalach distanse - 43 , shield - 19 , dam rade przejsc przez zrespiony ghostland do fire devila i dam rade jemu ?

phoneix
26-05-2005, 21:14
A lvl ? przy FD jest to wazne, gdyz silnie bije z ognia... jednak z takim distem watpie tak czy siak zebys go zsolowal

Skalam of Secura
27-05-2005, 04:40
bylem i ghule na 3 strzaly mialem , no chyba ze po exura to na 5 ;] fire devil dednal ale niestety tylko blank w locie ;]

Rybzor
27-05-2005, 12:56
Watpie zebys zdołał tam dojsc, po drodze masa umarlakow, z tymi skilami za duzo nie zdzialasz :]

Evul Indigo
27-05-2005, 15:46
I tutaj sie liczy taktyka.
Jezeli bedzie kilka ghouli - radze uzyc run obszarowych.
Brac UHy/IHy.
Ja osobiscie pallkiem na 13 lvlu ze skillem 45 dista ubilem FD z 1 Uhem, ale loot sie zwrocil w 100% - Guardian Shield.

XyZ
27-05-2005, 16:04
To wedlog mnie jedno z lepszych miejsc na zdobywanie expa :)
... ale ty musisz jeszcze poczekac, jesli ci zycie mile :p

Skalam of Secura
27-05-2005, 16:21
moj lvl 15 - mlv 7 , distanse 44 i shield low :P

Leon kameleon
27-05-2005, 17:21
na 7 mlvl nie mozesz uzywac niewidki. ja ci radze wziasc kilka uhów lub ihów i wziasc jeszcez kilka hmmów. powinienes dac rade. B) B)

malyjanek
27-05-2005, 17:24
no przeciez napisal wyzej ze byl i dal rade ;) ale ja Ci dawalem male szanse na tym Fd bo jak zaspamuje swoim ogniem to moze byc ciezko :p

Skalam of Secura
27-05-2005, 20:53
dam moje screenshoty z moich solo jeszcze dzis ;]

Hadi
27-05-2005, 22:05
raczej pokonasz z uhami i inymi runami :). (ale skille bys mugl podwyrzszyć)

shymchuck
27-05-2005, 22:42
Po drodze pełno umarlaków? o ile się nie mylę to tam są 2 skeletony :/ Z boku jak wyjdą to te 2 ghule z lewej i 2 z góry ale jak idziesz prosto na fd to są 2 skelety. No a jak zejdziesz na doł to nawet jak będą ghule to wystarczy 1 czy 2 gfb fire devila i ghule masz z głowy. A co do firedevila to kusza w rękę i dajesz radę z uhami oczywiście. Widzę, że dałeś rade ale waliłeś z kuszy czy łuk?

Skalam of Secura
27-05-2005, 23:04
kusza :P my right hand :P poszlo 11 boltow .

!Mirmi!
03-06-2005, 14:45
No ja bym ci radził wziąśce ze sobą sorca z niewidka :) wtedy to naprawde można wymiatac :) ja z moim kumplem od 10 LV chodzilismy na ghostland :) i DS szly jeden za drugim ja z hmm on z strzal :D a nie licz na loot z DS jak ci sie trafi Guardian shield to masz wielki fart :] Radze ci sie skumplowac z kims i powymiatac troche :] A mozesz przy okazji wykonac latwy quest :] See ya on Tibia :D:D:D

Evul Indigo
03-06-2005, 20:59
no przeciez napisal wyzej ze byl i dal rade ;) ale ja Ci dawalem male szanse na tym Fd bo jak zaspamuje swoim ogniem to moze byc ciezko :p
Spamuje tylko wtedy, gdy dostanie wieksze hity lub gdy sie do niego podejdzie.

Gerod
03-06-2005, 22:04
Proponuje dobić skille to 80/60, i z bełtami+hmm+stealth ringiem dasz rade. Wcześniej to strata amunicji i runów...

Stefan12532
03-06-2005, 22:15
Jak przeniosa to do "profesje" to pogadamy ...

Mordor
04-06-2005, 11:12
To wedlog mnie jedno z lepszych miejsc na zdobywanie expa :)
... ale ty musisz jeszcze poczekac, jesli ci zycie mile :p

Według mnie najlepszym miejscem dla palka na zdobywanie expa jest POH, ale trzeba znac teren, expiac przy swiatynii na szkieletach, ghoulach, dsach i od czasu do czasu na cyklopach, exp leci naprawde szybko. Jedyna wada jest to, iż trzeba uważać na lurowane GSy.

Tony ^^
04-06-2005, 16:47
OMG Co to za post...

PS. Dla palka najlepsze są Thomby (Bonebeasts, Vampires, Skeletons, Crypt Shlambers, Ghouls I necro.... Na behe nieradze)
Oraz Fibula Deeper!!
Sporo Dl'i Dragonow!! Schodzi duzo Uhs! i bramka lvl

!Mirmi!
04-06-2005, 21:13
a czy moze mi ktos powiedziec , na ktorym pietrze jest GS , bo chyba mowimy o ghostlandzie przy carlin

Hehe a więc tego GS'a to ja znam :P Wpadłem do niego hehe. Jak spotkasz bardzo bardzo bardzo dużą ilośc Poisonów z wileką ilośćie dziur, to na zachodzniej ścianie w dolnym rogu jest takie zejśćie... Uwaga!!! nie da się z tamtąd wyjść nie licz na to, że sobie zobaczysz jak tam jest :] Wchodzisz musisz zabic albo mieć farta jak mój kumpel :) Ktoś akurat robił Quest i sie nie zrespałnował hehehe :]

Mikhalov
04-06-2005, 22:06
@ mógłbyś na mapce zaznaczyc ??

a czy oplaca sie 10 lvl pallem skill dyst 55 expic tam bezpiecznie z łukie i strzałami czy raczej wybrac bolty??

!Mirmi!
04-06-2005, 22:35
Powiem ci tyle na Palku to sie troche znam, była to maoja 1 postać :P Ale tak Bolty są tylko na lepsze potworki ! Albo przy dlugich huntach. Najlepiej to lataj z łukiem mój Kumpel (Sir Gałka) latał ze mna na DS już na 12 LV. Coprawda zaliczył deda :P:P:P Ale to przez jego głupote :] Mówiłem uciakaj a on chciał dobić bo DS zostało 3 HP :P Hehehe zdarza się :P skile 55 na ghsotland są dobre :] nic cie nie zaskoczy. Chyba że DS najlepiej to latać na niego w 2. A zapomnialem. Runy potrzebne na GL: ok. 4 UH przy krótkich huntach. Więcej (szczególnie sorc, drut bo maja mało życia) przy dłuższych. Z 10 hmm bo może cię zaskoczyć parę potworków, i Kilka GFB. W niektórych miejscach są potęrzne respy 8o Naprawde wspaniały EXP :) Screen zaraz będzie niestety tylko na mapie. Nie chce mi sie iść :P:P:P MAcie pytania do GL piszcie :)

!Mirmi!
04-06-2005, 23:33
A oto i obiecane screeny :)

Więc to jest wejście do groty w której można spoktać się z GS.
http://gmt.mohaa.lublin.pl/a.jpg
Oto wejście do groty z Poisonami...
http://gmt.mohaa.lublin.pl/b.jpg
A to sama grota :]
http://gmt.mohaa.lublin.pl/c.jpg
Dalej jest GS.
Prosiliście o screeny, to macie :)

A ta grota jest dość mała więc trzeba się dobrze wyposarzyć w EQ i runy abo pokonać GSa :) heheh pozatym jak już mówiłem nie da się z tamtąd wrócic także lepiej go nie odwiedzajcie :) Nie lubi gości :)