Pokaż pełną wersje : ghostland
Skalam of Secura
26-05-2005, 21:12
Witam , mam takie pytanie czy przy skalach distanse - 43 , shield - 19 , dam rade przejsc przez zrespiony ghostland do fire devila i dam rade jemu ?
A lvl ? przy FD jest to wazne, gdyz silnie bije z ognia... jednak z takim distem watpie tak czy siak zebys go zsolowal
Skalam of Secura
27-05-2005, 04:40
bylem i ghule na 3 strzaly mialem , no chyba ze po exura to na 5 ;] fire devil dednal ale niestety tylko blank w locie ;]
Watpie zebys zdołał tam dojsc, po drodze masa umarlakow, z tymi skilami za duzo nie zdzialasz :]
Evul Indigo
27-05-2005, 15:46
I tutaj sie liczy taktyka.
Jezeli bedzie kilka ghouli - radze uzyc run obszarowych.
Brac UHy/IHy.
Ja osobiscie pallkiem na 13 lvlu ze skillem 45 dista ubilem FD z 1 Uhem, ale loot sie zwrocil w 100% - Guardian Shield.
To wedlog mnie jedno z lepszych miejsc na zdobywanie expa :)
... ale ty musisz jeszcze poczekac, jesli ci zycie mile :p
Skalam of Secura
27-05-2005, 16:21
moj lvl 15 - mlv 7 , distanse 44 i shield low :P
Leon kameleon
27-05-2005, 17:21
na 7 mlvl nie mozesz uzywac niewidki. ja ci radze wziasc kilka uhów lub ihów i wziasc jeszcez kilka hmmów. powinienes dac rade. B) B)
malyjanek
27-05-2005, 17:24
no przeciez napisal wyzej ze byl i dal rade ;) ale ja Ci dawalem male szanse na tym Fd bo jak zaspamuje swoim ogniem to moze byc ciezko :p
Skalam of Secura
27-05-2005, 20:53
dam moje screenshoty z moich solo jeszcze dzis ;]
raczej pokonasz z uhami i inymi runami :). (ale skille bys mugl podwyrzszyć)
shymchuck
27-05-2005, 22:42
Po drodze pełno umarlaków? o ile się nie mylę to tam są 2 skeletony :/ Z boku jak wyjdą to te 2 ghule z lewej i 2 z góry ale jak idziesz prosto na fd to są 2 skelety. No a jak zejdziesz na doł to nawet jak będą ghule to wystarczy 1 czy 2 gfb fire devila i ghule masz z głowy. A co do firedevila to kusza w rękę i dajesz radę z uhami oczywiście. Widzę, że dałeś rade ale waliłeś z kuszy czy łuk?
Skalam of Secura
27-05-2005, 23:04
kusza :P my right hand :P poszlo 11 boltow .
No ja bym ci radził wziąśce ze sobą sorca z niewidka :) wtedy to naprawde można wymiatac :) ja z moim kumplem od 10 LV chodzilismy na ghostland :) i DS szly jeden za drugim ja z hmm on z strzal :D a nie licz na loot z DS jak ci sie trafi Guardian shield to masz wielki fart :] Radze ci sie skumplowac z kims i powymiatac troche :] A mozesz przy okazji wykonac latwy quest :] See ya on Tibia :D:D:D
Evul Indigo
03-06-2005, 20:59
no przeciez napisal wyzej ze byl i dal rade ;) ale ja Ci dawalem male szanse na tym Fd bo jak zaspamuje swoim ogniem to moze byc ciezko :p
Spamuje tylko wtedy, gdy dostanie wieksze hity lub gdy sie do niego podejdzie.
Proponuje dobić skille to 80/60, i z bełtami+hmm+stealth ringiem dasz rade. Wcześniej to strata amunicji i runów...
Stefan12532
03-06-2005, 22:15
Jak przeniosa to do "profesje" to pogadamy ...
To wedlog mnie jedno z lepszych miejsc na zdobywanie expa :)
... ale ty musisz jeszcze poczekac, jesli ci zycie mile :p
Według mnie najlepszym miejscem dla palka na zdobywanie expa jest POH, ale trzeba znac teren, expiac przy swiatynii na szkieletach, ghoulach, dsach i od czasu do czasu na cyklopach, exp leci naprawde szybko. Jedyna wada jest to, iż trzeba uważać na lurowane GSy.
OMG Co to za post...
PS. Dla palka najlepsze są Thomby (Bonebeasts, Vampires, Skeletons, Crypt Shlambers, Ghouls I necro.... Na behe nieradze)
Oraz Fibula Deeper!!
Sporo Dl'i Dragonow!! Schodzi duzo Uhs! i bramka lvl
a czy moze mi ktos powiedziec , na ktorym pietrze jest GS , bo chyba mowimy o ghostlandzie przy carlin
Hehe a więc tego GS'a to ja znam :P Wpadłem do niego hehe. Jak spotkasz bardzo bardzo bardzo dużą ilośc Poisonów z wileką ilośćie dziur, to na zachodzniej ścianie w dolnym rogu jest takie zejśćie... Uwaga!!! nie da się z tamtąd wyjść nie licz na to, że sobie zobaczysz jak tam jest :] Wchodzisz musisz zabic albo mieć farta jak mój kumpel :) Ktoś akurat robił Quest i sie nie zrespałnował hehehe :]
Mikhalov
04-06-2005, 22:06
@ mógłbyś na mapce zaznaczyc ??
a czy oplaca sie 10 lvl pallem skill dyst 55 expic tam bezpiecznie z łukie i strzałami czy raczej wybrac bolty??
Powiem ci tyle na Palku to sie troche znam, była to maoja 1 postać :P Ale tak Bolty są tylko na lepsze potworki ! Albo przy dlugich huntach. Najlepiej to lataj z łukiem mój Kumpel (Sir Gałka) latał ze mna na DS już na 12 LV. Coprawda zaliczył deda :P:P:P Ale to przez jego głupote :] Mówiłem uciakaj a on chciał dobić bo DS zostało 3 HP :P Hehehe zdarza się :P skile 55 na ghsotland są dobre :] nic cie nie zaskoczy. Chyba że DS najlepiej to latać na niego w 2. A zapomnialem. Runy potrzebne na GL: ok. 4 UH przy krótkich huntach. Więcej (szczególnie sorc, drut bo maja mało życia) przy dłuższych. Z 10 hmm bo może cię zaskoczyć parę potworków, i Kilka GFB. W niektórych miejscach są potęrzne respy 8o Naprawde wspaniały EXP :) Screen zaraz będzie niestety tylko na mapie. Nie chce mi sie iść :P:P:P MAcie pytania do GL piszcie :)
A oto i obiecane screeny :)
Więc to jest wejście do groty w której można spoktać się z GS.
http://gmt.mohaa.lublin.pl/a.jpg
Oto wejście do groty z Poisonami...
http://gmt.mohaa.lublin.pl/b.jpg
A to sama grota :]
http://gmt.mohaa.lublin.pl/c.jpg
Dalej jest GS.
Prosiliście o screeny, to macie :)
A ta grota jest dość mała więc trzeba się dobrze wyposarzyć w EQ i runy abo pokonać GSa :) heheh pozatym jak już mówiłem nie da się z tamtąd wrócic także lepiej go nie odwiedzajcie :) Nie lubi gości :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.