Pokaż pełną wersje : ExCaLiBuR
zaciekawila mnie sprawa z excaliburem wiecie cos na tamat tego przedmiotu??Legenda tegoz miecza jest bardzo ciekawa;] B)
Azazel'Death-Warrior
27-05-2005, 16:21
Jeśli już to ExcalibuG (a nie Excalibur) :) Popytaj się spoconego cyklopa, imperatora kazo, władców Tibijskich itp. :P Powiem Ci tyle że jak dobrze pogadasz to troszkę się dowiesz, ale i tak go nie zdobędziesz :P
Wiele osób twierdzi że Excalibug to Warlord Sword, ale to nie jest prawda :) Można to wywnioskować z rozmowy ze spoconym cyklopem ;)
Pzdr
Azazel'Death-Warrior
27-05-2005, 17:24
o.0 Nie wiedziałem że można go zobaczyć ;) Jeśli byłbyś łaskaw do daj ss'a :>
Zapomnial bym.
17:16 You see a excalibug sword (Atk:53 Def:31).
17:16 You see a mighty axe (Atk:99 Def:99). -.-
Przed exca~ powinno być 'an'.
Excalibug istniał dawno temu i nic więcej o nim nie wiadomo. Jak chcesz dowiedzieć się o nim więcej popytaj pierwszą ekipę z Antici typu: Pytru, Smoked itp.
Zapomnial bym.
17:16 You see an excalibug sword (Atk:53 Def:31).
Kogo próbujesz oszukać ?
extremepatrick
27-05-2005, 19:03
Dajcie jakiegoś ss'a z tym swordem. Ciekawa historia. Jak będe miał czas zbadam dogłebnie tę sprawę. Popytam władców miast. Zbiore ekipe. A gdzie ten spocony cyklop??
Mimo-vader
27-05-2005, 19:11
Kogo próbujesz oszukać ?
Chyba przed samogłoskami stawia sie "an" a nie "a" znawco ty .... X(
A wogóle to w twoim podpisie powinno być "Thieves" zamiast "Thiefes". Widać ze jesteś rodowitym Anglikiem 8o
Cyklop jest w Ab'Dendriel. Miecza nie ma.
@Mały kotek
Zauważyłem, że w każdym temacie starasz się zwrócić na siebie uwagę(pisząc ciekawe głupoty).
shymchuck
27-05-2005, 22:26
Dajcie jakiegoś ss'a z tym swordem. Ciekawa historia. Jak będe miał czas zbadam dogłebnie tę sprawę. Popytam władców miast. Zbiore ekipe. A gdzie ten spocony cyklop??
Jak ty nie wiesz gdzie jest spocony cyklop to raczej wiele nie zdziałasz :P
Zbiore ekipe.
no jak majac 16lv (tak pisze w twoim opisie) zbierzesz ekipe to se mozecie
na ghula najwyzej pojsc, a nie na questa ktory byl by ultra trudny(zaznaczam, BYL BY, bo napewno go nie ma)
Podobno Warlord Sworda (Mniemanego Excalibuga) można było zdoyć przed gwiazdkowym update z jakiegoś Questa. Nic więcej mi niewiadomo.
@down: Wiesz mogę się mylić :) Uważam, że są to te same rzeczy, ponieważ kiedyś widziałem screena z Tibi zdaje się 7.1 lub starszej. Na wysepce leżał
Warlord Sword, a na look pisało You see Warlord Sword. It's the legendary Excalibug czy coś w tym stylu.
Azazel'Death-Warrior
28-05-2005, 17:57
OLOL: Warlord Sword i Excalibug to nie to samo. Zapytaj spoconego cyklopa o jedno i o drugie :) Odpowie zupełnie coś innego :>
evilKRIK
28-05-2005, 18:26
Czego cipy usuwają? Za niedlugo będzie tylko dagger, club i hand axe!
Zobaczccie ile questów znikło, ile itemów stało się nie dostępnych! Usuwają najlepsze tajemnice tibi!
Wie ktoś może CZEMU?
a moze questy na te rare sa, ale nikt ich nie odkryl?-.-
buhahahahahahahhahahahahahahahahhahahahah mighty axe to tak jak ja bym napisał
you see a ancient kupsko.It weights 3000000 oz.
LOL LOL LOL LOL LOL
Plotki głoszą, że Excalibur leżał kiedyś na jakiejś małej wyspie i strzegły go Demony.Do tej wyspy można było dostać się na miotle.Widziałem kiedyś ss'a, jak znajdę to dam.
Edit:
Mam :D
http://www.tibia-alumni-society.net/cobalt-tower/Screenshots/images/Various/broom.jpg
powiem tyle mi to wygląda na fake:>
@up: Wiesz to byl stary klijent Tibii. A my mozemy sobie tylko gdybac :P
Ja nie twierdzę, że ta fota to nie fake.Ale znalazłem i dałem na 4um.
Tak to jest fake zrobiony przez kogos w odpowiedzi na pytanie po co komu witches broom - jak widac zart sie udal i plotka poszla na swiat.
tak jest to fake na pewno
no co wy , to nie fake napewno
czy ktos przez sekunde ,yslal ze to prawda
rany dzieci i o co wy sie kłucicie?? to są itemy stworzone przez cipsoft na początku kariry tibi po to żeby ułatwić gre pierwszym graczą, teraz te itemy są poblokowane bo strach pomyśleć co by sie działo gdyby na każdym serwie było po 12 MLS i to w rękach knightów ze 100+ lvl, gadacie poniecacie sie tymi przedmiotami a część z was nigdny nawet nie trzymała w ręku bright sworda, dajcie sobie spokoj nikt nigdy z was ich nie bedzie posiadal i tyle, koniec tematu, a gadanie o zwolaniu ekipy (kolesie z lvl 20 moze 30 umiejącymi sie tylko przedstawić w języku angielskim ) jest żałosne
rany dzieci i o co wy sie kłucicie?? to są itemy stworzone przez cipsoft na początku kariry tibi po to żeby ułatwić gre pierwszym graczą, teraz te itemy są poblokowane bo strach pomyśleć co by sie działo gdyby na każdym serwie było po 12 MLS i to w rękach knightów ze 100+ lvl, gadacie poniecacie sie tymi przedmiotami a część z was nigdny nawet nie trzymała w ręku bright sworda, dajcie sobie spokoj nikt nigdy z was ich nie bedzie posiadal i tyle, koniec tematu, a gadanie o zwolaniu ekipy (kolesie z lvl 20 moze 30 umiejącymi sie tylko przedstawić w języku angielskim ) jest żałosne
Mam rozumiec, ze CipSoft odkryl przed toba wszystkie swoje tajemnice? Kilka dni temu Steve powiedzial w wywiadzie, ze wszystkie legendarne przedmioty albo mozna zdobyc teraz, albo w przyszlosci pojawia sie questy z nimi.
powiem tyle mi to wygląda na fake:>
A ja się z nim zgadzam. Uważacie że gdyby to był quest, to miecz leżał by sobie tak po porstu na ziemi, a nie w skrzyni ?
@pacek... piszesz, ze wiekszosc z nas nie trzymala nigdy BS'a a sam masz 12 lvl -.-
Niektóre questy, można zrobić tylko jedna osoba raz dziennie np. Ornamented Shield Quest. Z tym może być podobnie. Niestety wygląda na to, iż to jest fake. =)
Niektóre questy, można zrobić tylko jedna osoba raz dziennie np. Ornamented Shield Quest. Z tym może być podobnie. Niestety wygląda na to, iż to jest fake. =)
No własnie. To może być jak z yetim. Przedmiot respi się w jakimś prawie nie dostępnym miejscu (albo w dodatku je zmienia by nie było tak łatwo) co jakiś (długi) czas, bo czym bezpowrotnie znika na kolejny nieokreślony czas.
Co do tego zdjątka. Nice, nice, a by dostać się basiliska trzeba kupić rotworma w Kazoordon by wykopał tunel. :evul: Sorry, ale to jest 100%-owy fake.
[...]Kilka dni temu Steve powiedzial w wywiadzie, ze wszystkie legendarne przedmioty albo mozna zdobyc teraz, albo w przyszlosci pojawia sie questy z nimi.
Czyżby przeciek dotyczącego następnego update? Czyżby CipSoft chciałby żeby rare pojawiały się częściej? Ciekawe... w takim razie pewnie pojawią się nowe i ciekawsze rare. :) Ale mimo to w to nie wierzę... :p
@Down: Eeee... tam gdzie masz liste tematów na danym podforum, naciskasz w miejscu gdzie tutaj pisze "Odpowiedź", to tam pisze "Nowy temat". Tylko nie zakładaj jakiegoś bzdurnego tematu.
Pytanie:
Jak złozyc nowy temat ?
Według mnie tego questu nie ma i już go nie przywrócą. A co do questów to demon legsy respi się chyba raz na pół roku :>
Według mnie tego questu nie ma i już go nie przywrócą. A co do questów to demon legsy respi się chyba raz na pół roku :>
na pol roku? ja chyba znam codzienny resp-.-, jak masz tak pisac to nie pisz nic najlepiej
Ktoś powiedział że Cip'y powywalali best rary. Ale jak już Gremlin powiedział że dodali inne... teraz ten djeen sword, potem pewnie jakiś club, coś z przypakowaniem druta... poczekajcie.... warto sobie poszukać, może, może coś się dowiecie :D
A i co do tego kolesia co ma 12 lvl i mówi że połowa z nas nietrzymała bs'a w ręce to ja mówie że trzymałem -,- g legi nosiłem :D demon shielda dzierrzawie, a ty z knife... nie bez przesady w studded secie i z short swordem biegasz?, po demonach odrazu ?
Moim marzeniem jest poprostu dorównać mojemu autorytetowi Tibijskiemu <Hideharu> i coś od siebie dodać do gry, może kiedyś nadaży się okazja...
To tyle :D
zrobiłem tak bo mi się post 2 razy napisał :P
blackregis
31-05-2005, 21:30
Steve powiedział, ze wszystkie przedmioty legendarne można juz teraz zdobyć, albo będzie można po następnych updatach, ale po co ? Ano, żeby przyciągnąć rzesze ludzi do przeszukiwania wysp pacc-ów, do grania, tym samym do kupowania packów (kasa, kasa). To sie nazywa trik reklamowy xD.
PS: I tak nigdy nie udowodnimy mu, że kłamał, zawsze ma odpowiedź - "nie znaleźliście !" :)
Ojoj widze, że zjeżdzamy z tematu. Ja tam lubie takie tibijskie mity. Wnoszą to coś do gry i odrazu masz chęć to znaleść. A wracając do Excaliburga... Słyszałem, że podobno jest on gdzieś na PoHu ale to nie są 100% pewniackie dane i nie zalewajcie mnie falą postów pt. "Omg noob" albo "Omg fri ityns gdzie to dokładnie jest...". I wogóle myśle, że Excaliburg to jednak ten Warlord Sword bo przecież gdyby to nie był on to ktoś musiałby go mieć w tibi co nie? Bo każdy rar z tibi ktoś ma...
Gensioorek
01-06-2005, 19:00
Hello!!
Sorry ze razie nie moge nic wiecej powiedziec o Excalibug'u bo niestety nic o nim nie wiem, ale mam pytanko: jak sie gada ze Sweaty Cyclopem???
Jezeli to nie sprawi klopotu to prosze o odpowiedz....
Axe Master
01-06-2005, 20:02
Wolałbym jakiś fajny axe niż exalibur. Wracając do tematu pewnie excalibur jest dostępny z jakiegoś bardzo bardzo trudnego qestu (np zabić 6 demonów solo) lub jest to tylko zachęta do kupowania pacc :D
P.S. Wyraziłem w tym poście moje zdanie nie wiem jak jest na prawdę więc nie piszcie postów w stylu ''ALE NOOB''
Wolałbym jakiś fajny axe niż exalibur. Wracając do tematu pewnie excalibur jest dostępny z jakiegoś bardzo bardzo trudnego qestu (np zabić 6 demonów solo) lub jest to tylko zachęta do kupowania pacc :D
P.S. Wyraziłem w tym poście moje zdanie nie wiem jak jest na prawdę więc nie piszcie postów w stylu ''ALE NOOB''
Na wstepie powiem ze nie mam zamiaru nazwac cie n00bem ;) Ale np. dla wysokolevelowego sorca 6 demonow to nie taki problem xD nie wspominajac o Cachero :D.
Axe Master
01-06-2005, 20:41
Podałem tylko przykład. Od razu thanks, że nie chesz mnie noobem nazywać :D
sceptile
01-06-2005, 21:13
Słyszałem, że podobno jest on gdzieś na PoHu
Jeśli na PoHu, to pewnie gdzieś w knight watch tower, czy jak to tam
nie zalewajcie mnie falą postów pt. "Omg noob" albo "Omg fri ityns gdzie to dokładnie jest...".
Spox, przecież wszyscy wyrażają tu swoje pomysły
Na wstepie powiem ze nie mam zamiaru nazwac cie n00bem ;) Ale np. dla wysokolevelowego sorca 6 demonow to nie taki problem xD nie wspominajac o Cachero :D.
No widzisz, mylisz się... Dajmy np. Anihilator Quest, trzeba zabić tylko 2 demony (bije 6 ale to z daleka nie z bliska) i na tym questcie padają 100+ knightci którzy napewno mają wiecej hp od Cachero a już napewno od "wysokolevelowego sorca" więc taki sorc nie miałby szans...
@Up: W pewnym stopniu pewnie sie myle... ale knighci np. nie moga uzywac takich ofensywnych run jak sd albo inne fajne runki zreszta maja tez mana shilda i inne bzdety.
Marek to
02-06-2005, 18:55
LOL!!!
6 demonow dla 110+ sorcka?
lol
powiem tylko tyle :
Jakby byl taki quest to nic trudnego dla takiego sorca
A co do Anhilatora hmm... 100+ rycki gina poniewaz demon jest twardy do zabicia wiec biora do swojej ekipy na tego questa paladynow albo poprostu wala sami z burst arrowsow
Cachcero wykonal Anhilatora (to dla tych ktorzy niewiedzieli:P)poszlo tam 4 sorcow
walnelo 2-3 Ue i all demony leza
Sprawa byla latwa bo to server non-pvp a na takiej np Antice to problem troszke ale zrobili 4 sorcow na Antice
*** ze za 2 podejsciem ale zrobili:)
Widziałem na innych forach zdjęcie z Excalibugiem. Na ŻADNYM nie piperzyli że "fake, fake". Ofkorz na tibia.pl - "tak, tak fake"
Chyba móżgi NIEKTÓRYCH to fejki...
Widziałem na innych forach zdjęcie z Excalibugiem. Na ŻADNYM nie piperzyli że "fake, fake". Ofkorz na tibia.pl - "tak, tak fake"
Hehe fajne podoba mi sie :D
Glorfindel
03-06-2005, 14:28
Pisownia twoja wręcz mnie zadziwia..
Ofkorz?=Of course..
fejki?=fake
Naucz sie chlopcze pisać,a później zacznij pisać na forum.
Co do tematu wszystko jest możliwe :)
Pisownia twoja wręcz mnie zadziwia..
Ofkorz?=Of course..
fejki?=fake
Naucz sie chlopcze pisać,a później zacznij pisać na forum.
Co do tematu wszystko jest możliwe :)
I po co sie czepiasz... to taki "slang" uzywa sie go zeby bylo nieco latwiej szybciej :P itp. -.-
@down: ****a, jeszcze lepszy... sam jestes fake -.- to stara Tibia byla!! Ludzie omfg. Nie pieprzcie glupot -.- kiedys tibia nie wygladala tak jak teraz!
Yoh Asakura
03-06-2005, 16:42
Przecież ten fake znaczy screen to fake.Jaka brzydka grafika i postać -.- .
@Edit:
Oto odpowiedz na WRS od sweaty cyclops:
16:47 Smoczy Palladyn: Warlord Sword
16:47 a sweaty cyclops: Do lil' one want to trade a warlord sword?
16:47 Smoczy Palladyn: yes
16:47 a sweaty cyclops: You not have stuff me want for.
A oto odpowiedz na Excalibug:
16:48 Smoczy Palladyn: excalibug
16:48 a sweaty cyclops: Me wish I could make weapon like it.
Więc raczej WRS i Excalibug to co innego >.<
na pol roku? ja chyba znam codzienny resp-.-, jak masz tak pisac to nie pisz nic najlepiej
Ta, ty znasz codzienny resp i jeszcze może zrobiłes questa na demon legsy.
Arcymag Kręgu wody
06-06-2005, 18:39
O.o A sweaty cyclops widac ze moze zrobic excalibug ale z czego.
Bo sam mowi: Me wish I could make weapon like it.
Hmmmmm...
Gracz Tibii
06-06-2005, 20:57
O.o A sweaty cyclops widac ze moze zrobic excalibug ale z czego.
Bo sam mowi: Me wish I could make weapon like it.
Hmmmmm...
Jak to przetłumaczyłem to wyszło że Zrobienie excalbuga to jego marzenie.
Hubus Puchatek
07-06-2005, 15:26
ewentualnie umie go zrobić, ale nie może znaleść potrzebnych do tego składników...
Misiu Wielki
07-06-2005, 16:09
Tłumaczenie (moim zdaniem):
Marzę, bym umiał zrobić broń taką jak ta(Excalibug).
Lord Fakolpet
07-06-2005, 17:19
powiem jedno.. OMG!!
-_- nie mistrz
14-06-2005, 15:01
Coś kiedyś !!SŁYSZAŁEM!! że u spoconego cyklopa mozna za 2000 piece of irons zrobić Fire sworda, bsa (chyba). Ale żeby na warlord sworda mieć tyle tego... ludzie to jest i już pozostanie mitem... A co to Steve'go to jemu tylko i wyłącznie o kase chodzi ... Kiedys Tibie można było nazwać grą 4fun... Teraz 4cash ... A z tą miotłą to bym się zastnowił czy to fejk... Kiedyś był quest na miotłę na której leciało się na Warlord Sworda. To tyle. :)
Hubert-pol
14-06-2005, 15:20
Za 666 piece of iron możesz zrobić mu laske :-)
Brak mi słów... Niech to zostanie słodką tajemnicą, a wy powinniście się zając badaniem spraw o których mówicie, przed ich roztrząsaniem...
@Up Wyobraź sobie, ile to musiałoby ważyć...
Coś kiedyś !!SŁYSZAŁEM!! że u spoconego cyklopa mozna za 2000 piece of irons zrobić Fire sworda, bsa (chyba). Ale żeby na warlord sworda mieć tyle tego... ludzie to jest i już pozostanie mitem... A co to Steve'go to jemu tylko i wyłącznie o kase chodzi ... Kiedys Tibie można było nazwać grą 4fun... Teraz 4cash ... A z tą miotłą to bym się zastnowił czy to fejk... Kiedyś był quest na miotłę na której leciało się na Warlord Sworda. To tyle. :)
Tibia wcale nie jest 4cash.
Gdyby była 4cash to by facców niebyło ;p albo niedodawali by wogóle facc terenów, więc wiesz. Znam dużo osób które niewykupują pacca mimo że mają 80+ lvle. Poprostu niemają kasy, i chcą co się niezawsze udaje a grozi banem, załatwić pacca za Tibian Cash
-_- nie mistrz
21-06-2005, 15:58
Ja nie moge, przeciez mowilem ze !!Slyszalem!! a ten odrazu ze ja mu moge laske zrobic ... Bosh a Tibia jest (jak dla mnie, choc twa wypowiedz uwazam za rozsadna) 4cash. Jak by byla 4fun to by bylo jak kiedys - Bez Pacc! Zeby cos osiagnac w Tibii, zeby sie nie nudzila co trzeba zrobic ? Kupic pacc.
Mnie juz sie powoli nudzi. Ja zebym mocno chcial isc na Banshee quest to i tak pewnie bym musial pacc kupic aby nabic ten hgh lvl :/
To tyle.
P.S. Bede mial pacca i pewnie go kupie przez www.tibia.pl :]
Mixyrdon
22-06-2005, 16:45
LOL!!!
6 demonow dla 110+ sorcka?
lol
powiem tylko tyle :
Jakby byl taki quest to nic trudnego dla takiego sorca
A co do Anhilatora hmm... 100+ rycki gina poniewaz demon jest twardy do zabicia wiec biora do swojej ekipy na tego questa paladynow albo poprostu wala sami z burst arrowsow
Cachcero wykonal Anhilatora (to dla tych ktorzy niewiedzieli:P)poszlo tam 4 sorcow
walnelo 2-3 Ue i all demony leza
Sprawa byla latwa bo to server non-pvp a na takiej np Antice to problem troszke ale zrobili 4 sorcow na Antice
*** ze za 2 podejsciem ale zrobili:)
lol ja widzalem filmik jak 4 sorcow na anihilatorze na pvp z stone skin amulet rozwalilo wszystkie demony z eu
vizjereia
22-06-2005, 22:51
Hmmm ktoś tam powiedzał, że można by polecieć na miotle i to nie jest zły pomysł przecież miotłe można skombinowac od tej wiedzmy na bagnach Wydia,Wyda czy jakos tak niedaleko gsa i questa.To może jak już się ma tą miotłe to trzeba pójść podziemnym tunelem na rooka potem polecieć na ta wysepke ze spike swordem a na końcu tej wysepki slyszalem, że jest teleport który teleportuje nas do pokoju gdzie jest 6 ratów !!.Potem trzeba iść i zabić 2 cave raty solo !! (niezły hardcore) no a na końcu są 2 skrzynki jedna z Blessed shildem a druga ze Excalibugiem.A wszystko się kręci wokól tego walniętego beholdera z HG on coś wie, ale nie powie (łajza) a te jego książki latwo jest rozkodowac oglądał ktoś "Piękny umysł" ?? tam znajdziecie wszystkie odpowiedzi.
Rozpruwacz II
22-06-2005, 23:02
Hmmm ktoś tam powiedzał, że można by polecieć na miotle i to nie jest zły pomysł przecież miotłe można skombinowac od tej wiedzmy na bagnach Wydia,Wyda czy jakos tak niedaleko gsa i questa.To może jak już się ma tą miotłe to trzeba pójść podziemnym tunelem na rooka potem polecieć na ta wysepke ze spike swordem a na końcu tej wysepki slyszalem, że jest teleport który teleportuje nas do pokoju gdzie jest 6 ratów !!.Potem trzeba iść i zabić 2 cave raty solo !! (niezły hardcore) no a na końcu są 2 skrzynki jedna z Blessed shildem a druga ze Excalibugiem.A wszystko się kręci wokól tego walniętego beholdera z HG on coś wie, ale nie powie (łajza) a te jego książki latwo jest rozkodowac oglądał ktoś "Piękny umysł" ?? tam znajdziecie wszystkie odpowiedzi.
Wow!!!1 Takiej historii jeszcze nie słyszałem, gratz. Ciągle jestem pod wrażeniem. Ale:
1. Na miotle nie da się latać
2. Na quescie z takim lootem były by demony jak nic(a nie raty :p )
3. Cipsoft na pewno by nie pozwolił na powrót na Rooka(chyba, że po zrookowaniu :) )
so saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaad x[
co do warlord sworda i zdobyciu go na pohu
jest tam taki smieszny quest na battle hammer ktory sie nazywa troszki inaczej, podobno słuzył on kiedys do zdobycia warlord sworda
lol ja widzalem filmik jak 4 sorcow na anihilatorze na pvp z stone skin amulet rozwalilo wszystkie demony z eu
Co to jest eu?
Hemp Gru
24-06-2005, 14:55
UE mistrzu
a oto moja rozmowa z Isimovem w kazo temple
17:30 Ruda Rozbujniczka: hi
17:30 Isimov: Hiho Ruda Rozbujniczka and greetings my child!
17:30 Ruda Rozbujniczka: excalibug
17:30 Isimov: Ahhh! Whan I was a little dwarf I was on a quest to find it. I was almost literally digging up the ghostlands for it and now only one thing is sure: It must be elsewere, jawoll.
no walsnie
cos z ghostlandem :confused: co tu sie dzieje!!!!!!!!!!!!!!!
sceptile
25-06-2005, 21:06
Ahhh! Whan I was a little dwarf I was on a quest to find it. I was almost literally digging up the ghostlands for it and now only one thing is sure: It must be elsewere, jawoll.
znaczy: kiedy bylem malym krasnoludem ( XD ) bylem na quescie aby go znalezc. Praktycznie przekopałem lądy duchów (ghostlands) aby go znaleźć, i teraz tylko jedna rzecz jest pewna: Musi być gdzie indziej.
odkrylem ze w kazo tam gdzie kolesowi sie sprezdaje bronie (niepamietam name) mozna sprzedac excalibug za 1000 platiunuim coins+ entachnted armor(moze to excalibug słuzy do zamiany np na demon armor?) hyhy
wiesz spocony cyklop ma duzo zeczy ruwnuiez excalibur oraz inny zadki miecz warlord sword
ale spocony cyc nic ci nie da za darmo wiem na pewno ze trzeba mu cos dac tylko nikt za bardzo nie wie co ppdejzewaja ze trzeba mu dac tego misia ale to mnie jest sprawdzone
Hubus Puchatek
27-06-2005, 16:17
o ile się nie myle u spoconego nie ma exalibuga, i on nie może jego zrobić(chyba) - zresztą sam tak mówi:P
Knight Simon Dark lord
27-06-2005, 17:47
odkrylem ze w kazo tam gdzie kolesowi sie sprezdaje bronie (niepamietam name) mozna sprzedac excalibug za 1000 platiunuim coins+ entachnted armor(moze to excalibug słuzy do zamiany np na demon armor?) hyhy
sprawdze to dzisiaj a enchanted armor to może porpstu e-plate :) trzeba pytać ludzi ale gość avar tar na edron mówi że jest schowany gdzieś na plains of havoc i ze planuje wyprawe tam jak tylk ouratuje świat
15:03 Xed: I think that was the sword they were talking about. Said something about a man in Edron that could get it for him.
Jak wiemy ten pan odsyła nas na POH.
15:04 Romella: I heard the amazons are after it.
Czyżby?
A co na ten temat mówi ghul sprzedający czary?
15:09 Chatterbone: ... we hid it... so long ago... so long...
Więc może trzeba szukać gdzieś na POH wśród ożywieńców?
Narazie szukałem tylko w Venore moim runemakerem, ale ślad chyba jest wyraźny.
@EDIT
A kto oglądał fim Boogeyman?
15:11 Boozer: Heard about it now and then. Then again I also hear there a bogeyman somewhere in the swamps.
Heliwurab
06-07-2005, 15:31
wiesz spocony cyklop ma duzo zeczy ruwnuiez excalibur oraz inny zadki miecz warlord sword
ale spocony cyc nic ci nie da za darmo wiem na pewno ze trzeba mu cos dac tylko nikt za bardzo nie wie co ppdejzewaja ze trzeba mu dac tego misia ale to mnie jest sprawdzone
Najpierw poszukaj, a potem napisz...
@Ontopic
Lepiej będzie jak będziecie tłumaczyć wypowiedzi NPC, bo niektórzy z nas nie rozumieją.. :P Trzeba by napisać posta, w którym są ważniejsze informacje, a potem to poukładać i może coś z tego wyjdzie.. hehe :)
omg, jest ten miecz czy go nie ma...tibia ma jeszcze tyle tajemnic B)
Ciekawy ten excalibug.
Oto co mówi Franss:
We FRANSes don't liiiike any bugssss.
Ja odpowiedziałem mu:
A on mi na to:
Floating reeeeAnimated Necromantic seeeervant ...FRANS.
Jak ktoś wie o co chodzi to niech wyjawi to forumowiczom.
Ciekawy ten excalibug.
Oto co mówi Franss:
Ja odpowiedziałem mu:
A on mi na to:
Floating reeeeAnimated Necromantic seeeervant ...FRANS.
Jak ktoś wie o co chodzi to niech wyjawi to forumowiczom.
Że w swoim stwierdzeniu użyłeś zwrotu "Frans". On wyjaśnił Ci co on oznacza.
Floatin Reanimater Necromantic Servant
Tyle, nic wspólnego z kłestem :)
Człowiek honoru
10-07-2005, 10:18
z twgo co tu przeczytałem....jeżeli jest or będzie ten quest, to bedzie to coś podobnego do postmana, bedzie latanie po całej tibi i zbieranie jakis gadzetów z trudno dostapnych miejsc... z pohu...ghostlandu..kopalni itd.
Kiedy już zdobędziemy wszystie przedmioty potrzebne do stworzenia miecza idziemy do sweaty cyc i on próbuje go wykuć. Nie wieże jednak żeby ktoś z nas zdobył keidyś tego sworda. Pomyślcie sobie o takim postmanie w którym w każdej myśli trzeba pokonać potwory lepsze niż gsy kto wie moze nawet ma coś wspólnego z faraonami ;) pozostaje nam tylko gdybanie ale ta wersja jest najbliższa możliwej
Że w swoim stwierdzeniu użyłeś zwrotu "Frans". On wyjaśnił Ci co on oznacza.
Floatin Reanimater Necromantic Servant
Tyle, nic wspólnego z kłestem :)
Dzięx za odpowiedź :)
Gniew Mroku
10-07-2005, 18:54
Warlord sword: czy to to samo co excalibug, raczej nie. Ale i tak chyba tylko tu nada się to:
http://tibianews.net/img/shortnews/warlord.jpg
PS. Jeśli komuś(czyt. modek) nie podoba się ten post w tym topicu to niech chociarz mi link jakiś zostawi :P
Ex~~ nie istnieje... nikt nie wie jak wyglada... nie ma i nie bedzie raczej
Dreamersik
11-07-2005, 08:06
Bebi ma szczescie - to jest na 100% prawda poniewaz powiedzial mi tez o tym kolega Bebiego i moj - Bysiu ;]
evilKRIK
11-07-2005, 11:58
W plikach spr tibi czy ma Excaliburg swoją grafike. Ktoś sprawdził już że crystal arrow nie ma animacji, to wiadomo że narazie tylko ozdoba....
W plikach spr tibi czy ma Excaliburg swoją grafike. Ktoś sprawdził już że crystal arrow nie ma animacji, to wiadomo że narazie tylko ozdoba....
Nie ma, ale ja za Excalibug (szef sklepu z bronią w Venore mówi, że ta broń może zabijać bogów, z tego co pamiętam) to może być Warlord sword. Jestem wręcz tego pewien, że o ile taki miecz jest, to jest to Warlord Sword. Może mieć też wygląd innego miecza, tak samo jak phoenix egg ma wygląd zwykłego jajka.
Dark Sznaucer
14-07-2005, 00:25
Gram w tą gre pare ładnych lat ale pierwsze słysze o jakimś excaliBUG'u... Alew z tego co przeczytalem to doyslam sie ze to jest legenda, legenda i tylko legenda ;]
Gniew Mroku
14-07-2005, 11:03
Gram w tą gre pare ładnych lat ale pierwsze słysze o jakimś excaliBUG'u... Alew z tego co przeczytalem to doyslam sie ze to jest legenda, legenda i tylko legenda ;]
Shanar: Perhaps more than a myth.
Z jednej strony jednak, większość mieszkańców tibii twierdzi, że jest to mit. Ale król Tibianus wysała nas na misje by odnaleźć ten miecz. Być może dowiemy się o tym z wywiadu z knightmare'm, ale raczej nawet jeśli takie pytanie się zdaży to odpowiedź będzie zagadką. :/
Pits of Inferna...jakies komentarze?:)
jezeli ma gdzies byc to jest on tam :>
bez z*** , dziekuje za uznanie :D
Piwko Wielkie
15-07-2005, 21:59
Piszcie dalej, chętnie posłucham i może czegoś ciekawego sie dowiem.
Człowiek honoru
16-07-2005, 11:33
Król w thais wysyła nas po excalibuga ale w momencie kiedy poprosimy go o pomoc odsyła nas do królowej w carloin moze to jakas wskazówka ;)
szef sklepu z bronia w venore mówi "If someone would bring me that weapon I could reshape the realm... and rewardthis hero beyond his dreams."
Człowiek honoru
16-07-2005, 12:26
To tak samo jak król w thais
Ka sia czek
16-07-2005, 13:10
A jak ktos z cip softu powiedzial w jakims wywiadzie ponad 70% poh niezostalo odkryte ;]. Wiec moze tam poszukajcie :>
Postanowilem pochodzic dzisiaj po tibii i popytac roznych npc o Excalibuga... jedyna w miare sensowna odpowiedz otrzymalem od Uzona(tego od dywanu)
13:50 Uzon: Some people claim it is hidden somewhere under the endless sands of the devourer desert in Darama.
A wiec moze Darama?
Krolowa Carlin stwierdzila ze to bezsensowna opowiesc mezczyzn... Tibra zas twierdzi ze bron ta zostala ukryta w antycznych czasach...
13:32 Tibra: The mythical blade was hidden in ancient times. Its said that powerful wards protect it.
Juz wkrotce w nastepnym update zostanie odkryta dalsza czesc wyspy Darama, dzungla... wiec moze wlasnie tam znajdowal bedzie sie quest na Excalibug?
Moja teoria:
Skory Spocony Cyklop Mówi ze muglby zrobic takom bron to mozliwe ze trzeba zebrac i dac mu ileśtam brylek zelaza(piece of iron) B)
Piwko Wielkie
18-07-2005, 16:47
Kolejny chętny na broń:
16:51 Jakara Allito: excalibug
16:51 Gorn: I would pay thousands of gold coins for this weapon.
Inny NPC:
16:55 Jakara Allito: excalibug
16:55 Chester Kahs: We are surrounded by myths, living and dead. How can someone doubt that there IS something like Excalibug somewhere?
Mały Kotek
19-07-2005, 13:07
Ja nie twierdzę, że ta fota to nie fake.Ale znalazłem i dałem na 4um.
Fake na 100% bo demony istnieja od niedawna, jak bys zobaczyl takie same zdiecie ale chronily by go Faraony tez bys powiedzial ze nie Fake??
Dawniej najsilniejszym potworem był Dragon Lord wiec z kad te Demony?
EeEe?!, eee?!!, ee?!, eeeeeee?!?!! Zatkało kakao??
Mały Kotek
19-07-2005, 13:18
Król w thais wysyła nas po excalibuga ale w momencie kiedy poprosimy go o pomoc odsyła nas do królowej w carloin moze to jakas wskazówka ;)
TAK jak moglem tego nie zauwazyc!!
Zauwazmy Ze Thais lezy na poludnie od carlin, a Carlin na pólnoc od Thais.
Biorac pod uwage ze jest noc, a maxymalny atak od Demona wynosi 599 wniososkujemy ze Excalibug lezy na ( 39 E, 61 N ). Sumujac do siebie te cyfry wychodzi nam równe 100. Potworem o ilosci hp 100~~ jest ghoul! Z ghoula wypada life ring, to znaczy ze Dragon Lord daje nam 2100 expa gdy zabijemy go solo uzywajac boltów i uhajac sie co 13,04 sekundy mozemy zlotowac klucz do skarbca w kazordoon! gdzie w jednej z skrzynek znajduje sie Excalibug.
Proste i logiczne
P.S.
Walac Dragon Lorda pamietajmy o tym ze mysimy miec na sobie czarny backpack i nie wolno nam go lac w butach bo sie moze obrazic i nie dac nam klucza.
blagam was... wyobrazcie sobie, co by to bylo jakby istnial excalubug, skoro sapostacie z 120 + levelem i 100+ skillami ... bezsens --' ta cholerna bron miala byc dla tych KIEDYS wyzszych levelowo (50 + level), ale teraz sa juz ci z wyzszym....
w sumie, sprawa z ta bronia jest dosyc ciekawa :P odnaszac sie do postu wyzej - moze nawet znalezienie tej broni jest mozliwe, ale jak co, to ja sie do tego nie rwe...nie wiem, po co mi ta pieprzona bron -_- i na co mi ona, bede se latac po ulicach i wywolywac krwawa jatke, i wszyscy beda mnie usilowali zabic, rzeby wciagnac ode mnie ten grzmot, tak ? to ja juz wole zostac ze swoim thunder hammerem i nie szpanowac. no dobra, bede miala legendarna bron, nikt mi nie podskoczy, potwory mi nic nie zrobia i...co dalej ? wtedy gra szybko by mi sie znudzila. to bez sensu. z wszystkiego mozna czerpac przyjemnosc przez OGRANICZONY czas.
o ta bron pytalam juz niemal wszystkich NPC'tow, i nic to nie dalo. spocony cyc mowi, ze CHCIALBY ta bron wykonac, krol odsyla mnie do krolowej i nic to nie daje...
pozostane pzry swiadomosci, ze excalubug to wymysl mojego kuzyna ;q
Fake na 100% bo demony istnieja od niedawna, jak bys zobaczyl takie same zdiecie ale chronily by go Faraony tez bys powiedzial ze nie Fake??
Dawniej najsilniejszym potworem był Dragon Lord wiec z kad te Demony?
EeEe?!, eee?!!, ee?!, eeeeeee?!?!! Zatkało kakao??
Demony były od zamierzchłych początków najsilniejsze, jeszcze w Tibii 7.1. Z tego co czytałem, to nawet gdy Tibia była jeszcze projektem uniwersyteckim, to istniał już resp demonów na południe od Thais. Nie p*dol, man!
Łagodny Zefir
20-07-2005, 22:31
Oprócz graczy naprawde wiedzących co nieco, są gracze dopiero zaczynający gre. Ja, gdy zaczynałem grać w Tibie, grałem na wersji 6~ i oglądąlem screeny na tibia.pl pokazujące jak to wtedy najwyższe levele zabijały demony.
Miotła. Już ktoś powiedział, że skutecznie udało się wykorzystać jeden ze screenów zrobionych na potrzeby tematu: "Do czego służy miotła" (czy jakoś tak) więc nie kłóćcie się już czy to fake czy nie. Pozatym czy przedmioty po użyciu pojawiają się w jakikolwiek sposób w outficie (oprócz run oczywiście)?
Cały czas zastanawiam się czy sensownym byłoby przekopanie całej Tibi kilofem? Podobno otwiera on ukryte dziury. Może ktoś by coś znalazł? Ostatni update pokazał nam że nawet łopatą da się znaleźć wejście do tombów.
Nie chciałem zakładać nowego tematu skoro podobny już istnieje... Porozmawiałem ze spoconym cyklopem dokładniej i popytałem go o te metale o których mówi że potrzebuje (czy z nich potrafi coś wykuć)... Przebieg rozmowy:
15:07 Iyu'unigato: steel
15:07 a sweaty cyclops: Manny kinds of. Like Mesh Kaha Rogh, Za'Kalortith, Uth'Byth, Uth'Morc,Uth'Amon, Uth'Maer, Uth'Doon, and Zatragil
15:07 Iyu'unigato: Zatragil
15:07 a sweaty cyclops: Most ancients use dream silver for different stuff. Now ancients most gone.Most not know about.
15:08 Iyu'unigato: Mesh Kaha Rogh
15:08 a sweaty cyclops: Steel that is singing when forged. No one knows where find today.
15:09 Iyu'unigato: Za'Kalortith
15:09 a sweaty cyclops: It's evil. Demon iron is. No good cyclops goes where you can find and needevil flame to melt.
15:09 a sweaty cyclops: Hum Humm.
15:09 Iyu'unigato: Uth'Byth
15:10 a sweaty cyclops: Not good to make stuff off. Bad steel it is. But eating magic, so useful is.
15:10 Iyu'unigato: Uth'Morc
15:10 a sweaty cyclops: Lil' ones it thieves' steel call sometimes. It's dark and making not much noise.
15:11 Iyu'unigato: Uth'Amon
15:11 a sweaty cyclops: Brigthsteel is. Much art made with it. Sorcerers to lazy and afraid to enchantmuch.
15:11 Iyu'unigato: Uth'Maer
15:11 a sweaty cyclops: Heartiron from heart of big old mountain, found very deep. Lil' lil onesfiercely defend. Not wanting to have it used for stuff but holy stuff.
15:11 Iyu'unigato: Uth'Doon
15:11 a sweaty cyclops: It's high steel called. Only lil' lil' ones know how make.
15:12 Iyu'unigato: bye
15:12 a sweaty cyclops: Good bye lil' one.
Sorki że po angielsku ale jak bede miał więcej czasu to przetłumacze :)
Może coś z nich jest potrzebne do wykucia tego excalibuga (skoro twierdzi że potrafił by to zrobić)
Rozmawiałem z Kruzakiem.Powiedziałem "hello emperor" / "excalibug"
Kruzak: Well, well, well, the godblade. A myth? Perhaps. Even in my youth, it was only alegend.
Potem gadałem do niego rózne rzeczy "emperor, basilisk (nic nie odpowiedział), license (nic)" Powiedziałem dla żartu "Age"
Kruzak: Well, I don't want to talk about my age.
..::QRAS::..
17-09-2005, 18:20
Potem gadałem do niego rózne rzeczy "emperor, basilisk (nic nie odpowiedział), license (nic)" Powiedziałem dla żartu "Age"
Kruzak: Well, I don't want to talk about my age.
i co to ma wspólnego z ex~ ? pomysl troche -.-
Jak to na koncu wysepki jesli widać nawet z powierzchni ziemi że ta wyspa sie kończy! Na mapie też widać że to jest kwadrat 3x3!!! "Piękny umysł" oglądałem i podobny jest do niby "logicznego" myslenia Małego Kotka. Na co komu zabijać ghoula co ma 69 i 31czegoś tam i 100hp. Zupełna bzdura z tym że thais jest na północ od carlin i odwrotnie. Heheh wymyślił coś żeby zwrócić na siebie uwage. W czym to pomogło?
Mój kumpel powiedział że excalibug ma coś wspólnego z basilisk questem. Hymm może to prawda? My jesteśmy bliscy rozwiązania basiliska więc nad tym sie wszyscy skupiamy. Bye
Celastian Kight
17-09-2005, 18:57
<proszę o skasowanie posta>
Oprócz graczy naprawde wiedzących co nieco, są gracze dopiero zaczynający gre. Ja, gdy zaczynałem grać w Tibie, grałem na wersji 6~ i oglądąlem screeny na tibia.pl pokazujące jak to wtedy najwyższe levele zabijały demony.
Miotła. Już ktoś powiedział, że skutecznie udało się wykorzystać jeden ze screenów zrobionych na potrzeby tematu: "Do czego służy miotła" (czy jakoś tak) więc nie kłóćcie się już czy to fake czy nie. Pozatym czy przedmioty po użyciu pojawiają się w jakikolwiek sposób w outficie (oprócz run oczywiście)?
.
Hmm...
Za czasow tibia 6.xx nie bylo jeszcze domeny www.tibia.pl byla tylko www.tibia.gery.pl wiec jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj!!!
Po 2.A propo Miotly!!!Wiecie co jest Nagroda za Blood Herb Quest???Bo jezeli tak to pomyslcie troche!!!Latajaca miotla na ktorej nie da sie latac bo nikt nie posiada licencji!!!
A demony istnieja od zamierzlych czasow...Poogladajcie sobie stare ss to zobaczycie:D
Heliwurab
18-09-2005, 13:57
Według mnie w tym temacie dążycie do tego samego co w temacie "Dziwny opis...". Tam zaczęło się od rozszyfrowania opisu, a teraz szukamy wskazówek, nieźle nam idzie, ale rozmawiamy tam o wszystkim. Excalibug, basilisk,DSL, S-cyklop itp. Można by powiedzieć, że warto zmienić tamtą nazwe tematu na "Rozwiązanie tajemnic Tibii" bo inaczej się tego nie da ująć ;P Więc po co rozmawiać w dwóch tematach o tym samym, skoro można gadać w jednym.. Tak więc proponuje ciekawsze rzeczy dawać tam.
P.S. sory jeśli coś pokręciłem, ale jestem zamulony B)
Xan Arcanist
18-09-2005, 20:51
A jak ktos z cip softu powiedzial w jakims wywiadzie ponad 70% poh niezostalo odkryte ;]. Wiec moze tam poszukajcie :>
A może te 70% PoH będzie dodane w kolejnych update'ach?
@Mały kotek: LOL :D
@Boximus: To była ironia
buhahahahahahahhahahahahahahahahhahahahah mighty axe to tak jak ja bym napisał
you see a ancient kupsko.It weights 3000000 oz.
LOL LOL LOL LOL LOL
On dal przykład ze Koleś sciemnia -.- . Przed Excalibug powinno byc an a nie ma .
O czym tu gadać - dać sobie siana z PG na tydzień i powęszyć ... ;)
Łagodny Zefir
09-11-2005, 21:10
Anjja:Z tego, co wiem, to Tibia.pl jest od conajmniej 2 lat, wtedy zacząłem grać w Tibie i wiem na jakiej wersji grałem, na Tibia 6.xx żadne 7. Wtedy właśnie zobaczyłem screeny na Tibia.pl wiec i tak mam rację.
Byłem w venore i zapytalem sie NPC Romella ktory sprzedaje i kupuje tam miecze o Excalibuga. O to przebieg naszej krotkiej rozmowy. Prosze o przetłumaczenie.
19:22 xxx: hi
19:22 Romella: I welcome thee, xxx!
19:22 xxx: excalibug
19:22 Romella: I heard the amazons are after it.
19:22 xxx: amazons
19:22 Romella: I wonder how they finance themselves. I bet they are secretly trading in some strange stuff.
Cashigus
18-11-2005, 10:13
W Kazordoon:
Ja: hi
Uzgod: Hiho xxx! Wanna weapon, eh?
Ja: sell excalibug
Uzgod: You want sell me excalibug for 1000 platinum coins and an enchanted armor?
Ja: yes
Uzgod: Stop make fun of old dwarf, you not having it!
U królowej Carlin:
Queen Eloise: I greet thee, my loyal subject.
Fenbala: HAIL TO THE QUEEN!
Barbara: HAIL TO THE QUEEN!
Dark Valverson: Excalibug
Queen Eloise: A mans tale ... that means 'nonsense', of course.
Dark Valverson: Warlord Sword
Dark Valverson: Magic Longsword
Dark Valverson: Tell me something about Excalibug
Dark Valverson: Where I can Find Excalibug?
TomStonE
29-12-2005, 20:41
Na tiba.org ostatnio duzo piszom o Excalibugu.Podobno gdzies na flodzie leży ciała mino maga którego nie da sie przesunonc(to jest gdzieś na -3 pientrze)
w tym ciele jest zwój który mówi legende o excalibugu.Jest napisany w jenzyku cyklopów,ale może sie przydać w rozwionzaniu tej zagadki :P
Quezacoatl
29-12-2005, 22:16
Tematów o Excalibugu było już z tysiąc i nadal niewiele wiemy...
Ale zamiast zaczynać całe dochodzenie od nowa zapraszam do tematu:
KLIKNIJ MNIE (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=42065)
Nie będzie wam się pewnie chciało czytać całości ale polecam strony od 1 do 5 i ostatnią. B) I nie zaczynajcie tego samego od nowa wałkować. XD
O exalibugu pisali tyle ze hohoho ale i tak nie odkryto.Mnie też to zaciekiwilo juz od dawna prubuje cos znaleść i narazie znalazłem mało ale myśle że może (MOŻE) ma związek z jakimś questem już nieczynym na edron nie mam pacca wiec nie znajde nic ;( .Więc powodzenia w szukaniu rozwiązania na edron;).
Ja wam powiem jedno jak chcecie zobaczyc excalibuga to ja mam sposub
1.Uzbierajcie 1000paltynek
2.Idcie do NPC w kazo ktory nazywa sie Uzgod
3.Piszcie: hi>excalibug>yes
4.Mamy excalibuga ale kosztuje on 1000platynek
Innego sposobu na zdobycie go nie znam
Ese aka Mefi
03-01-2006, 07:51
od razu mowie ze nie czytalem calego tematu bo mi sie z deka nie chcialo ale co do tej rozmowy ze spoconym cyklopem wychodzi na to ze:
- za warlord sword'a moze nam on zaoferowac cos innego
- jego marzeniem jest zrobienie takiego miecza, wychodzi na to ze w tym momecie nie jest on w stanie go wykonac ale moze po dostarczeniu odpowiednich skladnikow, a?
SimonEKO
03-01-2006, 11:39
omg -,-... on chce KUPIC excalibuga za 1000 platyn a nie sprzedac...
Nietypowy
03-01-2006, 12:58
LoL :p
Uzgod chce kupić Excalibuga a nie go sprzedać
@up
Sorki problemy z serwerm i nie widziałem posta twojego
ExcaliBUG nie istnieje moim zdaniem...
Ka sia czek
03-01-2006, 15:08
Ktos sie smial ze te 70% zostanie dodane w updejcie! Otoz nie, knightmare stwierdzil ze niezostalo odkryte wywiad byl dla tibianews. A zeby niebylo to chyba obie strony (tibia news i knightmare) sa wiarygodnym zrodlem informacji :].
Wracajac do bogow tibi i calej reszty to zwrocie uwage na fakt ze juz ich mozna spotkac :]. Ruthles seven ? kojazycie cos ? orshabaal ? mozemy spodziewac sie pozostalej 6stki ? A moze w swojim czasie wszystkich naraz ? Ehh same dywagacje :].
Zuper Hero
05-01-2006, 14:11
moim zdaniem wszystkie zagadki się łączą ani bear skarbiec w kazzo dragon sacail legs różne ksiązki jak ta z ab excalibug.
Excalibug może znajdować sie z tyłu skarbca w kazzo przecież calego nie widzimy B)
Quezacoatl
10-01-2006, 13:54
Wracajac do bogow tibi i calej reszty to zwrocie uwage na fakt ze juz ich mozna spotkac . Ruthles seven ? kojazycie cos ? orshabaal ? mozemy spodziewac sie pozostalej 6stki ? A moze w swojim czasie wszystkich naraz ? Ehh same dywagacje .
Powoli, będzie więcej. Wkrótce możemy się spodziewać całej rodziny Orshabaali.
Tutaj macie temat, na temat nowego bossa na test serwie. Nazywa się Morgarotf i ... (sami przeczytajcie)
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=58663&page=1&pp=10&highlight=Orshabaal
Później przeprowadzę parę wywiadów z NPC na temat excalibuga. Narazie jeszcze nie... radzę poszperać u NPC Harkath Bloodblade, na "excalibug" odpowiedział bardzo ciekawie...
Nie ma takiego questu , jak na Excalibur , Dragon Scale Legs ...
Z tego co ja wiem to był taki bug w którym Excalibug leżal na ziemi(dla doklaniejszych to powiem ze lezal w dziurze z dlami na pohu). Znalazla go jakas osoba ale nie mogla utrzymac za zebami tego ze ma ten miecz i wszytkim o tym gadala :P.Dowiedzieli sie o tym Gmowie i usuneli Excalibuga z acounta tego pana
<koniec>
Ja wiem tyle że jak sie zagada do npc monka jak sie idzie do katedry to on powie, że excalibug jest gdzies na edron, a jak sie zagada do npc hero na edron on powie ze jest gdzies kolo poh moze. Może idealnie pomiędzy tymi dwoma terenami:D A kolega cos mi mowil ze niby jest on gdzies w skale i wyciagnac go moze 200+lvl
To nic nie wniesie do sprawy i może troche to offtopic ale ciekawostka jest. Excalibur nie jest wcale mieczem pochodzenia wyłącznie Tibijskiego. Jest to zagadka Świata realnego, oto artykuł:
Excalibur
Prawdziwa nazwa tego legendarnego, a można powiedzieć wręcz mistycznego miecza brzmi : Caliburnus a po celtycku Kaledwych. W powolnym tłumaczeniu na nasz język to: Ten który przecina stal . Jak widać od samego początku w tym mieczu jest cos niezwykłego.
1) Pierwsza legenda ma swój początek od czarodzieja Merlina. Ok. 100 lat przed narodzeniem samego Artura na wyspie panował wielki chaos. Młody Merlin miał zamiar dać zakończyć ten nieład. Pomocny w osiągnięciu tego celu był miecz Kaledwych, który otrzymał od Pani z Jeziora.
Miecz ten dałby Merlinowi władze na wyspie. Merlin nie użył go jednak. Wiedział że ludzie nigdy by go nie uznali za króla. Podarował więc miecz Utherowi (ojciec Artura). Uther na początku rządził bardzo dobrze, był dobrym władcą. Pewnego dnia jednak Uther poznał śliczną Igreane, która była żoną jednego z dowódców Uthera (księcia Kornwalii). Pokochał Uther tę kobietę tak mocno, że był w stanie rozpętać wojnę, byle by Igreane z nim była.
Merlin wiedząc, że rozpęta się wojna odebrał miecz Utherowi i wbił go w skałę (lub kowadło). Legenda mówi że tylko człowiek o czystym sercu mógł go wyciągnąć z tej skały. Miecz ten wyciągnął młody Artur który niedługo później został królem.
2) Druga legenda, posiadająca motyw Atlantydy mówi nam o min. dzielnym wojowniku - Maksymusie. W I i II wieku naszej ery, w wielkiej brytanii stacjonowały jednostki Rzymskie. Każda prowincja Rzymu (w tym przypadku Brytania) musiała dawać haracz w postaci żołnierzy. Tą grupą ludzi dowodził najlepszy z danej prowincji. W tamtym okresie w Brytanii tą osobą był niejaki Maksymus. Władał on mieczem nazywanym przez miejscowy lud "Mieczem Brytanii" lub "Mieczem Wyspy Potężnych". Ludzie bardzo szanowali Maksymusa i byli pod wrażeniem jego osiągnięć. Bronił on min. ziemie brytyjskie przed najazdami saksońskimi. Maksymus umarł śmiercią naturalną
Po śmierci Maksymusa lordowie Brytanii stwierdzili, że król, jeżeli chce być godny miana najwyższego króla powinien posiadać ten miecz u swego boku. Około 300 roku naszej ery królem został Wortygern, był on pierwszym królem nie posiadającym tego miecza. Po nim przybyli bracia - Uther i Aureliusz - rościli sobie prawa do tronu Brytanii bo ww. Wortygern zabił ich Ojca. Ci dwaj zebrali armie i odzyskali tron. Miana najwyższego króla dostąpił Aureliusz, któremu pomagał dobry czarodziej Merlin z kolei Uther został naczelnym dowódcą wyspy (mimo iż on sam chciał być królem to nie rościł sobie praw bo miłował brata). Niestety Aureliusz szybko został zabity przez spiskowców - został on otruty. Tron objął po nim Uther .
Aureliusz miał nienarodzonego dziedzica - którego Uther chciał zabić bo chciał, aby po nim tron objął jego syn. Merlin uniemożliwił Utherowi zabicie tego dziecka - ukrył go na północy Brytanii. Niedługo później Uther zmarł. Merlin nie chcąc, aby rozpętała się wojna o tron najwyższego króla - wbił Miecz Brytanii w skałę. Tylko Aureliuszowy syn mógł go wyjąć. Artur ( bo tak miało to dziecko na imię ) dorósł w szczęściu i bogactwie. Merlin doprowadził go do skały i kazał wyciągnąć mu miecz. Powiedział mu, że jeśli to zrobi to otrzyma godność króla Brytanii. Artur nie do końca rozumiejąc swe prawo do tronu wyciągnął miecz. Później owy miecz pękł w walce.
Artur był bardzo smutny po tym zdarzeniu. Merlin widząc nieszczęście Artura postanowił podarować mu nowy miecz. Tym razem na wyspie Avalon - Pani z Jeziora podarowała mu owy słynny miecz mówiąc że został wykuty w Atlantydzie z najtwardszej stali świata i tylko dobry człowiek może nim władać. Ten miecz to Excalibur który służy tylko w dobrej sprawie. Młody Król Artur stwierdził, że ten miecz jest znacznie potężniejszy i o wiele piękniejszy niż jego poprzednik. Artur walczył nim w wielu bitwach i wygrał z nim niejedną wojnę.
cichorek
21-06-2006, 15:51
Ktoś wcześniej powiedział coś o spritach. Otóż przeglądającsprity, znalazełem miecz zanurzony w skale...
Super, a moglbys pokazac SS? Może ta legenda ma jednak jakies powiązania, np.: PK nie moze go wziac, bo nie ma czystego serca?
To nic nie wniesie do sprawy i może troche to offtopic ale ciekawostka jest. Excalibur nie jest wcale mieczem pochodzenia wyłącznie Tibijskiego. Jest to zagadka Świata realnego, oto artykuł:
Łał... co za szybkość i spryt! -.-
crystal12
16-04-2007, 14:33
Właśnie wróciłam ze szkoły i popytałam się trochę kolegi o excalibuga... powiedział że ma on 60 ataku a 200 defa bo jest mieczem obronnym (bzdet), mówił też że jest coś takiego jak excalibug set, excalibug ring, excalibug amulet (bzdet bzdet i jeszcze raz bzdet!). Mój kolega chyba mało zna się na tibii :(... Jeszcze może poszukam
Kellerman
17-04-2007, 03:11
Właśnie wróciłam ze szkoły i popytałam się trochę kolegi o excalibuga... powiedział że ma on 60 ataku a 200 defa bo jest mieczem obronnym (bzdet), mówił też że jest coś takiego jak excalibug set, excalibug ring, excalibug amulet (bzdet bzdet i jeszcze raz bzdet!). Mój kolega chyba mało zna się na tibii :(... Jeszcze może poszukam
nie twój kolega za dużo gra na otsach excalibuga można było kiedyś zobaczyć i miał 53 ataku ;d pozdrawiam
Po co odsiwiezacie teamty z 3/4 roku temu? I tak nic nie wniesiecie tylko zasmiecanie forum.
Chcieliscie SS'a to macie: http://hunted.pl/wp-content/uploads/2006/12/excalibugroom.jpg
To jest pomieszczenie, do którego mozna dojsc tylko po ukonczeniu PoI questa! 8o Na screenie jest pokazany miecz w kamieniu... ktos go musi wyciagnac, nie? To musi byc niezla bron;). Wystarczy spojzec co za niego proponuje: Krol Tibianus, Imeratori Kruzak czy kowal Uzgod (za 1000 platinum coins i MPA ;)). Pewnie ten quest nie jest jeszcze aktywny...
Tylko napomknę, że excalibug został zmieniony, i to jest AVENGER!Jak on na to załużył? Jego nickiem... (An\venger) nazwać item... phi!
Zabuza91
22-04-2007, 08:13
excalibug to chyba stary MSL ^.- (atk:80 def:60)
Ponoc roczka od miecza z morgulisa jest wlasnie od tego sworda , ponoc
Ktoś wcześniej powiedział coś o spritach. Otóż przeglądającsprity, znalazełem miecz zanurzony w skale...
Nr. sprita plxxxx! Koniecznie muszę to zobaczyć.
Tylko napomknę, że excalibug został zmieniony, i to jest AVENGER!Jak on na to załużył? Jego nickiem... (An\venger) nazwać item... phi!
Ludzie. Avenger nie jest Excalibugiem. I zrozumcie. Jakby teraz na Harmonii każdy h-lvl zaczął pisać "sell Excalibug 10000K" a to był zwykły Avenger to to niemiało by sensu.
Twoj_Miszcz
24-04-2007, 10:25
No widzisz, mylisz się... Dajmy np. Anihilator Quest, trzeba zabić tylko 2 demony (bije 6 ale to z daleka nie z bliska) i na tym questcie padają 100+ knightci którzy napewno mają wiecej hp od Cachero a już napewno od "wysokolevelowego sorca" więc taki sorc nie miałby szans...
Obecnie masz 1445 życia, 7595 many oraz 2990 capacity - cachero~
Obecnie masz 1565 życia, 495 many oraz 2770 capacity - 100 knight ~
taka duza ta roznica ? wogole nie wiem czemu podaliscie cachero,a nie np mateusza dragona wielkiego ? bo ten mdw - Obecnie masz 1710 życia, 9185 many oraz 3520 capacity ;)
Nie chcę się tu wymądrzać ale ma to coś podobno wspólnego z Warlord Sword poszperajcie trochę więcej w necie to może coś znajdziecie
jedrolek
21-05-2007, 16:10
Haha przed samogłoskami wpisuje sie "an" najpierw skoncz podstawówke a pózniej innych prubój oszukiwaćX( X( X( X( X(
Policzmy, ile ile mieczy zostało już ochrzczonych imieniem Excalibug:
-MLS
-Warlord sword
-SS na roku
-Miecz w kamieniu w PoI
-Avanger
-Reszta sword hilt
Nonono...dużo tych excalibugów. W legendzie nie było aż tylu...
EDIT:
Ajajajaj...Temat z przed miesiąca...Debil odświeżył i zaspamowałem... Sorry :')?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.