Pokaż pełną wersje : Pacc
Argus de Bale
11-03-2004, 14:16
Mam takie malutkie pytanie czy Visa Electron mozna zaplacic za pacca??? ?(
Nie, Visa Electron nie zapłacisz. Żeby kupic PACCa potrzebna jest karta Visa Classic.
Argus de Bale
11-03-2004, 14:23
a jakie sa jeszcze inne formy zaplaty takie zeby nie czekac cale lata??? :(
Mozesz albo zapłacic kartą, albo zwyklym przelewem bankowym. Innych mozliwosci nie ma
Jest tez mozliwosc zaplacenia za pacca w gp :)
znaczy koles ci placi paccaw dolarach a ty mu placisz gp - juz mialem taka oferte i koles poweidzial ze placi pierwszy!!!! bo jak by nie dostal kasy to zawsze moze mnie zrookowac(40 lv mial skurczybyk :)) )
Jest też możliwość zapłaty bez pośiadania karty kredytowej, której posiadanie wymaga stałych i nie małych dochodów. Jak na statystycznego gracza.
Zakładasz konto w m-banku. (broń cuie panie nie reklamuje bo nie o to tu chodzi.)
Masz tam dostępną tzw. E-Kartę.
Działa to mniej więcej tak że z konta właściwego na którym gromadzisz pieniądze przelewasz na taką kartę kwotę potrzebną do opłacenia konta.
W formularzu płatności na stronie share.it (czy jakoś tak to się pisze, w każdym razie i tak wchodzisz przez swoje konto na tibia.com więc nietrafić się nie da) podajesz numer tej karty a panowie sciągają z niej odpowiednią kwotę (wiadomo że w przeliczeniu po kursie dolara).
Operacja traktowana jest tak samo jak płatność kartą kredytową. Trwa to w przypadku kupna pacc około 8h. A w przypadku przedłużania pacc około 4h. Wiadomo że jest to orientacyjne ale zwykle tego samego dnia, jeśli załatwisz wszystko dość wczesnie masz pacc.
Dane powyższe nie są z kosmosu i nie "słyszałem że.." tylko tak było w moim przypadku.
Kartą taką możesz dokonywać wszelkich transakcji w necie no i nie ma strachu że Cię okradną bo nie wezmą pieniędzy których na nie nie rpzelałeś zkonta właściwego.
Niestety biorąc pod uwagę średnią wieku tibiańczyków dla wielu może sie to okazać również niedostępne pownieważ niezbędny będzie dowód osobisty przy zakładaniu konta. Niemniej jednak jeżeli ktoś ma możliwość tojest to na pewno wygodny sposób.
pozdrawiam.
Jak to "niema innych możliwości!"??? Możesz też wysłac listem poleconym kase tak jak to robią zawszxe wszyscy moi kumple!
Wkładasz dolary albo euro do koperty (najlpeij jeszcze je czyms zabezpieczyć) i wysyłasz na podany adres w formularzu zamowienia... ehhhh
nawigator
11-03-2004, 20:41
Oryginalnie dodany przez targud
Jak to "niema innych możliwości!"??? Możesz też wysłac listem poleconym kase tak jak to robią zawszxe wszyscy moi kumple!
Wkładasz dolary albo euro do koperty (najlpeij jeszcze je czyms zabezpieczyć) i wysyłasz na podany adres w formularzu zamowienia... ehhhh
fajna sciema -.- pieniadze mozna przeslac przekazem nigdy kopertą
Oryginalnie dodany przez nawigator
fajna sciema -.- pieniadze mozna przeslac przekazem nigdy kopertą
Mozna wyslac czeka koperta, a skoro czeka to czemu nie gotowke?
Podobno nawet mozna osobiscie do ShereIt! zaplacic (siedziba w Angli albo Niemczech, nie pamietam a niechce mi sie sprawdzac).
Możesz wysłac listem poleconym (wiesz co sie stanie z listem dzieki temu) priorytetem (szybciej dojdzie) i zadnych zmartwien. A jak jestes nie pewny co sie stalo to idziesz z kwitem na poczte i oni juz tam jakossprawdza.
http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=3229&boardid=15&sid=603f22487f5389896bc4f02eece66ed4&page=3
Lord optyk
13-03-2004, 20:08
Nawigator być lepiej poinformowany bo ja prze rok płace przesyłając w kopercie i nie mam problemu :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.