zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Morderstwo... Dzisiejszy świat

kaczi
28-05-2005, 13:18
Witam!
Chciałbym tu wam przedstawić coś co się stało wczoraj.
Otóż zginął mój sąsiad.Został zamordowany.
Miał 61 lat. Nie wiadomo jak zginął. Wiadomo, że od siekiery.
Nigdy go nie lubiałem ( Jak byłem mały to na zapraszał na swój ogródek, żebyśmy się bawili u niego... Pedofil....) i nigdy mu "Dzień dobry" Nie powiedziałem. Wiecznie pił. Lecz czuję się taki lęk, gdy ktoś kto mieszka 50m od Ciebie zostaje zamordowany, i morderca jest na wolności... Nie wiem co o tym wszystkim myśleć.
Daje parę zdjęć tego wydarzenia:
http://www.112.opole.pl/cms/php/pobierz.php3?cms=cms_112op&id_zal=4947&id_dok=751&mini=1
http://www.112.opole.pl/cms/php/pobierz.php3?cms=cms_112op&id_zal=4948&id_dok=751&mini=1
http://www.112.opole.pl/cms/php/pobierz.php3?cms=cms_112op&id_zal=4951&id_dok=751&mini=1

A czy wam zdażyło się w swoim życiu, że ktoś bliski wam albo mieszkający niedaleko was, zginął tragicznie?

Brave
28-05-2005, 13:42
Hmm.. no nie ciakawe wydarzenie. Ja też bym za przeproszeniem "srał po gaciach", jakby psychopata z siekierą zamordował mi sąsiada i jeszcze latał by na wolności.
Jeśli chodzi o tragiczne wypadki, to kilku członków mojej rodziny (pra pra dziadkowie albo i dalej) takowych doświadczyło. Pamiętam jedynie, że jeden z nich wpadł pod pociąg, a syn mojej cioci został śmiertelnie porażony prądem.

Van Wojskowy II
28-05-2005, 14:22
/edit/
(ciach)

Baron
28-05-2005, 14:49
A moze to jedna z ofiar twojego sasiada pedofila ;)
a tak powaznie nie dziwie ci sie bo jak to Brave ujal(jakby psychopata z siekierą zamordował mi sąsiada i jeszcze latał by na wolności.)
Zauwazcie ze jest takich "przypadków" coraz wiecej
Poprostu brak slow. U mnie w bloku 4 miechy temu dres dzgol policjanta nozem

Baron
28-05-2005, 15:22
Sadzilem ze ten temat zdobedzie troche wiecej postów (nie sadze ze wszystkim ten temat zwisa)

Dowizul z Inferny
28-05-2005, 16:20
wiem tylko ze w maju br. zamordowano 53 letnia satuszke w moim miescie zabojcow zlapano al sposob w jakija zabito jest okropny

DLA LUDZI ZE SLABYMI NERWAMI NIECZYTAC!!!!:

podobno 2 kolesie podli sie za gosci od gazu gdy weszli do mieszkania staruszki wylubali jej oczy ucieli jezyk, uszy itd. itp.

P.S

zalue ze sejm zrezygnowal z kary smierci bo w tym pzypadku by sie pzydala

Baron
28-05-2005, 17:24

Zgadzam sie z toba w caalej rozciaglosci + surowsze kary dla morderców i gwalcicieli

kaczi
28-05-2005, 18:07
Jak coś napisze nie tak to niemieć do mniepretensji bo jestem troche ekhm niedysponowany i pisze od kumpla :)

I nic? Olewacie to? Koleś zginął a wy na to lejecie?
Teraz pod tym domem krzyczelismy "MORDERCY WON"!

PS: Jestem nietrzeźwy :)

S.P.M
28-05-2005, 18:12
@dowizul z inferny
AVE SATAN! ;) Babka pewnie należała to kólka różańcowego
@wszyscy
Miliony ludzi giną codziennie na całym świecie. Jakoś wcale was to nie rusza. Jakiś psychol zaciukał jakiegoś emeryta i robicie wielkie halo, a niewinne dzieci giną w Afryce czy nawet w Iraku żeby jakieś zasrane pasibrzuchy mogły sobie samolotami latać. Na to jakoś dajecie przyzwolenie. -,-

Radek 666
28-05-2005, 18:13
Jak coś napisze nie tak to niemieć do mniepretensji bo jestem troche ekhm niedysponowany i pisze od kumpla :)

I nic? Olewacie to? Koleś zginął a wy na to lejecie?
Teraz pod tym domem krzyczelismy "MORDERCY WON"!

PS: Jestem nietrzeźwy :)
No i piszesz jak nietrzeźwy :>.

Nightwalker
28-05-2005, 18:17
Jestem za wprowadzeniem cięzkich robót dla coponiektórcyh więzniów.
Np. 25 lat na bezsensownym rozbijaniu kamieni 10 godzin dziennie.
Oduczyli by się zabijać.

Krzesław
28-05-2005, 18:49
Powywieszać!!! Nawet drobnych złodzieji!!! PiS do boju o bezpieczną i prawicową Polskę!!!

@down: Z czym? z PiS-em? Ni. przecierz Kaczyńscy chcą aby wprowadzić karę śmierci.

Shanhaevel
28-05-2005, 18:54
@up
Nie wiem... To był żart?

@up
Chcą? I dobrze.

PiXik
28-05-2005, 18:55
Ojciec mojej cioci (taksówkarz) -tak to ta słynna sprawa Szczecińskiego taksówkarza :( został zamordowany przez dwóch dupków... A proces trwa. Sram po gaciach jak wychodzę na dwór po 23...
co ty robisz na dworze ??ja jak miałem 11 lat nigdy nie byłem na dworze o 23;s
teraz będzie to temat do nabijania i gadania kogo okdutniej zabili(oczywiście 50% bajki no ale cóż)osobiście współczuję rodzinom w których ktoś zginął bo go zamordowali.
mordercę powinni skazywać na śmierć-mniejsze koszty niż utrzymanie takiego czegoś

Chessterr
28-05-2005, 19:34
Straszne sie rzeczy teraz robią. Ja to myśle to porachunki...

Chessterr
28-05-2005, 19:36
Teraz więzniowie mają za dobrze...
W celi mają telewizor...Żadnego rygoru...Robią co chcą.Dla niektórych jest lepiej niż na wolności..POWINNA BYĆ BEZWZGLĘDNA KARA ŚMIERCI!

Sakis
28-05-2005, 19:54
a ja wam powiem, że poprostu coś niedobrego dzieje się na tym świecie już od dłuższego czasu....pójdzie się gdzieś na inną ulice można dostać w ryj...za nic...idzie się przez miasto można zostać okradzionym...idziesz wieczorem....możesz zostać zabitym...bo komuś coś sie nie będzie podobać...z czego to wynika...zanik sumienia, zanik wrażliwosci u ludzi i co najważniejsze zanik szacunku dla życia...a to wynika z tego, że coraz wiecej jest rodzin patologicznych, które nie wpajają swoim dziecią odpowiednich wartości życiowych....i będzie coraz gorzej...chyba ze każdy zrozumie....( chociaż wątpie) jaką rozpacz niesie krzywdzenie drugiej osoby...chodzi mi tu o jej rodzine i o nią samą...ciężki temat do dyskusji...ale mam nadzieje, że wszyscy ci mordercy pedofile zlodzieje i inna szara masa zostanie osadzona przez Boga.

PS. jeżeli chcemy zmienić świat nie bądźmy obojetni wobec zła, a zmiany zacznijmy od siebie....

Chessterr
28-05-2005, 19:56
a ja wam powiem, że poprostu coś niedobrego dzieje się na tym świecie już od dłuższego czasu....pójdzie się gdzieś na inną ulice można dostać w ryj...za nic...idzie się przez miasto można zostać okradzionym...idziesz wieczorem....możesz zostać zabitym...bo komuś coś sie nie będzie podobać...z czego to wynika...zanik sumienia, zanik wrażliwosci u ludzi i co najważniejsze zanik szacunku dla życia...a to wynika z tego, że coraz wiecej jest rodzin patologicznych, które nie wpajają swoim dziecią odpowiednich wartości życiowych....i będzie coraz gorzej...chyba ze każdy zrozumie....( chociaż wątpie) jaką rozpacz niesie krzywdzenie drugiej osoby...chodzi mi tu o jej rodzine i o nią samą...ciężki temat do dyskusji...ale mam nadzieje, że wszyscy ci mordercy pedofile zlodzieje i inna szara masa zostanie osadzona przez Boga.

PS. jeżeli chcemy zmienić świat nie bądźmy obojetni wobec zła, a zmiany zacznijmy od siebie....

Podoba mis ie ten post. DObrze ze to powiedziałeś. Zgadzam sie z tobą w 100%

Wkurzony
28-05-2005, 20:22
Zgodzę się z innymi, że powinna być wprowadzona kara śmierci. Za****** wszyskich morderców i gwałcicieli!

p.s. Wiecie ile kosztuje utrzymanie 1 więźnia przez 1 miesiąc? ok. 2000zł !!!! HORROR

Patimrok
28-05-2005, 21:09
Szkoda dziadka, ale jesli pedofil to niekoniecznie. Też bym się bał z domu wyjść w takim przypadku. Ten świat jest coraz bardziej powalony. Ostatnio jakiś koleś zabił młodą dziewczynę (chyba 16 lat, ale nie pamiętam dobrze) dla 20 zł... No niektórzy ludzie to są naprawde porąbani.
@Kara śmierci
Kara śmierci to żadna kara. Taki człowiek uwolni się od obciążenia psychicznego (chyba, że to kompletny wariat). IMO karą powinno być dożywocie w więzieniu o zaostrzonym rygorze/10-30 lat cięzkich robót

kaczi
28-05-2005, 21:49
No i piszesz jak nietrzeźwy :>.

Ale teraz już wszystko kapuje :)

Ok, pochodziło się tu i ówdzie, i się dowiedziało, że to najprawdopodoniej Ukraincy, którzy mieszkali tu nielegalnie... Znaleźli w tym domu 30 ram rowerowych ( Możliwe, że jest tam rama mojego taty, jak jest to nie da s****ielom żyć! Przyżekam!). Od dawna tych Ukraińców tam niewdziałem, ale zawsze mieli coś do nas ( Naszej ekipy)...

Mental II
29-05-2005, 16:29
Ludzie to był pedofil takich to tylko mordować.0 łaski dla pedofili .Niech nikt nie pisze ze to jest choroba i to trzeba leczyc .A jak juz leczyć to siekierkom po jajach albo Siekierkom w łeb.
Tyle ****a jeszce miec łaske dla pedofila.OMG

dap-galothij
29-05-2005, 17:25
Oj przydała by się taka kara śmierci.
Ale zauważcie, jakby głupio wyglądało, że gościu dostał karę powieszenia, a 10 lat później okazałoby się, że go wrobiono. Był niewinny.

kaczi
29-05-2005, 18:49
Ludzie to był pedofil takich to tylko mordować.0 łaski dla pedofili .Niech nikt nie pisze ze to jest choroba i to trzeba leczyc .A jak juz leczyć to siekierkom po jajach albo Siekierkom w łeb.
Tyle ****a jeszce miec łaske dla pedofila.OMG

Wiesz... On może i pedofilem był, ale żadne dziecko nigdy do niego nie przyszło.
Jeszcze co pamiętam, że z 10 lat temu to mu kradliśmy jabłka z podwórka :P ( Me złodziej plx :P), a teraz w jego domu jest jego rodzina, już od dnia śmierci, bo to oni znaleźli ciało... I w tej chwili koszą trawę bo widzę z okna :P ( Wiem, że to mało interesujące ale co tam, wszystko trzeba mówić :)). Jak ci Ukraińcy wrócą,
jak się okaże, że to nie żaden z nich, to i tak ludzie im żyć nie dadzą...

Ps: Całe szczęście, że wszyscy wierzą, bo niby po co kłamać? A jakbyście nie wierzyli to mogę wam dać stronę informacji opolskich.

Tasior
29-05-2005, 19:02
Oj przydała by się taka kara śmierci.
Ale zauważcie, jakby głupio wyglądało, że gościu dostał karę powieszenia, a 10 lat później okazałoby się, że go wrobiono. Był niewinny.
A lepiej by wyglądalo jakby koleś zgnil w pierdlu i się okazalo że byl niewinny.
@down
Ciekawe czemu.....

Rybzor
29-05-2005, 19:08
Ojciec mojego kumpla wylecial przez okno.... z 3 pietra, zmarl na miejscu

Birmil
29-05-2005, 19:46

Ale ty jestes glupi... wiesz co to znaczy wiezienie ? 20 lat pierdla jest gorsze od kary smierci...

S.P.M
29-05-2005, 19:55
Żaden człowiek w imie żadnej sprawiedliwości nie ma prawa odbierać drugiemu człowiekowi życia. Mówcie sobie, że oni odebrali, mówcie. A potem mówcie jakimi to katolikami jesteście...
Po prostu zabijanie drugiego człowieka w imię sprawiedliwości jest tak samo zbrodnią jak każde inne zabójstwo. Są inne sposoby 'karania'. Tyle, że coś takiego jak kara nie ma racji bytu. Powinna być terapia i przystosowanie do życia z ludźmi, a nie kara.

EDIT

@DOWN
Znasz kogoś kto był w więzieniu czy się na telewizji opierasz?
Mój brat siedział 9 miesięcy za handel bronią i musze ci powiedzieć że to było najgorsze 9 miesięcy w jego życiu. A w dupsko nikt go nie rżnął bo w mieście był znany, nie wiem czy pedofil by wytrzymał tam dłużej niż miesiąc.
PEDOFILIA to jest choroba sklasyfikowana przez psychiatrów, powinno się ją leczyć.
Pedofilia - zaburzenie polegające na występowaniu przez conajmniej 6 miesięcy fantazji lub zachowańseksualnych związanych z aktywnością seksualną w stosunku do dzieci przed okresem pokwitania.
pedofilem może być osoba, która ma minimum 16 lat lub jest conajmniej 5 lat starsza od dziecka będącego obiektem aktywności seksualnej. Jest to najczęstsza parafilia i w 95% stanowi ona akty heteroseksualne a w 5% homoselsualne
Dodam że DSM-IV to rodzaj klasyfikacji wieloosiowych opisujących pacjenta w wielu obszarach. Jaki numer w tej skali ma pedofilia, tego nie udało mi się znaleźć.

@MATEK
A kto powiedział że jestem wierzący? Mówię to do większości krzyczących za karą śmierci a uważających się za katolików. Ja nie wierzę w boga ale wierzę w wartości międzyludzkie.

Mental II
29-05-2005, 20:02
Ale ty jestes glupi... wiesz co to znaczy wiezienie ? 20 lat pierdla jest gorsze od kary smierci...
Oj mało wiesz teraz w więzieniach nie jest jak 10 lat temu czy 15 teraz masz luxus telewizor media rożne nie nudzisz się ze w celi siedzisz.Janie jestem za karom śmierci na 100% zato na 100% jestem pewien ze powinni ich kastrować takich pedofili

Matek
29-05-2005, 20:17

A skad to wiesz??:)

Moim zdanie kara smierci powinna byc wprowadzona. Ale tylko na takie przestepstwa jak gwalty, morderstwa i olewanie mojego zdania. Wiem, ze wiezienie jest gorsze, ale silne osoby odnajda sie w nim i bedzie im calkiem, calkiem. Wiezniowie to spolcznosc, gdzie slaby ginie a silny rzadzi (tak mi sie wyadaje).

A gdyby wprowadzilo sie kare smierci moze odstraszylo by to potencjalnych mordercow/gwalcicieli?? Pozatym gorsze od siedzeniea w pierdlu moze byc wlasnie oczekiwanie na smierc. Przeciez nikt nie musi skazanemu mowic, kiedy wykonaja wyrok:)

Żaden człowiek w imie żadnej sprawiedliwości nie ma prawa odbierać drugiemu człowiekowi życia. Mówcie sobie, że oni odebrali, mówcie. A potem mówcie jakimi to katolikami jesteście...
Po prostu zabijanie drugiego człowieka w imię sprawiedliwości jest tak samo zbrodnią jak każde inne zabójstwo. Są inne sposoby 'karania'. Tyle, że coś takiego jak kara nie ma racji bytu. Powinna być terapia i przystosowanie do życia z ludźmi, a nie kara.

A uwarzasz, ze zabranie czlowiekowi wolnosci jest katolickie?? W pewien sposob pozbawiasz go wolnej woli - co w sumie jest rownoznaczne z pozbawieniem czlowieczenstwa. Czlowiek staje sie zwierzakiem zaleznym od humoru klawisza/naczelnika. Nie decyduje o sobie. Po pewnym czasie zostaje pozbawiony tozsamosci.
Uwazasz, ze to godne 'katolika' - przeciez pwiedziane jest "szanuj blizniego swego'!!!!

Sprawiedliwosc nie ma nic wspolnego z wiara;] Popatrz w przeszlosc - na 'sprawiedliwosc' Boga;]

dap-galothij
29-05-2005, 20:20
Co do więzienia.

Nie musi być kary śmierci. 30 lat ciężkich robót gorsze chyba bardziej. :evul:

AnElKa
29-05-2005, 20:20
Nie wiem ale podejrzewam, że jestescie katolikami a przykazanie brzmi "NIE ZABIJAJ!" i w kazdy sposob jaki sie go popelni jest to grzech nie ma czegos takeigo jak mordowanie w imei sprawiedliwosci - powinny byc wporwaodzone rozne kary np :pedofili wykastrowac, koles ktory uciol reke siekiera powinni mu zrobic to samo i wsadzic na 5 lat do kamieniolomow i zeby ch/harowal z 8 godzin dziennie w bezinteresowny sposob w pomocy dla panstwa badz budowaniu budynkow za free... takiemu dac zarci i z jedna reka by poginal na budowie... Dzisiejsi ludzie sa psychopatami... i nic tego nie zmieni procz zamkniecie ich w pierdlu i zeby byli leczenie przez psychiatryka. Na każdego morderce moglby przypadac jeden morderca ,ktory wie ze zrobil zle i chce zaczac normlanie zyc. Jeden mądry św. powiedizal kiedys:"Gdbyście wiedzieli ile znaczy wasza modlitwa w niebie!Modlilibyscie się często !!" wiec zrobmy to samo a nie marudzmy na forum i narzekajmy na swiat."Do odważnych świat należy" wiec sprobujmy zmienic ten swiat !!!Nawet jesli nam sie nie uda moze jakis gatunek ludzki uslyszy i przekaze to dla innych... wiec radze wam wszystkim nie GDYBAĆ na forum(mozecie ale nie caly czas), forum jest po to zeby rozmawiac o problemach swiata/zycia/ludzkosci ale tez po to zeby radzic innym ludzią wiec ja i to robie.ZACZNIJMY ZMIENIAC TEN SWIAT NA LEPSZE BO DO ODWAZNYCH SWIAT NALEZY !!!!!!!!!!

troche malo scalone w tresc ale bylem w napieciu piszac ten post i moze przemowi do kilka/kilkunastu/kilkudziesieciu/kilkuset ludzi....

Hano Apokalipsa
29-05-2005, 21:19
Zgodzę się z innymi, że powinna być wprowadzona kara śmierci. Za****** wszyskich morderców i gwałcicieli!

p.s. Wiecie ile kosztuje utrzymanie 1 więźnia przez 1 miesiąc? ok. 2000zł !!!! HORROR

Własnie 2000 zl - a kto za to placi?? - PODATNICY czyli MY, placimy za to zeby morderca(ktory byc moze zabil nam kogos bliskiego) mógl zyc, i to jak zyc, cela, telewizorek, plakacik i darmowe jedzonko...Co sie na tym siwecie dzieje...BEZWGLEDNIE KARA SMIERCI, moze wtedy sie opanuja pedofile mordercy złodzieje i gwałciciele

kagan
30-05-2005, 17:42
Nie wiem ale podejrzewam, że jestescie katolikami a przykazanie brzmi "NIE ZABIJAJ!" i w kazdy sposob jaki sie go popelni jest to grzech nie ma czegos takeigo jak mordowanie w imei sprawiedliwosci - powinny byc wporwaodzone rozne kary np :pedofili wykastrowac, koles ktory uciol reke siekiera powinni mu zrobic to samo i wsadzic na 5 lat do kamieniolomow i zeby ch/harowal z 8 godzin dziennie w bezinteresowny sposob w pomocy dla panstwa badz budowaniu budynkow za free... takiemu dac zarci i z jedna reka by poginal na budowie... Dzisiejsi ludzie sa psychopatami... i nic tego nie zmieni procz zamkniecie ich w pierdlu i zeby byli leczenie przez psychiatryka. Na każdego morderce moglby przypadac jeden morderca ,ktory wie ze zrobil zle i chce zaczac normlanie zyc. Jeden mądry św. powiedizal kiedys:"Gdbyście wiedzieli ile znaczy wasza modlitwa w niebie!Modlilibyscie się często !!" wiec zrobmy to samo a nie marudzmy na forum i narzekajmy na swiat."Do odważnych świat należy" wiec sprobujmy zmienic ten swiat !!!Nawet jesli nam sie nie uda moze jakis gatunek ludzki uslyszy i przekaze to dla innych... wiec radze wam wszystkim nie GDYBAĆ na forum(mozecie ale nie caly czas), forum jest po to zeby rozmawiac o problemach swiata/zycia/ludzkosci ale tez po to zeby radzic innym ludzią wiec ja i to robie.ZACZNIJMY ZMIENIAC TEN SWIAT NA LEPSZE BO DO ODWAZNYCH SWIAT NALEZY !!!!!!!!!!

troche malo scalone w tresc ale bylem w napieciu piszac ten post i moze przemowi do kilka/kilkunastu/kilkudziesieciu/kilkuset ludzi....

Nie moge się oprzeć co do tego "nie zabijaj" ... oczywiście takie przykazanie też jest ale... w bilbli możemy jeszcze znaleźć:

Jeźliby przy podkopywaniu zastany był złodziej, a ubity będąc umarłby, kto zabił, nie będzie winien krwi
II Księga Mojżeszowa, Rozdział 22 (2)

Chyba nie trzeba tłumaczyć?

Ale zresztą wypowiedzi się zgadzam... życie w więzieniu na koszt ludzi jest śmieszne... kara śmierci? może być, ale po co... śmierć jest końcem życia, dla mnie trudno to nazwać karą... przestępca w ten sposób kończy życie, i ludzie z tego niewiele mają poza satysfakcją... koniec, czyli pewne wyzwolenie często jest porządane, zależy dla jakiego człowieka...
Ja bym był jednak za przymusową nie płatną pracą więźniów... tak żeby odpracowali swoje winy...

@down

Nie schodzi, jest taki sam a jednak zmienia się, tzn powłoka zmienia się ale sam świat czyli ludzie są tacy sami...

Badzo
30-05-2005, 18:01
Świat schodzi na psy...

AnElKa
30-05-2005, 20:03
@2x up:
Zauważ ,że Mojżesz był prorokiem a Pan Jezus ustanowil NOWĄ religie świata czyli chcrzescijanstwo:Mojżesz był wyznawcą Judaizmu...a religia ta mowi "oko za oko ząb za za" pan jezus jednak pwoeidizal zeby nie krzywdzic ludzie anwet jezeli zrobilby cos zle wiec pomysl... wzieles tekst z religii zydowskiej a ja mowie o chrzescijanstwie

Tasior
30-05-2005, 20:18
@up
Dziecko! Co z tego że napisal to Żyd jak to jest z twojej Bibli. Kocham "katolików" takich jak ty.
PS. Mówi się Judaizm

Adolphus Elbragol
30-05-2005, 22:39
@kara smierci/dozywocie(Meilun/Matek), co do tego, czy powinna byc przywrocona, nie mam zdania. Moze. Nie moj problem (jeszcze przez jakis czas), ale zastanowmy sie, co jest gorsze? Szybkie rozwiazanie problemow (wszystkich: wyrzutow sumienia, glodu, pragnienia, zazdrosci, zadzy, czegotamsobiechcecie), czy zycie bez nadziei, perspektyw?

Czy wedlog was dozywocie, to za malo dla najciezszych przestepcow? Czy was aby nie poje.balo (zdanie skierowane do ogolo "wyrznac pedofilow & s-ke'.)? Postawcie sie sami przed wyborem - szybka smierc (moze nawet tak szybko, ze bezbolesna?), czy zycie za kratkami, bez szansy na opuszczenie tej kloaki.

Dla mnie wybor bylbyt oczywisty.

Tygryseq
31-05-2005, 17:54
znajomego znajomych moich rodziców zamordował 16-latek z kolegą 18-latkiem.

Koleś miał 68 lat, znany pisarz, zarąbali go dla pieniędzy.

Matek
31-05-2005, 18:09
@up
Dziecko! Co z tego że napisal to Żyd jak to jest z twojej Bibli. Kocham "katolików" takich jak ty.
PS. Mówi się Judaizm

Taskwa... kocham takich ludzi jak ty -malo wiedza a piep** ;)

Jezus narodzil sie i 'stworzy' religie milosci. Niewazne stalo sie prawo 'oko za oko, zab za zab' tylko prawo milosierdza - prawo 'nadstawienia drugiego policzka'. NT jest 'upgradem' starego...

wiec jak nie masz pojecia nie wtracaj sie :evul:

Jestem ZA kara smierci!

dap-galothij
31-05-2005, 18:18
@tygryseq: A jak miał na nazwisko?