Pokaż pełną wersje : Paladyn
czy do treningu (dista) trzeba trafiac czy sie tylko rzuty liczom??
Przed update liczyly sie tylko ilosci wyrzuconych strzal/zapalek. Po update zaczely sie watpliwosci. Jedni zaczeli twierdzic, ze dalej ilosc zapalek lub strzalek, a inni, ze trafienia do krwi. Ja sie przychylam do tego, ze liczy sie ilosc wystrzelonych strzal, bo wlasnie trening polega na nietrafianiu, a gdyby liczyly sie hity, to trening bylby rownowazny z expieniem
Liczy się ilość zużytych pocisków. Niezależnie od tego czy zadają obrażenie czy nie.
Oryginalnie dodany przez Arbuz
Liczy się ilość zużytych pocisków. Niezależnie od tego czy zadają obrażenie czy nie.
Tak było kiedyś, ale już ponad pół roku sie liczy tak, jak u knighta, tylko hity.
Z tego co ja slyszalem to sie licza wystrzelone pociski, ale tylko pierwsze 30 od ostatniego trafienia.
Czytaj: Co 30 strzalow musisz raz trafic.
Może racje ma Gremlin, ale ja ręcze głową, że nie od uderzeń bo jak mi skill ostatnio urosł to bardzo akurat byłem skupiony, a urosł jak rzuciłem a nie zabrałem nic hp. Poza tym mam dobre skile na swój lv a cały czas walczyłem z trolami na full def
Oryginalnie dodany przez Jedi
Może racje ma Gremlin, ale ja ręcze głową, że nie od uderzeń bo jak mi skill ostatnio urosł to bardzo akurat byłem skupiony, a urosł jak rzuciłem a nie zabrałem nic hp.
No przeciez mowie.
Ostatnio poprawil (uzupelnili) teorie na temat trenowania i mowia ze:
Trzeba trafiac co 30 ciosow/rzutow/strzalow (czyli co minute), ale nie jest to tak ze sie zlicza do 30 i czeka na trafienie zeby przelac z koszyka do basenu. Jest tak ze jak trafimy to pozniej nastepne 30 ciosow sie zlicza - czyli mozemy od minuty nie trafic i nadal awansowac.
Oryginalnie dodany przez Gremlin
Oryginalnie dodany przez Jedi
Może racje ma Gremlin, ale ja ręcze głową, że nie od uderzeń bo jak mi skill ostatnio urosł to bardzo akurat byłem skupiony, a urosł jak rzuciłem a nie zabrałem nic hp.
No przeciez mowie.
Ostatnio poprawil (uzupelnili) teorie na temat trenowania i mowia ze:
Trzeba trafiac co 30 ciosow/rzutow/strzalow (czyli co minute), ale nie jest to tak ze sie zlicza do 30 i czeka na trafienie zeby przelac z koszyka do basenu. Jest tak ze jak trafimy to pozniej nastepne 30 ciosow sie zlicza - czyli mozemy od minuty nie trafic i nadal awansowac.
Gremlin ma arcje, zreszta byla tez jzu dyskusja w innym temacie.Liczy sie kazdy trafiony hit i pierwsze 30 od ostatniego trafienia(kazdy kolejsny cios do krwi powoduje zaliczenie wczesniejszych i naliczanie 30 od nowa).Przy wyzszych skillach dista nei ma z tym klopotu, raczej jest problem ze sie partnera do treningu trafia za mocno i za czesto
Oryginalnie dodany przez Magus
Oryginalnie dodany przez Arbuz
Tak było kiedyś, ale już ponad pół roku sie liczy tak, jak u knighta, tylko hity.
To nie wchodzi w grę, ponieważ trening palla nie miałby sensu.
hehe tylko hity niesądze gdyby liczyly sie tylko hity mój kumpel nienabil by w 48h skili 50 50
To nie wchodzi w grę, ponieważ trening palla nie miałby sensu.
ma sens pall szybko awansuje w discie a shielding jest wazny bo malo obrywa skile sa dla pala i knighta bardzo wazne
Name:Rycerz Wolnosci
Lvl:31
World:Secura
Profession:Knight
Skills:58 48 (marne)
Name:Silverado
Lvl:17(zaraz 18 )
World:Secura
Profession:Knight
Skills:42 36 (trenuje)
Jak trenujesz bierzesz spear i wodena i idziesz na dwarfy i roty i trenujesz.I tylko rzuty sie liczą gdybym skilowanie szło za trafienia to wiesz bym takie skile ze wole nie mówic:P
nuniza/Lv22/isara/skills 62/53/paladyn
Elder Do'urden/Lv19/secura/skills 22/24/mag
<na spszedasz gfb<2k>hmm's<1k>explosion<3k>
Dragon Revleed/lv12/secura/skills 45/36paladyn
Lord Skellen
24-03-2004, 09:15
Heh wydaje mi się że licza sie tylko wystrzelone pociski. Widzialem kalkulator do tibii który po wpisaniu skilla pokazywal ile pociskow trzeba wystrzelic na nastepny skill, a wiec na pewno liczy sie tylko ilość.
Tak Offtopic: Co to robi w dziale Bronie i przedmioty ?
Tylko trafienia sie nie licza poniewaz ostatnio bawiac sie sniezkami rycerzem awansowalem (z 10 na 11), na pewno trzeba tez puszczc krew co jakis czas poniewaz chwile pozniej wyrzucajac 150 sniezek nie dostalem awansu z 11 na 12.
Oryginalnie dodany przez Lord Skellen
Heh wydaje mi się że licza sie tylko wystrzelone pociski. Widzialem kalkulator do tibii który po wpisaniu skilla pokazywal ile pociskow trzeba wystrzelic na nastepny skill, a wiec na pewno liczy sie tylko ilość.
Tak Offtopic: Co to robi w dziale Bronie i przedmioty ?
Ilosc pociskow POD WARUNKIEM , ze sie trafia do krwi minimum raz na 30 wyrzuconych pociskow.Bosh ile razy mozna to powtarzac
Lord Skellen
24-03-2004, 16:51
Nie jestem o tym przekonany do konca bo jak bylem newbie knightem to kumpela robila mi monka do treningu któremu n zadawalem zadnych obrazen i jakos swording rósł ...
lord skellen ty ciagle NEWBIE JESTES LOLU!!!!!!!!!!!!!
trzeba trafic raz na minute,koniec dyskusji
kraj debili zeby 30 razy mowic to samo a on pisze,nie jestem pewien,bylo ze palladyn musi wyrzucac a nie bloodowac ale byl swiateczny uptdate i jest jak u knighta,
i z tego powodu nie kapuje czemu zlikwidowali sniezki(przeciez sniezkami nie oplaca sie skillowac gdyz nie blooduja,a nie jak kiedys ze 100 sniezek robiles 13 dista)
poza tym kalkulatory skilli sa niby poprawne jak liczysz blodowania,po 30 ciosach od ostatniej krwi,przestan liczyc:P:)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.