PDA

Pokaż pełną wersje : Co się dzieje z tymi czasami?

Chessterr
28-05-2005, 20:08
Temat: "Morderstwo...Dzisjieszy świat" Skłonił mnie do smutnych refleksji. O to one.
Kiedyś naprzykład nauczyciel był jak swiętość trzbea było się go słuchać itp, itd. Teraz doprowadzamy ich do depresji. Napewno większość z was powie "To winne tej głupiej baby od bioli""Uwzieła się na mnie". Ale nie moi drodzy. Oni chcą nas zrobić na ludzi. Co prawda zdarzają się nauczyciele wyjątki. Ale zastanowcie się nad tym. Jeśli chcemy coś zmienić musimy zacząć od nas samych.
Co się dzieje w polittyce. Może nie powinniśmy się mieszać ale musimy coś zrobić. Rządza pieniądza. Mało jaki chce dla nas dobrze. Jest wiele bezrobotnych i biednych. Czemu o NICH NIE POMYŚLA?!Oni patrzą ,żeby im było dobrze. Biora łapówki i mają ogromną diete. To jest smutna sprawa.
Jak było na ukrainie?Mieli gorzej od nas i się postwili. Wszyscy byli z Ukrainą. I JEJ SIĘ UDAŁO. Wiele osób mówi ,że to nic nie zrobią. ALe są w błędzie. Trzeba zacząć od nas. Nie mówie żeby iść na prezydenta. ALe trzeba coś zrobić z tym.
Teraz nawet strach wyjść na ulice. Kiedyś nie było to do pomyślenia. Jeśli my nie będziemy latać z bejsbolami i straszyć to i zmniejszy się przestępczość w rejonie. Pewnie o mało ale zawsze coś.
Kiedyś chodziła się na mecz spokojnie. A teraz? STRACH! Zleją cie tazy dresiarze z pałkami i policja jest bezslina. Na co taki mecz?STRACH WYJŚĆ NA ULICE.

CO SIĘ DZIEJE Z TĄ POLSKĄ?
CO TO ZA CZASY?

muismy coś zrobić
Cała nadzieja z nas młodych.

A co wy o tym sądzicie??

spider-bialystok
28-05-2005, 20:15
A czy kiedykolwiek były dobre czasy? Nie! A teraz wcale nie jest tak źle. Były rozbiory, wojny, okupacja hitlerowska, komunizm...Nigdy nie mówiono o swoich czasach, że są dobre...

Jeśli my nie będziemy latać z bejsbolami i straszyć to i zmniejszy się przestępczość w rejonie.
Dziś oficjalnie spalę bejzbola!

@down
Polska wyszła z okupacji hitlerowskiej i weszła w komunizm. Wyszła z komunizmu i weszła do tego co jest dzisiaj...
@Next edit
Więc jaki masz sposób na walkę o dobro Polski? Bo moim celem jest bycie dobrym człowiekiem i uważam, że jest to wystarczająca forma walki...

Chessterr
28-05-2005, 20:16
up@
Teraz ciebie popieram. Trzeba być dobrym człowiekiem i dobrym polakiem.

Niby masz racje. Ale wtedy polska walczyła. I dzięki niej z tego wyszli. A czy teraz coś robią?NIC nie robią

Wiesz. Moze troche przesadziłem z tym bejsbolem. Ale jak jedna osoba skonczy zawsze to jakiś sukces...

Chessterr
28-05-2005, 20:24
Ale zawsze walczyłą o dobro dla POLSKI!!!

Shanhaevel
28-05-2005, 20:54
Przypominają mi się słowa premiera Rosji: "Chcieliśmy dobrze, a wyszło jak zwykle".

Polska nie jest wcale takim złym krajem... Porównaj sobie go z np. Irakiem, krajami Afryki... Ale fakt, trzeba coś poprawić.

TiTuS
28-05-2005, 21:47
według nigdy nie było dobrych czasów. Nawet jeśli były takie morderstwa itd. to poprostu nikt o tym nie mówił z różnych powodów. A teraz jest odwrotnie, że wszyscy wszystko mówią...

kaczi
28-05-2005, 23:25
Taaaa, zróbmy czerwoną rewolucję, a i tak wszyscy nas oleją.
Chociaż, jestem autorem tematu o morderstwie, wcale nie uważam, że powinniśmy robić rewolucję, bo to i tak nic nie da. Ukrainie się udało, bo mieli Juszczenkę, który się spodobał krajom UE, i wogóle chwalili Ukrainę za to że nie chcą być zależni od tej okrutnej Rosji itp. A my? O co by Polska walczyła? Żeby była kara śmierci za popchnięcie drugiej osoby? Żeby kibice tylko w ciszy oglądali mecze? Pomyślcie, Polska nie ma o co walczyć...
A tak wogóle: Kto byłby zamiast ukraińskiego Juszczenki takim reformatorem? Lepper? :)

Shanhaevel
29-05-2005, 10:28
Taaaa, zróbmy czerwoną rewolucję, a i tak wszyscy nas oleją.

Tylko nadmienię, że gdyby nas olali, to nie byłaby rewolucja, ale rebelia. :P

Matek
29-05-2005, 10:38
e tam...

Mi sie w Polsce podoba tak jak jest teraz. jakos nie czuje strachu przed wyjsciem na miasto, przed pojsciem na meczy czy na imprezke.

Kiedyś naprzykład nauczyciel był jak swiętość trzbea było się go słuchać itp,

Kiedys nauczyciele mieli prawo lac cie linijka po lapach jak cos przeskrobales. Z opowiesci mojego ojca nie bylo to zbyt przyjemne.

Co się dzieje w polittyce. Może nie powinniśmy się mieszać ale musimy coś zrobić. Rządza pieniądza. Mało jaki chce dla nas dobrze. Jest wiele bezrobotnych i biednych. Czemu o NICH NIE POMYŚLA?!Oni patrzą ,żeby im było dobrze. Biora łapówki i mają ogromną diete. To jest smutna sprawa

A co ty myslisz, ze oni beda pracowac za darmo? Zastanawia mnie czy ty za x lat bedziesz pracowal za darmo. To, ze biora duzo... oni na to zapracowali: demagogia i innymi rzeczami, ale zapracowali. Ze wiekszosc z nich to glaby... trudno.

O bezrobotnych i biednych tez mysla. Kuroniowki, Urzedy Pracy, pomoc spoleczna - to nie sa rzeczy dla ludzi bogatych.

WSZYSCY patrza na siebie! Dales kiedys biedakowi na chleb jak juz mowisz od zaczecia zmian od siebie?

Mecze zawsze mozesz ogladac w TV. Bo u nas walki kibicow beda jeszcze dluuuuuuuuuugooooooooooooo...

Mental II
29-05-2005, 20:09
Przypominają mi się słowa premiera Rosji: "Chcieliśmy dobrze, a wyszło jak zwykle".

Polska nie jest wcale takim złym krajem... Porównaj sobie go z np. Irakiem, krajami Afryki... Ale fakt, trzeba coś poprawić.
No własnie nie nażekajmy bo może być jeszcze bardziej ciężko o prace i o chleb w sklepie

Tasior
29-05-2005, 20:24
@up
O prace wcale nie jest tak ciężko. Kto szuka ten znajdzie. A bezrobocie jest wysokie bo banda obdartusów woli leżeć z piwskiem na rozkladajacym się lóżku
niż pracować (kasa mniej więcej taka sama)

@politycy
Muszą dostawać dosyć wysoką pensje. Wyobraź sobie że Polskę reprezentuje koleś w gumiakach, w dresach Abibasa i w sweterku tego kolesia z "Chlopaki nie placzą", to bylby hardkor nie? Ale co prawda niektórzy przeginają (koleś który bierze kasa mimo że siedzi w pierdlu -.-)

AnElKa
29-05-2005, 20:34
"wszystko przemija, wszystko sie zmienia" miejmy nadzieje ze to sie stanie tylko ze z efektem na lepsze ale my mlodiz powinnismy jesli chcemy zrobic cos z tym krajem naszym OJCZYSTYM KRAJEM, ja bym go bronil do ostatniego kamyka za cene smierci.... tu sie urodzilem i bede patryjota ale to ejst nie nasza wina ze w polityce sa takie debile za przeproszeniem choc mi sie zdaje ze to dobrze ze nadchodzi epoka "Kaczyzmu" moja rodzina bedzie na ich glosowac poniewaz nie maja afer a chca dobrze dla naszego narodu i to ejst ich wielki plus...badzmy za slowami papieza Jana Pawła II "Wielkiego"to mlodych swiat nalezy i oni poiwnni go zmienic puki maja na to czas..

Mental II
29-05-2005, 20:37
@up
O prace wcale nie jest tak ciężko. Kto szuka ten znajdzie.

Guwno prawda mało wiesz nawet jak chce sie znajsc byle jakom robote za nędzne 700 zl na miecha.To i tak trzeba szukac jak igły w stogu siana a jak juz znajdziesz to tak się narobisz i przyjdziesz zciorany do domu ze sily na nic nie masz.

Tasior
29-05-2005, 20:46
@up
1. Slownik ortograficzny :P
2. Ludzie szukaj pracy tylko po stempelek. Przychodzi ci do firmy pan lekko wczorajszy który "ubiega" się o prace, z nastawieniem "wezme stempelek i znówu na bezrobocie, fajno!"
3. Zależy kto szuka, jak ktoś zakończyl edukacje na podstawóce bądź zawodówce niech się nie spodziewa majątku(pozostaje mu tylko kariera polityka)
@Anelka
To nie moja winna*, ani nie twoja, że mamy taki polityków jakich mamy. Tylko tych 18+ ;). Ja nie jestem pewny czy zabilbym za ojczyzne czy za cokolwiek
@down
Chyba nie rozumiem. Ze tego co tu nabazgralem wynika że nie zbailbym za nic czlowieka a ty mi mówisz jakbym napisal ze nie umarlbym za nią. ;)
*A żeby każdy widzial. :D

Shanhaevel
29-05-2005, 22:19
@up
1. Slownik ortograficzny :P
2. Ludzie szukaj pracy tylko po stempelek. Przychodzi ci do firmy pan lekko wczorajszy który "ubiega" się o prace, z nastawieniem "wezme stempelek i znówu na bezrobocie, fajno!"
3. Zależy kto szuka, jak ktoś zakończyl edukacje na podstawóce bądź zawodówce niech się nie spodziewa majątku(pozostaje mu tylko kariera polityka)
@Anelka
To nie moja winna, ani nie twoja, że mamy taki polityków jakich mamy. Tylko tych 18+ ;). Ja nie jestem pewny czy zabilbym za ojczyzne czy za cokolwiek.

Niewinna? A twój winny? ;)

Wiesz... Np. na wojnie nie chodzi o to by zginąć za ojczyznę... Chodzi o to by WRÓG to zrobił. :)

kagan
30-05-2005, 17:34
A ja tylko dopowiem to:

Teraz każdy wie jak jest w Polsce, wiadomo też jak było kiedyś, nie mówie tylko o czasach hitlerowskich, kiedy to jeden człowiek chciał czynic w jego mniemaniu dobro (podkreślam wyrazy "w jego mniemaniu") , ale tak czy inaczej ZAWSZE było coś do poprawienia, zaczynając od początku istnienia człowieka, zawsze były przestępstwa. Grecja, rzym i cezarowie, Aleksander Wielki... tam zawsze było coś nie dobrego, tak jak teraz... swoja drogą to ciekawe że ludzie uważaja że kiedyś było lepiej, a teraz cały czas jest gorzej... ale to właściwie dobrze, bo za jakieś 30-70 lat o tych czasach też bedą mówić "Stare dobre czasy", wiec nie jest najgorzej.

A pozatym...

"CO SIĘ DZIEJE Z TĄ POLSKĄ?
CO TO ZA CZASY?"

Czasy jak każde inne, jest coś dobrego, jest coś złego i skoro jeszcze żyjemy to nie jest najgorzej.

A co do "co się dzieje z tą polską"

Odp. dla mnie jest podobna, polska to naród, naród to ludzie, a ludzie się tak bardzo nie zmienili od początku istnienia. Mało jest takich co poświęcą swoje dobro w sprawie publicznej, każdy jest w jakimś stopniu chciwy, każdy ma wady... więc polska, czyli naród, jest taka jaka była zawsze. Bo tacy są i byli ludzie. (nie napisałem są , byli i będą bo zawsze jest jakiś mały % na to że ludzie odpowiedni będą na odpowiednich stanowiskach)