Pokaż pełną wersje : Pomoc
Mam lipqe bo.....
NIe mam słabego kompa(nie mowie ze coodo ale cos jest)mam DSL 512kb/s na 8 osob, mam nowego klienta i mi strasznie tibia wolnoo chodzi(koles ktorym gram chodzi takimi skokami)a u mnie w szkole mają tak słabe kompy ze mozna cos zrobic a tam płynniutko chodzi tylko że tam maja neostrade.
BossY powiedzcie czy to wina kompa??czy coś jest nie tak.prosze o pomoc
No dosc dziwny problem, popytaj czy ktorys z 7 innych urzytkownikow nie ma wlaczonego programu typu kazaa, emule, direct connect ktore cholernie zwalniaja w tibie przez co uniemozliwiaja granie ;/.
To, że tibia chodzi ci wolno prawdopodobnie spowodowane jest zbytnim obciazeniem sieci. Poproś admina twojej sieci żeby dał ci określoy limit transferu, jeżeli to nie pomoże to sprawdz procesy jakie aktualnie sa otwarte w twoim systemie (ctr+alt+del) moze okazac sie że jest ich tak dużo że komputer nie wyrabia, wtedy najlepszy lekarstem jest format c:
Bofedojo
12-03-2004, 18:29
Moze grales na swoim kempie jak bylo full ludu, a w szkole jak bylo malo ludu... Albo masz za duzo rzeczy na swoim kempie... Ja tez mam lagi :( no ale nie mam master kompa (i do tego ta firma internetowa...), a u kumpla na neostradzie tak samo.
Oryginalnie dodany przez Oxygane
To, że tibia chodzi ci wolno prawdopodobnie spowodowane jest zbytnim obciazeniem sieci. Poproś admina twojej sieci żeby dał ci określoy limit transferu, jeżeli to nie pomoże to sprawdz procesy jakie aktualnie sa otwarte w twoim systemie (ctr+alt+del) moze okazac sie że jest ich tak dużo że komputer nie wyrabia, wtedy najlepszy lekarstem jest format c:
Po co od razu format?? Prosciej jest wylaczyc niepotrzebne aplikacje.
--------
Edit:
A w ogole to co ten topic robil w dziale "profesje" ?? :P
Hegemmon
13-03-2004, 02:08
Bofedojo chyba najtrafniej określił twój problem... choć warto by też sprawdzić procesy na kompie.. i sprawdź też aktualne połączenia przez NET ( Start/Uruchom i wpisz comand jak masz 98 lub cmd jak masz XP potem netstat -o i ci wystuka połączenia.... kto wie... może masz jakiegoś pracowitego trojanka na kompie :P )
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.