Pokaż pełną wersje : Jaki jest ekwip z którym nie powinno się rozstawać?
Entar Srebrna Tarcza
11-03-2004, 21:09
Jaki jest ekwip z którym nie powinno się rozstawać?
Lina, łopata ... ja tego nigdy nie zostawiam bo bardzo przydatne i nie chce gdzieś utknąć :]
Hmm .. wszystko się przydaje .. najlepiej to byłoby latać z całym depo przy sobie ^^ chociaż jakby podczas smierci nam wszystko wypadalo co mielismy to kicha ..
Ogólnie raczej nie powinno się rozstawać z tarczą, zbroją, legami, bronią .. itd. No chyba, że ktoś lubi na golaska latać ^^ albo potrzebuje dużo cap.
Zależy też od poziomu (ile możesz unieść). Ja noszę ze sobą niezbędnik w stylu: lina, łopata, bp uhów. Ostatnio dorzuciłem jeszcze maczetę i knife, bo nigdy nie wiadomo, kiedy można trenować :) Jako druid natomiast zawsze mam przy sobie plecak-niezbędnik, o którym już kiedyś było. A w nim: parę uhów, parę sd, parę hmmów, ze 2 fire bomby, gfb, destroy fieldy i inne okazjonalnie. Ratują życie. Poza tym ring of healing albo life ring. No i zawsze ze 2 pochodznie :)
Jako osoba zamieszkujace Secure powiem co na non PvP trzeba nosic:
Zawsze line, tarcze jaka kolwiek bron - kiedys czesc o broni luzno traktowalem do czasu jak rycerzem w czasie sprzedawania lootbaga zostawilem na sobie tylko tarcze i plecak, w pewnym przez przypadek zszedlem do kanalow... i zostalem otoczony przez 6 szczurow. Nigdy bym nie uwierzyl ze rycerz na +35 lvl bedzie musial uciekac przed szczurami (zabilem 2 zaczynajac ze skillem 10 fist i bylem na zoltym.
Pozatym dobrze nosic ze soba jakiegos fire ball albo GFB na wypadek jak bysmy zostali otoczeni + jakies runy leczace.
Lopate dobrze miec jak sie nielubi wracac po nia do depo :)
Do tego dobrze jest miec jakas kase ze soba jak by trzeba cos kupowac/placic za statek czy jeszcze cos innego. W moim wypadku jakas kasa = 1 platyna.
piotrek1000
12-03-2004, 10:53
Ja bym dodal jeszcze machete ale nie jako bron tylko do scinania trawy(takich dużych kep)
Edit by Raynold: w sumie to nie musisz powtarzać tego, co już dwa posty wyżej jest :/
Line, łopate i 2-3 ryby żeby zawsze wrazie co było na jakiś czar, a pozatym trzeba sporo UH nosic i przynajmniej jeden run, którym można takować, najlepiej GFB i HMM
Mathayus
13-03-2004, 13:33
lina lopata na bagnach warto miec jeszcze machete i taki niezbednik runowy
( ja grma na securze to wystarczy tylka kilka explozji sd gfb i uhow
Bofedojo
20-03-2004, 15:05
Lina, lopata, zarcie, ile wlezie UHow. Jesli sie gra pallem to jak sie trenuje i masz speary, to wez tez luk i ze 100 strzal, wrazie niespodziewanego ataku.
Jesli idziesz do Carlin to oczywiscie Carlin sworda trzymaj tam go za 110+ gp sprzedasz :D
I tak :
Line
Lopate
Machete
Daggera do trenowania
kase u mnie 1platyna zawsze
Bp hmm
Bag uh'ow
I co jeszcze tam chcesz oczywiscie zawsze nos ubranie chyba , ze exhibicionista jestes
A teraz juz gram :> wiec nie przeszkadzac cich0000
Ja nosze standardowo:
Łopate, Line i Bp UH.
Ale nosze też dodatkowo Leather boots i szalik, bo często używam różnych amuletów i chodze w BoH.
wedlug mnie lopata ,lina ,machet(do scinania traw) bp uh ,(przyda sie pare frie bomb na wszelki wypadek zeby cos zblokowac (jesli jestes palkiem i chodzisz z lukiem wez zapas spear), no i naszyjnik czy tam pierscien po czym jak zdechniesz:D to nic nietracisz.
Raynold to ty grasz druidem? :D :D
@Zaghi
Jest taki mały szczegół, że potwory uciekają z bomb, a nawet przełaża przez rożne pola żeby ciebie dopaść.
Widać, że nie przekroczyłeś nigdy 20lv. Po co speary? Może jeszcze śnieżki?
Entar Srebrna Tarcza
21-03-2004, 20:04
Jedi, nie jesteśmy tu po to aby obrażać innych forumowiczów.Jak widać w ten sposób nabiłeś prawie 400 postów.
A teraz do innych: Ja do tego ekwipu dorzuciłbym jeszcze sword ring dla swordowców axe ring dla axowców i club ring dla clubowców możne jeszcze troszeczke mięska i ring of healing.
Pozdro
Borys Palldayn honoru
25-03-2004, 09:54
jesli jestes jakims knightem ktorym ma 20 lvl to zawsze nos przy sobie bag uhuw chyba ze nie masz 4 mvl co moze byc niemile i przynajmniej1 runke ktura atakujesztak na wszelki wypadek :D
oczywiscie z najlepszym wewipunkiem nie hce sie rozstawac heh prosta odpowiedz!:D
zaden mada faka nie podskoczy do polaka ! ! !! !
DARK HELM PLATE ARMOR BRASS LEGS DRAVEN SHILD (JAKAS BRON LINA) KILKA RUNOW (CHYBA ZE JESTES KINAJTEM) NO I WITAJ PRZYGODO
----------
BRACTWO VALORIA (http://www.valoria.prv.pl)
jazawsze nosze line ,łopate,5-10 ryb i 2-3 runy
Wujek eustachy
10-04-2004, 19:04
Ja nigdy nie roztaje się z liną, łopatą, uhami, hmmcami, blank runkiem.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.