zaloguj się

Pokaż pełną wersje : 38 lvl w 5 dni? ne wspominając już o skllach...

Mr Cherry
29-05-2005, 21:48
Niedawno dołączono do tibii 4 nowe światy: (24 maja)
*Berylia
*Grimera
*Guardia
*Honera

Od tamtego czasu minęło 5 dni (29 maj)
Mam pytanko,
Jak można zrobić taki lvl, jak ma ten koleś w ciągu tych 5 dni:

Name: Katrina Knurd
Sex: female
Profession: Elite Knight
Level: 38
World: Grimera
Residence: Carlin

Rozumiałbym gdyby to był palladyn...
Z dista na Cyclopsy... ten 38 lvl mógł by być, ale knight??

Do tego palladyn:
skille dista: 61
jego dane:

Name: Hephesus
Sex: male
Profession: Paladin
Level: 29

Na podst. tiba.com (http://www.tibia.com)

Musze się przyznać, że gram już w to 4 miesiące...
i mam 51 dista...
i 23 lvl (dużo dead'ałem przez lagi)
Może niegram tak intensywnie jak oni
Od pątku do niedzieli...

Macie coś do powiedzenia na ten temat??
Może wy też tak umiecie??
Mace jakieś taktyki??

___<Piszcie>___

exodus style
29-05-2005, 21:51
to jest account sharing (czy jakos tak)
chodzi o to ze kilku kumpli sie umawia i graja 1 postacia na zmiany po kilka godzin i w ten sposob postac jest online 23.5h na dobe(przerwa na zapis serwa) to jest nielegalne

Shinjix
29-05-2005, 21:53
Niekoniecznie, na nowym swiecie jak sie szybko wyjdzie z rooka, expowiska sa wolne i akurat przez 5 dni gra sie 15h na dobe to mozna zrobic taki level :) :P

Mr Cherry
29-05-2005, 21:54
Czyli GM'y i CIP SOFT są tylko dla ozdoby??
Nie mogą z tym nc zrobić?? kompletnie??

Shinjix
29-05-2005, 21:56
Czyli GM'y i CIP SOFT są tylko dla ozdoby??
Nie mogą z tym nc zrobić?? kompletnie??
robia, tyle, ze acc sharing jest trudny do wykrycia i udowodnienia (taki co kumple mieszkaja obok siebie)

Mr Cherry
29-05-2005, 21:59
Niekoniecznie, na nowym swiecie jak sie szybko wyjdzie z rooka, expowiska sa wolne i akurat przez 5 dni gra sie 15h na dobe to mozna zrobic taki level :) :P

Więc jeśli sądzisz, że to moze być możliwe :D to powiedz w jaki sposób na nowym świecie zrobić taki lvl, a nawet skille... :o :) :) ;) ;) :p :p

Qrczaq
29-05-2005, 22:05
Więc jeśli sądzisz, że to moze być możliwe :D to powiedz w jaki sposób na nowym świecie zrobić taki lvl, a nawet skille... :o :) :) ;) ;) :p :p

Jak będziesz dluzej gral to się nauczysz.. jak zrobili taki lvl to chyba masz dowód że mozna to zrobic nie?? nie mozna odrazu gadac ze to acc sharing, nie masz dowodu, chyba ze udowodnisz..

phoneix
29-05-2005, 22:06
W br. wiekszosc ludzi gra z kafejki wiec trudno takim udowodnic acc. sharing :/

Mr Cherry
29-05-2005, 22:09
Aby sprawdzić jak sądzi większość tibia-maniaków
Umeszczam sondę.
"Czy można legalnie w ciągu 5 dni zrobić 38 lvl na nowym świecie??"
Licze, że każdy weźmie w tej sądzie udział... :] :D :p
No może prawie każdy...

Mr Cherry
29-05-2005, 22:17
Jak będziesz dluzej gral to się nauczysz.. jak zrobili taki lvl to chyba masz dowód że mozna to zrobic nie?? nie mozna odrazu gadac ze to acc sharing, nie masz dowodu, chyba ze udowodnisz..

Qrczaq'u...
To ile ty już grasz w tibię??
koledzy, z którymi expię grają już prawie dwa lata
i od nich się dużo nauczyłem...

Uważasz, że jakieś 4/5 miesięcy to mało by nauczyć się zdobywać lvl??
Dzisiaj zrobiłem
*2 bp of UH (druidem)
*16k expa
*3 skille dystansu
*1 skill shieldingu
*6k gold
*quest- Zamek (obok Ab) _wraz z kolegą :cup: :cup: :D :] B) ;) :)

kocur_bury
29-05-2005, 22:18
to jest możliwe...
ale katować w tibie 10+ h na dobę to już zadanie dla hardcorowców :p
i jeszcze słówko o dzieleniu kont...
myśle że na nowych światach łatwiej upilnować graczy, jest ich znacznie mniej...
bez dzielenia konta można osiągnąć takie efekty, biedni ci ludzie

Qrczaq
29-05-2005, 22:20
Qrczaq'u...

Dzisiaj zrobiłem
*2 bp of UH (druidem)
*16k expa
*3 skille dystansu
*1 skill shieldingu
*6k gold

Hihi, ja gram rok, nie umiem grac tak jak oni, pg w 5 dni i 40 lvl, ale sa ludzie co graja 6 lat w Tibie.. sa tacy co graja 2 lata i tez tak umieją..
Keto na elysii chyba w 3-4 miesiace ( nie jestem pewien, nie jechac po mnie:P:P) moze wiecej, ale zrobil 126 lvl..

BadDuck
29-05-2005, 22:25
Wiadomo ze na nowych serverach raczej leci sie w exp tylko, a nie trenuje sie za bardzo, wiec teraz pomysl czy gdybys zalozmy siedzial i expil 23 godziny na dobe przed komputerem (1 godzina na spanie) to czy mozliwe by to bylo ? Podalem taki przyklad bo mam takiego oszołoma w rodzinie(kuzyn) co tak wlasnie gral, ale juz z tibia skonczyl ... Powiedzial ze oczywiscie, to jest mozliwe. Zreszta ten typ ma skill w swordzie 55, a w shieldzie to go nawet w top 10 nie widzialem... Wedlug mnie mozna taki level uczciwie zrobic. Nie popadajmy w paranoje ze kazdy wysoki level musi zaraz dzielic sie kontem z kims, ale oczywiscie jest wiele takich przykladow ale bez dowodu to nie ma sensu nawet o tym gadac.

Mr Cherry
29-05-2005, 22:26
to jest możliwe...
ale katować w tibie 10+ h na dobę to już zadanie dla hardcorowców :p
i jeszcze słówko o dzieleniu kont...
myśle że na nowych światach łatwiej upilnować graczy, jest ich znacznie mniej...
bez dzielenia konta można osiągnąć takie efekty, biedni ci ludzie

Mój rekord to:

Wstałem około 9:00
Zaczęłem grać o 9:30
Śniadanie jadłem przy kompie
Później chwilka na obiad...
I tak aż do 2:00

Czyli łącznie 17 godzin/ 24

Wtedy ne byłem jeszcze tak doświadczony jak teraz...
I wciągu takiego dnia robiłe jakieś 20k expa (cieńko) ;( ;(

kasprzyk pal-aldora
29-05-2005, 22:28
wez wyjdz lepiej z forum i bierz sie za swoja postac -.- a nie za przeproszeniem *******isz glupoty na temat zrobienia lvl-u w 5 dni.Taka sytuacja powtarza sie kazdego razu gdy stworza nowy serwer

btw.1.takie skille jak Ty masz to sie robi 1 dzien nawet wyzsze
2.Acc sharingu nie da sie zatrzymac(wystarczy,ze graja z jednego kompa i gm nic nie moze zrobic)
3.Moj kolega zrobil lvl od 8 do 50 w 2 tygodnie SAMEMU!(tylko,ze mial skills 70/70 :P)

Shinjix
29-05-2005, 22:34
Mój rekord to:

Wstałem około 9:00
Zaczęłem grać o 9:30
Śniadanie jadłem przy kompie
Później chwilka na obiad...
I tak aż do 2:00

Czyli łącznie 17 godzin/ 24

Wtedy ne byłem jeszcze tak doświadczony jak teraz...
I wciągu takiego dnia robiłe jakieś 20k expa (cieńko) ;( ;(
W tyle z umiejetnosciami grania wyciagniesz nawet ~100 - 200 k expa (na nowym swiecie, gdzie sa wolne respy)

BadDuck
29-05-2005, 22:34
wez wyjdz lepiej z forum i bierz sie za swoja postac -.- a nie za przeproszeniem *******isz glupoty na temat zrobienia lvl-u w 5 dni.Taka sytuacja powtarza sie kazdego razu gdy stworza nowy serwer

btw.1.takie skille jak Ty masz to sie robi 1 dzien nawet wyzsze
2.Acc sharingu nie da sie zatrzymac(wystarczy,ze graja z jednego kompa i gm nic nie moze zrobic)
3.Moj kolega zrobil lvl od 8 do 50 w 2 tygodnie SAMEMU!(tylko,ze mial skills 70/70 :P)

Ciekawi mnie do kogo to bylo ?:>

kasprzyk pal-aldora
29-05-2005, 22:35
do "Pana Wisni" xD

Nawi
29-05-2005, 22:39
U mnie na selenie jest kolo co nabil 43 lvl (najt) w 4 dni TAK!! w 4 dni od startu servera!! co prawda dzieli konto ale w koncu nabil dostal za to bana i niedawno zostal odbanowany i znowu gra ale juz chyba sam, wiekszosc osob na selenie chyba wie o kim mowa

BadDuck
29-05-2005, 23:27
U mnie na selenie jest kolo co nabil 43 lvl (najt) w 4 dni TAK!! w 4 dni od startu servera!! co prawda dzieli konto ale w koncu nabil dostal za to bana i niedawno zostal odbanowany i znowu gra ale juz chyba sam, wiekszosc osob na selenie chyba wie o kim mowa
Sam napisales "dzielil konto" wiec raczej jakies wielkiego wyczunu i powodu do dumy nie bylo ...

emilok
29-05-2005, 23:49
co do tego kola to sie niewypowiem, chociaz z jednej strony, na nowe srvery ida doswiadczenie gracze, ktorzy nie traca 3 godzinin pod depo z "pls 15 gp" :P

u mnie w cafejce byl taki jeden kolo, co gral 17 godzin dziennie, 10 h z domu, po czym szedl "na pole" i gral z 7h w cafei, i robil level dziennie, przez przeszlo 30 leveli, tj z 71 chyba na 100, bez uhamkerow, bez acc sharingu, GM go 2 razy sprawdzal i bylo all ok, wiec jak sie ma tylko checi, bo tego najbardziej trzeba, oraz czas plus dostep do neta przyzwoity to takie wyczyny nie sa nieosiagalne znowu

khazad
30-05-2005, 00:41
38 lvl = 780K exp
Na larwach moj rekord to 12k exp w ciagu godziny (druidem).

4 dni = ~100h

Zakladajac ze potrzeba 5h na przejscie Rook + zaopatrzenie sie w podstawowy sprzet (scale armor quest, kupic clerical mace, przejsc sie po brass legs i jakas tarcze) i wytrenowac skille do 30-40 (tyle zeby trole/roty/larwy padaly w 2-3 ciosach).

Pozostaje 95h z ktorych trzeba spac przynajmniej 20h, wiec mamy 75h na expienie, zakladajac ze caly czas bijemy larwy wychodzi akurat 38 lvl, jesli polecimi exterminowac ghoule na 15 lvl to zamiast 12k/h robimy 20-25k/h i zostaje jeszcze czas na trening.

Technicznie jest mozliwe zrobienie takiego lvl... praktycznie sadze ze dzieli konto i za jakies 2-3 tygodnie bedzie mial ladnego bana :) (CIP zbiera dowody).

@Trudno udowodnic dzielenie jesli gracie z jednego komputera
Nie trudno jestli postac jest online przez 23h na dobe :)
23h w ciagu doby mozna pograc raz, moze 2 dni po kolei, jesli postac jest offline przez 5 godzin w tygodniu to latwo sie domyslic ze dziela konto (nie ma ludzi ktozy moga wypoczac spiac 1-2h na dobe, malo kto zadowala sie nawet 4-5 godzinami snu, wiekszosc ludzi spi 6-8 godzin na dobe).

780k expa dzielimy przez 100 godzin i dostajemy 7,8k expa na godzine
takie cos da sie zrobic bez BARDZO DUZEGO wysilku.
wyjdzmy z zalozenia, ze ktos taki level zrobil legalnie. jezeli ktos taki potrafi zrobic w 5 dni 38 level, to rooka potrafi zrobic szybciej niz w 5 godzin ( chociaz na nowym serwie jest trudno ). speary, parcelle i kierunek edron na questy na brass legi, steel shielda. na takich trollach trenimy na desperata do chociaz 40 dista. poxnirj kierunek tomb. kasa z ghouli loot. za wszystko arrowy i znowu do tomba. siedzimy na obu poziomach w zachodnim tombie i lejemy wszystko rowno. bardziej doswiadczony "zawodnik" moze tam zrobic kolo 15-22k expa na godzine. mozna tez explorowac okolice ab w celu wybijania dsow. tez sporo expa. niektorzy maja 2 konta z paccami. na jednym jada na afk i klepia runki, a drugim expiaw ank na dragach mozna sporo expa zalapac. uhy, hmmy i bolce.

Nawi
30-05-2005, 06:57
Sam napisales "dzielil konto" wiec raczej jakies wielkiego wyczunu i powodu do dumy nie bylo ...
Ej no dobra ale i tak 43 lvl nabic w 4 dni to jest dobry wyczyn nawet dla takich osob co acc dziela 8o

phoneix
30-05-2005, 07:49
780k expa dzielimy przez 100 godzin i dostajemy 7,8k expa na godzine
takie cos da sie zrobic bez BARDZO DUZEGO wysilku.

A pomyslales o tym, ze czlowiek nie maszyna i przeciez tez musi spac, jesc, wyjsc gdzies na chwile, 100 godzin grania bez przerwy? eee...

Vorith
30-05-2005, 07:53
Nie wiem nad czym myśleć widziałem ludzi co w tydzień 70+ lvl robili bez acc sharing, więc gdybanie jest tutaj nie na miejscu. Dużo zależy od umięjetności i pomysłu na gre.

khazad
30-05-2005, 08:07
A pomyslales o tym, ze czlowiek nie maszyna i przeciez tez musi spac, jesc, wyjsc gdzies na chwile, 100 godzin grania bez przerwy? eee...

w zachodnim tombie na wyzszym poziomie jest jakies 4k expa na godzine, czyli z tego 780k expa zrobi sie 200 godzin. jak juz napisalem mozna tam wycisnac kolo 20k expa na godzine. na glupich rotach na dara knightem mozna z dupiatymi skillami wycisnac 10-12k expa na godzine wystarczy tylko chciec. mowie tylko ze 7,8k expa na godzine to jest wolny exp.
nie zapominajcie ze to jest nowy serwer i w niektorych miejscach NIE MA NIKOGO. caly resp ma sie dla siebie!!! nie trzeba mowic my resp go away...

ReDshoot
30-05-2005, 11:22
A co to za problem?.... przecierz jak bys grał 24h na dobe no i bys mial doswiadczenie to bys tez mial taki lvl w 5 dni. Ten kolo co ma 38 lvl to nie jest poczatkujacy gracz tylko jakis high lvl z innego serva...

Dreem
30-05-2005, 11:51
a moze on gra na serwie pvp-envorced??widzialem jak ziomek na infernie zrobil 40 lvl przez 5 minut ;p

khazad
30-05-2005, 11:53
a moze on gra na serwie pvp-envorced??widzialem jak ziomek na infernie zrobil 40 lvl przez 5 minut ;p

a moze bys tak pałko serowa sprawdził na jakim serwie on gra??? na NOWYM. a czy otworzyli jakis nowy serwer e-pvp? pomysl i sam sobie odpowiedz -.-

Dytuu
30-05-2005, 12:52
a jakby grała cała rodzina:
mama 6.00-12.00
syn 12.00-18.00
córa 18.00-24.00
ojciec 0.00-6.00
to 40lvl w 4 dni możliwy jest :D
nie jest to chyba acc sharing a i jeść nie trzba bo co to było 6 godzin przed kompem...

Selenia Shadowbolt
30-05-2005, 13:25
od 25 lvl i 55 dista mozna robic 20-25k/h na guartdach palkiem. z rooka mozna wyjsc w 3h. ogolnie dla maniakow to nie problem zrobic 38lvl w 4 dni :p

Bartek1391
30-05-2005, 14:36
Możliwe jest zdobycie nawet 40 lvl ale jest to możliwe na światach pvp tam gdzie dostajesz expa za człowieka płacisz dla jakiegos h lvl i masz proste ;)

Bartek1391
30-05-2005, 14:37
Ale na non pvp nie ma szans, no chyba że makro, ale to wtedy max 20 lvl.... i nie masz satysfakcjii... B)

Satch
30-05-2005, 14:41
Mozliwe... i to bardzo :D ja czasami 3 lvle dziennie nabijałem (oczywiscie pacca mialem) z 30 na 33 powiedzmy...Larvy i Scaraby Rox ;P Oczywiscie mialem skille powyzej 70 wiec szlo to dosyc szybko :>

Wicher
30-05-2005, 15:00
Zrobienie 38lvla z 5dni knightem jest bardzo możliwy. Gdyby kolo grał po 18h dziennie to wychodzi 18*5=90h grania. Odliczając 6h na rooka pozostaje 84h grania. Czyli 780k:84h=9,3k expa na godzine. Na rotach na Darashii albo na Larvach w Ankrahmun można na luzach wyciągnąć po 12k na godzine czyli zostaje jeszcze trochę czasu na trening.
Jednak według mnie lepiej zrobić 20lvl, a potem trenić do skilli 70-75, albo nawet i do 80 skilla i iść expić np. na guardy, scaraby lub na mintwallin, gdyż tam można wyciągnąć knightem po 30k expa na godzine, czyli mimo tego że niebędzie się na początku serwa w top 25 to za to później się będzie, gdyż expiąc tempem 30k na godzinę szybko dogonimy czołówke i na dodatek niebędziemy musieli się martwić o skille :]

Warmendes
30-05-2005, 15:02
Możliwe jest zrobienie 38 lvl ale tylko na nowych swiatach. Tak jak poprzednicy mówili ze na głupich rotach mozna szybko expic. Nie ma nikogo tylko ty. Kiedys robiłem po 25k na godzine na nowych servach na guardach. Najwazniejsza jest jednak chęć....

evilKRIK
30-05-2005, 15:57
Dista 60 to co nabije w te 5 dni, ale takiego lvl nigdy, i jeszcze knightem, na nowym świecie(jaka broń zdobedziesz taką masz) to raczej nie.

Tasiu
30-05-2005, 16:26
Im mniej ludzi na serwie tym mniej respow (wolniejsze)... Wiec pomyslcie sobie, jak np. 10 ludzi jest na mainie, to jak szybko musi ten resp i exp leciec nie? :) NIE MA sposobu na zrobienie w kilka dni 38 lvlu bez dzielenia konta, nawet jak grasz te 24/7

Pramus
30-05-2005, 16:38
Ja uważam, że jedna osoba na nowym świecie nie dałabyby rady legalnie bez żadnych cheatów zrobić 38 lvl w 5 dni. Mi śmierdzi tu Acc Sharingiem.... NA starym świecie jest możliwe zrobić coś takiego. Mojego qmpla znajomy mial 20 lvl knighta, kupił sobie pacca na rok i w miecha zrobił 50 lvl.... bo na 20 lvlu miał skille 80/80 -,-

Wicher
30-05-2005, 17:52
Na starych serwach ciężej się expi, gdyż all respy są zajęte a na nowych serwach jak ci się pofarci na rooku i wyjdziesz jako jeden z pierwszych to masz wolne spawny i możesz expić gdzie chcesz i to szybko.

Sozemego
30-05-2005, 18:54
Im mniej ludzi na serwie tym mniej respow (wolniejsze)... Wiec pomyslcie sobie, jak np. 10 ludzi jest na mainie, to jak szybko musi ten resp i exp leciec nie? :) NIE MA sposobu na zrobienie w kilka dni 38 lvlu bez dzielenia konta, nawet jak grasz te 24/7
jak gram 24/7 sam i dziele sie kontem to tez jakby jestem online 24/7 wiec co za roznica -.-

Ja uważam, że jedna osoba na nowym świecie nie dałabyby rady legalnie bez żadnych cheatów zrobić 38 lvl w 5 dni. Mi śmierdzi tu Acc Sharingiem.... NA starym świecie jest możliwe zrobić coś takiego. Mojego qmpla znajomy mial 20 lvl knighta, kupił sobie pacca na rok i w miecha zrobił 50 lvl.... bo na 20 lvlu miał skille 80/80 -,-
50 level w miesiac ? 2M expa w 30 dni ? Starczy 70k expa na dzien... to naprawde niewiele z jego skillami...... :>

patrikozzz
30-05-2005, 23:57
Nie da sie? LoL!

1 dzien:
Questy na podstawowe EQ.
Skille (do 40-50)

2 dzien:
Masowy exp trolle, gobliny, roty, larvy etc.

i tak samo 3-5 dzien.
Jedziesz jak chcesz. Dodatkowo mozna za RL-Cash znalezc dostawce UHow badz itemkow :) Wiem, ze to nielegalne, ale... wielu ludzi nielegalne rzeczy robi :) Wszystko sie da - trza tylko umiec.

Wojen
31-05-2005, 09:55
Ja na starym swiecie moge zrobic 2 levele dziennie (ok300K exp) i to bez wiekszego wysilku, nie siedzac wiecej niz 14 godzin ^^ Po kupnie pacca postanowilem sobie zalozyc druida, zalozylem go ok godziny 9 a wieczorem kupowalem juz promocje. Nastepnego dnia wieczorem sumowalem koledze moonka. Zrobilem to bez uzycia innych runow niz uhy(ktore sam tworzylem) Polujac na rotwormy/larvy. Jesli bylbym knightem expil bym szybciej :) na nowym swiecie acount sharing nie jest wykluczony, ale bardziej prawdopodobne jest ze ten knight ma kolege maga ktory teraz siedzi, trzepie runa i za zdobyta kase kupuje mu eq po wysokich cenach. Za tydzien dwa knight zacznie blokowac magowi stwory i mag tez zacznie levelowac, a przy okazji zdobeda dobry sprzet. h levele gromadza ekipe do przejscia na nowy server na kilka miesiecy przed jego powstaniem.

Monster
31-05-2005, 10:03
No oczywiście ze to jest możliwe :) Troche samozaparcia i wolnego czasu i grasz sam (bez użyczania konta) ok 12 godz dziennie :evul: Jak dla mnie masakra ale do zrobienia.

Koszyk
31-05-2005, 11:35
Ej wy albo zazdroscicie albo nie wiem...

Moj kumpel zrobil w 1 dzien 9lvl i skile 40/35 pallem :) (bez pacca B) )
i zajelo mu to okolo 10-11 godzin wiedz posiedzial by 2-3 godziny dluzej zrobil by skile 45/40. Potem nastepnego dnia isc na GL na lewo od Carlin posiedziec nastepne 10 godzin i spokojnie wyciagniesz z 17+lvl w i tak przez reszte dni. to wychodzi ze posiedzisz przez 4 dni okolo 60 godzin i mozesz zrobic z 30lvl+
wiedz co to za problem?

Mr Zagadka
31-05-2005, 15:07
Wiecie co m się nie podoba??
Wasza tajemniczość... X(

A mianowicie:
*mówicie tylko, że mojego kolegi kolegi siostra...
itd, itp...
chciałbym poznać szczegóły... X(
np: od 1-8 lvl tylko na wolf'ach
od 8-10 na rot'ach
później potrenić
itd, itp...
mówicie tylko, że wciągu 9 godzin można zrobić 13 lvl...
afffff....
przykład:

Ej wy albo zazdroscicie albo nie wiem...

Moj kumpel zrobil w 1 dzien 9lvl i skile 40/35 pallem :) (bez pacca B) )
i zajelo mu to okolo 10-11 godzin wiedz posiedzial by 2-3 godziny dluzej zrobil by skile 45/40. Potem nastepnego dnia isc na GL na lewo od Carlin posiedziec nastepne 10 godzin i spokojnie wyciagniesz z 17+lvl w i tak przez reszte dni. to wychodzi ze posiedzisz przez 4 dni okolo 60 godzin i mozesz zrobic z 30lvl+
wiedz co to za problem?

Wierze, że można zrobić maxymalnie 30 lvl w 5 dni...
Ale 38?? afff... X(

Vermyn
31-05-2005, 15:22

Ekhm... jeszcze runy by sie przydaly, jakbys sie bardzo postaral to moze dasz rade..

Millerus
31-05-2005, 15:24
hmmm mozliwe jest nabicie tego lvlu w 5 dni hehe. Tak pozatym mój kolega nabil skile 80/80 w 3 dni.. :D:D hehe wiec nie ma rzeczy nie mozliwych ;]

PiXik
31-05-2005, 15:30
jeden człowiek nie jest w stanie tego zrobić.daje 1% że zrobił to sam.z resztą dużo osób gra z jednego kompa na jednej postaci i gm czy cipsoft może sobie...wiecie co

Mr Zagadka
31-05-2005, 15:32
hmmm mozliwe jest nabicie tego lvlu w 5 dni hehe. Tak pozatym mój kolega nabil skile 80/80 w 3 dni.. :D:D hehe wiec nie ma rzeczy nie mozliwych ;]

Ekhmm...
Jasne!
A ja zrobiłem skille 5 674 743 862 345 976 124 964 346...
W 3 sekundy! X( X(

Sorki, ale w bajki nie wierze...

I znowu ktoś mówi o swoim koledze... Byłeś przy tym?? widziałeś?? <lol>
afffff...

malyjanek
31-05-2005, 15:41
Tak pozatym mój kolega nabil skile 80/80 w 3 dni..

buhahaha jaka bajka....pewnie chodzilo Ci o skille 50/50 :P chyba ze wystartowal od skilli 77/77 i skillowal 24 na dobe

jesli chcesz wiedziec to 3 dni = 72 godziny

a samo nabicie od 70-79 to jest okolo 148 godzin

tu masz link do tematu o skillach

>TEMAT O SKILACH< (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7102&page=1)

wiec bajek nie opowiadaj bo zal czytac...

Mr Zagadka
31-05-2005, 16:06
buhahaha jaka bajka....pewnie chodzilo Ci o skille 50/50 :P chyba ze wystartowal od skilli 77/77 i skillowal 24 na dobe

jesli chcesz wiedziec to 3 dni = 72 godziny

a samo nabicie od 70-79 to jest okolo 148 godzin

tu masz link do tematu o skillach

>TEMAT O SKILACH< (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7102&page=1)

wiec bajek nie opowiadaj bo zal czytac...

Bardzo dobrze mu powiedziałeś!! nie lubie nOOb'owskich postów...
afff....

Danthorr
31-05-2005, 16:25
Ja 80/80 robiłem ponad miecha i jest to około 270~ godzin treningu
72h to nawet nie jedna trzecia tego czasu wiec jak masz zamiar dalej pisac takie klamstwa to lepiej sie zamknij i nie mow nic.

http://i2.photobucket.com/albums/y3/Wiecior/Danthorr/UO0014.jpg

Mr Zagadka
31-05-2005, 16:52
O kurcze!! 26lvl i skille 80/80 !! WoW'ki nieźle...
Mógłbyś mi powiedzieć gdzie znaleźć tak fajne respowisko rotwormów??
To Fibula?? -słyszałem że tam jest najlepsze respowisko, ale nie wiiem jak do nich dojść nie spotykając zbyt trudnych potworków... :baby: ;( :baby: :confused: :D :( :] B) :) ;) :p

Szaskald
31-05-2005, 17:56
No na screenie jest pokazane respowisko rotów na wschód od Venore. Tzw. "jaskinia treningowa" ze względu na świetny układ korytarzy B)

Pasorzytek
31-05-2005, 17:57
up byłeś szybszy o pare sekund

Khazar
31-05-2005, 18:32
Qrczaq'u...

Dzisiaj zrobiłem
*2 bp of UH (druidem)
*16k expa
*3 skille dystansu
*1 skill shieldingu
*6k gold

nie chce sie wtracac ale mi tu MC pachnie. co Ty na to? chyba ze masz duuzo czasu i grasz 15h w tibie dziennie :D

Pasorzytek
31-05-2005, 18:49
nie chce sie wtracac ale mi tu MC pachnie. co Ty na to? chyba ze masz duuzo czasu i grasz 15h w tibie dziennie :D a skad wiesz czy nierobil na manasach tych uhow?

Khazar
31-05-2005, 18:58
napewno mu sie oplacalo :P hehe ale sam pomysl, wydaje Ci sie to prawdopodobne? bo mi nie. z reszta chyba nikomu nei zalezy na mlvlu uhacza (sam napsial ze robil na druidzie, a jego main char jest palkiem wiec mija sie to z celem). przypadek ktory opisales jest nieekonomiczny i prawdopodobny w bardzo niewielu przypadkach :)

Mr Zagadka
31-05-2005, 19:18
nie chce sie wtracac ale mi tu MC pachnie. co Ty na to? chyba ze masz duuzo czasu i grasz 15h w tibie dziennie :D
Buachacha!!...
Mr Cherry
to jest mój kuzyn...
Przyszedł w ostatni piątek do mnie i razem graliśmy...
Ja nie mam tibii mc
Moge ci powiedzieć cały rozkład dnia...

1) wstał przed 8:00 bo do niego dzwoniłem
2) zaczął odrazu grać i robić UH'y
3) jadł śniadanie przy kompie i inne take rzeczy
4) chwilke afkował i ktoś go zabił :o :confused:
na szczęście chwile przedtem zaniósł UH'y do depot
(więc stracił tylko lub jak kto woli aż 25 run)
5) około godziny 12:00 przyszedł do mnie
6) obiecałem mu, że będe mu blokał orcki (północ od Thais)
jak ktoś tam był to wie o co chodzi (on jest palladynem)
I tak naexpił jakieś 17k expa
7) była już 14:50 a loot był naprawde ciężki (same jedzenie z war wolfów)
waga: ponad 1200 CAP
8) chodziliśmy zanieść do depot ile wlezie i spowrotem do loot bag'a
(bardzo dobrze go schowaliśmy)
9) wrócił do domu około 15:20 (spóźnił się na obiad)
10) 16:00 znów przyszedł do mnie
11) mój kolega powiedział, że zrobi mu monka do trenienia
(ja i kolo z monkiem byliśmy w Ab/ a Mr Cherry w Thais)
12) Mr Cherry przyszedł do nas do Ab
13) był na miejscu około 16:25
14) niestety mój kolega z monkiem rozmyślił się X( ;( <--lol
14) wtedy zaczęliśmy trenić (to znaczy on na mnie bo ja jestem Drutem i zrobiłem mu dwarfa za 3 UH'y |on ma UH'makera|)
15) trenił do godziny około 18:00
16) poszliśmy na Zamek
17) expiliśmy na Orck'u Berserkerze, Hunterze, Mino Archer'ze, zwykłych mino i
orckach worrior'ach
18) wróciliśmy do depo odnieść loot (on miał 2 chan army i kilka mace| ja o wiele mniej: tylko kilka mace)
19) oczywiście wróciliśmy znów na Zamek (19:00)
20) troszke se expilśmy i znów mieliśmy pełno loot'u trzeba było wrócić do depot)
ale patrzymy prawe wszyscy są otruci od posion... Mr Cherry powiedział żebyśmy sprawdzili quest
21) Nie szliśmy odłożyć lootu tylko szybko na Zamek...
22) okazało się, że zrespił się mino mag
23) zabił go spoko szybko
a ja prawie dead'łem naszczęście mnie UH'nął
24) ds i arcanist zabite
25) problem: brak CAP'a afff... musiliśmy wywalić pełno loot'u
26) 19:40 no i wracamy do depot
27) poszliśmy nad rzekę żeby jeszcze troche potrenił
28) troszke w domek przyozdobiliśmy, przynieśliśmy rzeczy z depot i czas zleciał... :confused:
29) 20:40 Mr Cherry musiał iść do domu...

Mr Cherry to nie jest jego nick z tibii...
Ale obszerny post... :o afff...

Tasiu
31-05-2005, 19:20
jak gram 24/7 sam i dziele sie kontem to tez jakby jestem online 24/7 wiec co za roznica -.-

Taka roznica, ze po miesiacu BAN za kozystanie z innego IP. Chodzilo mi o to, ze nawet jakbys wytrzymal 24/7 sam, to bys nie zrobil 38 lvla w 5 dni, nie ma szans. Prosze zeby wypowiedzial sie na ten temat moderator i rozstrzygnal spor.

Buachacha!!...
Mr Cherry
to jest mój kuzyn...
Przyszedł w ostatni piątek do mnie i razem graliśmy...
Ja nie mam tibii mc
Moge ci powiedzieć cały rozkład dnia...
Zachwilke...

A to ze grasz na jednym kompie z kuzynem to moze nie jest dzielenie konta? Wy tu mowicie, ze jest mozwliwe, ale nielegalnymi sposobami, powiedzcie sposob legalny

Lord KATuxo
31-05-2005, 19:56
Skille palladynam (40/xx) mozna zrobic w jedna noc(nawet krocej) a od tych skilli do (61/xx)wystarczy polowa, moze caly dzien. Proste??

Mr Zagadka
31-05-2005, 19:56
A to ze grasz na jednym kompie z kuzynem to moze nie jest dzielenie konta? Wy tu mowicie, ze jest mozwliwe, ale nielegalnymi sposobami, powiedzcie sposob legalny[/QUOTE]

lol?? Kto Ci powiedział, że mam jedengo kompa??
Mam 2 + laptop
Możesz do mnie wskoczyć to pogramy w trójkę!!
Ziemia/Polska/Kujawskopomorskie/Bydgoszcz/Fordon/ul. Powalisza...
:D :D :] :D :D :] :] :] :] :] :] :]

Trenei
31-05-2005, 20:54
tak a mój kolga to eternal i on zrobil skille 110/107 w 4 dni wiesz . Bajki to bratowi albo babci opowiadaj a nie nam !!!

pozdro normalnym

Tasiu
31-05-2005, 20:58
Mam 2 + laptop

Chlopcze, chyba nie wiesz co to znaczy dzielic konto <lol>
Jak grasz z kumplem/kuzynem/kolega/bratem to to jest dzielenie konta, rozumiesz?

Khazar
31-05-2005, 21:46
Mam 2 + laptop

A to zdjecie pewnie u Ciebie w domu zrobili.....
http://img242.echo.cx/img242/6249/0003516zx.th.jpg (http://img242.echo.cx/my.php?image=0003516zx.jpg)

a z reszta, ja mowilem ze albo MC albo masz duzo czasu, a widzialem ze czasu masz sporo z tego co pisales :) napisz mi jeszcze tylko z jakich skili na jakie skoczyles, to Ci moze uwierze :D

Archdevil Tarzan
31-05-2005, 22:03
To jest mozliwe nawet znam jednego jest w czolówce na bverylia ale gra narazie po 20 h na dobe i czasami kumpel mu pomaga.a jak ty grasz 5 miechów i masz 23 lvl to zastanów sie czy ty wogóle umiesz grać w tibie.

Vil
31-05-2005, 22:17
spokojnie da sie zrobic 40 lev w 4-5 dni, bez sharingu.

Genaum
31-05-2005, 23:01
No pewnie, ze to jest mozliwe... Jezeli ktos tylko poswieca czas na tibie...

Mr Zagadka
01-06-2005, 12:35
A to zdjecie pewnie u Ciebie w domu zrobili.....
http://img242.echo.cx/img242/6249/0003516zx.th.jpg (http://img242.echo.cx/my.php?image=0003516zx.jpg)

a z reszta, ja mowilem ze albo MC albo masz duzo czasu, a widzialem ze czasu masz sporo z tego co pisales :) napisz mi jeszcze tylko z jakich skili na jakie skoczyles, to Ci moze uwierze :D

W poprzednim poście napisałem nawet godziny!!
Więc wiesz ile on grał!!
Nie jestem pewien bo garałem swoją postacią w innym pokoju
Ale wydaje mi się, że od 48 (tu już był w ponad połowie) do 51

Khazar
01-06-2005, 17:09
W poprzednim poście napisałem nawet godziny!!
Więc wiesz ile on grał!!
Nie jestem pewien bo garałem swoją postacią w innym pokoju
Ale wydaje mi się, że od 49 (tu już był w ponad połowie) do 51

ej no ale przeciez napsiales ze zrobiles 3 skile a teraz piszesz ze niecale 2 zrobiles. krecisz cos :D

Dawid_Mistrz
01-06-2005, 20:43
OCZYWISCIE ze jest to mozliwe sa tacy maniacy to przychodza ze szkoly/pracy i nic nie robia tylko graja weekend to graja od 7 rano do 4 w nocy i im sie to nie nudzi dam CI dobry przyklad bylem na nowym servie expilem sobie na larvach i jakis 12 lvl wszedl to poprosielm go zeby sobie poszedl przychodze nastepnego dnia a ten koles mial juz 28 poziom co prawda tylko 17 m lvl (co za noob) ale lvl szybko ubil wiec nie widze problemu w nabiciu 38 lvlu

Mr Zagadka
01-06-2005, 20:44
ej no ale przeciez napsiales ze zrobiles 3 skile a teraz piszesz ze niecale 2 zrobiles. krecisz cos :D

Sorki masz racje już poprawiłem sorki.
48 (tu już był w połowie)-51 skille dista <(Nie napisałem, że zrobił całe 3 skille
(skille dista u palladyna rosną szybciej niż skille broni bezpośredniej u pallka)

A po za tym:
To nie jest moja postać!!
To mojego kuzyna!!
<lol>

Khazar
01-06-2005, 21:13
Sorki masz racje już poprawiłem sorki.
48 (tu już był w połowie)-51 skille dista <(Nie napisałem, że zrobił całe 3 skille
(skille dista u palladyna rosną szybciej niż skille broni bezpośredniej u pallka)

A po za tym:
To nie jest moja postać!!
To mojego kuzyna!!
<lol>

a wiec jednak account sharing:D wiedzialem ze cos znajde:P a tak btw to ja sobei tylko jaja robie, reportowac nikogo oczywiscie nie bede bo nawet podstaw nie ma:D

Mr Zagadka
01-06-2005, 21:18
a wiec jednak account sharing:D wiedzialem ze cos znajde:P a tak btw to ja sobei tylko jaja robie, reportowac nikogo oczywiscie nie bede bo nawet podstaw nie ma:D

To o co ci chodzi?? To nie jest moja postać od początku Ci mówie
To jest postać mojego kuzyna!!
To jest jego temat! (Mr Cherry) :] :]

Lyssy
01-06-2005, 21:47
Nie no wy to macie problemy :P przechodzisz fast rooka (nowy swiat - 5h), i (jesli chodzi o skille) stajesz sobie z qmplem na isle of kings, i trenisz non-stop... dzien i noc macro [TSuite, TBI]. "kumpel" to zauzmy drut albo sorc. jesli drut to uhy caly czas i na mass hunty. jesli sorc to hmmki dla palla i to samo. najlepiej miec tego i tego :P. mowie ci z tymi skilami to ZADEN problem... qmpel mial 62/54 pallem w tydzien ^.^.
A jesli o lv chodzi to jush sie bardziej wysilic trzeba :/ ale da sie zrobic. przechodzisz na maina jako jeden z pierwszych i zauzmy knightem expisz caly czas majac o 3-4 lv+ od innych, i wyganiasz ich z dobrych expowisk (cyce, etc.). Mowie w tydzien, 30 lvl nabic da sie spokojnie. :)

Pacek
01-06-2005, 23:16
tak trzeba mieć jeszcze szklane oczy i azbestową skure, kibel w pokoju i nażreć sie czegoś żeby nie spać to jest to wtedy możliwe, dajcie spokuj zobaczycie że za 3-4 tygodzine pierwsza 5 będzie zbanowana za acc shar, albo za makro useing

Vil
02-06-2005, 00:16
qmpel mial 62/54 pallem w tydzien ^.^.
- zadne osiagniecie

cyce - akurat na poczatek to nie jest zbyt dobry exp( na cycach nie wyciagalem wiecej niz 6-7 k expa na godzine palkiem, rycem trzeba dluuugo poczekac zeby cyce bic. Larvy ida lekko i znacznie efektywniej )

Axe Master
02-06-2005, 12:45
Jeśli się będzie grało po 10-15 h dziennie to można. A po za tym wolne miejsca do expienia :)

Sebaterminator
02-06-2005, 14:22
Jezeli mowa o 5 dniach a znalezliby sie maniacy co przegraliby te 120 godzin non stop to mysle ze jest mozliwe nabicie nawet wiekszego lvl!!!

Mr Zagadka
02-06-2005, 21:20
W ostatnim czasie poznałem aż tylu debili, że teraz wierze, iż można zrobić nawet 40 lvl samemu...
Są tacy co mogą poświęcić całego siebie na ten tydzień może 4 tygodnie...
Czasem i więcej.
Afff...

Ja ostatnio tylko skilluje bo mam bardzo cieńkie skille...

Khazar
02-06-2005, 21:33
Jest to w pelni mozliwe wg mnie. Jezeli ciekawi jestescie ile czlowiek potrafi siedziec non-stop plackiem przed kompem grajac w tibie to poczytajcie sobie:
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=795861

Mr Zagadka
03-06-2005, 12:53
Napewno wielu administratorów oglądało ten temat...
Ale żaden z nich nie wypowiedział się na ten temat...
Chciałbym aby przynajmniej połowa administratorów napisała co o tym myśli
A po 2 dniach zamknięcie tematu...
(te 2 dni po to aby każdy użytkownik forum mógł skomentować wasze wypowiedzi)

Ja uważam, że można.
Chodź na początku wcale tak nie myślałem...
(przekonaliście mnie)

Wojen
03-06-2005, 23:12
@ up

A kto to jest administrator? Jest to osoba znajaca sie lepiej lub gorzej na tibii. Zreszta skoro ma czas zeby czytac to forum to niespedza calego wolnego czasu na graniu :p ie jest to jakis bóg. Poczytaj stare tematy to zobaczysz ze oni tez popelniaja bledy.

@topic
Jak masz wolne od szkoly, pracy to i mozliwosci grania ile ci sie chce to nie ma sprawy zebys nabil 40 lev w 5 dni. na trening i 20 level potrzeba 2 dni. potem po 6 leveli dzienie, czyli jeden na 3 godziny :) a to jest wykobnalne dla wprawionego gracza.

Bandita
04-06-2005, 09:58
Wiadoma rzecz, że jest to możliwe... podziel konto z bratem (ojcem, matką itd.) i jeśli chociaż trochę umiesz grać powinieneś tego dokonać. Zacząłem niedawno grać na Aurei i w 5 dni zrobiłem 28 lvl i 72 skilla w discie palladynem, ale to co innego bo to stary serwer.... Znajdź kolege, który pomoże ci sie wybić po 10 dniach kiedy będziesz w czołówce przestań dzielić z nim konto, później możesz się z nim umówić na pewne zrehabilitowanie się koledzę drobną sumką pieniężną lub eq.

Tasiu
04-06-2005, 10:59
Wiadoma rzecz, że jest to możliwe... podziel konto z bratem (ojcem, matką itd.) i jeśli chociaż trochę umiesz grać powinieneś tego dokonać. Zacząłem niedawno grać na Aurei i w 5 dni zrobiłem 28 lvl i 72 skilla w discie palladynem, ale to co innego bo to stary serwer.... Znajdź kolege, który pomoże ci sie wybić po 10 dniach kiedy będziesz w czołówce przestań dzielić z nim konto, później możesz się z nim umówić na pewne zrehabilitowanie się koledzę drobną sumką pieniężną lub eq.

Czlowieku... To ma byc wykonane legalnymi sposobami, a nie dzieleniem konta...

Masmix
04-06-2005, 11:02
omg... Wychadzac szybko z rooka, masz wszystkie expowisa wolne, mozesz isc gdzie chceesz. btw. Mam kolege ktory po tygodniu (szkolnym -5 dni) mial 40, gdy ja dobijalem 45 on dobijal 54, a na 100% gra sam

Mike_10
04-06-2005, 20:45
Niedawno dołączono do tibii 4 nowe światy: (24 maja)
*Berylia
*Grimera
*Guardia
*Honera

Od tamtego czasu minęło 5 dni (29 maj)
Mam pytanko,
Jak można zrobić taki lvl, jak ma ten koleś w ciągu tych 5 dni:

Name: Katrina Knurd
Sex: female
Profession: Elite Knight
Level: 38

Rozumiałbym gdyby to był palladyn...
Z dista na Cyclopsy... ten 38 lvl mógł by być, ale knight??

Do tego palladyn:
skille dista: 61
jego dane:

Name: Hephesus
Sex: male
Profession: Paladin
Level: 29

Na podst. tiba.com (http://www.tibia.com)

Musze się przyznać, że gram już w to 4 miesiące...
i mam 51 dista...
i 23 lvl (dużo dead'ałem przez lagi)
Może niegram tak intensywnie jak oni
Od pątku do niedzieli...

Macie coś do powiedzenia na ten temat??
Może wy też tak umiecie??
Mace jakieś taktyki??

___<Piszcie>___

Ja w sprawie tej Katriny dziś jest 4 czerwca i ona ma 41 lvl

Shalov
04-06-2005, 22:02
ja nie mam pojecia

Xeltix
05-06-2005, 01:12
38 lvl = 780K exp
Na larwach moj rekord to 12k exp w ciagu godziny (druidem).

4 dni = ~100h

Zakladajac ze potrzeba 5h na przejscie Rook + zaopatrzenie sie w podstawowy sprzet (scale armor quest, kupic clerical mace, przejsc sie po brass legs i jakas tarcze) i wytrenowac skille do 30-40 (tyle zeby trole/roty/larwy padaly w 2-3 ciosach).

Pozostaje 95h z ktorych trzeba spac przynajmniej 20h, wiec mamy 75h na expienie, zakladajac ze caly czas bijemy larwy wychodzi akurat 38 lvl, jesli polecimi exterminowac ghoule na 15 lvl to zamiast 12k/h robimy 20-25k/h i zostaje jeszcze czas na trening.

Technicznie jest mozliwe zrobienie takiego lvl... praktycznie sadze ze dzieli konto i za jakies 2-3 tygodnie bedzie mial ladnego bana :) (CIP zbiera dowody).

@Trudno udowodnic dzielenie jesli gracie z jednego komputera
Nie trudno jestli postac jest online przez 23h na dobe :)
23h w ciagu doby mozna pograc raz, moze 2 dni po kolei, jesli postac jest offline przez 5 godzin w tygodniu to latwo sie domyslic ze dziela konto (nie ma ludzi ktozy moga wypoczac spiac 1-2h na dobe, malo kto zadowala sie nawet 4-5 godzinami snu, wiekszosc ludzi spi 6-8 godzin na dobe).

Zawsze lubie sluchac jak cos mowisz madrego ale Mojego ojca zadowala 2 godziny snu dziennie :DDDDDDDDDDD

Haan
05-06-2005, 09:53
Gdyby poświęcić sie 100% tibi i spędzić 100% zcasu pzred nią, jest to możliwe. Jak dla mnie pzry 3 ownerach jet to do zrobienia.

Loguje się około 16 ja serw wyjdzie. Zanim zrobis ię tłok (17-18) juz pwninieb być 5lvl+, Znaim wszyscy wepchaą sie na dobre expowiska powinien być 6-7lvl. Jka dla mnie to max 3h. Dalej tzreba wbić 4.2k expa-2.6k expa= 1.6k expa. To jest tragedia, bo duuużo ludzi. Powino się udać all ponizej 10 godzin.

@ktoś UP

4H rook na nowym serwie? Jak ci leci exp 150/h to na pewno. Jak dla mnie: pzreczytałeś, że ludzie czasem przechodzą poniżej 4h (na starych serwach, gdzie na rooku mało ludzi) i wydaje Ci sie , ze na nowykjets tak samo. MOja rada: zagraj kiedyś a się pzrekonasz.

-Jest jeden sposób. Trzeba kilku osób. Należy zablokować wejsćie do jaksini trolli w pacc-arena. (Ktoś staje w wąskim pzrejściu i stawai kzresło za sobą) lub w innych miejscówach.

MAIN:

SKille 40+ broń atk: 20+ (najlepiej około 30) wjazd na larvy. BIjemy all i loot dajemy koledze, który trenuje na gurze. OG sprzedaje, kupuje to co trzeba (life fluid, mana fluid, jakieś runy).

khazad
06-06-2005, 02:35
zrobienie 8 levela od zera na forterze zajelo tyle samo czasu co wytrenowanie knighta w axe z 29 do 39 na swampach.

Wyciszony
28-10-2008, 14:01
To jest tak zwany "pieprzony archeolog", na przyszłość.

oddmanek
04-11-2008, 09:42
Wcale nie trzeba grac cały czas. Wystarczy po 5-6 godzin dziennie :D
Na starych swiatach z rooka wychodze w 1,5 godziny a na nowych max 3. W jeden dzien ostrego grania tj ok 8 godzin mozna 20level wbic :D pozdro :D

Niedowiarki niech sie ucza grac!
Nigdy z zadnego bota nie korzystalem