Pokaż pełną wersje : Wakacje się zbliżają...
Wakacje coraz bliżej, w weekendy zdaje mi się, że już trwają. Niestety trzeba poczekać jeszcze niecały miesiąc. Aż miesiąc. W naszych głowach już rodzą się pomysły co do spędzenia tego czasu. Niestety większość z ludzi grających w tibię wyobraża sobie wakacje przed komputerem, przed tibią. Dlatego zachęcam was do wypisywania tutaj swoich pomysłów co do spędzenia wakacji. Może chociaż kilkoro z was oderwie się od tego blaszaka i przestanie dusić kolejną myszkę.
Moje koncepcje to:
Wspólny wyjazd ze znajomymi.
Imprezy (to zależy w większości od aktywności rodziców na terenie)
Wypoczynek aktywny – wycieczki rowerowe. Mówię wam, to dużo leprze niż tibia.
Zarabianie. Nie, nie przez Internet. Roznoszenie np. ulotek nie jest aż takie ciężkie, a rozwiniecie coś więcej niż mięśnie nadgarstka i refleks. No i warto wspomnieć o pieniądzach.
Schłodzony browar w ogródku kolegi (lub jak kto woli – soczek pomarańczowy).
Komputer. Tyle trułem żebyście nie grali, a teraz piszę żebyście to robili. Dziwne? Nie! Wszystko jest dobre, ale po trochu. Zagrajcie godzinę rano, godzinę wieczorem i będziecie szczęśliwi!
Radzę też znaleźć sobie jakieś hobby np. gra RPG, koszykówka, kapsle – jak kto woli :). Jeszcze raz proszę was, żebyście sami powypisywali jakieś ciekawe propozycje, tak by się nie powtarzały. Być może sam skorzystam z którejś.
------------------
@Kolutib/liado
Bardzo się mylisz. Mam wielu kumpli, którzy nie widzą NICZEGO oprócz monitora, dlatego przez monitor próbuję do nich dotrzeć.
@Dobo
Lajtowy - oznacza do nabijania postów, czy całkowicie denny? Zakładając go miałem inne przesłanie. Przesłanie? No chyba coś takiego...
Dan the Automator
29-05-2005, 22:41
Ja mam bogate plany ;)
*Wypady z dziewczyną, gdziekolwiek :p
*Wyjazd na obóz wędrowny
*Może się w kosza naucze grać ;)
*Kupić rower i zabawa na hopkach ;)
*Rowerem "do Powsina na kiełbaski", jak to pan w SkiTeamie powiedział :D
*Imprezy
*Piwo z kolegami
*Nauka gry na gitarze
*Siłownia ^^
*Wyjazd na kwatery do jakiegoś zadupia, monopolowy + jeziorko :P
*popracowac troche, kasy nigdy za dużo :D
*zapuszczanie włosów ;P
*Osiedlowy grill co jakiś czas
*Umeblować nowe mieszkanie
*Koncerty - na Slayera mam już bilet, na Soulfly'a zarobie, Converge odwołany ;/
*Woodstock \m/
*gIejowo jeśli się uda...
*Taka jedna mała decyzja z którą walcze już od dawna... Kald wie o co chodzi ;)
Narazie to *chyba* tyle :P
Lajtowy temat :p
@Dobo
Lajtowy - oznacza do nabijania postów, czy całkowicie denny? Zakładając go miałem inne przesłanie. Przesłanie? No chyba coś takiego...
Lajtowy - temat fajny, miły i przyjemny, że az chce mi sie napisac posta dłuższego niż przepisowe 10 znaków ;)
Temat zdeka głópi. Bo forumowicze to (w większości) nie małę dzieci które nie wiedzą że istnieje takie coś jak piłka itp. No ale można np:
-wpić sto kufli piwa i porzygać się
-liczyć ziarnka piasku
-patrzeć jak rośnie trawa
-słuchać co w trawie piszczy
-skonstruować przyssawke do burbatora
Itd.
heh ja to naprawde będe miał troche dziwne wakacje ale ważne jakie będą tego skutki bo mam działke nad jeziorem... w te wakacje będe stawiał fundamęty... a za rok lub dwa cały domek... potem 18-stka i chlanie 120 km od haty i rodziców :D
Temat zdeka głópi. Bo forumowicze to (w większości) nie małę dzieci które nie wiedzą że istnieje takie coś jak piłka itp. No ale można np:
-wpić sto kufli piwa i porzygać się
-liczyć ziarnka piasku
-patrzeć jak rośnie trawa
-słuchać co w trawie piszczy
-skonstruować przyssawke do burbatora
Itd.
Aha... czyli ty jak masz 14 lat to nie jestes dzieckiem ? -.-
*Taka jedna mała decyzja z którą walcze już od dawna... Kald wie o co chodzi ;)
Nie, nie, nie i jeszcze raz nie!
gdy by nie to, ze przestalem grac w tibie, moje wakacje wygladaly by pewno tak - 5 h snu, 15 min jedzenie, toaleta itp 18.45min - gra w tibie, a na koniec wakacji cieszenie sie z ~90 master sorc i 1 miejsca w highscores....
a tak to pewno 3-6h warcraft, 6h sen a reszta to bardziej towarzyskie spedzanie czasu ;p
Dan the Automator
29-05-2005, 23:19
Nie, nie, nie i jeszcze raz nie!
A to nie to :P To o czym ty myślisz jest już postanowione ^^
Palladni
29-05-2005, 23:19
Moje plany niesą jakies Mega Oryginalne ale... Lepsze niz 2 miesiące przed kompem:
* Namiot... Dziewczyny & Kumple...
* Plaża... Morze... Dziewczyny...
* Rodzina (mam rodzine troche "porozrzucaną w polsce)
* Imprezowanie + "Ciut" Alkoholu :)
* Wyjazd na wycieczke z klasą (Ostatnio rok z moją ukochaną klasa, trzeba zato wypić :P)
* Sie zobaczy :D
kocur_bury
29-05-2005, 23:28
oby tylko dotrwać do tych wakacji...
oby mieć tylko czas na przyjemności :p , praca, jakieś zaległości ze szkoły...
może być lipa... ;)
najważniejsze że się ciepło robi i można będzie odpocząć <miejmy nadzieję>
No więc o ile operacja (za 2 tygodnie) niczego nie popsuje to to beda wspaniale wakacje.
Wyjazdy z kumplami i dziewczyną nad jeziorko,
Spacery,
Imprezki :),
Wizyta u rodzinki w Pradze,
Wyjazd nad bałtyk (to zanieczyszczone morze na pólnocy ;)),
A temat nie głupi tylko fajny :P
Mam kolege, który non-stop gra na kompie i juz sie jara "woooow, całe wakacje bede gral, ale spoko bedzie..." - az mi go szkoda :) Dziewczyny nie ma, na dwor nie wychodzi (a jezeli wyjdzie to tylko, zeby wyniesc smieci), a jak probuje go wyciagnac nad jeziorko czy gdziekolwiek na dwor to sie bura "a co ja tam bede robil?? Wole pograc i nabic xxx level w yyy grze albo przejsc yyy poziom w xxx grze"... Beznadzieja.
Apeluje:
Ludzie! Przezyjcie te wakacje jak ludzie!! Nie zmarnujcie ich na komputer!! Są lepsze metody marnowania czasu!!!
Palladni
29-05-2005, 23:47
Re Up: Zgadzam sie w 100%... Wole sie wstawic w towarzystwie znajomych niz siedziec 24/7 przy kompie, miec odciski na całym ciele (na siedzeniu w szczególności) i dusić się swieżym powietrzem... To taka vegetacja...
Moje plany:
około 10 lipca wyjeżdżam do Bydgoszczy do babci na miech
1-14 sierpień Władysławowo nad morzem
14 sierpień - koniec wakacji komp :)
ja mam zamiar wyjechać poza miasto(wioska z jeziorkiem, Krynica M. i może jescze gdzieś) i nie oddychać tymi spalinami... tylko świeżym powietrzem...
Moje wakacje jeśli nic temu nie przeszkodzi będą wyglądały tak:
@ Wycieczki rowerowe z kumplami
@ Namiot
@ Rzeka, basen, jezioro
@ ~2h przed kompem dziennie ( też trzeba troche pograć )
I to by było na tyle,... może jeszcze coś wymyśle to dodam
czeelo.
Jak ja widze swoje wakacje? Ano sa dwie wersje - pesymistyczna i optymistyczna. Wersja pesymistyczna zakłada chodzenie przez pol wakacji do szkoly na zaliczenia, ale mysle, ze do wystawienia ocen (~2tyg) uporam sie ze wszystkimi zaliczeniami jakie mi pozostaly, takze bede mogl spokojnie wcielac w zycie ver. optymistyczna, ktora wyglada tak:
Troche pobalowac, ale tylko troche ;)
Poprawienie wytrzymalosci i ogolnie pojetej kondycji - nie moze byc tak, ze pobiegam za pilka przez 15 minut i zdycham...
... co wiaze sie z zapisaniem sie na jakies treningi - juz kiedys przez 1,5 roku w klubie w pile trenowalem, wiec powrot nie bedzie taki ciezki
polowa wakacji - 2 sierpien - niezly hardkor, impreza urodzinowa. Kto moze ten niech wpada - dla wszystkich znajdzie sie miejsce ;)
I teraz przykra czesc - przynajmniej 2 tygodnie przed koncem wakacji chce zaczac sie uczyc. Z doswiadczenia wiem, ze jezeli po ponad 2-miesiecznej przerwie przychodze do szkoly i od razu kaza nam mocno za*******ac, to jest strasznie ciezko - zrobie sobie taka mala "rozgrzewke" ;)
Ano, wloski zapuszczam - szybko mi rosna, do Bozego Narodzenia powinny juz byc calkiem konkretne
No, to tyle... a teraz lece do szkoly zaliczyc 2 sprawdziany, poki jeszcze moge ;]
* Imprezowanie + "Ciut" Alkocholu :)
Przydałoby ci się "ciut" słownika ortograficznego ; )).
@Topic
Niby wakacje sie jeszcze nie zaczęły, ale już sobie laskę na wakacje załatwiłem, już biegamy nad wodę powolutku, już nawet do kupowania karnetu na siłownię szykuję, ale mam jeden najważniejszy plan... Przebić 3k z TheCrims, czy podołam? : d.
Na poczatek - operacja (ale moze uda sie w czerwcu)
A po rehabilitacji - zabawa. Nie bede zbyt orginalny.
Pozatym, nie lubie planowaych wakacji - lepszy jest spontan. Na bank beda szanty, rockowisko, jeziorko i dziewczyna. A co jeszcze - napewno biwak i suto zakrapiane biesiady prz muzyce Mandaryny z kumplmi, ktorzy przyjada ze studiow. A po wakacjach wolontariat:)
Cichyma marzeniem jest powrot do gry w pilke w te wakacje - moze sie uda:) (wszyscho zalezy od tej ***a*** operacji ;( )
spider-bialystok
30-05-2005, 08:35
Najpierw muszę zdać^^. I poprawić do wystawienia ocen 2 przedmioty ;p. No ale jak już zdam to:
* Wyjazdy z kumplami na rowerach za miasto
*Parkour na mieście [może się uda jakiś filmik nakręcić ;]]
*Jakieś ognisko..
*Pożądny trening ld metodą mild xD
*Granie w tibie ofcoz
*W końcu nauczyć się backflipa ;[
Di end. Zapowiada się super ciekawie xD.
$corcerer
30-05-2005, 09:24
Ohoho, może troszke tego będzie, ale chyba nie tyle co Dobo miał... zobaczmy :>
Studia - trzebaby gdzieś się dostać - w najbardziej optymistycznym przypadku - Kald, szykuj sie na spotkanie mnie i droma :P. W najbadziej pesymistycznym - wakacje na pół roku - Ojczyzna wzywa...
Oaza stopień pierwszy - 15 dzionków, coś czuje że bedzie ciekawie :D
Prawdopodobnie kolonie z dzieciakami. Zastanawiam sie tylko czy pojade jako uczesnik, czy opiekun...
Tak jak hoom, trzeba popracować nad kondychą :(
Praca naokoło domu - zapierniczanie z 100kilowym walcem, koszenie w pelnym sloncu, takie tam zabawy
Nauka gry na gitarce
Gra z kumplami w M:TG albo jakas sesje jak sie MG w koncu zgodzi coś poprowadzić..
Nauka zastosowania Linuksa w praktyce (hi, Gewof :>)
Evil Maul
30-05-2005, 10:27
moje plany !!!!!! na Wakacje :
1) Jechac z kumplami na Heineken Music w Gdyni ( oj bedzie sie dzialo , oj bedzie sie dzialo )
2)Odwiedzic Cachero :p
3) Wyjechac gdzies z dziewczyna moja ukochana Ania ( kiss,kiss,kiss)
4) Codzienie ranne wycieczki rowerowe z kumplami
5) Nocne imprezy ( wóda,wino,piwo i dziewczyny hehehe :p :p :p :p :D )
6) ZROBIC MARATON GRANIA W TIBIE :]
Malumiasta
30-05-2005, 12:41
Plany na wakacje?
Jeśli uda mi się dogadać z dostateczną ilością ludzi z Poznania [tłumaczenie -> jeśli uda mi się wrobić dostateczną ilośc ludzi z Poznania] planuję zorganizować mini zjazd Tibijczyków... plan jednak jeszcze w zarodku, rozmowy trwają ;]
A tak to w sierpniu prawdopodobnie uda mi się wyjechać do Londynu [oficjalnie, to ja tam będę Matkę odwiedziać] a będąc tam spotkam się wreszcie w realu z paroma kumplami z Tibii :D
Pzdr
Hmmm u mnie pewnie będzie tak jak zawsze:
- Gra w piłkę z kumplami
- Napoje wyskokowe :P
- Baseny
I to wszystko :P
Hubo of Danera
30-05-2005, 16:23
Hmmm... u mnie troche inaczej niż u innych :P
- Beachsoccer :D ulubiona gra na plazy D;
- Granie w gałe (na trawie :P)
- Pojeździc co drugi dzien na rolkach i poskejtować :P:P
- Jeziorko i basen ohhhh the best :D
- i troszuńke na kompie pograć ;)
Galarion
30-05-2005, 16:24
No to moje wakacje:
-mieszkam blisko morza, to opierdzielanie sie na plazy z czytaniem ksiazki
-jak dobrze pojdzie to jakas obozo/kolonia za granica i opierdzielanie sie na plazy za granica z czytaniem ksiazki + kapiele w morzu, granie w noge itp.
-wszystkie atrakcje kolonii(wiecie o so chosii)
-uprawianie pewnego sportu 3-6 godz dziennie, jak bedzie pogoda i ludzie
-na pewno troche pogram w Tibie, Warcrafta III, Starcrafta(ucze sie dopiero xD)
-postanowienie, ze przed poczatkiem roku poucze sie, skonczone zapomnieniem tego(niezamierzonym)
-czytanie ksiazek, ogladanie fimow, czyli domowe rozrywki
-pewnie wyjazd do babci
Oczywiscie to bylaby najlepsza konfiguracja, lecz nie wiadomo jak bedzie :P.
Niestety połowa moich kolegów nie jedzie na kolonie bo woli siedzieć przed blaszakiem...
-Obóz,kolonie
-Piłka nożna, Koszykówka
-Jazda na rowerze
- ostatecznie najzwyklejszy spacer
W wakacje:
- Kolonie :P
- Zarabianie kaski( jak ktos z olsztyna niech da jakis pomysl. mam 14 lat :D)
- plaża o.O
- qempjuter (Tibia rulezz :P, oczywiście także Forum :D)
- Podffurko
- Wyjazd do Dziadków :D
- Parę niewiadomych na dzień dzisiejszy :))
2-9 lipiec wyjazd z rodzicami, a później już całe dnie będą moje :D będe wstawał o 10, pójde na dwór, wróce koło 20 i wtedy dopiero zajme się komputerem (tibia, fora, gg etc.), muzyka książki itd. aż do Sierpnia. Nic oryginalnego, ale wakacje są do odpoczynku ;)
PalAnonim
30-05-2005, 17:49
Troche mnie to dziwi, ze wiekszosc osob ~14lat pisze mniej wiecej tak:
"Jakies napoje wyskokowe"- pewnie w 99% przypadkow to tak dla "szpanu", no ale coz.
W wakacje pewnie gdzies do 22 lipca pojade gdzie (nie widaomo gdzie i kiedy)
Potem od ~22 lipca pojade na przedobozowe zapier****, kopanie dziur, budowa kuchni itp. Potem do ~26sierpnia bede siedzial na tym obozie, a potem pewnie do konca wakacji bede siedzial w domu i gonil qmpli z lvl ;)
she_devil
30-05-2005, 20:20
Hmm...
obóż harcerskiw góry [ ha ha!]
jazda na rowerze i szpan karta rowerową [o ile ją dostane O.o]
obóz do włoch
Dooo tatusia do belgii joł
wypady na miasto i za miasto [juz isie boje co było ostatnim razem O.o]
masa krytyczna jak sie trafi [patrz rower]
centralia
lezenie na trawie i nic nie robienie
;]
A to nie to :P To o czym ty myślisz jest już postanowione ^^
To Ty myślisz, że ja o tym myśle :p
Choć na tamto też było NIE.
No to moje wakacje raczej nie bedą zbyt ciekawe... Przebywam poza Polską i jestem raczej pozbawiony kumpli, a więc plan przedstawia się tak:
-Nudy...
-Plaża...
-Jakieś piwko czy coś...
-"Kompjuter"
-No i to co najważniejsze... Będe się lenił całymi dniami...
Ogolnie rzecz biorac nuuuuudy...
Adolphus Elbragol
30-05-2005, 22:50
->Siedlce (wiadomo kogo odwiedzic)
->Krakow (mam obiecana bitwe WHFB krasnoludy vs reszta swiata)
->Moze M'azury (jakas ludka, zagiel, grupa dobrych znajomych i jazda)
Reszte czasu spedze pewnie w wawie, albo razem z babcia w Ciechanowie. Na wolny czas cos sie zimprowizuje.
Ha a ja to pewnie :
Pojade gdzies z rodzicami ( najpewniej do babci :P )
Pileczka nozna
Rower,rower i jeszcze raz rower
Planuje w wkajacje nauczyc sie skakac na hopach ( juz troche umiem ale to nie to co chce :] )
I ofkors nauczyc sie innych sztuczek na rowerq
Rower r0x
Zapraszam sczegolnie do Węgorzewa:D
Shanhaevel
31-05-2005, 16:18
Skrzydlna w górach... Gdzieś po Śląsku się może pokręcę... No, i na 35 % pojadę do Wielkiej Brytanii do kuzynki. :P
Leszczyq
31-05-2005, 16:29
ja mam takie se plany
Wyjazd nad Bałtyk w lipcu
tygodniowy Obuz tenisowy w czerwcu a w nim:
5h dzienni tenisa
1h jazdy konnej dziennie
kajaki
koszykuwka,pilka nozna itp
dziewczyny :D
piwo
rowery
plaża
itp
zapowiadają sie dobre wakacje :D
... ale już sobie laskę na wakacje załatwiłem ...
Traktujesz dziewczyne jak rzecz? Współczuje jej... ^.-
A więc zaczynamy:
- Wypakwoanie się gdzieś na obozik z kumplami (taki gdzie jest lighowa opieka - a najlepiej jej brak). Pewnie jeziorko lub góry
- Lanparty u znajomego (tylko 1 raz, niepewne)
- Wyjazd z rodziną nad morze
- Masakra na rynku (chcesz popatrzeć na debili? przyjdź na rynek w sierpniu ;P)
- Treningi kendopodobne
- mecze
- biwak pod namiotem + piwo
i to chyba główne
no i troche kompa...
Lord kasztanowiec
01-06-2005, 12:22
ja mam 4:
*Noga
*Wyjazd do Grecji :P
*Rower
*Tibia
A ja jak zwykle ojade nad jakieś jeziorko z przyczepą campingową/ do domku. I będe wymyslał jakieś scenariusze so sesji RPG co drugi dzień (taka już dola mistrza gry).
Ja na początku lipca planuje wyjazd do Zakopanego pod namioty, a w drugim tygodniu sirpnia na mazury. Resztę czasu wypełni się ogniskami, jazdą na rowerze i graniem na kompie :P
Irma z Fortery :D
02-06-2005, 14:57
ja mam takie plany:
*pojechać do Torunia
*ściągnąć kuzynce tibię
*grac z nia w tibię
*co najmniej 15 razy odwiedzic Mc'donald
*zjeść 10 pizz
*zrobić z kuzynka i kuzynem balange (zawsze rodzice ida do babci a ja z kuzynami zostaje w domu)
*nauczyć sie tańczyc salsę
*Zacząć trenowac z kuzynką gre na pianinie
*powrót do Swinoujscia z kuzynką , kuzynem , ciocią i wujkiem
*w Świnoujściu chodzic na plażę
i oto koniec wakacji
Moje plany na wakacje?
*Obóz wspinaczkowy od 1-14 lipca.
*Wyjazd do Tunezji z rodzicami i bratem
*Wyjazd na oboz na Sycylie, razem z kumplami.
*tak po 2-3h dziennie tibii
*Gra w piłkę
*Odpoczywanie od szkoły
*Zdobywanie serca pewnej fajnej laski ze szkoły :P
* Wreszczie muszę się nauczyć pieprzonego manuala na mojej kochanej dualówce ( To ona ----> http://i3.photobucket.com/albums/y68/imrox/DSCF1066.jpg )i przeskakiwać nowo powstałego stołka na poligonie (Obok mojego domq jest już od dawna nie używany poligon wojskowy na którym jest około 42~ górek :]
Noi to chyba wszystko
Enjoy~ =*
Zapraszam sczegolnie do Węgorzewa:D
Prze szanownego państwa,7-9 lipca w Węgorzewie to czas Union of Rock'a. Zagra tam między innymi Kult, Dżem, The Stranglers, Hey, Armia. Zapraszamy do Węgorzewa na nasz Festwial Rockowy. A że będzie tam od grzyba, ćpunów i innych śmieci (butelki po alkoholach itp. :P) to juz inna sprawa. Do Węgorzewa chociaż na Kult!
Maxi skywarien
02-06-2005, 19:16
* odrobine Tibii
* wyjazd do Rzymu :p
* plaza
* rowerek z qmplami:P
*no i nie zaszkodzi troche po byc na naszym oskowym Forum hrhr zbieramy tam sie cala ekipa gadamy o tibii i gnijemy z swoich akcjii starych o raz o innych rzeczach niz tibia -.-
czyli wszystko co bedzie sie dalO:P
Arthus Drag'Tail
03-06-2005, 16:53
Ja sam nigdy do konca nie wiem co bede na wakacjach robic, ale co tam...
Napewno bedzie :
- Piłka nozna i innych sportow troche (rower takze)
- Namiot
- Licze ze z dziewczyna zrobie jakis wypad (jeszcze musze ta dziewczyne znalezc, ale to wsumie blisko :P)
- Wycieczka do dziadkow..
Wiecej nie wiem... Napewno sie cos znajdzie...
Oto moj plan wakacji:
Rano-sniadanko,Czekam na qmpli przed pcetem
godzina 11:00-W drzwiach mojej chaty Joł idzesz na basen albo jedziesz na czyste
Na basen moze tak ale na czyste nie bo jakas baba sie tyfusu czy bronkanowca zbawila
BASEN pol godziny godzina na basenie i caaaly dzien na PC (chyba ze znowu braciszek skorzysta z "Ukochanego (na odwrot)" IE i caly dzien na basenie a jak nie uzyje to caalutki dzien przed cudem techniki Pc (Personal Computel) No i jak samochod bedzie dzialal to na kolonie pracownicze organizowane przez "Rodzice i Dziadostwo"
P.S Moze co niedziele bede jezdzil nad soline
K.P.S Koorwa chyba ide z tego forum bo tu sa same bogacze
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.