PDA

Pokaż pełną wersje : Komp sie zacina bez powodu ... ='(

Shomi Deakon
30-05-2005, 12:55
Tak jak napisalem w temacie komp zacina mi sie bez powodu ... Co moze byc tego przyczyna ? ( uciazliwe jest to jak gram w tibie ide sobie np z runkami expic a tu komp sie zacina jak bije z runek na battle , albo jak rusze energicznie myszka a mam jakis klawisz wcisniety ... ) Plax o pomoc

Mój sprzet :
Celeron 1,70 GHz , 256 DDram , Geforce 2 win Xp professional bez service pack 2 ='/

A mam jescze pytanie czy jak mam pirata xp to czy da sie zainstalowac sp2 ? jesli tak to prosze o wskazowki bo normalnie wyskuje blad ze mam pirata ... ='/

TiTuS
30-05-2005, 14:21
Powiem krótko SP2 na piracie nie zainstalujesz (mój kolega ma i próbował - sypnął się system)

Może jest to wina karty graficznej ? (nie jestem pewny)
Albo poprostu myszki ?

Shomi Deakon
30-05-2005, 20:32
Thx za odpowiedz ... widze ze duzo ludzi tu zajrzalo :D ehh karta graficzna Geforce 2 to nie wiem czy na tibie jest slaba moi kumple maja slabsze graficzne i im sie nic nie robi ... ='/ no ale spox thx za odpiwedz :)

Wielki MarIuSzzo
30-05-2005, 21:00
Hmm... Mi sie jednak wydaje ze sie da zainstalowac SP2 na pirata (wiem z wlasnego doswiadczenia).
Co do zacinania, to moze byc wina tego ze nie masz SP2 lub masz/miales wirusa i ci cos pogrzebal. Moze byc rowniez wiele innych przyczyn, jednak narazie nie przychodzi mi nic na mysl. =)
Jesli ci sie chce mozesz sformatowac komputer. Jesli to nie wina sprzetu to powinno pomoc.

hoomik
30-05-2005, 21:38
jeden:
grajac w Tibie na winxp jest to calkowicie normalne, 90+% wykorzystania procesora...

dwa:
jezeli dzieje sie tak nie tylko w tibii, to sprawdz ile masz odpalonych procesow, jakie jest ich wykorzystanie procesora - jezeli jakis proces jest zbedny a zuzywa sporo mocy obliczeniowej - wylacz go.

trzy:
jezeli to nadal nie pomaga, to winy bym sie nie doszukiwal w wadliwym sprzecie (nie jest taki znowu najgorszy, a przy padnietym ramie/gpu w tibie bys nie pogral) tylko w zasmieconym dysku. Porada - format c: i najlepiej pozostale partycje tez (profilaktycznie)

Service Pack nie ma tu nic do rzeczy - sam mam tylko pierwszego, i winda smiga mi az milo patrzec (przy obciazeniu dysku 50gb / 80 mozliwych, jednak partycje sa rozsadnie porozdzielane, no i defragmentacja twardziela 2x per miech).

Shomi Deakon
31-05-2005, 14:15
Powiem jedno przez wirusy napewno nie to jest pewne bo nawet po swierzym formacie calego kompa sie to dzieje ... ;( Gdzies na forum keidys wyczytalem ze jakis koles mial ten sam problem co ja i tez na win xp prof ( on niby zainstlowal sp2 i bylo juz wporzadku ... ) A ja probujac zainstalowac sp2 na moim kompie nie moge bo mam pirata i nie wiem co zrobic czy zainstalowac win 98 - ktorego nienawidze czy sam juz nie wiem :D

Matek
31-05-2005, 14:20
Na pirackiego Xpka mozna zainstalowac SP2... jest troche problemow. Musisz tylko poszperac. kiedys bodajze w chipie byl SP2 - i on na piratach dzialal ;]

hoomik
31-05-2005, 14:54
jezeli swiezo po formacie tez scina, to sprawdz czy ktorys z podzespolow (cpu/gpu glownie) sie nie przegrzewa.

TiTuS
31-05-2005, 16:18
jeden:
grajac w Tibie na winxp jest to calkowicie normalne, 90+% wykorzystania procesora...

Nigdy tyle nie miałem max. 20%

Ing
31-05-2005, 18:43
Matek... mógłbyś wrzucić tego SP gdzieś na serv (o ile masz go jeszcze na płytce)? :P

Nie żebym usiłować okradać zacny Microsoft... powiedzmy, że kolega potrzebuje SP2 w celach dydaktycznych ;]

Shomi Deakon
01-06-2005, 13:22
Ok thx wam za rady ... :)