PDA

Pokaż pełną wersje : Ach te DSy...

Dryb
30-05-2005, 14:57
Jak wszyscy wiedzą potwory bardzo upierdliwe, zazwyczaj stawiane jako kłody w questach. Na niższym lvl raczej nie do pokonania bez niewidki, lub (paladynem) z dystansu. W tym temacie mogę się też pożalić na niewidkę.
Pewnego dnia byłem sobie na Isle of the Kings. Byłem przekonany, że jestem w stanie pokonać wszystko, ale tylko na trzech pierwszych poziomach. Podkusiło mnie, aby na niewidce zejsc na -4. Ok, zszedłem zabiłem ghoula i zabrałem się do dsa (ds tak skutecznie mnie szukał, że jego koledzy stalkery mogly sie do mnie dobrac). Zabiłem stalkery i całkowicie zaskoczony byłem, gdy ds zaczął mnie gonić i dopiero gdy dostałem za 50 (tak, tyle miałem hp)
skapnąłem się, że nie mam niewidki. Dobrze, że póki co, ta postac ma dopiero 17 lvl więc straciłem 6k exp, ale i tak to trochę roboty. Co prawda na IotKu odrobie to szybko, ale jedno jest pewne: DS, to nie jest potwór do expienia.
A co wy mieliście z tym bydlakiem?

PS. Ja soluje 4 dsy w triangle tower, ale tu mi inne bydlaki przeszkodzily w zabicu go.

krzysiek krzysiek
30-05-2005, 15:01
A ja jak jeszcze grałem Knightem to wpadłem w full resp dsów na ghostlandzie i stracilem ponad 60 k expa :] . Od tamtej pory nie gram knightem

blackregis
30-05-2005, 15:33
Szybki, łatwy i przyjemny exp dla palla i sorca :P. Knight ma przekichane :(

evilKRIK
30-05-2005, 15:54
Szybki, łatwy i przyjemny exp dla palla i sorca

No dla sorca nie taki przyjemny bo dużo run idzie, ma az 400hp, a u sorca nie zalerzy czy coś ma dużego defa tylko ile ma hp. Może na późniejszych lvl i mlvl, ale na początku łatwy, ale nie przyjemny :]

Stanton
30-05-2005, 16:18
DS to chyba jedne z lepszych potworów na tibii.
Sorc i druid najlepsze miejsce z DS to fibula (rotwormy + ds)
Paladyn najlepsze miejsce z DS to darashia (necro + ds)
Knight poh (cyce, slimy, orki, smoki + ds)
To ostatnie mi sie bardzo podoba (nie licząc orc fortess)
You advanced from level 60 to level 61. :] polecam DS knightom z dobrymi skilami :P świezo z ds :)

Intenso
30-05-2005, 20:50
Dsy to najlepsze potwory do exienia dla palków.Dla tej profesji nie sprawiają one zadnych klopotów.

Berials
30-05-2005, 21:40
re: UP

Jeśli podczas bicia Demon Skeleton'a, nie złapie się laga to nie sprawiają one żadnych trudności.

Dryb
31-05-2005, 06:58
Omg. Wg. mnie paladyn ktory robi mass hunty na DSach lepiej by zrobił jakby chodził na dragi -.- Sor i drut maja do dupy bo to coś ma 400hp i idzie 10 hmmow. To jest moje zdanie -.-

Wartki
31-05-2005, 08:59
Moim zdaniem hunty na ds'y sorkiem też się nie opłacają, loot rzadko wypada i wogule...HMM waste

orgizz
31-05-2005, 09:25
Ehm... powiem ze jezeli sorc wybiera się na ds'y idzie dla expa nie dla loota.
Paladynem ds nie sprawia problemów na otwartej przestrzeni.
Knight i ds... jeżeli ktoś uważa, że sorc z ds to "hmm waste" niech pomyśli czym to jest....

blackregis
01-06-2005, 06:45
Omg. Wg. mnie paladyn ktory robi mass hunty na DSach lepiej by zrobił jakby chodził na dragi -.- Sor i drut maja do dupy bo to coś ma 400hp i idzie 10 hmmow. To jest moje zdanie -.-

siła magiczna 100% - obrażenia od HMM - 20-40 średnia = 30

10run = 50 wystrzałów

30*50 = 1500 HP

Czy aby na pewno idzie 10 HMM-ów :PPP, no chyba, że Ci chodziło o pociski, ale nie sprecyzowałeś się dokładnie. Poza tym większość magów i sorców wali HMM-y za ponad 100 dmg, więc...