zaloguj się

Pokaż pełną wersje : wady i zalety druida...

Arturek Pall
31-05-2005, 17:05
siema chciallbym abyscie podali wady i zalety druida,czy latwo sie nim zabija,czy duzo osob zabija druidow?

z gory wielkie THX

Wyjadius
31-05-2005, 17:14
Http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=26531 - wady i zalety wszystkich profesji.

PS: Następnym razem użyj magicznego przycisku SzUkAj 8o lub wejdź w dział poradniki.

Elius Zuan
31-05-2005, 18:27
Druida przed 11 lvlem łatwo zabić, gdyż nie ma wtedy jeszcze uhów. Lepiej wybierz sorcerera

faraon49
31-05-2005, 18:46
Hmm... Druid według mnie jest najgorszą profesją... ale wszystko zależy od gustu... ;)
Wiele osób szuka afkujących drutów żeby ich zabić i zebrać łup (runki)...
Ale to czy łatwo zabić druida zależy głównie od czarów i posiadanych run...

Dagfan
31-05-2005, 18:48
Druida przed 11 lvlem łatwo zabić, gdyż nie ma wtedy jeszcze uhów. Lepiej wybierz sorcerera

omg czemu niemoze miec UHów? Moze miec 4 mlvl i moze miec od kolegi albo moze miec tez exura vita. Mnie sie tam druid najbardzie podoba bo ma posion storm, mass healing i inne runiczne bajery :D

Zeo
31-05-2005, 19:48
Zalety:
Z każdym nowym levelem druid dostaje 5 punktów życia, 30 punktów many i 10 capa;
Regeneracja życia 1 punkt co 12 sekund i regeneracja many 1 punkt co 6 sekund. Gdy wykupisz promocję: 1 punkt many co 4 sekundy, życie bez zmian;
Bardzo szybko awansuje w levelu magicznym(szybciej od knighta i paladyna i tak samo jak mag[sorcerer]);
Może tworzyć najpotężniejszą runę leczniczą w grze (Ultimate healing rune-UH), a także runy przydatne podczas expienia(HMM, GFB, Explosion) i kilka innych przydatnych run (Energy Wall, Soulfire, Convince Creature, itp.;
Ma przydatne czary, bardzo dobre czary spontaniczne(mana shield, invisibility);
Dobre czary leczące (np. heal friend, mass heal)
Przyzywanie potworka!!!!!!(summon creature). Może przywołać 2 potwory, które pomagają w walce(zamiast blokera);
Skillując(ćwicząc magic level) zarabia masę pieniędzy[trochę więcej niż sorcerer];
Nawet na niskim levelu może huntować mocniejsze stworki;
Amunicja do expienia jest o wiele droższa niż u paladyna;
Musi uciekać i strzelać runkami w potwory, dzięki czemu dostaje mniej obrażeń niż knight i inne profesje(tak samo jak mag);
Bardzo chętnie brani na hunty;

Wady:

Strasznie mało capa, co na niższych i średnich levelach strasznie przeszkadza;
Strasznie wolno awansuje w wszelkich skillach poza magicznych(walki na dystans, walki wręcz, shieldingu(chociaż szybciej niż mag);
Na niższych levelach expienie bardzo kosztowne(hunty się nie za bardzo zwracaja;
Na niższych levelach ciężko jest badać nieznane obszary(druid ma mało życia, więc zaskoczony szybko może umrzeć);
Druidem dość trudno się gra i trzeba mieć masę czasu...

To by było na tyle... Spisałem z poradnika Http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=26531 i tyle...

---------------------------------------------------

Jestem Knightem ! ! ! :2handed: Mów mi ELVIS :P

Irma z Fortery :D
01-06-2005, 17:07
Hmm... Druid według mnie jest najgorszą profesją... ale wszystko zależy od gustu... ;)
Wiele osób szuka afkujących drutów żeby ich zabić i zebrać łup (runki)...
Ale to czy łatwo zabić druida zależy głównie od czarów i posiadanych run...
Co racja , ale wystarczy pogonic waleniem w niego Hmm przeciez mozna je miec Drutem. Ja tam i moja kumpela dajemy sobie nawzajem uhy i hmm

pabloxxl
01-06-2005, 17:29
IMHO` bardziej początkujący druidzi żadziej używają UH, ponieważ dla nich przedstawiają one rzeczywistą wartość (1UH ~ 100gp). Inne profesje kupują uhy żeby się nimi leczyć. Druidzi robią uhy, żeby je sprzedać.

Rabanbar
01-06-2005, 17:37
Odsylam do mojego dosc sporego tematu dot. Druida. Fajna debata Druid vs. Sorcer. Adres: kliknij tutaj (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=32275)

Talron
01-06-2005, 20:41
Lepiej wybierz sorca.Drutem nie bedziesz mial np.UE i energy wave a takie czary jak poison strom czy paralyze to gó... i do niczego sie nie przydaje.A jesli chodzi o uhy to na wyzszych levelach i tak bedziesz mial ich wystarczajaco duzo. :)

Deythwen
01-06-2005, 21:10
Z doświadczenia wiem (kumpel z klasy - 17lvl druid) że druidzi mają bardzo ciężkie życie, właśnie z powodu tych jakże opłacalnych run UH. Każdy atak (pk) na druida jest opłacalny, bo zazwyczaj zaatakowany nisko lvlowy druid nie ma czasu i umiejętności się UHać wszystkim co ma. Na wysokich lvl może się to zmienia, ale ogólnie jesteś traktowany jak Skarbonka pełna UHów 8o Porównanie z gry - mój czarodziej: śmierci od PK - 3 ;; druid kolegi: śmierci od PK - 8 !! Sądze że te prawidłowość dasz rade zauważyć. Ewentualnie obejrzyj filmiki PKów, na których często słyszy się "BOŻE ZEŚLIJ NAM DRUIDA!!" czy "Może dzisiaj też skapną nam darmowe UH hehehe" albo przy trapach: "Przydał by sie druid" "Noo.... PK by sie zwróciło"

Bulboglowy
02-06-2005, 01:36
Mój UH-maker (22 lvl) - śmierci - 0 // napadów pk - 2
Kolega Paladyn (po co atakować pala ?) śmierci - 7 // napadów - 8
----------------------------------------------------------------
Jak ktoś nie jest n00bem to nie ma problemów grając Druidem.

Ognisty Drutek
05-06-2005, 19:50
Moim zdaniem drut to najlepsza profesja. Ma uhy a jak potrenuje mlev to na lepsze potwory(gs, drag) to nawet z hmm można walić. Co do tego czy łatwo zabić druta to nie wiem bo gram na Securze -.-

:cup: DRUTY NAJLEPSZE :cup: