Pokaż pełną wersje : Kupowanie na internecie. Co o tym sadzisz?
Co sadzicie o kupowaniu przez neta....
Maksymalna wygoda czy lenistwo do oporu?
Piszcie drodzy uzytkownicy i podawajcie swoje opinie!
Ja uwazam ze to jest calkiem fajna sprawa jezeli sie nie przesadza, tzn. kupowac ksiazki, plyty CD mozna, ale zeby kupowac jedzienie? (co jest mozliwe w niektorych miastach). To juz jest duza przesada.
P.S. Prosze modkow o kasowanie postow ktore niczego nei wnosza do dyskusji!
no wedlug mnie to nie jest lenistwo tylko wygoda:P
ale i tak jedyna rzecz ktora kupilem przez neta to byl pacc...
To jest postęp, aczkolwiek niebezpieczny :). Zamiast jechac kilka(set) km po jakis sprzet to kupujesz przez neta :)
Mieszkamy na takim zadupiu cywilizacyjnym, że nic porządnego i przydatnego nie dostaniesz poza netem, czy empikiem ;]
Połowa moich ksiązek pochodzi z neta, to samo mogę powiedzieć o innych przydatnych bzdecikach, o których mógłbym sobie w innym przypadku jedynie pomażyć ;]
exodus style
31-05-2005, 21:07
Moim zdaniem to wygoda. A pozatym w internecie mozna kupic wilele rzeczy ktory nie znajdziesz w kiosku na rogu np. Dlugopis-sciaga z lampka UV :D
Dla mnie jest jednocześnie lenistwo i wygoda. Zapytacie pewnie dlaczego ?
Wygoda : Tylko wtedy kiedy poszukiwany produkt jest trudno dostępny i trzeba daleko jechać by go kupić to lepiej poczekać dłużej i siedząc w domu.
Lenistwo: Wtedy kiedy poprostu można kupić to blisko i łatwo. Przecież lepiej jest pójść do sklepu i kupić CD i masz odrazu niż zamówić przez internet i czasami czekać tygodniami.
A na tibii.pl już banner ebaya :P
Ja w calym swoim życiu nie kupilem niczego przez neta, ale ostatnio pokazano mi na allegro oferte sprzedaży Zamku Krzyżackiego -,-. To już przesada nie?
@down
Kool, zamek z mojego miasta zostal wystawiony na sprzedaz za 4 miliony. Pewnie masz racje ale mnie wkurzylo
A co do jaj, kiedys byla aukcja o ludzkie gówno :P
A na tibii.pl już banner ebaya :P
Ja w calym swoim życiu nie kupilem niczego przez neta, ale ostatnio pokazano mi na allegro oferte sprzedaży Zamku Krzyżackiego -,-. To już przesada nie?
to nie przesada.. to sa tzw jaja ;]
btw
mam znajomego ktory kupuje wszystko przez neta, bo nie ma czasu na sklepy ;]
rzeczy przez internet (mi. allegro, ebay) są tańsze niż w sklepie... dajmy na to:
tuba tonsil używana 120zł
nowa w sklepie (taka sama) 340
używana w lombardzie 200coś...
autentyczny przypadek... teraz każda kasa się liczy :P
@up
moze i tansze ale jak doliczysz koszty przesylki VAT-y i te inne oplaty to chyba bardziej oplaca sie przejsc do sklepu ^_-
@up:
niekoniecznie. Na allegro kupilem juz z 50 ksiazek - kazda tansza srednio o 50% od orginalu a w stanie idealnym. W sklepie wydlbym majatek;]
Ogolnie kupowanie przez internet jest spoko sprawa. Jak ktos ma cierpliwosc znajdzie rzeczy w stanie bdb za bardzo niska cene. Lecz rowniedobrze mozna sporo przeplacic.
Jednka gdybyl mial wybor: kupic przez neta czy wyjsc do klepu nieopodal/ do centrum, wybralbym to drugie - sprawilo by mi top ogrona przyjemnosc.
Innym minusem jest to,ze ludzie zazwyczaj do zakopow uzywaja IE - skutki... chyab nie musz mowic:)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.