zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Gdzie trenic paladynem na początku i pózniej

dixi wojownik
02-06-2005, 13:25
Mam mały problme gdzie powinnienem trenic palkiem na 8 lvlu i jak rozpącząc gre palkiem ??

Vanhelsen
02-06-2005, 14:18
Trolle -> Roty -> Ghoul -> Monk
Ofkors zawsze możesz trenić z playerem choć przy pallku powinieneś znać zasadę, że chmurki dają ci 1pkt skilla a bloody 2 sięc bardziej sie opłaca exipć. Chyba, że trenisz shielda ;)

Iron
02-06-2005, 14:46
@Wieszok ma racje tylko według mnie trenuj na takim lev na graczu i na trolu bo na gohulu mozesz za duzo tracic i to jeszcze bez tarczy powodzenia

hiw
02-06-2005, 15:15
Poproś jakiegos sorca lub druida niech ci zsumonuje ghula, zakładasz tarcze i full eq, bierzesz 2 wolfy i bijesz. Później jak juz skille będą za mocna na ghula to niech ci przyzywaja monka. Noś ze soba bp mana fluidów i pytaj ludzi a ktoś ci przyzwie.
Powodzenia w grze.

Sir Jarema
02-06-2005, 15:16
LOL

Chodzi raczej o trening z SUMMONOWANYM przez kolegę na wyższym (22lvl / 27lvl zdaje się) ghulem/Monkiem. Podczas niego możesz zlurować sobie 2 jakieś raty czy cuś i shield będzie leciał praktycznie tak szybko, jak knightom. Potem zostaje już tylko Monk, bo ghul będzie bardzo szybko padał od spearów. Jeśli ganiasz sam, to radzę zacząć od trolli (zbierając przy okazji jak najwięcej spearów, przydadzą się). Od około 30-35 shielda można już iść do kopalń koło kazz i uskuteczniać treningo-exp na rotach i dwarfach. cały czas na full def, żeby potworki słabiej obrywały. Tak gdzieś od 50 shielda i z czymś na poziomie Guardian lub lepszym możesz spokojnie iść na cyklopy,i siedzieć na nich, dopóki ci się nie znudzi, ale zacznij od lurowania pojedynczych. A więcej niż 2 w ciasnym przejściu to już spore ryzyko deda. Ale jest to IMHO najlepsza metoda, bo leci jednocześnie dist, shield, lvl i mlvl (przydatna będzie exura gran ub vita). Łuk i kuszę możesz sobie darować tak do 60 dista, bo wczesniej po prostu się to nie opłaca.

Pozdro

Lazixv
07-06-2005, 12:34
Jak masz 8 lvl to zacznij sobie trenic na swamp trollach jak tam robie wlasnie jak nie wierzysz to zobacz na tibii.cim moj nick Pall De second.A jak juz bedziesz mial juz gdzies skille 35 na distanca to idz sobie na roty.Ok to juz na tyle :p

Schihan
07-06-2005, 18:57
Łuk i kuszę możesz sobie darować tak do 60 dista, bo wczesniej po prostu się to nie opłaca. Pozdro

to jestem ciekaw z czym ty do tej pory expiles ze spearami??

Konan
07-06-2005, 19:25
8lvl trolle, beary
10lvl roty,minosy,dwarfy,
20lvl cycki(ja bilem od 13 przy 40 pare shielda ale na 20 przy skilach 60/50 jest male ryzko deada)
Pozniej mozna na monku lub geomancerze
To do swiata no-pvp
do pvp tak samo tylko, ze lepiej skillic z ludzmi lub zsummonowanym monkiem ghul sie nie nadaje za szybko pada.
Luk i kusza to przy mniej niz 60dist strata amunicji ale jakis sporadyczny hunt w miedzy czasie nie zaszkodzi.

kiniolx
07-06-2005, 21:26
A od jakich skili nawalać z łuku a od jakich z kuszy?

BOGUŚ
07-06-2005, 21:32
A od jakich skili nawalać z łuku a od jakich z kuszy?
Ja myślę że pierwsze z łuku trzeba nawalać ja treniłem do 50 w discie i dopiero szedłem expić dzisiaj mam skile 64/53 i dalej nawalam z luku bo mi to się bardziej opłlaca niż kuszą ale niektóży nawalają juz od 60 w disicie (ale to się nie opłlaca chyba że ktoś ma pacca)

Zorion Tevels
19-12-2005, 09:57
No a ja mam problem... mam paladina (8lvl) i chcę potrenować... ale nie mam capa :o Jak mam nosić speary? Co robić? Doradźcie!

@Edit
Jestem w Thais.

NoobzLW
19-12-2005, 10:15
Masz jakis kumpli 50 lvla? i takiego palka w na twoim lvlu cos podobne skille kup fooda i speary albo wylootuj i popros kumpla zeby przniosl ci all w bezpieczne miesjce i stoj tam z tym typem i skilluj ile cchesz <zrobilem tak 78 na 12 llv ;P=noob charem)

Teravista
19-12-2005, 10:43
Ja na skillach 53/38 trenie na dwarf soldierach....czasami jednego bije bardzo dlugo ale niekiedy padaja po kilku rzutach spearami...a na jakich potworach moge skillowac na skillach 60/45?? oprucz cyclopa i monka.....

Zorion Tevels
19-12-2005, 11:09
Masz jakis kumpli 50 lvla? i takiego palka w na twoim lvlu cos podobne skille kup fooda i speary albo wylootuj i popros kumpla zeby przniosl ci all w bezpieczne miesjce i stoj tam z tym typem i skilluj ile cchesz <zrobilem tak 78 na 12 llv ;P=noob charem)

No mam, ale nie byli online. Teraz pójdę sobie do Ab na trolle. Potem znajoma przywola mi monka, i z monkiem i znajomym będę ćwiczył. Pozdrawiam.