Pokaż pełną wersje : Ile osób niezda do następnej klasy przez granie w Tibie??
Siema!!
Mam pytanko do was czy otrzymacie promocje do nastepnej klasy lub ile macie zagrozen jedynkami.
Szczere ja przez te długo godzinne granie bylem zagrozony z 4 przedmiotów ale teraz juz mam wszystko zaliczone i czekam na wspaniale wakacje :]
P.S. Do końca roku juz 15 dni :cup:
TheNatoorat
04-06-2005, 10:56
Lol... :D
Ciekawa tematyka topicu, nie powiem... :)
Już nie gram w Tibię, zaś w czasach, kiedy grałem, nie traciłem przez to dobrych ocen.
Idzie mi w miarę dobrze.
jak przez gre mozna nie zdac/miec zagrozenia to ja nie wiem. ja gram w tibie od zeszlo rocznych wakacji i nie mialem zagrozen na polrocze ani na koniec roku...
15 dni? U nas 20 dni... mamy lekcje do 24 czerwca :/
Muczaszak
04-06-2005, 11:07
Mój kolega nie przejdzie przez tibie...jest po prostu uzależniony, nie widzi sensu uczenia sie tylko TIBIA!!!! :(
@up
Też nie widze sensu uczenia się do niektórych przedmiotów (technika na przykład, robiliśmy przez 3 tygodnie DRZEWKA SZCZĘŚCIA!!)
@topic
Ja nie zdam, jestem zagrożony z 6 przedmiotów, ale za to jakie skille mam :]
15 dni? U nas 20 dni... mamy lekcje do 24 czerwca :/
Chodzilo mi o 15 dni samej szkoly bez weekendów!!!!!!!! ;)
Nie wiem jak to możliwe, że przez tibie można mieć zagrożenia :confused:
Jak nie chcesz się nauczyć to nawet jeśli nie grasz w tibie to się nie nauczysz...
paru moich kolegów może nie zdać... ja też byłem zagrożony... bo zamiast iść na wf, chodziłem na tibie -.- ale już poprawiłem, w tibie nie gram.
TehRegent
04-06-2005, 12:22
haha ja przez Tibie mam nawet troszke lepsze oceny ;)
I nie rozumiem jak mozna obwiniac gre za to ze sie uczy :confused:
Palladni
04-06-2005, 12:42
@up
Też nie widze sensu uczenia się do niektórych przedmiotów (technika na przykład, robiliśmy przez 3 tygodnie DRZEWKA SZCZĘŚCIA!!)
@topic
Ja nie zdam, jestem zagrożony z 6 przedmiotów, ale za to jakie skille mam :]
Bez jaj... Twoi rodzice tez sie cieszą z twoich skili? Nauczyciele tez?...
Sam osobie niemoge powiedziec ze jestem "Orłem" ale tez nigdy nim niebyłem, przed i po "spotkaniu" z tibia niewiele sie zmieniło.
haha ja przez Tibie mam nawet troszke lepsze oceny ;)
Nauka podczas robienia runek czy trenowania? :)
Mi dzięki Tibi Angielski wskoczył z 2 na 4. (W gimnazjum było dużo gramatyki, czasów itp. i była 2 naciągana, w Liceum jest prawie samo słownictwo, typu zaproszenie kolegi na wakacje, czy opis Swojego miasta, przygotowania do nowej matury...) Dzięki rozmowom z troche lepiej wykształconymi Brazylijczykami poprawiłem Swój Angielski.
Bez jaj... Twoi rodzice tez sie cieszą z twoich skili? Nauczyciele tez?...
Sam osobie niemoge powiedziec ze jestem "Orłem" ale tez nigdy nim niebyłem, przed i po "spotkaniu" z tibia niewiele sie zmieniło.
Rodzice powiedzieli że jak nie poprawie skilla "Polish", to mnie zrokują....
PS. To był żart :P
U mnie nie ma roznicy czy gram w tibie czy nie, ciagle jestem na poziomie tak srednia 4.5 i sie trzymam :), potrafie znalesc czas na nauke kiedy trzeba :)
Mack Abadrak
04-06-2005, 17:20
Rodzice powiedzieli że jak nie poprawie skilla "Polish", to mnie zrokują....
PS. To był żart :P
Dzięki, że nam powiedziałeś, że to żart... Apropo, mają 14 lat i nie zdać klasy trzeba być wyjątkowym debilem... Hmm, mam nietyle zagrożenie co jedynkę z chemii (xD) ale zdam... mozna mieć jedną na pewno:P A średnia 4,2 ...
4 klasa - 5,3
5 klasa - 5,0
6 klasa - 5,3
1 gim. - 4,8
2 gim. - 4,5
Nie sądzę, że to przez Tibię, mało w nią gram - LENISTWO.
Wedlug mnie tibia jest wymowka prawdziwego powodu slabych wynikow w szkole - LENISTWA!!
Mam kumpla (no dobra, nie jest moim kumplem) co mial 11 jedynek z matmy, mial komis i nie poszedl - Nie zdal.
Ja nie wyobrazam sobie zeby miec np. 2 z jakiegos przedmiotu - starzy by mnie za wlosy lonowe na trzepaku powiesili 8o
R3sp3ct dla osob ktore w gimnazjum nie przeszli albo maja srednia 2.0.
Margarius
04-06-2005, 18:39
No pomimo co to ja grałem w ciągu roku szkolnego teraz jakoś nie gram ale mam dobre oceny zadnego zagrożenia B)
Descartes
04-06-2005, 18:41
Ha, a ja w Tibię nie gram. :P Albo gram rzadko. Ale oceny zeszły u mnie przez sam komputer:
3-5 klasa: okolice 5,7 (bez pacha)
6 klasa (dostałem kompa :P): 4,0
1 gim: 3,8
2 gim (półrocze): 3,5
W tym tygodniu zaliczyłęm chemię i historię. :)
Ja od przedszkola mam komputer i od 1 klasy jestem debilem :P
Ale każdą klase zdalem ! :)
6 ledwo znaczy nie ledwo poprawilem :p
Teraz poprawilem 2 przedmioty <- zlewka na przedmioty :P
A ja przez całe gim mam średnie 4.75 - 4.9 ;) Powiedziałbym, że dzięki Tibii ulepszyłem troche swój angielski, ale ucze się go już 7 rok (prywatnie, w szkole - 3 lata) więc poprawki są minimalne ;) To tak jak ze skillami, im wyższy tym dłużej musisz pracować aby osiągnąć zadowalające wyniki :D Ale nigdy jeszcze przez Tibię nie załapałem złych ocen, choć przy kompie spędzam troche czasu (Tibia + programowanie w Delphi zżera czas, oj zżera...)
Kiedy nie grałem w Tibie, miałem zawsze świadectwo z paskiem, średnia 5,0 zachowanie wzorowe.
W Tibie zacząłem grać w Styczniu br. do tego czasu miałem same dobre oceny. Kończyło się półrocze i wpadło mi kilka jedynek, ale sie uratowałem i ze średniną 4,3 zaczęło się półrocze. Raczej jedynek nie dostawałem, jechałem na 3,4 czasami jakaś pała (nigdy jeszcze nie dostałem 2 xD).
Teraz z większości przedmiotów poprawiłem z 3 na 4, niektóre łatwiejsze na 5.
Stwierdziłem, że Tibia to pożeracz czasu. Tata zrobił złączke na kablu od internetu i codziennie o 7:30 wyłącza mi internet i każe się uczyć. Jedynie w piątki, soboty mam czas ile chcę. Dochodzi jeszcze głupia siora, który ciągle flirtuje z chłopakami i trudno ją odciągnąć od komputera. Komputer jest mój, ale mam takich **** starych, że... każą mi "ustąpić". Przerąbane... Ale rok szkolny się kończy, więc... Biore się za siebie
U mnie gra tylko jedna osoba prócz mnie. Kolesiowi oceny troche spadły ale to dlatego że poziom sie podniósł, gra mało. Mi spadła średnia o ok 1.0 xD ale to dlatego że leje na sztuke i technike xD No ale zdam xD
Knight Simon Dark lord
04-06-2005, 21:17
mi spadły minimalnie oceny miałem na półrocze duuużo 4 dwie 5 i jedną 6 z religii teraz tylko mam + dwie 3 więc wcale tak tragicznie niema ale mój kuzyn był dobrym uczniem i przez tibie siadł w zeszłym roku (jest odemnie o rok starszy)
Cala podstawowke jechalem na sredniej 5.0, w 6 klasie 5.1 (ale mastah ze mnie :D), a teraz, w gimnazjum jest troche gorzej. To nie przez Tibie.. potrafie sie powstrzymac przed gra, ale ja po prostu jestem leniem. Leeeenieeem.. nienawidze sie uczyc. Nie lubie tego. Ale jakos ciagne. Nie mam zlych ocen. Dla niektorych moje oceny to oceny wymarzone. Ale ja zawsze mialem duze wymaganie, niestety nie zawsze proporcjonalne do checi, aby tym wymaganiom sprostac. Zawsze bylo po najmniejszej lini oporu.
Najgorsza ocena w tym roku? Prawdopodobnie 3 z WFu i 3 z religii.. (ale postaram sie te 3 poprawic na 4.. musze sie postarac.. bardzo..) wiecej grzechow nie pamietam..
Ja całą podstawówke miałem 5,1, a teraz w 1 gimnazjum ok.4,8 będe miał więc chyba nie tak źle :p . Niestety mój ojciec jest uczulony na Tibie 8o .
@Hiey: Gratuluje tego co mówisz o swoich rodzicach. Widać jesteś już nieźle uzależniony, jeżeli rodzice ci przeszkadzają...
To był mały offtop. :P
Mam jedynki z 4 przedmiotów, i oczywiście te zachowanie, NAGANNE :S. Mam 10% że zdam =( (do Gimnazjum)
Dzięki, że nam powiedziałeś, że to żart... Apropo, mają 14 lat i nie zdać klasy trzeba być wyjątkowym debilem... Hmm, mam nietyle zagrożenie co jedynkę z chemii (xD) ale zdam... mozna mieć jedną na pewno:P A średnia 4,2 ...
Cała przyjemność po mojej stronie
Wedlug mnie tibia jest wymowka prawdziwego powodu slabych wynikow w szkole - LENISTWA!!
Mam kumpla (no dobra, nie jest moim kumplem) co mial 11 jedynek z matmy, mial komis i nie poszedl - Nie zdal.
Ja nie wyobrazam sobie zeby miec np. 2 z jakiegos przedmiotu - starzy by mnie za wlosy lonowe na trzepaku powiesili
R3sp3ct dla osob ktore w gimnazjum nie przeszli albo maja srednia 2.0.
Dzisiaj 17:27
Wolałbym powiedzieć że jestem leniem, niz że przez Tibie mam złe oceny
@Dechsta
wspolczuje - rzeczywiscie masz sie czym chwalic - ja jakbym przez tibie nie zdal albo byl zagrozony w podstawowce to bym chyba sie zamknal w lazience i nie wyszedl do konca zycia...
Dziwi mnie jedno - jak sie na was mowi "dzieci" to sie burzycie ("przecież my prawie dorośli juz jestesmy", "teraz sie szybko wyrasta" itd.) ale jak chodzi o stosunek do nauki i oceny to zachowujecie jak gowniarze....
Boze - nie zdac w podstawowce.....
Skoro większość osób twierdzi że ma srednią 3,4,5 to czemu w Tibi jest tyle noobów :] ??????? a tak pozatym zobaczycie jak pójdzieice do liceum :p
Mariusz Archer
05-06-2005, 01:07
jak ktoś jest zdolny no to przez rok / 2 lata gry w tibię (jeśli wtedy nie ma czasu na naukę) nie będzie miał zagrorzeń, ale oceny jednak trochę popsuć się mogą, tak jak u mnie z średniej 5.3 w V klasie będę miał ok. 4.5 na koniec VI klasy i to jest smutne... ;( :(
no u mnie jedne koles jak niegrałw tibie dobrze się uczył a jak zaczął grac to miał 8 zagrozen tera ok 3 chyba przejdzie do następnej klasy bo to poprawia
Palladni
05-06-2005, 07:19
Ja niewyobrazam sobie że można niezdać w podstawówce, a i w gimnazjum ciężko niezdać, praktycznie nieuczac się można same dwóje albo tróje wyciągnąć....
Btw. Gdybym ja miał niezdać, napewno nieudzielał bym sie na Forum ani niegrał.
Dark_maniak
05-06-2005, 08:34
Boze - nie zdac w podstawowce.....
Wiesz miałem kumpla(w 1 klasie) co siadł choc mial 100% frekfencje potem przeszedl do 2 klasy znow siadl potem do 3 klasy znow siadl teraz jest w moim wieku (ja chodze do 6 klasy) a on do 3 klasy ;x
Lord kasztanowiec
05-06-2005, 09:08
ja mam od 3 lat srednią 4,4 lub 4,5 dzieki infie (6) :P a w 6 klasie jestem :P
Chialem tylko powiedziec, ze to czy zda do nastepnej klasy czy tez nie zalezy od samozaparcia. Ja musialem odstawic tibie ze wzgledu na maturke i egzamin zawodowy :P no i zdalem (jeszcze stara pisalem bo do technikum chodzilem). Na dobre czlowiekowi wychodzi takie odstepstwo od pewnego rodzaju uzaleznienia ( bo tibia uzaleznia). Tak wiec taki apel do mlodych: NIe popelniajcie moich bledow i poswiecajcie tibii jak najmniej czasu, czytajcie lektury szkolne bo to wlasnie tam mozna znalesc wzorce moralne godne do nasladowania (teraz zaluje, ze nieczytalem wszystkich lektur (wspolczesnosc(jako epoka literacka) ROX)).
Mój kumpel był przez tibie zagrozony z 7 przedmiotow -.^
Odcieli mu neta, teraz znowu ma i nawala, bo sie jakos poduczył ;p
A jesli chodzi o mnie to ja sie jedynie poprawilem w angielskim, i to wszystko :]
Musze się zgodzić że żeby niezdać w gimnazjum czy podstawówce trzeba być kretynem :). Mam niezłe oceny(średnia oscyluje wokoł 5.2) gram jak mam czas i chęci, a jak musze to się ucze. Nie traktuje tibii jak drugiego życia tylko jak zwykłą gre.
Angel of Death
05-06-2005, 18:03
Musze się zgodzić że żeby niezdać w gimnazjum czy podstawówce trzeba być kretynem :). Mam niezłe oceny(średnia oscyluje wokoł 5.2) gram jak mam czas i chęci, a jak musze to się ucze. Nie traktuje tibii jak drugiego życia tylko jak zwykłą gre.
5.2 ? lol jakoś nie wierze -.- same 5 i dwie 6 i to w gimnazjum ...
Mi sie troche oceny pogorszyły odkąd gram, będe miał średnią chyba 3.9 :S
U mnie nie ma roznicy czy gram w tibie czy nie, ciagle jestem na poziomie tak srednia 4.5 i sie trzymam :), potrafie znalesc czas na nauke kiedy trzeba :)
Ja całą podstawówke miałem 5,1, a teraz w 1 gimnazjum ok.4,8 będe miał więc chyba nie tak źle :p . Niestety mój ojciec jest uczulony na Tibie 8o .
Ludzie ten temat zaczyna sie zmieniac w konkurs pod tytulem: Mam srednia taka i taka, a od tibii potrafie sie powstrzymac. To jest chore (licytownaie sie kto ma lepsza srednia), pamietajcie pycha was kiedys zgubi. Chorobliwe ambicje zwiazane ze zdobywaniem ocen to nic innego jak wyscig szczurow. Tacy ludzie to zazwyczaj egoisci, ktorzy daza do celu po trupach.
@Pharaun: Jezeli masz ta swoja srednia 5.2 to powinienes zrozumiec, ze sa rozne czynniki wplywajace na niezdanie do nastepnej klasy (np. patologia w domu) skoro tak sie cieszysz swoja srednia, lepiej zrob cos by pomodz kolezanka lub kolega w uzyskaniu promocji do nastepnej klasy zamiast nazywac ich kretynami. Pamietaj te slowa ktore moze i sa trywialne ale jakze adekwatne do tej sytuacji: "Wraz z wielką siła przychodzi wielka odpowiedzialnosc". Zastanow sie nad tym.
@down: Dziekuje
@down down: Ech... no coment
@up
Brawo. Nareszcie coś logicznego.
@Topic
Średnia w dużej mierze zależy od poziomu szkoły? Można mieć 5,2 tak jak reszta osób w szkole, albo 5,2 jako jedyny... Widać różnicę?
JAk tu se czytam to az mnie w dupie cisnie 3 z W-f ? HAHAHA (ja mam 5 żban) xD religia 3 ? rozumiem rozumiem Centkowska Sux (oby tego nie czytala) no ja sie pogorszylem zawsze mialem 4.0+ a teraz ~3.5 prawdo podobnie 3 dwoje ale jutro poprawie xD Pozdrooo ;)
Mam 1 z matmy, bo wole liczyc ile mi brakuje do lvl.
Mam 1 z polaka i niemca, bo myla mi sie z angielskim.
Mam 1 z biologi, bo wole poznawac przyrode w tibi.
Mam 1 z histy, bo interesuje mnie tylko historia tibi.
Mam 1 z infy, bo umiem tylko grac w tibie nic wiecej.
Mam 1 z plasty, bo wole robic screeny niz jakies rzezby czy rysunki.
Mam 1 z W-f, bo cwiczyc umiem tylko skille w tibi.
Mam 1 z geografi, bo znam tylko mape tibi.
Mam 1 z WOS, bo znam sie tylko na tibijskim spoleczenstwie.
<joke>
Tak na serio to mysle ze tibia to ma najmniejszy wplyw na nasze oceny (jednak sa osoby ktore wola grac niz uczyc sie). Wszystko zalezy od charakteru (czyt.lenistwo) i sytuacji w srodowisku w ktorym zyjemy.
No a zachowanie xD w sumie ujemnych (-) 80 xD dodatnich (+) okolo 100 co potrafia gazety pood drzwiami... :D 2 punkty na (+) za 15 kilo to sie oplaca... Hail pani Kowalczyk cytuje: "JELEŃ w nastepnym roku niezdasz" HAHAHAHHA dzieki za poparcie (ops...) ona gra w tibie... a i tak jest b.inteligenta ( za to nalezy mi sie 5 z matmy xD)
to teraz licytujemy kto ma najgorszą...
ja mam 3,0 zawsze miałem 3,8 ale nie chce mi się uczyć, prawie nigdy się nie ucze bo mi się nie chce. Jak bym się uczył to kto wie... może bym był dobry w szkole?
@topic
propo, mój kolega sprzedał postać i odrazu jest lepszy w nauce...
Xzonixek
05-06-2005, 21:38
Heh... Ja w 6 klasie miałem średnią 5.0.... A w 1 Gimn. mam 3.83 i na koniec może być gorzej... ;( Tibia troche na to wpłyenła, ale bardziej moja klasa (1M-NIE MYŚLEĆ ŻE INTELIGENTNA). A teraz coś z życia wzięte w mojej klasie:
1 Czerwiec... Sala gimnastyczna... Apel.... Moja klasa miała zaśpiewać piosenke o "zdrowiu". I cytuje:"...najważniejsze w życiu jest..."-a koleś przy mikrofonie (nasza klasa(nie było to umówione ani w piosence))-CO?- i dodał- G*W*O.... Teraz mam w środe wywiadówke o tym że: "Nasza klasa jest najbardziej hamską klasą w szkole...".
Trudno sie uczyć w takiej klasie itp. ale ja to lubie i nie zamierzam nic zmieniać...
Dużo osób wyznaje teorie 1-2 klasa, można sobie pobimbać, ale 3 klasa to uczą sie na maxa. Może u niektórych ich średnie wynikają właśnie z takiiego stosunku do nauki (ja).
Tibia nie wypływa w znaczącym stopniu na oceny, tylko lenistwo... X(
pabloxxl
05-06-2005, 21:41
4 klasa- 4,6
5 klasa - 4,7
6 klasa - 4,9
1 gim - 4,3
2 gim - 4,5
3 gim - 4,76
Jak widać ucze się wtedy kiedy trzeba, jakoś mnie te cyferki na świadectwie nie rajcują, ale do jakiegoś dobrego liceum wypadało by iść :)
miuriel-trimera
05-06-2005, 22:58
ja gram po 7h dziennie w tibia..(czasami dluzej) i nee jestem z zadnego przedmiotu zagrozony i nee mam zadnej 2 na koniec :> me evul
Z żadnego przedmiotu nie jestem zagrożony...
@Xzonixek
hmm jestem za tym że mimo iż duzo gramw tibie największym powodem jest lenistwo.... moja facia z niemca gadała, że jestem zagrozony a mam 3 :D
Cóż, przez Tibie "troche" mi średnia spadła, ale nie jestem zagrorzona i z tego się ciesze. Musze troche odpocząć od Tibii i poprawić oceny... ale to w sumie nie tylko przez Tibie mam gorsze oceny, ale też przez lenistwo ;)
Belzebub
06-06-2005, 14:53
Nie no spoko. Ja zdam. A u mnie w kasie lolki nie graja w tibie ( za tępi ) :D
A mi jakoś dziwnie w czasie grania w tibie ( od zeszlorocznych wakacji) wzrosła o dużo średnia chociaż wogule się nie uczyłem, tylko grałem.....
Lecz u mnie w klasie sa osoby kture przez tibie niezdadza....( jest ich wielu) :P
Błedom mówimy wyraźnie NIE @up to ja nie wiem ze masz takie oceny... a z kumpli sie lepiej niezlewac, lecz im pomóc mastachu
Siema!!
Mam pytanko do was czy otrzymacie promocje do nastepnej klasy lub ile macie zagrozen jedynkami.
Szczere ja przez te długo godzinne granie bylem zagrozony z 4 przedmiotów ale teraz juz mam wszystko zaliczone i czekam na wspaniale wakacje :]
P.S. Do końca roku juz 15 dni :cup:
Powód do dumy :>
Ja jakbym miał z czegoś zagrożenie to bym do domu nei wrócił :P
Powód do dumy :>
Ja jakbym miał z czegoś zagrożenie to bym do domu nei wrócił :P
Aleś ty ****a dowciapny
Jeszcze raz powtarzam kazdy mówi że ma średnią 4 i 5 to dlaczego jest tyle n00bów???
Tak sobie teraz pomyslalem, ze ZADNA osoba nie zda do nastepnej klasy przez Tibie. Nie zdzadza najwyzej przez wlasna glupote i slepe zapatrywanie sie w monitor.
Shanhaevel
06-06-2005, 18:50
Hmm... Odpowiadam na pytanie w temacie. Dokładnie 352053 osób. Temat chyba już do zamknięcia?
up:
Em...pomyliłeś się... 352054, zapomniałeś o Zdzisławie Moczygembie, to ten co gra w Tibie na kartce bo kompa nie ma ... na lekcjach non-stop gra więc jak może zdać ?
Topic:
Tylko mózgi nie zdają ....bo tylko mózgi grają w Tibie (Mózg, tutaj w sens tego słowa to : Super Hyper Dyper Idiota).
Aleś ty ****a dowciapny
Jeszcze raz powtarzam kazdy mówi że ma średnią 4 i 5 to dlaczego jest tyle n00bów???
Qwa co ma n00bostwo do szkoły ? to że ktoś będzie cie prosił i itemy i zabijał sculle bez powodu znaczy, że nie może dobrze liczyć albo dobrze znać historie ?
Zildjian_Pheonix
07-06-2005, 20:31
Ja zamiast sie uczyc to caly czas gralem w Tibie zamiast sie uczyc!!! ;( ;(
Misieq Druid
07-06-2005, 21:01
Wiele osób będąc w podstawówce ma dobre chary i dobre oceny, lecz gdy przechodza do gimnazjum zapominają ze to nie podstawówka.JA na poczatku roku w gim. myslalem ze luz bedize jak w podstawówce i uczylem sie pol na pol, rezultat?-bylem zagrozony z chemii :P (poprawilem) i wiedzac ze gim. to nie przelewki biore sie do nauki i radze to zrobic kazdemu.Bo osoba która niezda to...nOOB xD:D:D:D
Shanhaevel
07-06-2005, 21:05
@Zildjian
Chlip. Widzisz, nawet zdania ci nie wychodzą... -.-
Kurde ale chciałbym mieć takie średnie z tego co widze to wszyscy są Geniuszami ... 2 pały .... Jakoś nie moge uwieżyć żebyście dwie pały dostali w ciągu roku czy półrocza tak wynika z waszych postów...Nawed za głupią podpowiedz przy pytaniu kolegi możesz dostać pałe....
A tak wogóle(u?) chodze do 1 gima w klasach:
6- miałem zagrożenie z niemca a wiecie dlaczego bo w ankiecie co myśle o nauczycielu i jaki przedmiot lubie napisałem : "Nie lubie języka niemieckiego poniewarz(ż?) pani xxxxxxxx ma zespół downa <ona na serio ma downa :P raz jej petarde na biurko położyliśmy [rakietke] i pytała się co to jest zaczeła obdzierać papier sznureczek ciągnąć ...>
1 gim:
1 z matmy w czwartek poprawiam trzymajcie kciuki...
Dziękuje za przeczytanie tego postu....
nathaniel
07-06-2005, 21:17
na wszystko powinniście mieć czas... przecież można się uczyć gdy czekasz w kolejce jak wchodzisz na serwer.
@do tego co powiedzial ze jak sie nie zda w gimnazjum to trzeba byc kretynem
Ja nie wiem szanowny panie obciagaczu jakim prawem smiesz tak mowic, z jezyka polskiego mam 43/50 z testu na koneic gimnazjum, z matematyczno-przyrodniczego nei powiem, ALE ***** MATMA MI PO PROSTU NIE IDZIE I MAM DWÓJE PRAWIE NIE ZDAŁEM A WIEC STFU
Jestem przekonany ze na bank albo ryjesz 5h na dzien albo ssasz pale jakiemus profesorkowi bo jestes wrecz nie kompatybilny zeby ze mna dywagowac na ten temat.
Ja wspolczuje ludzia ktorzy nie zdali
Smutne, stracic rok
jestem ciekawy ile ludzi mowi prawde z tego grona z ocenami
One more thing
Tibia potrafi cie zniszczyc, jak sie uzaleznisz to bedziesz wolal grac niz sie uczyc, tak jak ja to robilem kiedys..
skonczylem z pgingiem tak jak duzo ludzi wie =]
Dobranoc lolU
:D
Shanhaevel
07-06-2005, 21:38
Jestem przekonany ze na bank albo ryjesz 5h na dzien albo ssasz pale jakiemus profesorkowi bo jestes wrecz nie kompatybilny zeby ze mna dywagowac na ten temat.
A ja jestem przekonany, że lubisz ogórki małosolne i oglądanie "M jak miłość"! Miałeś 43/ 50 z j. pol? ROTFL! Nawet nie znasz znaków interpunkcyjnych i ortografii. I o ile pamiętam "dywagować" znaczy mówić bez ładu, składu...
bo jestes wrecz nie kompatybilny
ROTFL!
jakim prawem smiesz tak mowic
A ty jakim prawem mówisz, że (khem) podlizuje się nauczycielom lub wyzywasz go?
Dobranoc lolU
Ty też terefere.
Ja nie wiem szanowny panie obciagaczu jakim prawem smiesz tak mowic, z jezyka polskiego mam 43/50 z testu na koneic gimnazjum, z matematyczno-przyrodniczego nei powiem, ALE ***** MATMA MI PO PROSTU NIE IDZIE I MAM DWÓJE PRAWIE NIE ZDAŁEM A WIEC STFU
Smutne, stracic rok
jestem ciekawy ile ludzi mowi prawde z tego grona z ocenami
One more thing
Tibia potrafi cie zniszczyc, jak sie uzaleznisz to bedziesz wolal grac niz sie uczyc, tak jak ja to robilem kiedys..
skonczylem z pgingiem tak jak duzo ludzi wie =]
Dobranoc lolU
:D
LOL- Duzo śmiechu(pokłady [?]śmiechu). -.-
Dobranoc ty, dużo śmiechu, ty. -.-
Ja się zagadzam że trzeba być kretynem żeby nie zdać w gimnazjum. Nawet największa noga z matmy moze się nauczyć kilku wzorów, nie? Za podstawawe umiejętności dostejsz 3, i wcale nie jest tak trudno tróje wyciągnąć. Ja na przykład jestem kiepski z geometrii a prawie cała 2 gim to geometria, i co myślisz że mam kose? To jestes w błędzie. A powiedzieć "ja nie umiem, fuck off" to każdy umie. Od człowieka zawsze się wymaga więcej niż potrafi, to jest warunek rozwoju.
Mi sie nie pogorszyły tylko polepszyły oceny bo mam 6 z Anglika :):) a reszta to normlane oceny i wszystko spox jest :]
Kurde ale chciałbym mieć takie średnie z tego co widze to wszyscy są Geniuszami ... 2 pały .... Jakoś nie moge uwieżyć żebyście dwie pały dostali w ciągu roku czy półrocza tak wynika z waszych postów...Nawed za głupią podpowiedz przy pytaniu kolegi możesz dostać pałe....
A tak wogóle(u?) chodze do 1 gima w klasach:
6- miałem zagrożenie z niemca a wiecie dlaczego bo w ankiecie co myśle o nauczycielu i jaki przedmiot lubie napisałem : "Nie lubie języka niemieckiego poniewarz(ż?) pani xxxxxxxx ma zespół downa <ona na serio ma downa :P raz jej petarde na biurko położyliśmy [rakietke] i pytała się co to jest zaczeła obdzierać papier sznureczek ciągnąć ...>
1 gim:
1 z matmy w czwartek poprawiam trzymajcie kciuki...
Dziękuje za przeczytanie tego postu....
Petarda na lawke? Kurde czlowieku i ty chodzisz do I klasy gimnazjum?
Ja nie chce wiedziec co ty bedzie wyprawiac za pare lat ....
Ja znam ludzi co nie przejda z powodu wlasnego lenistwa pomimo tego ze nie maja nawet kompa. Dla osob ktore potrzebuja pomocy zawsze znajde czas - juz 3 osobom pomoglem zdac na 3 z matmy.... B)
@Bastek
nie skomentuje twojej wypowiedzi - udowadniasz nia ze jestes osoba o zanizonej wlasnej wartosci ktora ma ochote sie wyzyc na osobach ktore nic ci nie zrobia.
ALE ***** MATMA MI PO PROSTU NIE IDZIE I MAM DWÓJE PRAWIE NIE ZDAŁEM A WIEC STFU
kk, sry man - dont be angry.... BR?
no ok ja sie musze pochwalic!!!mam srednia 5.2 haahaha
Przez Tibie? Phi.
Jak juz gram to odpalam train, podrecznik w lapke, siadam wygodnie na krzesle obrotowym i czytam ;)
@Ville
skoro nie komentuj to po co mnie cytowales?
k, sorry man, BR? - lol, swiadczy o twoim ilorazie inteligencji
Dziwne ze nie skomentowales innej czesci mojego posta, widac, nie masz argumentow, a wiec najprostrzym sposobem jest wyciecie tylko kawalka, a moje posty dziecko kochane sa jak jedna calosc, a nie kawalkami je kroisz i przez to znaczenie staje sie inne
a wiec
Stfu ~
Kurczaczek
08-06-2005, 19:02
Mi tibia nie przeszkadza, praktycznie w ogóle w nią nie gram, tylko robię runy i odrabiam lekcje..... (Aktualnie teraz robię SD i robię majzę).
Nie tracę dobrych ocen i w ogóle tibia nawet podnosi mnie na duchu.
Wiem jedynie, że przez to, że Tibia nie ma polskich znaków, czasem robię błędy ortograficzne.
jak przez gre mozna nie zdac/miec zagrozenia to ja nie wiem. ja gram w tibie od zeszlo rocznych wakacji i nie mialem zagrozen na polrocze ani na koniec roku...
niewiem jak ty idziesz z levelem ale napewno nie rewelacyjnie... sa ludzie ktorzy maja problemy ze szkola ale NIE MAJA 15-30 LEVELI! czlowieczku... moj kolega niezda, byc moze przez tibie ale to tez niejest pewne, ale on niema kompa w domu i zeby grac chodzi do kafeji a czesto nawet na cale noce (bo wychodzi taniej :P) i na drugi dzien (to oczywiste) nieidzie do szkoly... Ale to sa inni ludzie, on swoja postacia chodzi na dle, hero/necro, gsy, czasem nawet demony, a wiekszosc forumowiczow ktorzy sie na forum wypowiadaja "Niezdam przez tibie... :( :( !!!1111" niemialo nigdy 20 levela...
sorry ze tak was teraz jade ale juz dawno chcialem to powiedziec, a naprawde mnie denerwuja ludzie ktorzy mowia cos takiego jak ty (z cytatu)
Shanhaevel
09-06-2005, 08:46
skoro nie komentuj to po co mnie cytowales?
Skomentował twój cytat, ale JEDEN.
k, sorry man, BR? - lol, swiadczy o twoim ilorazie inteligencji
A twoje pożegnanie przez skrót "STFU" też o tobie znaczy... -.- I rzucanie wyzwiskami also.
Dziwne ze nie skomentowales innej czesci mojego posta, widac, nie masz argumentow, a wiec najprostrzym sposobem jest wyciecie tylko kawalka, a moje posty dziecko kochane sa jak jedna calosc, a nie kawalkami je kroisz i przez to znaczenie staje sie inne
Ty też nie używasz argumentów. -.- Mówił, że nie komentuje, bo nawet mi, jak patrzę, opadają nie tylko ręce... Zresztą, po co ma komentować resztę posta jak nie ma tam nic do skomentowania?
a wiec
Stfu~
Znowu terefere.
Ja znam takiego goscia który gra w tibie i teraz nieprzejdzie i wyrzucają go ze szkoly bo ma juz 18 lat :p (tyle razy kiblował)
Smutne, stracic rok
Załosne...
43\50 tia? To chyba łatwy był sądząc po tym co napisałeś. Rozbroiło mnie zdanie "(...) jestes wrecz nie kompatybilny zeby ze mna dywagowac na ten temat.". To jedyne mądre słowa jakie znasz?;)
Jak taki inteligenty jesteś to podaj mi denifinicje młotka :)
Dementuje to że obciągam dla profesorów i ryje 5h ;)
Tak na zakończenie @Bastek jesteś głupszy od zdezintegrowanej materii xD
@Szpicel
Uwierz mi że staram sie jak moge. Może i przesadziłem ale jak patrze na tych co poprawiają i jakie głupoty wygadują to aż ręce opadają.
nie zdać przez granie w tibie?? nie no to już jest gorzej niż źle, to jest już zatracenie granicy między rzeczywistością a wirtuladnią, po co wy takich ostrych słów używacie, nie znacie człowieka a go oceniacie po 3 linijkach jakie napisał.
co do tematu to jak ja bym nie zdał przez tibie to bym kompa wyrzucił za okno, wedłóg mnie to nie przez gre sie nie zdaje tylko przez lenistwo, jak komuś sie nie chce uczyć to jego sprawa
Survivor
15-06-2005, 17:34
Nie zdasz. Nie można mieć ani jednej :)
Miłego w powtarzaniu klasy!
Ale z jednym się zgadzam- to trzeba być debilem, aby nie zdać do następnej klasy przez Tibie...
@Dechsta:
Przypominasz mi kolesia, który ledwo co zdał do następnej klasy, ponieważ:
- Nie chciało mu się wogóle uczyć. Wolał pić browar i masturbować się (żadna dziewczyna go nie chciała)
- Wyzywał nauczycieli-ki od dziwek, c***ów itd.
- Rzucał w nauczycieli jakimiś przedmiotami (linijka, ołówek, piórnik)
A zdał tylko dlatego, że go się ze szkoły pozbyć chcieli :D
Green dragon
15-06-2005, 18:11
Nie sądze,żeby na tym forum znalazła się osoba która tylko przez Tibie kiblowała.Czemu tak mówie?Bo uważam,że większość uczniów pisze to co nauczyciel dyktuje na lekcji.A już przez samo przepisywanie coś tam zapamiętujemy z lekcji.Nie sądzicie że osoba uzależniona od Tibi siedzi na krześle ślini się i zapisuje wielkimi literami TIIIIIIIBIIIIIIAAAA w zeszycie?Żeby niezdać to trzeba się postarać,a nie tylko siedzieć przed kompem.
To było moje zdanie.Komentujcie je sobie dowoli.
Rincewind
15-06-2005, 23:03
@ Bastek
Oczywiście, że jak ktoś nie zdaje do następnej klasy w podstawówce lub gimnazjum to jest debilem. Ja w podstawówce miałem średnią okolo 4.3 a nawet prac domowych zazwyczaj nie odrabiałem. W gim mialem ~4.1 a uczyłem się jeszcze mniej niż w podstawówce. Więc nie mów, że nie możesz się czegoś nauczyć (chyba, że żyjesz w patologicznej rodzinie albo w szkole pokazujesz się tylko na rozpoczęciu i zakończeniu roku).
Siema ja gram juz Troche w tibie w roku szkolnym ale startam sie uczyc regularnir.Mam srednia na koniec roku 4,8
wiec da sie uczyc :)
Ale jesli ktos chce byc dobrum PA :P to musi duzo grac
@ Bastek
Ja w podstawówce miałem średnią okolo 4.3 a nawet prac domowych zazwyczaj nie odrabiałem. Więc nie mów, że nie możesz się czegoś nauczyć (chyba, że żyjesz w patologicznej rodzinie albo w szkole pokazujesz się tylko na rozpoczęciu i zakończeniu roku).
Wiesz... nie kazdy musi byc tak doskonaly jak ty. Inteligecja dzili sie na kilka dzialow: emocjonalna, matematyczna, przestrzenna, humanistyczna itp. Sam znam dziewczyne, ktora ze wszystkich przedmiotow miala 5 i 6 wcale sie z nich nie uczac. Kiwedy inni zakuwali do klasowek ona najnormalnie chodzila na dyskoteki, zabawy. Ale z matmy przez 4 lata jakie sie z nia uczylem w LO kulala. Chciala sie nauczyc, ale NIE POTRAFILA - i nie pomagalu korki czy innepomoce. Jej mozg nie potrafil tak bolesnie logicznie myslec jak umysl wiekszosci ludzi (moim zdaniem takich hjak ty tez... jests przecietny... srednia 4.1 bez nauki w jakimkolwiek gimnazjum to przecietnosc, bez obrazy;][) w zwiazku z czym nie przyswakjal logicznej matmy. Za to j.polski, hira i inne - nikt jej nie dorownywal chociaz ona zazwyczaj sie bawila zamiast uczyc.
to byla taka dygresyjka...
Ale jak ktos zawala roz z powodu tibi to naprawde jest nienormalny (zachacza juz o debilizm;])
Rincewind
16-06-2005, 18:22
@Matek a kiedy ja powiedziałem, że uważam, że jestem doskonały/mam jakieś super oceny. Powiedzialem, że praktycznie bez uczenia się miałem przyzwoitą średnią (chyba, że dla ciebie przyzwoita średnia to 5.5). A obrażać się nie mam o co ( nigdy nie uważałem żebym był jakiś lepszy). Pozatym LO a gimnazjum to jednak różnica.
Muhahaha... ja otrzymam promocje do następnej klasy yeeee!! jeszcze tylko trzeba przeboleć tydzień i koniec i wakacje (które i tak szybko zlecą)
@Rincewind
Sorka nie chcialem na ciebie najechac:) Tak jakos wyszlo;) Chodzilo mi o to tylko, ze sa faktycznie przedmioty z ktorych pewne oasoby sie nie naucza chocby chcialy...
Rincewind
16-06-2005, 22:01
W sumie masz racje, zapomniałem o tej grupie ludzi. Ale chodziło mi o takich, co sie nic nie uczą, mają złe stopnie i tłumaczą się, że nie mogą się nauczyć/to jest za trudne a tak naprawdę im się nie chce.
W sumie masz racje, zapomniałem o tej grupie ludzi. Ale chodziło mi o takich, co sie nic nie uczą, mają złe stopnie i tłumaczą się, że nie mogą się nauczyć/to jest za trudne a tak naprawdę im się nie chce.
Mi się nie chce uczyć i się nie skarżę z tego powodu, ale i tak fizyka jest głupia i za trudna. ;)
Nie zdasz. Nie można mieć ani jednej :)
Miłego w powtarzaniu klasy!
Ale z jednym się zgadzam- to trzeba być debilem, aby nie zdać do następnej klasy przez Tibie...
@Dechsta:
Przypominasz mi kolesia, który ledwo co zdał do następnej klasy, ponieważ:
- Nie chciało mu się wogóle uczyć. Wolał pić browar i masturbować się (żadna dziewczyna go nie chciała)
- Wyzywał nauczycieli-ki od dziwek, c***ów itd.
- Rzucał w nauczycieli jakimiś przedmiotami (linijka, ołówek, piórnik)
A zdał tylko dlatego, że go się ze szkoły pozbyć chcieli :D
Zda, żależy też jaką ma sytację, ale zda. Jeśli koleś ma dobrą średnią i nie ma żadnych zagrożeń jako pierwszy krok - test poprawkowy w sierpniu. Jest też możliwość zdania bez poprawki jedną jedynką. Ale tylko raz w całych 3 latach.
Ja zacząłem grać w tibie od około listopada-grudnia i wtedy zaczęły się moje problemy ze szkoła... Najpierw jedynka z Polskiego na semestr, a w drugim semestrze wychodziły mi jedynki z 4 przedmiotów (polski, fizyka, chemia i niemiecki). Oczywiśćie wszystko odłożyłem na koniec i tylko grałem w tibie. No i nadszedł ostatni tydzień przed wystawieniem ocen... Nagle dotarło do mnie co się dzieje i koledzy podnieśli mnie na duchu, żebym się nie poddawał i tak oto w ostatnim tygodniu kolejno licząc od wtorku poprawiłem: niemiecki we wtorek, fizyke w środe, chemie w czwartek i polski w piątek... ;) Jak widać na moim przykładzie, to nawet jeśli już Ci się wydaje, że nie zdążysz się poprawić, to się nie poddawaj i WALCZ, a napewno uda Ci się poprawić obecną sytuację ;) I koniec... średnia: 2,8 :D
Tak wogóle, to ciekawy pomysł na temat :)
Wszyscy muwią że to lenistwo sprawia że nie chce sie nam uczyć ale to nie prawda gdy nie gralem w tibie tak bardzo mi sie nudziło że niekiedy jakos sie uczyłem i nigdy nie miałem zagrorzeń ( średnia : ok. 3 ) a teraz byłem zagrorzony z 6 przedmiotów naszczeście poprawilem all :P pomyślalem troche i zaczynam nowa gre na nnowym servie i będe sorcem dzięki czemu będe miec czas na uczenie sie :P ( mądre co cie :P ? ) ;D
Same srednie 4,5 a co wy myslicie .. Przeciez kazdy chyba mial takie oceny w gimnazjum i podstawowce ... Mi koles z polskiego w gimnazjum z 3 z polskiego podniosl na 6 oO . W gimie i podstawowce jest tak uczysz sie = zdasz , nie uczysz sie = zdasz , w liceum i technikum jest inna sprawa jesli chodzi o nieuczenie =) mialem 7 zagrozen ale podnioslem sie wystarczy tylko na 1/2/3 tygodnie zostawic gry komputerowe i wziac sie za nauke -.- a tak pozatym na tym forum chyba 16 lat w gore sa madrzy reszta to banda kretynow co mysli ze jest dobra i ma innych gdzies . Przeciesz 10-14 lat jak graja w tibie to tylko przeklinaja na wszystkich(znam to dobrze) wiec mam gdzies ze macie srednia 5.2 jak to zadna sztuka w podstawowce albo gimnazjum
Carl Fry
17-06-2005, 01:10
ja osobiscie caly swoj wolny czas poswiecilem tibi... z czego wyniklo 7 zagrozen.. ale udalo mi sie to opanowac:P nigdy niemialem takich problemow ale postanowilem troche odpuscic z tibia tymbardziej ze ucze sie w technikum ekonomicznym gdzie nie jest tak latwo jak w ogolniaku:P
dlatego wiem z doswiadczenia ,ze niewarto marnowac czasu na gre ktora jest sprytnie zrobiona i ktora marnuje nam nase wolnego czasu :)
(...) a tak pozatym na tym forum chyba 16 lat w gore sa madrzy reszta to banda kretynow co mysli ze jest dobra i ma innych gdzies .(...)
To znaczy że jak mam mniej niż 16 lat to jestem kretynem?? -.-
Survivor
17-06-2005, 13:15
Zda, żależy też jaką ma sytację, ale zda. Jeśli koleś ma dobrą średnią i nie ma żadnych zagrożeń jako pierwszy krok - test poprawkowy w sierpniu. Jest też możliwość zdania bez poprawki jedną jedynką. Ale tylko raz w całych 3 latach.
Nie zda. Nie można mieć ANI JEDNEJ JEDYNKI! A test poprawkowy to już inna sprawa!
Sokochłap
17-06-2005, 13:20
Wiecie co ? Niewiedziałem ,że można aż tak wpaść.... NIGDY nie byłem zagrożony... Strange..... :o
a wy tu tyle zagrozen.....Ehhh
PalAnonim
17-06-2005, 13:37
Moj kumpel z klasy mial juz wpisana 1 z biologi, ale od czego jest ksiadz ;) Poszedl i w 5 minut wszystko zaltwil :D To bylo cos
Nie zda. Nie można mieć ANI JEDNEJ JEDYNKI! A test poprawkowy to już inna sprawa!
1 przedmiot mozesz miec 1 ale musisz miec zachowanie db to warunkowo przejdziesz . Wiem bo stary byl nauczycielem i mi sie chwalil
Robak_king
17-06-2005, 15:31
Haha Idler ty LOLku :P Ja wiedzialem za tak bedzie: najpierw płakałeś że niw zdasz przez prawie 2 miechy a w ostatnim tygodniu wykułeś wszyatko haha ja muwilem ze tak bedzie. Powtorzylas ie sytuacja z poprzedniego roku haha.
A tak beczałeś haha XD.
No nic dobzre ze zdales bedzie z kim na lekcjach gadac o tibi :P
Jeśli to czytasz to pozdro
aha i skili 100/100 zebys mugl mi blokowac GSy i hero XD
Ja tez nie rozumiem jak mozna grajac w Tibie nie zdac do nastepnej klasy. Znaczy sie wiem, ze to mozliwe, ale jak mozna to zrobic? Ja gram w Tibie od poczatku wrzesnia 2004r., a teraz mam srednia gdzies miedzy 4.0, a 4.4. Sam nie wiem dokaldnie, ale zla ta srednia to nie jest.
Sprytny zbychu
19-08-2005, 20:29
Ja znam 2 osoby, które nie przejdą najprawdopodobniej do następnej klasy, bo grają w tibie. I jeszcze nie chce im się uczyć do poprawkowego ! :(
Gufat III
19-08-2005, 21:09
Przez Tibie nie zdają debile, albo , że tak to nazwę "wirtuozi". Z tego 99.9% to debile... Ja znam osobiście jedną taką osobę.
Heh, temat troszke nie na czasie, ponieważ rok szkolny dopiero sie zacznie... Ja osobiście dzięki tibi mowię o wiele lepiej po angielsku :D Uważam, że nauke oraz granie w tibie można ze sobą pogodzić....
Pozdrawiam.
@off topic Ty nie zdasz chłopcze z powodu błędu popełnionego w tytule tematu :]
@topic A tak na poważnie to wcale nie narzekam umiem wiązać tibie i szkołe w sensowną całość, może prymusem nie jestem ale co tam (4,44) średnia :]
Malutki Palladino
20-08-2005, 00:02
ehhh :P ja skonczylem podstawowke ;] no coz ... 33 lv knight ... dobre eq ... wiec w tibi lamka nie jestem ...
Szkola ... wzorowy uczen, czerwony pasek, srednia 4,9 i do tego gram w noge w klubie pilkarskim wiec mysle ze godze wszystko naraz ^^
Hmm...... ja koniec przed rokiem szkolnym mialem 7 palek ^^.
Ale sie wzielem w garsc i poprawilem all.
btw.u mnie z klasy jedna osoba zostala ale nie przez tibie tylko przez ko.
U mnie równiez nie było problemu ze zdaniem do następnej klasy z powodu Tibi, bo nią już nie gram. Lecz zagrożony byłem, ale to nie przez Tibię. ( 19 osób na 26 było zagrożonych ;))
ehh.... ja niebylem ani razu zagrozony gram w tibie ponad 3 lata a w poprzednim roku mialem srednia 5.2 a teraz mialem 4.3 ale to niewina Tibii tylko tego ze czesto chorowalem :p Ale zeby kiblowac??...
Opuszczony
21-08-2005, 08:53
Ja zawsze mam tą samą średnią :D Nigdy nie spadłem poniżej 4,70 :D Kujonek ze mnie no nie ;)
@edit
A tak wogle to u mnie jeden chłopiec radarowiec nie zdał chyba :confused: oczywiście gra w tibie ale jest taką mendą że szok :p Nie wiedział co to znaczy "Online" >,<)
Ja godzę ze sobą: 4 kółka :D informatyczne :p biologiczne :p j.Polskiego, i matma ;p Na dodatek mam czas żeby pograć 1-2godziny w tibie i wyjść sobie na starówkę na 3-4 godzinki ;) No i oczywiście uczę się godzinę i odrabiam lekcje godzinę :p No, ale to że zasypiam o 3 sie nie liczy no nie? :p
hehe 4.70 w zyciu niemialem ale ponizej 3.5 nie spadlem za to muj kuzyn zostal w 2 LO przez tibie to wiec masakra
eee ja nie zdalem 4 razy ale zato jaki level w tibi mam :O:O<joke>
hmm nierozumiem jak mozna nie zdac przez tibjeeee :(
Gufat III
21-08-2005, 21:08
ehh.... ja niebylem ani razu zagrozony gram w tibie ponad 3 lata a w poprzednim roku mialem srednia 5.2 a teraz mialem 4.3 ale to niewina Tibii tylko tego ze czesto chorowalem :p Ale zeby kiblowac??...
Nie z czasownikami piszemy osobno. Średniej 5.2 byś napewno nie miał, chyba że Twoja polonistka była by skończoną idiotką. A w to że rok temu miałeś średnią 5.2 jakoś dziwnym trafem też nie chce mi sie wierzyć ;-)
Trzeba być nadwyraz uzdolnionym aby nie zdać a już przez Tibię to wogoole big rotfl n'lol... tyle mojego komentarza.
*Nitro* PL
21-08-2005, 22:09
Jeżeli ktos nie zdał w gimnazjum to wielki gratz dla niego i to nie jest wina tibi lecz lenistwa lub został zrobiony jak tata był pijany ( dzieci poczęte w stanie upojenia alkoholowego są w 78% mniej inteligentne od dzieci poczętych w normalnym stanie zdrowia rodziców- chodze na biol-chem). Ja tam przez tibie problemów nie miałem, tylko 2 dwóje ale to z matmy i fizy.
Mi tam troche spadła średnia ale mi to nie przeszkadza
dzieci poczęte w stanie upojenia alkoholowego są w 78% mniej inteligentne od dzieci poczętych w normalnym stanie zdrowia rodziców- chodze na biol-chem).
Przcież dużo ludzi "wpadło" np. na imprezie, i co? Te dzieci są upośledzone?
Bo moim zdaniem nie.
A jak by były 78% głupsze, to by ledwo umieli mówić w wieku 6 lat...
Topic:
Kolejny rok się zaczyna. Mam nadzieję, że zdacie do następnej klasy, chociaż gracie w Tibie. Mi ten kłopot juz nie grozi ;)
A jak by były 78% głupsze, to by ledwo umieli mówić w wieku 6 lat...
I tak jest trudno zrozumieć co to dziecko tam sepleni, nawet jak nie jest 78% głupsze.
Ja czy gram w Tibie czy nie oceny takie same (b. dobre) ;)
@KoGuTeK
Wiesz co to znaczy "Edytuj"? Spamujesz tylko
@topic
Ja tam miałem średnią poniżej 4.00 i myśle że "Koniec z Tibią" to dobry pomysł :]
Aztec900
29-08-2005, 21:10
ja tam dzięki tibi mam lepsze oceny bo Rodzic says: Jeśli bedziesz miał złe oceny nie bedzie neta. no to nie mam wyjscia :P
@Aztec900
Jak byś sam musiał płacic za net też byś miał takie dobre? :> Ja zawsze miałem średnią 2.5-2.8 i jakoś sie tym nie przejmowałem xD Liceum skończyłem, Matury nie zdałem (***nięta Matma xD), teraz na policealke ide i jest mi z tym dobrze i wesoło. Ogólnie szkołe nadal mam w dupie :P.
SQL
SUX
Pozdrawiam :)
Ogólnie szkołe nadal mam w dupie :P.
Mozg chyba tez.
@Aztec900
Jak byś sam musiał płacic za net też byś miał takie dobre? :> Ja zawsze miałem średnią 2.5-2.8 i jakoś sie tym nie przejmowałem xD Liceum skończyłem, Matury nie zdałem (***nięta Matma xD), teraz na policealke ide i jest mi z tym dobrze i wesoło. Ogólnie szkołe nadal mam w dupie :P.
SQL
SUX
Pozdrawiam :)
Ciekawe czy Ci bedzie tak wesoło jak ktoś zapyta o Twoje wykształcenie...
BTW. Szkoła jest głupia - spox.. ale bez przesady !... ja sam na szkołe narzekam ale zdaję sobie sprawe że ona CZEGOŚ TAM mnie uczy.. i czysto teoretycznie mi sie to w przyszłości może przydać...
Shanhaevel
30-08-2005, 11:19
@Grue
Tjaaaaa, bez matury nie masz szans na dobrą pracę... Miej wszystko dalej w dupie, a skończysz na kopaniu rowów...
@Matek
Słusznie.
Aztec900
30-08-2005, 11:21
@Grue: sam bede płacił za neta jak znajde dobrą prace czyli najpierw musze skończyć szkołe
Mastersasek
30-08-2005, 11:28
W tibie gram często w a mam srednią 5 ,0 poprostu słucham na lekcji i czytam potem temat w domu i jest goooood!!
Yoh Asakura
30-08-2005, 11:32
Ciekawe czy Ci bedzie tak wesoło jak ktoś zapyta o Twoje wykształcenie...
BTW. Szkoła jest głupia - spox.. ale bez przesady !... ja sam na szkołe narzekam ale zdaję sobie sprawe że ona CZEGOŚ TAM mnie uczy.. i czysto teoretycznie mi sie to w przyszłości może przydać...
A najlepsze jest gimnazjum.Przez 3 lata,nauczyłem się tam tyle przekleństw i innych "złych" słów,że aż strach pomyśleć co będzie w Liceum :P
poczatkowo mialem zamiar rozlozyc posta niejakiego Grue na kawalki i pokomentowac jego glupote, ale po chwili uznalem ze to ponad moje sily... Jedyne co moge w tej chwili z siebie wydobyc to - jestes smieszny czlowieku. Nawet nie zalosny - po prostu smieszny. W negatywnym znaczeniu tego slowa. Zawsze miales srednia 2.5? No to gratz, powod do dumy masz. Matury nie zdales? Spx. Na moim osiedlu jest jeszcze troche miejsca na to, zeby nowe rowy wykopac, zapraszam. Szkole nadal masz w dupie? Jeszcze fajniej. To znaczy tylko jedno - juz niedlugo na tym forum cie nie bedzie, bo watpie zebys za 500 zl miesiecznie byl w stanie utrzymac sie i jeszcze placic za neta. Gratuluje, oby tak dalej.
Aztec900
30-08-2005, 11:37
@gohan-san: to u mnie już w podstawówce były przkleństwa itp, w gimnazjum sie nauczyłem jak pyskować i stawiać sie nauczycielom a w liceum pewnie będzie strzelanie do nauczycieli lub coś innego ;)
a ja w 6 mialem 3.28 a teraz jak zdale do 2 gim to mam 3.38 czyli mi sie poprawila ale nie wiem czemu bo wtedy zero 2 a teraz mam dwie 2 lol?!
Ciri The Blocker
30-08-2005, 11:52
teraz ide do 2 gim :p gram w tibie duzo od początku roku szkolnego 1 klasy gimnazjum. Miałem średnią 4.43 :] i jestem z niej zadowlony, mimo że w 6 klasie miałem 5.20 :D ale na pewno nie obwiniam za to tibii, myśle wręcz że pomaga ona w nauce :p (angielski, informatyka, troszku nawet polski :evul: ).
Wole za to obwiniać nową szkołe, nauczycieli ( tu chciałbym pozdwowić panią LILKĘ S. ) i pamiętajcie... jeśli tibia ma zrujnować wam życie, to delete account ;)
Yoh Asakura
30-08-2005, 11:56
@gohan-san: to u mnie już w podstawówce były przkleństwa itp, w gimnazjum sie nauczyłem jak pyskować i stawiać sie nauczycielom a w liceum pewnie będzie strzelanie do nauczycieli lub coś innego ;)
W Liceum to raczej nie...przeważnie takie rzeczy to się w Gim robi,bo tam są dzieci w najgłupszym wieku...zresztą,nie wiem komu przeszkadzało te 8 klas...
@Down:
Sprzątanie ulic ?Pewna i stała praca.Stała bo śmieci będą zawsze.
I rzeczywiście,ja moge Ci tej pracy zazdrościć.U nas na wsi nie ma sprzątaczy.
@Matek
Weź chłopczyku wyjdz >.< Idz Kibolować lepiej.
@Shanhaevel
Sam możesz sobie iść kopyrować. Dla twojej wiadomości znalazłem prace o jakiej inni mogą narazie marzyć. To samo sie tyczy wynagrodzenia... I jest to praca pewna i stała. Na dodatek nikomu nie musiałem lizać dupska jak niektórzy...
@reszta
Widzicie, mature bede poprawiać, dlatego teraz ide do policealki coby mnie wojo nie ściągło, bo tam jak już iść to odrazu na zawodowego, a nie śmiesznego rekruta :P. Wiem, że buda jest ważna, ale jakoś niechce mi sie uczyć, kuć itp żeby średnią mieć 4,5-5,5. Jak sie umie to można jechać na średniej takiej jak ja i żyć. Pozatym są lepsze rozrywki niż komp, szkoła. A o studia sie nie martwie. Zresztą ciekawe ilu z was by zdało te śmieszną mature z matmy. Mi zabrakło 2% do zaliczenia. Jeden punkt. Ponoć w zyciu niema przypadków i tak może miało być.
Z innej beczki. Mój best qmpel zdał mature z matmy na 70% i fizy na 80% z groszem. Złożył papiery w Poznaniu (2 wydziały: inf i Fizyka sterowana czy jakoś tak), Kaliszu (inf), Wrocławiu (inf). Wiecie gdzie go przyjeli? NIgdzie. Średnią miał na świadectwie maturalnym 5,7. Drugi qmpel podobnie. Ten rok był po prostu głupi bo stare matury i nowe i za dużo ludzi było. Także na studia i tak szans nie miałem :/ Może to wam coś uzmysłowi...
Pozdrawiam.
Weź chłopczyku wyjdz >.< Idz Kibolować lepiej.
Dla ciebie PAN. 8o
Dla twojej wiadomości znalazłem prace o jakiej inni mogą narazie marzyć.
Zapewne praca na kolanach. Od 20 do 3:00. Zarobki fenomenalne, ale godnosc juz straciles? Nie masz wyksztalcenia - pracy nie utrzymasz.
Zresztą ciekawe ilu z was by zdało te śmieszną mature z matmy. Mi zabrakło 2% do zaliczenia. Jeden punkt. Ponoć w zyciu niema przypadków i tak może miało być.
Zdalem na 5. jednego punktu do 6 mi zaraklo;] Spedzajac wieczory z luba jakos...
Także na studia i tak szans nie miałem :/ Może to wam coś uzmysłowi...
Z srednia 2.3? na studia? Pogielo cie? osmieszylbys sie lolku.
@up
Panie wyjdz >.< Jakoś nikomu na oceny nie patrzą jak na studia sie idzie. Panie Towarzyszu! Zobacz mój opis. Jak jesteś Panie taki mądry to może zrozumiesz -.-
Zdalem na 5. jednego punktu do 6 mi zaraklo;] Spedzajac wieczory z luba jakos...
Zdałeś. Wierze ci, ale starą mature i wtedy nie było tylu uczniów co ją pisało, jak w tym roku.
A co do pracy to widać głodnemu chleb na mysli, no chyba, że o swoich marzeniach mówisz. Zazdrość Polaczka...
PS. Proponuje nauke czytania ze zrozumieniem.
PS2. Chcecie to sie kłuccie. Ja znikam. Niemam zamiaru sie użerać z innymi. To tylko o was świadczy >.<
@down
Następny -.-
Hrhr... Komunizmu nie ma już od około szesnastu lat... Może czasowo właśnie tam tkwi twoje stadium rozwojowe? Gdzieś około dwóch latek?
U mnie nie tkwi. U niektórych jednak zostało -.-
To raczej precyzyjna autodiagnoza.
Czego mam zazdrościć? Może podpowiedz?
Nie będziemy się "kłucic". Będziemy dyskutować, głównie o głupocie NIEKTÓRYCH... Ale racja. Nie musisz tu być. Idź do swojej 'stałej pracy do której nie trzeba wykształcenia, a zarobki są ogromne'. Urojenia jakieś? +P
Sam masz urojenia. Wykształcenie potrzeba. Czytać nie umiesz? Ide do policealki, która mam zamiar skończyć. Pozatym narazie mam średnie jak narazie kolego. "Zarobki są ogromne" - jasne, ja nie poseł. Zarobki są dobre jak na Polskie warunki tak ciężko zrozumieć? Pozatym jakbyś musiał w zasadzie sam na siebie zarabiać to byś zrozumiał. Ja jak ty nie miałem szczęśliwego dzieciństwa. I nie pisz głupot jak mnie nie znasz, bo naprawde śmieszny jesteś -.-
Nara
Shanhaevel
30-08-2005, 13:47
@up
Zazdrość Polaczka...
To raczej precyzyjna autodiagnoza.
Panie Towarzyszu!
Hrhr... Komunizmu nie ma już od około szesnastu lat... Może czasowo właśnie tam tkwi twoje stadium rozwojowe? Gdzieś około dwóch latek?
Ad. PS2
Nie będziemy się "kłucic". Będziemy dyskutować, głównie o głupocie NIEKTÓRYCH... Ale racja. Nie musisz tu być. Idź do swojej 'stałej pracy do której nie trzeba wykształcenia, a zarobki są ogromne'. Urojenia jakieś? +P
Szkoła sUx =/
Koniec wakacji 3 klasa tuz tuż, trzeba se wziaść w garśc i odpoczać od kompa,ale nie wiem czy dam rade :| LoL
@up
Dasz rade nie poddawaj sie. :)
@upup +n up
Dobra chłopaki niech wam będzie. Moje życie jakie będzie takie będzie ale sie nie kłućmy, bo to i tak do nieczego nie doprowadzi. Mam nadzieje, że na tym skończymy, bo to nie czas i miejsce na kłutnie.
Pozdro
Wy wszyscy uczycie się dla cyferki na świadectwie. Moja nauczycielka mówi że nie ważna jest ocena tylko to czy coś umiesz, i czy coś zrozumiałeś.
Btw. Przed i po spotkaniu z tibia nie miałem gorszej średniej od 4.77 którą zarobiłem w tym roku.
Wy wszyscy uczycie się dla cyferki na świadectwie. Moja nauczycielka mówi że nie ważna jest ocena tylko to czy coś umiesz, i czy coś zrozumiałeś.
Btw. Przed i po spotkaniu z tibia nie miałem gorszej średniej od 4.77 którą zarobiłem w tym roku.
Można stwierdzić że zazdroszcze Ci nauczycielki:P
Moje takie mądre nie były....
Ja z takiej np. matematyki rozumiałem zdecydowaną większośc... przy tablicy good, zadania domowe good... sprawdziany, kartkówki - no comment... i tak miałem bodajże 3...
@down: masz racje.. starsza coś tam nawija żebym się uczył a ja krótko: ! NIE !niechce mi się...
I jest: 'rób jak chcesz, uczysz się tylko dla siebie, nie nauczysz się to potem nie znajdziesz dobrej pracy i będziesz w bedize żyć.. my Cię do końca Twojego zycia razem nie będziemy w stanie utrzymać...'
Taa... a potem świadectwo (średnia 4.0) i narzeka: łee ale słabe oceny, jak Ty sie tak możesz nie uczyć...
@thimburd: ja szlabanów na kompa niemam :P Jedynie raz... ale to nie szlaban.. siedziałem chyba z 10godzin(nie az tak znowu dużo jak niektórzy uważają) przed kompem, 3nad ranem a ja kompa niechce wyłączyć :P Tatus odciął mi (tzn. wyciągnał bezpiecznik) dopływ prądu...
Mi ocena wisi....Moim rodzicom nie.
Oni daja nam wzgledna wolnosc jezeli chodzi o nauke jednak na wywiadowce jest zupelnie inaczej.
"Uczysz sie dla siebie" to tylko jeden w wielu tekstow serwowanych nam przez naszych starszych. Czy jest tak w rzeczywistosci? Odpowiedzmy sobie.
Thimburd
31-08-2005, 18:31
Tak... "Uczysz się dla siebie.". Standard. Ale oceny dla nich (rodziców) są zawsze najważniejsze. Jak mam 4. To oni narzekają, że mogła być 5. Jak 3, to mogła by być 4. Ahh... i te groźby szlabanem na kompa... ;d
wydaje mi sie że osoby majace sorcera mają lepsze oceny w szkole niz np paladyni B)
Shanhaevel
20-11-2005, 14:40
@up
/me szuka grabi.
/me znalazł grabie.
BDĘ!
Mhm.
spider-bialystok
20-11-2005, 17:33
wydaje mi sie że osoby majace sorcera mają lepsze oceny w szkole niz np paladyni B)
Ech, noob, najlepsze oceny maja druidzi, to udowodnione naukowo.
A na dodatek to chyba myślą że gimnazjum to dalej podstawówka tylko że dla większych dzieci. W gimnazjum trzeba się dużo więcej uczyć i pracować, a oni uważają że jak w podstawówce miałem ze wszystkiego piątki (=P) to tera musi być tak samo. A w gimnazjum wyraźniej widać z jakich przemdmiotów jesteśmy słabsi.
Jednak jeżeli o mnie chodzi zdziwiłem się strasznie patrząc na me oceny, stwierdziłem że z matmy (z której byłem bardzo dobry) mam teraz same trójki a z polskiego (z którego byłem cienki) mam teraz same szóstki i piątki.
PS: Poprawie jeszcze 3 oceny (mam nadzieje że zdąże przed końcem semestru =P) i po banie :)
Edit:
PS: /me bierze pumeks i próbuje zmyć piegi z Shana
2PS: Od teraz przestaje wkurzać Shanheavela =P (jeszcze se coś zrobi z rozpaczy albo w depresje popadnie chłopak [joke])
Ech, noob, najlepsze oceny maja druidzi, to udowodnione naukowo.
widac ze jakis nieuk wbija i odrazu pisze noob X( pewine mylisz tylko że druidz afk i made uh a myślałeś z kąd biarą sie SD ^.^ zanim napiszesz pomśl kapustą troche -.-
pewine mylisz tylko że druidz afk i made uh a myślałeś z kąd biarą sie SD ^.^ zanim napiszesz pomśl kapustą troche -.-
No nie powiesz mi, ze SDki pojawiaja sie wraz z dostanien dobrej oceny? To sie nazywa interakcja!
Rethfing on Aldora
22-11-2005, 14:08
Ja tam nie odczuwam różnicy w nauce przez Tibie. Faktycznie między gimnazjum a podstawówką jest ogromna różnica. Ja jakoś nigdy nie byłem z niczego zagrożony, a ucze się kiedy musze, albo kiedy mi się chce. Olewam troszke rodziców, ale nienawidze się na chamca uczyć.
Kamlot De'Kapy
23-11-2005, 15:30
Ja niemam problemów w szkole zawsze średnia 4+ :) Mój plan przychodze do domu i tata "Przepytuje cie ze wszstkich przedmiotów na jutro, jak zdasz to bedziesz grac!" (no i rzecz jasna lekcje) a jak zdam u taty to gram w pi**u :)
U mnie w klasie to przynajmniej 2 osoby : / sam nie mam problemow
A na dodatek to chyba myślą że gimnazjum to dalej podstawówka tylko że dla większych dzieci. W gimnazjum trzeba się dużo więcej uczyć i pracować, a oni uważają że jak w podstawówce miałem ze wszystkiego piątki (=P) to tera musi być tak samo. A w gimnazjum wyraźniej widać z jakich przemdmiotów jesteśmy słabsi.
Jednak jeżeli o mnie chodzi zdziwiłem się strasznie patrząc na me oceny, stwierdziłem że z matmy (z której byłem bardzo dobry) mam teraz same trójki a z polskiego (z którego byłem cienki) mam teraz same szóstki i piątki.
PS: Poprawie jeszcze 3 oceny (mam nadzieje że zdąże przed końcem semestru =P) i po banie :)
Edit:
PS: /me bierze pumeks i próbuje zmyć piegi z Shana
2PS: Od teraz przestaje wkurzać Shanheavela =P (jeszcze se coś zrobi z rozpaczy albo w depresje popadnie chłopak [joke])
hehe zapraszam do liceum::)ale nie jakieś takie słabsze;p
Już 2 rok grania w tibie i zdałem wszystkie klasy :P
W tym roku matura :]
Już 2 rok grania w tibie i zdałem wszystkie klasy :P
W tym roku matura :]
tylko powiedz mi ile wiedzy masz nadal w glowie po tych 2 latach?
Fakt faktem, że sam miałem problemy z ocenami podczas grania w Tibię. Co prawda nie były to zagrożenia ale pod koniec roku musiałem zdawać na "dobry" i tak dalej. Było zachodu z tym. A nie przejść z klasy do klasy przez tibie to moim zdaniem ułomność gracza. Bo to nawet na lekcji trzeba myśleć o tibii albo coś w tym stylu.
Nie wyobrazam sobie sytuacji abym przez tibie 'siupnął".
Po co mu wiedza, ma Giertycha ..
Ghost Nieudany
12-09-2006, 14:59
widac ze jakis nieuk wbija i odrazu pisze noob pewine mylisz tylko że druidz afk i made uh a myślałeś z kąd biarą sie SD ^.^ zanim napiszesz pomśl kapustą troche -.-
...
Kolejne dziecko Tibii, któremu ta durna gra wyżarła zdolność pojmowania ironii.
Nie, ironia nie ma związku z aronią.
a co ma do tego tibia?można w nią nie grać zdać mature a pote mieć pustke
Trzeba wiedziec kiedy sie uczyc a kiedy olewac szkole-mozna nie przychodzic do szkoly w 20% dni a miec bdb ze wszytkiego pod warunkiem, ze nie benda to nieobecnosci na waznych lekcajch i sprawdzianach. Co do tibii-jak bendziecie grac zamiast zakuc cos z biol albo douczyc sie wykonywania jakis obliczen na matme to napewno oceny sie pogorsza ale jak zrobicie co macie zrobic do szkoly to potem mozna spokojnei siedziec az do bialego rana (za samopoczucie w szkole nie odpowiadam, kazdy potrzbuje okreslona ilosc odpoczynku w postaci snu)
Mi dzięki Tibi Angielski wskoczył z 2 na 4. ...... Dzięki rozmowom z troche lepiej wykształconymi Brazylijczykami poprawiłem Swój Angielski.
lol?
Akurat.. wiekszosc brazyli i inni sa dysami...(99,9999999999999999% napewno, a moze i wiecej)
BO to zbyt piekne by moglo byc prawdziwe.
Naprawde tibia moze zmienic normalnego do 1-2 ucznia, ale tez jedna sprawa...
Tez bylem 1-2 uczniem gdy gralem w tibi, a teraz? Jade na 4-5 bo z tibia skonczylem ..
Tibia naprawde zmienia ludzi i nie latwo z niej wyjsc z podlaczonym internetem. Moga nie zwracac uwage na nauke i myslec czy niedorobic tego levca.
PS Kiedy skoncza zauwazom swoje bledy i beda dobrymi uczniami. (przynajmniej ze mna tak bylo)
Oceny zjechały mi z 5~ na 4~, ale to raczej przez zwiększenie się poziomu trudności. Przy Tibii siedzę na prawdę niewiele, opi*rdalam się w inny sposób. Jak ktoś chce to może mieć i duży lvl i dobre oceny...
A ja was zadziwię ! Grałem po 6h dziennie i co ? I NIC ! To nic nie wpłynęło na moje oceny. Miałem oceny w skali 6-4 i nadal mam. Zagrożeń zero (z resztą nie wyobrażam sobie jak można mieć zagrożenie z jakiegokolwiek prezedmiotu:P), średnia 4,33. Na świadectwie przeważały 4, ale uchowało się ze trzy 5, oraz jedna 6 (z anglika, jestem dumny).
Jako założyciel tego tematu pragnę przypomnieć że zbliża sie powoli koniec roku wiec ja będę miał chyba 3,0 a jestem w 3kl. L.O.:p
Nikt, bo wszyscy uważają tę grę za głupotę. :D
MasteR Driv3r
15-04-2007, 11:12
Miałem 2 zagrożenia w 2 gim ale nie przez gre tylko przez lenistwo, teraz musze jeszcze poprawic gegre polski i matme
Chesterkaa
15-04-2007, 13:27
a ja juz prawie nie gram i jestem i tak tepa ; | zreszta co u sie dziwic kiedy wiecej mnie nie ma w szkole niz jestem -.-" a nauczania iddwwdualnego nie chceili mi zalatwic przez 3miesiace -.-" wszystko z matka musialam robic... i w sumie nie bylo tak zle bo powyzej 3 srednia mialam, a myslalam, ze zawale semestr ; ]
Dr.Unknown
15-04-2007, 13:32
Proponuję w końcu zmienić nazwę tematu na "Ilu z was jest debilami bez lajfa?".
Korektor
15-04-2007, 13:58
Wg mnie Tibia szkodzi najbardziej matematyce, jeśli gra się na prawdę dużo. Powiedzmy 5 godzin dziennie na expowisku i 3(max) z matmy. Dlaczego? Jest to jeden z nielicznych (jak fizyka) przedmiotów, z których głownie ma się trójki/czwórki. Większość społeczeństwa (moi ówcześni rówieśnicy) miała maksymalnie 4 z tego pięknego przedmiotu. Czemu? Matematyka wydaje się niezrozumiała i zawiła. Żeby ją zrozumieć, trzeba przysiąść i się uczyć, co jest rzadkie u młodzieży. Teraz w cenie są głównie inżynierowie, informatycy i ogólnie specjaliści techniczni (po studiach). Więc jeśli za kilka lat chcesz zarobić, to nie pozwól jakiejś głupiej grze bez dźwięku kraść swój, cenny czas.
@down,
Dodaj jeszcze, że oprócz gry, siedziałeś i się uczyłeś. Bo typowy obraz osoby zagrożonej z matmy to Tibijczyk ze średnią 3.0, expiący 5-6 godzin, chodzący na wagary i w ogóle nie zaglądający do zeszytu/podręcznika.
Wg mnie Tibia szkodzi najbardziej matematyce, jeśli gra się na prawdę dużo. Powiedzmy 5 godzin dziennie na expowisku i 3(max) z matmy.
No patrz, jak jeszcze grałem w Tibie, to potrafiłem przesiedzieć i więcej godzin dziennie niż 5 a z matmy zawsze miałem 4/5.
@down,
Dodaj jeszcze, że oprócz gry, siedziałeś i się uczyłeś. Bo typowy obraz osoby zagrożonej z matmy to Tibijczyk ze średnią 3.0, expiący 5-6 godzin, chodzący na wagary i w ogóle nie zaglądający do zeszytu/podręcznika.
Nie powiedziałbym. W domu nie znoszę się uczyć. Wolę ze szkoły wynieść więcej i w domu uczyć się mniej.
>topic
Nie wiem, jak można być tak ułomnym, żeby w podstawówce/gimnazjum mieć jakiekolwiek zagrożenia. To już jest naprawdę wyższy stopień debilizmu.
Ja gram w tibie od jednej godziny do dwóch max. Uważam, że Tibia jak chodzi o język angielski to bardzo pomoga, a jak o np. biologie, matematyke. To już nie, bo to są przedmitoy ścisłe i trudno z nimi wyrobić...
Mój kolega nie przejdzie przez tibie...jest po prostu uzależniony, nie widzi sensu uczenia sie tylko TIBIA!!!! :(
Właśnie o to cchodzi zamiast przed tibią dto odrobił by lekcje po expił 2,3 godziny i poczytał książke !
Uważam, że Tibia jak chodzi o język angielski to bardzo pomoga,
Sranie w banie. Tibia pomaga w mówieniu "po angielskiemu". Błąd na błędzie i Ty mi mówisz, że się uczysz angielskiego przy Tibii.
Dr.Unknown
15-04-2007, 14:55
Sranie w banie. Tibia pomaga w mówieniu "po angielskiemu". Błąd na błędzie i Ty mi mówisz, że się uczysz angielskiego przy Tibii.
Tibja óczy.
Tibja óczy.
Alerz oczewiśćje...
Ja gram w tibie od jednej godziny do dwóch max. Uważam, że Tibia jak chodzi o język angielski to bardzo pomoga, a jak o np. biologie, matematyke. To już nie, bo to są przedmitoy ścisłe i trudno z nimi wyrobić...
Pominełeś jeszcze fakt irz Tibia pszez pisemny kontakt z lóćmi óczy poprawnej ortografji i gramatyki ;] A tak na poważnie, tu (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=8293&highlight=noobish) masz jak Tibia uczy angielskiego...
Nie wiem, jak można być tak ułomnym, żeby w podstawówce/gimnazjum mieć jakiekolwiek zagrożenia. To już jest naprawdę wyższy stopień debilizmu.
Oj święta racja...
Proponuję w końcu zmienić nazwę tematu na "Ilu z was jest debilami bez lajfa?".
Wypowiedz na poziomie noobaX(
Descartes
15-04-2007, 16:01
Tibia (jak każdy inny MMO) uczy angielskiego, pod warunkiem, że zadajesz się z ludźmi, którzy naprawdę go umieją. ;p
OnlyShadow
15-04-2007, 16:10
Wypowiedz na poziomie noobaX(
Wypowiedź idioty, który nie zrozumie słowa "ironia" czy "sarkazm". Zresztą po co to pochyliłeś, pogrubiłeś i niewiadomo jeszcze co zrobiłeś z tym tekstem.
Czemu? Matematyka wydaje się niezrozumiała i zawiła. Żeby ją zrozumieć, trzeba przysiąść i się uczyć, co jest rzadkie u młodzieży.
A gówno prawda. Jest zupełnie na odwrót. Wystarczy wysłuchać raz, a dobrze. Dla połowy może to wydać się trudne, bo albo nie słuchają nauczyciela i mają trudności, albo dawniej nie słuchali nauczyciela i nie mają fundamentu (tzn. podstaw) do zrozumienia kolejnych rzeczy. Pod warunkiem, że nauczyciel to prosto i zrozumiale wytłumaczy (a w większości przypadków tam jest). Jeśli się zrozumie przedmiot ścisły to NIGDY nie trzeba będzie ślęczeć nad nim w domu. Ja nigdy nie uczę się matematyki w domu, a nie mam z nią problemów (nie biorę pod uwagę sprawdzianów itp, po poziom edukacji w polskich szkołach jest po prostu śmieszny, mówię o konkursach, olimpiadach itp).
Tibia (jak każdy inny MMO) uczy angielskiego, pod warunkiem, że zadajesz się z ludźmi, którzy naprawdę go umieją. ;p
Tylko na początku, dla kogoś zupełnie nic (lub mało) nie umiejącego. Zresztą czasami aż się żal widzi ludzi piszących "J am is good clicker"(dzisiejsze PQ, na maplestory).
Ale niestety tak jest. Aż żal się robi. Nie wiem, jak będzie wyglądać to społeczeństwo za 10 lat.
@up all, ktorzy uwazaja, ze tibia nie uczy angielskiego...
Wszystkie nazwy przedmiotow, krajobrazow, potworow, broni, to wszystko utrwala sie w pamieci. Dodatkowo jak odpalisz game chat mozesz takze pouczyc sie angielskiego.
Zaczalem grac w tibie w 2002 roku i od tego czasu bardzo ludzie jezyk angielski, poszedlem do szkoly dwujezycznej (angielski na czele) i zamierzam zdawac mature z angielskiego rozszerzonego.
@up all, ktorzy uwazaja, ze tibia nie uczy angielskiego...
Wszystkie nazwy przedmiotow, krajobrazow, potworow, broni, to wszystko utrwala sie w pamieci. Dodatkowo jak odpalisz game chat mozesz takze pouczyc sie angielskiego.
Zaczalem grac w tibie w 2002 roku i od tego czasu bardzo ludzie jezyk angielski, poszedlem do szkoly dwujezycznej (angielski na czele) i zamierzam zdawac mature z angielskiego rozszerzonego.
Całkowicie popieram, sam uczę się w szkole dwujęzycznej z rozszerzonym angolem i również mam zamiar zdawać maturę z angola ^.^
Wprawdzie tibia wciąga, ale można się nauczyć słówek, pogadać z obcokrajowcem itp.
~Ghand
Dr.Unknown
15-04-2007, 16:31
Całkowicie popieram, sam uczę się w szkole dwujęzycznej z rozszerzonym angolem i również mam zamiar zdawać maturę z angola ^.^
Wprawdzie tibia wciąga, ale można się nauczyć słówek, pogadać z obcokrajowcem itp.
~Ghand
Polecam bardziej ekskluzywne MMO~, lub nawet niektóre gry MP, gdzie jest o wiele mniej "me is Tarzan you is noob".
@Nadol
Żeś się Nadął.
Korektor
15-04-2007, 16:32
@Tompior,
Tibia nie uczy angielskiego. Nie ma sensu uczyć się słów, skoro nie ma się gramatyki i z wyszukanych, słownikowych wyrazów tworzy się wypowiedź arystokratycznego Rosjanina po angielsku.
A i tak ze słowami nie jest łatwo. Wiele osób używa skrótów, które też utrudniają naukę.
Inną sprawą jest nauka na grach. Większość słów, które znam po angielsku, pochodzą z gier. Ale nie z MMORPG. Angielskojęzyczne gry strategiczne bardzo mogą pomóc. Wszystkie opcje są tam podpisane i wystarczy zapamiętać (podświadomie) znaczenie np. "return to base" itp.
@OnlyShadow,
Tak, w podstawówce i gimnazjum matematykę można umieć z lekcji. W liceum zapewne zmienisz zdanie. Szczególnie w mat-fiz'ach jest matematyka zaawansowana, której uczy się w domu, bo na lekcji nie idzie tego zrozumieć na tyle, żeby opanować do perfekcji.
A gówno prawda. Jest zupełnie na odwrót. Wystarczy wysłuchać raz, a dobrze. Dla połowy może to wydać się trudne, bo albo nie słuchają nauczyciela i mają trudności, albo dawniej nie słuchali nauczyciela i nie mają fundamentu (tzn. podstaw) do zrozumienia kolejnych rzeczy. Pod warunkiem, że nauczyciel to prosto i zrozumiale wytłumaczy (a w większości przypadków tam jest). Jeśli się zrozumie przedmiot ścisły to NIGDY nie trzeba będzie ślęczeć nad nim w domu. Ja nigdy nie uczę się matematyki w domu, a nie mam z nią problemów (nie biorę pod uwagę sprawdzianów itp, po poziom edukacji w polskich szkołach jest po prostu śmieszny, mówię o konkursach, olimpiadach itp).
Hehe. To zobacz sobie maturę z matematyki. Tak na prawdę jest dopiero "wstępem" na studia, a mnóstwo szóstkowych z matematyki nie da rady napisać jej od ręki.
Rethfing on Aldora
15-04-2007, 16:40
@OnlyShadow,
Tak, w podstawówce i gimnazjum matematykę można umieć z lekcji. W liceum zapewne zmienisz zdanie. Szczególnie w mat-fiz'ach jest matematyka zaawansowana, której uczy się w domu, bo na lekcji nie idzie tego zrozumieć na tyle, żeby opanować do perfekcji.
Zgadzam się. W gimnazjum z matmą nie miałem problemów a teraz w liceum to co? Niby rozumiem temat itd., wiem co mam zrobić ale jak przyjdzie trudniejsze zadanie to leże. Trzeba się uczyć w domu i robić mnóstwo zadań żeby umieć potem kombinować.
OnlyShadow
15-04-2007, 16:44
Wszystkie nazwy przedmiotow
Ależ tego dużo jest.
krajobrazow
To w tibii są jakieś krajobrazy?
potworow
Takich banałów jak demon, dragon, orc, elf itp. sam się domyślisz. Po za tym w większości to nazwy wymyślone, a jeśli nawet nie to zupełnie nieużywane w przy codziennych rozmowach. A tych nazw zwierzątek jest tylko kilka (rat, sheep itp) i wcale ci tak wiele nie dadzą, bo rzadko używamy ich przy porozumiewaniu się, a i tak większości uczymy się w szkole itp.
broni
Nauczysz się 4-5 słówek, w większości również nie przydatnych. Niestety, nie żyjemy w średniowieczu. Po za tym, wątpię aby przeciętny anglik wiedział co to "katana" czy "rapier".
Nie mówiąc o chorej gramatyce.
Filip Pows
15-04-2007, 16:46
Napiszę tak. Ja nie przeszkadzam na lekcjach, słucham nauczyciela i ogólnie uważam. Dzięki temu jestem najlepszym uczniem w klasie i wszyscy mają mnie za kujona. W domu nie uczę się, jak jest jakiś sprawdzian czy coś to przed lekcjami. Jeśli się chce, to zawsze można się nauczyć, a Tibia nie ma nic do tego. Chyba, że siedzi się prze nią 24 na dobę i nie chodzi do szkoły. Ci, którzy nie zdają do następnych klas osobiście uważam za tumanów, którym wszystko dynda i powiewa. Więc jeśli ktoś jest zagrożony z jakiegoś przedmiotu i zwala to na Tibię po prostu szuka usprawiedliwienia dla swojego lenistwa. Pozdrawiam wszystkich, którzy mają zdanie podobne do mojego oraz mamę:D .
Rethfing on Aldora
15-04-2007, 16:47
Najlepsi są Ci z podstawówki, którzy chwalą się że Tibia nie pogorszyła ich ocen. Wiecie czemu? Bo 6 klasa podstawówki w porównaniu do 1 klasy gimnazjum to przepaść, to samo z 3 klasą gim a 1 liceum. Jedyne co może się poprawić to angielski, ale ktoś kto ciągle expi nie będzie rozmawiać z ludźmi którzy potrafią angielski. Ktoś kto w Tibie gra dla zabawy będzie pewnie miał dobry angielski, bo najwięcej czasu spędzi na rozmowach z innymi ludźmi o zwykłych rzeczach, a nie o Tibii.
A gówno prawda - mnie uczy taka pani, która tak zajebiście tłumaczy, że nikt nie umie matmy...
Dr.Unknown
15-04-2007, 16:59
Nauczysz się 4-5 słówek, w większości również nie przydatnych. Niestety, nie żyjemy w średniowieczu. Po za tym, wątpię aby przeciętny anglik wiedział co to "katana" czy "rapier".
Toś mnie zagiął. To Polska jest krajem, gdzie katana = kurtka.
Diego'Odin
15-04-2007, 17:05
Wg mnie Tibia szkodzi najbardziej matematyce, jeśli gra się na prawdę dużo. Powiedzmy 5 godzin dziennie na expowisku i 3(max) z matmy. Dlaczego? Jest to jeden z nielicznych (jak fizyka) przedmiotów, z których głownie ma się trójki/czwórki. Większość społeczeństwa (moi ówcześni rówieśnicy) miała maksymalnie 4 z tego pięknego przedmiotu. Czemu? Matematyka wydaje się niezrozumiała i zawiła. Żeby ją zrozumieć, trzeba przysiąść i się uczyć, co jest rzadkie u młodzieży. Teraz w cenie są głównie inżynierowie, informatycy i ogólnie specjaliści techniczni (po studiach). Więc jeśli za kilka lat chcesz zarobić, to nie pozwól jakiejś głupiej grze bez dźwięku kraść swój, cenny czas.
@down,
siedze przy kompie (bawie sie w cpp, delphi etc.) ok. 5-6h dziennie
z matmy mam bez problemu 6 a jestem w dobrej klasie...
globus14
15-04-2007, 17:20
ja gram w tibie i jestem z niczego zagrozony
P.S.:Kto se dobze dzien rozpracuje starczy czasu na wszystko ja fram w tibie okolo 4 godz
Korektor
15-04-2007, 17:22
@2up,
Ciekawe czy byś tak samo błyszczał, gdybyś miał dwa tygodnie na opanowanie np. "funkcji boolowskich".
Honasolo
15-04-2007, 17:38
Zgadzam sie z koretkorem.
Matematyka to przedmiot trudny do zrozumienia lecz latwy do zapamietania.
Nie uczyni cie zapamietanie wzoru pitagorasa Eistainem (dobrze?). Musisz cwiczyc, cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc.
@3 up
Chyba 6 klasa podstawowki... Zeby miec 6 z matmy musisz wygrac olimpiade cos tam cos tam..
Tibia utrudnia ludziom nauke. Moj kolega jest tutaj zywym przykladem. O niczym innym nie mysli tylko o tibi, a jezeli przychodzi co do czego to nie potrafi sie uczyc. (pomagam mu)
P.S.
Albo ja jestem durny, albo mam najtrudniejsze gimnazjum w miescie..
Ucze sie ucze i wychodzi mi max 4.3 srednia... (nie wliczajac tutaj mojej nauczycielki z histy i z matmy, ktore ucza na poziomie liceum..)
@Tompior,
Tibia nie uczy angielskiego. Nie ma sensu uczyć się słów, skoro nie ma się gramatyki i z wyszukanych, słownikowych wyrazów tworzy się wypowiedź arystokratycznego Rosjanina po angielsku.
A i tak ze słowami nie jest łatwo. Wiele osób używa skrótów, które też utrudniają naukę.
Inną sprawą jest nauka na grach. Większość słów, które znam po angielsku, pochodzą z gier. Ale nie z MMORPG. Angielskojęzyczne gry strategiczne bardzo mogą pomóc. Wszystkie opcje są tam podpisane i wystarczy zapamiętać (podświadomie) znaczenie np. "return to base" itp.
@OnlyShadow,
Wazniejsza jest znajomosc duzego arsenalu slow niz gramatyka. Ze slow mozesz zlozyc zdanie a sama gramatyka nie da ci nic.
Dr.Unknown
15-04-2007, 18:07
Wazniejsza jest znajomosc duzego arsenalu slow niz gramatyka. Ze slow mozesz zlozyc zdanie a sama gramatyka nie da ci nic.
Teraz to palnąłeś największą możliwą głupotę. Co sobie poskładasz bez znajomości gramatyki? "Ja być, ja chcieć"?
Wszystkie nazwy przedmiotow, krajobrazow, potworow, broni, to wszystko utrwala sie w pamieci.
Ależ oczywiście a potem label to "świstek".
Dodatkowo jak odpalisz game chat mozesz takze pouczyc sie angielskiego.
Game chat? Nie pamiętam, żebym był na takim, na którym nie będzie popełnione co najmniej 10 błędów przez 2 minuty. Tam skupiają się pro-ludzie, którzy nie zadają się z plebsem, bo plebs mówi "Me is rox" a pro-ludzie "He play Tibia". Nie widzisz błędów? Tak myślałem.
"Ludzie" rozumiem jako "lubie", o to Ci chodziło? Jeśli zacząłeś interesować się j. angielskim dzięki Tibii, to co Ty byś robił w przyszłości, gdyby nie gra?
ja gram w tibie i jestem z niczego zagrozony
P.S.:Kto se dobze dzien rozpracuje starczy czasu na wszystko ja fram w tibie okolo 4 godz
Jesteś pewien, że z j. polskiego nie masz zagrożenia?
Eistainem (dobrze?).
Źle. Einsteinem.
To wyobraź sobie taką sytuację:
Znasz słowa "olśniewający", "wspaniały", "cudny" i jeszcze kilkanaście synonimów tych słów ale z gramatyką leżysz. Powiesz do ładnej dziewczyny w Anglii "Ty być cudny"? Uga-buga niech nam żyje Tabaluga.
Jakoś nie byłem w stanie lepszego przykładu wymyślić.
Diego'Odin
15-04-2007, 18:16
@3 up
Chyba 6 klasa podstawowki... Zeby miec 6 z matmy musisz wygrac olimpiade cos tam cos tam..
1 LO ... pare konkursow (np. ekonomiczny wygralem pendriva)
zreszta system oceniania jest na punkty - max ze sprawdzianow + jakies duperele i jest szósteczka
Teraz to palnąłeś największą możliwą głupotę. Co sobie poskładasz bez znajomości gramatyki? "Ja być, ja chcieć"?
Chodzi o to aby umiec sie dogadac. Sprobuj sie dogadac bez slownictwa.
Oczywiscie zalezy na jakim poziomie chce sie rozmawiac. Jak masz wizje studiow typu filologia angielska to gramatyka jest wazna. Jak chcesz gadac po ang tylko w grach online to same slownictwo starczy. W Anglii tez jakos sie dogadasz mowiac np. "Ja chciec do konsula Polska" :)
Dr.Unknown
15-04-2007, 19:12
Chodzi o to aby umiec sie dogadac. Sprobuj sie dogadac bez slownictwa.
Oczywiscie zalezy na jakim poziomie chce sie rozmawiac. Jak masz wizje studiow typu filologia angielska to gramatyka jest wazna. Jak chcesz gadac po ang tylko w grach online to same slownictwo starczy. W Anglii tez jakos sie dogadasz mowiac np. "Ja chciec do konsula Polska" :)
A teraz wyobraź sobie, że podbija do Ciebie taki Anglik i mówi: "ty być strasznie noob, iść daleko". Głupio trochę, nie?
Nie zdac do nastepnej klasy przez gre, to trzeba byc tepakiem ;ss
Get a life ppl
Zal.pl
; x
Korektor
15-04-2007, 19:44
@dyskusja "słownictwo vs gramatyka"
Nie lepiej uznać, ze słownictwo i gramatyka są równie ważne? Bez gramatyki nie ułożysz sensownego zdania. Bez słownictwa nie możesz powiedzieć co myślisz. Tyle.
PS. Lepiej nie uczyć się angola w Tibii. Jest na to masę dowodów, jednak nie ma sensu ich wymieniać, bo jeśli ktoś się uczy tego języka w Tibii i uważa to za słuszne, to i tak nie dotrze do niego, że to daremne.
Daremne czy nie, zawsze jakas wiedze z tej gry wyciagasz :)
@unkown, Lepsze to niz nic :)
Kellerman
15-04-2007, 21:45
Ta ;d wyobrażam sobie naukę języka w Tibi...
15 Brazylijczyków odmienia ten sam wyraz na milion sposobów ;d
pamiętam kiedyś jak grałem na morganie ;d to latał za mną jakiś Brazylijczyk na roku i pisał hont in main hant in main .
Nie problem jest nauczyć się języka grając w tibię tylko potem gdybyśmy chcieli porozmawiać z normalnym społeczeństwem w innym kraju to połowa słów i tak nie byłaby zrozumiana ;]
Przeciez wiadomo, ze sama tibia nie wystarczy. To tak jakbysmy chcieli uczyc sie koreanskiego grajac np. w kal online :D
Ten temat jest moim najlepszym tematem w całym forum który założyłem postanowiłem go trochę odświeżyć, więc mamy wakacje i mam pytanie ponownie jaki stosunek miała tibia do waszej nauki?
Ja sie przyznam że zdałem mature i skończyłem ze średnia 3,5 :P. Teraz ide do 2 letniego dziennego technikum o profilu informatycznym. Czekam na wasze relacje mimo iż mamy wakacje.
Trzeba mieć nasrane w głowie by nie zdać przez grę, nie mieć życia itp. To tyle ode mnie.
Demokles
25-07-2007, 15:43
Może się powtórzę ale uważam, że jednak są osoby, które inaczej patrzą na świat właśnie przez Tibię. Myślą tylko o niej, tylko o niej mówią. Przez to zapominają o innych, elementarnych czynnościach egzystencjalnych. Trochę szkoda, że takie sytuacje występują właśnie przez Tibię. Choć nie tylko, ponieważ takie zjawisko obserwuje się u fanów innych gier MMORPG.
@Up
Lepsze niezdanie przez tibie, niż zapomnienie o nakarmieniu noworodka przez wow'a ;)
BTW na load screenie w wow'ie było kiedyś "nie zapomnij, że masz jeszcze normalne życie" czy coś w tym stylu.
nexusgold
26-07-2007, 12:37
LoL wracajac do tego angielskiego, ucze sie prywatnie z 2 lata, omg popieram ;s jak ci ludzie pisza.... nie wysmiewaj sie z brazyli ;s polacy nie sa lepsi...
polak ktory robi fake, dialogi robi w jezyku angielskim... to mnie dobilo, wszystko bylo by spox gdyby jeszcze znal ang -.-
hello, what you doing
you wan't more ?
nie wiem po co ludzie piszą " ' " po np. jak w tym up przypadku po wan ('t)
żeby nie zdać przez jaką kolwiek gre trzeba być niezły matołem ^^, (chyba, że w liceum, bo w gimnazjum to jak dla mnie nie możliwe!)
niutek91
26-07-2007, 17:28
Nie zdac przez tibie ?Wybaczcie ze nie pisze polskich znakow, ale jestem w Szwecji. Jak mozna nie zdac przez tibie, to ja osobiscie nie wiem. Gram w tibie od 3 lat i nigdy nie mialem problemu z ocenami. W tym roku gralem po 2-7h dziennie i dostalem sie do dobrego liceum na dzial praw.-human. Ja osobiscie gralem w tibie dzien i noc, nie odrabialem prac domowych, ale mialem dobrych kolegow ktorzy dawali mi spisywac ;) Swoja wypowiedz kieruje do ludzi ktorzy w tym roku ida do 3 gim lub beda pisac mature. Tibia NIE ponad wszystko !!!
nie wiem po co ludzie piszą " ' " po np. jak w tym up przypadku po wan ('t)
Tutaj akurat jest niepoprawnie, ale w innych słowach zdarza się właśnie apostrof np Smith's, Joey's i w innych przypadkach.
MasterMorduk
26-07-2007, 19:59
W sumie miałem roczną przerwę z Tibią i moim knightem gram od 2 dniu... zobaczymy co będzie w ciągu roku bo idę do gim.. :o (Mundurki :S.. X( ;()
Eee ja mam qumpla w grze co chodzi do szkoły i nic nie umie ang. np powiedziałem 'Mayby" a on : "Co to znaczy" ?
Powiedział mi że w podstawówce przez 6 lat nie miał ang a a teraz w 2 klasach gimnazjów też nie miał.... i przez 8 lat Niemieckiego się uczył i tak nic nie rozumie.... :D Jak to usłyszałem to się załamałem.... Jak można mieć takie lekcje bym zajeba* dyrektora...X(
Eee ja mam qumpla w grze co chodzi do szkoły i nic nie umie ang. np powiedziałem 'Mayby" a on : "Co to znaczy" ?
Miał prawo, bo pisze się maybe.
Ale i tak nie jest najgorzej, znam kolesia, który ma 17 lat, angielski zna na poziomie "hi, leave, hunted, pay, trade", nie umie pływać, nie umie zapamiętać passów, niektóre rzeczy, które mówi mu się po pięciu minutach zapomina. Porażka.
Najlepiej jest nie grać w Tibię. O! Tak będzie najlepiej. Ludzie, są wakacje, trzeba korzystać z piękna świata!
Ja tam zdalem bezproblemowo i sie ciesze :) gralem dziennie od 3-5h :) Prace domowe czasami odrabialem :]
Tutaj akurat jest niepoprawnie, ale w innych słowach zdarza się właśnie apostrof np Smith's, Joey's i w innych przypadkach.
Nie musisz mi tłumaczyć, ale wkurza mnie jak ktoś pisze apostrof, bo myśli, że tak jest ładniej ;)
juran_se_spychowa
27-07-2007, 21:47
U mnie w klasie t chyba z połowa :P, ale to ich sprawa a nie moje -.-
Miał prawo, bo pisze się maybe.
Ale i tak nie jest najgorzej, znam kolesia, który ma 17 lat, angielski zna na poziomie "hi, leave, hunted, pay, trade", nie umie pływać, nie umie zapamiętać passów, niektóre rzeczy, które mówi mu się po pięciu minutach zapomina. Porażka.
nie no jak pływać nie umie to już zupełna porażka...huheehe xD
dobre
Topic,
Nie zdać można tylko przez swoją głupotę, a nie przez jakąś durną grę.
Cor Tibiarz
28-07-2007, 09:52
ja tez nie mialem zlych ocen przez tibie, caly rok gralem i dobrze lecialem :D
a nawet mi sie poprawily oceny z angielskiego xDxDxD
hans1121
28-07-2007, 10:07
Ja się podobno nieco upuściłem w nauce, ale można to zwalić na większy zakres materiału (bynajmniej średnia nieźle powyżej 4.0 B) i tylko jedna trója :cup:).
Mój sąsiad ma komisa z fizyki, nie wiem - czy to przez Tibie, czy też ten sor tak go ciśnie.
I popieram przed-przedmówcę:
Nie zdać można tylko przez swoją głupotę, a nie przez jakąś durną grę.
Co do durnej gry sie nie zgadzam, ale reszta to szczera prawda.
Ja się podobno nieco upuściłem w nauce, ale można to zwalić na większy zakres materiału (bynajmniej średnia nieźle powyżej 4.0 B) i tylko jedna trója :cup:).
Mój sąsiad ma komisa z fizyki, nie wiem - czy to przez Tibie, czy też ten sor tak go ciśnie.
I popieram przed-przedmówcę:
Co do durnej gry sie nie zgadzam, ale reszta to szczera prawda.
Do czego doszło w polskim szkolnictwie, że 4.0 może mieć człowieczek który "Upuszcza się w nauce", nie wie jak stosować słowo "bynajmniej", a o "przedmówcach" nie ma bladego pojęcia.
No offence, ale to sie robi coraz śmieszniejsze.
--Fadis--
31-07-2007, 02:21
Ja sie tak samo ucze, jak się uczyłem.
TibiaCary
31-07-2007, 23:11
Ja tam sie nie upuscilem w nauce przez Tibie nawet mialem troche lepsze ocenki na koniec roku :D
A ja upuściłem sobie krzesło na nogę jak chciałem mamie coś wyperswadować.
Valas Hune
02-08-2007, 20:58
Ja zawsze byłem zagrożony przynajmniej z jednego przedmiotu i to zawsze z biologii (nie chcę zwalać winy na nauczyciela, ale... do cholery to jego wina!), nawet kiedy nie grałem w tibie. Jak już jesteśmy przy cienkich ocenach to warto nadmienić jeszcze w moim przypadku niemiecki i tą przeklętą geografię.
powiem ze bylem zagrozony z 10 przedmiotów ale zdałem dlaczego to nie wiem :PP
a dlaczego? bo grałem w tibie.. ale powiem wam tak GRAŁEM GRAM I BEDE GRAŁ :]
Hmn, jak sobie pomyśle, że osoby takie jak Ty mają w przyszłości panować w tym kraju, mam ochotę emigrować :|.
Arczeron
04-08-2007, 14:34
@up
czy naprawde uwazasz ze taki matol moze do czegos dojsc? pomijam sukces kwasniewskiego ktory jest idiotą i w szkole tez byl a do czegos doszedl ale wtedy jednak troche inny poziom był.
dopóki ci matka placi za internet, wikt i opierunek i to jest skandal ze taki kretyn jak ty jest przepychany do nastepnej klasy
racja ziomki w pedałówce mialem 3-4 ocenty teraz 2 :D :D :D :D
ale mi to nie przeszkadza to o czym mówcie jest zajebisc i tyle polecam tego typu wagary (jak to mozna tak nazwac) :evul::evul:
a sorka może ktos żle zrozumiał chodziło mi o to że miałem tyle kap bo grałem a nie o to że zdałem bo grałem xDDDD
niefortunna pomyłka :baby:
@up
czy naprawde uwazasz ze taki matol moze do czegos dojsc? pomijam sukces kwasniewskiego ktory jest idiotą i w szkole tez byl a do czegos doszedl ale wtedy jednak troche inny poziom był.
dopóki ci matka placi za internet, wikt i opierunek i to jest skandal ze taki kretyn jak ty jest przepychany do nastepnej klasy
może i jestm przepychany xDDD
ale wiem że było 10 kap i na koniec roku było 0 na 100% nie było z raczki do rączki X( X( X( HusHusHusHus :D :D :D
@up
Rotflolmao. Kolejne dziecko NOPu?
Alanus Lutinum
05-08-2007, 17:17
Znam jednego kolesia co ma średnią 1.1 (ma 2 z w-f)według mnie to jest fizycznie i psychicznie niemożliwe, nie wiem czy to przez tibię, ale kolo nieźle se zawalił z ocenami.
Arczeron
05-08-2007, 17:25
Rotflolmao. Kolejne dziecko NOPu?
nopu? :p (10 znakow)
nopu? :p (10 znakow)
Innymi slowy: kolejny nacjonalistyczny smiec?
Znam jednego kolesia co ma średnią 1.1 (ma 2 z w-f)
Ta. A ja znam dwoch, co maja srednia 0,9.
heh..
wiecie, mi lekko poprawiły się oceny w 3 gim., ale to chyba ze strachu przed liceum, bo po prostu postawiłem sobie cel i dążyłem do niego :)
żadnej dwójki, żadnej pały, dwie tróje, reszta czwórki, pięć z angola ( coś czuję, że to dzięki game-chat w Tibii) no i wpadło sześć z muzyki xD i w-f'u
jeśli chcesz to Ci żadna 'głupia' gra nie przeszkodzi w nauce, miłości, koncentracji, seksie, sporcie i poznawaniu nowych znajomości (w tym ostatnim to nawet pomaga).
Sorka za little offtop, ale musiałem to napisać ;p
Jestem krytycznie zagrożony z Chemii i Fizyki, co mnie bardzo martwi.
KrEmAs KAc
01-06-2009, 09:54
sprzedaj MSa na 140lvlu i idź na korki :cup:
U mnie przez tibie nikt (5 klasa podst. - młode pokolenie;)), ale dwóch nie przejdzie (biedni są - współczuję), a nawet komputerów nie mają.
Moje ocenki:
polski - może 6
matma - 6
technika - 6
plastyka - 6
muzyka - 6
angol - 6
wf - 6
historia - 6
religia - 6
przyroda - 5
infa - 5
zach. bdb, może wz.
:cup::cup::cup:
Fejkowiec
01-06-2009, 15:02
3 klasa LO, już po maturze, wakacje od miesiąca, średnia 4,1 prawie w ogóle bez nauki podczas roku szkolnego. No sorry, ale żeby nie zdać przez Tibię trzeba mieć nieźle pod łbem : o)
FaJny_Spam_Bot
01-06-2009, 15:03
ale żeby nie zdać przez Tibię trzeba mieć nieźle pod łbem : o)
No.
Ja zdaje.
Gierubesoen
01-06-2009, 15:12
Nie wiem czy zdam, ale jak bede miał poprawke to raczej nie przez tibie ;s
Disseny__
01-06-2009, 16:51
Spokojnie zdam, Tibia nie ma wpływu na moje stopnie.
Zalgadis
01-06-2009, 16:54
Ja mam zagrożenie z Historii, ale dam radę.
Lafa_elo
01-06-2009, 18:05
Moj kolega ma 18 lat gra ciagle i ma tylko 1 banie ale nie z anglika tylko z polskiego lipka nie
Moj kolega ma 18 lat gra ciagle i ma tylko 1 banie ale nie z anglika tylko z polskiego lipka nie
no... nie.
A kolega mojego kolegi innego kolegi jego dziadka i pradziadka kolegi nadal siedzi w podstawówce.
Arka_Sath_Wielki
01-06-2009, 19:08
A u mnie wszyscy chłopacy którzy grają w tibie mają świadectwa z paskiem. W gimnazjum wcale nie trzeba się kuć i nie wiadomo ile spędzać przed książkami. Wystarczy logiczne myślenie i umiejętność kojarzenia faktów.
2 klasa Technikum- zdaje praktycznie z minimalnym uczeniem (średnia ok. 3,5 będzie)! Gdybym się uczył regularnie to pewnie byłoby lepiej ale po co tracić czas na uczenie się na 5 jak można coś przeczytać i dostać 2 :) Generalnie jestem leniem jeśli chodzi o naukę.
Co do tematu to Tibia nie pogorszyła nigdy moich ocen!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.