Pokaż pełną wersje : Tibia a starzy.
No więc jak można się domyślić temat dotyczy stounku rodziców do Tibii.
Na przykład mój tata nie cierpi tibii, mówi, że jest uzależniejąca i w ogóle go denerwuje.
A wasi rodzice?
A moi marudzą, że za dużo w nią gram i że to gra dla dzieci X(
Tibia jak wiadomo to pozeracz czasu. Dziennie gram okolo 4-5h i za kazdym razem jak mnie widza to siedze przy komputerze i gram w Tibie. Podaja hasla typu: "znowu trenujesz w tej glupiej tibii" :D. Dlatego moi rodzicie wprost nie cierpia jej i sa bardzo negatywanie nastewieni do tej gry jako ,ze poswiecam jej wiecej czasu niz nauce ;/.
Moi rodzice na początku byli negatywnie nastawieni ale potem stali się neutralni wobec tibi.
Ja też nie mam zaciekawie. Mój tatusiek jest uczulony na komputer. A jak widzi tibie to "i znów zabijasz" :D Głównie mu chodzi o to bym nie grał a się uczył ale ja i tak po 5h siedzie przy kompie (to jest minimum :] )
Hegemmon
13-03-2004, 19:21
ekh... moi rodzice nie lubią tibii.. chętnie by wybili mi ją z głowy ale tego zrobić się na szczęście nie da ^^
VIVIA LA TIBIA!
moi muwiom ze to mi robi sieczke w muzgu takie notoryczne nawalanie :D
Tychanowicz
13-03-2004, 19:33
Witam,
Ojciec mojego kumpla gra.Kiedy kumpel idzie do szkoły to ten trenuje nim.Tylko że złapał 6 deadów w ciągu tygodnia,i teraz juz mu nie daje grać-zmienił hasło:P
Lord optyk
13-03-2004, 19:50
Moi rodzice są neutralnie nastawieni do tibi tylko czasami tatusiek wyskoczy i zacznie sie drzeć co ja ci muwiłem szkącz grać i ucz sie co ty sobie myślisz tiba nie da ci wykształcenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:D
Bleh bleh bleh... Moja mama sie mnie czepia ze naprzyklad nie ide jesc sniadania i moja sutyacja jest tragiczna bo jestem uzalezniony... A przeciez wtedy np. huntuje albo goni mie pk... Najgorzej jak z kims sie na serio bije a cos mi rodzice kaza przyniesc albo cos... Wtedy to dopiero jest awantura...
Mistrz Czarnego Miecza
13-03-2004, 20:05
Moi są neutralni... bo i tak gram w tyle gierek że aż trudno sie połapać...narazie bronie kompa przed Ojcem bo jak on wejdź i jakąś gierke włączy to musi ją przejść (albo jak było w jakimś Multi playerze) Być THE BEST... więc dzielnie bronie Tibi :P .
rowerek33
13-03-2004, 20:29
plx !! sonda jest !!
Wiedziałem że tak bedzie tzn. sonda jest a i tak kazdy wali posta. Może nie zaszkodzi wprowadzić jakiegoś nowego punktu w regulaminie forum (http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=4219&boardid=4&styleid=1) Myślę ze moderatorzy w 100 % wiedzą jakiego punktu nie zaszkodzi dodać odnośnie sond.
Żeby nikt sie nie czepiał pare godzin temu zagłosowałem na "Nie lubią jej".
Gonzo von Krenzel
13-03-2004, 22:12
hehe, ja gram w ukryciu - jak jakiś rodzic wchodzi odrazu minimalizuje tibię :D .
A tak pozatym mama wie, że trochę gram. Podchodzi do tego dość obojętnie (naszczęście). Ojciez to już wogle... on wogle nie nawidzi komputera i by go przez okno wyżucił :D
Ithelios
13-03-2004, 23:38
Eeee,moi rodzice o istnieniu Tibii nawet nie wiedzą :D Powaga,oni naprawdę nie przywiązują wagi do tego CO robię przy kompie oczywiście jeśli nie zaniedbuje innych obowiązków :)
Moi starsi nie za bardzo interesuja sie tym co robie na kompie wiec dla nich Tibia jest tylko jaka glupia gra :P
No ja mam jazdy przez Tibie..ale jakoś sobie z nimi radze...ale jak mam rodzicom wytłumaczyćże jestem afk i się ucze :P jak oni tego nie mogą zrozumieć..a zawsze wejdą jak akurat robie runa, lub odpisuje coś kumplowi :P i znowu jaaazzzdaa :P ... no ale swoje lata mam i to już jest mój wybór co ja robie :P
Moj starszy sie wqrzal, kiedy widzial, ze gram w Tibie. Mowil ze gram ciagle w ta sama gre(niewiem co w tym zlego ale to szczegol). Ale jak mu pokazalem moja rozmowe z amerykaninem(mysli ze kompletnie nie znam angola) to przestal to jush gadac :P
... hmmm ... chyba konkretnego zdania na temat TIBII nie mają i jestem ciekaw czy oni wiedzą w co ja gram... raz chciałem ich namówić, żeby zaczęli grać... no i nie udało się :) ale jeżeli chodzi o moją mamusie :) to ona myszki nie umie ruszyć po pulpicie a jak odpalam tibie to nawet nie wie co się dzieje więc... hehe...
Ja jak siedze przy tibi i goni mnie np. jakiś PK i mam czerwone życie to najczęściej mowie tak " ... no nie zaraz znowu zgine" no a w tedy do pokoju wpada starsza i tak " ... przecież nie zginoleś!!" albo "... wylacz to cholerstwo".
Loozaczek
15-03-2004, 16:49
Moich starszych nie interesuje raczej w co gram, tylko ile gram...
caly czas tylko mowia zebym juz kompa wylaczal bo za dlugo gram, i zebym sie uczyl....
Kiedyś zgadałem się z jakimś brazylijczykiem(akurat z nim trenowałem) i chciałęm żeby mi przetłumaczył pare słówek, a że mama wparowała do pokoju zaczęło sie naprawde BIG TŁUMACZENIE. Teraz za każdym razem jak mnei widzi przy kompie sie pyta czy nie ma koło mnei jakiegoś brazylijczyka:P
Mister Knight
16-03-2004, 17:19
Moi starzy...hm moja matka za nią nie przepada ale moj ojciec kiedys probowal grac ale nie mial czasu i tak zaznaczylem ze nie lubia jej
Bofedojo
16-03-2004, 17:28
Moi rodzice mowia ze za duzo gram, a za malo sie ucze :/ . Moj Tata ciagle na mnie krzyczy jak widzie ze gram w komputer :/ . Mama juz troche mniej, bo zawsze mowie ze mozna sie angielskiego nauczyc itd. ale Taty sie nie da przekonac i dla tego lekcje zawsze odrabiam jak Tata wroci z pracy :/ .
Andy ognisty
16-03-2004, 19:44
moi nie marudza zbytnio gdy gram nie wiecej niz 4 h tate prawie mi sie udalo namowic do granie ale kolega pozyczyl mu inna gre i ciagle w nia tlucze
Oryginalnie dodany przez rowerek33
plx !! sonda jest !!
Wiedziałem że tak bedzie tzn. sonda jest a i tak kazdy wali posta. Może nie zaszkodzi wprowadzić jakiegoś nowego punktu w regulaminie forum (http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=4219&boardid=4&styleid=1) Myślę ze moderatorzy w 100 % wiedzą jakiego punktu nie zaszkodzi dodać odnośnie sond.
Żeby nikt sie nie czepiał pare godzin temu zagłosowałem na "Nie lubią jej".
Ej no chwileczkę.
To jest forum.
Forum jest po to, żeby się wypowiadać.
Jak ci coś nie pasi, to załóż sobie sondę gdzie będzie 1000000000 opcji i każdy będzie mógłby wybrać coś dla siebie.
A ja wolę czytać, jak jest u każdego z osobna.
Wtajemniczony
25-03-2004, 12:39
hehe wy macie problemy z rodzicami a ja mam problem z tesciowo caly czas zrzedzi mojej zonie ze komputer pobiera bardzo duzo produ. Moja zona na poczotku marudzila ze jo zaniedbuje ale od jakiegos czasu przestala(Pewnie dlatego ze w nocy nadrabiam straty). :D
next great sorcerer
27-03-2004, 05:32
Ja mam dopiero 12 lat to szkoda gadac. Im nie chodzi o tibie, tylko o to że siedzę przed kompem poniedziałek-piatek kolo 5-6h a weekend 10+. Z nauka i tak nie mam problemow :P :P (narazie... :D )
Uuuu
Widze, że wszyscy narzekają...
To też się przyłącze.
Moi starzy są neutralni do tibii bo poprostu uważają, że wszystkie gry są tak samo głupie i tak samo "zrzerają mózg".
Ale gdy gram w tibie to całkiem co innego - mówię, że przy tibii można bardzo dobrze nauczyć się angielskiego.
I to jest dla was rada - jak rodzice was sprzed tibii wyganiają to mówcie "Uczę się angielskiego". A jak mówią żebyś nie kitował to pokazujesz swoją rozmowę z jakimś gościem albo poprostu pokazujesz jak gadają inni. Tibia the best
------------------------------
Miałem piękne postacie na Etherni ale gram od nowa na Ruberze. Dzisiaj zaczęłem :P .
3 level > rook, ale będę siedział w Ab> będę druidem (rodakom taniej UH'y :) > Cucumbers adorator
she_devil
28-03-2004, 00:28
re:next great sorcerer
Ty narzekasz? Ja mam 11!
I moja mama (taty ni ma) ciagle narzeka ze iagle siedze w tej tibie (nigdy nie powiedziala Tibia).
Ale jak odrobie lekcje i wyprasuje wszystko za nia to jest szczesliwa idzie do swego pokoju iada na fotelu a mnie goni do kompa.
Dziwni sa dorosli nie?
heh, przekopiowac 90% waszych postow i by bylo :P
Ja mialem szlaban na tibie :D
Ostatnio tata zaczyna sie interesowac, nawet jak afkowalem to mnie pilnowal (powiedzialem ze jak mi zacznie ubywac zycia to zeby mnie zawolal :P), nawet sie nie drze odkad dostaje 6 z angola :P albo mama podniecona jak widzi gdy gadam z obcokrajem :P
Ale jeden problem....... Qfa dra sie ze zamiast sie uczyc do sprawdzianow/testow/matur/testów kompetencji/ itp itd to gram w tibie... I mowia ze nie moge afkowac i sie uczyc bo "KOMPUTER NADAL PROMIENUJE!!!" lol ^^ to mnie po prostu zabilo na amen :D:D:D
Karol ll
30-03-2004, 15:41
Ja też shlabanik( :P ) dostałem. Na szczęście Harry Potter pozwolił mi wytrzymać ten tydzień...
Jeśli i wam się spodobał click here:
http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=7473&boardid=12&styleid=1&sid=5dddbd7949f7339ae63c4a35cfacf45c
Nightcrawler
31-03-2004, 11:26
Moi starsi nie maja wonty ze gram za dlugo... ale inni i tak graja wiele dluzej :] Btw. nie wazne ile grasz ... wazne jak grasz
hehe chyba wiekszosc starszych ma podobny stosunek do kompotera i to co sie na nim robi.o Tibi nawet nei wiedzA :D ale zrzedzili mi zawsze jak dlugimi h przesiadywalem przy ukochanych rpg
Bigvirus
05-04-2004, 16:45
Moji starsi dali mi kompletny zakaz na tibie i inne fajne gry ale ja nigdy sie uich nie slucham:) 8)
Ja też mam szlaban. Moi rodzice nienawidzą wszelkich gier komputerowych a Tibii w szczególności. A ja w nią grałem zwykle max. 2 h!! Forum też mi nie wolno odwiedzać, ale jak widać rodziców aktualnie nie ma :D
A moi gadają, że znowu chodze tymi ludkami :)) A do moich ocen się nie przyczepią, bo średnia 5,0 a i tak cały czas gram....
Oryginalnie dodany przez Jedi
A moi marudzą, że za dużo w nią gram i że to gra dla dzieci X(
Mam ten sam problem (tyle że ja mam wogóle tylko 2 H grania dziennie)
Wujek eustachy
07-04-2004, 16:39
Oboje moich rodziców uwarza, że tibia uniezależnia albo, że to jakaś sekta. Podobne zdanie mają mamy moich kolegów z klasy, a ostatnio to jedna poruszyła ten temat na wywiadówce, jeden z jego tibiajskich kolegów zalogował się o 5 rano. Kiedy tego słucham to to chce mi się tylko powiedzieć LOL!
moich starszych nie interesuje co ja robie... mam sfoy pokoik... kompiuterek,fajeczki,pepsi/kawe/herbate,food i siedze cicho
Moi starsi narzekaja tylko ze dlugo siedzę przy komputerze ale bardzo chciałbym aby moi strasi grali w Tibie :P
moi co chwile mają jakieś problemy do tej gry o to przykład"ile już grasz 5 /6 godzin dziennie wogule sie nie uczyc"to sie mnoży i troi więc nie będę wyspiywał wszystkich przykładów a jak powiedziałem o premium acount to zaczeli ścmiemy puszczać że nie wolno w neice nic ujawniać zastrzelił bym ich chętnie
Real Finuko
15-04-2004, 16:29
Moja stara troche sie denerwuje szczegulnie jak rano gram np. przed szkola:P
wtedy jest:"...Ty wariacie wyłacz to!!"
Najgorzej jak jestem na huncie:
"...Ile ty w to możesz grać?????Wyłącz to!!"
Najgorzej jest ze starym:P
Chyba jak gram w Tibie to mysli chyba o wyrzuceniu kompa przez okno:P
Warrior of ksamat
17-04-2004, 23:42
U mnie jest tak "znowusz bedziesz grac w ta bez sesu gre??" wiec chyba sie domyslacie.
Jak by umnie starszy by gral w tibie to by byl moim uh-maikerem :D :D :D
Raluvuxa
18-04-2004, 21:39
Moja mama mówi że za dużo w to gram i że ta gra uzależnia.Ale ja i tak zawsze będe lubił tibie.Chyba że będzie jak w tym prima aprilisowym żarcie że bedzie trzeba mieć PACC'a żeby w to grać :D
Faolitiarna
21-04-2004, 18:07
nie cierpią tego i mówią że to jakiś chory nałóg ;-)
Bobercjusz
21-04-2004, 18:23
Widzę, że nie tylko ja mam takie problemy. Myślałem, że tylko ja mam tak, że od narzekania starszych mnie już głowa boli. Niestety muszę z nimi wytrzymać jeszczę troszkę (do 18-stki) a potem prawdopodobnie na hunt na panny :D. Ale oni chyba chcą to dla naszego dobra, choć czasem są mocno przewrażliwieni na tym pkt.
Gonzo von Krenzel
21-04-2004, 18:49
Niestety muszę z nimi wytrzymać jeszczę troszkę (do 18-stki) a potem prawdopodobnie na hunt na panny
Hehe - myślisz, że jak skończysz 18 lat to starzy przestaną marudzić? To się mylisz! :P Mój brat ma 21 lat i wiem, że wcale mu tak łatwo nie jest. To będą zawsze twoi rodzice... Konkludując zawsze mogą powiedzieć "masz już 18 lat to się wynoś z domu jak nie chcesz nas słuchać" :P .
U mnie tylko starszy coś tam od czasu do czasu burknie że nie ucze się i takie tam rzeczy ale ja mam neta dopiero niecałe 2 może 3 tygodnie. Nie wiem czy zakałdac temat typu "Ile siedzicie przed kompem" ale sądze, ze to było a nawet jeśli nie to byłoby to chyba zaśmiecianie forum (wygrałem ten milion za dobrą odpowiedź???) :))
Katajo Kiepski
26-04-2004, 09:33
moi rodzice wiedza ze gram w jakos gierke przez internet ale nic nie muwia muwia tylko zebym nie siedzial tak dlugo w internecie (tibia) i smiejom sie zemnie ze wstaje o 4 rano zeby sobie pograc :D
next great sorcerer
26-04-2004, 21:22
już się wypowiadałem więc nie obrażajcie się modkowie za off topic
Katajo! od kiedy ty się na forum tibia pl udzielasz?(jestem kolegą Matiego, Królik)
jak już mówiłem moi starzy nie mają problemów w co gram tylko ile gram :p
hm... tibia jak tibia, słysze tylko texty a'la "Boze, znowu w to grasz... o! o!!! a co Ty teraz robisz?? e nie, pioszesz tylko " :P
gorzej jest z muzyką - 6 lat słucham mocniejszej muzy a oni nadal nie mogą sie przywyczaić!! "przycisz to!!!! zamknij drzwi do pokoju!!! ucz się!!!! ta muzykka Ci mózg wyżera (co?? jaki mózg :P dop. ja :)))!!!!"
pozdrapujcie :)
I HATE HH!!!!
L..i..S..e..K
26-04-2004, 22:33
U mnie to jest tak , tata przeciw , mama nie zgłasza sprzeciwu ;). Taty nie ma , gram w tibie , tata jest , uczę się....i tak w kółko.
Rikimaru
26-04-2004, 23:03
U mnie stary to nie ma pojecia co to OS a co dopiero tibia... Ze stara nie jest zle, np jak poje sie kapac to mowie jej zeby rybki mi lowila i sie exurowala to jej dam na gg siedziec hehhe. U mnie starzy to juz wiekszego prawa glosu nie maja, jako ze i komp i net jest moj ;)
Moj stary jak widzi tibie to drze pape, raz mi ja nawet usunal bo zmyślił sobie że przez nia są wirusy których przecież i tak w kompie nie ma ... :D
Kpt. Meszkoni
15-05-2004, 16:21
Mojemu Tacie Tibia przypadła nawet do gustu. Ciągle mu "trułem", aż w końcu polubił. Niestety wiadomo, że jak długo siedzę przy komputerze to wygania. ;P
Pozdrawiam.
Ja mam tak jak wiekszosc.
Moi starsi maja w dupe w co gram, no moze stary nie ma tego w dupie, nie wolno mi grac w gry takie jak GTA, bo to u mnie "zwieksza agresje" :P Ale tak to w Tibie moge grac :) Czesto mi starsza przychodzi do pokoju i mowi "ucz sie !! Jezeli chcesz w zyciu cos osiagnac, to nauka jest niezbedna!"
Boshe, kto mnie okaral takimi starymi ? ;( ;( ;( ??
Triciol Pogromca
16-05-2004, 22:41
Hehe. Moi rodzice sa pozytywni co do Gry jeżeli nie siedze za dlugo. Tata Gra w Mu online jak ma czas i mmy raze postac(101lvl Dk Global,Wigle) Mama czasem sie pyta,,Czemu caly czas chodzisz po trawie??"
Ale co za dużo to nie zdrowo !!!!!
Klikowski
16-05-2004, 22:54
Moi rodzice tam raczej żadnych sprzeciwów nie maja, no czasem coś burkną ale po okolo 1 - 3 min daja spokój, a mama sie interesuje, kiedys jak jej dalem hmm robić to niemoglem jej puzniej odgonić :P, a najlepsze było:
ucze sie histry, a tu mama mówi że jakis 2 kolesi chce chyba ze mną gadać, ja lukam a tu palek i druid mnie bija :), palek odszedl po konwersacji ale druid nie, zuzylem kilka zrobionych hmmkow, 1 run ff i druid uciekal z sie za nim kuzylo :P ale jak mial 1hp to sie (r)uhnoł :(.
Czeresniak
16-05-2004, 23:08
To moj pierwszy post na tym forum :)
Wiec moze sie najpierw przedstawie :)
Jestem knightem :sword: na Titani o nicku Czeresniak :)
oczywiscie uzywam sworda :P
A teraz powiem cos na temat:
Codziennie jak wroce do szkoyl to zucam plecak
zdejmuje kurtke przebieram sie i lece na gore do pokoju az sie kurzy by tylko sie zalogowac:))
Gram caly dzien :P ( oczywiscie jak jest jaksi sprawdzian to sie poucze wlasnie se pojde sciagi robic na historie :)
Ale jak nic nie ma to gram caly dzien i dluzej :P ( ok 22 czy 1 )
w weekendy to wstaje i jak sie obudze to odpalam tibie loguje sie staje w depo witam sie z kolegami i ide na sniadanie :)
i tak zyje od dwoch tygodni ;D
A starczy na to nic i cale szczescie bo i tak czas siedzenia na kompie sie nei zmienil :p
Oczywiscie nie jestem jakims maniakiem :D
Bo z kolegami tez wychodze ale tylko w weekendy bo mam po 8 lekcji a w czwartek tylko po 6 ;( wiec wracam do domu pogram w tibie i juz nic po tych obowiazkach mi nei zostaje czasu :)
Tylko ojciec co chwila wpada ( o 22 zawsze;) ) i mowi "Czesc. Spac." obejzy sie po pokoju wejdzie na srodek obejzy sie dookola i wyjdzie :D poprsotu LOL x 9
a mama to jest taki len ze na gore nie ma woli wejsc:)
Jedzenie jem przed kompem oczywiscie i regularsnie wynosze resztki do smieci :)
Ale gdy sie czepiaja ze za duzo gram to mowie im ze: przynajmniej nie ogladam caly dzien tv .
A oni "no tak" i ida se:)
to wszystko :P
sir abaddon
16-06-2004, 11:15
moi jej wprost nie nawidza
chcieli by najlepiej zebym w nia nie gram ale ja jestem twardy i sie nie dam :]
Moj tata nie ma nic przeciwko Tibi.Gorzej z mama,ona ja nia nie przepada,woli jak sie ucze albo czytam.
Moi są obojętni, ale kiedyś moja mama weszła do mojego pokoju jak grałam i do mnie z tekstem "bo ci kiedyś zdjęcie przy tym kompie zrobie, jak grasz i porozwieszam w szkole, żeby się z ciebie śmiali że w wieku 15 lat w takie gry grasz. :D". ja tak na nią patrze i w śmiech haha:D no luz. :D Oni nie narzekają, że gram w tibie, tylko czasami jak za długo przy kompie siedze, ale to się raczej rzadko zdarza:D ogólnie są na luzie :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.