Pokaż pełn± wersje : Black knight :D
ktos_ze świata NOVA
19-09-2003, 16:48
Witam wszystkich
Jest to moj pierwszy temat jak i zarowno post
Mam pare pytan zwiaznych z tym stworkiem i wszystkim co z nim zwiazene
Gram na swiecie Nova(ale to nie ma znaczenia)
Jestem knightem
moj lelvel to 25, eqipunek cown armor, cron legsy, warior helmet, crown shield, zwykle buciki,szalik,fire sword lub giant sword(zalezy od okolicznosci)
skille 68/63 w swordzie
Pytanie 1:
Czy jest to wystarczajacy lvl by zablokowac bk?
CZy skile sa dobre na by zablokowac bk?
Pytsnie 2:
Nie wiem z kim isc: z knightem 80/81, z palladynem 78distance, czy z sorcererem ktory zsumonuje 2 Demon skeletony - chodzi tutaj, ze musze wybrac tylko 1 loot dzielimy na pol :D- pytanie do was z ktorym najszybciej bedzie padal bk?
prosilbym takze o podzielenie sie swoimi spostrzezeniami i taktykami zwiazanymi z Bk, mile widziane screeny z walk:D
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi, uwagi i komentarze
pozdrawiam all
@down
no wlasnie co lepsze zerki czy Ds?
dziekuje za odpowiedzi, ale moze ktos sie podzieli jeszcze swoimi przezyciami z bk moze sznowni admini i moderatorzy ?
Bloody_Izual
19-09-2003, 16:54
Nie lepiej żeby mag summonował zerki?Pozatym nie wiem może idz z sorcem i weż bp uh:)
Co do blokowania to nie wiem pewnie kto¶ lepiej odpowie.
Wydaje mi się, że najszybciej pójdzie ci z paldkiem... albo z Sorciem, ale nie wiem czy lepiej nie było by gdyby przyzwał on Mino Archery :)
No wiec tak.Ja bylem na Bk z 30 razy.I powiem ci jak najlepiej bedzie.
1.Do blokowania Bk masz wszystko dobre prucz lvl.Moim zdaniem mozesz sbrubowac choc pewnie bedzie schodzilo duzo uh.
2.Na Bk wes dla siebie maga.Pierwzego bk zdejmijcie z sd.A dalej zasumunujcie 2 Dsy i powodzenia :)
Oryginalnie dodany przez Jax
Wydaje mi się, że najszybciej pójdzie ci z paldkiem... albo z Sorciem, ale nie wiem czy lepiej nie było by gdyby przyzwał on Mino Archery :)
lol zanim mino archy zabija bk to mu zejdzie z 10 uh.
[QUOTE]Oryginalnie dodany przez Bloody_Izual
Nie lepiej żeby mag summonował zerki?Pozatym nie wiem może idz z sorcem i weż bp uh:)
Zergi na bk jezeli idzesz we 2 osoby sa gorsze.Chyba ze z blokerem idzie 2 sorc wtedy lepiej jest zrobic 4 zergi.A co do drugiej czesci na dluuuugi bk hunt zeby byl jakis loot itp bierze sie z 15 bp(ja tyle biore na jakies 7-9h)
[QUOTE]Oryginalnie dodany przez ktos_ze ¶wiata NOVA
eqipunek cown armor, cron legsy, warior helmet, crown shield, zwykle buciki,szalik,fire sword lub giant sword(zalezy od okolicznosci)
Ehh ta Nova :)))
ktos_ze świata NOVA
19-09-2003, 17:51
nom....Nova the best serv :P
Ceny nie za wysokie, umiarkowane, a raczej niskie w porownaniu z innymi swiatami
na moj eqipunek wydalem:
c armor - nie cale 25k - Lord Yong dzieki :D
crown legsy- z 12k (teraz kosztuja 10k)
crown shield - 14 k (teraz z 10k)
warior helmet- ja 5,5k, ale kupi sie za 4k
fire sword - 7k teraz 5k
giant sword 25k - jak zaczalem grac w tibie kosztowal 50k :P
Oryginalnie dodany przez ktos_ze ¶wiata NOVA
nom....Nova the best serv :P
Ceny nie za wysokie, umiarkowane, a raczej niskie w porownaniu z innymi swiatami
na moj eqipunek wydalem:
c armor - nie cale 25k - Lor Yong dzieki :D
crown legsy- z 12k (teraz kosztuja 10k)
crown shield - 14 k (teraz z 10k)
warior helmet- ja 5,5k, ale kupi sie za 4k
fire sword - 7k teraz 5k
giant sword 25k - jak zaczalem grac w tibie kosztowal 50k :P
Jak tanio na Isarze crown armor kosztuje 50k, a fs 17-18k. Jak by tyle rzeczy na Isarze kosztowały to bym miał 2 razy lepszy sprzęt 8o . Czemu nie gram na Novie
Kabraxis
19-09-2003, 18:40
Na bk Hunt jak bedziem mieli po 25 lvl jest nas 5-ciu
2 x palant
1 x druid
1 x sorc
1 x knight(blokers)
wchodne mamy 7,5 k( na runy i inne badziewka :D )
Mało ale bk hunt rulez :D
Fingerout
19-09-2003, 18:45
na bk praktycznie potrzebny tylko bloker i sorc (ktory summonuje zerki) ale co do skilli to musisz chyba jeszcze sie wstrzymac...
skile do blokowania masz nawet, nawet zrob sobiue lepszy level zeby miec wiecej zycia i mniejn uhow zchodzilo... ja bym ci radzil zebys wzial sorca ktory ma miec przy sobie kilka bp uh i sd, hmm tez sie przydadza.
jak idsziesz z 1 sorcem to lepiej niech sumuje bo 2 ds jak poszca combosa to biedny bk, chyba ze bys szedl z 2 sorcami to wtedy 4 zerki :P ..
P.S. Ja tez gram na Nove.. jaki masz nick?? :rolleyes:
Jesli to mozliwe to ja chciałbym i¶ć na BK. Gram na ¶wiecie Nova, mam palka skille 71/53 (cały czas rosn±) i 26 level.
ktos_ze świata NOVA
19-09-2003, 22:26
@Lapajko i Maxepe
Witam, powiniscie mnie znac :P
oki...powiem wam:
Bloker knight :P witam jeszcze raz
OOO jak fajnie wiedzieć kto ty jeste¶ , miło mi Bloker knight. TO co może jaka¶ wyprawa :D :D
ktos_ze świata NOVA
19-09-2003, 22:46
maybe
zobaczymy, pogadamy jak tibie zrobia (mam nadzieje ze szybko)
postaram sie zrobic ze 2-3 lvle jeszcze troche szilding podtrenuje i mozemy isc na caly dzien na Bk ;-)
A ja distance 75 zrobie i hunt cały dzień :D :D :D
Bloody_Izual
19-09-2003, 23:23
Moge wiedzieć dlaczego 2 Zerki s± słabe na bk przecież s± szybkie i zadaj± spory dmg.
ktos_ze świata NOVA
20-09-2003, 08:55
@up
szczerze tez mnie to zastanawia co jest lepsze ?(
ja jak bylem na bk oczywiscie dawno temu w wakacje mialem wtedy 10 lvl :P- poszedlem zeby popatrzec to
druid przywolal 2Ds, ktore zgarnialy ponad 400+ expa na lebka za bk :D osobiscie nie widzialem hunta z zerkami wiec nie wiem jak one bija ;)
Van nister roy
20-09-2003, 09:15
Słuchaj nie możesz blokować BK bo na jednego BK zejdzie Ci z 10 UH zrób 30 lvl i skile jak pójdziesz weĽ Sorca on summonuje 2 DS i jedziecie z BK jak z Gównem Zerki się nie opłacaj± byłem wiele razy na BK to wiem ale mogę się mylić :P :P :P
ktos_ze świata NOVA
20-09-2003, 09:18
wiem, ze lvl jeszcze slaby, ale juz mi sie troche nudzi ta cala tibia :P
tak wogole to siema van ;] - jak mozesz to podaj mi numer gg do karoliny i do kamili
Diamentowe Ostrze
20-09-2003, 10:01
Wiec:
na bk przydalby Ci sie 30lvl ale na 25lvl tez mozesz ale... skile doradzam zrobic do 70\65 minimum. Oczywiscie nie mozesz uzywac gs na bk bo Cie zmiecie z ziemi. Z knightem mozesz isc... a raczej z 3 takimi knightami to potwor za twardy dla rycka. 1 palek to za malo, wiec zostaje Ci mag+2 zerki+exori mort, i pojdzie Ci 2-3uh na 1bk ale oczywiscie mag musi byc wprawnym graczem zeby walic exori mort i uhowac, samemu nie radze.
Wiedzmin
20-09-2003, 12:19
chcialbym isc na BK tylko nie mam pomocnego sorca i druida ani palka :(
ktos_ze świata NOVA
20-09-2003, 13:27
Widzmin proponuje na przyszlosc edytowac posty i zycze powodzenia w szukaniu ekipy
@Diamentowe Ostrze
dzieki za rade i chyba zrobie tak jak mowisz 30lvl minimum(moize przez ten czas uzbieram na aol :P)
dojade do skilli 70/65(minimum) - to wszystko mysle ze zrobie w tydzien(malo ostatnio gram w tibie dlatego tak dlugo)
dziekuje wszystkim za rady i pozdrawiam =]
Oryginalnie dodany przez Bloody_Izual
Moge wiedzieć dlaczego 2 Zerki s± słabe na bk przecież s± szybkie i zadaj± spory dmg.
Niewiem czemu ale zergi poprostu sa gorze dsy lepsze zadaja wiecej obrazen
Oryginalnie dodany przez ktos_ze ¶wiata NOVA
Widzmin proponuje na przyszlosc edytowac posty i zycze powodzenia w szukaniu ekipy
@Diamentowe Ostrze
dzieki za rade i chyba zrobie tak jak mowisz 30lvl minimum(moize przez ten czas uzbieram na aol :P)
dojade do skilli 70/65(minimum) - to wszystko mysle ze zrobie w tydzien(malo ostatnio gram w tibie dlatego tak dlugo)
dziekuje wszystkim za rady i pozdrawiam =]
Na bk mozesz isc spokojnie na 30 lvl ze skillami 60/60 wystarcza tylko zebys mial dobra ekipe.
Chcialbym sie dowiedzieć gdzie jest bk tyle o nim mówicie a ja niewiem gdzie on sie znajduje i chcialbym w przyszlo¶ci na niego poj¶ć
Pani Czarodziejka
21-09-2003, 11:32
Balck knight "mieszka" kolo venore w domku na bagnach : )
a dokładnie masz ktos jaka¶ mapkę gdzie jest ten domek.Sory za takie pytania ale zabardzo nieznam mapy tibi
http://n3m3s1s.w.interia.pl/mapa.jpg
W czerwonym kuleczku....zreszta byl juz taki post kiedys.wystarczylo poszperac.
Słyszałem ze do bk jest jakis potrzebny klucz za ile go mozna kupic na lunarze?
Lady Karolinka
21-09-2003, 19:52
a ja bylam tylko raz na bk i duzo mu nie zrobilam :) kad blokowal a ja ledwo trafialam ten badzief ... Heheh fajna ta Nova .. u nas sa wysokie cany na Danubii
C arm 40k
C legs 15k
WH 8-11k
FS 10-13k
GS 60-70k!
A jakie cenu uhow u was sa?
Oryginalnie dodany przez Pacuch
1.Do blokowania Bk masz wszystko dobre prucz lvl.Moim zdaniem mozesz sbrubowac choc pewnie bedzie schodzilo duzo uh.
2.Na Bk wes dla siebie maga.Pierwzego bk zdejmijcie z sd.A dalej zasumunujcie 2 Dsy i powodzenia :)
Pacuch moze i byles ale nie wygl±dasz
Primo: Level nei zalezy od ilosci zuzycia uh przynajmniej nie roznica 4 leveli
Secundo: Od kiedy to na bk sie zerki summonuje ??
ktos_ze świata NOVA
21-09-2003, 21:13
@lady karolinka
bp uh = 2k
bp sd = 4k
Lady Karolinka
21-09-2003, 21:51
a to tak jak unas .. jush myslalam ze swiat jest bardzo nie fair :) ale i tak bardzooo mnie zacheciles do swiata Novy .. jak bede iala pacca to sie tam wbijam , duze tam sa tlumy ?
Lady Karolinka
21-09-2003, 21:53
@ simek ...
Otorz teraz zerki sa bardzo popularne na bk .. serio jush dsy wypadly z mody :) zerki sa silne i zadaja stosunkowo tyle samo co dsy a kosztuja mnie many ( gadam głupoty ? ) W kazdym razie widzialam ostatnio bk hunt z 2 zerkami
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.