Pokaż pełną wersje : parcel POMOC
muchacho
13-03-2004, 21:27
Proszę was o pomoc.Jak się wysyła parcele.Jestem początkujacy i jeszcze do tego nie doszłem.Odpiszcie jak najszybciej.
Idziesz sobie do NPC gdzieś blisko depo (w Thais,Carlin i Kaz znajdują się oni akurat w depo,nie wiem jak w Venore, a w Ab koleś jest na południe od depo) i mówisz do niego:
hi
parcel
yes
bye
Musisz mieć 10gp bo tyle kosztuje parcel.Potem wypełniasz tą tabliczkę co z nim dostałeś czyli na przykład:
Pfk
Kazordoon
I wrzucasz tą tabliczkę do parcela.Potem wrzucasz jeszcze do niego te rzeczy które chcesz wysłać i kładziesz parcela na skrzynkę pocztową.Jeśli wszystko dobrze napisałeś na tabliczce to paczka zniknie.Jak źle to zostanie na skrzynce.Wtedy bierz ją szybko z powrotem i sprawdź tabliczkę.Popraw błędy i jeszcze raz połóż na skrzynce.Jak zniknie to dobrze.Pojawi się w skrzynce depot u adresata zaraz po wysłaniu.
Co do tego wyżej ci Npc co sprzedają paczki są na pocztach (w venore akurat siedzi on w depo)
i co do tego Pfk itp, jakbyś niezrozumiał to:
najpierw piszez imie do cczyjego depo paczka ma dojsc i pozniej do jakiego miasta wiec jezeli chcesz zeby paczke dostal koleś o imieniu "kupa" i żeby pojawiła się w ab to musisz napisać :
kupa
ab'dendriel
Dr. Omader
13-03-2004, 23:30
Hi
TUTORIALS (http://tibia.pl/tutorials.php)
YES
Niedaleko każdego depo powinna znajdować się poczta. Możesz tam kupić list (5gp) i paczkę (10gp), paczką możesz wysłać ekwipunek do innego miasta, lub innego gracza, aby to zrobić należy wypełnić małą etykietę: w pierwszej linii napisz do kogo (nick odbiorcy), a w drugiej miasto odbiorcy.
Bye.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.