PDA

Pokaż pełną wersje : General Levy of Sarmats - Antica

tomakin
13-03-2004, 23:39
tak, to wasz stary Parr - ten poprzedni wlasciciel tego chara :P

otoz, zawiadamiam wszem i wobec, iz rekrutacja do General Levy of Sarmats jest otwarta ponownie!!!

prosze parra nie msgowac w grze - gra nim ktos inny

prosze nie szukac gracza tomakin, taki nie istnieje

po prostu prosze kliknac na

link do rekrutacji (http://www.vegetarian.pl/sarmats/index.php?showforum=6)

No coz, zanim sie brać rzuci do pisania zgloszen, to moze pare slow o klanie

jest to najstarszy klan polski w calej Tibii, ma juz zdaje sie trzy latka.... sojusze z jednymi z najsilniejszych gildii na Antice. Dojrzali ludzie stanowia jego czlonkow, tez nie da sie ukryc. Nie no po prostu sarmaci rulez

teraz, moze co trzeba zeby w ogole myslec o napisaniu podania

oficjalnych wymagan nie ma, czy raczej sa w trakcie tworzenia - pewnie nigdy nie beda one dokonczone... i dobrze, niektore rzeczy powinny byc niedopowiedziane

otoz, jakie sa warunki formalne

jezyk angielski - na tyle zeby sie umiec dogadac

jezyk polski - na tyle zeby nie robic razacych bledow jezykowych, nie "muwic"

lvl - 50. Jak komus zalezy to zrobi, prawda?

i najwazniejsze, z formalnych wymogow - umiejetnosc gry. Znajomosc nie tylko z teorii ale i z praktyki wszelkich niuansow zachowania, niepisanych zasad jakie przestrzegane sa na antice. Kandydat powinien sam sobie umiec poradzic, w kazdej sytuacji dzialac bez koniecznosci kontaktu ze "starszym" kolega. W zadnym, ale to w zadnym wypadku nie moze narazic na szwank honoru klanu zachowaniem "newbiesowym". General Levy of Sarmats sa klanem elitarnym, takim pozostana.

Od razu przestrzegam - rekrutacja jest teraz ZNACZNIE ulatwiona bo nikomu jakos sie nie chce doglebnie sprawdzac przeszlosci i terazniejszosci kandydatow, kiedys na zaszczyt bycia czlonkiem czekalo sie nawet i pol roku. W zwiazku z tym chyba na kandydata jednak trzeba zlozyc ciezar odpowiedzialnosci za samego siebie. Co oznacza, iz ludzie nie potrafiacy przestrzegac tych wszystkich niepisanych zasad, dzieki ktorym antica jest tak milym i przyjemnym miejscem, beda z klanu w trybie natychmiastowym usuwani.

Co wiecej, jesli kandydat popelni jakies fatalne wykroczenie (z wlasnej ewidentnej winy) musi liczyc sie z mozliwoscia iz bedzie przez klan po prostu scigany za pohanbienie imienia Sarmatow

wymog nieformalny - kandydat musi byc milym facetem (czy babka). Klanowicze to ludzie czesto juz po studiach, inni w czasie... ogolnie sporo jest osob doroslych. Oczekujemy takich tez kandytatow. Formalnego wymogu odnosnie wieku nie ma, niemniej trzeba umiec sie dojrzale zachowac.

Cos tak oczywistego ze nawet tego nie trzeba pisac, czyli nigdy nic kandydat nie ukradl, nigdy nikogo nie zabil bez naprawde waznego powodu, nigdy nikogo nie zwyzywal... Sila i Honor.

Oczywiscie ludzi ktorzy z jakichs wzgledow nie moga zostac klanowiczami (brak doswiadczenia, niski lvl czy inne powody) nie odrzucamy - chetnie zabierzemy was na jakies polowanie, nauczymy jak grac aby nie musiec sie tego wstydzic, jak zrobic ten 30 lvl w 2 tygodnie . Niestety czlonkowstwa w klanie zaproponowac nie mozemy, jako iz klan odpowiedzialny jest za czlonka, co oczywiste i o czym kazdy pamieta (np. po hacku klan splaci szkody spowodowane przez postac, wyciagnie za uszy z kazdej kabaly) - ale tez, co duzo wazniejsze, klanowicz odpowiedzialny jest za klan. Nowi gracze z oczywistych przyczyn klanu reprezentowac godnie nie moga, jak dobrych checi by nie mieli.

moze teraz jak powinno wygladac podanie

moga, acz nie musza znalezc sie tam takie rzeczy jak skille, lvl. Nie jest to wymagane, jako ze nie jest najwazniejsze.

Powinna koniecznie znalezc sie historia postaci, nie historia RPG, ale - w jakich gildiach postac byla, jesli byla, jakie byly powody opuszczenia tychze, jakich to przyjaciol ma postac, ktorzy mogli by o niej zaswiadczyc. Przy czym naprawde wskazane jest aby byli to przyjaciele spoza polskiego srodowiska. Kandydat musi zaistniec niejako w swiecie Antici zanim zdecyduje sie dolaczyc do klanu.

Moze, acz nie musi, znalezc sie historia RPG. Po prostu ladnie napisana takowa bardzo duzo mowi o "klasie" kandydata, jaki on poziom soba reprezentuje. Oczywiscie sa ludzie ktorzy nie potrafia / nie lubia pisac historii RPG a jednoczesnie spelniaja wszystkie warunki bycia w klanie. Wiec, nie musi byc, jednak jest ona bardzo wskazana.

Musi znalezc sie info o tym, kim kandydat jest w zyciu realnym. Wiek, wyksztalcenie, zainteresowania. Im wiecej tutaj, tym lepiej.

Po pomyslnym rozpatrzeniu podania kandydat zostaje Trust Trial member. NIE JEST on czlonkiem klanu. Dalej jest kandydatem, az przekonamy sie do niego. Po prostu ma dostep do ukrytych czesci forum i do kanalu klanowego, zeby latwiej bylo mu sie zzyc ze starszymi czlonkami.

Czlonkiem klanu zostaje sie dopiero od stopnia "one of the gentry", takim pelnoprawnym czlonkiem.

Zapraszamy serdecznie i zyczymy powodzenia

Sanday
13-03-2004, 23:49
Parr opisal sielanke, ale to tylko tak wyglada :P Charakter klanu sie nie zmieni, a zeby tak bylo, to nieodpowiedni ludzie sie w nim znalezc nie moga.

Widzieliscie film "Nietykalni" i scene jak Al Capone (Robert De Niro) zalatwia sprawy z nielojalnym pracownikiem?

Jakies pol roku temu opisalem czego nie tolerujemy i to dalej obowiazuje. Moze wlasciciel tego forum jeszcze posta nie skasowal.

Pozdrawiam
Sanday

tomakin
14-03-2004, 02:27
mwahahaha ja ze swej strony obiecuje przetestowac na nielojalnych "triple UE" razem z paroma znajomymi sorcami +100 lvl, ciekawe ile razy licznik sie przekreci :D

przypominam ze postac "parr" jest kierowana przez kogos innego, nie msgowac go aby w tych sprawach :P

_Saijan_
14-03-2004, 07:36
Hmmmm... moze sie czepiam, ale klan juz mial kryzysy... jeden zdaje sie wlasnie przez taka "masowa" rekrutacje... nie popelnijcie bledu i nie wybierzcie takiego drugiego Saijana :) Jednak mimo wszystko nie sadze, zeby znalazlo sie na tym forum duzo chetnych... ogolnie z tego co zauwazylem, to wiekszosc obecnych tu gra na nowych servach, gdzie da sie jeszcze jakos zalogowac na free acc bez koniecznosci kilku(nasto)minutowego czekania :)
Ale to tylko moje zdanie... mnie raczej nie trzeba sluchac - za czesto mowie glupoty :)

Dan the Automator
14-03-2004, 11:44
By tradycji stalo się zadośc :] Przykleje temat~

tomakin
14-03-2004, 13:47
woooow :D :D dzieki za przyklejenie :))) gdzie wyslac ten bp UH :P

Biraldan/Betikes
17-03-2004, 21:45
@Parr
ale tego że zablokowałeś możliwość oglądania forum Sarmatów to nigdy nie wybacze...
i skąd ja teraz bede czerpał info na temat sarmatów??

tomakin
18-03-2004, 02:26
jak mozesz przeczytac w dziale "rekrutacja" po prostu zmiekczylem zasade ktora wprowadzil niktu (niezarejestrowani w ogole nie obejrza forum) i przyblokowalem dostep jedynie do spraw wewnatrzklanowych - widza to tylko klanowicze. Tam tez napislem iz jesli ktos uwaza ze powinien miec dostep niech napisze, po prostu go przydziele :P (temat "wazne - forum") tak po prawdzie to nie moja sprawa.. wydawalo im sie iz kompletne odciecie dostepu do forum jest nieporozumieniem. Zreszta wg mnie w ogole nie powinno sie blokowac, tyle ze te ciagle posty "pomuzcie zginolem na securze" moga doprowadzic do pasji czlowieka.

Biraldan/Betikes
18-03-2004, 16:46
to ja poprosze o odblokowanie mnie "Betikesa", zresztą jak widać żadko sie wypowiadam tam więc żadnych złych postów nie postawie, a czytać forum sarmatów lubie, wkońcu to oni mnie wychowali ;]

tomakin
19-03-2004, 01:23
yo, gotowe

a sto lat nie gadalismy, musze Cie vipnac :P

Polinik
19-03-2004, 02:25
Oryginalnie dodany przez tomakin
a sto lat nie gadalismy, musze Cie vipnac :P

To mile. ale do takich rozmow sluzy mechanizm prywatnych wiadomosci. :)

Eustachy
25-03-2004, 21:37
szkoda że skonczyłem grać na Antice, fajny tam stuff miałem :D (nic trudnego) Pamietasz "......ziom" ?? jak chciałeś mi przyfasolić z bolta? Guildia warta joina :P

Nuzen
09-04-2004, 21:31
Sarmaci - jak osiagne ten 30 level to badzcie pewni ze moja propozycja do was dotrze jesli jeszcze bedziecie rekrutowac ;) narazie 17 level (18 lada moment) wiec mysle ze juz niedlugo sie odezwe :)

Dan the Automator
10-04-2004, 12:23
@Sarmaci
Poinformujcie kiedy topic bedzie juz nieaktualny, to się nim zajme :]

tomakin
29-04-2004, 00:13
sry, ale topic bedzie aktualny chyba zawsze :D dopoki tibia i ja...

wlasnie milo stwierdzic jak to niektorzy wracaja na antice tylko po to zeby dolaczyc do sarmatow.. heh.

gotowi jestesmy przyjac WSZYSTKICH i ZAWSZE jesli sa to wartosciowe osoby. Ostrzegam jednak ze wiekszosc, znaczna wiekszosc ofert jest odrzucana. No coz, elita to elita.

Sir Piotrek
04-11-2004, 21:33
ej a moge sie dowiedzc dlaczego on jes kierowan pszes kogos inego??
ej a kto mi pwioe ile czeba robic i pisqac na formu zebys zostac jeden poziom nizej od Moderator

Slayer Monster
18-12-2004, 21:16
A ja bardzo chetnie sie przylacze do sarmatow.
Uwazam ze takich gildii (honorowych :) )powinno byc jak najwiecej.
Ale jak narazie to jestem za malo samodzielny w tibi. glownie chodzi mi to o skille co tu duzo mowic poprostu slabe mam. Jak popracuje jeszcze troche czasu nad moim wojownikiem to sie odezwe.
Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie.
A tak propo to kolega z waszego klanu moze potwierdzic ze nie jestem kompletnym noob'em ... nie pytajcie kto to i tak nie powiem :P
prosil mnie o to a ja go szanuje.
Pozdrowienia dla wszystkich z klanu

Pardzioch3000
21-01-2008, 13:03
odświeżam żeby nie było

Gros-Li
26-01-2008, 01:03
w jakim celu odświeżasz skoro to stary temat?kompletnie bez sensu.