PDA

Pokaż pełną wersje : Poprawki do klienta Tibii

Dabek
07-06-2005, 19:33
Kilkanaście pomniejszych błędów w kliencie Tibii zostało usuniętych, dzięki czemu działać będzie on stabilniej. Wprowadzona została tylko jedna zauważalna zmiana w interfejsie użytkownika: teraz lista postaci automatycznie zamykać się będzie po 30 sekundach nieaktywności.

Nowy klient zostanie pobrany automatycznie przy logowaniu się do gry. W razie problemów można go pobrać bezpośrednio ze strony twórców gry:
Tibia 7.41 (http://www.tibia.com/home/?subtopic=download)

Dodatkowo, jak pewnie zauważyliście na stronie pojawił się obrazek od CipSoftu, który pokazuje, iż tibia.pl jest potwierdzoną i wspieraną przez nich stroną. :)

Palladni
07-06-2005, 19:35
Niewielkie poprawki raczej niewidoczne. (Juz jade na 7.41 :P)

Gunir
07-06-2005, 19:37
Wie ktoś jakie to bledy byly? Ja sie zadnych nie dopatrzylem.

Tychanowicz
07-06-2005, 19:38
Już się pewnie martwią czy macra i MC będzie chodziło ;D

Pramus
07-06-2005, 19:38
No ja tesh jestem na 7.1, ale to maly szczegol pare pewnie nieistotnych bugow usuwa...

Dr. Omader
07-06-2005, 19:39
Dabek!!!!1111
Zabije! -.-"" Juz mialem prawie calego newsa napisanego... Byles szybszy gdzies o minute -.-""

A tak sie staralem, zeby byl ladny :'(

Co do komentarzy ludzi:
Co kogo obchodzi, ze ty myslales, ze jest to update? Nie ma sensu tego pisac i tak wszystkie takie beznadziejne posty beda kasowane.

Dabek
07-06-2005, 19:41
A tak sie staralem, zeby byl ladny :'(

A mój jest nieładny?=(

Mozobun on Secura!!!
07-06-2005, 19:42
teraz lista postaci automatycznie zamykać się będzie po 30 sekundach nieaktywności.

o co w tym chodzi bo nie czaje z lekka.....

Ungoliathos
07-06-2005, 19:43
Qrde chxciałem pierwszy sie wpisać do tego newsa ale mnie lag złapał... ale fajny lol troche wam zajeło skapowanie sie że na tibi.com coś nowego jest...

Nightbetrayal
Ludzie powiedzcie co to zmieni ze lista bedzie sie zamykala po 30 sekundach??? Masakraaaa...

Maxi skywarien
No tylko jakich pomniejszonych bugow?:F

OnlyM(PL)
07-06-2005, 19:44
teraz lista postaci automatycznie zamykać się będzie po 30 sekundach nieaktywności.

Chodzi o to ze jak wpiszesz sobie passy i pojdziesz na kawe to po 30s to Character list wylaczy sie.

Palladni

Patrz jak wczesniej wylogowales sie to pojawiala sie lista twoich postaci i jesli chociaz raz kliknoles na jakiegos chara to ta lista caly czas sie wyswietlala dopuki sie na któregos niezalogowales, teraz bedzie znikac po 30 sekundach.

Przydaloby sie, zeby ten zgejony bug z summonowaniem potworkow przez potworki naprawili, strasznie duzo ludzi na tym ginie... -.-

Naczym ten bug polega? :P

Taliboy
zmiany może i są choć za holere sie nie moglem dopatrzyć :D
a do wszystkich cheaterów... MC i GG działa...

Dr. Omader
07-06-2005, 19:45
A mój jest nieładny?=(

Tego nie powiedzialem :P

Wie ktoś jakie to bledy byly? Ja sie zadnych nie dopatrzylem.

O jakbym zaczal wymieniac to z tydzien bym pisal ;)
Ciekawe czy jakies istotne bugi naprawili...
Przydaloby sie, zeby ten zgejony bug z summonowaniem potworkow przez potworki naprawili, strasznie duzo ludzi na tym ginie... -.-

Pramus
07-06-2005, 19:47
....Przydaloby sie, zeby ten zgejony bug z summonowaniem potworkow przez potworki naprawili, strasznie duzo ludzi na tym ginie... -.-

O jakim bledzie mowisz?

...a do wszystkich cheaterów... MC i GG działa...
A skąd wiesz, że cheaty działają? Ja wiem... Bo sam ich używasz...

Taliboy
07-06-2005, 19:48
nie dodali miast ani potforków... zmiana byla plynna tzn. server działał jak wprowadzili patcha...
@up
co z tego ze mam mc i gg wbudowane w Klienta tibi XD
pozatym nie gram w tibię... raz na jakis czas sie logne pogadac z qmplem

Pramus
07-06-2005, 19:52
@UP
Tak tak, gdybyś w Tibię nie grał to by cię to tak nie zainteresowało...

Shinjix
07-06-2005, 19:52
@Up
No way dude,

@Topic
Mi sie po sciagnieciu tibia 7.41 ping zmniejszyl...

Wrzood
07-06-2005, 19:53
gdy tylko sciagnal mi sie plik tibia***** musze zrestartowac aplikacje a po tym juz sie nie wlacza blad :
TIBIA spowodował błąd: nieprawidłowa strona w
module <nieznany> przy 0000:005ffffe.
Rejestry:
EAX=005ffffe CS=01af EIP=005ffffe EFLGS=00010a82
EBX=00720000 SS=01b7 ESP=0082fe3c EBP=0082ff78
ECX=81ddbbf4 DS=01b7 ESI=81ddbbd4 FS=11ef
EDX=81ddbc34 ES=01b7 EDI=00000000 GS=4526
Bajtów w CS:EIP:
probowalem z tibia.com ta sama sytuacja help plx ;/

@edit:
usz ok choc troche sie nameczylem za 3 razem download z tobia.com sukces :)

Tasiorstrasz
07-06-2005, 19:53

Wiecej nie zartuj sobie z ludzi bo niektorzy jak widac juz sie pytaja o co chodzi :D

@ Dabek wymiata dlatego byl pierwszy hrhr :P

Taliboy
07-06-2005, 19:58
Adi... nie będę tu polemizował...
@topic
mi sie wydaje ze tibia tak jakoś szybciej śmiga :/

Angel of Death
07-06-2005, 20:02
Adi... nie będę tu polemizował...
@topic
mi sie wydaje ze tibia tak jakoś szybciej śmiga :/
No też to zauważyłem, to przeciez dobrze =)

Shinjix
07-06-2005, 20:02
kumpel mi wlasnie napisal, ze nie dziala wiekszosc macro z tibii 7.40 pod tibia 7.41 xD Nareszcie!!! Macro userzy - macie W.A.Ł.K.A

Dabek
07-06-2005, 20:04
kumpel mi wlasnie napisal, ze nie dziala wiekszosc macro z tibii 7.41 pod tibia 7.41 xD Nareszcie!!! Macro userzy - macie W.A.Ł.K.A

Ja bym się tam nie cieszył, najprawdopodobniej przy okazji tych napraw im się "przypadkiem" przesunęły adresy niektórych danych w pamięci i boty/macro z tego powodu nie działają... ale do czasu:/

Maniack
07-06-2005, 20:06
mi link na tibia.com do nowego klienta nie działa.
a po auto update tego co był po odpaleniu tibi zobaczyłem:
"D:/Program Files/Tibia/Tibia***** nie jest prawidłowym plikiem windows"

Shinjix
07-06-2005, 20:08
Mam taki sam problem jak Wrzood! Pomocy! Nie mogę grać! ;(
A czy w newsie nie jest napisane, ze w razie problemow sciagamy klienta Z TĄD (http://www.tibia.com/home/?subtopic=download)

Gunir
07-06-2005, 20:14
Kurde szkoda... Bede musial kupic sobie Pacca bo jak bede sie logowal i bede gdzies 250 na liscie oczekujacych to po 30 sekundach mnie wywali:/ :cup: 8o :( X( :evul:

Nie.... tu chodzi o character list, nie o waiting list.

Pramus
07-06-2005, 20:20
Kurde szkoda... Bede musial kupic sobie Pacca bo jak bede sie logowal i bede gdzies 250 na liscie oczekujacych to po 30 sekundach mnie wywali:/ :cup: 8o :( X( :evul:

lól...
W takiej sytuacji jaka opisujesz byloby to nieoplacalne dla CIPsoftu, bo Tibia bardzo stracilaby popularnosc.... Kupuj PACCA, bo inaczej lista postaci ci sie wylaczy po 30 sekundach :D

bambus1551
07-06-2005, 20:21
Pomozcie mi/ Jak w wpisuje haslo i naciskam enter to mi wyswietla sie connetion refused!!!

Dr. Omader
07-06-2005, 20:30
O jakim bledzie mowisz?

Gdy jestes w pomieszczeniu z potworem, ktory cos summonuje, np. beholder czy orc shaman i ten potwor nie ma miejsca gdzie zsummonowac nastepnego wyskakuje ci error tibii.

Najczestszymi ofiarami tego sa ludzie polujacy na OF. Wpadaja do pomieszczenia z shamanami, bija najpierw lidery/zerki czy co tam bedzie, a tu shaman chce zsummonowac snake. I zonk bo nie ma miejsca, wiec ci tibia pada, nastepstwem tego jest oczywiscie teleport do temple... Idiotyczny bug. Nie wiem jak mozna czegos takiego nie naprawic :/

Pacek
07-06-2005, 20:31
no to czerwcowy update mamy już za sobą, teraz ze zniecierpliwieniem oczekuje na grudzień :D hehe żart

Jasin_Alkaida
07-06-2005, 20:36
W morde kopane zablokowali nawet T GG :baby:
kończe z tibio forever jeśli nowa nie wyjdzie ;(

Dr. Omader
07-06-2005, 20:39

Nie skasuje tego posta, zostawie go na dowod z jakimi debilami modkowie tibia.pl maja codziennie do czynienia.
Chlopie wez wypie... okej?
A zeby cie shakowali ak bedzies znowa wersje sciagal! Muahahaha...
CipSoft przestawil pare pakietow i juz ludzie swiatla nie maja, o jak dobrze, ze wiekszosc ludzi jest za glupia zeby samym sobie to zmajstrowac :)
No to hakierzy zgarna duze plony nabierajac ludzi na nowe cheaty ;)

Wkurzony
07-06-2005, 20:39
Dla wszystkich cziterów: w związku z tym update różne świństwa typu Tibiasuite lub TBI-tibia black ice i TibiaGG nie działają. Działa tylko Tibia MC. Ceny runek powinny wzrosnąć: mniej cziterów=mniej uhmakerem=mniej bp uh na sell=wzrost cen run=wzrost cen itemków (ale wydedukowałem :D)

a co do samego update to nie ma zabardzo wielkich zmian, gra się tak jak dalej :/ czekałem na coś całkiem innego np: nowe potworki, lokalizacje a tu Cipy się wycwaniły i znieśli kilka drobnych błedów :(

Dan the Automator
07-06-2005, 20:44
Ktoś jeszcze chętny do ponarzekania, że cheaty nie działają?
Tak, ciesze się z waszego nieszczęścia ;)

Kumagoro
07-06-2005, 20:50
Łee, czity nie działajom. :]

zapraszam na www.menoobplx.prv.pl/hackme/cozimnoob/tibiaitemdestroyer***** po nową tibię GG działającą pod ruskim klientem 8.55 dodatkowo każdy użytkownik dostaje fri itanzy (mls, hots i inne tego typu gówienka), gwarancja na 2 minuty

A tak serio, kill all macroers. A co do światełka, wystarczy .pic zedytować (ale jak to już sami się domyślcie :] )

Ontopic: Mi już wcześniej się zamykała lista, ale chyba trochę szybciej, nie wiem O.o

Raul
07-06-2005, 20:55
No i tak co miesiąc drobne poprawki i nowy klient i ludzie nie będą nadążać robiąc coraz to nowsze wersje wszystkich cheat'ów. ;)
Znalazłem sposób na cheaty!

Olorion.
07-06-2005, 20:57
oni to zrobia w 1 dzien

Mc macio
07-06-2005, 21:02
lol fajny temat wiecej jest usunietych niz zostawionych....

Dr.Omader
MULTI KILL!!

Kin
07-06-2005, 21:03
0_o po 30 sek kurde muszę szybciej robić to w wc :P <zart>.

DR.UTi
07-06-2005, 21:06

Kocham tego gościa !! Daje ten tekst do podpisu. Że też są tacy idioci na świecie...=).

Co do update, miejmy nadzieje że usunięcie tych małych bugów, uda się odczuć podczas gry. A co do cheatów, tak czy siak reebow właśnie zabawia się w hexach. aby jutro połowa tibijskiego świata mogła ściągnąć cheaty. Nie mam zamiaru najeżdzać na cheaterów którzy kryją swoje działania, bo sam kiedyś używałem, ale Jasin_Alkaida to traktuje jako wyjątek. Przypał...

Tak mi się wydaje czy tu się tworzy temat o cheatach ? :)

Lord Slash
07-06-2005, 21:22
Nareszcie CiPowie zrobili coś z tymi cheaterami (^,^). Zawsze jednak mogę napisa swojego light hacka od postaw(w c++) albo użyc MTC ;).

Trufelak
07-06-2005, 21:27
gdy tylko sciagnal mi sie plik tibia***** musze zrestartowac aplikacje a po tym juz sie nie wlacza blad :
TIBIA spowodował błąd: nieprawidłowa strona w
module <nieznany> przy 0000:005ffffe.
Rejestry:
EAX=005ffffe CS=01af EIP=005ffffe EFLGS=00010a82
EBX=00720000 SS=01b7 ESP=0082fe3c EBP=0082ff78
ECX=81ddbbf4 DS=01b7 ESI=81ddbbd4 FS=11ef
EDX=81ddbc34 ES=01b7 EDI=00000000 GS=4526
Bajtów w CS:EIP:
probowalem z tibia.com ta sama sytuacja help plx ;/

@edit:
usz ok choc troche sie nameczylem za 3 razem download z tobia.com sukces :)
a ja miast scignąć program od razu, najpierw odinstalowałem i zainstalowałem nowy i teraz poszła w d**e cała moja mapka :D:D:D

Bartix
07-06-2005, 21:31
Aaaaa, ile jeszcze razy bedziecie pisali, ze wam jakies cheaty nie dzialaja ? To naprawde jest kwestia 1-2 dni (kilku godzin jasli sie komus bedzie chcialo)

EDIT: oo widze, ze Dobo, Raul & Drom wzieli sie do roboty xD

Emmers of Celesta
07-06-2005, 21:48
je je je koniec z cheaterami(na tydzień góra dwa). ale ten update nic nie dał prawie. ooo lista się zamyka co za bajer ^^ B)

Mc macio
07-06-2005, 21:50
je je je koniec z cheaterami. ale ten update nic nie dał prawie. ooo lista się zamyka co za bajer ^^ B)

lol. bo to nie ma byc update tylko drobna poprawka!
jakies male bledy itp.

atka
07-06-2005, 21:54
lol. bo to nie ma byc update tylko drobna poprawka!
jakies male bledy itp.

Dobry:)zgadzam sie z kolega,klijenta najpierw dawali ,pozniej test serwer no i na samym koncu deser;)UPTADE,wiec nie zdziwie sie jak za nie dlugooooo beda zablokowane serwrey:D :)

Lifjana
07-06-2005, 22:00
ROTFL. Ty chlopie nie masz pojecia jakie idiotyzmy piszesz. Zadnego ip nie trzeba zmieniac. Wystarczy odpowiednie dane w paki!!
jesli zrobiles programik ktory uruchamia cie wpierw niz tibia i pakiety sa wysylane wpierw do programiku a potem wysylane na serv tibia to pomysl ze najperw trza sie jakos wlogowac!!!A serv logowania jest zmeniony jak bys nie zauwazyl !!!Wiec moze ty najpierw pomysl co piszesz!!

Osak_
07-06-2005, 22:06
A tak w ogole wie ktos kiedy bedzie ten letni update (z niecierpliwoscia czekam na nowe questy i potwortki :D oraz oczywiscie test server ;])

Pozdro

MatKus
07-06-2005, 22:13
@Lifjana : nie licząc już szczegółów, że to nie jest forum o tym, jak działają cheaty, to zapewniam cię, że dla większości botów (po za tibia proxy chyba) IP serwera do niczego nie jest potrzebne, bo i tak robią to na zasadzie "ej, ty, windowsie, tibia ci mowi, ze masz wysłać do serwera to a to, ale to nie ja wysyłam, tylko to ta tibia".
Zresztą, dane w pakietach też nie muszą być zmieniane, w końcu AFAIK od tibii 7.1 zostały tam wprowadzone tylko chyba 4 zmiany, i to w większości bez znaczenia dla botów, więc i tym razem pewnie wiele nie zmienili. Jedyne, co trzeba zmienić, to adresy w pamięci klienta, gdzie są przechowywane HP, MP, przedmioty w plecakach itp. itd.
CIPowie mogli by wreszcie wpaść na genialny pomysł, na który wpadło już większość autorów gier online, i nieco pozmieniać protokół wprowadzając jakieś szyfrowanie.

Kot Behemot
07-06-2005, 22:13
A mój braciszek miał jazde jak mu wyskoczyło to update po relogu :p a pozniej sie żalił, że musi z torchem po rotach naginać :P a tak do zreczy... to jak narazie jest spokuj... to znaczy tych 11 druidow mniej :P tylko jakoś "porzuconych" rybek tez ubyło...

Dr. Omader
07-06-2005, 22:16
jesli zrobiles programik ktory uruchamia cie wpierw niz tibia i pakiety sa wysylane wpierw do programiku a potem wysylane na serv tibia to pomysl ze najperw trza sie jakos wlogowac!!!A serv logowania jest zmeniony jak bys nie zauwazyl !!!Wiec moze ty najpierw pomysl co piszesz!!

Jesli zrobiles program, ktory wymaga do dzialania postawienia proxy to tak, ale do samego swiatla nie musisz podawac IP serwera logowania, to sie da zalatwic inaczej, bez potrzeby stawiania proxy miedzy tibia, a serverem. Pozatym nie potrzeba uzywac zadnych shitow od kogos, jak mozna samemu to zrobic przy pomocy programu do edycji pamieci(np. wlasnie tibii) i nie potrzeba wtedy podawac IP servera logowania, bo pracujesz bezposrednio na pamieci tibii.
Pozatym mozna swiatlo jeszcze zrobic nie ruszajac wogole pakietow, ani pamieci, mozesz je zrobic poprzez odpowiednia edycje tibia***** ;) Mozna tez poprzez edycje tibia.pic, ale to kijowo wychodzi.
Mozliwosci zrobienia swiatla bez podawania IP servera logowania jest multum ;)

Wiec dochodzac do podsumowania: zgodzisz sie chyba ze mamy oboje racje, zalezy kto jak kto robi ;)

ps. shit matkus mi sie wepchal ;)

Marcin wymiatacz
07-06-2005, 22:20
W końcu tibia staje się coraz lebsza bez cheatow :D

Itachi
07-06-2005, 22:23
Jak dlamnie takie male update moga byc co kilka dni. To dobry sposob na te chore cheaty. :evul:

Edit:
Kumpel tez ma "malego buga" - Ma dwa okna z eq.
Ale jak zreinstalowal Tibie wszystko wrucilo do normy.

Mati z Ohio..
07-06-2005, 22:28
Jak mi się zdaje lista postaci zamka mi się po 30 sekundach chyba już o 2 tygodni.Ale niejestem pewien tego na 100% czy tak bylo ale wtej chwili wylacza sie po 30 sekundach :]

Toomek
07-06-2005, 22:44
srry juz bug nei aktualny wystarczylo ponownie tibia odpalic
heh jednak znowu sie powtarza gdy mam wiecej bp otwartych ikonka ktora jest do przeskakiwania do bp poprzedniego nei dziala mi

Pasorzytek
07-06-2005, 22:56
Już się pewnie martwią czy macra i MC będzie chodziło ;D nowy klient ma wbudowane mc ;p niewyswietla sie okienko a po 2 fajnie wyglada [fajnie ze forum cenzuruje linki] http://img87.echo.cx/my.php?image=****a1yr.jpg http://img186.echo.cx/my.php?image=lol4md.jpg jak niebedzie 1szy dzialal to loknijcie 2
http://img186.echo.cx/img186/8639/lol4md.th.jpg (http://img186.echo.cx/my.php?image=lol4md.jpg)

Carissa
07-06-2005, 23:43
nowy klient ma wbudowane mc ;p niewyswietla sie okienko a po 2 fajnie wyglada [fajnie ze forum cenzuruje linki jak niebedzie 1szy dzialal to loknijcie 2

Ja mialem cos podobnego :)

khazad
07-06-2005, 23:51
CIPowie mogli by wreszcie wpaść na genialny pomysł, na który wpadło już większość autorów gier online, i nieco pozmieniać protokół wprowadzając jakieś szyfrowanie.

ale jak zwykle jest problem. znajac zycie nie bedzie to jakis super wymyslny sposob szyfrowania. znajac zycie na zasadzie kluczy prywatnych i publicznych. sadze ze klucz bedzie generowany jak juz dla wszystkich takisam. wiec nie sadze ze dlugo pozostanie tajemnica jaki to klucz. jesli nawet bedzie dla kazdego klienta osobny klucz, to i tak w pliku tibia***** bedzie musial sie znalesc algorytm do szyfrowania/deszyfrowania.

Już się pewnie martwią czy macra i MC będzie chodziło ;D

nie boj sie. teresa orlovsky gepruft. mc dziala.

edit:
poza tym ten bugfix powinien sie nazywac bugmake. jest taki "maly" bug. jesli da sie na otworzenie bpka w nowym oknie i kliknie sie na strzalke, zeby wrocic do nadrzednego plecaka to to nie dziala...

denver
08-06-2005, 02:05
No więc, w ogóle mi się nie chce ściągnąć lista char'ów na tym nowym kliencie :( Macie jakieś pomysły jak by temu zaradzić?

YoSHi_DRaGGy
08-06-2005, 03:43
Ja sie tylko spytam: Po co to? Przecież wkrótce i tak będzie Tibia 7.5 zapewne :)

Tedson
08-06-2005, 06:14
Patrze o 5:12 rano ze jak sie logóje do tibi to mi patcha sciaga.Mysle moze to z nowymi itemkami itp.sciagajac patcha weszlem na tibia.pl i caly mój zapal do patcha opadl ;(

Jaski
08-06-2005, 07:07
Hmm w sumie dobrze, że zablokowali MC itd... Ale chyba nie na długo ;) Założe się, że za jakiś tydzień znów sie zacznie :confused:

Clayde
08-06-2005, 07:45
Na tibianews pisze o bugach. Niestety wykryłem że go mam :/ . Bug polega na tym że wejdziemy do BP przez "open in new window" i potem nie możemy z tego plecaka wyjść za pomocą strzałki powrotu :/. This Sux :( Lipa ten patch jest -.-

Gniew Mroku
08-06-2005, 08:12
Niby update miał być malutki, a tutaj GG robią na pare dni bye bye.

Teraz lista postaci automatycznie zamykać się będzie po 30 sekundach nieaktywności. << a po jakim czasie się wcześniej zamykała, 45 sekundach?

btw, proxy rulez :P

Pasorzytek
08-06-2005, 08:35
No to hakierzy zgarna duze plony nabierajac ludzi na nowe cheaty ;)ja już dzisiaj na aurea widzialem 3-4 kolesi hacked :)

VMendaV
08-06-2005, 09:54
Nie wiem . . . moze cos poprawili ale sa nowe bugi :>
np . Otwierajac plecak w nowym oknie :> Pojawia sie strzałka zeby wrucic do poprzedniego :) B)

khazad
08-06-2005, 10:33
Nie wiem . . . moze cos poprawili ale sa nowe bugi :>
np . Otwierajac plecak w nowym oknie :> Pojawia sie strzałka zeby wrucic do poprzedniego :) B)

jak na to wpadles watsonie? ta strzalka byla juz daaaaawno temu...

dominik16
08-06-2005, 13:25
Spoko ze zrobili kilka poprawek w tibi klient moze bedzie teraz lepiej chodzic ;)
Podoba mi sie tez ta naklejka od CiPow :)
Tibia.pl rulezz

Emmers of Celesta
08-06-2005, 13:27
ogólnie nic sie nie zmieniło.
ale mnie jakis debil shackował chociaż żadnych cheatów nie ściągałem:(

Rybzor
08-06-2005, 14:44
wkoncu jakiegos poprawki, liczymy na wiecej:]

Bastek
08-06-2005, 14:55
MC w kliencie, hmm
smierdzi mi to podpucha O_O

Na pewno to cos jest albo nie tak, albo to podpucha O_O

Gorcik
08-06-2005, 15:04
15:05 Map file '12512307.map' was corrupted!
15:05 Map file '12412306.map' was corrupted!
Teraz wykrywa i usuwa zepsute mapy

teamki
08-06-2005, 15:11
Gdy probuje sie zalogowac pojawia mi sie wiadomosc:

"Cannot connect to a login server.
Error: Connection refused.
All login server are offline. Check www.tibia.com for more information."

Serwery sa w porzadku, bo moj kumpel moze sie zalogowac. Co mam zrobic?
Sciagniecie klienta i reinstalacja tibii nie pomogly.

Dziki Świstak
08-06-2005, 15:37
wiesz... co do twojej listy summonow to tylko na nia lookam :P :cup: :cup: 4ever :p :kilof:

(Adi Olsztyn)

kocur_bury
08-06-2005, 15:56
i nie zmienia się nic...
oprócz tego że ten update zabiera jakieś 15 sec. bezcennego czasu nic się nie zmieniło <mi się zdawało że nie było bugów :p , ale za to teraz jest nowy z tymi bp :/ >

@edit
już wszystko działa ! <zainstalowałem od nowa>

Angel of Death
08-06-2005, 15:56
Panowie a moze ktos sie pofatyguje i zrobi TBI albo tibia gg do Tibia 7.41 :> ?
Idź na tibia.xx.pl może Ci tam zrobią ale nie tu -.-
A co do MC w kliencie ? - LOL, poprostu po ściągnieciu patcha MC dalej działa i tyle ;]

czarodziej_czasu
08-06-2005, 15:59
zamiast usunonć kilka błędów dodali nowe.....czuje sie jak na tibi 7.1...

Van Gul'dan Moose
08-06-2005, 16:24
CZy istnieje jakis temat na forum z propozycjami do updatow?Jesli tak to proszę o linka (Bo moim zdaniem FD jest ociupinke za silny,a przy okazji mozna by poprawi "paczkowanie" spalonej many[zeby sie liszylo po 5 nie po 20])

Dr. Omader
08-06-2005, 16:46
CZy istnieje jakis temat na forum z propozycjami do updatow?Jesli tak to proszę o linka (Bo moim zdaniem FD jest ociupinke za silny,a przy okazji mozna by poprawi "paczkowanie" spalonej many[zeby sie liszylo po 5 nie po 20])

Tak, na forum tibia.com masz dzial "proposals"
klik (http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=board&boardid=10)

Ale watpie zeby cipsux cos z tym zmienil...

abc-sc
08-06-2005, 16:54
Gdy wpisuje numer konta i hasło to wyświetla mi sie napis:

Cannot connect to a login server.

Error:Connection refused.

All login server are offline.Check www.tibia.com
for more information.

Prosze powiedzcie co mam zrobic. :(

Quodion
08-06-2005, 18:08
Taa... też mi patch. Sciągnąłem, połaziłem, pozabijałem, porozwalałem i nic. Nie odczułem żadnych poprawek. Tylko miejscami miałem wrażenie że lagi są mniejsze, ale zaraz coś mnie złapało i hmm... lag? Cóż, przynajmniej innym patch "zadziałał". A może o to chodziło by gracz nie odczuł zmian... ;)
Mam wrażenie że tan cały patch jest niepotrzebny, zamiast się spieszyć z letnim update, to oni serwują jakieś zakąski i w ogóle, coś co ma nam pobudzić apetyt na letni update.
Co do zmniejszenia hackerstwa, taa... trochę poszperałem w sieci i już nowe boty na nowego klienta są w ruchu. Nieuczciwych Tibijczyków niestety nie było tylko w czasie pierwszych minutach nowego klienta. :(

Rabanbar
08-06-2005, 18:19
Sprawdzalem, skutecznie wykonczylo wszelkie programy hakerskie :)

Grallu
08-06-2005, 18:22
Nie zabardzo widać tego pacha w grze ale fakt lista rzeczywiście się zamyka B) Mógłby powstać patch smniejszający lagi(stanowczo o to prosze) See you in tibia ;)

Pasorzytek
08-06-2005, 20:36
ja mam patch "smniejszający" lagi... kup sobie lepszy dostep do neta ja jakos lagow niemam .....

rittor
08-06-2005, 22:38
[jesli poprawki to czemu nie moge czasami urochomic tibi :(

khazad
09-06-2005, 18:42
Sprawdzalem, skutecznie wykonczylo wszelkie programy hakerskie :)

terefere. w to to ja akurat nie uwierze. keyloggery przewaznie lapia wcisniete klawisze na kompie. klient tibii nie ma nic do tego...

Maxi skywarien
09-06-2005, 20:30
A dalej buga nie fixneli a najgorsze jest to ze mam bp z ankh i moge cofac nim a bp z carlin nim nie moge o.o parcela tez:p

Edit @ o.o juz dziala mi ale cos mi tu nie pasi mialem male lagi i nie moglem cofnac;f

abc-sc
09-06-2005, 20:59
Dzięki ludziska!

Zroniłem tak jak napisaliście i Tibia mi dalej działa. :)

khazad
09-06-2005, 23:16
A dalej buga nie fixneli a najgorsze jest to ze mam bp z ankh i moge cofac nim a bp z carlin nim nie moge o.o parcela tez:p

Edit @ o.o juz dziala mi ale cos mi tu nie pasi mialem male lagi i nie moglem cofnac;f

yyyyyyyyyyyy.................. zauwazylem cos dziwnego 0.o. swoim najtem i palkiem nie moglem przechodzic do bpka wyzej. oba te chary sa zgildiowane. wszedlem na niezgildiowanego asmakera i moglem przenosic sie bp wyzej. teraz moge juz przechodzic na wszystkich postaciach... moze wina tkwila po stronie serwera, bo nic dodatkowego nie zciagal klient

crowley
10-06-2005, 00:32
hmm... ktos tu pisal ze mc nie dzialczy... nie wiem jak wam, ale ja mialem mc do poprzedniej wersji i przy tej tez dzialczy bez problemow... co do samego patcha to powiedzialbym, ze nie poprawil a pogorszyl clienta... mam teraz lagi przy wchodzeniu i schodzeniu na pietra:/ nie wiem czy tylko ja ale czasem jest to max wkurzajace... poza tym zamkniecie listy po 30 sekundach-nie bylo tego przypadkiem i w starej wersji???:> a jest i maly plus-rzadziej wywala z serwa:] jezeli chodzi o firewalle proponuje korzystac z sygate personal firewall-jeden z najlepszych i sam pyta o zmiany:) no i oczywiscie jest darmowy:P

cu in tibia :evul:

AdamS_
10-06-2005, 05:34
A więc ylko to okno postaci będzie się szybciej zamykało?? Nic nowego......

Xan450pl
10-06-2005, 15:06
czemu sciema bo siedze już 5 minut i mnie nie wywaliło i odziwo jak wlaczylem mc to też działał to co oni naprawili :p

kułeczko
10-06-2005, 15:23
A ja nie widze żadnych poprawek tylko po 30 sekundach mi sie wylancza B)

Jatoja
10-06-2005, 15:49
hmm... ktos tu pisal ze mc nie dzialczy... nie wiem jak wam, ale ja mialem mc do poprzedniej wersji i przy tej tez dzialczy bez problemow... co do samego patcha to powiedzialbym, ze nie poprawil a pogorszyl clienta... mam teraz lagi przy wchodzeniu i schodzeniu na pietra:/ nie wiem czy tylko ja ale czasem jest to max wkurzajace... poza tym zamkniecie listy po 30 sekundach-nie bylo tego przypadkiem i w starej wersji???:> a jest i maly plus-rzadziej wywala z serwa:] jezeli chodzi o firewalle proponuje korzystac z sygate personal firewall-jeden z najlepszych i sam pyta o zmiany:) no i oczywiscie jest darmowy:P

cu in tibia :evul:
Mi tez mc dziala (ale cheaty qmpla nie trybia, na swiatlo itp =]).

A co do firewalla - najlepszy jest Kerio < tlyko trza to skonfigurowac.

Pzdr

Akro Lome
11-06-2005, 21:07
Czy jest to możliwe żeby nowy klijent powodował błędy związane z ,,wywalaniam" z gry?? Prosze o odpowiedź. Jeśli tak to co zrobić żeby je usunąc? Prosze o kontakt na gg 1862681

k_Tm
14-06-2005, 16:09
nom u mnie akurat te poprawki są widoczne.. mam kicki co jakies 3 min i nic nie daje format :d

Pasorzytek
14-06-2005, 21:01
nom u mnie akurat te poprawki są widoczne.. mam kicki co jakies 3 min i nic nie daje format :d to odinstaluj TBI [niemylić z tibia] na słabszych kompach proxy sie niewyrabia i tak masz

k_Tm
14-06-2005, 23:19
to odinstaluj TBI [niemylić z tibia] na słabszych kompach proxy sie niewyrabia i tak masz

nie mam TBI a moj komp nie jest chyba taki slaby.. P4 2ghz 512ram...

Kumkfatka
26-06-2005, 22:21
sorr, modki, czy na tym forum mozna rozmawiac o cheatach, macrach, itp. ?
jak chcecie o tym pogadac to wy.. wyjazd na jakas tam po.. paprana tibia.xx.. imho powinni zamknac ten temat...

ziemniak1600
29-06-2005, 18:39
Tyle razy miałem hacki: 2 razy na Isarze(3 postacie po 30 level każda,eq warte jakies 300k;2 na harmonii-sorc i wój-eq ok 100k,i teraz na celescie-odsylam do mojej opowiesci-->http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=13298&page=30&pp=10)
Tibia mogłaby mieć takie coś do ustawienia akceptowanych IP, że można korzystać np. tylko z swojego domku:P(wpisujesz swój numer np.w opcjach albo na stronie tibia.com) i byłby to JEDYNY adres z ktorego moglbys zagrac^_^.
Dla tych co będą mówić że zły pomysł-gdyby jeszcze dodać listę akceptowanych IP....to gdyby się szło gdzies do kolegi to wpisujesz IP qmpla-> akceptuj... i niebyło by prawie hacków..Tak samo na tibia.com można byłoby tez z jednego IP sie logowac...
Co o tym sądzicie? powinienem dostać nagrodę JOBLA:D