zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Hunt Hero

Septer
07-06-2005, 21:18
Ja wiem, ze byc moze ktoś już mówił o tym, ale darujcie mi, przeszukałem dokładnie kilkanaście stron forum, przeczytałem kilka tematów heri i nigdzie tego nie znalazłem, a nie mogę szukać w nieskończoność. CHciałem mianowicie dowiedzieć się, jak najopłacalniej huntować hero w dwie osoby? Bloker + mag. Wiem, że sd-ki odpadają, zatem czym, ds-ami?

Aristo~
07-06-2005, 21:23
Na hero z magiem nie polecam isc, ale jesli juz pojdziesz to niech mag bije z explo a jesli to non-pvp to moze tez uzywac burstow. Z summonow to tylko Ds'y do blokowania hero bo Archery praktycznie zadnych obrazen nie zadaja

Karrith
07-06-2005, 21:30
za explo sie moze nie zwrocic. bursty sa dobrym rozwiazaniem nawet na PvP. blokerowi wiecej hp idzie ale coosh...z sumonnow to mozna np. jak idziecie na spawn z wrlem to dsy sa dobrym rozwiazaniem bloker stoi na srodku a dsy obok niego. mozna tam rowniez convincowac huntery ktore niezle obrazenia zadaja lecz pamietaj zeby bloker tesh atakowal wtedy hero zbey przelamywac blok potwora. mozna tesh sprobowac z archerami lecz jezeli idziesz sam z blokerem to nie ma co..bardizje ten sposob jest oplacalny jak jest 2 magow. chociaz sprobwac zawsze mozna...
najlepsza para do hero to bloker i pal a nie bloker i sorc

Septer
07-06-2005, 21:32
Teraz zauważyłem, że w opisach potworów na stronce pojawiły się informacje o huncie i tam o hero jest wszystko napisane :)

Wystarczy zgrana ekipa, a Hero nie stanowi najmniejszego zagrożenia. Knight stoi na czatach i blokuje Hero tak, aby patrzył wprost na niego, gdy reszta ekipy odpowiedzialna za atak czyni swą powinność. Miejsce ustawienia należy tak dobrać, aby nie blokować respawnu i być niego jak najbliżej. Jeżeli Hero nie jest dobrze przyblokowany (ma dojście do reszty ekipy) należy pamiętać o wyjściu awaryjnym dla graczy atakujących aby Hero ponownie przerzucił się na gracza blokującego. Najlepiej używać kusz(pally) i burst arrow(scorc/druid). Można też używać runów Explosion lub summonów (najczęściej DS-y lub Huntery) jednak w tych dwóch wypadkach część expa przepada, bądź runy mogą się nie zwrócić. Często spotyka się jednak metodę z summonami, gdyż koszty zyskania doświadczenia i lootu są znacznie mniejsze. Warto też wiedzieć, że gracz blokujący powinien atakować jako trzeci na tak zwany "przełamany block". Chodzi o to, że jego uderzenia omijają tarcze, gdyż ta przechwytuje atak tylko dwóch więc zostaje już tylko przebić się przez opancerzenie. Atak taki powinien przeprowadzać na "defensive fighting" aby obrażenia były małe. Aby summony nie ginęły za szybko, ani nie trzeba ich było leczyć zbyt często należy zadbac o to, by stały po przekątnych, gdyż szansa ja zmianę celu jest wtedy znacznie mniejsza.

Septer
07-06-2005, 21:36
MOże po prostu ja będę blokał i dwalił na full def, a mag pprzyzwie dwa ds-y, które będą lać hero, będziemy je uh-ać, a do tego mag będzie walił z explosji? :)

Cider
07-06-2005, 22:37
A nie latwiej byloby ci znalesc jakiegos knighta ;) .
Przeciez sa fajne miejsca z hero :) .
Np. te z tymi grobowcami ;) ...... knight bedzie sobie uciekal dookola grobowca a ty bedziesz bil hero.
Mysle ze mag ci niepotrzebny :p ....lepiej wez drugiego palka.

maripo
07-06-2005, 22:51
A nie latwiej byloby ci znalesc jakiegos knighta ;) .
Przeciez sa fajne miejsca z hero :) .
Np. te z tymi grobowcami ;) ...... knight bedzie sobie uciekal dookola grobowca a ty bedziesz bil hero.
Mysle ze mag ci niepotrzebny :p ....lepiej wez drugiego palka.

Lepsze to miejsce gdzie sie blokuje dostęp do strzalających bo jeszcze się przerzuci i bedzie wpis na tibia.com :PP

Septer
08-06-2005, 17:42
zycze powodzenia na oplacalnym hero huncie gdy blokuje taki palek jak ty xD

A dziękuję, ale ja blokować moim starym palkiem nie będę ( nie chcaiło mi się opisu na forum zmieniać swojego ), tylko moim nowym knightem ^^

Ulver
09-06-2005, 15:24
ze skillem shield 61 padniesz po hmmmm...2 hitach :> lepiej potrenuj do 70/70 ;P

Septer
09-06-2005, 17:28
Ej, ludzie, ludzie :) Przecież ja nie mówię, że idę już w tej chwili :P Ja tylko już się przygotowuję po prostu do huntu :D Ale póki co expię i robie skile :)

khazad
09-06-2005, 17:52
Ej, ludzie, ludzie :) Przecież ja nie mówię, że idę już w tej chwili :P Ja tylko już się przygotowuję po prostu do huntu :D Ale póki co expię i robie skile :)
exp expem, skille skillami, ale ja to bym proponowal zrobic jednak ten 4 mlvl

edit: pytanie czysto teoretyczne: czy nadal by sie fe lub dajmyna to dwa?